Home » , » ΕΝΦΙΑλτης

ΕΝΦΙΑλτης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 31 Αυγούστου 2014 | 3:21 π.μ.

Του Νίκου Μπογιόπουλου - Realnews

Ο κύριος Στουρνάρας αποχώρησε από το Οικονομικών, το «πνεύμα» του, όμως, ζει και βασιλεύει, Θυμόμαστε, για παράδειγμα, την περίφημη εκείνη δήλωσή του, όταν με πάθος είχε ισχυριστεί: «Εγώ δεν δέχομαι ότι η Ελλάδα υπερφορολογείται». Αυτά είχαν ειπωθεί πριν από περίπου 10 μήνες. Ολα πιστοποιούν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στην ουσία της πολιτικής της, αλλά και στην αντίληψή της. Και τούτο ανεξαρτήτως του «αμπαλάζ» και των διακηρύξεων «κατανόησης» από το Μέγαρο Μαξίμου και τον νέο υπουργό Οικονομικών κ. Χαρδούβελη προς τους φορολογούμενους.

Η υπόθεση του ΕΝΦΙΑ είναι χαρακτηριστική. Ενας φόρος εξωπραγματικός, εξοντωτικός, αδυσώπητος, που έρχεται να επιβληθεί σε μια χώρα όπου (στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής): Τα λαϊκά εισοδήματα έχουν συρρικνωθεί κατά 50%, εντούτοις από το 2010 η φορολογική επιβάρυνση μισθωτών, συνταξιούχων και ελεύθερων επαγγελματιών έχει αυξηθεί έως 7 και 9 φορές! Ο ΦΠΑ αυξήθηκε τέσσερις φορές. Οι φόροι στα καύσιμα έχουν αυξηθεί τρεις φορές.

Και (εδώ βρίσκεται το απολύτως αδιανόητο): Οι φόροι επί των ακινήτων -ήδη πριν από την επιβολή του ΕΝΦΙΑ- έχουν επταπλασιαστεί! Κάτω από αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, όταν η φορολογική πολιτική και ειδικώς οι φόροι στα λαϊκά σπίτια μετατρέπονται σε προκρούστεια κλίνη (θυμίζουμε ότι ο Προκρούστης ήταν ληστής), μήπως η άρνηση πληρωμής τους μετατρέπεται σε δικαίωμα;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger