Home » , , » Δεν γίνεται να τα παντελωνιάζουν οι "άγιοι πατέρες" για να ψέλνουν υμνολογίες για πλουτοκράτες...

Δεν γίνεται να τα παντελωνιάζουν οι "άγιοι πατέρες" για να ψέλνουν υμνολογίες για πλουτοκράτες...

Από giorgis , Κυριακή 17 Αυγούστου 2014 | 4:41 π.μ.

Του Γ. Γ.

Με έκδηλη χαρά υποδέχτηκε η «Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. κ. Βαρθολομαίο» τον πρόεδρο, του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, και μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ που βρέθηκαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, διαβάζουμε στην ιστοσελίδα παρασκήνιο.

Και το σχετικό ρεπορτάζ μας ενημερώνει ότι οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ «είδαν τα κειμήλια και τα ιερά λείψανα που υπάρχουν εκεί, ενώ είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και να ανάψουν κεριά, μέσα σε πνεύμα γαλήνης και κατάνυξης». 
Πατριάρχης και Μαρινάκης «αντάλλαξαν εγκάρδια λόγια και μοιράστηκαν την επιθυμία τους να συνεργαστούν στο μέλλον για το καλό των συνανθρώπων μας, που έχουν την ανάγκη όλων μας», συνεχίζει να μας ενημερώνει το σχετικό ρεπορτάζ.

Μάστα.  Μέχρι τώρα ξέραμε ότι το ποδοσφαιρικό κατεστημένο συνδέεται πλέον αναπόσπαστα με την ολιγαρχία, την  πολιτική εξουσία, τον τζόγο, τα στημένα παιχνίδια, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και το νεοφασιστικό κίνημα, όπως έγραφε σε ένα καταπληκτικό του άρθρο ο Στέλιος Ελληνιάδης.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι ένας μεγαλοκαπιταλιστής σαν τον Μαρινάκη πήρε και την «ευλογία» -τζάμπα;- του Πατριαρχείου για να πάνε καλά οι δουλειές του.  Ασχολείται με μπίζνες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ο τύπος. Ενας υποστηριχτής με το κύρος του Πατριάρχη δεν είναι αμελητέα ποσότητα.

Τώρα αν αυτό κόστισε κάτι παραπάνω στον καπιταλιστή δεν μπορούμε να το ισχυριστούμε. Αλλωστε ας μην κολαζόμαστε. Δεν γίνεται να τα παντελωνιάζουν οι "άγιοι πατέρες" για να ψέλνουν υμνολογίες για πλουτοκράτες... απλώς γαύρος ..και τα μυαλά στα κάγκελα θα είναι η «Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα».  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
17 Αυγούστου 2014 στις 9:05 π.μ.

Μαρινακη φευγοντας απ το Φαναρι και με τις ευχες του παναγιωτατου περνα
κι απ τα αγιορειτικα λημερια αλα Τσιπρα ωστε ναχεις ενα πληρες ευχολογιο
για να πανε καλα οι "χριστιανικες" σου δραστηριοτητες!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος
17 Αυγούστου 2014 στις 5:22 μ.μ.

http://tvxs.gr/news/ellada/epithesi-xrysaygiton-sto-anoixto-sxoleio-metanaston-peiraia
Μια ζωή βία και πλιάτσικο οι μπάσταρδοι των SS. Μια ζωή κλέφτες και δολοφόνοι. Ιδιαίτερα προκλητικά κι υποκριτικά είναι αυτά που λένε τα κόμματα που στήριξαν τη ρατσιστική νοοτροπία ψηφίζοντας τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. mitsos175.

Ανώνυμος
17 Αυγούστου 2014 στις 6:12 μ.μ.

Μια ιστορική αναδρομή δείχνει ενδιαφέροντα πράγματα για τη σχέση θρησκείας - άρχουσας τάξης.
Στην Αρχαιότητα οι βασιλιάδες, οι άρχοντες κλπ, για να ισχυροποιήσουν την εξουσία τους και να γίνονται πιο εύκολα οι υπερβολικές (πολλές φορές) απαιτήσεις από τους υπηκόους τους, ισχυρίζονταν ότι είχαν "θεία καταγωγή". Τόσο οι Φαραώ στην Αίγυπτο όσο και οι Έλληνες ηγεμόνες λέγανε, ότι η καταγωγή τους είχε "θεϊκή προέλευση". Το ίδιο φυσικά υπήρχε στην Περσία αλλά κι αλλού.
Είναι εύκολο να αντισταθείς σε άνθρωπο, αν έχεις δίκιο, ακόμα κι αυτός είναι ισχυρός, όμως όταν μιλάει "θεός" τότε το πράγμα αλλάζει. Ένα παράδειγμα, που το αναφέρω σκόπιμα, είναι η "θεότητα" του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στην Αίγυπτο αναγνωρίστηκε ως γιός του Άμμων - Ρα, γνωστός στους Έλληνες ως Άμμων - Ζευς. Ο λόγος ήταν, ότι η Αίγυπτος ήταν εχθρική στους Πέρσες, αφού ήταν υποταγμένη κι οι ιερείς βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν μια επικερδή συμφωνία. Ο Αλέξανδρος δέχθηκε το χαρακτηρισμό τόσο για πολιτικές σκοπιμότητες, αφού του πρόσθετε κύρος, όσο κι από το γεγονός, ότι η μητέρα του είχε πει στον ίδιο ότι ήταν "γιός θεού"! Πράγμα που εξηγεί τόσο τις προστριβές με τον πατέρα του Φίλιππο, όσο και γιατί ο τάφος του είναι στην Αίγυπτο. Ελπίζω λοιπόν, να σταματήσουν να εξευτελίζονται οι επιστήμονες με το να λένε απίθανα, εξυπηρετόντας επικοινωνικά σόου, για την κατά τα άλλα μεγάλης σημασίας ανακάλυψη ταφικού μνημείου στην Αμφίπολη.
Οι Ρωμαίοι Αυτοκράτορες υιοθέτησαν την τακτική αυτή αναγορεύοντας τον εαυτό τους σε "ζωντανό θεό". Μετά τη σύγκρουση με το μονοθεϊσμό, μετά την επικράτηση του Χριστιανισμού και του Ισλάμ, η θεωρία άλλαξε, αλλά στην πράξη υιοθετούσε επίσης την απόλυτη υπακοή. Τόσο ο σουλτάνος - χαλίφης όσο κι ο βασιλιάς - ηγεμόνας θεωρούνταν "ευλογημένοι" από τον Αλλάχ ή το Θεό αντίστοιχα και οφείλονταν σ' αυτούς υποταγή. Ήταν δε "αμαρτία" η εναντίωση στο θέλημα τους, αφού για τους ιερείς το θείο θέλημα ταυτίζονταν με αυτό των εξουσιαστών! Σε "ιερούς" πολέμους και "σταυροφορίες" πέθαναν εκατομμύρια, για να ικανοποιήσουν τη φιλοδοξία των αρχόντων.
Σήμερα η επιστήμη προχωρεί και οι προλήψεις υποχωρούν. Όμως το ιερατείο έχει ακόμα αρκετή δύναμη. Είναι δε γνωστή και καθόλου τυχαία η προσπάθεια του σε κάθε χώρα να ελέχθη η εκπαίδευση. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στα υπόλοιπα κράτη, οι ιερείς προσπαθούν να "εκπαιδεύσουν" τους ανθρώπους σύμφωνα με τα δικά τους πιστεύω. Ούτε είναι τυχαίο, ότι, εκεί που επικρατεί θρησκευτικός φανατισμός, υπάρχει πρόβλημα στο εκπαιδευτικό σύστημα, στο οποίο οι εκπρόσωποι της θρησκείας έχουν υποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τους δασκάλους.
"Τα καλά και συμφέροντα" λένε εδώ οι παπάδες. Υπάρχει δε η προσφορά και η ζήτηση μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα. Προσφέρω καλή φήμη, άφεση αμαρτιών και δέχομαι "προσφορές". Μια καλή ανταλλαγή για τους συμμετέχοντες σ' αυτή. Άλλωστε οι ίδιοι οι ιερείς ζητούν τον οβολό μας "για να ευχαριστηθεί ο Θεός", λες κι ένα ον παντοδύναμο θα είχε ανάγκη από το Ευρώ ή άλλο νόμισμα. Ποιός είπε ότι τα "συγχωροχάρτια" καταργήθηκαν; Απλά εξελίχτηκαν. Τα καλά και συμφέροντα ή για να το πούμε αλλιώς τα συμφέροντα είναι καλά, ακόμα κι όταν εξυπηρετούν ιδιωτικούς κι ιδιοτελείς σκοπούς... mitsos175.

Ανώνυμος
19 Αυγούστου 2014 στις 7:16 μ.μ.

Λετε να εστειλε το συστημα τον Μαρινακη εκει ωστε να επηρεαστει η Ρ.Δουρου ως οσφπ
και να μην ζητησει τροποποιηση του γηπεδου της Αεκ και της Χριστιανοετσι αρχιτεκτονικης του;

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2014 στις 1:11 μ.μ.

9.05
πριν το μαρινακη και τον τσιπρα αγιορειτικα λημερια αλα Τσιπρα τα χει περασει ο φλωρακης πρωτος πολιτικε ντενεκε

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger