Home » , » Αναγνωρίστηκαν οι χρυσαυγίτες, επίδοξοι δολοφόνοι που έκαναν την επίθεση στο στέκι "Αντίπνοια"

Αναγνωρίστηκαν οι χρυσαυγίτες, επίδοξοι δολοφόνοι που έκαναν την επίθεση στο στέκι "Αντίπνοια"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014 | 7:05 μ.μ.

Μετά από 12 (!!!) αναβολές ξεκίνησε σήμερα στο μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη των δυο χρυσαυγιτών (Αθανάσιος Στρατός και Βασίλης Σιατούνης) που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή για την επίθεση Τάγματος Εφόδου της Χ.Α στο στέκι Αντίπνοια στα Κάτω Πετράλωνα. στις 30 Ιούνη του 2008 και στην οποία μαχαίρωσαν δυο άτομα.

(Η Χρυσή Αυγή αρνείται ότι έχει σχέση με την επίθεση, ενώ και οι δύο κατηγορούμενοι, απολογούμενοι για την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση στις εφέτες ανακρίτριες αρνήθηκαν την ιδιότητα του μέλους της Χ.Α. Μόνο που, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές, όχι μόνο είναι μέλη της οργάνωσης, αλλά ο Σιατούνης είναι μέλος και της Κεντρικής Επιτροπής της!
Πώς είναι δυνατόν να κρύβει ένα «νόμιμο πολιτικό κόμμα» τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του; διαβάσετε εδώ).

Στην δίκη σήμερα καταθέτοντας η αυτόπτης μάρτυρας  Κ. Γερούκη ήταν κατηγορηματική. Αναγνώρισε τον πρώτο κατηγορούμενο χρυσαυγίτη επίδοξο δολοφόνο: «Αυτός είναι απόλυτα. Αν έρχεται κάποιος με μαχαίρι κατά πάνω σου δεν μπορείς να τον ξεχάσεις. Ακόμη και σήμερα τον θυμάμαι», είπε χαρακτηριστικά. Συνεχίζοντας την κατάσταση και περιγράφοντας την άνανδρη επίθεση των ναζιστών συμπλήρωσε: Κάποιος κράταγε χρονόμετρο. Μπήκανε μέσα χαιρέτησαν φασιστικά και μετά είπαν: με τους χαιρετισμούς της Χρυσής Αυγής: «μαλάκες θα πεθάνετε». Τα έσπασαν όλα. Τραυμάτισαν με μαχαίρι τον Μηλιαράκη. Το αίμα έτρεχε σαν πίδακας. Ηταν τουλάχιστον 15 άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα φορούσαν κράνη.  .

Η δεύτερη αυτόπτης μάρτυρας Βασιλική Μάργαρη περιέγραψε χαρακτηριστικά την σκηνή κατά την οποία διαδραματίστηκε η εγκληματική ενέργεια των χρυσαυγιτών:
Στο χώρο ήταν τέσσερα άτομα. Οπως κάθε Δευτέρα είχαμε μάθημα Ισπανικών. Η Αντίπνοια είναι ένα πολιτικό στέκι, αναρχικό, με διάφορες δραστηριότητες. Ανοιχτή ήταν μόνο η κεντρική πόρτα. Μπαίνει ένας με μαύρα ρούχα και κράνος, κατεβαίνει σκάλες σηκώνει το χέρι ναζιστικά και δίνει το παράγγελμα: «Με τους χαιρετισμούς της ΧΑ μαλάκες θα πεθάνετε».

«Με το που δίνει το παράγγελμα ο φασίστας κατεβαίνουν ακόμη 10 όλοι με κράνη. Φαινόταν ότι ο καθένας είχε συγκεκριμένο ρόλο. Ημασταν σε συγκεκριμένη θέση και εγκλωβιστήκαμε. Εσπαγαν, έβριζαν και φώναζαν. Προσπαθώ να προφυλαχτώ και βλέπω το Γ. Μηλιαράκη (θύμα που μαχαιρώθηκε). Οι 2-3 που κατευθύνονται απειλητικά προς αυτόν, ο ένας τον ψεκάζει με σπρέι, και παράλληλα, ο κατηγορούμενος Βασίλης Σιατούνης τον μαχαιρώνει με ένα μαχαίρι, 3 χτυπήματα, ο Μηλιαράκης ήταν σε εμβρυακή θέση. Ο Στράτος με είδε και τον είδα. Ηρθαμε πάρα πολύ κοντά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το βλέμμα. Δεν θυμάμαι αν είχε βγάλει το κράνος ή αν ήταν ανοιχτό. Ξαφνικά ακούω: τέλος χρόνου».

«Ο Γ. Μηλιαράκης ήταν πλημμυρισμένος στο αίμα. Προσπαθούσαμε να βρούμε τις πληγές. Νοσηλεύτηκε 20 ημέρες. Κάποια στιγμή γύρισαν τα μάτια του. Έπαθε αιμορραγικό σοκ. Χρειάστηκε 7 φιάλες αίμα. Η επίθεση ήταν πολιτική, δεν ήταν προσωπική».

Σιατούλης και Στράτος κρίθηκαν προφυλακιστέοι,  ενώ δίκη τους θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger