Home » , » Ανακάλυψαν την πυρίτιδα τα μέλη του "ΚΟΚΚΙΝΟΥ";

Ανακάλυψαν την πυρίτιδα τα μέλη του "ΚΟΚΚΙΝΟΥ";

Από giorgis , Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 | 12:16 π.μ.

Του Γ. Γ.

Διαβάζοντας την ανακοίνωση της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΟΚΚΙΝΟ, μετά την συνάντηση που είχε αντιπροσωπία του κόμματός τους με αντίστοιχη της ΔΗΜΑΡ  «με αντικείμενο τους όρους κεντρικής πολιτικής συνεργασίας και τη διαμόρφωση πλαισίου συμφωνίας για την «προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας» μεταξύ των δύο κομμάτων», ασυναίσθητα μου ήρθε στο μυαλό οι ανακοινώσεις που έβγαζε η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του Γ. Παναγιωτακόπουλου, τότε που βρισκόταν στο ΠΑΣΟΚ. Τι δεν έσερνε τότε ο πρώην «συγκεντρωσιάρχης» του ΠΑΣΟΚ στην ηγετική ομάδα του κόμματος του. Στα λόγια όμως γιατί στην πράξη στήριζε πάντα τις κεντρικές του επιλογές.

Διαβάζουμε, λοιπόν, από τους συντάκτες της ανακοίνωσης του ΚΟΚΚΙΝΟ ότι τα νταλαβέρια μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ συνιστούν  «ευθεία καταστρατήγηση ενός θεμελιώδους φυσιογνωμικού χαρακτηριστικού του ΣΥΡΙΖΑ που είναι η απόλυτη διαχωριστική γραμμή και αντίθεση με την κεντροαριστερά», αφού η ΔΗΜΑΡ  «στήριξε τις πιο αντικοινωνικές, ταξικά επιθετικές και ακραία αντιδημοκρατικές μορφές της μνημονιακής διακυβέρνησης τόσο στην περίοδο του πρώτου μνημονίου χωρίς να συμμετέχει στην κυβέρνηση όσο και στη χειρότερη περίοδο της εφαρμογής του δεύτερου μνημονίου συμμετέχοντας στην κυβέρνηση Σαμαρά».

Και για να μην μακρηγορούμε η συνιστώσα «ΚΟΚΚΙΝΟ» επικαλείται θέσεις του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, και συνεδριακές αποφάσεις του τις οποίες σήμερα καταστρατηγεί αποδίδοντας «εγκλωβισμό του ΣΥΡΙΖΑ στα αστικά παιχνίδια «ανασύνθεσης» του μνημονιακού πολιτικού σκηνικού».

Ανακάλυψαν την πυρίτιδα τα μέλη του ΚΟΚΚΙΝΟΥ; Η ηγεσία του κόμματος της Κουμουνδούρου ονειρεύεται κυβερνητική εξουσία και μπροστά σ’ αυτή την επιδίωξη της δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα.
Εδώ και καιρό τις εσωκομματικές δημοκρατικές διαδικασίες τις έχει ξεχάσει (εδώ ένα μέλος του Σύριζα περιγράφει με γλαφυρό και σαρκαστικό τρόπο τον εσωτερικό τρόπο της λειτουργίας του κόμματος της «ανανεωτικής αριστεράς»),  από «πυλώνες του συστήματος διαπλοκής»  έγιναν προνομιακοί συνομιλητές οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ για τον Α. Τσίπρα, ενώ οι σχέσεις του κόμματος της Κουμουνδούρου με κεφαλαιοκράτες έγιναν τόσο «θερμές» που έφτασε εφημερίδα προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ να αναρωτιέται ειρωνικά αν: «Ο Μελισσανίδης προσχώρησε σε κάποια τάση του ΣΥΡΙΖΑ ή τζάμπα το κόμμα του Τσίπρα έγινε ρόμπα;¨.

Για όλα αυτά η συνιστώσα "Κόκκινο" δεν είχε ακούσει τίποτα;

Σήμερα όπως τα κόμματα της συγκυβέρνησης κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν το «ατύχημα» των πρόωρων εκλογών με την λήξη της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι μπορεί για το αντίθετο.  Και σ’ αυτή την κατεύθυνση οι 13 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ είναι πολύτιμοι.

Ο παμπόνηρος Κουβέλης καταλαβαίνει, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών κατά το οποίο το κόμμα του έχασε το 80% των ψηφοφόρων του ότι η ΔΗΜΑΡ του 1,2% δεν έχει λόγο ύπαρξης. Κι ενώ βλέπει ότι το μαγαζί του διαλύεται με άλλους να τραβούν κατά το ΠΟΤΑΜΙ και άλλοι για το ΠΑΣΟΚ ο ίδιος μαζί με τον στενό πυρήνα του αποβλέπουν να υπάρξουν σαν συνιστώσα του Σύριζα για να σώσουν το πολιτικό σαρκίο τους, πιθανόν και να αναλάβουν και κάποιο κυβερνητικό αξίωμα σε ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το που θα καταλήξουν αυτά τα αλισβερίσια μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, τα οποία σύμφωνα με την «Αυγή» έγιναν σε «καλό κλίμα» και «άνοιξε δρόμος» για να συνεχιστούν, μένει να το δούμε.

Πάντως  αυτές οι κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το «Κόκκινο» «δεν αποτελούν πλέον μια ατυχή επικοινωνιακή έμπνευση ούτε απλώς μια λάθος τακτική, αλλά μια μεγάλη και καταστροφικά επικίνδυνη στροφή ενάντια στα θεμελιώδη φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς της ρήξης με το σύστημα».

Θα είχε άδικο κάποιος να θεωρήσει ότι το «Κόκκινο» αποδίδει συν τοις άλλοις στον ΣΥΡΙΖΑ τυχοδιωκτικές συνεργασίες και καιροσκοπισμό;. Το ότι εξακολουθεί να στηρίζει αυτό το πολιτικό μόρφωμα είναι μια άλλη ιστορία.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 25 σχόλια

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
6 Αυγούστου 2014 στις 1:35 μ.μ.

Εδω χρειαζεται το ......Ελα Αλεκο

Ανώνυμος
6 Αυγούστου 2014 στις 3:56 μ.μ.

T πραγματα,ειναι ακομα πιο ασχημα!! Ποια "κοκκινα" και για ποια ριζοσπαστικη Αριστερα; Να πουμε για τον Τοτο; Αν δε,τολμησεις να γραψεις,εστω και το ελαχιστον,με διαθεση κριτικης προς τον Συριζα,τωρα που ειναι αντιπολιτευση ακομα (να σκευτουμε,τι θα γινει,μολις παρουν εξουσια), και αμεσως,θα απαντησουν με χολη και υπεροψια......δεκα επαναστατων!! Διαολε,σημερα αναλογιζεται και μεγαλο ονομα του χωρου,με αρθρο περι κινδυνου ,χουντας,αν δεν προφυλαχθουν αρθρα του Συνταγματος απο ολους!! Ναι,φιλολογικα,εχουν δικαιο για τον φασισμο της συγκυβερνησης!! Δεν θα μου το διδαξει ομως ο Συριζα μην πω και τιποτα γαλλικο ωρα που ειναι!! Να ψαξουν πρωτα ,με ποιους τρωνε και πινουνε,γιατι ουτε ειναι ,ουτε φαινονται τιμια τα μεγαλοκοριτσια τους!! Αληθεια,εκλογες για την περιφερεια καναμε; Εχουμε περιφεριαρχη.....η...ετσι περοφερομεθα ....στην τυχη;Ξερει κανεις;

Ανώνυμος
6 Αυγούστου 2014 στις 8:34 μ.μ.

Mπα, δεν ανακάλυψαν την πυρίτιδα, ανακάλυψαν ότι λιγοστεύουν οι κυβερνητικές καρέκλες και πληθαίνουν οι μνηστήρες. Ε, παιδιά του κόκκινου. Το παιδικό παιχνίδι "οι μουσικές καρέκλες" το ξέρετε. ΄Οταν έρθει η ώρα των μεγάλων μαχαιριών, δηλαδή του μοιράσματος των καρεκλών, παίξτε αυτό το παιχνίδι. Κι ο πιο γρήγορος ας κερδίσει την καρέκλα του. Οι άλλοι στον πάγκο.

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2014 στις 9:52 π.μ.

XAΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΣΤΟΠ.
Συριζαίοιοιοιοιοι!!!! Ουου!!! Πού βόσκετε καλέ; Δε θα μπειτε να σχολιάσετε;

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 3:10 π.μ.

Με αφορμή αυτό που λέει ο τελευταίος ανώνυμος.

Να σχολιάσουν ποιοι συριζαίοι ?

Αυτοί που συμφωνούν με όσα κάνει ο Τσιπρας ? Διαφωνούν με την ανακοίνωση.

Αυτοί που συμφωνούν με την ανακοίνωση ? Να πουν ότι δεν παίζουν κάποιο θέατρο, δεν έχουν σχέση με τον Παναγιωτακόπουλο κλπ ? Δεν θα ήταν έκπληξη να πουν το αντίθετο ?

Και ποιος είναι ο ορίζοντας μιας κριτικής ?

Όχι στο Κόκκινο, για την Αριστερή Πλατφόρμα πρόκειται τελικά. Να φύγει ? Να δημιουργήσει ένα κόμμα του αγωνιστικού ρεφορμισμού κάπου στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ ? Να μπει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ ? Να πάει σπίτι της ? (που είναι και το πιθανότερο, μιας και η λαϊκή βάση του ΣΥΡΙΖΑ έχει δομικό της στοιχείο την πολιτική - εκλογική νίκη). Να πούμε "πνίγηκαν στις αντιφάσεις τους" ? Να αναλάβουμε εργολαβία να τους βρίζουμε από το πρωί ως το βράδυ, όπως κάνουμε χρόνια τώρα με τον Αλαβάνο ?

Ποια είναι η εκτίμηση για αυτό το δυναμικό ? Καρέκλες ? Παναγιωτακόπουλος ? Πουλημένοι ? Άρα γιατί συζητάμε ?

Είναι άλλη συζήτηση αν κάνουμε την εκτίμηση ότι συγκεκριμένες εξελίξεις στην ταξική πάλη έφεραν λίγο πριν την κρίση και κατά την διάρκεια της την συγκέντρωση μιας σειράς τέτοιων δυνάμεων στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες και σαν κοινωνική πρακτική, και σαν ανάλυση έχουν μια στάση που αντανακλά ριζοσπαστικότερες κοινωνικές ροπές από τον ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά, και άλλη συζήτηση αν θέλουμε απλά να εκθέτουμε κάτι φοβερό και τρομερό. Κάποιο σκάνδαλο ρε παιδί μου, "το Κόκκινο είναι στον ΣΥΡΙΖΑ". Και ? Ποια κοινωνία θα κάτσει να το ακούσει ? Πολιτική εντός αριστεράς λέγεται, πολιτική εντός πολιτικού μηχανισμού, πολιτικισμός εν ολίγοις. Πείσε ζωντανές κοινωνικές μερίδες ότι το πρόβλημα (ένα από) είναι το ότι Κόκκινο και άλλοι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλ το Κόκκινο δεν έχει συνείδηση του πόσο σκληρή είναι η ανακοίνωση ? Δεν ξέρει οτι και μόνο η υπογραφή είναι casus beli για την "βίαιη ωρίμανση" ?

Εδώ έρχεται όμως η συζήτηση για τον Παναγιωτακόπουλο να ξεκαθαρίσει τι συζητάμε. Η "θεωρία" του "νέου ΠΑΣΟΚ" συμπληρώνεται με τον "νέο Παναγιωτακόπουλο" Το "νέο ΠΑΣΟΚ" υπάρχει εφόσον υπάρχει "νέος Παναγιωτακόπουλος" και "νέος Παναγιωτακόπουλος" υπάρχει εφόσον υπάρχει "νέο ΠΑΣΟΚ".

Αυτοεκπληρούμενη προφητεία, καταπιεσμένες ενοχές της αριστεράς του μπλοκ της "Αλλαγής", αιώνια εκτίμηση "δεξιάς στροφής" μαζί όμως με "υπερεπαναστατικο πείσμα", και τελικά μια από τα ίδια. Η αριστερά που έβλεπε το ΠΑΣΟΚ σαν αριστερό το βλέπει ακόμα, σε έναν περίεργο αντικατοπτρισμό, να βλέπει παντού ΠΑΣΟΚ.

Το ιστορικό/στρατηγικό συμπέρασμα είναι ότι "δεν είναι και τόσο "παράλογο" που την πάτησαν οι περισσότεροι τότε, αλλά όχι πια"

Όμως ο σ ΓΓ έγραφε τέτοια άρθρα για τον Παναγιωτακόπουλο ? Μάλλον όχι. Άρα κάνει καλά που τον σκέφτηκε σαν να κολλάει ? Μάλλον όχι επίσης.

Βαγγέλης

μαζοχιστής
8 Αυγούστου 2014 στις 9:42 π.μ.

Ελπίζω να μην είστε τόσο πληκτικοί στην προσωπική σας ζωή όσο και στην πολιτική.

Μικροανταγωνισμοί, μικροκακίες, μικροπουστίτσες και γενικά μικρότητες την στιγμή που τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως έχουμε ανατροπή κατακτήσεων που κρατούσαν από το 1886 και πλήρη αλλαγή των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών ισορροπιών από τον δεύτερο παγκόσμιο και μετά. Είστε για κλάματα κι εσείς και το κόκκινο και όλοι (καλά δεν μιλάω για το ΚΚΕ, γιατί αυτοί έχουν γίνει για γέλια).

Φαντάζομαι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εξαφανιστεί όλοι εσείς θα αποκτήσετε φοβερό κοινωνικό, πολιτικό (και εκλογικό φυσικά, να μην ξεχνιόμαστε) έρεισμα. Όπως ακριβώς έγινε και το 1990 με την κρίση (σχεδόν διάλυση) του ΚΚΕ.
Καλή επιτυχία

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 10:14 π.μ.

Ναι είστε κακοί, ζηλιάρηδες, σεχταριστές, και ό,τι άλλο θέλετε όλοι εσείς που ΤΟΛΜΑΤΕ και διαφωνείτε με το Σύριζα και δεν τον ψηφίζετε για να πάρει αυτοδυναμία μαζί με τους συνεταίρους του απ' το ΠΑΣΟΚ. Λες και λιγα καλά είδατε απ' το ΠΑΣΟΚ και δεν το θέλετε τώρα.

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 10:25 π.μ.

Δηλαδή με λιγα λόγια ο Σύριζα έχει κοπεί σε αρκετά κομμάτια και στο εσωτερικό του και υπάρχει κρυφός πόλεμος μεταξύ τους. Κι αρχίζει το ξεκαθαρισμα. Πριν ακόμη ανεβεί στην κυβέρνηση. Δεν ειναι και το καλύτερο που μπορεί να συμβεί σε ένα κόμμα. Αυτή όμως είναι δική τους εσωτερική υπόθεση. Εμάς δε μας κοφτει καθόλου. Αλλά είναι χαζομάρα να λεμε ότι το κίνημα θα χάσει αν χαθεί ο Σύριζα. Ούτε θα χάσει ούτε θα κερδίσει. ΄Οπως δεν κέρδισε και τίποτα με τα δυο χρόνια που ο Σύριζα πήρε τα πάνω του. Οπότε τι να χάσει; Αυτό που δεν κέρδισε;
Ας τους αφήσουμε να φαγωθούν μόνοι τους. Αυτό τουλάχιστον θα το καταφέρουνε.

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 11:06 π.μ.

@
μαζοχιστής
8 Αυγούστου 2014 - 9:42 π.μ

Ελπίζουμε να μην είσαι τόσο μαζοχιστής στην προσωπική σου ζωή όσο στην πολιτική!!!!!

μαζοχιστής
9 Αυγούστου 2014 στις 9:02 π.μ.

Μα το είπα και μόνος μου 11,06, αλλά δεν το κατάλαβες: Για να μιλήσω πολιτικά σε ανθρώπους τόσο πληκτικούς όσο φαίνεστε εσείς, θα πρέπει να είμαι μαζοχιστής. Οπότε για το πολιτικό κομμάτι το εξασφαλίσαμε: Είστε πληκτικοί και είμαι μαζοχιστής.

Όσο για το προσωπικό μην ανησυχείς, δεν βάζω κόσμο να με μαστιγώσει με το ζόρι. Αντίθετα εσύ αν είσαι κι εκεί τόσο χάλια, κάνεις τους άλλους να βαριούνται θέλουν δεν θέλουν..

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 8:13 μ.μ.

@ 9 Αυγούστου 2014 - 9:02 π.μ.
Χα χα έτσουξε ε; αφου σου φαινόμαστε πληκτικοί, θα μπορούσες κάλλιστα να μη μιλάς μαζί μας. Δεν είσαι υποχρεωμένος να μιλήσεις μαζί μας. Νομίζω; Εκτός πια κι αν είναι η δουλειά σου αυτή. Δηλαδή να πληρώνεσαι για να το κάνεις. Σ' αυτή την περίπτωση όμως δεν είσαι μαζοχιστής. Κάτι άλλο είσαι.
Υπάρχει βέβαια κι η περίπτωση οι .... μη πληκτικοί να περνάνε εσένα ως πληκτικο και να μη σου μιλάνε. Η τρίτη περίπτωση είναι να είσαι κανένα ψώνιο που νομίζει τον εαυτό του αυθεντία κι ότι οι άλλοι που του αντιμιλάνε είναι .... πληκτικοί.
Διαλέγεις και παίρνεις. ΄Ο,τι και να διαλέξεις ντιπ για ντιπ χαμένος είσαι.



μαζοχιστής
9 Αυγούστου 2014 στις 8:31 μ.μ.

Ε αφού αποφάσισες ότι μ' έτσουξε, δεν χρειάζεσαι και καμιά επιβεβαίωση.
Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει.
Το βλέπω πάντως ότι δεν μου μιλάς, μη σ' ανησυχεί, μου το...λες στα κατάμουτρα.

Ενημερωτικά μια τέταρτη περίπτωση είναι να είσαι χαζούλης που προσπαθείς να περάσεις για έξυπνος.
Τολμηρή η προσπάθειά σου.

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 8:50 μ.μ.

@μαζοχιστήs
Δεν ξέρω ποια είνα η τέταρτη περίπτωση, αλλά μιλάμε για σένα κι εσύ δεν απαντάς για να ξεδιαλύνεις τα πράγματα. Λες αερολογίες, χρησιμοποιείς τη λέξη "χαζούλης" χμμμμ!!!! μάλλον δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε συνομιλία εμείς ε; Είσαι συνέχεια εδώ μέσα.

μαζοχιστής
10 Αυγούστου 2014 στις 8:38 π.μ.

A εσύ είσαι; Ο περίφημος γλωσσολόγος που με μπερδεύει με το μισό Βαθύ Κόκκινο;
Γειά! Πως πάει; Έκανες κανένα μεταπτυχιακό και με πέτυχες; Ρε μεγάλε δεν γράφω ανώνυμα για να μη με βρίσκουν οι κνίτες. Τα .χουμε πει αυτά ανώνυμε γλωσσολόγε, δεν θα λέμε συνέχεια τα ίδια, δες και το πρώτο μου post.

Είπα κάτι ανώνυμε μόνο που φυσικά δεν έδωσες σημασία, σ' ενδιαφέρει η επιστήμη σου περισσότερο. Είπα ότι γίνεται χαμός και στην Ελληνική αριστερά ο καθένας ασχολείται με τις μικρότητές του. Και στο Κόκκινο και την ΔΕΑ τι νομίσεις ότι είναι; Σεκίτικες διασπάσεις είναι που αναπαράγουν πλήρως την λογική της μητρικής οργάνωσης.

Εγώ σε κάποια από αυτά που λένε δεν θα διαφωνήσω (σε ΚΑΠΟΙΑ), αλλά ατό που κάνουν είναι γελοίο: Διαφοροποιούνται συνέχεια και περιμένουν τι; Να μην τους κατηγορήσουν αν κάτι πάει στραβά; Καλά...αυταπατώνται, άσε που αυτή η τακτική είναι αστεία: Θυμίζει διαφοροποιήσεις βουλευτών της ΝΔ, που γίνονται μπας και σώσουν το κώλο τους. Μόνο που ο "κώλος" εδώ είναι συλλογικός (της οργάνωσης).

Θέλεις μηπως να το επεκτείνω; Πολύ ευχαρίστως!
Ο Μπογιόπουλος δεν κάνει το ίδιο στην πιο...κκεδικη έκδοσή του; Τι νομίζει; Ότι δεν νομιμοποιεί με την στάση του την ηγεσία πλήρως; Γιατί κάνει την πάπια σε χυδαίες προσωπικές επιθέσεις που δέχεται, ότι του αρέσει το χρήμα κλπ.; Ε κάνει λάθος αν νομίζει ότι με αυτή την συνδικαλίστικη στάση καταφέρνει το παραμικρό πέρα από το να πείθει κάποιους ανθρώπους ότι πρέπει να υπερασπίζουν το ΚΚΕ ακόμη κι όταν αυτό τους προδίδει μπροστά στα μούτρα τους. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη (αυτ)απάτη από αυτό: Ξεπερνά την απάτη της ηγεσίας.

Όπως βλέπεις λοιπόν οι διάφοροι διαφωνούντες δεν διαφωνούν σωστά. Αλλά και οι υπόλοιποι το χάλι τους έχουν: Είναι δυνατόν να ανατρέπονται δικαιώματα 150 χρόνων και να κάθονται να ασχολούνται με το αν προσκύνησε ο Τσίπρας; Και μόλις τους βγάζουν τις μαλακίες του Φλωράκη και της Παπαρήγα να απαντάνε ότι το ΚΚΕ δεν...προσκυνάει κανένα! Τρία πουλάκια κάθονται.

Άντε ρε μίζεροι που λειτουργείτε σαν τα δίχρονα: "Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σας δικά μου". Και τα δίχρονα πρέπει να λειτουργήσουν έτσι, εσείς τι σκατά έχετε διαβάσει και...Μαρξ;

Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2014 στις 11:05 μ.μ.

Aπό αντάρτες στον Σύριζα, χορτάσαμε. Ο Λαφαζάνης απ' τους πρώτους. Ακολουθούν τα χνάρια των "ανταρτών" του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αντάρτες μπροστά στους ψηφοφόρους τους αλλά ... στην πράξη στηρίζουν το Σύριζα σε όλες τις επιλογές του. Ακόμα και σε αυτές που διαφωνούν δήθεν. Αντάρτες του γλυκού νερού.

Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2014 στις 11:44 μ.μ.

8 Αυγούστου 2014 - 10:25 π.μ.
Ας τους αφήσουμε να φαγωθούν μόνοι τους. Αυτό τουλάχιστον θα το καταφέρουνε. (Οι συριζαίοι)

Φίλε προσωπικά ποσώς με ενδιαφέρει τι θα κάνουν οι συριζαίοι. ΄Αλλωστε πριν ακόμη μπουν στην κυβέρνηση έχουν αρχίσει τη φαγωμάρα.
Υπάρχει όμως πρόβλημα με τον κόσμο που τους ακολουθεί. Και δεν είναι λίγος αν και δε φαίνεται να γίνεται και περισσότερος. Κι αυτός ο κόσμος ήδη έχει αρχίσει να απογοητεύεται και να πηγαίνει στο σπίτι του. Κάτι που θέλει βέβαια ο σύριζα. Το θέλουμε όμως κι εμείς; Αυτόν τον κόσμο δεν πρέπει να τον αφήσουμε βορά στα χέρια του κάθε λιμοκοντόρου που το παίζει αριστερός και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μπει σε κυβέρνηση να λιγδώσει το άντερό του. Αυτόν τον κόσμο πρέπει να προσέξουμε. Γιατί αν πάει τελικά στο σπίτι του θα έχουν κερδίσει η συγκυβέρνηση , ο Σύριζα και το σύστημα. Αυτό πρέπει να προσέξουμε.

Αλλιώς οι συριζαίοι ας πάνε να κουρεύονται. Ποιος νοιάζεται στα αλήθεια;

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2014 στις 12:08 π.μ.

Δηλαδή με λίγα λόγια μέσα στον σύριζα γίνεται της επι χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα. Κι αυτοί θέλουν να μας κυβερνήσουν;;; ε ρε τι μας περιμένει.....

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2014 στις 12:29 π.μ.

Στην αυριανή συναυλία θα είναι κι ο κ. Τσίπρας; Φορώντας την παλαιστινιακή του μαντίλα ή ντυμένος ως παπας Ζαπατίστας; ΄Η μήπως δεν θα παραβρεθεί καθόλου γιατί πήρε παρα πολυ μεγάλη δόση επαναστατικότητας αυτή την εβδομάδα και δε θα αντέξει άλλη;

μαζοχιστής
11 Αυγούστου 2014 στις 9:54 π.μ.

Ναι ρε αυτοί θέλουν να σε κυβερνήσουν ανώνυμε 12 και κάτι. Για την ακρίβεια αυτοί θέλει Ο ΚΟΣΜΟΣ να σε κυβερνήσουν, γιατί εσύ δεν μπόρεσες να πείσεις ούτε καν τους δικούς σου.

Άϊντε μικροαστούληδες που θέλετε να σας "κυβερνήσει" και ο Τσε Γκεβάρα.

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2014 στις 9:55 π.μ.

@10 Αυγούστου 2014 - 8:38 π.μ.
Φίλε το τι αποσχιστικές συνιστώσες έχετε μέσα στο σύριζα είναι δικό σας πρόβλημα. Δε θα ασχοληθώ. Δε με ενδιαφέρει άλλωστε. Δε χρειαζόμουν το κόκκινο και το οποιοδήποτε κόκκινο ούτε κι εσένα για να σχηματίσω άποψη για τον σύριζα και να αποφασίσω ότι δεν θα τον ψηφίσω.
Για τον Μπογιόπουλο ακόμη σας τσούζει ε; Ειχατε εναποθέσει τις ελπίδες σας στο συνέδριο του ΚΚΕ για μια τελευταία προσπάθεια να διασπάσετε το ΚΚΕ. Περιμένατε και τις ευρωεκλογές να το δείτε να πέφτει για να μπορείτε να μιλάτε για αποτυχία του ΚΚΕ. Αποτύχατε παταγωδώς. Πρέπει να το πάρετε απόφαση και να προχωρήσετε. ΄Αλλωστε η ηγεσία σας το κάνει πλέον. Απλώνεται και σε άλλους χώρους μη αριστερούς για να βρει ψηφαλάκια. Οπότε μη σκάτε. Τα ψηφαλάκια σας για να γίνετε κυβέρνηση θα τα έχετε. Αυτοδύναμοι βέβαια δε θα βγείτε, αλλά με μια καλή συνεργασία με ΝΔ και ΠΑσοκ θα τα καταφερετε κάποιοι να πάρετε υπουργικές θέσεις. Ο σκοπός σας θα έχει επιτευχθεί.

Τώρα για το γλωσσολόγο που λες λυπάμαι αλλα δεν είμαι εγώ. Δε σε έχω μπερδέψει με το μισό κόκκινο.΄Εστω και το βαθύ. Ούτε έχεις γράψει σε μένα αυτά που ισχυρίζεσαι ότι έχεις γράψει. Οπότε προφανώς στα λένε κι άλλοι κι όχι άδικα.

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2014 στις 7:56 μ.μ.

9:54 π.μ
Kαι μαζοχιστής και εκνευρισμένος. Το χειρότερο μειγμα για κάποιον που θέλει να μιλήσει πολιτικά.
Αυτούς θέλει ο ΚΟΣΜΟΣ να κυβερνήσουν εκνευρισμένε και μπαϊλντισμένε συριζαίε; Δεν μας το έδειξε πάντως ο ΚΟΣΜΟΣ αυτό στις ευρωεκλογές. Παρ' όλο που του υποσχεθήκατε ότι αν σας ψηφισει θα διώξετε αυτούς που τον τυραννάνε-κι αυτό είναι αλήθεια, ότι ειναι τύραννοι όχι οτι θα τους διώχνατε- ούτε ο ΚΟΣΜΟΣ που σας είχε ψηφίσει το 2012 δε σας ψήφισε. Δεν είναι κι ό,τι καλύτερο αυτό για ένα κόμμα που θέλει να το παίζει η επόμενη κυβέρνηση. Αν αφήσεις το μαζοχισμό σου και τον εκνευρισμό σου στην ακρη θα το δεχτείς αυτό. Αλλά τι λέω; Εδώ για να γίνεις κυβέρνηση θα δεχτείς και τη Δημάρ και τις μετανοημένες μαγδαληνές Πασόκ και ΝΔ.
Και το ξαναλέω. Και τσακώνεστε μεταξύ σας και θα έχετε αυτούς τους συμμάχους στην κυβέρνηση. Εσείς θα μας κυβερνήσετε; Ε, ρε τι μας περιμένει......

μαζοχιστής
12 Αυγούστου 2014 στις 8:08 π.μ.

Μάλλον εσύ είσαι εκνευρισμένος και σου βγαίνει όλη η μικροαστίλα. Αφού μας είπες ότι δεν θέλεις να σε κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι σκορποχώρι (θες κάτι συγκροτημένο, σα τη ΝΔ ένα πράγμα...), τώρα μας λες ότι δεν αυξήθηκε σε ψήφους (το ΑΛΛΟ επιχείρημα της ΝΔ!!).

Όμως τι φοβάσαι τότε ρε μεγάλε; ΔΕΝ θα σε "κυβερνήσει" (γειά σας ρε επαναστάτες που σας..."κυβερνάνε").
Τι χωλοσκάς λοιπόν με το θράσος τους και φυσάς και ξεφυσάς μπας και βγει;

Άντε τώρα να γκρινιάξεις στο Σαμαράς δεν ακολουθεί την..."ριζοσπαστική" πρόταση του ΚΚΕ περί μη φορολόγησης 2 σπιτιών. (Το γνωστό λαϊκό σπίτι και το λαϊκό εξοχικό)
ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΥΛΗΔΕΕΕΣΣΣΣ, που θα κάνετε κι επανάσταση από το λαϊκό εξοχικό σας! Σαχλοκούδουνα.

μαζοχιστής
12 Αυγούστου 2014 στις 8:13 π.μ.

Α...τωρα τον είδα και το άλλο. Α...δεν είσαι εσύ που με έχει μπερδέψει. Εσύ μια φορά ξαναμίλησες μαζί μου και με ξετρύπωσες!! Ε τότε κι εγώ σε ξετρύπωσα ρε σούργελο. Γιατί εσύ είσαι άλλος ή μήπως δεν υπογράφεις ανώνυμα; Τι νόημα έχει η παρατήρησή σου;

Όσο για το Μπογιόπουλο, δεν μ' ενδιαφέρει το ΚΚΕ. Η στάση του μ' ενδιαφέρει που τον φτύνουν και κάνει ότι βρέχει. Αν νομίζει ότι αυτό είναι υποχρέωση των κομμουνιστών κάνει μεγάλο λάθος.

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2014 στις 7:22 μ.μ.

@μαζοχιστής.
Χα χα παραληρείς το έχεις καταλάβει; Είναι αυτό που λέμε "πίνω και παραμιλώ". Σε ξετρύπωσα; Πώς σε ξετρύπωσα μεγάλε; Αλλά για να το λες εσύ κάτι θα ξέρεις.
Το ότι δε σου αρέσει το πώς αντιμετωπίζει ο Μπογιόπουλος τις διαφωνιες του με το ΚΚΕ φαντάζομαι ότι πολύ λιγο τον αφορά και τον ενδιαφέρει. Ενήλικας είναι μπορούσε από μόνος του να αποφασίσει αν θα έπαιρνε μέρος στην προσπάθειά σας να δείξετε ότι το ΚΚΕ είναι σαν το δικό σας σκορποχώρι. Και δε θέλησε να το κάνει. Εσύ τώρα πιστεύεις ότι έπρεπε να το κάνει. Πρόβλημά σου. Ούτε εγώ θα ασχοληθώ περισσότερο με τις δικές σου "ανησυχίες" και τσαντίλες.

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2014 στις 8:42 μ.μ.

@8,08
Εγώ δεν είπα ότι δε θα μας κυβερνήσει ο Σύριζα. Αλοίμονό του αν δεν κυβερνήσει. Ξερεις τι ξύλο έχει να φάει απ'τους Πασόκους που μπήκαν μέσα στο Σύριζα για να συνεχίσουν την κυβερνητική τους πορεία; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΦΙΛΕ. ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ. ΄Η ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ. Εγώ απλώς είπα ότι δε θα παρει αυτοδυναμία και θα κυβερνήσει με Δημαρ, ΝΔκαι Πασόκ. Πού είδες ότι είπα εγώ ότι δε θα κυβερνήσει; "Στο θολωμένο σου μυαλό" που λέει και το τραγούδι;Κι ούτε φυσάω και ξεφυσάω. Εχω διαλέξει στρατόπεδο. Θα φυσούσα και θα ξεφυσούσα αν το ΚΚΕ έκανε την μαλακία και δεχόταν την συνεργασία με το σύριζα. Κι έκανε αστική κυβέρνηση μαζί του. Τώρα ξέρω ότι θα έχω το ΚΚΕ πλάι μου στους αγώνες που έρχονται.
Διαφωνείς με τις προτάσεις του ΚΚΕ για την πρώτη κατοικία; Προτιμάς να τους τα πάρουν τα σπίτια ε; Ρε μπας και είσαι κανένας τραπεζίτης ή επιχειρηματίας που ασχολείται με τις αγοραπωλησιες των ακινήτων; Επανασταση; Γιατί λεβέντη μου; σκέφτεσαι την επανασταση; Πώς; ως Ζαπατιστας παπάς ή ως Τσε Γκεβάρα καναπεδάς;;;; ΄Ασε μας ήσυχους ρε αγοράκι που το παίζεις κι επαναστάτης.... Σε λιγο θα μας το παίξεις κι αντάρτης. Τύφλα να 'χει ο Λαφαζάνης μπροστά σου. Γιατί μέχρι εκεί φτάνει το ανταρτιλίκι σας.
΄Εχεις πρόβλημα με το ρήμα "κυβερνώ";;;; Νιώθεις να χάνεις κάτι απ'την επαναστατικότητά σου όταν σου λένε ότι θα σε κυβερνήσουν; Τότε γιατί ακολουθείς το Σύριζα που όπου πάει λέει ότι είναι η "κυβερνώσα αριστερά;" Βλέπεις ότι για να το παίξεις φλου κι ανέμελος και στο βάθος αναρχοαυτόνομος πετάς μπούρδες;
Το άλλο που μας κούφανε μεγάλε. Μου κάνεις παρατήρηση που λέω ότι δεν ανεβήκατε. Ψέματα ειναι; Ανεβήκατε στις ευρωεκλογές και δεν το καταλάβαμε; Δείξε μου από πού φαίνεται και να το δεχτώ αν είναι έτσι.
Και μια συμβουλή. Αν θες την ακολουθείς. Αν όχι, καλή καρδιά. Δε σου φταίνε οι αλλοι γιατι εσύ και το κόμμα σου δεν μπορείτε να τους πείσετε να σας ψηφίσουν. Δε σας χρωστάει κανείς καμιά κυβέρνηση. Βγείτε στον κόσμο και πείστε τον και αν τον πείσετε με γεια σας με χαρά σας η κυβέρνησή σας. Ετσι κι αλλιώς , με ή χωρίς αυτοδυναμία, συριζαίοι, το ξεβράκωμα ως κυβερνώσα αριστερά, δεν το γλιτώνετε.
Α, και για τον Μπογιοπουλο. Ποιοι τον φτύνουν; εσείς συριζαίοι; Σιγά τα αυγά. Εσείς φτύνεστε κι ο ένας με τον άλλον μεταξύ σας. Κι όχι για να μην αβασκαθείτε φυσικά. Τον Μπογιο δε θα φτύνατε; Εδώ οι συνιστώσες σας βγάζουν τα μάτια η μια της άλλης. Και πού είσαι ακόμη; Κάτσε να έχετε να χωρίσετε κυβερνητικές καρέκλες... Τώρα που θα ειναι κι άλλοι υποψηφιοι για αυτές.... Καλά ξεμπερδέματα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger