Home » , » Ο Γ. Δελαστίκ «αδειάζει» τους συντρόφους του

Ο Γ. Δελαστίκ «αδειάζει» τους συντρόφους του

Από giorgis , Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 | 4:08 μ.μ.

Του Γ. Γ.  

Αντε μετά οι οπαδοί και τα μέλη του ΚΚΕ να μην ισχυρίζονται ότι κάποια στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχουν στην σκέψη τους να κάνουν κολεγιά με τον Σύριζα.
Υποθετική προσέγγιση αλλά πώς διάολο γίνεται να βγαίνει σήμερα ο διευθυντής του «Πριν» και πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στις περασμένες εκλογές υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και με ενυπόγραφο άρθρο του στην φυλλάδα του Μπόμπολα na «ψέλνει ύμνους» για την παρουσία του Τσίπρα στην ΔΕΘ;

Αναφερόμαστε, φυσικά στον Γ. Δελαστίκ, και στο άρθρο που έγραψε σήμερα στο «Εθνος». Και αυτό την στιγμή που άλλος δημοσιογράφος του «Πριν», ο Χρήστος Αβραμίδης, κάνοντας καίρια ερώτηση στον πρόεδρο του Σύριζα κατά την συνέντευξη που είχε δώσει στους δημοσιογράφους, ανάγκασε τον Α. Τσίπρα να αποκαλύψει πώς εννοεί την ενότητα των δυνάμεων της αριστεράς που επικαλείται το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Πραγματικά είναι εντυπωσιακή η ευκολία με την οποία «αδειάζει» συντρόφους του ο Γ. Δελαστίκ οι οποίοι έγραψαν αρκετά κείμενα στο διαδίκτυο κάνοντας τεκμηριωμένη κριτική στα λεγόμενα του Τσίπρα.

 Σε ανακοίνωση της πάντως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαρακτηρίζει τις εξαγγελίες Τσίπρα "Αναποτελεσματικά μέτρα ανακούφισης μέσα στα πλαίσια της κυρίαρχης πολιτικής".
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 42 σχόλια

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:26 μ.μ.

Δεν κατάλαβα ρε φιλαράκο; Εσείς δεν είστε που θέλει ο καθένας μέσα στην ανταρσυα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του; Ας τους άφηνε και το ΚΚΕ να δεις τι είχε να ακουστεί....

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:11 μ.μ.

4.25 μπερδευτηκες. Το ΚΚΕ εχει δημοκρατικο συγκεντρωτισμο στο κομμα μπαινεις εθελοντικα οποιος δεν θελει φευγει και παει αλλου ειναι τοσο απλο. για τον δελαστικ να λεει ολα εη αναρτηση. μαλλον παει για υπουργειο μεσα στην ΕΟΚ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ βεβαιως βεβαιως

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:34 μ.μ.

4:26
Μη κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.Το ΚΕ δε είναι σαν τα μούτρα σας.Δεν υπάρχει χώρος μέσα στο Κόμμα για ανθρώπους που θέλουν με αστικές κυβερνήσεις όπως και αν τις βαπτίσουν ,να διαχειριστούν για λογαριασμό του Κεφαλαίου την βαρβαρότητα αυτού του σάπιου ως το μεδούλι συστήματος.Το ζητούμενο είναι εαν δίνατε ο Δελαστίκ με τέτοιες θέσεις να παραμένει στέλεχος της Ανταρσυα και το σημαντικότερο απο όλα πόσοι είναι αυτοί εντός του χώρου του που συμφωνούν με τις άκρος συμβιβασμένες και συστημικές θέσεις του Δελαστικ που προκρίνει και στοιχίζεται με τις εξαγγελίες Τσίπρα που υπόσχεται ψίχουλα μπροστά στις τεράστιες απώλειες που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια τα εργατικά και λαϊκά στρώματα προσπαθώντας να διασκεδάσει της απελπισία του κόσμου με αντάλλαγμα την συμορφωσίνη του στην κατά τα άλλα ίδια άγρια αντιλαϊκή πολιτική που θα ακολουθήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ εντός της ΕΕ και της οικονομίας ου Κεφαλαίου

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:09 μ.μ.

5.34
Αν νομίζεις ότι αυτά που δίνει ο Συριζα είναι ψίχουλα,εσύ μην τα δέχεσαι.Μην τα πάρεις ρε παιδί μου.Περίμενε την Δευτέρα Παρουσία του ΚΚΕ να τρώς πιλάφια στον παράδεισο,και να σου κάνουν αέρα τα ουρί.Εσύ μπορεί να είσαι ευχαριστημένος με τον Σαμαρά που σού μοιράζει απλόχερα παντεσπάνι.
Δεν ντρέπεται να κρύψει το ΚΚΕ την αγάπη του για τον Σαμαρά,ο κόσμος τόχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι.
Η μεγάλη όμως πλειοψηφία της κοινωνίας δεν αντέχει άλλο.Γιαυτό έχει χεσμένο το ΚΚΕ και τις μπαρούφες του,και ούτε δίνει σημασία στις σαχλαμάρες που πετάει κάθε πονεμένος κκες.
Οσο για τους ανθρώπους της Ανταρσύα μπορούν να αρθρογραφούν και να λένε ελεύθερα την γνώμη τους.Και ευτυχώς .Πράγμα που είναι άγνωστο για το σταλινικό ΚΚΕ που κάθε διαφορετική άποψη τιμωρείται με διαγραφή και παλιότερα με εκτέλεση.

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:38 μ.μ.

Οταν θα φτασετε στο σημειο να κανετε εστω στο 1/10 προσυνεδριο διαλογο σαν του ΚΚΕ. Βγαζοντας θεσεις δημοσια μηνες πριν και κανοντας δημοσιο διαλογο μεσα απο την εφημεριδα σας μην αποκλειωντας κανεναν ειτε ειναι μελος ειτε φιλος τοτε μπορεις να μιλας για ελευθερια γνωμης. Δυστυχως για σενα ο δημοκρατικος συγκεντρωρισμος δεν ειναι εφευρεση του Σταλιν αλλα του Λενιν. Αλλα δεν εχεις αντερα να πεις αυτο που θες οποτε αρχιζεις τα περι σταλινισμου. Ο Καππος σωστα ειχε πει οτι ο αντισταλινισμος ειναι ντροπαλος αντικομμουνισμος.

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:10 μ.μ.

Έλα ρε 4.26, το "συγκεντρωτισμό" τον βλέπω είναι ολοφάνερος, τον "δημοκρατικό" ψάχνουμε όλοι και δεν βρίσκουμε.
Αλήθεια ποιές είναι οι αναλύσεις και η στήλη του Μπογιόπουλου στο Ριζοσπάστη; Μου θυμίζεις λίγο γιατί την ξέχασα;

5.34 τις ιστορίες με τα "ψίχουλα" άστες καλύτερα για κανένα χαϊβάνι απ' την ΚΝΕ. Οι υπόλοιποι ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνουν σήμερα τέτοιες εξαγγελίες, που θα τις πεις και ψίχουλα, την στιγμή μάλιστα που εσύ κατεβαίνεις στις εκλογές προτείνοντας αέρα κοπανιστό, κάνοντας ευχέλαια και υπερασπιζόμενος τις αξίες της έγγαμης ζωής. Όχι μόνο δεν τα θεωρείτε ψίχουλα, τα θεωρείτε πάρα πολλά. Απλά θέλετε να δημιουργήσετε μία κατάσταση win-win: Αν καταφέρει κάτι τότε "είναι ψίχουλα", αν δεν τα καταφέρει τότε "δεν έδωσε ούτε τα ψίχουλα". Σε καμία περίπτωση πάντως δεν αξίζει να συστρατευτείτε σε στόχους όπως η...δωρεάν υγεία! Εκεί δεν είναι το πρόβλημα; Αυτά τα κόλπα τα έκαναν οι αστοί εσείς ήσασταν με τα μπιμπερό στο στόμα, δεν κάνετε τίποτα καινούριο. Μη νομίζετε όμως ότι δεν έχουμε ούτε στοιχειώδη νοημοσύνη να κρίνουμε κι εσάς και τον Τσίπρα.

Όσο για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν μπορεί από την μία να λέει ότι όλα επιτρέπονται κι άμα ο άλλος ασκήσει το δικαίωμα μετά να καταγγέλλεται. Τι καταγγέλλεις; Ότι είπε αυτό που πιστεύει την στιγμή που εσύ θέλεις να το παίξεις "ευέλικτο ΚΚΕ" και σου χαλάει τη σούπα;

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:15 μ.μ.

6.09 οσο τα μεσα παραγωγης ειναι στους καπιταλιστες ο εργατης ασπρη μερα δεν θα δει. οσο για το τη θα κανουμε στο κομμα μας ειναι δικο μας θεμα και δεν θα σε ρωτησουμε το οτι ασχολεισαι ομως δειχνει οτι καπου πονατε. για τον δελαστικ ειπαμε για υπουργος παει κοκαλακι να γλειψει

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:34 μ.μ.

"Αν νομίζεις ότι αυτά που δίνει ο Συριζα είναι ψίχουλα,εσύ μην τα δέχεσαι"

Συγγνωμη που, ποτε και τι εδωσε ο Συριζα;;;;
Για να παω να παρω και γω αμα ειναι.

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:31 μ.μ.

Μην εκπλήσεστε. Και ο Δελαστίκ στον δρόμο της Βαλαβάνη του Κοτζια και άλλων αποχωρήσαντων από το ΚΚΕ ΤΟ 1989. Ο κατήφορός τους δεν έχει τέλος.. Ας τα βλέπουν όσοι κρίνουν το ΚΚΕ για τα πάντα, μέσα από τον ναρκισσισμό των κατά καιρούς αποχωρήσαντων.

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:47 μ.μ.

Φιλαρακι για τον Μπογιοπουλο να σου θυμισω οτι εχει δωσει απαντησει σε ολους εσας μεσα απο επιστολες του δημοσιως κ μαλιστα απο τις στηλες του Ριζοσπαστη. Επιπλεον να σου θυμισω τα τελευταια του αρθρα που τα χωνουν στον ΣΥΡΙΖΑ κ στις δηλωσεις Τσιπρα. Αν θες ριξε μια ματια. Και ακομα να σου θυμισω σε πανελ του enikos.gr που ειπε οτι ειναι τιμη του που εχει τον τιτλο του μελους του ΚΚΕ .

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:51 μ.μ.

5.34
Μη κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.Το ΚΕ δε είναι σαν τα μούτρα σας!!!

εαν οι κομμουνιστες ειναι σαν τα μουτρα του μαιλη και του γοντικα δε θα παρουμε. να τους φατε στα μουτρα κκεδακια μονοι σας

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:38 μ.μ.

5.34 είσαι φασίστας ή κάνω λάθος;

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:54 μ.μ.

Αυτός είναι ο διευθυντής του "Πριν" της εφημεριδας του κομματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ που προσφατα δημοσιευσε, και το αναπαραξετε και εσεις, αυτο το άρθρο,
"ΚΚΕ: Κριτική από τις θέσεις του ρεφορμιστικού κομμουνισμού".
Η γελιοποιηση του Δελαστικ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ολο της το μεγαλειο. (Θα ελεγα και του Βαθυ Κοκκινο αλλα αυτο το αρθρο Γ.Γ. καπως το εσωσε)

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:36 μ.μ.

Στο enikos λέει διάφορα, ο καθένας με τα βίτσια του. Στο Ριζοσπάστη όμως μόνο επιστολές μπορεί να στείλει ως...αναγνώστης.
Ο Μπογιό μπορεί να την έχει δει Πλουμπίδης, αλλά αυτό δεν αλλάζει ότι έγραψα.
Φιλιά στον "δημοκρατικό" συγκεντρωτισμό, να μου τον προσέχετε.

15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:56 μ.μ.

Καλησπέρα, υποστηρικτής του ΚΚΕ είμαι. Δεν καταλαβαίνω γιατί χρειάζεστε το ΚΚΕ για να κάνετε την εσωκομματική σας κριτική, λες και υπάρχει κάποια οργανωτική σχέση ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, μεταξύ των δύο κομμάτων. Τι σημασία δηλαδή έχει τι θα πει το ΚΚΕ; Την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν στηρίζετε εσείς; Εσείς τα έχετε καλά με τον εαυτό σας, βλέπετε επαναστατική προοπτική μέσα από το κόμμα σας, βλέπετε καλύτερες μέρες για τον λαό; Αυτά τα ερωτήματα εγώ αντιλαμβάνομαι ως ουσιώδη. Τα υπόλοιπα, συγνώμη αλλά είναι εκ του πονηρού.

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:03 π.μ.

o δημοκρατικός συγκεντρωτισμός είναι εφεύρεση του Λένιν όπως λέει ένας σύντροφος, αλλά για συνθήκες παρανομίας, εμφυλίου πολέμου κλπ.

επειδή είμαι καλοπροαίρετος, προφανώς το ξέρει αυτό ο σύντροφος, και το ξέχασε.

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:11 π.μ.

11.36 KK χωρις δημοκρατικο συγκεντρωτισμο δεν μπορει να υπαρχει. εσυ ενοεις βεβαια οπορτουνιστικα κομματα που ειναι μπαχαλο δικο σου προβλημα

16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:11 π.μ.

ksr Δεν καταλαβαίνω σε ποιους απευθύνεσαι και τι ακριβώς θέλεις να πεις. Πολύ ασαφές το μήνυμα σου.

Και επειδή δημιουργήθηκε ένα θέμα μ αυτή την ανάρτηση -μου απέδωσαν ότι επεμβαίνω στα εσωτερικά της Ανταρσύα- θέλω να πω ότι ο Γ. Δελαστίκ πέρα από πολιτικό πρόσωπο είναι δημοσιολόγος που τα γραπτά του και η εν γένει παρουσία του είναι λογικό να σχολιάζονται. Προσωπικά, λοιπόν, τον θεωρώ το πιο δεξιό, ρεφορμιστικό στοιχείο που υπάρχει μέσα στη ΑΝΤΑΡΣΥΑ χωρίς να παραγνωρίζω ότι κάποια κείμενα του στην στήλη του στο «Πριν» είναι πραγματικά «διαμάντια» και φυσικά αναγνωρίζοντας την ευρυμάθεια του.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που κριτικάρω κείμενα του Δελαστίκ. Εδώ μια περασμένη ανάρτηση μου http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2011/11/blog-post_1016.html

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:15 π.μ.

ΚΚέδες εδώ λέγονται όλα

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/09/blog-post_12.html

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/09/blog-post_66.html

16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:44 μ.μ.

Και αυτό τι είναι; http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17729:delastik-tsipras&catid=81:kivernisi&Itemid=198

Αναγκάσατε δηλαδή τον Δελαστίκ να γράψει σήμερα αυτό το αίσχος;

Καλό είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μην πορεύεται ως μικρό ΚΚΕ γιατί βλέπουμε το ρόλο που παίζει το ΚΚΕ... στις εξελίξεις...

Εξάλλού έχει και ένα εξαιρετικό άρθρο σήμερα το Βαθύ Κόκκινο, ως απάντηση

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/09/blog-post_975.html

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:26 μ.μ.

Ρε για κοίτα. Για το Δελαστίκ είναι η ανάρτηση αλλά οι κολλημένοι συριζαίοι βγήκαν να τα πουν... στο ΚΚΕ γιατί κάνει το "έγκλημα" να μην τους βοηθάει να φορεσουν τα κυβερνητικά κοστούμια που τόσο ονειρεύονται. ΄Οχι, συριζακια, το χατίρι δε σας το κάνουμε και το ξεβράκωμά σας με τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ -γιατί δε μπορείτε να πείσετε το λαό να σας δώσει αυτοδυναμία- θα το περάσετε μονοι σας. Και τις συνέπειες αυτού του ξεβρακώματος. Να σας βοηθήσουν οι φίλοι σας οι "υγιείς" επιχειρηματίες, ο Ομπάμα, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ σας. Βοήθεια απ' το ΚΚΕ για να φέρετε ακόμη μεγαλύτερη οδύνη για τον ελληνικό λαό μην περιμένετε.

17 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:49 π.μ.

Ε ναι το ΚΚΕ βοηθάει μόνο το Σαμαραβενιζέλο μη τυχόν και πέσει. Αλίμονο!

Ανώνυμος
17 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:08 μ.μ.

Ανώνυμο 15/9 6.09
Κοίτα τώρα να δείς ποιός έχει τα τούμπανα και τα κρυφά καμάρια! ΠΑΣΚ - ΣΥΡΙΖΑ -ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ - ΔΑΚΕ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ(χα) πέταξαν έξω από το προεδρείο, την ΔΑΣ ΟΤΑ Λάρισσας, αν και πρώτη δύναμη. Μοίρασαν τις θέσεις μετακύ τους και εξέλεξαν πρόεδρο από την 3η δύναμη, τον διορισμένο μέχρι εχθές διευθυντή των ΚΕΠ από ΔΑΚΕ. Ολοι μαζί, δεξιοί, "αριστεροί", "σοσιαλιστές" και ΧΑ, προχωράνε στην ίδια γραμμή πλεύσης, ενάντια στο ΠΑΜΕ και την ΔΑΣ. Οσο για τα ασφαλίτικα περί Στάλιν και εκτελέσεων, από πού τα διάβασες? Από την "κόκκινη προβιά" του Ανδρουλάκη?
Και με την ευκαιρία Κεράσια και κρίνοι!!! Δεν μου απάντησε, ούτε σχολίασες, εσύ ο λαλίστατος, το σχόλιό μου το χθεσινό, για την συνεργασία σας, στα σωματεία, όχι πλέον μόνο με την δεξιά, αλλά και με την άκρα δεξιά!!! Κατάπιες την γλώσσα σου? Πές στον Τσίπρα, αύριο που θα πάρει και την επιφοίτηση του Πάπα, μπαίνοντας πλέον για τα καλά στο βαθύ κράτος και παρακράτος του κεφαλαίου, να σου δώσει την απάντηση γι αυτές τις "αριστερές" κολεγιές σας. Και εις ανώτερα "αριστεροί"!!!!! Μανώλης

Ανώνυμος
18 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:05 π.μ.

11,08
Τα περί Στάλιν και εκτελέσεων πρίν απο τον Ανδρουλάκη του ΚΚΕ,(ο μέντορας του Χαρίλαου)τα διάβασα στις αποφάσεις του 20ου συνεδρίου του ΚΚΣΕ.
Το ΚΚΣΕ τα πρωτοέβγαλε στην δημοσιότητα Μανωλάκη.Κομμουνιστές κατηγόρησαν τον Στάλιν και απο αυτούς να πάς να ζητήσεις τα ρέστα.Τότε για το ΚΚΕ αυτά ήταν αλήθεια,σήμερα το ΚΚΕ τους κατηγορεί για οπορτουνιστές.Μύλος και τρικυμία στα μυαλά σας.Πότε λέγατε την αλήθεια?Τότε,τώρα ή όταν θα ξαναλάξετε θέση ανάλογα που φυσάει ο άνεμος που σας παίρνει και σας σηκώνει.Σχετικά με τις διαφωνίες μεταξύ σας και ποιοί απο εσάς είναι ''καθαροί'' και ποιοι ''ακάθαρτοι''και ''οπορτουνιστές'',ο λαός έχει ωραίες παροιμίες:Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι και δυό γάιδαροι μαλλώνανε σε ξένο αχυρώνα και σε ρίχνει στο 4.5%.
Πρίν ο Τσίπρας συναντήσει τον Πάπα,είχε κάνει το ίδιο ο Φ.Κάστρο.Συνάντησε μάλιστα και τον Βαρθολομαίο.Τότε το είχες βουλώσει.Ο Χαρίλαος είχε επισκεφτεί το Αγιο Ορος αλλά το ξεχνάς και το κάνεις γαργάρα.
Ο Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον Ιερώνυμο.Και τότε το βούλωσες.Μάλλον τότε πήρε την επιφοίτηση για το σύμφωνο συμβίωσης και όλες τις άλλες μπαρούφες που πετάει ο Γραμματέας.
Τελικά Μανώλη και υποδέλοιπα κνιτόπουλα ο Τσίπρας σας έγινε ο μεγάλος εφιάλτης.Την βρήκατε απο εκεί που δεν το περιμένατε.Ελπίζατε να διαλύσετε τον Συριζα και βγάλατε τα μάτια σας.
Ευτυχώς ο λαός δεν είναι σαν τα μούτρα σας.

Ανώνυμος
18 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:10 π.μ.

Μανώλη.Θα εννοείς συνεργασία με την Χ.Α.τις αγκαλιές του Σιφωνιού στην Χαλυβουργική με τον Κλασιδιάρη και τους ναζί.
Αλληλεγγύη ρε!!!!!Και μπισκότα Παπαδόπουλου!!!

18 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:44 π.μ.

Μανώλη, πέρσι στην απεργία των εκπαιδευτικών ξέρεις τι έκανε το ΚΚΕ; Ξέρεις οτι πήγε στην ΑΔΕΔΥ και πρότεινε και ψήφισε μαζί με τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές να μην προκηρυχθεί απεργία την ημέρα που προγραμμάτιζε απεργία η ΟΛΜΕ μέσα στις πανελλαδικές, έτσι ώστε άφησε ακάλυπτους τους καθηγητές που είχαν πάρει φύλλα επιστράτευσης; Και δήλωσε με σαφήνεια οτι δεν πρέπει να γίνει απεργία μέσα στις εξετάσεις! Πολύ επαναστατική θέση! Απεργία πρέπει να γίνεται τις Κυριακές και το Πάσχα! Στις γενικές συνελεύσεις πήρε την απάντηση: η πρόταση του ΚΚΕ πάτωσε παντού. Λίγες μέρες μετά βγήκαν σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Μια από αυτούς πέθανε από καρδιακή προσβολή ενώ το όνομά της φιγουράριζε ακόμα στους καταλόγους των διαθέσιμων, και πόσες άλλες οικογένειες καταστράφηκαν.

Σημείωση, εγώ δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ γενικώς, απλώς πιστεύω οτι καλό είναι να βγει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι εκεί.

Ανώνυμος
18 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:04 π.μ.

@Μανωλάκι

Καλά εσύ ότι λαμακεία διαβάζεις στο Ριζοσπάστη την αναπαράγεις εδώ μέσα. Και νομίζεις ότι κάτι κάνεις.
Καμμιά άλλη πηγή έχεις για να αποδείξεις τα λεγόμενά σου?

Ή μήπως πιστεύεις στ' αλήθεια ότι ο Σύριζα συνεργάζεται με τη ΧΑ?

Αλλά ξέρω, θα αρχίσεις πάλι να λές τις γνωστές λαμακείες για την επιστολή Γουδή και άλλα τέτοια ευτράπελα "επιχειρήματα".


Καληνύχτα γερασμένε Κνιτάκο. Δεν πείθεις όυτε τους ψηφοφόρους του Κώμματος σου πια...........

Ανώνυμος
18 Σεπτεμβρίου 2014 στις 2:24 μ.μ.

Προς τον κνίτη Μανώλη,όψιμο υπερασπιστή του Στάλιν και αμφισβητία των σταλινικών διώξεων.Αλλά και σε όλους όσους προσπαθούν να υποτιμήσουν την νοημοσύνη μας.
Απο τον ''Ριζοσπάστη'' της 8 Απρίλη 1989 σελιδα 30 διαβάζουμε.''Ο σταλινισμός ουσιαστικά διαστρεβλώνει και απορρίπτει το ουμανιστικό και δημοκρατικό περιεχόμενο του μαρξισμού-λενινισμού.Την σταλινική περίοδο,φοβερές διώξεις υπέστησαν ξένοι κομμουνιστές(μεταξύ των οποίων και Ελληνες).Διώξεις ιδιαίτερα ανατριχιαστικές,όταν μάλιστα ήταν αναγκαία η συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων για την απόκρουση του φασιστικού επιδρομέα".
Σήμερα μπορεί το ΚΚΕ στην απελπιστική θέση που βρίσκεται να ξεθάβει τον Στάλιν και όλα τα λείψανα του σταλινισμού,για να πιαστεί απο κάπου,αλλά δυστυχώς τα γραπτά μένουν.Και δυστυχώς για τους κνίτες το 2014 δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανένα πλέον.
Μόνο που όσο προσπαθούν να βγάλουν όλους τους άλλους τρελλούς,εκτίθενται ανεπανόρθωτα και σπάνε τα μούτρα τους.

Ανώνυμος
18 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:09 μ.μ.

9.31

ρε πολιτικα ανεγκεφαλε τι σου εχει κανει η βαλαβανη; σαν χαζοκουκουδεκιας βολεψου με το με τον πατατα τον μαιλη

Ανώνυμος
18 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:52 μ.μ.

Ανώνυμε 9.05
Ετσι μες μας ντε, για να σε καταλάβουμε. Στο 20ο συνέδριο του ΚΚΣΕ τα διάβασες!! Μήπως είναι αυτός το συνέδριο που νομιμοποίησε τον "σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο", και άρχισε να βάζει από το παράθυρο τους νόμους τη αγοράς? Μήπως ήταν αυτό το συνέδριο, στο οποίο εκκολάφθηκαν οι Γιέλτσιν, Γκορμπατσώφ και σία? Ε!! τώρα μην μου πείς και τον Γιέλτσιν κομμουνιστή, γιατί θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.!!!! Αλλωστε με όχημα τον αντισταλινισμό δεν εξορμούν και οι φασίστες και οι ναζί του Κιέβου, και οι φασίστες και οι ναζί της Ελλάδας και όλοι οι ναζί και οι φασίστες του κόσμου? Τι θλιβερό να συμφωνείς εσύ, ένας "αριστερός"μαζί τους!!!!! Μανώλης

Ανώνυμος
18 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:56 μ.μ.

Ανώνυμε 10.04
Δεν κάνεις καλύτερα από το να γράφεις μπαρούφες, μία αναζήτηση στις εκλογές του σωματίου ΟΤΑ Λάρισσας, για να δείς τα αποτελέσματα? Μανώλης

Ανώνυμος
19 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:06 π.μ.

Ανώνυμε 2.24
Για χιλιοστή φορά να επαναλάβω ότι δεν είμαι κνίτης, δυστυχώς!! Είμαι μεγαλύτερος για να μπορώ να είμαι κνίτης. Και όσο για την "Ρ" του 1989, μήπως τότε ο διευθυντής του ήταν ο Καρτερός? Λέω μήπως? Οσον αφορά τον αντισταλινισμό, εγώ δεν έχω καμμία σχέση βέβαια, δεδομένου ότι ο αντισταλινισμός ήταν και είναι το όχημα των απανταχού φασιστών και ναζί, από του Κιέβου μέχρι της Ελλάδας. Αυτά που γράφεις αν ψάξεις λίγο καλύτερα τα ιστορικά γεγοίνότα, θα βρείς ότι τα πρωτοείπε ο Χίτλερ. Αρα εκ των πραγμάτων δεν γίνεται να είμαι αντισταλινικός. Είμαι με τον τότε ΓΓ του ΚΚΣΕ,(αδιάφορο το όνομα, θα μπορούσε να είχε το οποιοδήποτε άλλο όνομα), που τσάκισε μέσα στο σπίτι του τον φασισμό, τον ναζισμό, που ύψωσε την κόκκινη σημαία στην καρδιά του ναζισμού. Και έτσι θα έπρεπε να είναι κάθε άνθρωπος που θέλει να λέγεται αριστερός. Εσύ βέβαια, δεν έχεις καμμία σχέση με αυτό το είδος. Αντικειμενικά, είτε το καταλαβαίνεις, είτε όχι, συμπίπτεις στα επιχειρήματα μα τους φασίστες. Μανώλης

Ανώνυμος
19 Σεπτεμβρίου 2014 στις 2:26 π.μ.

Ανώνυμε 1206
Δεν έχω την απαίτηση Μανωλάκη να καταλάβεις πως όταν γράφω κνίτης,δεν εννοώ την ηλικία σου,αλλά τον τρόπο της πολιτικής σκέψης σου.Γιατί αν καταλάβαινες δεν θα είσουν ΚΚΕς και σταλινικός.Το ''κνίτης''που ταυτίζεται με την ηλιθιότητα,και έχει επικρατήσει σαν τέτοιο στην κοινωνία,δεν έχει ηλικία.Μπορεί να βρίσκεσαι στα δυσμά του βίου σου,και να παραμένεις άνετα κνίτης.
Με την ιστορία μην μπλέκεις γιατί είναι δύσκολο άθλημα και θα σπάσεις τα μούτρα σου.Αλλά,αφού παριστάνεις τον ιστορικό,μπορείς να μας εξηγήσεις πότε ο Χίτλερ πρωτοείπε αυτά τα ''αντισταλινικά''.Με ημερομηνίες,γραπτά,αποδείξεις και επίσημα στοιχεία,γιατί η ιστορία αν δεν βασίζεται σε ντοκουμέντα και στοιχεία,δεν είναι ιστορία,αλλά καλαμπούρια για τις Κοβες σας.Δηλαδή να μας εξηγήσεις πότε ο Χίτλερ ήτανε ή έγινε ''αντισταλινικός''??Μήπως τότε που συμμάχησε με τον Στάλιν με το διαβόητο σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπερντοπ??Για να διαμοιράσουν την Πολωνία και τις Βαλτικές χώρες,όπως έγινε στην συνέχεια??Στοιχεία Μανωλάκη,αλλοιώς άσε την ιστορία στην ησυχία της γιατί δεν σε συμφέρει. Και μην ορκίζεσαι πως δεν είσαι αντισταλινικός.Αυτό δα έλειπε!!.Δεν είναι ώρα τώρα να φάς καμμιά διαγραφή και να τρέχεις και να μην προλαβαίνεις μετά.
Αν δεν απατώμαι τον ναζισμό ο Στάλιν τον συνέτριψε μαζί με τους κατοπινούς συμμάχους του Αγγλοαμερικάνους.Να τους βάλουμε και αυτούς τότε στο Πάνθεον των ''ηρώων'' μαζί με τον πατερούλη.Ειδικά τον Τσώρτσιλ που ματοκύλισε την Ελλάδα.Και αυτός νικητής ήταν,όπως ο πατερούλης.Δεν είναι καλό να τον ξεχωρίσουμε ρε Μανωλάκη.Σύμμαχος ήταν και αυτός,τον ναζισμό συνέτριψε και αυτός!!.Πιό λιανά δηλαδή όποιος είναι νικητής σε έναν πόλεμο,δεν αθωώνεται και αυτόματα απο τα εγκλήματα που έχει διαπράξει στο παρελθόν,η πρόκειται να διαπράξει στο μέλλον.
Τέλος χέστηκα ποιός ήτανε τότε διεθυντής στον Ριζοσπάστη.Το επίσημο όργανο του ΚΚΕ έγραψε τότε αυτά που έγραψε,γιατί εκείνη την εποχή -αλλά και νωρίτερα- στο ΚΚΕ επικρατούσε η γραμμή της καταδίκης του σταλινισμού,και ο κάθε διευθυντής δεν έκανε του κεφαλιού του.Απλά έγραφε στην εφημερίδα τις θέσεις που απηχούσαν την επίσημη γραμμή του ΚΚΕ.
Αν σήμερα το ΚΚΕ ξαναπροσκυνάει τον σταλινισμό,προβλημά του.Αυριο μπορεί να τον ξανακαταδικάσει,πάλι προβλημά του.
Το ΚΚΕ άλλωστε αλλάζει τις θέσεις όπως τα πουκάμισα.

Ανώνυμος
19 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:08 μ.μ.

Ανώνυμε 2.26
Σε ευχαριστώ πολύ που μου αναγνωρίζεις το ύφος και το ήθος ενός ΚΝΙΤΗ. Για μένα δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή, που πρέπει να κοπιάσεις πολύ για να την αποκτήσεις. Και το γεγονός ότι ένας ιδεολογικός αντίπαλος με προσφωνεί κνίτη, είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση, που μπορώ να έχω. Για άλλη μία φορά σε ευχαριστώ. Κι όσο για την διαγραφή, μην ανησυχείς. Δεν είμαι μέλος του ΚΚΕ, απλός συνοδοιπόρος και στρατευμένος στο πλάι του μέχρι το τέλος. Μανώλης

ΚΚΕ με τρέλλααααα.......
19 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:09 μ.μ.

@ 5:08
....και επί της ουσίας .............τουμπέκα ψιλοκομμένη!
Αυτά είναι!
Μελοδραματισμοί και τα μυαλά στα κάγκελα: "...η μεγαλύτερη επιβράβευση", "στρατευμένος μέχρι το τέλος", άντε και "Ελλάς ή Τέφρα" θα μας πεις σε λίγο.....

Δεν πειράζει Μανωλάκι, για να παραφράσω τη γνωστή οπαδική ατάκα:
"το ΚΚΕ, το Αιγάλεω και ο Ολυμπιακός να κερδάνε και οι άλλοι να παν να γ@μηθ...."

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:41 π.μ.

"απλός συνοδοιπόρος και στρατευμένος στο πλάι του μέχρι το τέλος"

Συνοδοιπόρος μέχρι το τέλος...
Πολύ φανατικός συνοδοιπόρος ρε Μανώλη βλέπω, μέλος όμως δεν το σκέφτεσαι καθόλου ε;
Ε ρε δούλεμα που ρίχνουν οι κκεδες στον εαυτό τους...

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:35 μ.μ.

αφου τα πηγε καλα στην ΔΕΘ ο Τσιπρας , τιηθελες να πει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:27 π.μ.

σορι κιολας, αλλα για ποιο λογο αδειαζει τους συντροφους του κ υμνει τον συριζα? δηλαδη ειναι τοσο αυτονοητο που δεν επιχειρηματολογουμε καν και απλα πεταμε ενα τιτλο...νομιζω οτι το αρθρο ειναι στην καλυτερη ασοβαρο και οχι τοσο "βαθυ κοκκινο"...

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:20 μ.μ.

Απο περιεργεια διαβασα ολα τα σχολια,φαγωνεστε σαν τα σκυλια.Και ομως εχετε κοινο παρανομαστη ,οταν καταθεσετε τα χαρτια για συνταξη ,θα παρετε μια βεβαιωση που κατω κατω θα εχει μια στρογγυλη σφραγιδα ,Ελληνικη δημοκρατια λεει.Απο αυτην την πατριδα θα παρετε συνταξη και οχι απο τον θλιβερο θιασο που ειναι το πολιτικο συστημα για το οποιο ξοδευετε τσαμπα χρονο.

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:54 π.μ.

21 σεπ 4:20: ΠΟΥ την βλέπεις τη σύνταξη; αυτή των 300 ε εννοείς;; ΧΑΧΑ

Και από ΠΟΙΑ πατρίδα θα πάρουμε συνταξη; Από αυτήν που ΚΛΕΒΕΙ την εργασία μας; ΑΠΟ αυτήν που ξεπουλά ΤΑ ΠΑΝΤΑ στους γύπες του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ κ ΞΕΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ;

Για πες;;;;

24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:25 μ.μ.

Πάντως παιδιά εγώ ψίχουλα δεν γυρεύω. Τόσο απλό. Ο προσκυνητής του Αγίου Όρους και του Πάπα ας δώσει ό,τι θέλει - ήδη πληρώνει κάμποσα τρολλάκια στο διαδίκτυο - αλλά πολύ απλά για τον καπιταλισμό δουλεύει , τη δική τους τσέπη πάει να γεμίσει.

Το θέμα είναι ότι όπως τώρα είστε απέναντι στο λαό σαν διαδικτυακές παρουσίες, αύριο - μεθάυριο θα είστε απέναντι στο λαό ως φυσικές παρουσίες: τότε που η ροχάλα και η φάπα θα πέφτει σύννεφο για το δούλεμα τόσων χρόνων. Θέμα για σας βέβαια..

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:28 μ.μ.

Αρχιεπίσκοπος του Βατικανό, συνελήφθη για παιδεραστία και κακοποίηση ανήλικων παιδιών. Συμβαίνουν τέτοια πράγματα στη χώρα του "πάπα των φτωχών" και του "Πάπα της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης"? Απα πα!!!! Αποκλείεται!!!! Εγώ δεν το πιστεύω!!!!! Μάλλον προβοκάτσια...... του Στάλιν θα είναι!!!!! Μανώλης

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger