Home » , » Οταν και οι δεξιοί παραδέχονται ότι ο κυβερνητικός θίασος δεν είναι τίποτε άλλο παρά υπηρετικό προσωπικό των καπιταλιστών.

Οταν και οι δεξιοί παραδέχονται ότι ο κυβερνητικός θίασος δεν είναι τίποτε άλλο παρά υπηρετικό προσωπικό των καπιταλιστών.

Από giorgis , Σάββατο 16 Αυγούστου 2014 | 11:48 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Κάνεις περατζάδα από ιστοσελίδες που υποστηρίζουν την Ν.Δ και αναρωτιέσαι μήπως ήρθαν τα «ύστερα του κόσμου» που θα έγραψε και ο Καζαντζάκης, βλέποντας τον τρόπο που παρουσιάζουν την κυβερνητική πολιτική.

Διαβάζεις έντυπα που κάθε άλλο χαρακτηρίζονται με αντιπολιτευτική διάθεση και έχεις την αίσθηση ότι κρατάς στα χέρια σου μπροσούρα οργάνωσης της  εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που αναφέρεται στα «επιτεύγματα» της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Χωρίς να αποκλείουμε αυτά τα δημοσιεύματα να αποσκοπούν σε παρασκηνιακά νταλαβέρια είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που παρουσιάζονται και δεν δείχνουν τίποτε άλλο παρά την σήψη όλου του αστικού κατεστημένου.

Δεν μπορείς να περάσεις ασχολίαστο, ας πούμε το να διαβάζεις στο σαμαρικό antinews, ότι υπάρχει «σφιχτός εναγκαλισμός της πολιτικής με τους νταβατζήδες», αναφερόμενο στην «περιβόητη διαπλοκή που τόσο έχει πληγώσει τη χώρα».

 Και η ίδια ιστοσελίδα γράφει την κατηγορηματική της εκτίμηση ότι ο κυβερνητικός θίασος δεν είναι τίποτε άλλο παρά υπηρετικό προσωπικό των καπιταλιστών. Αυτή είναι η μετάφραση στα όσα γράφει για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική χωρίς να διαφαίνεται σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση ότι αυτή η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. «Πώς θα γίνει όμως αυτό αν περνάνε φωτογραφικές διατάξεις για τους βαρόνους των media ή άλλων οικονομικών συμφερόντων; Πώς θα υπάρξει διαφάνεια όταν από τη μια κλείνει η διεφθαρμένη ΕΡΤ αλλά συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς άδεια τα ιδιωτικά κανάλια;
Πως θα γίνει όταν οι Κόκκαλοι, Μαρινάκηδες, Μπόμπολες, Ψυχάρηδες κ.λπ. είναι αυτοί που καθορίζουν την οικονομική και πολιτική ατζέντα;
Πως θα γίνει όταν ακόμη και μετά από τέτοια καταστροφή συνεχίζουμε να μιλάμε για στημένους διαγωνισμούς και περίεργους νόμους;» τονίζει χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα του το antinews.

Κάποιος μπορεί να έλεγε ότι οι συντελεστές αυτής της ιστοσελίδας αισθάνονται πικραμένοι βλέποντας τον αγαπημένο αρθρογράφο τους Φαήλο Κρανιδιώτη να είναι παραπεταμένος από την ηγεσία της Ν.Δ χαρακτηριζόμενος «ακραίος» την στιγμή μάλιστα που το κόμμα της Συγγρού κάνει παρασκηνιακά τσαμπασλίκια για να επιστρέψει στο «μαντρί» ο Καρατζαφέρης. Κι έτσι να ’νε αυτό δεν αναιρεί το «λούσιμο» που ρίχνει στην Ν.Δ.

Πιο καυστικό και το περιοδικό «Επίκαιρα» στην περιγραφή των επιτευγμάτων του «success story» της συγκυβέρνησης:

«Και η ζωή συνεχίζεται πιο... ανέμελα κι από τις παλιές, καλές "Ήσυχες μέρες του Αυγούστου". Το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλάει "φιλέτα", τα οικιστικά νομοσχέδια συρρικνώνουν τις δασικές εκτάσεις, μειώνοντας το οξυγόνο μας, σημαντικές ΔΕΚΟ δίνονται αντί πινακίου φακής, η εκπαίδευση λαμβάνει όλο και πιο ταξικό χαρακτήρα, οι συνταξιούχοι ψάχνουν στο πορτοφόλι με τα ψιλά, οι ευπαθείς ομάδες ρίχνονται στον Καιάδα, τα νοσοκομεία δεν έχουν υλικό και προσωπικό για να καλύψουν τις ανάγκες τους και οι άνεργοι αυξάνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ρίχνοντας ακόμη περισσότερους πολίτες από τον ενεργό πληθυσμό στην "εθνική μας κατάθλιψη".
Δυστυχώς, το περίφημο "success story" του φετινού Αυγούστου αποτελεί τον άγγελο, για να μιλήσουμε με όρους αρχαίου δράματος, του "μαύρου Σεπτέμβρη" που κατά πάσα βεβαιότητα μάς περιμένει».

Δεν αρκούν όμως μόνο αυτές οι διαπιστώσεις. Εχουν ναι μεν την αξία τους ειδικά όταν γίνονται από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ -το αν εξυπηρετούν σκοπιμότητες είναι μια άλλη ιστορία- αλλά δεν έχουν καμιά αποτελεσματικότητα. Το πολιτικό άθλιο δίδυμο Σαμαρά_Βενιζέλου είναι αδίσταχτο. Θα χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο και μέσον για να εκτελέσει τις εντολές που έχει πάρει από ντόπιους και ξένους καπιταλιστές, οδηγώντας τον λαό στην εξαθλίωση, ξεπουλώντας κάθε δημόσια περιουσία έχει απομείνει, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των "στηριγμάτων" του.
Το δράμα για τον ελληνικό λαό είναι ότι εξακολουθεί να παρακολουθεί μοιρολατρικά όσα σχεδιάζουν και υλοποιούν άλλοι γ’ αυτόν και εναντίον του.

Από την φύση μας αισιόδοξοι ελπίζουμε ότι δεν θα διαιωνίζεται για πολύ αυτή η κατάσταση. Ο λαϊκός παράγοντας θα βγει στο προσκήνιο, θα επιλέξει τις μορφές πάλης που απαιτούν οι καιροί, για να ανοίξει δρόμους ελπίδας και προοπτικής για την ανελέητα δοκιμαζόμενη σήμερα εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger