Home » , , » Απολυμένες καθαρίστριες: «Στο δρόμο, στο δρόμο, εδώ και ένα χρόνο, ποτέ δεν φοβηθήκαμε ασπίδα κι αστυνόμο»

Απολυμένες καθαρίστριες: «Στο δρόμο, στο δρόμο, εδώ και ένα χρόνο, ποτέ δεν φοβηθήκαμε ασπίδα κι αστυνόμο»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014 | 8:59 μ.μ.

Συνοδευόμενες από αρκετές αλληλέγγυες συναδέλφισσες τους παρουσιάστηκαν σήμερα στην ΓΑΔΑ οι τρεις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών για τις οποίες υπάρχουν μηνυτήριες αναφορές από μπάτσους ότι βιαιοπράγησαν εναντίον των οργάνων καταστολής. (Τις χρεώνουν κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση και χειροδικία κατά αστυνομικών!!!).
Οι ίδιες αρνήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις και αφού μέσω τους συνηγόρου υπεράσπισης τους έλαβαν την δικογραφία αποχώρησαν λαμβάνοντας ημερομηνία για να ξαναπαρουσιαστούν στην ΓΑΔΑ στις 10 Σεπτέμβρη.

Συγκλονιστικές οι δηλώσεις των απολυμένων εργατριών:

«Μας είπαν ότι έδειρε όλη την διμοιρία μια σούπερ καθαρίστρια κιλά 53», μας λέει μια μεσήλικη απολυμένη εργάτρια, δείχνοντας τις μεθοδεύσεις των κατασταλτικών μηχανισμών.

«Μπορεί να απογοητεύτηκαν κάποιοι που νομίζανε ότι τον Αύγουστο θα σταματούσαμε τις κινητοποιήσεις μας γιατί θα έχουμε κουραστεί. Είμαστε εδώ δυνατές και θα παλέψουμε μέχρι να δικαιωθούμε», συμπληρώνει συναδέλφισσα της.

«Στο δρόμο, στο δρόμο, εδώ και ένα χρόνο, ποτέ δεν φοβηθήκαμε ασπίδα κι αστυνόμο», ρίχνει το σύνθημα τρίτη απολυμένη καθαρίστρια, δίνοντας μας μαθήματα δυναμικότητας και αποφασιστικότητας.

Και αν αυτή η τρισάθλια συγκυβέρνηση πέταξε στον δρόμο  397 φτωχές γυναίκες που με τη σκληρή δουλειά τους προσέφεραν στο κοινωνικό σύνολο, οι ίδιες με την στάση τους και με το πώς αντιμετωπίζουν το μαύρο μέτωπο αστικής δικαιοσύνης-δυνάμεων καταστολής στέλνουν μηνύματα σε όλη την εργατική τάξη την δυναμική αγωνιστικότητα τους και την συλλογική αντιμετώπιση της επίθεσης που δέχονται. . Και την σημερινή εποχή τα έχουμε τόσο ανάγκη.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:18 μ.μ.

Μπραβο στην ελευθεροτυπια που φιλοξενησε ενα αρθρο κολαφο κατα της Εκκλησιας και στον συντακτη του
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=444281
το οποιο αναπαρηγαγε το βαθυ κοκκινο εδω
http://vathikokkino.gr/archives/84413 .
Μπραβο και στις καθαριστριες.
Σημερα περνωντας απο το κεντρο ειδα κατι πανο
αλληλεγγυων με αφορμη το θεμα των καθαριστριων.

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:07 μ.μ.

Μπράβο και στο ΠΑΜΕ-ΚΚΕ που όχι μόνο δεν έχει πατήσει το πόδι του εκεί που αγωνίζονται οι καθαρίστριες,αλλά δεν έχει αξιωθεί να πεί δύο λόγια για τον αγώνα τους.
Είπαμε,ότι δεν ελέγχει ασφυκτικά το ντιμημένο,στην καλύτερη το αγνοεί,και στη χειρότερη το συκοφαντεί το λασπολογεί και το υπονομεύει.

Ανώνυμος
4 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:44 π.μ.

Επρεπε να πεις την μπαρολα σου για το ΠΑΜΕ.Γιατι αλλιως πως θα σου παει καλα η μερα.Να σου θυμισω μονο οτι η κ. με τα γυαλια εχει ερθει για χαιρετισμο σε συγκεντρωση του ΠΑΜΕ στα Προπυλαια για το ασφαλιστικο.Τωρα μπορεις να τελειωσεις.Αν ειμασταν καθε μερα εκει θα μας λεγατε οτι καπελωνουμε κιωλας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger