Home » , , » Εκδηλώσεις μνήμης για τον δολοφονημένο Π. Φύσσα (Βίντεο) - Μπάτσοι επιτέθηκαν στην πορεία (Ηχητικό) - Ανατριχιαστικό ηχητικό στο τηλ Ρουπακιά (Βίντεο)

Εκδηλώσεις μνήμης για τον δολοφονημένο Π. Φύσσα (Βίντεο) - Μπάτσοι επιτέθηκαν στην πορεία (Ηχητικό) - Ανατριχιαστικό ηχητικό στο τηλ Ρουπακιά (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 | 9:22 μ.μ.

Χιλιάδες ήταν οι διαδηλωτές που πήραν μέρος στις πορείες που έγιναν για την μαύρη επέτειο της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τότε που ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας έπεφτες νεκρός, δολοφονημένος από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά.

Ειδικά η πορεία στο Κερατσίνι ήταν ογκωδέστατη και με παλμό με την συμμετοχή χιλιάδων αντιφασιστών. Τα συνθήματα των διαδηλωτών «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί», «ποτέ ξανά φασισμός», κ.α σινούσαν τον αέρα για πολύ ώρα.

Στο παρακάτω βίντεο παρακολουθούμε στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις μνήμης, καθώς και ένα χρονικό της δολοφονίας του Π. Φύσσα μαζί με τις προσπάθειες του ναζιστικού μορφώματος να διαφοροποιηθεί από το στέλεχος-φονιά της.


 Ο Δήμαρχος Κερατσινίου, Χρήστος Βρεττάκος, μιλάει στον ρ/σ 105,5 στο Κόκκινο, μεταφέροντας το κλίμα τρομοκρατίας που προκάλεσαν στο Κερατσίνι οι δυνάμεις καταστολής στην προσπάθειά τους να διασπάσουν την μεγαλειώδη ειρηνική αντιφασιστική πορεία για τον ένα χρόνο από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.


Ανατριχιαστικό το ηχητικό που βρέθηκε στο κινητό τηλέφωνο του δολοφόνου Ρουπακιά και αποκάλυψε σήμερα το Mega:

Περήφανα σηκώνω το μέτωπο στον ήλιο/
με το πουκάμισο μου στο αίμα βουτηγμένο/
Με το στερνό μου βλέμμα τον ήλιο αντικρίζω/
και στη γλυκιά πατρίδα το αίμα μου χαρίζω./

 Με λένε χρυσαυγίτη, φασίστα δολοφόνο/
φασίστα για το αίμα  αλλά και για τον πόνο.


Το ρεπορτάζ για τις εκδηλώσεις μνήμης του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα από την τηλεόραση του Σκάι
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger