Home » , » Θέλει ακόμα προσπάθεια από τον Α. Σαμαράς να μετατρέψει την Ν.Δ σε ΠΟΛΑΝ.

Θέλει ακόμα προσπάθεια από τον Α. Σαμαράς να μετατρέψει την Ν.Δ σε ΠΟΛΑΝ.

Από giorgis , Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 | 8:05 π.μ.


Εμείς δεν έχουμε καμιά εκτίμηση για τα αποτελέσματα των εταιρειών δημοσκοπήσεων ως προς την πρόθεση ψήφου του εκλογικού σώματος. Τα εκλογικά επιτελεία όμως των αστικών κομμάτων αυτές τις δημοσκοπήσεις τις έχουν «ευαγγέλιο». Και πέρα απ’ το αν υπάρχουν μυστικές δημοσκοπήσεις –η εφημερίδα το Παρόν έγραφε την Κυριακή ότι η Ν.Δ έχει στα χέρια της δημοσκόπηση που έγινε αμέσως μετά την ομιλία των πολιτικών αρχηγών στην ΔΕΘ η οποία δείχνει τον Σύριζα να προπορεύεται με 9%- η συγκεκριμένη δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα των Συντακτών σίγουρα θα δημιουργήσει πονοκέφαλο στα επιτελεία της Συγγρού.
Δεν νομίζουμε να έχει ξαναπαρουσιαστεί σε δημοσκόπηση να υπάρχει  11 ολόκληρες μονάδες διαφορά μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως και να είναι όμως θέλει ακόμα προσπάθεια να μετατρέψει ο Α. Σαμαράς την Ν.Δ σε ΠΟΛΑΝ.

Υ.Γ Δεν έχω καμιά σχέση με τον κοινοβουλευτικό κρετινισμό. Εδώ και δεκαετίες απέχω συνειδητά απ’ το θέατρο που  λέγεται εκλογές πιστεύοντας ότι οι εκλογικοί συσχετισμοί δεν έχουν καμιά απολύτως σημασία από κοινωνική-ταξική άποψη. Αυτό όμως είναι μια άλλη συζήτηση που θα με ενδιέφερε να την κάναμε κάποια στιγμή.

Γ.Γ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:37 π.μ.

Το βαθύ Κόκκινο, κάνει πραγματικά πολύ καλές αναλύσεις. Μια άλλη σοβαρή κι αξιόλογη ανάλυση δημοσκοπήσεων κάνει ο Red Star.
Τα ποσοστά της ΝΔ είναι στα τάρταρα. Κάνει εντύπωση να παρουσιάζουν δημοσκοπήσεις τη ΝΔ ακόμα και στην πρόθεση ψήφου χωρίς τους αναποφάσιστους με ποσοστό μεγαλύτερο του 22,72% που πήρε στις ευρωεκλογές. Κι αν ακόμα υποθέσουμε ότι δεν έχασε κι άλλο με τον ΕΝΦΙΑ πράγμα αδύνατο, σημαίνει ότι κάποιοι από το 40% της αποχής επιλέγουν ΝΔ. Δεν έχει γίνει κάτι όμως, που να δικαιολογεί τέτοιο πράγμα. Μετά τις ευρωεκλογές ειδικά, η ΝΔ έχει προβεί σε κινήσεις πανικού και παρουσιάζει οργανωτικά εικόνα χειρότερης διάλυσης από το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές. Μάλιστα τα νέα οικονομικά βάρη έχουν κάνει και τους πιο δύσπιστους από τους αναποφάσιστους να αποφασίσουν τι δεν θα ψηφίσουν ποτέ ξανά.
Η δική μου εκτίμηση είναι ότι το ποσοστό της πρέπει να υπολογίζεται γύρω στο 20% κοντά στο 19% του ιστορικού της χαμηλού. Οι δηλώσεις ακόμη του Άδωνη και του Πάγκαλου εξόργισαν πάρα πολλούς. Είχαμε πει πως τέτοιες κινήσεις γυρνάνε μπούμερανγκ.
Για το ΣΥΡΙΖΑ: Πράγματι είναι κοντά στην αυτοδυναμία, όμως αυτό συμβαίνει επειδή χάνει η ΝΔ κι ο κόσμος αποφάσισε απλά να αλλάξει κυβέρνηση. Αυτοί οι ψήφοι είναι "δανεικοί" δεν έρχονται από την Αριστερά αλλά από τη δεξαμενή του 40% + όσων δεν ψήφησαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε θέσεις κι από Αριστερό έγινε Κεντρώο κόμμα. Αυτό καθησύχασε μεν πολλούς από τους πλουτοκράτες, όχι όμως τους Αριστερούς. Υπάρχει σαφέστατη προσπάθεια γλειψίματος τόσο στη ΝΔ που έχει την κουτάλα όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι ο επόμενος νικητής.
Πιστεύω ότι το ΚΚΕ είναι τρίτο και πλησιάζει το διψήφιο ποσοστό. Οι συνεπείς αγώνες του και η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να προσεταιριστεί τους αναποφάσιστους από το κέντρο - κεντροδεξιά - κεντροαριστερά (που άλλωστε είναι περισσότεροι) έχει κάνει αρκετούς Αριστερούς να επιστρέψουν στο ΚΚΕ. Άλλωστε είναι φανερό σε όλο και πιο πολλούς πως δεν είναι κρίση του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ αλλά ολόκληρου του καπιταλιστικού συστήματος. Γνώμη μου είναι πως το 9,5% είναι του ΚΚΕ κι όχι του ποταμιού που έριξε νωρίς τις μάσκες στηρίζοντας απροκάλυπτα κάθε κυβερνητικό μέτρο. Η στήριξη στο Μητσοτάκη ξέρανε το ποταμάκι. Ότι και να πουν τα κανάλια θα είναι τυχερό ποτάμι αν πιάσει το 3%.
Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ απλά δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Το ΠΑΣΟΚ θα μπει στη βουλή με μειωμένο ποσοστό μόνο και μόνο γιατί έχει την κουτάλα της εξουσίας. Μετά τέλος.
Η ΧΑ. Τα ποσοστά της σήμερα είναι σταθερά. Οι πλουτοκράτες προσέχουν τους φασίστες που "φυλάνε το σύστημα από τους κομμουνιστές". Η διάλυση της ΝΔ θα της δώσει πιθανόν μια μικρή αύξηση . Ο κόσμος από τη άλλη αρχίζει και παίρνει χαμπάρι το βρώμικο ρόλο των ναζί με τη στήριξη της πολιτικής του σαμαρά. Αλλά υπάρχουν δυο αστάθμητοι παράγοντες: Ο πρώτος τι θα γίνει στη δίκη. Υπάρχει παζάρεμα: Ελαφρές ποινές ή ξέπλυμα με αντάλλαγμα (κρυφή) στήριξη για Πρόεδρο. Αν βγουν, η ΝΔ θα διαλυθεί, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανακατάταξη δυνάμεων μέσα στην καταρρέουσα δεξιά, αλλά ο σαμαράς θα εξασφαλίσει χρόνο στην εξουσία. Ο άλλος είναι η "παραταξιακή λογική": "ψηφίστε να μην έρθει ο Τσίπρας," που αν επικρατήσει, θα έχει αποτέλεσμα συρρίκνωσης της ΧΑ χάριν της ΝΔ. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο, προϋποθέτει μικρή έστω πιθανότητας νίκης της ΝΔ, που σήμερα δεν υπάρχει.
Τα άλλα κόμματα θα γνωρίσουν πιέσεις λόγω του ιδιότυπου διπολισμού. Στην ουσία όμως ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι μόνος του αυτός κι η αυτοδυναμία. Οι ΑΝΕΛ θα καταφέρουν να είναι στη βουλή, αφού παρά τα προβλήματα δείχνουν μια αξιοσημείωτη αντοχή που οφείλεται στη ρητορική τους κατά του Μνημονίου και την αυξανόμενη φθορά της ΝΔ.
Το καλπονοθευτικό σύστημα για άλλη μια φορά δεν θα δείξει σωστά τη θέληση των συνανθρώπων μας. Η Αλλαγή έρχεται μόνο με Επανάσταση. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger