Home » , » Ρατσιστικές επιθέσεις συμμοριών νεοναζί, με την ανοχή της αστυνομίας (Βίντεο)

Ρατσιστικές επιθέσεις συμμοριών νεοναζί, με την ανοχή της αστυνομίας (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 | 8:50 μ.μ.

Στο βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθούμε μια νέα ρατσιστική επίθεση που είχαμε χτες το μεσημέρι από νεοναζί στην  περιοχή της Παλιάς Κοκκινιάς. Θύμα ο Πακιστανός εργάτης Μοχάμεντ Ιλιάς που δυο φασιστοειδή τον χτύπησαν με σιδερογροθιά.

Μιλώντας στον δελτίο ειδήσεων του Alpha το μέλος της ΚΕΕΡΦΑ. Πέτρος Κωνσταντίνου ανάφερε ότι οι τραμπούκοι νεοναζί είναι γνωστοί στην αστυνομία αλλά αυτή «για πολλοστή φορά δεν κάνει την δουλειά της». Εξάλλου η σχέση αρκετών αστυνομικών με φασιστικά μορφώματα είναι γνωστή και όταν ακόμα αυτή καταγγελθεί οι μπάτσοι αντιμετωπίζουν ποινές «χάδι».

Μόλις χτες η «Καθημερινή» δημοσίευσε ότι και στις ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί σε 18 μπάτσους για την σχέση τους με το ναζιστικό μόρφωνα της Χ.Α μόνο για δύο ολοκληρώθηκε η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου –δεν αναφέρεται το αποτέλεσμα- και όλες οι υπόλοιπες υποθέσεις παραμένουν εκκρεμείς. Έχει εκδοθεί μάλιστα και μία αμετάκλητη απόφαση που είναι αθωωτική, ενώ «στα καθήκοντά τους έχουν επιστρέψει και οι εν ενεργεία αστυνομικοί που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα κατηγορούμενοι για παραλείψεις στη διαχείριση περιστατικού έξω από τα γραφεία της Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα».


Από την ιστοσελίδα της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) αντιγράφουμε:

Ρατσιστικές επιθέσεις συμμοριών νεοναζί στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα

Αντιρατσιστική διαμαρτυρία, Κυριακή 5 Οκτώβρη, 5μμ στη Θηβών και Αγία Σωτήρα

Τον εργάτη Μοχάμεντ Ιλιάς έβαλε στο στόχαστρο της η συμμορία των νεοναζί που επιτίθεται συστηματικά το τελευταίο μήνα στη περιοχή της Παλιάς Κοκκινιάς.

Ο μετανάστης από το Πακιστάν δέχτηκε επίθεση από δύο φασιστοειδή την Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη στις 4.15μμ στην οδό  Άρτης και Κορυτσάς. Τον χτύπησαν με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο. Μόνο με την επέμβαση ανθρώπων της γειτονιάς ,που βγήκαν έξω στο δρόμο διαμαρτυρόμενοι, σταμάτησαν την επίθεση τους. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Αττικό νοσοκομείο.

Η Αστυνομία που κατέφθασε αμέσως δεν εντόπισε τους δράστες, οι οποίοι είναι γνωστοί στο Μοχάμεντ Ιλιάς, καθώς όπως καταγγέλλει δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται επιθέσεις κατά μεταναστών στη περιοχή.

Το τελευταίο μήνα υπήρξαν περιστατικά επιθέσεων τουλάχιστον τέσσερις φορές. Μία φορά συνελήφθη μάλιστα ένας δράστης, ο οποίος υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες , αφέθηκε ελεύθερος.

Οι  νεοναζί της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους ξανά στη περιοχή και ενεργοποιούν τα απομεινάρια των ταγμάτων εφόδου της Νίκαιας και του Πειραιά. Η ανοχή τ ης Αστυνομίας τους έχει αποθρασύνει με αποτέλεσμα να στήνουν ενέδρες τα βράδια στη περιοχή.  Το καλοκαίρι στην ίδια περιοχή είχαν εισβάλει στο σχολείο όπου στεγάζεται το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά σπάζοντας υποδομές και αφήνοντας την υπογραφή τους.

Το ΑΤ Καμινίων έχει μακρά ιστορία εμπλοκής σε περιπτώσεις διαφθοράς των ανώτερων στελεχών του ενώ η ΚΕΕΡΦΑ σε προηγούμενη περίοδο περίοδο είχε καταγγείλει κάλυψη ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων.

Καμία ανοχή στις ρατσιστικές επιθέσεις των νεοναζί σε βάρος των μεταναστών εργατών στις γειτονιές μας. Την ώρα που οι εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη ενωμένοι κατά των απολύσεων, της φτώχειας, των μνημονίων και της ανεργίας, οι φασίστες στοχοποιούν τους μετανάστες για να βγουν λάδι οι κυβερνήσεις και τα αφεντικά.

Θα δώσουμε συνολικότερη απάντηση με τη Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση στις 11 και 12 Οκτώβρη στο Γήπεδο Μπάσκετ του Ρούφ

Η ΚΕΕΡΦΑ Νίκαιας καλεί σε ανοιχτή συνέλευση την Πέμπτη 2/10 στις 7μμ στο Δημαρχείο της Νίκαιας για αν οργανώσουμε την αντιρατσιστική διαμαρτυρία της Κυριακής 5/10 στη Παλιά Κοκκινιά. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger