Home » , » Ποιά σύγκριση;

Ποιά σύγκριση;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014 | 4:07 π.μ.

Γράφει ο mitsos 175

Στην αρχή σκέφτηκα να συγκρίνω. Τους δυο αντίθετους κόσμους: Αυτόν της σαπίλας, της οπισθοδρόμησης και της διαφθοράς των βολεμένων, με αυτόν της προόδου, του μόχθου και της εντιμότητας των εργαζομένων.

Τι να συγκρίνω όμως; Τον κόσμο; Από τη μια μερικές δεκάδες κομματόσκυλα με πεσμένο ηθικό, οι μπάτσοι κι οι κόλακες των καναλιών στην πιο αποτυχημένη συγκέντρωση πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Από τη άλλη μυριάδες ανθρώπων αποφασισμένων να διαδηλώσουν ενάντια στην αδικία, ενάντια στην κλοπή του κόπου τους. Αυτό το υπέροχο ποτάμι από κόσμο που έφτυσε κατάμουτρα την απαγόρευση και τα φιρμάνια δοσίλογων.

Τι άλλο να συγκρίνω; Πως μπορεί να συγκριθεί ο φόβος ενός δικτατορίσκου που κλείνεται μέσα στον ψεύτικο κόσμο των δικών του δημοσιογράφων, με το θάρρος και την ελπίδα στα μάτια των νέων αγωνιστών;

Να συγκρίνω μήπως τα φερέφωνα που για μια βόλτα του σαμαρά έκαναν μπλόκο σε ολόκληρη την πόλη κι από την αγωνία που δείχνει την ενοχή τους μοίρασαν υλικό στους δημοσιογράφους μονταρισμένο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους!; Συγκρίνεται η σκηνοθεσία των παράνομων και παράλογων μέσων προπαγάνδας με την αλήθεια που ηρωικοί απολυμένοι δημοσιογράφοι έδειξαν σε όλους; Συγκρίνεται το ψέμα τους με την αλήθεια μας;

Να συγκρίνω τι, χωρίς να πέσω σε ύβρη και μόνο από την απόπειρα σύγκρισης; Τα ψέματα τις ανοησίες και τις αθλιότητες ενός προδότη που καταρρέει, που βλέπει το τέλος του και λυσσομανάει; Πως θα τολμούσα να τα συγκρίνω με το Δίκιο των Καθαριστριών, των Ανθρώπων που διώχθηκαν άδικα στις Σκουριές ή έστω με τα συνθήματα των διαδηλωτών που εκφράζουν τα ειλικρινή τους συναισθήματα;
Συγκρίνεται άραγε ο αγώνας για Ελευθερία, το Φως, με τον πιο σκοτεινό φασισμό; Ποιός λέτε λοιπόν ότι θα νικήσει; Ποιό θα είναι το αποτέλεσμα; Η σημερινή νίκη είναι τεράστια.Ο αγώνας φυσικά θα είναι σκληρός και μακρύς. Έχουμε πολύ δρόμο να κάνουμε αλλά σήμερα πήγαμε αρκετά μπροστά παρόλα τα εμπόδια. Το μήνυμα αισιοδοξίας έφτασε παντού, αν και οι ναζί που κυβερνάν έκαναν ότι ήταν δυνατό, να μη μάθουν όλοι τη συντριβή τους. Όμως είναι τελειωμένοι κι αγοράζουν δανεικό χρόνο.
Για όποιον αμφιβάλει στο μέλλον για όποιον τον τρομάξουν οι δυσκολίες, ας θυμηθεί τι έγινε σήμερα κι ας πάρει κουράγιο. Συγχαρητήρια στον κόσμο.  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:18 π.μ.

οσο τα μεσα παραγωγης ειναι στους καπιταλιστες η κατασταση θα γινεται χειροτερη. Μονο με αλλαγη ταξης στην εξουσια θα λυθουνε τα προβληματα. ολα τα υπολοιπα ειναι αυταπατες και φουμαρα του οπορτουνισμου για την 2α παρουσια

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:47 μ.μ.

Πασχίζω να καταλάβω μέχρι πότε θα κάνετε τόσο κακό στο κίνημα. Όσο θα "γλείφετε" τον κοσμάκη και θα του χαιδευετε τα αυτιά με λόγια όπως "με αυτόν της προόδου, του μόχθου και της εντιμότητας των εργαζομένων" τόσο θα θυματοποιείται, θα αυτοαγιοποείται και θα εφησυχάζεται στο "δίκιο" που εσείς θα του απονέμετε δίκην Θεού ή δικαστή σε μια γκροτέσκα δίκη. Απο που κι ως που όλοι οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο?. Δεν έχετε δουλέψει ποτέ? Δεν έχετε δεί πόσο αηδιαστικοί και αντιαισθητικοί γίνονται οι εργαζόμενοι στο χώρο εργασίας. Και σίγουρα δεν αναφέρομαι σε στελέχη πολυεθνικής αλλά στον απλό εργαζόμενο που κονταροχτυπίεται πως θα γλείψει περισσότερο, πως θα καρφώσει περισσότερο. Και μη μου πείτε πως η ανάγκη τον αναγκάζει γιατι μια αξιοπρεπής συμπεριφορά δε σημαίνει οτι θα χάσεις τη δουλειά σου. Επίσης, ελάχιστοι είναι αναρχικοί, κομμουνιστές αριστεροί που η ανάγκη να ζήσουν τους έκανε να είναι γλείφτες και ρουφιάνοι. Γιατι αν ήταν έτσι τότε η πλειοψηφία στην κοινωνια θα ήταν κομμουνιστές κτλ και στις εκλογές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ Χρυσή Αυγή θα ήταν ισχνή μειοψηφία.



Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:32 μ.μ.

Πάλι με τον κόσμο του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ (φωτό είναι απο την πορεία και συγκέντρωση του ΠΑΜΕ) που λοιδορείτε και χλευάζεται διαρκώς θέλετε να πουλήσετε επαναστατικότητα;Γιατί δεν βάζετε τα χαμπέρια σας για να δούμε και εμείς τον κόσμο που μαζέψατε όλοι μαζί σύσσωμη η μελλοντική αριστερή συγκυβέρνηση αφού για πολλοστή φορά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέβηκε με τους "συντρόφους" της του ΣΥΡΙΖΑ

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:05 μ.μ.

4.32 γιατι περιμενες τιποτα καλυτερο. αυτος ειναι ο οπορτουνισμος. αλητεια και αθλιοτητα

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:29 μ.μ.

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας. Το μπράβο αξίζει σε όλους όσους αγωνίζονται. Σ' αυτούς που ήταν στη συγκέντρωση αναφέρθηκα κυρίως.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, επομένως ναι οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο και μπορούν να είναι και δικαστές όταν δεν υπάρχει δικαιοσύνη στο σύστημα που ζουν.
Πράγματι, υπάρχει μια μερίδα εργαζόμενων, που είναι εξαθλιωμένοι όχι μόνο οικονομικά, είναι πολύ σωστή η παρατήρηση. Ο καπιταλισμός δημιουργεί την εξαθλίωση αλλά χρέος μας είναι να παλεύουμε για όλους τους αδικημένους, γιατί είναι άλλο πράγμα το σύμπτωμα και άλλο η αιτία που το δημιουργεί. Δεν είναι όμως όλοι φοβητσιάρηδες ή αφελείς. Κι όλο και περισσότεροι αρχίζουν να καταλαβαίνουν.
Για να αλλάξει η κατάσταση ριζικά φυσικά χρειάζεται Επανάσταση που θα οδηγήσει σε αταξική κοινωνία. Οι πορείες, οι διαμαρτυρίες, οι αγώνες γενικά, οδηγούν προς αυτή τη σωστή κατεύθυνση. Όλα χρειάζονται. Γι αυτό και θεωρώ νίκη ότι τόσοι άνθρωποι αψήφησαν το φόβο, άφησαν αν θέλετε την ψεύτικη άνεση του καναπέ, και κατέβηκαν στο δρόμο. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος και νομίζω ότι η αισιοδοξία μου αυτή έχει βάση. mitsos175.

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:02 μ.μ.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.
Υπάρχουν διαφορετικές νοοτροπίες που οδηγούν σε διαφορετική αντιμετώπιση των θεμάτων και των προβλημάτων που προκύπτουν.
Υπάρχει η άποψη της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων. Βλέπουν τις κρίσεις και τα προβλήματα ως ευκαιρίες για τους λίγους αετονύχηδες. Έτσι με τις πολιτικές τους δημιουργούν τα προβλήματα και μετά τα διαχειρίζονται οι ίδιοι με εισπρακτικές λογικές: Υπάρχει πρόβλημα στην Υγεία; Καταργούμε τα νοσοκομεία, διώχνουμε τους ιατρούς, περικόπτουμε τα φάρμακα, προς όφελος φυσικά των ιδιωτικών κλινικών, οι οποίες για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους ζητάν αρκετά μεγάλα ποσά που δεν μπορούν να τα πληρώσουν όλοι. Σε βάρος της πρόληψης και της ισότητας θησαυρίζουν οι λίγοι συνήθως ημέτεροι... Να μην τα πολυλογώ τα ίδια εφαρμόζονται παντού: Στην Ασφάλιση, στην Παιδεία (με τα φροντιστήρια), σε κοινωνικά αγαθά όπως το νερό το ρεύμα κοκ...
Υπάρχει όμως και μια άλλη νοοτροπία, που βασίζεται στον ορθολογισμό και την αναζήτηση των Αιτιών του κάθε προβλήματος. Της δημιουργίας υποδομών, των συγκεκριμένων κινήσεων αντιμετώπισης, που βαθμιαία οδηγεί στη λύση. Η πρακτική αυτή δεν βλέπει τον εργαζόμενο ως αγελάδα προς άρμεγμα, αλλά ως άνθρωπο με δικαιώματα.
Κάθε εκλεγμένος με την Αριστερά και ιδιαίτερα με το ΚΚΕ, έχει μια μεγάλη ευθύνη και ταυτόχρονα ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο: Να αποδείξει ότι ακολουθεί τη δική του σωστή πολιτική, αυτή που επιλύει τα προβλήματα, τα οποία δημιουργεί το καπιταλιστικό σύστημα. Κι είναι πολύ δύσκολο μέσα στη γενικότερη πολιτικοοικονομική κατάσταση, καθόσον ο καπιταλισμός δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελιγμών.
Παρόλα αυτά υπάρχουν άνθρωποι που δείχνουν ότι ο δρόμος προς μια αξιοπρεπή ζωή περνάει μέσα από την ενίσχυση των δυνάμεων εκείνων οι οποίες παλεύουν για μια κοινωνία ισότητας. Στην Πάτρα πχ, ο νέος δήμαρχος Κώστας Πελετίδης (υποψήφιος του ΚΚΕ και νικητής με 63,5%) σχεδόν μόλις ορκίστηκε, συνεπής με τα λόγια του προεκλογικά, ανακοινώσε ότι:
"Η Δημοτική Αρχή, ενημερώνει τους κατόχους και οδηγούς των οχημάτων, ότι έληξε η σύμβαση του Δήμου της Πάτρας με την εταιρεία που διαχειρίζεται το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης. Τελειώνει έτσι μια περίοδος, όπου η στάθμευση αποτελούσε ένα ακόμα χαράτσι για τα λαϊκά στρώματα, χωρίς να έχει λυθεί το κυκλοφοριακό, όπως διατυμπάνιζαν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. Αντίθετα, συνεχίζεται όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, το κυκλοφοριακό κομφούζιο και το χάος.
Η Δημοτική Αρχή, ενημερώνει ότι σε όλες τις ζώνες, η στάθμευση πλέον είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Η Δημοτική Αρχή τέλος, σε ένα από τα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια, θα καταθέσει για συζήτηση, ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, στην κατεύθυνση αντιμετώπισης της χαώδους κατάστασης". mitsos175.
ΠΗΓΗ http://www.e-patras.gr/web/guest/article?id=513052

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:43 μ.μ.

9.18
οσο τα μεσα παραγωγης ειναι στους καπιταλιστες η κατασταση θα γινεται χειροτερη!!! συμφωνω. τι προτεινει το κκε σαν καθοδηγηση απο δευτερα για ανατροπη της αθλιας συγκυβερνησης; εκτος απο πορεια ομονοια-συνταγμα!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger