Home » , » Ριζοσπάστης: Ο «αντικαπιταλιστής» Γ. Δελαστίκ

Ριζοσπάστης: Ο «αντικαπιταλιστής» Γ. Δελαστίκ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014 | 4:42 μ.μ.

Ηταν αναμενόμενο και εντελώς προβλέψιμο ότι ο «Ριζοσπάστης» δεν θα προσπερνούσε ασχολίαστο το χθεσινό κείμενο που έγραψε ο Γ. Δελαστίκ χτες στην εφημερίδα του Μπόμπολα. Το στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επανέρχεται και σήμερα στο ίδιο θέμα σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τον αρχικό του σχολιασμό για την παρουσία του Α. Τσίπρα στην ΔΕΘ.

Το όργανο της Κ.Ε του ΚΚΕ γράφει σήμερα σε ανυπόγραφο σχόλιο του:

Ο «αντικαπιταλιστής»...

Εγραψε στο «Εθνος» 15/9/2014 ο Γ. Δελαστίκ: «Απολύτως συγκεκριμένες και πλήρως ελέγξιμες ανά πάσα στιγμή είναι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο. Ακούγοντας τι είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλάβαμε καλύτερα, γιατί η κυβέρνηση απαγόρευσε στο θλιβερό όργανο προπαγάνδας της, την κρατική τηλεόραση, να μεταδώσει την ομιλία Τσίπρα με το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η σύγκριση των δεσμευτικών εξαγγελιών Τσίπρα με την ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου λειτουργεί καταλυτικά εις βάρος των ηγετών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτές οι δεσμεύσεις αν υλοποιηθούν θα σηματοδοτήσουν μια τεράστια οικονομική ανακούφιση του λαού μας. Αρκούν οι αυτοβούλως αναληφθείσες εκ μέρους του δεσμεύσεις, για να διαμορφώσουμε σοβαρή άποψη για την ειλικρίνεια των προθέσεών του».

Τέτοιοι ύμνοι από τον διευθυντή του «Πριν», στέλεχος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, λάβρο «αντικαπιταλιστή» (στα λόγια απ' ό,τι φαίνεται) σε ένα κόμμα διαχειριστή του καπιταλισμού! Είναι ο ίδιος, για τον οποίο προεκλογικά, σε τηλεοπτική εκπομπή, διευκρινίστηκε ότι... δεν είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Γιατί, απ' αυτά που έλεγε δεν έβγαζες άκρη!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 48 σχόλια

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:15 μ.μ.

ειναι απολυτα φυσιολογικο για τον δελαστικ. μαλλον του εχουνε ταξει το υπουργειο τυπου οποτε τη να κανει ο ανθρωπος το μελλον του κοιταει. τωρα οσο για τον αντικαπιταλισμο ενταξει μωρε που και που λενε κανενα αστειο οι οπορτουνιστες να περναει η ωρα

16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:04 μ.μ.

Το "αντικαπιταλιστικό" ΚΚΕ έχει αναλάβει εργολαβία να στηρίζει με νύχια και με δόντια την κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλων για να τερματίσουν την τετραετία ή και να τη συνεχίσουν ακόμα πιο πέρα! Η Περισσός ΑΕ εν δράσει!

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:45 μ.μ.

7.04 ολα αυτα που ζουμε ειναι αποτελεσμα της καπιταλιστικης κρισης και δεν εχουνε σχεση με το ποιος ειναι ο διαχειρη στης. Τα μετρα ειναι στρατηγικες επιλογες της αστικης ταξης και της Ε.Ε αν δεν ανατραπει ο καπιταλισμος λυση για τον λαο δεν υπαρχει. απο οτι βλεπω εισαι και στην λογικη γλεζου οτι αν φυγει σαμαρας βενιζελος θα κανετε κυβερνηση και μαζι τους ΜΠΡΑΒΟ

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:55 μ.μ.

Αυτα τα "αριστερος ψάλτης της Δεξιάς" τα λεγε και ο ΓΑΠ για το ΚΚΕ, και πραγματικά δεν πιάνουν πλέον. Συριζαίοι , βρειτε κατι άλλο.

16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:56 μ.μ.

Τους πρότειναν θέσεις στο ψηφοδέλτιο και θέση στην κυβέρνηση από τις προηγούμενες εκλογές και αρνήθηκαν γιατι το ΝΑΡ, η κυρίαρχη συνιστώσα της Ανταρσυα διαφωνεί. Οπότε μη βιάζεται, εχουν ήδη πει όχι. Και μη μπερδευεις τη συνεργασία με την υποστήριξη. Μια χαρά τα λέει και δε χρωστάει εξηγήσεις σε κανεναν

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:55 μ.μ.

7.58 δεν τσιμπαμε. η ανταρσυα ειναι ουρα του συριζα και ο καπιταλισμος την χρειαζεται για αντικατασταση του συριζα στον οπορτουνιστικο χωρο. ασε το ξερουμε το εργο ειναι παλιο

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:03 μ.μ.

Ασχετο. Μπορει να μου πει καποιος τι εγινε σημερα στον Ευαγγελισμο?

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:28 μ.μ.

Κεράσια και κρίνοι
Σε κάτι βέρα ¨αριστερούς" σαν και εσένα, δηλαδή "μαιμού αριστερούς", αφιερώνω το εξής: ΠΑΣΚ - ΣΥΡΙΖΑ - ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ - ΔΑΚΕ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ (χρυσαυγίτες είναι η αντίδραση), πέταξαν έξω από το προεδρείο την ΔΑΣ ΟΤΑ Λάρισσας,, παρόλο που ήταν πρώτη δύναμη. Μοίρασαν τις θέσεις μεταξύ τους και εξέλεξαν πρόεδρο από την 3η δύναμη, τον μέχρι εχθές διορισμένο πρόεδρο διευθυντή των ΚΕΠ από την ΔΑΚΕ.
Ολοι μαζί, δεξιοί, "αριστεροί", "σοσιαλιστές" και ΧΑ, προχωράνε στην ίδια γραμμή πλεύσης, ενάντια στο ΠΑΜΕ και την ΔΑΣ.
Τώρα για φτύσιμο χοντρό είστε, για ντομάτες είστε, θα σε γελάσω...!!!!! Μανώλης

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:01 μ.μ.

Ο Σαμαράς λογόκρινε την γελοιογραφία της εφημερίδας ΠΟΝΤΙΚΙ και το ΚΚΕ λογοκρίνει τον Δελαστίκ!!.Και οι δύο σύμμαχοι της ανίερης ακροδεξιοκκουέδικης συμμαχίας είναι απόλυτα προβλέψιμοι και οι τακτικές τους ταυτίζονται σκανδαλωδώς.
Οι άμοιροι σταλινικοί νομίζουν πως βρίσκονται στην εποχή του ''υπαρκτού'',που φίμωναν κάθε άποψη που δεν ταίριαζε με τις ιδεοληψίες τους.
Αν σήμερα είχαν την δύναμη που είχαν παλιότερα,ίσως ο συμπαθής Γ.Δελαστίκ είχε την τύχη του Καραγιώργη.
Ευτυχώς που ο λαός φρόντισε να τους ξεδοντιάσει και να τους βάλει στο περιθώριο.
Απλά η κοινωνία σήμερα γελάει με τα χάλια τους.

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:06 μ.μ.

Η αληθεια ειναι οτι το ΚΚΕ μετα απο το αρθρο του Δελαστικ εχει καθε λογω να ασκησει κριτικη.

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:49 μ.μ.

11.01 Καταλαβαινω τον πανικο σου και το χαλι σου. αποκαλυφθηκε ο ρολος του δελαστικ σαν ουρα του συριζα για καρεκλα. οσο για τον αντικομμουνισμο για την ΕΣΣΔ τιποτα παραξενο τα ιδια λενε και οι συντροφοι σου στην χρυση αυγη ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ

Ανώνυμος
17 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:03 π.μ.

@16 Σεπτεμβρίου 2014 - 11:01 μ.μ
Ο Σαμαράς -αλήθεια γιατί δε λέτε η ΝΔ και λέτε ο Σαμαράς; Σας βολεύει περισσότερο για τις ερχόμενες εξελίξεις και για την αναγκαστική σας συγκυβέρνηση με τη ΝΔ;- λογόκρινε τη γελοιογραφία στο Ποντίκι, κι ο Τσίπρας λογοκρίνει όλους αυτούς που μιλάνε εναντίον της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της δύσης. Και τους λέει ότι κάνουν κακό στο κίνημα. Ταιριάζουν πολύ αυτοι οι δυο. ΚΙ όσο περνάει ο καιρός και ο Τσίπρας αναμορφώνεται σε Κ¨ΟΜΟ, ΤΕΞΑΣ και Συνέδρια του ΣΕΒ , γίνονται σα σιομαία Τσίπρας και Σαμαράς. Να δεις ένα γελιο που θα ρίξουν οι υγιείς επιχειρηματίες όταν θα μπει στην κυβέρνηση ο Τσίπρας. Ε, βέβαια, δικός τους άνθρωπος είναι. Τα συμφέροντά τους θα κοιτάξει.

Ανώνυμος
17 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:49 π.μ.

Διάβασα το άρθρο του Γ. Δελαστίκ με προσοχή. ΚΑι βρίσκω την αντίθεση του ΚΚΕ υπερβολική και λίγο εμπαθής. Τι λέει ο Δελαστίκ; Αν τηρήσει όντως τις εξαγγελίες του ο συριζα ως κυβέρνηση, θα συμβάλλει στην ανακούφιση του λαού. Λέει συγκεκριμένα ο Δελαστίκ (τμήμα του άρθρου που ΔΕΝ το αναφέρει ο ριζοσπάστης: "... Εμείς σήμερα δεν θα μπούμε στη συζήτηση γύρω από το αν συμφωνούμε ή όχι με το κατά πόσο μπορούν να βρεθούν τα λεφτά στο πλαίσιο της πολιτικής που περιέγραψε ότι προτίθεται να ασκήσει. Ετσι θα υποβαθμίζονταν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε. Τόσο συγκεκριμένα που τα είπε, μέσα σε έναν μήνα από τον σχηματισμό κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι οι Ελληνες θα είναι σε θέση να καταλάβουν αν ο Τσίπρας τούς κορόιδεψε με τις προχθεσινές του εξαγγελίες ή αν όντως πετυχαίνει να υλοποιήσει αυτά που υποσχέθηκε, τα οποία ο ίδιος τα χαρακτήρισε ως δεσμεύσεις.

Είπε συγκεκριμένα: «Δεν μοιράσαμε υποσχέσεις. Αναλάβαμε δεσμεύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έδωσε απαντήσεις». Εμείς κρίνουμε ότι πραγματικά οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις του είναι πολύ σοβαρές και θα τον κρίνουμε βάσει των δεσμεύσεων που ο ίδιος πρότεινε, αν κατορθώσει να αναδειχθεί πρωθυπουργός της χώρας. Αρκούν οι αυτοβούλως αναληφθείσες εκ μέρους του δεσμεύσεις, για να διαμορφώσουμε σοβαρή άποψη τόσο για την ειλικρίνεια των προθέσεών του όσο και πρωτίστως για τις ικανότητές του να βρει τους πόρους να ικανοποιήσει τις ανάγκες χρηματοδότησης της πολιτικής του και να επιδείξει το αναγκαίο πολιτικό σθένος για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. Αρχή άνδρα δείκνυσι.".

Επί της ουσίας, ο Δελαστίκ λέει: "Οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ είναι θετικές όσον αφορά την ανακούφιση του λαού. Εκτιμώ τις προθέσεις του σαν ειλικρινείς. Το ΑΝ θα τις τηρήσει ή όχι, είναι κάτι που θα φανεί στην πράξη, και πάρα πολύ σύντομα". ΑΥΤΑ λέει επι της ουσίας ο Δελαστίκ. Μέχρι εδώ ουδεν μεμπτόν επί της ουσίας. Το ζήτημα είναι ότι ο Δελαστίκ ως στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα έπρεπε να είχε προχωρήσει παραπέρα την ανάλυσή του: Να συμπλήρωνε το συγκεκριμένο άρθρο του με την ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ, ΜΠΟΡΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ γιά έναν κομμουνιστή δημοσιογράφο όσον αφορά το -κατά τα άλλα μετρημένο- άρθρο του Γ. Δελαστίκ! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο ΔΕΛΑΣΤΙΚ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ!

Τώρα για τις γνώμες πολλών μελών του κκε εδώ μέσα περί "υπουργοποίησης του δελαστίκ", "σοσιαλφασιστών" και άλλων τέτιων μισαλλόδοξων εκφράσεων, ε, ΚΑΙ ΑΥΤΟ αποδεικνυει μια εκτός τόπου και πολύ λάθος αντίληψη που μόνο ζημιά κάνει στην κομμουνιστική αριστερά.

Ανώνυμος
17 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:52 π.μ.

α, και αυτά που λένε κάποια μέλη του ΚΚΕ περί χρυσής αυγής μάλλον αναφερόμενα σε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μόνο θλίψη προκαλούν στους αγωνιστές της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος στην ελλάδα. Κρίμα, γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει αποδείξει έμπρακτα, πως αν μη τι άλλο διαθέτει μεγάλο ταξικό αγωνιστικό δυναμικό στους εργασιακούς χώρους, στις γειτονιές κ στη νεολαία, που έχει πρωτοστατήσει και πρωτοστατεί στους αγωνες του λαού και της εργατικής μας τάξης.

17 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:00 π.μ.

Μανώλη, πρώτον βγάλε την κομματική τσίχλα από τον εγκέφαλο για να μπορείς να σκεφτείς, γιατί νομίζεις οτι όλοι είναι κομματόσκυλα. Όχι, απλώς σκεφτόμαστε φίλε μου. Καλύτερα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί εκεί θα έχουμε και επιχειρήματα και κάποιους ανθρώπους πιο ανθρώπινους να μπορούμε να πιέζουμε. That' s all! Καλύτερα 751 ευρώ παρά 300. Καλύτερα 13 συντάξεις παρά 12. Τι δεν καταλαβαίνεις; Είναι αυτά επανάσταση; Όχι! Και λοιπόν; Σημαίνει οτι δεν βοηθούν κάποιους ανθρώπους; Σημαίνει οτι θα τα απαξιώσουμε τελείως; Τις επαναστάσεις εξάλλου τις κάνουν οι λαοί, όχι οι κυβερνήσεις. Όταν αποφασίσει αυτός ο λαός θα κάνει οτι νομίζει. Αλλά πρέπει να είναι ζωντανός πρωτίστως για να κάνει το οτιδήποτε! Και με αυτή την κυβέρνηση ο κόσμος πεθαίνει, το έχετε πάρει χαμπάρι;

Ανώνυμος
17 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:03 π.μ.

1.49 είσαι πολύ ευγενικός με τα φασιστοειδή του ΚΚΕ. Οι τύποι είναι πολύ φανερό τι κάνουν: Με επαγγελματικό τρόπο ανοίγουν μέτωπα με την αριστερά. Όλη; Όχι όλη φυσικά, μόνο αυτή που έχει ενδιαφέρον για το κώλο τους! Χάνουν κόσμο προς το ΣΥΡΙΖΑ? Νο 1 εχθρός!!! Χάνουν προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Νο 2 εχθρός!!! Αν έχαναν και προς την ΟΚΔΕ, Νο 3 εχθρός!!!

Το ΚΚΕ την στιγμή που ο κόσμος υποφέρει από την επίθεση των αστών κάνει πόλεμο στην αριστερά. Μιλάμε για ένα κόμμα αλήτικο και φυσικά προδοτικό. Την τελευταία (προδοσία) την έχει συνηθίσει και μάλιστα έχει βρει και την..."αυτοκριτική" ως μέθοδο για να εξαγνίζεται και να ξανακάνει τα ίδια αλλάζοντας την βιτρίνα! Σας πρόδωσα λέει στη Βάρκιζα, στην μεταπολίτευση κλπ. οπότε κάνω την αυτοκριτική μου και σας....ΞΑΝΑΠΡΟΔΙΔΩ σήμερα!!! Δεν τους ενδιαφέρει να καεί το σύμπαν, αρκεί το "κομματάκι" τους να βολευτεί σε μια γωνιά εδώ να. Μη του ζητάτε πολλά μόνο και ζορίζεται. Επαναστάτες να σου πετύχουν...

Κάποτε αυτό το κόμμα πρέπει να βρεθεί εκεί που του αξίζει: Στα σκουπίδια.

Ανώνυμος
17 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:53 π.μ.

"η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει αποδείξει έμπρακτα, πως αν μη τι άλλο διαθέτει μεγάλο ταξικό αγωνιστικό δυναμικό στους εργασιακούς χώρους,"

Για αυτο στηριξε τον υποψηφιο του ΛΑΟΣ-ΝΔ στην ΙΚΑΡΙΑ ?

Για αυτο στηριζει τυς εργατοπατερες της ΓΣΕΕ ?

Ανώνυμος
17 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:15 μ.μ.

Επί της ουσίας των όσων έγραψε ο σ. Δελαστίκ για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα συμφωνήσω με τα προφανή συμπεράσματα του σχολίου 17/9-1:49 με μόνο μία παρατήρηση, οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει ο σκιώδης πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανοιχτή ομιλία του στα πλαίσια της ΔΕΘ σύμφωνα με τα ελληνικά πολιτικά ήθη είναι κατά τεκμήριο σοβαρές άσχετα με την ειλικρίνεια ή τις προθέσεις αυτού που τις αναλαμβάνει, αλλιώς δεν θα τις είχαν ήδη σχολιάσει οι πάντες.

Όσο αναφορά το πολιτικό σκεπτικό με το οποίο του άρθρου με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Τακτικές του τύπου, σου είπαν/σου λένε/θα σου πουν ψέμματα χρειάζονται αρκετή μονομέρεια από πλευράς κριτή για να μην χαρακτηριστούν απόλυτα αποτυχημένες. Ο σύντροφος επισημαίνει κάποια από τα πιο άμεσα μέτρα για τα οποία δεσμεύτηκε ο Τσίπρας και τα θέτει ως απτό κριτήριο των προθέσεων του απέναντι σε ένα αναγνωστικό κοινό, που ας μη γελιόμαστε, δεν είναι από τα πιο δύσπιστα σε τέτοιου είδους εξαγγελίες, προσφέροντας υπηρεσίες στο λαό και όχι αριστερά ή κομματικά διαπιστευτήρια σε καλοθελητές.
Ερχόμαστε τώρα στην ουσία της κριτικής που και στο άρθρο και στην προσωπική στοχοποίηση που γίνεται στο σ. Δελαστίκ (στο τελευταίο δεν αναφέρομαι σε συναγωνιστές από το ΚΚΕ). Στην προτελευταία παράγραφο, «Αυτές οι δεσμεύσεις αφορούν... τα οποία ο ίδιος τα χαρακτήρισε ως δεσμεύσεις.», παρουσιάζεται μια πολιτική λογική στην οποία το χθεσινό άρθρο έρχεται ως απαραίτητη λογική συνέχεια, ούτε μάζεμα ούτε κωλοτούμπα ούτε τίποτα άλλο. Το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ/ εξαγγελίες Τσίπρα συνθέτουν ένα πολιτικό πλαίσιο το οποίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ριζοσπαστικό ούτε σε συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (το προ- κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ μάλλον θα αρνούταν κάθε συνεργασία με τέτοια συντηρητική μετριοπάθεια). Με αυτό ως δεδομένο το ζήτημα αν κάποιος πιστεύει ή δεν πιστεύει τον Τσίπρα για να χαρακτηριστεί η σχεδιαζόμενη κυβέρνησή του ως αριστερή έιναι εκτός θέματος, εκτός και αν κάποιοι έχουν πειστεί από την φιλελεύθερη προπαγάνδα ότι σοσιαλισμός σημαίνει κουπόνια σίτισης και κρατικές ενισχύσεις στις επιχειρήσεις για δουλειές των 751 ευρώ και συντάξεις των 700 ευρώ κατά μέγιστο.
Παρόλα αυτά ένα πρόγραμμα 11,5 δις προς τις βαρύτερα πληττόμενες κοινωνικές ομάδες δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως σημαντική οικονομική ανακούφιση. Το ζήτημα του κατά πόσο αυτό είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί χωρίς να επέλθει ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι θέμα της ανάλυσης για την κρίση που κάνει ο καθένας, Ένας οικονομικός αγώνας που θα απαίτει αυτά και ακόμα περισσότερα μέτρα, χρησιμοποιώντας ακόμα και τις δεσμεύσεις Τσίπρα ως επιχείρημα, δεν μπορεί να συζητά το κατά πόσο αυτά είναι εφαρμόσιμα στα πλαίσια ισοσκελισμένου προϋπολογισμού αλλά να απαιτεί την άμεση εφαρμογή τους για την βελτίωση της κατάστασης της εργατικής τάξης, αν αυτό χαλάει τα σχέδια των αστών, εκεί ακριβώς ο αγώνας γίνεται πολιτικός στην πράξη, η προσμονή σε μια φιλολαϊκή κυβέρνηση, με τα όποια κριτήρια, η οποία θα άλλαξει τους συσχετισμούς είναι στην καλύτερη παραδοχή ανικανότητας.

Ανώνυμος
17 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:01 μ.μ.

8.00 πολυ σωστα. Βγαλε την οπορτουνιστικη τσιχλα γιατι προκαλει τυφλωση. Τιποτα απο ολα αυτα που λες δεν μπορουνε να γινουνε με τον καπιταλισμο στο ιμπεριαλιστικο σταδιο αν δεν παρουμε τα μεσα παραγωγης. Παλια πριν το 1991 ητανε υποχρεωμενος να δινει κατω απο διαφορετικο διεθνες συσχετισμο για να μην ανατραπει Ασφαλως και την επαναταση θα την κανει η εργατικη ταξη μαζι με τους συμμαχους της με μια ομως προ υποθεση. να εχει συντριψει πρωτα τον οπορτουνισμο στις γραμμες της διαφορετικα μιλαμε για καταστροφη

Ανώνυμος
17 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:24 μ.μ.

8:53 ώχου αδερφέ δεν βαρέθηκες να αναπαράγεις τα ψέμματα του κκε σε σχέση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

Ξανά μανά λοιπόν θα σου πούμε την αλήθεια για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ: α. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρωταγωνίστησε να συγκροτηθεί ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ σε σαφή ρήξη με την εργοδοτική/κυβερνητική πλειοψηφία των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ.

β. Οι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέσω των κινήσεων/παρεμβάσεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, πρωταγωνιστούν στις ταξικές αγωνιστικές δράσεις των σωματείων τους.

γ. Ολα αυτά βέβαια δεν αρκούν: Χρειάζεται να ανασυγκροτηθεί το εργατικό κίνημα σε δημοκρατική αυτοοργανωμένη ταξική βάση, με τον ουσιαστικό ρόλο των ΓΣ των σωματείων και όχι των- αναγκαίων για τα διαχειριστικά των σωματείων- ΔΣ.

18 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:18 π.μ.

Στη Γερμανία πάντως πήραν αυξήσεις οι εργάτες. Εσύ λες οτι σήμερα στην Ελλάδα δεν μπορεί να δοθεί 13 σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους αν δεν πάρουμε τα μέσα παραγωγής; Τότε γιατί απεργούμε όταν απεργούμε; Για να πάρουμε τα μέσα παραγωγής ή για πιο βραχυπρόθεσμες διεκδικήσεις όπως μη απόλυση ή συμβάσεις εργασίας ή αυξήσεις στους μισθούς ή επαναπροσλήψεις κλπ; Αλλά ας υποθέσουμε οτι δεν μπορεί να γίνουν αυτά, δηλαδή ελάχιστες αυξήσεις στον κατώτατο μισθό ή τις συντάξεις. Πειράζει να δοκιμάσουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Πού είναι το πρόβλημα; Γιατί δηλαδή να μη δοκιμάσουμε το δρόμο της κυβενητικής εξουσίας; Tι θα βλάψει την κοινωνία και το λαό περισσότερο από όσο παθαίνει τώρα με αυτές τις κυβερνήσεις;

Ανώνυμος
18 Σεπτεμβρίου 2014 στις 2:45 μ.μ.

9.18 αναμεσα στις καπιταλιστικες χωρες υπαρχει ανισομετρη αναπτυξη δεν ειναι ολες στην ιδια θεση στην ιμπεριαλιστικη πυραμιδα. απεργουμε για διεκδικηση μετρων ανακουφισεις και ταυτοχρονα να συνειδητοποει ο λαος οτι πρεπει να παρει τα μεσα παραγωγης στα χερια του. αυτος ειναι ο στοχος των ταξικων δυναμεων. την εναλλαγη αστικων κυβερνησεων την δοκιμασαμε για 40 χρονια τουλαχιστον και σοσιαλισμο δεν ειδαμε. ο μονος τους στοχος ητανε ο εγκλοβισμος του λαου στο συστημα. αρα λοιπον αυτος ο δρομος δοκιμαστηκε και απετυχε και το ιδιο συνεβη στην ινδονησια το 1965 και στην χιλη το 1973 και πνιγηκανε στο αιμα. το ετοιμο καπιταλιστικο κρατος δεν μπορει να χρησιμοποιηθει απο το προλεταριατο για την δικη του εξουσια ελεγε ο ΜΑΡΞ μετα την παρισινη κομμουνα. και βεβαια αν δεν σε πνιξουνε στο αιμα θα γινεις ενα με το συστημα. Αν μου βρεις μια περιπτωση που να εγινε σοσιαλισμος ετσι εγω θα ρθω μαζι σου στον συριζα

Ανώνυμος
18 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:23 μ.μ.

2.45
αρα μεγαλε συμφωνεις με τον τσιπρα για μετρα ανακουφισης του τσιπρα!!!! δωρο χριστουγεννων. σιωπη λοιπον

Ανώνυμος
18 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:30 μ.μ.

4.23 μπερδευτηκες. Μετρα ανακουφισης που διεκδικει το εργατικο κινημα απο τον καπιταλισμο και τον οποιον διαχειρηστη του και δεν μπλεκει σε παιχνιδια εναλλαγης αστικων κυβερνησεων

Ανώνυμος
18 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:00 μ.μ.

Είναι εντυπωσιακό πόσο μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί ΚΑΘΕ ανάρτηση που αφορά το ΚΚΕ ή προέρχεται από το ΚΚΕ.
Λογικό. Απλά δεν κολλάει το "συντροφικό ενδιαφέρον" πολλών "συντρόφων" από Συριζα και Ανταρσυα μεριά, που δεν ξεχνάνε να αλλάζουν την προβειά του γκαιμπελισμού και της υποκρισίας. Από τις επιθέσεις φιλίας για συνεργασία, αριστερές κυβερνήσεις και "μέτωπα"......σε υβρεολόγιο με έμφαση σε.....προδοτικό κόμμα, αλήτικο κόμμα , συχαμένους κκεδες κλπ. Ο οπορτουνισμός παρέα με την ασφαλίτικη μεθοδολογία , στον ρόλο του καλού και του κακού!!!
Jim

18 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:51 μ.μ.

Πρέπει να βρεθεί μια καινούργια ιατρική ειδικότητα αποκλειστικά για τους κουκουέδες. Είναι αυτό που λένε "στου κουφού τη βρόντα όσο θέλεις πόρτα"! Προσωπικά βαρέθηκα.

Ανώνυμος
18 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:44 μ.μ.

κεράσια κρατα μικρο καλάθι..
Δεν βαρεθηκες(ο αλλος τρόπος ειναι ο θυμός) ,απλα σκέφτεσαι με το συναίσθημα χωρις λογικά επιχειρήματα
Το πρόβλημα ειναι ο καπιταλισμός ,,αν θες να λεγεσαι αριστερός..Βέβαια δεν ειναι υποχρεωτικό και να εισαι ,,

Ανώνυμος
19 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:22 μ.μ.

βαρέθηκα τους κκεδες να λένε μια ζωή ψέμματα περί πρακτόρων, προβοκατόρων, κλπ κλπ όταν μιλούν για την υπόλοιπη κομμουνιστική ή σοσιαλδημοκρατική αριστερά.

Στο κάτω-κάτω όταν φίλοι του κκε επί δεκαετίες εσείς αρχινάτε το βρισίδι χωρίς τελειωμό και χωρίς και πολλά επιχειρήματα, πως θέλετε να σας απαντούν οι υπόλοιποι κομμουνιστές κ αριστεροί; Τελοσπάντων:

Εάν και εφόσον μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τηρήσει τις υποσχέσεις της και αρχίσει να λαμβάνει και να εφαρμόζει φιλολαϊκά μέτρα, τότε η στήριξη αυτών των μέτρων από την υπόλοιπη κομμουνιστική ή/και σοσιαλδημοκρατική Αριστερά είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ!! Ετσι πιστεύω πρέπει να πράξει το κκε, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ

Φυσικά, δεν μας αρκεί αυτό: Η συμβολή μας στη συγκρότηση πολυκομματικών λαϊκών θεσμών/οργάνων του εργατολαϊκού κινήματος, στην κατεύθυνση της αντικαπιταλιστικής ανατροπής είναι ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ!

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:22 μ.μ.

6.22 ΤΟ ΚΚΕ παλευει για σοσιαλισμο και κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης και με αυτο τον τροπο θα αντιμετωπισει την καθε καπιταλιστικη κυβερνηση. οσο για τα φιλολα ικα μετρα σε αυτην την φαση που ειναι ο καπιταλισμος εδω θα ειμαστε και θα πεσει πολυ γελιο να εισαι σιγουρος

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:50 μ.μ.

Εσεις που βριζετε το ΚΚΕ θα ξαναζητατε να συνεργαστει μαζι σας με οποιονδηποτε τροπο;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Το γελοιο της υποθεσης ειναι οτι κατα πασα πιθανοτητα η απαντηση στην ερωτηση μου ειναι ναι!!!

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:18 μ.μ.

Αυτός που βρίζει και χυδαιολογεί επί παντός επιστητού και εναντίον των άλλων κομμουνιστών και αριστερών είναι το κκε. Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ισχύει το εξής: Εχουμε στρατηγικές διαφορές με το κκε (πχ στο θέμα του ανύπαρκτου, του μονοκομματισμού, της εξουσίας των εργατικών συμβουλίων και των λαϊκών συνελευσεων -που το κκε τα θέλει γλάστρες- κλπ), όμως τακτικά και στο κίνημα μπορούμε και πρέπει να συνεργαζόμαστε. Το ίδιο συμβαίνει και με τον συριζα. Εχουμε στρατηγικές διαφορές με τον συριζα (πχ στο θέμα της Ε.Ε., του ομαλού δρόμου και των κοινοβουλευτικών αυταπατών, του εργατικού ταξικού κινήματος, του σοσιαλισμού κλπ), όμως τακτικά και στο κίνημα μπορούμε και πρέπει να συνεργαζόμαστε.

Αυτή είναι η σωστή αντίληψη των κομμουνιστών.

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:21 μ.μ.

Ανώνυμε 11.18
Μήπως έχετε και κοινές απόψεις για τα διάφορα ΚΟΜΟ, ΤΕΧΑΣ, ΣΕΒ, τα ευαγή ιδρύματα του καπιταλισμού? Μήπως για τον Πάπα "των φτωχών" και το Βατικανό? ΜΙλάμε ότι εδώ ο σύριζα ξεπλένει στα μάτια ενός κόσμου αριστερού, ποιό? Το Βατικανό, αυτό το άντρο της μαφίας, της παιδεραστίας, της πορνείας, των συμμοριών των ναζί, με επίσημη στήριξη οικονομική και πολιτική στον Χίτλερ, με ξέπλυμα μαύρου χρήματος από δραστηριότητες εμπορίας όπλων, ναρκωτικών κ.λ.π., που δεν υπάρχει σφαγή λαών που το Βατικανό να μην είναι μέσα αιώνες τώρα, με τράπεζες δικές του και χωμένο σε δεκάδες στρατιωτικά πραξικοπήματα ανά την υφήλιο, κι εσείς δεν βρήκατε μία λέξη καταδίκης για τα λεγόμενα του προέδρου του σύριζα, όχι, βρήκατε όμως πολλές κουβέντες για να την πέσετε στο ΚΚΕ. Γιατί άραγε? Γιατί ο στόχος σας είναι το ΚΚΕ, γι αυτό σας φτιάχνουν για ανάχωμα προς το ΚΚΕ,τώρα που ο σύριζα έστριψε το τιμόνι τελείως δεξιά. Ο καθείς εφ ώ ετάχθη. Μσνώλης

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:52 μ.μ.

4.21
Για να καταλάβουμε δηλαδή.Οποιος συναντιέται με κάποιον,αυτόματα αυτός που τον συναντά τον ξεπλένει?
Δηλαδή όταν ο Φ.Κάστρο συναντήθηκε με τον Πάπα,ξέπλυνε όλα τα εγκλήματα του Βατικανού?Ομοίως όταν συναντήθηκε με τον Βαρθολομαίο,ξέπλυνε όλα τα ανομήματα της Ορθοδοξίας?Οταν ο Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον Ιερώνυμο,ξέπλυνε τα αμαρτήματα της Ελλαδικής εκκλησίας?Οταν η Παπαρήγα συναντήθηκε το 2006 με τον Ισραηλινο Μαάτσεβ,αυτόματα τον ξέπλυνε απο τα εκλήματα του Ισραηλινού κράτους?Με την λογική αυτή το σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπερντοπ,(που δεν ήταν καθόλου μια τυπική εθιμοτυπική συνάντηση),ήταν ένα τεράστιο πλυντήριο του ναζισμού.Και εκατοντάδες άλλες παρόμοιες συναντήσεις που γίνονται μεταξύ αρχηγών κρατών και πολιτικών.
Μανωλάκη.Αρκέσου στην συνηθισμένη κασσέτα που σού έδωσαν απο τα κεντρικά,και που την γνωρίζεις κάπως.Μην μπαίνεις σε βαθιά νερά αγόρι μου γιατί το ''Βαθύ Κόκκινο'' το παρακολουθούν και άνθρωποι που τις κασσέτες τις έχουν πετάξει προ πολλού.

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:28 μ.μ.

5.52 την ευλογια μου τεκνο μου απο τον ΠΑΠΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ. στην ΕΣΣΔ το 1939 ειχανε σοσιαλισμο και προσπαθωντας να κερδισουνε χρονο μετα την συμφωνια του ΜΟΝΑΧΟΥ 1938 και την συνωμοσια απο τους οπορτουνιστες που αποκαλυφθηκε πολυ καλα κανανε και εγινε ο ΕΛΙΓΜΟΣ με την συμφωνια ΜΟΛΟΤΩΦ ΡΙΜΠΕΝΤΡΟΠ για να κερδισει χρονο. τωρα τη σχεση εχουνε αυτα με τα χαλια σας να πιασετε αστικη καρεκλα αυτα τα ξερουνε μονο οι οπορτουνιστες την ευλογια απο τον ΠΑΠΑ των φτωχων και τους ζαπατιστας καλογερους ΚΟΥΡΑΓΙΟ

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:06 π.μ.

Ανύνυμε 5.52
Μην κάνεις τον χαζό, γιατί πιστεύω ότι δεν είσαι. Σημασία δεν έχει ποιόν συναντάς. Μπορείς να συναντάς τους πάντες. Ομως έχει πολύ μεγάλη σημασία, τι λές μ αυτούς που συναντάς. Και ο Κάστρο ποτέ δεν είπε τον πάπα του Βατικανό, "πάπα των φτωχών", ούτε παρομοίωσε τους μοναχούς του αγίου όρους με τους Ζαπατίστας. Αυτό κι αν ήταν "αλητεία", να συγκρίνεις τους Ζαπατίστας με το άντρο εκτροφής μαύρης αντίδρασης, σκοταδισμού και των πανταχού ναζί. Το άντρο κρατικών και παρακρατικών μυστικών και φανερών υπηρεσιών. Αρχισε από τα διάφορα ευαγή ιδρύματα των μυστικών υπηρεσιών του διεθνούς κεφαλαίου με ταξίδια στα ΤΕΧΑΣ και στα διάφορα BROOKING και συνεχίζει με ότι πιο βρώμικο και βαμμένο στο αίμα υπάρχει, αιώνες τώρα, το Βατικανό. Ε!! αυτή η ξεφτίλα πια παραπάει. Και απορώ, πώς το δέχεστε και μπαίνετε στον κόπο να δικαιολογείτε τα αδικαιολόγητα. Υπάρχει ποτέ περίπτωση, να συμφωνήσει κανείς μαζί σας, πέρα από τους εθνικιστές και τους παραεκκλησιαστικούς, σκοταδιστικούς, χουντικούς και φασιστικούς κύκλους που κινούνται στα πέριξ των αγιορειτών και των βατικανών? Μανώλης

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 2:02 π.μ.

8.28 και Μανώλη. Αποδείχθηκε πως το σύμφωνο συμμαχίας Μολότωφ-Ρίμπερντοπ έγινε για να διαμελιστεί η Πολωνία.Και οι χώρες της Βαλτικής.Το αποδεικνύουν ατράνταχτα στοιχεία που ήρθαν στο φώς,εκτός αν κι αυτά τα...πλαστογράφησε ο Γκορμπατσώφ.Απόδειξη η κατάκτηση ολόκληρης της ανατολικής Πολωνίας απο τον Κόκκινο Στρατό,κατά τα συμφωνηθέντα.Κυρίως αποδεικνύει ότι κανένα χρόνο δεν κέρδισε η ΕΣΣΔ,καμμιά προετοιμασία για πόλεμο δεν είχε κατά νού ο Στάλιν,το γεγονός πως οι ναζί κάνοντας περίπατο έφτασαν στο Λένινγκραντ,στο Στάλινγκραντ και στα προάστια της Μόσχας,χωρίς να αντιμετωπίσουν ουσιαστική αντίσταση.Το κόστος αυτού του Γερμανικού χωρίς αντίσταση περιπάτου?Εκατομμύρια άμαχοι στον βωμό της σταλινικής ιδεοληψίας.Οταν προετοιμάζεσαι για πόλεμο,δεν έχεις οικονομικές συναλλαγές με αυτόν που περιμένεις να...σου επιτεθεί.Μιλάμε για συναλλαγές εκατομμυρίων μάρκων μεταξύ ναζιστικής Γερμανίας και ΕΣΣΔ του Στάλιν που αφορούσαν προιόντα όπως μεταλλεύματα για πολεμική χρήση και το σοβιετικό στάρι.Δηλαδή ο Στάλιν τροφοδοτούσε τους Γερμανούς για να του...επιτεθούν.Οταν προετοιμάζεσαι για πόλεμο,δεν εξολοθρεύεις όλο το ανώτερο στράτευμα,που μάλιστα είχε πολεμική εμπειρεία απο την Ισπανία και τον πόλεμο της Ιαπωνίας.Γιατί αυτό έκανε ο πατερούλης,βλέποντας παντού προδότες και οπορτουνιστές.Ετσι του έλεγε ο Λαυρέντης που ήθελε να γίνει Χαλιφης στην θέση του Ιωσήφ,μέχρι που έφαγε το κεφάλι του κι αυτός.Μόνο ο ρωσικός χειμώνας και η αυταπάρνηση των πολιτών της ΕΣΣΔ,έκρινε την έκβαση του πολέμου και έδωσε την δυνατότητα για την μεγάλη αντεπίθεση.Δεν είναι τυχαίο ότι ο πόλεμος ονομάστηκε Μεγάλος ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ Πόλεμος προς τιμήν του πατριωτισμού που επέδειξαν οι λαοί της ΕΣΣΔ.
ΠΑΝΜΑΝΩΛΗ.Σας προειδοποίησαν να μην παίζετε με την ιστορία.Δεν είναι άθλημα για κνίτες.Η ιστορία εκδικείται όσους την παραχαράσσουν για να την φέρουν στα μέτρα τους.
Υ.Γ Δεν γνωρίζω αν ο Πάπας ευλόγησε τον οπορτουνιστή.Αυτό που είναι βέβαιον,και αποκαλύφθηκε σήμερα,είναι το γεγονός πως η Βούλτεψη με εντολή Σαμαρά προσπάθησε να ματαιώσει την συνάντηση με τον Πάπα.Μέχρι και την Μέρκελ επιστράτευσαν.Λες ΠΑΝΜΑΝΩΛΗ και αυτοί όπως και το ΚΚΕ να φοβόντουσαν μην πάρει την ευλογία του Πάπα ο οπορτουνιστής?
Μπορεί να μην απαντάς στα ερωτήματα όπως του 5.52,αλλά το ξεβράκωμα θα το υποστείς.Ακόμα κι αν έχεις την ευλογία του Κουτσούμπα και της Λιάνας μαζί.

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:51 π.μ.

Ανώνυμε 2.02
Αρες, μάρες, κουκουνάρες!! Σκονάκι σου έχουν δώσει και το αντιγράφεις? Σ αυτά που έγραψα μπορείς να μου δώσεις μια απάντηση? Εγώ δεν έγραψα για Μολότωφ-Ρίμπεντροφ, αλλά και "πάπα των φτωχών" και το Βατικανό, Κακή η προσπάθειά σου να αλλάξεις ατζέντα συζήτησης, όμως εγώ θα επιμείνω σ αυτά που έγραψα. Κάποια απάντηση έχεις, ή δεν την προβλέπει το σκονάκι σου? Μανώλης

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:57 π.μ.

Κοίτα τώρα σύμπτωση Μανωλάκη.Ολα αυτά που γράφεις για την συνάντηση με τον Πάπα,κατά διαβολική σύμπτωση,τα αναπαράγει και συμφωνεί με το ΚΚΕ,η Βούλτεψη με τον Αδωνη,ο Αμβρόσιος και ο Ανθιμος,ο Καρατζαφέρης και τα χρυσάβγουλα.Ακόμα και κύκλοι της Ε.Ε δεν επιθυμούσαν την συνάντηση,συμφωνώντας με το ΚΚΕ πως δεν έπρεπε ο Πάπας να ευλογήσει τον Τσίπρα.Μυστήρια πράγματα.
Πολλοί μαζεμένοι που συμφωνούν.Τόσοι πολλοί που παύει πιά να είναι σύμπτωση,και καταντάει αλητεία και ξεφτίλα.
Οχι τίποτα άλλο,αλλά το Βατικανό το Τέξας και το Μπρούκινκ,βάζουν εμπόδια για να μην κτιστεί η λαική συμμαχία.Δίχως τα ταξίδεια αυτά του οπορτουνιστή,όχι μόνο η λαική συμμαχία θα είχε κτιστεί,αλλά και η λαική εξουσία θα ήταν γεγονός και ο σοσιαλισμός MADE ιn Στάλιν θα ήταν πραγματικότητα.
Ατιμε οπορτουνιστή,τι μας κάνεις που προτιμάς τον Πάπα των φτωχών και δεν προτιμάς το κώμα των φτωχών.

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:30 μ.μ.

2.02 παλι την πατησες μεσα στον πανικο σου. Στην μοσχα ο χιτλερ εχασε μια μαχη η στροφη στον πολεμο εγινε στο ΣΤΑΛΙΓΚΡΑΝΤ και εκει εχασε κατακαλοκαιρο οπως και στο ΚΟΥΡΣΚ. φουκαρα μου σου φυγανε τα βρακια ολα πρεπει να πας παλι για σεμιναριο. ΠΕΡΙΜΕΝΩ

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:52 μ.μ.

ΤΟ 1934 δολοφονηθηκε απο τροτσκιστη μεσα στο γραφειο του ο σ. ΚΙΡΟΦ που εγινε η αιτια να αποκαλυφθει η συνομωσια μεσα στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ απο οπορτουνιστικα αντεπαναστατικα στοιχεια που στοχο ειχανε την ανατροπη των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ σε συνεργασια με τον ΧΙΤΛΕΡ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΛΟΣ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ εσπρωχνε την γερμανια εναντιον της ΕΣΣΔ. ΜΟΝΑΧΟ 1938 ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΙΑΠΩΝΩΝ 1938 ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΙΛΑΝΔΙΑΣ 1939 ολα συντονισμενα εναντια στους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ με αιχμη του δορατος τους ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ για την σωτηρια του καπιταλισμου. το βιβλιο του σ. ΜΑΡΤΕΝΣ ειναι καταπελτης για τα εγκληματα του οπορτουνισμου απο δολοφονιες εργατων μεχρι βιομηχανικα σαμποταζ. αποδειχθηκε πολλες φορες στην ζωη. ο αγωνας εναντιον του οπορτουνισμου πρεπει να ειναι συνεχεις και αμιλεικτος αποτελει την 5η φαλαγγα του καπιταλισμου μεσα στο κινημα. η εργατικη ταξη δεν πρεπει να εχει κανενα ελεος προκειται για ΦΙΔΙΑ

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:00 μ.μ.

2.02 τα απομνημονευματα του στραταρχη ΖΟΥΚΩΦ για τον 2ο παγκοσμιο πολεμο και για τον καταλυτικο ρολο που επαιξε το κομμα των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΚΑΙ Ο σ. ΣΤΑΛΙΝ στην νικη ειναι συντριπτικα απεναντι στον αντικομμουνιστικο οχετο που ριχνονε φασιστες και οπορτουνιστες συντονισμενα. εξηγει την χρησιμοτητα του ελιγμου με την συμφωνια ΜΟΛΟΤΩΦ ΡΙΜΠΕΝΤΡΟΜΠ Στον χρονο που κερδηθηκε για την αμυνα. ξηλωθηκε απο την θεση του το 1957 απο τους οπορτουνιστες και μετα εγραψε τα απομνημονευματα του. Εγω προσπαθησα να σε προφυλαξω δε ηθελες προβλημα σου τωρα κατσε χωρις βρακια. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:24 μ.μ.

2.02 Μας λες οτι ετσι του ελεγε ο σ. ΜΠΕΡΙΑ μεχρι που εφαγε το κεφαλι του. Δηλαδη μας λες οτι δολοφονηθηκε τον ιουνη του 1953 απο τους ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ αρα ειχανε ανατραπει οι ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ. να σε ευχαριστησω για την ειλικρινια που δειχνει ποσο υποκριτικες ειναι οι θεωριες για ταχα μου συνεργασια με το ΚΚΕ ευχαριστω ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:00 μ.μ.

τα ερωτηματα συγκεκριμενα και οι οπορτουνιστες αντι για συγκεκριμενες απαντησεις αλλα λογια να αγαπιομαστε πανικος και βρισιες. εχουνε και το αγχος της αστικης καρεκλας και το παραληρημα συνεχιζεται. Ας προσεχαν αυτη ειναι η μοιρα του καθε προδοτη που προσπαθει παση θυσια να κανει τον καπιταλισμο ανθρωπινο στην 2α παρουσια βεβαια ΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:22 μ.μ.

8.57 εισαι πραγματικα σε συγχηση παραμιλας και δεν βγαινει κανενα νοημα. Παρε την ευλογια απο τους ζαπατιστας μοναχους και τον ΠΑΠΑ των φτωχων και μετα παλι. για τις βρισιες σε νιωθω δεν πειραζει την ευλογια μου τεκνο μου

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:33 μ.μ.

Μανωλάκι.
Οταν απαιτείς απαντήσεις,πρέπει να απαντάς και εσύ σε ότι σε ρωτάνε.Οι σταλινικοί το έχουν αυτό το κουσούρι.Αν σε πείραξε η αναφορά του Τσίπρα στους Ζαπατίστας,μην το παίρνεις κατάκαρδα.Τους ίδιους τους Ζαπατίστας πάντως δεν τους πείραξε.Να είσαι σίγουρος.
Και σε τελευταία ανάλυση ρε λεβέντη,ποιός σε έχρισε υπερασπιστή των Ζαπατίστας?Αυτούς τους ρώτησες αν γουστάρουν να τους υποστηρίζουν σταλινικοί?
Ωρα είναι να μας πείς πως οι Ζαπατίστας είναι οργανωμένοι στο ΠΑΜΕ!!!.
Υ.Γ Το σχόλιο για το σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπερντοπ αφορούσε τον 8.28 ο οποίος έκανε νύξη σχετικά,το γράφω κιόλας πάνω-πάνω.Πρόσθεσα και το δικό σου όνομα για λόγους ευνόητους.Καλό είναι να μαθαίνετε και κάτι διαφορετικό απο αυτά που σας λένε στις κόβες σας και σας έκαναν το μυαλό χυλό.

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:37 μ.μ.

Πως να βγάλεις νόημα σε φουκαρά ΠΑΝ.Για να μπορείς να εννοείς τα βασικά,πρέπει να διαθέτεις μυαλό και λογική.
Ποιός τα έχασε αυτά για να τα βρούν οι σταλινικοί?

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:39 μ.μ.

Καθημερινή 21/9/2014: Σε συνέντευξη που πήρε από τον Μόντι, τον ρωτάει: "Τι γνώμη έχετε για τον Αλέξη Τσίπρα?" Απάντηση: Τον γνώρισα εδώ στην Αθήνα. Οταν συνομιλεί με ξένους δίνει την αίσθηση ενός μετριοπαθούς ανθρώπου, όχι ακραίου, που σέβεται την οικονομία της αγοράς. Τον πίεσα στη συζήτησή μας για το αν αποδέχεται τα βασικά χαρακτηριστικά της ενιαίας αγοράς, την πολιτική του ελεύθερου ανταγωνισμού και κρατικών παρεμβάσεων. Σε γενικές γραμμές απάντησε θετικά. Δεν συμφωνεί με την λιτότητα, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι η γλώσσα που χρησιμοποιεί όταν απευθύνεται στην βάση του κόμματός του είναι πολύ, πολύ διαφορετική, Δεν είναι ό μόνος που το κάνει. Σε πολλές χώρες έχουμε δεί μεγάλες μεταστροφές." Εσύ ανώνυμε που διαθέτεις "μυαλό και λογική", τρόπος του λέγειν διαθέτεις μυαλό, βγάζεις νόημα από την συνέντευξη του Μόντι? Ελα ρε μεγάλε "αντισταλινικέ"!!!! Δώς μας τα φώτα σου. Τελικά ο Τσίπρας ποιόν δουλεύει? Εμάς αποκλείεται. Μήπως δουλεύει εσάς? Μανώλης

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:20 π.μ.

Παιδιά ακούστε τι συνέβη στην χώρα του "πάπα των φτωχών"που τόσο θαύμασε ο Τσίπρας!!! Πιάστηκε Πολωνός αρχιεπίσκοπος για παιδεραστία και κακοποίηση ανηλίκων. Σώπα!!!!! Συμβαίνουν αυτά στη αγαθή χώρα του "πάπα των φτωχών"? Δεν είναι δυνατόν!!! Προβοκάτσια του Στάλιν θα είναι!!! Μανώλης

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger