Home » , , » Το ΚΚΕ ηρωοποιεί αρχιεπίσκοπο μέλος της παραστρατιωτικής, αντικομουνιστικής, ελεγχόμενης από την CIA, οργάνωσης "Κόκκινη Προβιά".

Το ΚΚΕ ηρωοποιεί αρχιεπίσκοπο μέλος της παραστρατιωτικής, αντικομουνιστικής, ελεγχόμενης από την CIA, οργάνωσης "Κόκκινη Προβιά".

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014 | 1:43 μ.μ.

Το παρακάτω κείμενο μας το έστειλε αναγνώστρια του μπλοκ μας στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο και το παραθέτουμε ασχολίαστο, -με δικές μας υπογραμίσεις- διατηρώντας τον τίτλο που έχει βάλει:

«Πολύ καλά κάνετε και ασκείται κριτική στον Σύριζα και στον πρόεδρο του για τα ιερά μασκαριλίκια του, όπως χαρακτηρίζει το μπλοκ Ροϊδης τις επαφές στελεχών του Σύριζα με τους αγιορείτες καλογέρους.
Όμως είναι μεροληπτική η τοποθέτησή σας.
Αν είναι ατόπημα του Αλέξη Τσίπρα να έχει επαφές με εκπροσώπους της επικρατούσας θρησκείας προφανώς αποβλέποντας σε ψήφους θρησκευόμενων, τότε τι είναι η ηρωοποίηση που έκανε εκ μέρους της Κ.Ε του ΚΚΕ, ο Χαρίλαος Φλωράκης, στον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ εκφωνώντας τον επικήδειο του;  Και στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε για έναν οποιοδήποτε ρασοφόρο, αλλά για έναν αρχιεπίσκοπο που χρημάτισε μέλος της παραστρατιωτικής, αντικομουνιστικής, ελεγχόμενης από την  CIA, οργάνωσης "Κόκκινη Προβιά".

Για τον πρώην γ.γ. του ΚΚΕ αυτός ο παπάς "αγωνίστηκε για την πατρίδα" ήταν "έντιμος αγωνιστής και πατριώτης" τον διέκρινε "ντομπροσύνη" και "παλικαριά αντάρτη" χωρίς να  "ενδώσει στον πειρασμό της υποκρισίας και της μισαλλοδοξίας".
Αυτούς τους χαρακτηρισμούς απέδωσε ο Χ. Φλωράκης στον εκλιπόντα αρχιεπίσκοπο που σύμφωνα με δική σας ανάρτηση ήταν μέλος  ενός δικτύου που διέθετε κρύπτες με όπλα, ασυρμάτους, χρηματοδότηση από ξένες μυστικές υπηρεσίες, κέντρα εκπαίδευσης κλπ. το οποίο οργάνωνε αντικομουνιστικές προβοκάτσιες, εκλογές βίας και νοθείας, βομβιστικές επιθέσεις κλπ.

Ελπίζω να δημοσιεύσετε το κείμενο μου αλλιώς θα είναι σαν να διυλίζεται τον κώνωπα –Τσίπρας- και να καταπίνεται την κάμηλο -ΚΚΕ-.

Αντιγόνη»
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 69 σχόλια

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 2:25 μ.μ.

Παλιο το κολπο τωρα που αρχισε το ξεβρακωμα του συριζα να προσπαθειτε να πεταξετε λασπη σε πεθαμενους. Λυσαξτε οσο θελετε σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια δεν μπαινουμε

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 2:49 μ.μ.

Βρε άθλιοι, τι πάτε να κρύψετε με τις καραμπινάτες αυριανίστικιες προβοκάτσιές σας? Τις υποκλίσεις και τα διαπιστευτήρια του Τσίπρα στο Αγιον όρος και τα χειροφιλήματα με το παπαδαριό και τα λαμόγια? Φτάσατε στο τελευταίο όριο της πολιτικής απατεωνιάς, κάνετε τα κομπρεμί σας με ότι πιο σκοταδιστικό και φασιστικό υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και έχετε το θράσος να πιάνετε στο στόμα σας το ΚΚΕ? Αντε κάντε την "αριστερή σας κυβέρνηση" με όλη την ελίτ του ελληνικού κεφαλαίου, κάντε τις κολλεγιές σας με όλο το σκοτεινό, χουντικό και φασιστικό παρακράτος και αφήστε στην άκρη το ΚΚΕ, μακρυά από την βρωμιά σας και την μπόχα σας.

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 2:55 μ.μ.

παπαρια μαντολες .. . .. 'γραφετε'....τσιρυζακια ... παλεας κοπης Μανιαδακικες μπουρδολογιες.... τα χουμε φαει στην μαπα ...αυτα 70 ετη .. πιο μοντερνο και φρεσκο.....{η δικος σας δλδ..και οχι κοπι παστε.. ..αραχνιασμενο.....} εχετε..?

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 3:04 μ.μ.

΄Ελα ντε!!! Είπα κι εγώ!! Τοση κοκκινη προβιά θα πάει χαμένη; ας τη χρησιμοποιήσουμε -ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ - εναντίον του ΚΚΕ. Αλήθεια, η αναγνώστρια που έστειλε το αρθρο για αναρτηση ντράπηκε να βάλει έστω τα αρχικά της ε; Παρ΄όλο που κάνει τόσο σοβαρή αποκάλυψη. ΄Εβαλε ένα ψευδώνυμο και τελείωσε το θέμα.
Κυρία μου, ο Φλωράκης δεν είπε για τον Σεραφείμ και για την Εκκλησία, να τους στηρίξουμε στα φορολογικά τους θέματα. Και δεν πήρε ευχαριστήρια για κάτι τέτοιο απ' την Εκκλησία.
Για τον Τσίπρα μπορείτε να πειτε το ίδιο; Ποιος ειπαμε διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο; Το δυστύχημα είναι ότι κάθε μέρα αποδεικνύεται ότι και τον κώνωπα και την κάμηλο , ακόμη κι αυτοδυναμία να βγάλει οΣύριζα-που δε βγάζει- πάλι ο ελληνικός λαός θα τα πληρώσει. Ούτε η Εκκλησία ούτε οι "υγιείς" επιχειρηματίες του Σύριζα.

Ιοκάστη

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 3:12 μ.μ.

Γαβγίστε καπιταλόσκυλα της δήθεν αριστεράς, γαβγίστε ελεύθερα...

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 3:21 μ.μ.

@8 Αυγούστου 2014 - 2:25 μ.μ
Ναι είστε κακοί, ζηλιάρηδες, σεχταριστές, και ό,τι άλλο θέλετε όλοι εσείς που ΤΟΛΜΑΤΕ και διαφωνείτε με το Σύριζα και δεν τον ψηφίζετε για να πάρει αυτοδυναμία μαζί με τους συνεταίρους του απ' το ΠΑΣΟΚ. Λες και λιγα καλά είδατε απ' το ΠΑΣΟΚ και δεν το θέλετε τώρα.

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 3:45 μ.μ.

Καλά τόση πολιτική κι επιχειρηματολογική ένδεια απ' τους συριζαίους, ειλικρινά δεν την περίμενα. Βγαίνει ένα άρθρο για τον Τσιπρα που επισκέφτηκε το Αγιο ΄Ορος κι ούτε γι' αυτό δεν μπορείτε να σταθείτε στο ύψος σας και να το δικαιολογήσετε ω συριζαίοι. Και καταφεύγετε σε τέτοια αξιολύπητα άρθρα. Ειστε για τα μπαζα.

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 3:47 μ.μ.

Ρε Κουκουέδες αφήστε την κασέτα με τις ανοησίες σας. Γράφει κάτι που είναι ψέματα η κοπέλα; Οταν άλλο κείμενο σ αυτό το μπλοκ τα έχωνε χοντρα στον Τσίπρα πανηγυρίζατε. Τώρα που βγαίνουν και τα δικά σας άπλυτα στην φόρα αρχίσατε τις μ@λ@κίες.Σας πονάει που εδώ δεν έχει λογοκρισία ε;

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 3:50 μ.μ.

8 Αυγούστου 2014 - 2:49 μ.
Κι η πλάκα είναι ότι αν αποκαλυφτούν όλα τα ονόματα αυτής της "κόκκινης προβιάς" ίσως και να βρούμε και πολλούς απ' τους πασόκους που μεταπήδησαν στον Σύριζα. Τότε θα βγαίνουν οι συριζαίοι και θα λένε για τις "πράσινες αλογοουρές" που μπήκαν στο κόμμα τους πονηρά για να τους κάνουν κακό. Η απόλυτη ξεφτίλα της μέλλουσας(; εμ, δεν το βλέπω έτσι όπως παραπαίει) κυβερνώσας αριστεράς.

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 4:15 μ.μ.

Πού είναι η διαπλοκή κυρία Αντιγόνη σ' αυτό που γράφετε; Πρώτα πρώτα όταν ο Φλωράκης τα έλεγε αυτά ήταν γνωστές οι φήμες για την "κόκκινη προβιά"; Γιατί περί φημών πρόκειται απ' ό,τι κατάλαβα. Ο Σεραφείμ είχε πάρει μέρος με το ΕΑΜ στην Αντίσταση απ' ό,τι ξέρω. Εσάς τα λόγια του Φλωράκη σας πείραξαν κι όχι οι ... φορολογικές διευθετήσεις των παπαδων; Απ' τους μελλοντικούς κυβερνήτες;

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 4:24 μ.μ.

Ρε μισος που έχετε για το Φλωράκη συριζαίοι. Ο Φλωράκης από δω, ο Φλωράκης από κει , έκανε αυτό, έκανε εκεινο.....Πολύ μισος. Γιατί; Επειδή την ώρα που διώχναμε τα τσιράκια σας απ' το ΚΚΕ δεν σας ακολούθησε κι εκείνος για να δώσει λίγο "βάρος" σ' αυτή τη φυγή; Κι έτσι να διαλυθεί το ΚΚΕ; Μονο που κάνετε ένα λάθος. Ασχολείστε πολύ με το ΚΚΕ και δεν ασχολείστε με το τι συμβαίνει μέσα στο κόμμα σας. Και συμβαίνουν πολλά περίεργα πράγματα. Και δε λέω μόνο για αυτά που βγαίνουν στη φορα. Αυτά είναι η κορυφή του παγόβουνου. ΄Οσοι είναι μέσα στο Συριζα θα καταλαβουν τι εννοώ.
Κοιτάξτε λοιπόν μην την πατήσετε σαν την κουτσομπόλα γειτόνισσα. Που κατασκόπευε το σπίτι της γειτόνισσας αν είναι καθαρό, και δεν πρόσεξε το φαΐ που είχε στον φούρνο και κάηκε το δικό της σπίτι.

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 5:32 μ.μ.

χα,,,χα..! "Ο Σεραφείμ είχε πάρει μέρος με το ΕΑΜ!!!"
Καλή ιστορία μαθαίνεις Κνίτη

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 5:42 μ.μ.

KKέδες, έχετε πλάκα…

Χαρήκατε με τα μασκαραλίκια του Τσίπρα αλλά δεν ξέρατε τι σας περιμένει!

EΔΩ πληρώνονται όλα!!!

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 5:46 μ.μ.

μεεχρι σημερα ο συριζα ηρωποιούσε το χ. φλωρακη και κατηγορουσε το κκε οτι τον "αποκαθηλώνει" κ.λ.π. σημερα μετά τις προσευχες του τσιπρα στην λογική του συμψηφισμου, τα "χωνει" στο κκε για τον γραμματέα του χ. φλωρακη. αυριασνισμος καθαροαιμος που θυμιζει τα κοτερα του χαριλαου κ.λ.π. η υποκρισια και το ψεμμα για να κρυψουν τις πομπες τους. και που ειμαστε ακόμη........... που να γινουν "κυβερνηση" με τη δημαρ, την ανελ, τους κραμανλικους και πιος ξερει, ποιους αλλους. θα γελασει καθε πικραμενος

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 6:31 μ.μ.

Αν ποτέ βγούν τα άπλυτα του ΚΚΕ στη φόρα,και οι σκελετοί που κρύβουν στα υπόγεια του Περισσού,θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
Αμ δεν είναι χαζοί οι Κουτσουμποπαπαρηγομαίληδες που δεν βγάζουν τα αρχεία τους στην δημοσιότητα.Ακόμα και της ''αδελφής'' ΣΤΑΖΙ τα αρχεία εδόθησαν στην δημοσιότητα.Το ΚΚΕ τα φυλάει σαν Ευαγγέλιο.Επαθαν βλέπεις πνευμονία όταν βράχηκαν απο την νεροποντή και απο τότε το ιερατείο τα προσέχει σαν τα μάτια του.
Υ.Γ.Είναι άξια προσοχής τα σχόλια των αποσπασμένων κνιτών στο Βαθύ Κόκκινο.Κανένας τους δεν υπερασπίζεται τον Φλωράκη.Είναι φυσικό απο την στιγμή που το ιερατείο αποφάσισε και την δική του αποκαθήλωση.Τον έφαγε το σκοτάδι του σταλινισμού τον Χαρίλαο,και θεός σχωρέστον.

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 7:08 μ.μ.

Ο Χαρίλαος Φλωράκης κι ο Σεραφείμ ήταν αντίπαλοι. Ο Καπετάν Γιώτης στο ΕΑΜ ενώ ο κληρικός στο ΕΔΕΣ. Είναι σίγουρο ότι, αν συναντιόνταν στα βουνά τον καιρό του εμφυλίου δεν θα "αντάλλαζαν φιλοφρονήσεις" αλλά σφαίρες, χειροβομβίδες ή ότι άλλα πυρομαχικά είχαν εύκαιρα, όπως όλοι όσοι πολέμησαν τότε.
Ακριβώς γι αυτό, όταν έγινε η κηδεία του Σεραφείμ, μετά από πολλά χρόνια, εκφώνησε τον επικήδειο εκείνος ο καπετάνιος, που είχε αγωνιστεί με γενναιότητα εναντίον του. Είναι μια ιπποτική κίνηση, που αποτελεί έπαινο και για τους δυο πολεμιστές. Δείχνει ότι πολέμησαν για κάτι πάνω από αυτούς, ότι κρατούν τα πιστεύω τους, αλλά σέβονται τους αντιπάλους τους. Στην Ιστορία υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα τόσο σε καιρό ειρήνης όσο και σε καιρό πολέμου. Ο Μέγας Αλέξανδρος λυπήθηκε για το θάνατο του Πέρση βασιλιά και θανάσιμου εχθρού του. Μετά τον Α' και Β' Π.Π. βετεράνοι από τις δυο πλευρές συγκεντρώνονται και τιμούν από κοινού τους νεκρούς τους. Μήπως αλλάζουν έτσι υπηκοότητα; Όχι.
Η ουσία είναι, πως το να πεις μια καλή κουβέντα για ένα ικανό αντίπαλο σου δεν σημαίνει πως αλλάζεις στρατόπεδο. Αυτό το δείχνουν άλλες πράξεις καθαρά πολιτικές κι όχι μια καλή κουβέντα για κάποιον που δεν μπορεί πλέον να σε βλάψει.
Άλλωστε ο αγώνας του ΕΑΜ δεν ήταν για προσωπικές διαφορές μεταξύ δυο ανθρώπων. Ήταν κι είναι δίκαιος αγώνας για μια κοινωνία ισότητας κι αλληλεγγύης. Πράγμα που σημαίνει πάρα πολλά... mitsos175.

8 Αυγούστου 2014 στις 8:01 μ.μ.

Οντος ήταν στον ΕΔΕΣ ο Σεραφείμ και κάπου είχα διαβάσει ότι πρωτοστάτησε να δημιουργηθεί αντικομουνιστικό τάγμα από παπάδες. (Θα προσπαθήσω να βρω σχετική βιβλιογραφία και γενικότερα να κάνουμε μια πιο αναλυτική αναφορά στα καθάρματα που ήταν η πλειοψηφία στην οργάνωση του Ζέρβα).

Από κει και πέρα όμως, ο Σεραφείμ, ήταν το αγαπημένος παιδί της Απριλιανής χούντας, η οποία τον έκανε και αρχιεπίσκοπο –όρκισε χωρίς να έχει αρμοδιότητα τον στρατηγό Γκιζίκη πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην συνέχεια την κυβέρνηση Ανδρουτσόπουλου το 1973- ενώ σύμφωνα με το Hot Doc ήταν από τα πρώτα μέλη που έχουν καταγραφεί στους απόρρητους καταλόγους των μελών της «Κόκκινης Προβιάς». Εκτός των άλλων του αποδίδεται καθοδηγητικός ρόλος στο «σχέδιο Αλφα» που είχε φτιάξει αυτή η οργάνωση, την δεκαετία του ’70, με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος Χότζα στην Αλβανία. Συγκεκριμένα του χρεώνεται ότι με πρωτοβουλία του δημιουργήθηκε στο μοναστήρι Βελά, κοντά στο Καλπάκι μεγάλη κρύπτη όπλων με την οποία θα εξοπλιζόταν 74 εκπαιδευμένοι Βορειοηπειρώτες «οι οποίοι στρατολογήθηκαν στο δίκτυο με σκοπό την συγκρότηση ειδικού τμήματος για την ανατροπή του Αλβανικού καθεστώτος».

Με τέτοια πολιτική διαδρομή του Σεραφείμ, σύντροφε Μήτσο, δυσκολεύομαι να καταλάβω την "ιπποτική κίνηση" του Χαρίλαου.

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 8:17 μ.μ.

6.31 Δεν τσιμπαμε λεβεντη. οτι και να κανεται οσο και να χτυπιεσε κατω σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια δεν μπαινει. και ο οπορτουνι σμος βεβαια αποτελει καρκινωμα

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 8:33 μ.μ.

Χαρίλαος ήταν ιππότης και στο ΚΚΕ Δεσπότης!!!

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 8:46 μ.μ.

η ενταση της αντικομμουνιστικης επιθεσης δειχνει οτι το ΚΚΕ ειναι στον σωστο δρομο. ο οπορτου νισμος βρισκεται σε αδιεξοδο και παει στο Αγιο ορος να προσκυνησει. εμεις συνεχιζουμε στον δρομο μας χωρις καμμια παρεκλισει απο τον στοχο για ανατροπη του καπιταλισμου. ριξτε οσο λασπη θελετε αθλιοι

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 10:45 μ.μ.

5.42 Αυτο ειναι σωστο. Εδω θα τα πληρωσεται ολα. υπομονη να εχεις να δεις το φιναλε

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 12:10 π.μ.

7.03 με συγκινησες!!! φλωρακης-σεραφειμ-μ. αλεξανδρος!!

ουστ κκεδακια! ο φλωρακης εκανε νταραβερια εκτος απο τον σεραφειμ και με μητσοτακη 1989-1990!! 2 κυβερνησεις!! ζολωτα-τζανετακη! ετσι για να μην ξεχνιομαστε!!

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 1:22 π.μ.

@8 Αυγούστου 2014 - 5:42 μ.μ.
Ti πληρώνεται εδώ ρε φίλε; Για εξήγησέ μας. Ρε συριζαίοι πολύ αγχωμένοι είστε. Να φταίει ότι πλέον σας την βγαίνουν κι οι ίδιοι οι ψηφοφόροι σας και σας λένε διάφορα; για τα κεντροδεξιά σας ανοίγματα; Τόσο που έχετε παρατήσει την .... υπεράνω τακτική σας απέναντι στο ΚΚΕ- αυτοί ας μας τα λένε εμείς θα είμαστε ενωτικοί απέναντι τους και δε θα τους χτυπάμε- που ακολουθούσατε τον πρώτο καιρο, κι έχετε βγει στο χτύπημα του ΚΚΕ αλλά οχι πάνω στις θέσεις του, αλλά σε διάφορα που βγαίνουν από διάφορους. Συνεχίστε. ΄Ετσι έκανε και το ΠΑΣΟΚ με τον αυριανισμό αλλά του βγήκε μπούμερανγκ. Μετα από καιρό οι αυριανιστές στράφηκαν εναντίον του. ΄Ιδια κατάληξη θα έχετε και σε μικρότερο διάστημα απ' ό,τι το ΠΑΣΟΚ. ΄Ηδη έχει αρχίσει.

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 1:29 π.μ.

8 Αυγούστου 2014 - 6:31 μ.μ
Eιτε εσύ γράφεις σχόλιο είτε ένας χρυσαυγίτης τα ίδια λέτε. Για τους σκελετούς κάτω απ' τον Περισσό, για τα αρχεία του ΚΚΕ .... Μπράβο σε λίγο θα σε πάρει στο γραφείο του ο Κασιδιάρης. ΄Η μπορεί κι ο Γούδης που λατρεύει τον Σακελαρίδη σας. Και τον στηρίζει. Και εις ανώτερα!!!!!! Αλλά θα μου πεις γιατί; Οι χρυσαυγίτες από παρθενογέννεση βγήκαν; ΄Ενα κομμάτι τους βγήκε απ' τους αυριανιστές του ΠΑΣΟΚ. Ο Μπουκουρας τι ήταν; Στο ΠΑΣΟΚ δεν ηταν πριν; Συγκοινωνούντα δοχεία.

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 1:51 π.μ.

Ένας από τους λόγους που χαίρομαι να διαβάζω αυτό το site είναι ότι τα θέματά του ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Ακούγονται ποικίλες απόψεις αντίθετες αρκετές φορές κι αυτό είναι καλό για την ενημέρωση. Αυτά που παραθέτεις Γιώργη για το Σεραφείμ είναι αλήθεια. Μπορεί στο μέλλον να αποκαλυφθούν κι άλλα χειρότερα.
Είναι γνωστή όμως κι η διαδρομή του Χαρίλαου. Βγήκε και πολέμησε στο βουνό ενάντια σε πολύ ισχυρούς εχθρούς. Αυτό δείχνει παλικαριά. Γνωρίζουν κι οι σύντροφοι στο Βαθύ Κόκκινο από αγώνες καθώς δίνουν κι αυτοί το δικό τους αγώνα με άλλα μέσα.
Είπε μια καλή κουβέντα ο Φλωράκης για ένα νεκρό αντίπαλο του. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τάχα αναίρεσε τη δική του Ιστορία, που ο ίδιος με κινδύνους έγραψε; Πες μου πιστεύεις πραγματικά, ότι το έκανε αυτό;
Σύντροφοι, εδώ πεθαίνει κάποιος μισητός για προσωπικές διαφορές και πάλι στη κηδεία του δεν λένε κακό οι άνθρωποι. Ο Φλωράκης για μένα είναι σύμβολο. Είναι το παλικάρι 'κείνο που έχει τα κότσια να μάχεται τον άλλο ζωντανό, που δεν χρειάζεται να πει τίποτα για πεθαμένο, ούτε να αποδείξει τίποτα σε κανένα.
Εμείς πολύ καλά κάνουμε κι ασκούμε κριτική στη δεξιά και τους εκπροσώπους της. Που δείχνουμε την αλήθεια και απομυθοποιούμε τα σύμβολα της. Αλλά καλώς έκανε κι ο Φλωράκης που έδειξε ήθος. Αν δηλαδή έβριζε τον νεκρό, πως θα τον χαρακτήριζαν;
Είναι άλλο η πολιτική αντιπαράθεση κι άλλο η μικροψυχία που σίγουρα δεν ταιριάζει σ' εμάς. Είμαι επίσης βέβαιος ότι η εντελώς δικαιολογημένη αγανάκτησή μας για τα βασανιστήρια, τις εξορίες, τις εκτελέσεις, δε μας εμποδίζει να ξεχωρίζουμε τα ουσιαστικά από τα "τυπικά".
Αυτά στα λέει ένας σταλινικός. Κι είναι για μένα χαρά να με λένε έτσι, γιατί αν δεν ήταν ο Στάλιν θα ήμασταν στα ράφια των super market σαν σαπούνια. Δεν το λέω για σένα φυσικά, αλλά μόνο για κάποιους αριστερούς που προσπαθούν να "κανιβαλίσουν" τα σύμβολα και τους ήρωες του κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες (ΕΣΣΔ κλπ). Ας μη βγάζουμε τα μάτια μας με τα χέρια μας. mitsos175.

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 1:51 π.μ.

9 Αυγούστου 2014 - 12:10 π.μ
΄Ελα ρε μεγάλε και σε είχα χάσει και σε έψαχνα. Ακόμη στο 90 είμαστε ρε μεγάλε; Δε θα προχωρήσουμε πιο πέρα απ' το 90;;;Θέλω να τα πούμε για το Μάαστριχτ.

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 2:26 π.μ.

Kα Αντιγόνη
Επειδή κατάλαβα ότι είστε πολύ ευαισθητοποιημένο άτομο όσον αφορά τους εναγκαλισμούς με χουντικούς, ναζί και λοιπά σας δίνω καινούρια "τροφή" για να ασχοληθειτε. Στην Αθήνα η δημοτική παράταξη του Σύριζα και η ουρά τους ο Ανταρσύα αρνήθηκαν να ψηφίσουν την μη διευκόλυνση των ναζί χρυσαυγιτών την προεκλογική περιοδο. Και δώσαν όλες τις διευκολύνσεις στους ναζί δολοφόνους του Φύσσα και άλλων πολιτών .
Για του λόγου το αληθές σας στέλνω και την επιστολή του κ. Γούδη (δημοτικού συμβούλου της ναζιστικής παράταξης των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα) με την οποία δηλώνει καθαρά ότι στηριζει τον κ. Σακελαρίδη του Σύριζα στο β γύρο. Και φυσικά ο κ. Σακελαρίδης ούτε που την επέστρεψε αυτή την επιστολή ως απαράδεκτη.
Πιστεύω ότι ως ευαισθητοποιημένο άτομο που είστε σε εναγκαλισμούς με ναζί, θα αισθανθείτε ανατριχίλα με το γεγονός ότι ο κ. Σακελαρίδης ανέχτηκε να υποστηρίζεται από έναν ναζί και θα φτιάξετε κι ένα αρθράκι για αυτό. Αλλιώς θα είναι σαν να διυλίζετε τον κώνωπα και να καταπίνετε την καμηλο.

index.php/politiki/108168-sta-maxairia-nd-syriza-ypopsifios-tou-kasidiari-stirizei-sakellaridi-ston-v-gyro

Μετά τιμής
Ισμήνη

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 5:02 π.μ.

Οι παπάδες έχουν ράσα
και στο ΚΚΕ τραγιάσκα
Οι παπάδες τη κοιλούμπα
και το ΚΚΕ Κουτσούμπα!!::

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 10:09 π.μ.

12.10 Εισαι λιγο ξεχασιαρης. στις 2 αστικες κυβερνησεις 1989 1990 πηρε μερος ο συνασπισμος της αριστερας και της προοδου. Αυτο σε ποναει οτι δεν γινεται ξανα σημερα περαστικα σου ΡΕ ΟΥΣΤ

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 1:55 μ.μ.

A, κυρία Αντιγόνη μου
Ξέχασα το κυριότερο. Για την κόκκινη προβιά. Το δημοσιευμα έγραφε για πολύ στενούς συνεργάτες του Κ. Καραμανλή και του Α. Παπανδρέου. Αρα ξέρανε κι αυτοί οι δυο για να μην πω ότι μπορεί να ήταν κι αυτοί μέσα.
Πού να δείτε κυρία Αντιγόνη μου τι είπε ο Τσίπρας για τον Καραμανλή. Στο συμπόσιο που έκανε το ίδρυμα που φέρει το όνομά του. Εκεί να δείτε εναγκαλισμούς. Σας γράφω συνοπτικα τα λόγια του.

Αναδείχθηκε πολιτικός πρώτης γραμμής σε εκείνα τα χρόνια, όπου η πολιτική διατηρούσε περισσότερη αυτονομία από οικονομικά κέντρα και συμφέροντα. Δεν υπήρξε ποτέ παθητικός αποδεκτής εντολών, ούτε παρατηρητής, διέθετε πολιτικό τσαγανό, ο Καραμανλής υπήρξε ριζοσπαστικός στο συντηρητισμό του», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ως πολιτικό που κατάφερε μια σπάνια και προσωπική υπέρβαση. Όπως είπε, «κατάφερε να υπερβεί τα ασφυκτικά όρια που είχαν επιβάλει τόσο στη χώρα όσο και στην παράταξή του, ο εμφύλιος και οι ξένοι προστάτες».

Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε συλλάβει πως κάθε μεγάλη προσπάθεια αλλαγής και μεταρρύθμισης μπορεί να ξεκινήσει μόνον από το Δημόσιο και ειδικά από τη δημόσια διοίκηση.

Για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή όλα αυτά. Που είχε πολύ στενούς του συνεργάτες στην κοκκινη προβιά.
Περιμένω την αντίδρασή σας κυρία Αντιγόνη μου. Ελπίζω να μη σας δω να διυλίζετε τον κώνωπα και να καταπίνετε την καμηλο.
Μετά τιμής
Ισμήνη

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 1:59 μ.μ.

Aφιερωμένο εξαιρετικά στους Πασοκοσυριζαίους.

Τι σας εκφράζει περισσότερο; Η φράση "πράσιν' άλογα" ή η φράση "πράσσειν άλογα";;;;;
Εγώ μπερδεύτηκα δεν μπορώ να πω ποιο απ' τα δυο σας εκφράζει περισσότερο... ΄Ισως και τα δυο.

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 2:14 μ.μ.

9 Αυγούστου 1:29
Δεν το ξέρεις καλά το ποίημα σου κνιτόπουλο.Δεν πιάνουν πλέον οι αηδίες σας πως όποιος τα χώνει στο κκε είναι χρυσαβγίτης.Πάλιωσε το τροπάρι και καιρός να βρείτε κάτι άλλο γιατί σας κλαίνε οι ρέγγες.
Ούτε η Κανέλλη βγήκε από παρθενογέννηση,ούτε ένα σωρό χαφιέδες που πέρασαν απο το τιμημένο βγήκαν απο παρθενογέννηση και το ίδιο το κκε τους κατήγγειλε σαν τέτοιους.Καταγγελίες κατόπιν εορτής βεβαίως βεβαίως.Ο Ηλίας μόνο απο την Θεσσαλονίκη,φτάνει για να ξεφτιλίζεστε αιωνίως και τουμπανίως.
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλανε για αυριανιστές. Κνιτόπουλο,έχεις να μάθεις πολλά ακομα,μέχρι να σε σουτάρει κάποια μέρα η καινουργια φράξια που θα ακολουθήσει την φράξια των Παπαρηγομαίληδων.Μέχρι τότε μπορείς να γλύφεις το ιερατείο.Καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή.

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 2:41 μ.μ.

χαχαχαχαχαχα!!!! Και τι δεν λένε!!!
Ρε τι πλάκα που έχουν οι ΚΚΕδες κάθε φορά που τους βγάζουν στην φόρα πόσο υποκριτές είναι!!!!

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 7:30 μ.μ.

@9 Αυγούστου 2014 - 2:41 μ.μ.
Oι κνίτες συμφωνείς δε συμφωνείς μαζί τους κάτι λένε. Εσύ που γράφεις αλλά τίποτα δε λες τι είσαι;
Κι επειδή ο ίδιος είσαι κακομοίρη, συνεχίζω. Δεν ξέρω ποιος είναι ο Ηλίας απ' τη Θεσσαλονίκη, αλλά ότι πέρασαν χαφιέδες απ' το ΚΚΕ , είναι αλήθεια. Βλεπεις όμως ότι το ίδιο το ΚΚΕ τους ξερνάει και φεύγουν κλοτσηδόν. Απόδειξη; Εσύ.

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 7:32 μ.μ.

Ρε μεγάλε για το Μάαστριχτ θα πούμε; Ναι, ναι, σε σένα που έχεις κολλήσει στο 1989 και μάλιστα με συμπτώματα αλτσχάιμερ λέω. Που ξεχνάς τον συνασπισμό που υπήρχε τότε.

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 7:53 μ.μ.

5.02
Στα βουνά βγαίνουν τα βούρλα
Γεια σου Τσιπρα κολοτούμπα!!!!

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 8:14 μ.μ.

Κυρία Ισμήνη σε λάθος πρόσωπο απευθύνεται τα ερωτήματά σας. Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ είναι ταξικοί μου αντίπαλοι. Πολιτικά επίσης δεν με εκφράζουν Σύριζα, ΚΚΕ και Ανταρσύα, γ' αυτό παλεύω οργανωμένα σε πολιτικό σχηματισμό της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Η παρέμβαση μου στο Β.Κ αποσκοπούσε να μην μείνει στο απυρόβλητο το ΚΚΕ και η συμπεριφορά που έχει κρατήσει απέναντι στους θρησκευόμενους ψηφοφόρους.

Αν νομίζεται ότι απαντάτε στην παρέμβαση μου θέτοντας ερωτήματα που οι απαντήσεις τους είναι αυτονόητες για όποια/ον είναι στρατευμένη/ος στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση. δικαίωμα σας.

Αντιγόνη

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 8:38 μ.μ.

To πιστεύω αυτό που λέτε κυρία Αντιγόνη, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δείχνετε να ενοχληθήκατε απ' αυτό που έγραψα. Αφού ανήκετε σε αυτή την παραταξη που ανήκετε, -για την οποία εγώ ούτε καν μίλησα αφού είναι εξωκοινοβουλευτική αριστερή όπως εσείς μας λέτε- εγώ απλώς πήγα να αναπληρώσω το κενό που αφήσατε. Και μίλησα και για τους Συριζαίους και για τους χρυσαυγίτες ναζί και για τους νεοδημοκράτες. Δε θα σας ενδιέφερε κάτι τέτοιο; μόνο για το ΚΚΕ ενδιαφέρεστε; Μήπως το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν να χτυπήσετε το ΚΚΕ; Κάτι το οποίο βέβαια δεν το καταφέρατε. Γιατί ούτε διαπλοκή αποδείξατε ούτε τίποτα. Ο Φλωράκης δεν πήγε να υποσχεθεί ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις σε παπαδες ούτε σε εφοπλιστές , αλλά να βγάλει τον επικήδειο σε έναν νεκρό πολιτικό αντίπαλο. Και μάλιστα την εποχή που δεν είχε βγει στη φορα αυτη η "κόκκινη προβιά". Το βρίσκετε τόσο αποτρόπαιο αυτό;

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 8:56 μ.μ.

E, μεγάλε κολλημένε με το 1989 θα πουμε για το Μάαστριχτ;

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 9:12 μ.μ.

Λαέ ακούμπα
στη πλάτη του Κουτσούμπα.

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 9:28 μ.μ.

8.14 Το ΚΚΕ δεν παζαρευει για να γινει κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια. οσο λασπη και να ριξετε εμεις θα συνεχισουμε στον ιδιο δρομο με στοχο την ανατροπη του καπιταλισμου.

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 9:35 μ.μ.

Είναι αληθεια πως το ΚΚΕ ξεφορτώνεται τους χαφιέδες.
Του παίρνει κάποια χρόνια για να το πετύχει,αλλά στο τέλος τα καταφέρνει.
Ετσι και οι σημερινοί ηγέτες του ΚΚΕ,αύριο θα κατηγορηθούνε απο κάποια νέα ηγεσία,σαν χαφιέδες όπως έχει γίνει αδειαλείπτως και χωρίς εξαίρεση με όλους τους Γενικούς Γραμματείς απο το 1918 μέχρι σήμερα,και το λουρί της της μάνας.
Υ.Γ.Για να μαθαίνεις κνιτόπουλο γιατί η καθοδήγηση ποτέ δεν θα σου μιλήσει για αυτά,κάνουν τζίζ..Ο Ηλίας απο την Θεσσαλονίκη ήταν χαφιές της ασφάλειας και είχε φτάσει μέχρι Κ.Ε. του ΚΚΕ.Και αν δεν τον ''έδινε''τότε ο Παπαντρέας,σήμερα μπορεί να τον είχατε Γ.Γραμματέα όπως την Αλέκα και τον Κουτσούμπα.
Γιαυτό σου λέω,άστα να πάνε στο διάολο.Μαντάρα η κατάσταση.

9 Αυγούστου 2014 στις 10:16 μ.μ.

Σύντροφε Μήτσο.

Οι κομμουνιστές δεν ασπάζονται την ρήση ο αποθανών δεδικαίωται από τις αμαρτίες (νομίζω ότι κάπου το γράφει αυτό η «αγία» γραφή .. εσύ τα ξέρεις καλύτερα αυτά). Ο Φλωράκης στον επικήδειο του Σεραφείμ δεν μιλούσε σαν άτομο αλλά σαν εκπρόσωπος της Κ.Ε του ΚΚΕ, οπότε εδώ δεν μπαίνει ζήτημα για την πολιτική διαδρομή του Χαρίλαου, αλλά γενικά για την στάση του ΚΚΕ, απέναντι σε έναν ρασοφόρο δεδηλωμένο αντικομουνιστή, όργανο ξένων και ντόπιων μυστικών υπηρεσιών που πολέμησε σε όλη του την ζωή το εργατικό επαναστατικό κίνημα.

Μια και δηλώνεις σταλινικός –κι εγώ έχω πολύ θετική άποψη για το θεωρητικό και πρακτικό έργο του Ιωσήφ- ρίξε μια ματιά σ αυτή την ανάρτηση http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/06/blog-post_20.html

Και για να το πάω λίγο παραπέρα, αν εσύ επικροτείς την συνεργασία του ΚΚΕ με θρησκευόμενα –που σε κάποιο βαθμό φτάνουν στα όρια της θρησκοληψίας- άτομα, όπως παλιότερα ο Ζουράρις ή σήμερα η Κανέλλη, έχουμε διαμετρικά αντίθετο οπτικό πεδίο σ’ αυτό το θέμα.

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 10:27 μ.μ.

εδώ η αλήθεια το φως και η ζωή...
https://www.youtube.com/watch?v=g1c3SYS3Y90

με την βοήθεια του θεού θα τους γ@μήσουμε την παναγία!

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 10:39 μ.μ.

9.35 οι πρωτοι χαφιεδες μεσα στο Κ.Κ ειναι οι οπορτουνιστες και πρεπει παντα να αντιμετωπιζονται ετσι. Το οτι η αστικη ταξη προσπαθει να εισχωρησει δειχνει ποιος ειναι ο πραγματικος της αντιπαλος

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 10:43 μ.μ.

@
Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 - 9:12 μ.μ

΄Η δεξου στη ράχη
το μαστίγιο του Λάτση.
Γιατί έτσι είναι κι όχι αλλιώς
ή με το κεφάλαιο ή με το λαό.

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 11:00 μ.μ.

@ 9.35
Μαντάρα η κατάσταση για ποιον; Για το ΚΚΕ ή για αυτούς που θα θέλανε το ΚΚΕ να είναι στα ιδια χάλια με το δικό τους κόμμα; Ουρλιάζετε συριζαίοι κι Αντάρσυοι για το ΚΚΕ που δήθεν έχει μέσα φράξιες, χαφιέδες και δε συμμαζεύεται. Περιμένατε με το ντουφέκι να δείτε τα μέλη του ΚΚΕ΅ να σκοτώνονται μέσα στο συνέδριό του και λυσσάξατε όταν δεν το είδατε. Κοιτούσατε με ελπίδα στο πρόσωπο του Μπογιόπουλου μήπως και βρείτε τον καινούριο Ανδρουλάκη ή Φαράκο αλλά φάγατε τα μούτρα σας οταν ο Μπογιοπουλος σας δήλωσε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τις διαφωνίες του για να κάνει αντιπολίτευση στο κόμμα. Τότε χάσατε και την τελευταία σας ελπίδα. Αλλά όχι και τις φαντασιώσεις σας. Δεν υπάρχουν έριδες μέσα στο ΚΚΕ; Τόσο το χειρότερο για τις έριδες. Θα τις εφεύρουμε εμείς.
Αντ' αυτού βγαίνουν από καιρού εις καιρόν οι έριδες που υπάρχουν μέσα στο Σύριζα και στην Ανταρσύα. Και δεν είναι λίγες ούτε κι ασήμαντες. Κι υπάρχουν κι άλλες που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Αλλά δεν ασχολείστε με αυτά.
Κακό του κεφαλιού σας. Εσείς θα τρέχετε και δε θα φτάνετε.

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 11:42 μ.μ.

Γιώργη σ' ευχαριστώ. Εκτιμώ και σέβομαι την καλόπιστη κριτική σου. Το κείμενο του μεγάλου ηγέτη Ι. Στάλιν συμφωνεί με τις προσωπικές μου απόψεις. Το να μαχόμαστε για τα πιστεύω μας εναντίον κάθε δεισιδαιμονίας είναι καθήκον και χαρά μας ταυτόχρονα. Αυτό όμως λίγη σχέση έχει (κατά τη γνώμη μου) με αυτό που είπε ο Φλωράκης. Σίγουρα δεν έγινε χριστιανός, ούτε το ΚΚΕ άλλαξε. Ούτε εμένα φυσικά άλλαξε τη γνώμη μου για τις "θεούσες". Είναι όμως ενδιαφέρον το σκεπτικό σου.
Τώρα, να απαντήσω με άλλο ύφος, σε κάποιους νεοδημοκράτες που παριστάνουν άλλοτε τους κομμουνιστές, άλλοτε τους Συριζαίους και άλλοτε τα UFO αλλά "καρφώνονται" από την αντικομμουνιστική λύσσα:
Αγαπητά αιγοπρόβατα περαστικά σας. Πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων δεν δίνω. Έχουμε σήμερα το χαράτσι που παίρνει τα σπίτια του κόσμου. Αυτά που έλεγαν οι γαλάζιοι μαλάκες ότι δήθεν θα παίρναμε μαζί με τις γυναίκες. (Εδώ που τα λέμε ίσως να πήγαν μερικές νεοδημοκράτισσες με κάποιους κομμουνιστές αλλά δεν νομίζω ότι ήταν για πολιτικούς λόγους.) Το "κακό ΚΚΕ" πήγε να διαλύσει το 1989 το "καλό ΠΑΣΟΚ" που σήμερα συμμάχησε με την "τρίκαλη νέα δημοπρασία". Πουφ! Παρόλο που έχω πει ότι με τα δεδομένα που έγιναν γνωστά μετά ήταν ένα σφάλμα, παρόλο που έχουμε πει ποιος έλεγε τα ως ει παρών (Δρακουμέλ), ποιός συμψήφιζε τα σκάνδαλα της Mizens με αυτά του Κοστωτά και τα "κωλόσπιτα" θα πω κι αυτό: Σκοτίστηκα για το ΠΑΣΟΚ. Αν πράγματι διαλύονταν τότε (πράγμα απίθανο όπως έχω ξαναπεί) θα γλυτώναμε Βενιζέλους, ΓΑΠ, χρεοκοπίες, μνημόνια κι ένα σωρό πλιάστικο σε βάρος μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση. Να δούμε τι θα κάνει και θα τα ξαναπούμε, τώρα δε θα στραφώ προς τα κει. Αν κι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Τα περί ΕΕ και διάφορες αγκαλίτσες με ορισμένους με ανησυχούν κάπως. Ελπίζω να έχει πάρει μάθημα Ιστορίας:
Το ΠΑΣΟΚ πάντα κατηγορούσε το ΚΚΕ, ότι δεν βοηθούσε να φύγει η δεξιά! Ναι μωρέ, είδες! Δεν βάλαμε πλάτη να φύγει η δεξιά για να έρθει το ΠΑΣΟΚ με την ακροδεξιά συνεργασία και πολιτική, κριμμααά. Ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ να μην κάνει τα ίδια λάθη, γιατί θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Μας έλεγε το ΠΑΣΟΚ το 1989 ότι συνεργαστήκαμε με τη ΝΔ. Εντάξει, κάναμε ένα λάθος, το οποίο και παραδεχθήκαμε και διορθώσαμε. Οι πασόκοι με ποιούς συνεργάζονται σήμερα οεο; Με την επάρατο! Και ποιών είναι τσόντα; Των Αμερικανών και των Γερμανών.
Σήμερα σαπίζουν τα ροδάκινα λόγω της κουταμάρας του Βενιζέλου και του Σαμαρά να μπλεχθούν εκεί που δεν τους έπαιρνε. Αντί να πουν κατά τα συμφέροντα μας και το δίκαιο "όχι στις επεμβάσεις μεγάλων σε άλλες χώρες" ή να πουν έστω "εμείς δεν ανακατευόμαστε", τα έβαλαν με τη Ρωσία. Το λέω για να δούμε πόσο ικανοί είναι ρε παιδάκι μου.
Σήμερα είδα το χαράτσι. Είμαι άνεργος, έχω ένα παλιό διαμέρισμα και καλούμαι να πληρώσω ενώ δεν έχω δραχμή, συγνώμη ευρώ. Ενώ δε βγάζω μία. Φυσικά δεν αγχώνομαι "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος". Αλλά να το μέγα θέμα: Το 1989! Είναι και πρόσφατο! Η πρώτη μου ανάρτηση μόλις τελειώσουν "τεχνικές δυσκολίες" θα είναι μια ιστορική αναδρομή των γαλαζοπράσινων συμμοριών με λόγους, video κλπ έτσι για να γελάσουμε λιγάκι. mistsos175.

Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2014 στις 9:52 π.μ.

@9 Αυγούστου 2014 - 11:42 μ.μ.
Οι Βενιζέλος και Σαμαράς είναι ικανότατοι για την τάξη τους και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της τάξης τους. Μόνο που η τάξη τους δεν είναι οι γεωργοί κι οι κτηνοτρόφοι και οι μεροκαματιάρηδες. Η τάξη τους είναι οι εφοπλιστές που έχουν παραγγείλει για το στόλο τους πλοία που να μπορούν να μεταφέρουν φυσικό αέριο. Σκέψου τι σχέση έχει η Ουκρανία με το φυσικό αέριο για να καταλάβεις γιατί Σαμαράς και Βενιζέλος -και γιατί οχι και Τσίπρας; δεν είδα να φέρνει αντιρρήσεις για την σύμπραξη της ΕΕ και των ΗΠΑ με τους ναζί του Κιέβου, ούτε καν ο κ.Γλέζος που είχε κατεβάσει και μια ναζιστική σημαία- δεν είπαν "όχι στις επεμβάσεις μεγάλων σε άλλες χώρες." Γιατί την αστικη ταξη της πατρίδας μας την συμφέρει να βάλει χέρι στο φυσικό αέριο εκείνης της περιοχής. Στο ζήτημα των μεταφορών εννοώ γιατί φυσικά τα μεγαθήρια όλων των αλλων χωρών δε θα την αφήσουν να βάλει χέρι στην ίδια την αγορά. Είναι αυτό που λέμε ότι η αστική τάξη της πατρίδας μας θέλει κι αυτή το κοκαλάκι της να γλείψει.
Και γι' αυτό θα καταστραφούν οι μικρομεσαίοι αγρότες κτηνοτρόφοι και όσοι ασχολούνται με το εμπόριο με τη Ρωσία. Είναι οι παράπλευρες απώλειες.

Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2014 στις 2:06 μ.μ.

Τσυριζακια τσουζει κ ποναει η αληθεια. Πειτε μας κ για το 1956.

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2014 στις 9:57 μ.μ.

1989-1990 : 25 χρονια μετα δεν ξεχναμε τη συνεργασια του κκε με την αστικη ταξη! ποτε! παγκοσμια πρωτοτυπια!
ας μην ξεχνουν καποιοι πονηροι οτι στον τοτε συν το κκε ήταν με ποσοστο 10%. μην το παιζουν παρασυρθεντες αμαρτωλοι οι κκεδες. Συνειδητη συνεργασια με την αστικη ταξη ηταν. Ας διαφωνουσε ο Φλωρακης και ας εφευγε το κκε απο τον Συν. Έλα ομως που ο Φλωρακης ηταν στο κολπο!!

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2014 στις 11:04 μ.μ.

@11 Αυγούστου 2014 - 9:57 μ.μ.
Για το Μάαστριχτ θα πεις καμιά κουβέντα ή εκεί δε σε βολεύει ότι ο Συνασπισμός είχε μηδέν τοις εκατό (0%) συμμετοχή του ΚΚΕ, αφού το ΚΚΕ είχε φύγει απ' το συνασπισμό; Αλλά ο ίδιος αυτός συνασπισμός είχε 100% συμμετοχή στο έγκλημα του να ψηφίσει το Μάαστριχτ; Αυτό κι αν ήταν συνειδητή συνεργασία με την αστική τάξη. Αλλά κάνεις τον ψόφιο κοριό μεγάλε.

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2014 στις 4:02 μ.μ.

11.04
μεγαλε τι εκπληξη ειναι αυτη; τι παραδοχηη; (αυτο κι αν ήταν συνειδητή συνεργασία με την αστική τάξη. ετσι λες!!)

αυτοι που ψηφισαν το Μααστριχτ στο συν ηταν πουλημενοι στην αστικη ταξη. Σωστοοοο! σνειδητα!

αυτοι που εκαναν το 1989-1990 ηταν πουλημενοι στην αστικη ταξη. Σωστοοοο! σνειδητα!

το λυσαμε το ζητημα !! και τις 2 φορες πουλημενοι στην αστικη ταξη ηταν η αριστερα. Μεταξυ αυτων και το κκε!!!

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2014 στις 7:06 μ.μ.

@12 Αυγούστου 2014 - 4:02 μ.μ
΄Ελα νεοδημοκρατοχρυσαυγίτη. Το έβγαλες το συμπέρασμα που σε βόλευε ε;;; Τη θες όλη την αριστερά πουλημένη. Γιατί έτσι βολεύει τα αφεντικά σου και τα μαντρόσκυλά της. ΄Αμοιρε!!! Πού να ήξερες τι σε περιμένει. Κατ' αρχήν ρε χρυσαυγίτη κι εσείς το ψηφίσατε το Μάαστριχτ. Γιατί εκεινη την εποχή ήσασταν μέσα στο ΠΑσοκ και στη ΝΔ.
Κι όχι εγώ δεν είπα ότι το 1989 ήταν συνεργασία με την αστική τάξη. Εσύ το είπες κακομοίρη. Λάθος, ναι, ήταν. Και τραγικό. Γιατί το ΚΚΕ τότε έδωσε πίστη στα κόμματά σας, χρυσαυγίτη, ότι θα υπάρξει καθαρση. Αλλά σιγά μη θέλατε κάθαρση χρυσαυγίτη. Αυτό το λάθος όμως δε θα ξαναγίνει. Το ξεκαθαρίσαμε αυτό πάμε παρακάτω.
΄Αλλωστε κι εσείς χρυσαυγίτη βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό είστε στα σκατά όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αντισυστημικοί μας το παίζετε αλλά όλοι έχετε βάλει στη βουλή τα παιδιά και τα ανιψια σας. Αντισυστημικοί μας το παίζετε αλλά μια χαρά συνεννοούσασταν με Μπαλτάκους και μια χαρά ψηφίζετε με τη ΝΔ τα νομοσχέδια που βολεύουν τους εφοπλιστές (φοροαπαλλαγές) και ρυθμιστικά σχέδια. Που το παίζατε κι ότι είστε ενάντια σε μεγαλοεργολάβους.
Οπότε το ζήτημα το έλυσες μόνο στο ναζιστικό σου μυαλό μεγάλε. Το οποίο βέβαια το έχει φυράνει η ναζιστική σου κοσμοθεωρία.
Ναι, ξέρω, θα βγεις και θα λες, "εγώ χρυσαυγίτης;" . Ναι, εσύ είσαι χρυσαυγίτης. Τώρα μέσα στην ΝΔ μέσα στο ΠΑΣΟΚ μέσα στη Χρυσή αυγή πάντως χρυσαυγίτης είσαι. Περαστικά σου.

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2014 στις 8:06 μ.μ.

4.02 εισαι ζαλισμενος κανε κουραγιο. Το 1989 1990 υπηρχε συνασπισμος της αριστερας και της προοδου και μεσα στο ΚΚΕ φραξια με επικεφαλης τον Γ. ΦΑΡΑΚΟ και το προγραμμα του κομματος με ενδιαμεσα σταδια. Εισαι λιγο ξεχασιαρης αλλα δεν πειραζει. Αρα λοιπον και στις δυο περιπτωσεις πουλημενοι ειναι οι οπορτουνιστες. Και αυτο που σε ποναει ειναι οτι δεν γινονται τα ιδια σημερα με το νεο πασοκ

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2014 στις 8:19 μ.μ.

4:02 μ.μ
Οι χρυσαυγίτες είστε σαν τις κατσαρίδες. Τρυπώνετε παντού. Και παριστάνετε ότι είστε με κάποιο άλλο κόμμα.

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2014 στις 9:35 μ.μ.

η χαζοβιολικη λογικη των κνιτικων μυαλων που διαμορφωνουν οι γραφειοκρατες τεμπεληδες του περισσου αποκαλουν χρυσαυγιτη οποιν κανει κριτικη!!!

με φοβησες 7.06!!!! κοιτα τι λες:
το 1989 δεν ήταν συνεργασία με την αστική τάξη; Λάθος, ήταν; Και τραγικό; πω πω συγκινηση!!! θα κλαψουμε ολοι!!! και οταν φλωρακης στρογγυλοκαθοταν με παπανδρεου και μητσοτακη στο ιδιο τραπεζι στην κυβερνηση ζολωτα ποιοι ήταν απο πισω; πισω απο παπανδρεου και μητσοτακη;
ελα ντε!! δεν ηταν ο Σεβ και η αστικη ταξη; ή αυτα ισχυουν για τους αλλους οταν τα λετε; παρασυρθεντες παρθενες ο φλωρακης και ο κυρκος; οι κοκκινουσκουφιτσες της πολιτικης ήταν; κουνηστε την κεφαλα σας πολιτικα ανοητα πλασματακια

Ανώνυμος
13 Αυγούστου 2014 στις 2:26 π.μ.

Λογοκρισια και στο βαθυ κοκκινο και μαλιστα οταν δημοσιευονται σχολια που μονο σε χουλιγκανους των γηπεδων και σε χρυσαυγιτες συνανταται αναλογο υφος και "ηθος"? Σας πειραξε ο χαρακτηρισμος "μαλακιες" για τα φληναφηματα της "Αντιγονης που τα αναρτησατε σε περιοπτη θεση και μετιτλο που καλυτερα να μη τον χαρακτηρισω? Εσεις δηλαδη θεωρειτε σοβαρη αφορμη για πολιτικη κουβεντα,αντιπαραθεση εστω, αυτη τη μπουρδολογια? Ελεος!

13 Αυγούστου 2014 στις 8:31 π.μ.

Στον ανώνυμο 2.36. Το έχουμε γράψει αρκετές φορές και το επαναλαμβάνουμε. Δείχνουμε μεγάλη ανοχή στα σχόλια και κόβουμε μόνο τα προβοκατόρικα, τα χυδαία και υβριστικά. Το δικό σου σχόλιο -μιλάμε γ’ αυτό που υπάρχει γιατί δεν θυμόμαστε ποια κόψαμε- σε τι συνεισφέρει στην συζήτηση;

Απαξιώνεις χωρίς κανένα επιχείρημα το κείμενο της Αντιγόνης –δικός της είναι και ο τίτλος όπως γράφουμε στην αρχική ανάρτηση- και υποτιμάς δεκάδες αναγνώστες μας που τοποθετούνται πάνω στις απόψεις της (θετικά ή επικριτικά δεν έχει σημασία) αφού κατά το "τεκμηριωμένο" σκεπτικό σου είναι "μαλακία" και "μπουρδολογία". Και κατά τ’ άλλα έχεις την αναίδεια να μιλάς για λογοκρισία. Τι να πει κανείς …

Ανώνυμος
13 Αυγούστου 2014 στις 9:19 π.μ.

@9:35 μ.μ.
Mην κλάψεις πολύ θα πάθεις τίποτα. Κι οι συγκινήσεις δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Για πες μας σε κείνη την κυβέρνηση του Ζολώτα ποιες αποφάσεις πάρθηκαν που ήταν σημαντικές για τα εργασιακά για την ζωή του λαού για τους εφοπλιστές ή τελος πάντων για τα εθνικά;
Τώρα να περιμένω να κάνεις και μια κριτική για το τι ψηφιζες και ψηφίζεις από κόμμα θα είναι χαζομάρα. Μας φόρτωσες τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, που ψήφισαν το Μάαστριχτ και βγαίνεις τώρα χρυσαυγίτη να μας φορτώσεις και τους ναζί. Και τα μυαλά στα κάγκελα.

Ανώνυμος
14 Αυγούστου 2014 στις 7:22 μ.μ.

΄Ωστε λοιπόν είναι κώνωψ (μικρό το κακό δηλαδή) το να υπόσχεσαι φορολογικές απαλλαγές στους παπάδες και να τους καλοπιάνεις, αναγορεύοντάς τους ως Ζαπατίστας, αλλά είναι κάμηλος ( μεγάλο δηλαδή κακό) το να βγάζεις-ανάμεσα σε τόσους άλλους- τον επικήδειο ενός πολιτικού σου αντιπάλου στο θάνατό του χωρίς να
υπόσχεσαι τίποτα άλλο σε θρησκευομενους πολίτες. Κι ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Ανώνυμος
16 Αυγούστου 2014 στις 5:32 π.μ.

Ανώνυμε 8 Αυγούστου 2014 - 4:15 μ.μ: Λες ότι ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ συμμετείχε στο ΕΑΜ (!); Λίγη μελέτη ιστορίας δε βλάπτει, ειδικά αν είναι να αποφύγουμε να λέμε μαλακίες. Ο Σεραφείμ με τον ΕΔΕΣ ήταν, ενώ αργότερα ήταν με το μέρος της χούντας και υποστήριζε αντικομμουνιστικές ενέργειες! Προβοκατόρικα μάλιστα είχε δηλώσει ότι στην αντίσταση τον είχε λυπήσει, που το ΕΑΜ τους "χτύπησε πισώπλατα"! Δυστυχώς παρατηρώ ότι σε πολλά μέλη του ΚΚΕ υπάρχει μια τυφλή πίστη σε όποια μαλακία και να κάνει η ηγεσία. Η πίστη δε συνάδει με έναν αληθινό μαρξιστή λενινιστή, ο οποίος προσπαθεί να εξηγεί τα πάντα με επιστημονικό τρόπο, χρησιμοποιώντας πάντα τη λογική.

Ανώνυμος
16 Αυγούστου 2014 στις 9:58 π.μ.

@Aνώνυμε ή ανώνυμη 16 Αυγούστου 2014 - 5:32 π.μ
΄Εχεις απόλυτο δίκιο σ' αυτό που μου γράφεις για το ότι δεν έλεγξα πρώτα αυτό που νόμιζα ότι ήξερα για τον Σεραφείμ. Το πάθημα μου έγινε μάθημα. Λέω και άλλα πράγματα προς την κα Αντιγόνη στο σχόλιό μου εκεί. Και τη ρωτάω κάτι που βέβαια απάντηση δε μου έδωσε. Θα μου δώσεις εσύ ή θα το παίξεις μούγκα στη στρούγκα; Γιατί είναι πιο αποτρόπαιο -κι όχι ο κώνωψ όπως προσπαθεί η κα Αντιγόνη να μας πείσει- το να δέχεσαι συγχαρητήρια απ' τους παπάδες για την ευνοϊκή διαχείρηση των φορολογικών τους θεμάτων, λες και είναι φτωχούληδες οι καημένοι, απ' το να εκφωνείς έναν επικηδειο, για έναν πολιτικό σου αντίπαλο. Αν αφήσετε τη θρησκοληψία σας στην άκρη κι εσύ κι η κα Αντιγόνη θα δείτε ότι τα κορόιδα που θα πληρώσουν κι αυτή την ευνοϊκή μεταχείρηση του Αγίου Ορους θα είμαστε εμείς ο λαός. Εκτός πια κι αν εσείς είστε μέσα σε αυτούς που δεν πληρώνουν.

Ανώνυμος
16 Αυγούστου 2014 στις 10:07 π.μ.

@12 Αυγούστου 2014 - 9:35 μ.μ
Με το σχόλιό μου στις 9.19 σε ρωτάω για την κυβέρνηση Ζολώτα. Απάντηση δεν παίρνω. Τι έγινε;

Ανώνυμος
16 Αυγούστου 2014 στις 1:02 μ.μ.

@11 Αυγούστου 2014 - 9:57 μ.μ.
Παγκόσμια πρωτοτυπία η συνεργασία του ΚΚΕ με την αστική τάξη; ΄Εστω και μόνο για την κάθαρση απ' τα σκάνδαλα -εκτός αν έχεις να προσθέσεις και για κάτι άλλο, πες το όμως καθαρά- ;;;; Φαίνεται ότι δεν θες να θυμάσαι όχι μόνο ότι εκείνη την εποχή υπήρχε ο συνασπισμός της αριστεράς και της προόδου που συμμετείχε και το ΚΚΕ, αλλά δε θες να θυμάσαι και τα ευρωκομμουνιστικά κόμματα σε Γαλλία, Ιταλία και τις συμμετοχές τους σε κυβερνήσεις αστικές που δεν μιλούσαν μόνο για κάθαρση - μάλλον δεν μιλούσαν καθόλου για κάθαρση- αλλά για πολέμους που ήταν προς το συμφέρον των αστών των χωρών τους, για αντιλαϊκά μέτρα και άλλα πολλά. Και συναινούσαν οι ευρωκομμουνιστές γι' αυτα τα θέματα. Μήπως σε βοηθησα να τα θυμηθεις ή ΔΕ ΘΕΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΑΣΑΙ; Πού είναι αυτά τα κόμματα τωρα πια; Ψάχνουν τις ψήφους τους.
Αυτό που θέλετε να πετυχετε και με το ΚΚΕ γι' αυτό το πιέζετε να συμμετάσχει σε αστική κυβέρνηση.

Τι θα πετύχετε; ΄Ενα καλό χαρτί ψυχιάτρου για να ηρεμήσετε τα νεύρα σας μιας και το ΚΚΕ δε θα το βάλετε στο χέρι. Και ο εξαναγκασμός απ' το σύστημα για το κόμμα σας να συμμετάσχει αυτό στην αστική κυβέρνηση για να μπορέσει να δημιουργηθεί , και βέβαια από κει και πέρα το απόλυτο ξεβράκωμά σας μιας και δεν θα μπορείτε να το παίζετε πλέον αντισυστημικοί. Περαστικούλια βρε!!!!

Ανώνυμος
17 Αυγούστου 2014 στις 3:13 π.μ.

Μια οφειλόμενη απάντηση. Ναι, θεωρώ άκρως σημαντικότερο να προσπαθεί ένας κομμουνιστής ηγέτης να προσπαθεί να εξιλεώσει στην συνείδηση του αριστερού κόσμου, έναν αντικομουνιστή, χουντικό αρχιεπίσκοπο, απ’ τις υποσχέσεις που δίνει στους καλογέρους και πιθανόν ποτέ δεν θα γίνουν πραγματικότητα ένας αστός πολιτικός σαν τον Τσίπρα.

Αν και πολιτικά ενταγμένη σε συλλογικότητα δεν έχω κομματική τύφλωση όπως ορισμένοι σχολιαστές εδώ μέσα.

Αντιγόνη

Ανώνυμος
17 Αυγούστου 2014 στις 3:38 μ.μ.

@ Κα Αντιγονη
Μια οφειλόμενη ανταπαντηση. Είστε αρκετά σαφής και ακόμη περισσότερο κομματικά ενταγμένη. Οπότε για την κομματική τύφλωση ας μην το συζητάμε. Η απάντησή σας και μόνο δείχνει αν δεν είστε κομματικά τυφλωμένη. Τα συμπεράσματα δικά μας.

Ανώνυμος
17 Αυγούστου 2014 στις 3:40 μ.μ.

12 Αυγούστου 2014 - 9:35 μ.μ
Τι έγινε; Απάντηση θα πάρω για την κυβέρνηση Ζολώτα, ή ανακάλυψες κι εσύ ότι δεν είσαι πολιτικά τυφλωμένος/η;;;;;

Ανώνυμος
17 Αυγούστου 2014 στις 3:54 μ.μ.

΄Ενας αστός πολιτικός(Τσίπρας) και δεν θα κρατήσει τις υποσχέσεις του στους παπαδες; Μα φυσικά. Μας έχουν συνηθίσει οι αστοί πολιτικοί να μην κρατάνε τις υποσχέσεις τους στους παπαδες. ΄Οπως και στο κεφάλαιο. Μόνο στο λαό κρατάνε τις υποσχέσεις τους. Κάποιοι μας δουλεύουν για τα καλά.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger