Home » , » Το βρώμικο 89:

Το βρώμικο 89:

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 | 8:35 μ.μ.

Γράφει ο  mitsos175.
- Ψιτ νεαρέ! Θέλω να σου πω για το βρώμικο 89...

- Άσε μας κυρία μου, εδώ έχουμε τον ΕΝΦΙΑ, ο Μητσοτάκης μας μάρανε...

- Κι όμως αυτός φταίει! είμαι η Δομιτία Λογγίνα, η σύζυγος του αυτοκράτορα Δομιτιανού και...

- Είσαι τρελή και θες γιατρό! Πως είναι δυνατόν να ζήσει κάποιος τόσα χρόνια;

- Είναι αν έχει φάει το θαλασσινό τριφύλλι... κάτσε ντε να σου πω πρώτα!

- Παρακαλώ...

- Ήταν τότε το 89 μΧ που ο Μητσοτάκης ήταν δούλος σε ένα Ρωμαίο τοκογλύφο...

- Κοιτά πράγματα, σήμερα είναι δούλος πάλι, αλλά σε Γερμανό τοκογλύφο...

- Μην διακόπτεις. Είχα βρει το θαλασσινό τριφύλλι και είχα φάει ένα φυλλαράκι. Φύλαγα το υπόλοιπο για τον άντρα μου. Κι αυτός ο πανούργος, ο Μητσοτάκης, κακό χρόνο να χει, το καταβρόχθισε. Εγώ τον καταράστηκα να είναι γκαντέμης...

- Για κοίτα που πάει να πείσει!

- Γιατί λέω αλήθεια! Όσο για το 89 πράγματι ήταν κακή χρονιά.

- Το 1989;

- Το 89 μΧ. Τότε ο Δομητιανός "καβάλησε το καλάμι", τρελάθηκε, στην αρχή νόμιζε ότι μίλαγε με το θεό.

- Αυτό είναι σοβαρό και μου θυμίζει κάποιον με μικροφαλλία...

- Μετά νόμιζε ότι ήταν ο ίδιος θεός, χρώσταγε της Μιχαλούς...

- Στην Τρόικα να μη χρωστάς, όλα τα άλλα λύνονται.

- Είχε διώξει από τη Ρώμη τους φιλοσόφους. Και τους χριστιανούς. Αλλά για τους χριστιανούς δεν πολυνοιάζονταν τότε οι Ρωμαίοι. Να μην τα πολυλογώ τα πράγματα δεν ήταν καλά. Αυθαιρεσία, διαφθορά, υποκρισία. Κόλακες που έτρωγαν, σκάνδαλα. Υπήρχαν βέβαια και τα θετικά: Αθλητικές φιέστες, θεάματα, αλλά αυτά ήταν στάχτη στα μάτια, να ασχολείται με κάτι το "πόπολο'...

- Λοιπόν ξέρεις τι κατάλαβα; Ότι κάποια πράγματα είναι αναλλοίωτα στο χρόνο, σαν τον Επίτιμο. Δεν αλλάζει με τίποτα...

Αφιερωμένο σε όσους μιλάνε ακόμα για το 89 το 2014. Σε όσους δεν τους ενοχλεί η τωρινή πολιτική αλλά ασχολούνται με το έκανε το ΚΚΕ τότε... Ποιός τη χάρη σας! Θα σας πω μετά για το 1989 πΧ. Εκεί έχουμε και κτηνοβασίες. Έχετε ακούσει για το Μινώταυρο;   
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 32 σχόλια

Ανώνυμος
29 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:29 μ.μ.

η ακατασχετη μπουρδολογια ενος κκεδακου που εχει αγχος να ξεγραψει την ιστορια!! δυσκολο εως αδυνατο.

ενα θα σου πω. το κκε εδωσε τον καταλληλο πολιτικο χρονο για να ξεκινησει ο νεοφιλελευθερισμος στην ελλαδα. τον πολιτικο χρονο στον μητσοτακη.
αυτο εκανε το 89-90 με τζανετακη ζολωτα. εχετε τεραστιες ευθυνες για το σημερα. το 89 θα παραμεινει μαυρη σελιδα στην ιστορια

οπορτουνιστικό απόβρασμα
30 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:14 π.μ.

Ο mitsos1768239492 έχει κάψει φλάντζα ή κάνω λάθος;

Αφού λοιπόν το 1989 είναι μακρινό, το κοντινό ποιο είναι; Ας πούμε η συνθήκη του Μάαστριχτ που υπογράφηκε το 1992 είναι κοντινή ή μακρινή; Μέχρι ποια χρονολογία μπορούμε να μιλάμε, για να ξέρουμε;

Ανώνυμος
30 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:22 π.μ.

Δυο Παπανδρεικοι εντοπιστηκαν.
Ο ανωνυμος στο 10:29 και το οπορτουνιστικό απόβρασμα.
Μαλλον ο Ανδρικος ειχε διορισει αυτους η καποιον συγγενεις τους στο Δημοσιο και για αυτο δεν θελαν να δουν τον ευεργετη τους να δικαζεται τα σκανδαλα του.

30 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:30 π.μ.

"Το ΚΚΕ έδωσε τον κατάλληλο πολιτικό χρόνο για να ξεκινήσει ο νεοφιλελευθερισμός στην Ελλάδα".
Μα την πίστη μου, έχω δει κι έχω δει κλινικές περιπτώσεις, αλλά αυτή...
Χωρίς το "βρώμικο '89" θα ζούσε ακόμα ο Ανδρέας και θα συγκυβερνούσε με τον Ηλιού.

Ανώνυμος
30 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:52 μ.μ.

@ οπορτουνιστικό απόβρασμα
Καλά, συγκρίνεις το 1989 με τη υπογραφή της συνθήκης του Μάαστριχτ; Την ίδιες επιπτώσεις είχαν για το λαό η συγκυβέρνηση του 1989 και η συνθήκη του Μάαστριχτ. Εάν ο mitsos175 έχει κάψει φλάντζα, εσύ δεν είχες ποτέ σου και ούτε πρόκειται να αποκτήσεις στο μέλλον. Έλεος πια με τους ΠασοκοΣυριζαίους υπηρεσίας.

Ανώνυμος
30 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:55 μ.μ.

Σε λίγο το ΚΚΕ θα ψαρεύει ψηφοφόρους απο την ίδια δεξαμενή με τη χρυσή αυγή...δεν ειναι τυχαίο, οτι οι μεγαλύτεροι θαυμαστές των Κανέλιδων, ειναι χρυσαυγίτες.

Ανώνυμος
30 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:03 μ.μ.

Καταρχήν συγνώμη για μερικά ορθογραφικά λάθη (Δομιτιανός γράφεται με ι όχι με η) ή παραλείψεις λέξεων (...το ΤΙ έκανε το ΚΚΕ τότε). Καταραμένε "δαίμων" του τυπογραφείου. Άλλωστε, όταν μιλάω για το μπαμπά της Ντόρας, πάντα συμβαίνουν τέτοια. Η πρεσβυωπία μου δεν έχει καμιά σχέση...
Επί της ουσίας. Κάθε πολιτικό γεγονός έχει τη σημασία του. Άλλο, έχει μεγάλη επίπτωση στη ζωή μας όπως μια συνθήκη που την επηρεάζει όσα χρόνια ισχύει, κι άλλο μικρότερη. Η ιστορία όμως προχωρά και νέα γεγονότα εμφανίζονται μπροστά μας.
Κατά τη γνώμη μου πρέπει να καταπιαστούμε ενωμένοι κυρίως με την σημερινή οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις που έχει σε μας κι τόσο όχι με θέματα του παρελθόντος που μπορεί να περιμένουν κι άλλο να λυθούν, εφόσον επιλύσουμε πρώτα τα πιο σοβαρά και φλέγοντα.
Τιμώ, σέβομαι, θεωρώ αδελφό μου, κάθε έναν που αγωνίζεται εναντίον του φασισμού των δοσίλογων κυβερνήσεων (κι εναντίον του ρατσισμού φυσικά), άσχετα με το που ανήκει κομματικά.
Εκείνο που καυτηριάζω όμως είναι το copy paste. Εξηγώ: "Επιχειρήματα" τέτοιου είδους αντικομουνισμού, υπάρχουν ΜΟΝΟ στην πολιτική ατζέντα της συγκυβέρνησης και της Χρυσής Αυγής. Η θεωρία πχ της δήθεν διακυβέρνησης της Αριστεράς (Πότε; τους λίγους μήνες το 89;) για να δικαιολογήσουν τη χρεοκοπημένη τους πολιτική οι νεοδημοκράτες και να στηρίξουν τις επιθέσεις τους οι ναζί.
Για την ιστορία, η μεν ΝΔ συμμάχησε με τους "κλέφτες του ΠΑΣΟΚ", το δε ΠΑΣΟΚ στηρίζει τη "βρώμικη ΝΔ". Κι οι δυο μαζί χρεοκόπησαν τη χώρα, ενώ το ΚΚΕ το 1989 ήταν μαζί με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως Συνασπισμός (ΣΥΝ). Όσο για τα φιδάκια του Παπαδόπουλου; Εκκολάπτονταν στη φωλιά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μέσα στα αυγά τους, που κλωσούσαν τα ζεστά χρήματα των σκανδάλων.
Ποιός λοιπόν μας κάνει παρατήρηση με τέτοιο ύφος;
Όταν μάλιστα καλοί σύντροφοι που διαφωνούσαν τότε, σήμερα ασχολούνται με τα σύγχρονα προβλήματα κι αγωνιζόμαστε μαζί να φύγουν οι ναζί. mitsos175.

Ανώνυμος
30 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:50 μ.μ.

5.52
στη φακα το ποντικι!!!
απο ποιο μαρξισμο προκυπτει η συμμετοχη ενος κομμουνιστικου κομματος σε αστικη κυβερνηση; ελα ντε!!! αν μετραω τις επιτωσεις; φυσικα και ναι. δωσατε πολιτικο χρονο στον μητσοτακη και μετα στον παπανδρεου!
φυσικα και συγκρίν το 1989 με τη υπογραφή της συνθήκης του Μάαστριχτ. το 89-90 ηταν απειρως χειροτερο. γιατι το μααστριχτ απλα το ψηφισε και ενα σοσιαλημοκρατικο κομμα σαν τον Συν που ομως δεν ηταν κυβερνηση! οι αδειες ομως στους εργολαβους με τα ιδιωτικα καναλια δοθηκαν επι ζολωτα απο το Συν (που το κκε ηταν η μεγαλυτερη συνιστωσα!). μη μιλησουμε και για συμβασεις με τη ζιμενς!! σιωπη λοιπον να ξεχαστουν ολα!!!

Ανώνυμος
30 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:55 μ.μ.

http://www.youtube.com/watch?v=onhHIrjOvUQ

Ανώνυμος
30 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:45 μ.μ.

Το 1993 δίνονται απευθείας επτά άδειες για τη λειτουργία τηλεοπτικών σταθμών από τον τότε υπουργό Προεδρίας Σωτήρη Κούβελα.

Ανώνυμος
30 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:02 μ.μ.

Κυβέρνηση Τζανετάκη 3 Ιουλίου 1989 - 12 Οκτωβρίου 1989
"...Οι σχετικές προσωρινές άδειες διάρκειας επτά ετών δόθηκαν στις 24 Ιουλίου 1989 για δύο σταθμούς, το Mega Channel που άρχισε να εκπέμπει στις 20 Νοεμβρίου και τη Νέα Τηλεόραση που δεν εξέπεμψε ποτέ..."
Μόνο το Mega δηλαδή. Κι αυτό ενώ είχαν γίνει οι δημοτικοί σταθμοί από τη ΝΔ. Όλες οι άλλες οι άδεις δόθηκαν από τις Κυβερνήσεις Μητσοτάκη (7) και Παπανδρέου (5).
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=56037

Ανώνυμος
30 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:27 μ.μ.

"δωσατε πολιτικο χρονο στον μητσοτακη και μετα στον παπανδρεου"!!! Τώρα τ' ακούσα όλα. mitsos175.

οπορτουνιστικό απόβρασμα
1 Οκτωβρίου 2014 στις 2:52 π.μ.

Ευτυχώς που έγινε η οικουμενική κυβέρνηση το ’89 και καταδικάστηκαν οι ένοχοι ή μήπως όχι;

@5.52
Αν κατάλαβα καλά, λες πως το ’89 είναι μακρινό επειδή δεν είναι σημαντικό, ενώ το Μάαστριχτ του ’92 είναι κοντινό επειδή είναι σημαντικό. Μάλλον θέλεις να πεις ότι το ’89 είναι μακρινό επειδή δε μας συμφέρει, ενώ το Μάαστριχτ είναι κοντινό επειδή μας συμφέρει. Τέτοια επιλεκτική μνήμη και η διαλεκτική πάει περίπατο.

Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2014 στις 10:04 π.μ.

@ 9:50
γράφεις ''φυσικα και συγκρίν το 1989 με τη υπογραφή της συνθήκης του Μάαστριχτ. το 89-90 ηταν απειρως χειροτερο''
Άβυσσος η ψυχή του ΠασοκοΣυριζαίου.
Τα ποντίκια να τα ψάξεις στα φιλαράκια σου, γιατί σαν ποντίκια θα πηδάτε να σωθείτε από το καράβι του Σύριζα όταν αυτό θα βουλιάζει, όπως ακριβώς κάνουν (κάνετε) και οι ορίτζιναλ Πασόκοι το τελευταίο χρονικό διάστημα από το Πασόκ.

Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2014 στις 4:34 μ.μ.

10.04
προς το παρον ποντικια του κκε εσεις πηδηξατε πρωτοι στο καραβι της δεξιας το 89-90. η ντροπη του παγκοσμιου κομμουνιστικου κινηματος το 89-90

2.52 πολυ σωστος! για τους κκεδες το ’89 είναι μακρινό επειδή δεν είναι σημαντικό, ενώ το Μάαστριχτ του ’92 είναι κοντινό επειδή είναι σημαντικό!!
στειλτους στη βορεια κορεα στον χοντρο που πηρε τη γραμματεια απο τον μπαμπα του να στανιαρουν!!! αντε. δεκτη και η αγκαλια του μαιλη επειδη ειμαστε καλοι!!!

Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2014 στις 5:04 μ.μ.

@ οπορτουνιστικό απόβρασμα
Καλά εσύ είσαι χαμένος στο χωροχρόνο. Θερμή παράκληση, γύρισε πίσω σύντομα γιατί έρχονται εκλογές. Ο Αλέξης χρειάζεται αυτοδυναμία για να μην αναγκαστεί να γηροκομήσει τον μπαρπα-Φώτη.
Αυτό που έγραψες στο πρώτο σου σχόλιο '' Ο mitsos1768239492 έχει κάψει φλάντζα '' θα ομολογήσω ότι είναι πολύ διαλεκτικό ( η διαλεκτική σε μάρανε καημένε).
Και κάτι τελευταίο, αυτή τη συνήθεια που έχετε όλα τα τρολάκια της Κουμουνδούρου να αλλάζετε τα ψευδώνυμα των σχολιαστών, προσπαθώντας να τους χλευάσετε, πότε θα την κόψετε;

Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2014 στις 7:09 μ.μ.

Το 89 είναι πιό σημαντικό απο το Μάαστριχτ,γιατί και χωρίς τον ΣΥΝ πάλι θα ψηφιζόταν το Μάαστριχτ.
Ενώ χωρίς την βοήθεια του ενιαίου ΣΥΝ με πρωτοπαλλήκαρο το ΚΚΕ δεν θα υπήρχε συγκυβέρνηση,ούτε με τον Μητσοτάκη ούτε με τον Παπαντρέου.
Ούτε και τις συνέπειες των συγκυβερνήσεων θα ζούσαμε που πολλές απο αυτές τις ζούμε μέχρι και σήμερα.
Τις συνέπειες του Μάαστριχτ θα τις ζούσαμε και χωρίς την θετική ψήφο του ΣΥΝ που αδιαμφισβήτητα ήταν τελείως λάθος πολιτκή θέση και τον στιγμάτισε αρνητικά.

Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2014 στις 8:54 μ.μ.

Τελικά η ζωή είναι πολύ άδικη. Έπρεπε να φτάσουμε στο 2014 για να αρχίσουν οι Συριζαίοι να χρησιμοποιούν τα επιχειρήματα της Αυριανής για το βρώμικο 89; Δεν είναι αδικία τόσος κόσμος που πέθανε στο χρονικό διάστημα από το 1989 έως σήμερα να μην έχει τη χαρά να ζήσει αυτή τη φάρσα;

Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2014 στις 10:41 μ.μ.

@ 7:09 μ.μ. "Ενώ χωρίς την βοήθεια του ενιαίου ΣΥΝ με πρωτοπαλλήκαρο το ΚΚΕ δεν θα υπήρχε συγκυβέρνηση,ούτε με τον Μητσοτάκη ούτε με τον Παπαντρέου". Σε παρακαλώ, κάνε ένα κόπο να δεις τα αποτελέσματα των εκλογών τότε. Η ΝΔ ήταν πρώτο κόμμα και θα έβγαινε με ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό σε επαναληπτικές εκλογές όπως έγινε. "Άγραφος νόμος" που όμως ισχύει. Δες πχ το 2012 κι εκεί ήταν και συγκυβέρνηση! Δεν την εμπόδισε όμως από το 19 να πάει στο 30. Η ΝΔ το 89 - 90 θα έφτανε στο τέλος 50%, όσες εκλογές κι αν γίνονταν γιατί εκτός από πρώτο κόμμα είχε πάρει "εργολαβία" την κάθαρση κι έταζε λαγούς με πετραχήλια.
Η συγκυβέρνηση έγινε για κάτι πολύ συγκεκριμένο: Να μην παραγραφούν τα σκάνδαλα. Αν δεν το κάναμε τότε, σήμερα θα μας κατηγορούσατε ότι εμείς αθωώσαμε τον Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ, και δώσαμε την ευκαιρία στο Μητσοτάκη να κυβερνήσει.
Οι αγώνες που κάναμε κατά του Μητσοτάκη για την παιδεία, για τις συγκοινωνίες, για όλους, δείχνουν ποιός ήταν με ποιόν.
Μια συνθήκη που ισχύει έχει απείρως μεγαλύτερη επίπτωση. Και αυτό το "θα τις ζούσαμε και χωρίς την θετική ψήφο του ΣΥΝ" τι σόι επιχείρημα είναι; Κι η Κυβέρνηση έχει περάσει νόμους. Να τους ψηφίζαμε όλοι οι υπόλοιποι, αφού ούτως ή άλλως έχει την πλειοψηφία; mitsos 175.

Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2014 στις 11:40 μ.μ.

@1041
''Η συγκυβέρνηση έγινε για να μην παραγραφούν τα σκάνδαλα''
Και απο τότε τα σκάνδαλα εξαφανίστηκαν απο την χώρα.
Δεν ξαναπαρουσιάστηκε σκάνδαλο.
Η συγκυβέρνηση έγινε για να σωθεί το αστικό σύστημα που παράπαιε.Γιαυτό μόλις τα κατάφερε πέταξε σαν στυμένες λεμονόκουπες τους ''εταίρους του''.Και γύρισε ο Παπαντρέου αθώος νικητής και τροπαιούχος και μας πήρε τα ρέστα.
Τόνισα πως η στάση του ΣΥΝ σε σχέση με την συμφωνία του Μάαστριχτ ήταν κατάπτυστη.
Κατάπτυστες ήταν και παλιότερες συμφωνίες,τότε που δεν υπήρχε ΣΥΝ.
Μην γυρίσουμε τόσο πίσω λοιπόν.
Υ.Γ.Αν φοβάσαι μην σε κατηγορήσει το σύστημα και πάς με τα νερά του,δεν φτάνεις ούτε στο περίπτερο για τσιγάρα.
Οχι στο σοσιαλισμό.

Όμιλος Προβληματισμού "Μανώλης"
2 Οκτωβρίου 2014 στις 1:45 π.μ.

Με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται για τα λάθη του ΚΚΕ, έχουμε να δηλώσουμε τα παρακάτω:

Από το 1991 και μετά, το ΚΚΕ δεν έχει κάνει ούτε 1 (ένα) λάθος. Καθοδηγημένο επάξια στην αρχή από τη σ.Παπαρήγα και στη συνέχεια από το σ.Κουτσούμπα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη του λαού με τη συνέπεια των λόγων και των έργων του.

Γενικότερα: Καμία τωρινή ηγεσία του ΚΚΕ δεν κάνει λάθη. Τα λάθη τα κάνει η προηγούμενη ηγεσία και τα λάθη αυτά οφείλονται σε δόλιες ή αφελείς κινήσεις οπορτουνιστικών και ρεφορμιστικών στοιχείων , τα οποία ευτυχώς εκδιώκονται από το κόμμα και γι΄ αυτό μέχρι σήμερα παλεύουν να το διαλύσουν.

Ειδικά σε σχέση με το ΄89, ήταν ένα λάθος του κόμματος, για το οποίο όμως ευθυνόταν πρώτα και κύρια ο Ανδρουλάκης, ο οποίος κατάφερε να παρασύρει το Χαρίλαο. Ο Χαρίλαος που δεν τα πήγαινε και τόσο καλά με τα θεωρητικά, έβλεπε αυτό το ζαβό συνέχεια με ένα βιβλίο στο χέρι και νόμιζε ότι διάβαζε Λένιν. Πού να ξέρει ο φουκαράς ότι ο Μίμης διάβαζε το Φως των Σπορ κι ότι απέξω είχε βάλει ένα εξώφυλλο του «Κράτος και Επανάσταση» για να μην τον πάρουν χαμπάρι.

Και για όσους πονηρούς φωνάζουν για τα «λάθη» της σημερινής ηγεσίας του ΚΚΕ, να ξέρουν ότι αν αυτά είναι λάθη, υπεύθυνοι θα είναι κάποιοι οπορτουνιστές που τυχόν βρίσκονται μέσα στην ηγεσία. Δεν υπάρχει όμως πρόβλημα. Σε κάποιο από τα επόμενα συνέδρια, θα καταγγελθούν αυτοί και η προηγούμενη ηγεσία και θα προχωρήσουμε ξανά χωρίς λάθη.

Ακόμη κι αυτά που γράφω τώρα, νομίζω ότι είναι σωστά. Αν όμως δεν είναι, θα φταίει κάποιος οπορτουνιστής που τα έβαλε στο μυαλό μου. Σύντομα όμως θα αποκαλυφθεί το σχέδιό του και το κόμμα θα μου βγάλει τις σκέψεις αυτές και θα είμαι πλέον καθαρός. Ή μήπως δε θα είμαι; Μπερδεύτηκα!

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2014 στις 5:15 π.μ.

"Υ.Γ.Αν φοβάσαι μην σε κατηγορήσει το σύστημα και πάς με τα νερά του,δεν φτάνεις ούτε στο περίπτερο για τσιγάρα. Οχι στο σοσιαλισμό. " Συμφωνώ, να υποθέσω λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πει εναντίον του Ευρώ και της ΕΕ και δεν θα πάει με τα νερά των αστών...
Το ΚΚΕ δεν το ενδιέφερε ούτε τότε ούτε τώρα τι λέει το σύστημα. Διάβασε ξανά τι έγραψα. Και ποιά κατάρρευση του αστικού συστήματος; Η ΝΔ είχε 44% και το ΠΑΣΟΚ 39% πριν την συγκυβέρνηση! Αυτό μοιάζει με κατάρρευση;
Το τσουβάλιασμα και η γενίκευση είναι κυβερνητική προπαγάνδα. Και εξηγώ: Το ότι έγιναν μετά σκάνδαλα ΔΕΝ φταίει το ΚΚΕ. Δεν είναι άλλοθι για τη δεξιά οι λίγοι μήνες της κυβέρνησης εκείνης. Επειδή εμφανίστηκαν κι άλλα σκάνδαλα, να μην κάνουμε τίποτα δηλαδή; Να αφήναμε τον Παπανδρέου έτσι; Και γιατί τότε να κάνουμε κάτι σήμερα με το Βενιζέλο; Με τα υποβρύχια ή τη λίστα; Ούτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος κλέφτης.
Καλά κάναμε και πήραμε τότε αυτή την απόφαση. Τουλάχιστο προσπαθήσαμε να μην αφήσουμε τα λαμόγια ατιμώρητα. Αυτοί που εσύ σήμερα χρησιμοποιείς τα λόγια που έλεγαν το 89 και μετά, μας χρεοκόπησαν μαζί με τη ΝΔ.
Και για κάποιους που μιλάν για την ηγεσία του ΚΚΕ, ας μας πουν τη δική τους πρόταση και ποιά είναι η δική τους ηγεσία. Τουλάχιστο το ΚΚΕ κάνει αυτοκριτική. Τα άλλα κόμματα; Να υποθέσω ότι όλα τα κόμματα στην Ελλάδα από τη ΝΔ πχ ή το ΠΑΣΟΚ που θα ψηφίσουν σα λυράτες κότες τα νέα μέτρα μέχρι τους ΑΝΕΛ και το ΣΥΡΙΖΑ διαθέτουν ηγεσία ανεκτική, ηγεσία που μπορεί ο καθένας να την κατηγορήσει και να μη διαγραφεί; Καλά για τη ΧΑ δε λέω, καν τίποτα: Ένας φύρερ κλπ κλπ.
Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν αμφισβητείται από τους κομμουνιστές, ο δε δημοκρατικός συγκεντρωτισμός ζητά κάποια πράγματα. Θα ήταν πχ αστείο να έλεγε κάποιος κατά του κομμουνισμού και να ήταν μέλος του ΚΚΕ. Μην κοιτάτε τη ΝΔ που λέει ο ίδιος ο σαμαράς εναντίον του Μνημονίου, που εφαρμόζει. Εκεί έχουμε κλινική περίπτωση.
Περιμένω από τους επικριτές του ΚΚΕ προτάσεις.mitsos175

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2014 στις 9:34 π.μ.

"..η συγκυβέρνηση έγινε για να σωθεί το αστικό σύστημα που παράπαιε..."

ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΑ κανει σημερα και ΑΡΝΙΕΤΑΙ να συμμετεχει σε συγκυβερνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ που θελει να ΣΩΣΕΙ το ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΗΣΤΙΚΟ συστημα.

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2014 στις 10:06 π.μ.

Προς Βαθύ Κόκκινο

Παιδιά του ΒΚ, ξεκίνησα να σας στείλω ένα αντίστοιχο μήνυμα πριν από λίγο καιρό όταν ανεβάζατε κάτι άρθρα του Καρτερού από την Αυγή. Για τεχνικούς λόγους, που λένε, δεν τα κατάφερα. Το παραπάνω «εμπνευσμένο» άρθρο του mitsos175 με ξαναέφτασε στα όριά μου.

Εδώ και καιρό, το σάιτ έχει γίνει ένα πεδίο ξεκατινιάσματος και χουλιγκανισμου ανάμεσα στους δυο βασικούς φορείς της καθεστωτικής αριστεράς. Αυτής που έλεγχε όλο το εργατικό κίνημα και μας έφτασε στη σημερινή κατάσταση διάλυσης και ήττας. Αν δεν ήταν τραγική θα ήταν γελοία η κατάσταση. «Εσείς ψηφίσατε το Μάαστριχτ», λένε οι κουκουέδες. «Εσείς κάνατε συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ», λένε οι συριζαίοι. «Ναι αλλά εσείς συναντηθήκατε με το ΣΕΒ» λένε πάλι οι κουκουέδες. «Και εσείς με το ελληνοαμερικάνικο επιμελητήριο» ξανααπαντάνε οι συριζαίοι. «Ποιοι, εσείς που κατεβαίνατε με τους άλλους στην Ικαρία;» ρωτάνε οι κουκουέδες. «Α, μιλάτε και σεις που κατεβαίνατε με τους άλλους στην Καρδίτσα» λένε οι συριζαίοι. «Αντε ρε μόνο με επανάσταση γίνεται» λένε οι κουκουέδες. «Ποια; από αυτές που δε θα σπάσει κανένα τζάμι;» κάνουν πλάκα οι συριζαίοι. «Αντε ρε σοσιαλδημοκράτες» λένε οι κουκουέδες. «Μωρέ τι μας λέτε ρε γκορμπατσοφικοί;» θυμίζουν οι συριζαίοι. κοκ κοκ.

Το κακό είναι ότι αλήθεια λένε οι κουκουέδες για τους συριζαίους. Και το άλλο κακό ότι αλήθεια λένε και οι συριζαίοι για τους κουκουέδες! Γενικώς είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα σε αυτή την «αντιπαράθεση». Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το κλίμα το μπιζάρετε και εσείς παιδιά από το ΒΚ. Με τις αναρτήσεις που κάνετε, πολλές από τις οποίες είναι βούτυρο στο ψωμί αυτής της κάλπικης αντιπαράθεσης. Τι δουλειά έχει τι λέει ο Καρτερός για το ΚΚΕ; Η τι γράφει η Αυγή; Τι δουλειά έχει η επικίνδυνη λαϊκίστικη ανοησία του mitsos175 που εύκολα μπορεί να γίνει «θέλω να σου πω για το τι έγινε το 1917 στη Ρωσία, το 1956 στην Τασκένδη, το 1940 στην Ευρώπη – τι μας λες ρε φίλε εδώ έχουμε τον ενφια» (έτσι λένε και οι χρυσαυγίτες όταν τους θυμίζεις το παρελθόν τους);

Κοιτάξτε παιδιά. Αν την έχετε δει να κάνετε ένα σάιτ της παναριστεράς που λένε, να μας το πείτε. Εγώ είχα την εντύπωση (και την ανάγκη) να υπάρχει κάτι σαν σημείο συζήτησης της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Η οποία μπορεί να έχει τα χάλια που έχει αλλά τουλάχιστον δεν είναι βουτηγμένη στα σκατά μέχρι τη μύτη όπως είναι οι συριζαιοκουκουέδες.

Θα μου πείτε «τι να κάνουμε; Να κάνουμε λογοκρισία;» Όχι να μην κάνετε λογοκρισία. Και βέβαια μπορεί ο κάθε mitsos να είναι όσο ελαφρύς και απολίτικος γουστάρει. Όμως μπορείτε να προσέχετε λίγο ώστε οι αναρτήσεις σας να μη δίνουν τροφή στον εσωτερικό εμφύλιο των δύο κομμάτων που στο κάτω κάτω έχουν χιλιάδες επαγγελματικά στελέχη (κατευθείαν μισθοδοτούμενα από το αστικό κράτος), και χίλιες δυο προσβάσεις στα αστικά ΜΜΕ – έχουν δηλαδή τόσες ευκαιρίες να μας πουλήσουν την πραμάτεια τους.

Μπορεί να μου πείτε ότι δεν είστε κόμμα, ότι δεν μπορείτε να αποφασίσετε μια γραμμή κλπ. Όμως κάτι στοιχειώδες πρέπει να ξέρετε: Τι περίπου (στα χοντρά) θέλετε! Αν αυτό το χάλι σας αρέσει, δικαίωμά σας βέβαια. Αλλά να μας το πείτε να αραιώνουμε σιγά σιγά. Οσοι τουλάχιστον δεν τρέφουμε αυταπάτες για το ρόλο συριζακουκουε ουτε και γλειφόμαστε να μας βάλουν σε καμιά κυβερνητικο-κομματική θεσούλα.

ΥΓ: Δεν πρόκειται να τσιμπήσω σε κανέναν από τους ρεφορμιστές υπηρεσίας

Γιαν1917 («ασε μας ρε φίλε, τι μας νοιάζει τι έγινε το 1917 μχ;»!)

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2014 στις 11:05 π.μ.

@Όμιλος Προβληματισμού ''Μανώλης''
Καλώς το το τρολάκι το ζουμπουρλούδικο. Να γράφεις ποιο συχνά μα λείπει το γέλιο ή το γελοίο. Ένα από τα δύο τέλος πάντων.

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2014 στις 4:32 μ.μ.

mitsos175 !!! εχεις πλακα. αντε να το φαμε το παραμυθι για τον τζανετακη!! στο ζολωτα 2η φορα κυβερνηση με πασοκ νδ για ποιο λογο παρακαλω; καλομαθαμε ε κκεδακια. ντροπη σας καο ο ζολωτας. ξαναπαρασυρθηκε ο χαριλαος;

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2014 στις 7:22 μ.μ.

@10:06 π.μ.

Το εξωκοινοβουλιο ε; Μαλιστα! Το αγνο και αμολυντο.
Ξεχασες να μας πεις τι απεγινε ενα μεγαλο κομματι του εξωκοινοβουλιου που πηγε προς Συριζα μερια.Φημες λενε οτι τους πηρε το ευρηκα και ειναι πλεον ενα και το αυτο με το Συριζα.Αλλα μαλλον εσυ θα εισαι του τιμιου εξωκοινοβουλιου...Ε ρε πλακες!

xexasaris

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2014 στις 9:18 μ.μ.

Ένα τελευταίο αντίο.
Η καλόπιστη κριτική γίνεται πάντα δεκτή. Κάποιοι καλοί σύντροφοι έκαναν σκληρή κριτική στο άρθρο μου για 1989. Επειδή έχουν δίκιο σε κάποια πράγματα όσον αφορά το άρθρο, αποφάσισα να μην ξαναγράψω, γιατί άθελά μου έκανα μεγάλη ζημιά.
Ευχαριστώ το Βαθύ Κόκκινο, που αν και δε συμφωνούμε σε όλα, ποτέ δεν έκανε λογοκρισία. Σκοπός δεν ήταν ένας ακόμα τσακωμός στο οποίο κι εγώ απαράδεκτα παρασύρθηκα. Μα θα πείτε υπερασπίστηκες το κόμμα σου. Με λάθος τρόπο.
Κατ' αρχήν το άρθρο είχε σκοπό την περίσκεψη, αν πρέπει να επιμείνουμε τόσο στο παρελθόν όταν σήμερα γράφεται ιστορία. Κάθε γεγονός μοναδικό στο χρόνο έχει την σημασία του ανάλογα με τη έκταση και τη διάρκεια που επηρέασε. Απέτυχε ως προς το σκοπό.
Μια στείρα παρελθοντολογία, για μένα που μπορεί να κάνω και λάθος, δεν οδηγεί πουθενά και το χειρότερο αποπροσανατολίζει από το σήμερα. Σήμερα η ενότητα της Αριστεράς είναι για μένα η λύση, που μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.
Ενότητα δε σημαίνει υποδούλωση, σημαίνει διάλογος. Διάολος όμως και κοινές δράσεις σε θέματα που ενώνουν, δε σημαίνει ύβρη, δε σημαίνει η αντίληψη "μόνο εγώ έχω δίκιο κι οι άλλοι είναι μαλάκες". Αυτό περιχαρακώνει, διώχνει εκείνους που θέλουν να έρθουν στην Αριστερά. Σημαίνει αμοιβαίος σεβασμός στη διαφορετικότητα. Είναι τραγικό να υπερασπιζόμαστε τον διαφορετικό και να έχουμε αυτή τη συμπεριφορά στο μεταξύ μας "διάλογο" που καταντά "παράλληλος". Ευτυχώς τέτοια δεν συναντώ στις πορείες, στους αγώνες στις απεργίες και στο δρόμο. Γι αυτό και είμαι αισιόδοξος.
Το σήμερα προέχει για μένα. Λατρεύω την Ιστορία, βοηθά να εμπνευστούμε, να διδαχθούμε. Αλλά κάθε μέρα γράφεται Ιστορία. Δεν τελείωσε μια συγκεκριμένη χρονιά.
Η παρελθοντολογία όταν χρησιμοποιείται με αυτό τον τρόπο, όταν η Ιστορία γίνεται αποσπασματικά, με φανατισμό σταυροφόρου ή ισλαμιστή, γίνεται παγίδα. Ναι ο ΕΝΦΙΑ σήμερα ενδιαφέρει περισσότερο, χωρίς να υποτιμάται το παρελθόν. Ο τρόπος ζωής και η καπιταλιστική επίθεση έχουν πολύ μεγάλη σημασία γι αυτόν που δεν έχει δουλειά, χρήματα, θέρμανση και κινδυνεύει να βρεθεί άστεγος.
Το 1917 οι Ρώσοι εργάτες κι αγρότες εμπνευστήκαν από το παρελθόν. Η ένδοξη Ρωσική Επανάσταση όμως αντιμετώπισε το 1917 κι έγινε εξ αιτίας των προβλημάτων του 1917 (και της προηγούμενης διακυβέρνησης φυσικά), του πολέμου της πείνας κλπ. Το αίτημα για ψωμί και ειρήνη ήταν σύγχρονο τότε.
Το ίδιο με την αντίσταση κατά του ναζισμού. Η Ιστορία χρησιμοποιήθηκε ως έμπνευση. Δεν υπήρξε μοιρολατρική προσκόλληση σε ένα ένδοξο παρελθόν (περασμένα μεγαλεία) αλλά συνδέθηκε με το παρόν ως επιπλέον κίνητρο. Ούτε απασχόλησαν τα πολλά θεωρητικά και άλλα προβλήματα που παρουσιαστήκαν τις δεκαετίες του 1920-1930 κατά τη διάρκεια του Β'ΠΠ γιατί ακριβώς υπήρχαν άλλες προτεραιότητες.
Σας ευχαριστώ η απόφασή μου είναι τελεσίδική. Αν θέλετε τη γνώμη μου κάντε σκληρή αντιπολίτευση στην ακροδεξιά που κυβερνά. Θα το εκτιμήσει περισσότερο ο κόσμος, από το να επιλύσετε τώρα θέματα της Αριστεράς που δεν επιλυθήκαν δεκαετίες. mitsos175.
ΥΓ 'Όταν μπορώ φυσικά θα διαβάζω το site που είναι όαση ελευθερίας.

2 Οκτωβρίου 2014 στις 9:41 μ.μ.

Κόψε τις βλακίες Μήτσο. Αν ήταν και με κάθε διαφωνία ακόμα και πολεμική στις απόψεις μας να μην ξαναγράφαμε, εγω θα είχα από χρόνια σταματήσει να κάνω αναρτήσεις. Αλλωστε ρε σύντροφε αυτή είναι και η κύρια δύναμη του μπλοκ μας. Να έχουμε τα περιθώρια όλοι μας, συντάκτες και αναγνώστες να εκφραζόμαστε χωρίς καμιά λογοκρισία. Τέτοιες κακώς εννοούμενες ευαισθησίες δεν ταιριάζουν σε κομμουνιστές. Αλλωστε τα στρατευμένα στον αγώνα άτομα δεν παίρνουν προσωπικές αποφάσεις. Οποτε η παραίτηση σου δεν γίνεται δεκτή, Περιμένω το συντομότερο ανάρτησή σου. Απόφαση επαναστατικό δικαίο που θα έλεγε και ο μπαρμπα Ιωσήφ.

Ανώνυμος
3 Οκτωβρίου 2014 στις 12:27 π.μ.

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και την ενθάρρυνση Σύντροφε. Όπως σου είπα από την αρχή φοβάμαι μήπως κάνω άθελα μου ζημιά. Το site αυτό είναι υπέροχο. Είναι από τα λίγα που προσφέρουν τόση ελευθερία, και υπηρετούν την αλήθεια.
Θα το σκεφτώ. mitsos175.

Συμπαθών του Μήτσου
3 Οκτωβρίου 2014 στις 10:01 π.μ.

Μήτσο μην παίρνεις τα πράγματα πιο σοβαρά απ' ότι είναι. Καμία ζημιά δεν έκανες, δεν μπορείς ούτε εσύ, ούτε εγώ να κάνουμε σοβαρή ζημιά, άλλοι μπορούν και την έχουν κάνει.

Ειλικρινά εκτιμώ την καλή σου διάθεση, όμως Μήτσο μου πρέπει να δεχθείς κάποια πράγματα: Το κόμμα σου έχει πάρει την ακριβώς αντίθετη απόφαση από αυτή που εσύ στηρίζεις και πάνω εκεί έχει χτίσει όλη του την πολιτική, ακόμη και θεωρητική(!) του αντίληψη. Η απόφαση λοιπόν είναι "Συνεργάζομαι μόνο με όσους στηρίξουν άνευ όρων το κόμμα. Από εμάς σ' εμάς και για εμάς". Ο απόλυτος σεχταρισμός από ανθρώπους που γέννησε η ίδια η γραφειοκρατία. Αυτή η γραμμή έχει βγάλει όλα τα εκτρώματα, όπως τις συνεργασίες με την Κανέλλη κλπ. Έφτασαν σε σημείο να δίνουν εκπομπή στο Γκλέτσο αλλά φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να προτείνουν εκπομπή σε μια σειρά από δημοσιογράφους με πραγματικά αριστερή αντίληψη, ανάμεσά τους φυσικά και ο δικός τους, ο...Μπογιόπουλος, τον οποίο παρόπλισαν στεγνά όταν κατάλαβαν ότι σκέφτεται όχι αντικομματικά, αλλά ΑΠΛΑ διαφορετικά! Όλα αυτά γιατί ο γνώμονας είναι ένας: Θα επαναλαμβάνεις ως παπαγάλος (συγνώμη...Μανώλης) αυτά που λέει η ΚΕ, αλλιώς τέλος.

Αυτό μάλιστα, την λατρεία δηλαδή των διοικητικών μεθόδων, την πλασάρουν και ως επιστροφή στις ρίζες του μαρξισμού λενινισμού, ως δήθεν πεμπτουσία της κομμουνιστικής αντίληψης. Φυσικά αυτό ακριβώς (λατρεία διοικητικών μεθόδων) ήταν η πεμπτουσία του Τροτσκισμού, που κάποια στιγμή μάλιστα υιοθέτησε και ο Στάλιν. Από εκεί και η δήθεν "αποκατάστασή" του άλλωστε, αφού κατά τα άλλα αποδομούν οποιαδήποτε άλλη πλευρά του ως απότοκο της "θεωρίας των σταδίων" (άλλη τεράστια μπαρούφα, ούτε ο Μηλιός δεν τα λέει τόσο βλακωδώς).

Εν συντομία λοιπόν, το κόμμα σου έχει χτίσει όλη του την ύπαρξη ουσιαστικά πάνω σε αυτό που εσύ...παλεύεις: Την (μη) ενότητα.
Είναι πραγματικά σχεδόν τραγική ειρωνεία που εσύ νομίζεις ότι αντιτίθεσαι σε μία "μικρή λεπτομέρεια", ενώ στην πραγματικότητα είσαι ενάντια στον πυρήνα της ύπαρξης της σημερινής ηγεσίας του ΚΚΕ. Λυπάμαι Μητσαρα αλλά δεν μπορώ να μη σου πω την παγματικότητα. Δεν χρειάζεται να απαντήσεις, απλά κάτσε και σκέψου λίγο, γιατί αλλιώς θα συναντάς συνέχεια τοίχο και θα νομίζεις ότι φταις κι εσύ που δεν το χειρίστηκες σωστά! Έλεος, σκέψου μήπως ο μαζοχισμός μας γεννά εν τέλει τον σαδισμό των άλλων.

Ανώνυμος
5 Οκτωβρίου 2014 στις 12:40 π.μ.

Μια διευκρίνιση από μένα: Μπορεί προσωπικά νη μη μου φαίνονται επαρκή πολιτικά τόσο τα περί ενότητας της αριστεράς (όχι βέβαια στο δρόμο ή στην απεργία όπου την υποστηρίζω αδιαπραγμάτευτα) όσο και τα περί δημοκρατίας του σάιτ (μη με παρεξηγήσετε, δεν εννοώ ότι δεν υπάρχει, εννοώ ότι δεν είναι επαρκή πολιτικά – ίσως δεν καλύπτουν τις δικές μου ανάγκες), αλλά εκτιμάω ασφαλώς το επίπεδο συντροφικότητας που έχετε κατακτήσει.

Με την έννοια αυτή λυπάμαι αν συνέβαλα κι εγώ στο να δημιουργηθεί μια άσχημη ψυχολογία σε όσους διαχειρίζεστε το σάιτ. Η αν mitso175 θίχτηκες προσωπικά, δεν είχα τέτοια πρόθεση.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, ένας που καταθέτει το μόχθο του (στην προκειμένη περίπτωση ο mitsos175) έχει δέκα φορές παραπάνω ηθικά δικαιώματα από έναν που απλώς παρακολουθεί την προσπάθεια (στην προκειμένη περίπτωση εμένα).

Η άποψή και η κριτική μου πάντως, για την ανάρτηση και για τη φύση των αναρτήσεων αλλά και για την αριστερά γενικά είναι αυτή που είπα στο πρώτο μου σχόλιο. Την ξαναπροσυπογράφω 100% και γράφτηκε νηφάλια. Η αντιπαράθεση στην άποψη για προσκόλληση στο παρελθόν δε με αφορά.

Καλή σας δύναμη

Γιαν1917

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger