Home » , » Δηλώσεις για ομοφυλόφιλους και .. ο Χρόνης Μίσσιος

Δηλώσεις για ομοφυλόφιλους και .. ο Χρόνης Μίσσιος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014 | 9:43 μ.μ.

Κάτι οι σημερινές κατάπτυστες δηλώσεις του Γ.Γ. του ΚΚΕ για το σύμφωνο συμβίωσης και το δικαίωμα υιοθεσίας για τους ομοφυλόφιλους που προσβάλλουν όλον τον αριστερό κόσμο, κάτι το ομοφοβικό τουί του χριστιανοταλιμπάν Νικολόπουλου στον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, μου ήρθαν στο μυαλό τα λόγια του συγγραφέα:

"Πάντως, να σου πω κάτι, και μη σε παραξενέψει. Πολλές φορές, περισσότερο λεβέντες και παλικάρια θεωρώ τους ομοφυλόφιλους, τους πούστηδες, μωρέ, που έχουν την παλικαριά να λένε στα ίσα στην κωλοκοινωνία, στην κωλοοικογένεια και στην κωλοεργοδοσία, ναι, ρε μαλάκες, είμαστε διαφορετικοί από σας, δε μας αρέσει να γαμούμε, μας αρέσει να γαμιόμαστε, διότι εκεί τη βρίσκουμε... Τους φαντάζεσαι μόνους, ενάντια σ' ολόκληρο το κωλοσύστημα, χωρίς καμιά επαγγελία πανανθρώπινων σκοπών και στόχων, χωρίς τη δικαιολογία του καλού Σαμαρείτη, να διαφοροποιούνται απλά και σκέτα, χωρίς φιοριτούρες, από την ανάγκη να χαρούν στη σύντομη ζωή τους αυτό που λέγεται έρωτας, δηλαδή την ανάγκη να ζήσουν."

(Χρόνης Μίσσιος, "...καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς")

Το παραπάνω κείμενο αλιεύσαμε από το f/b






Μοιράσου το :

+ σχόλια + 126 σχόλια

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2014 στις 10:07 μ.μ.

Χρόνης Μίσσιος;;;;; δεν τον ξερει το κκε ρε σεις!! οπορτουνιστης του κερατα!! καλυτερα μαιλης!!

28 Αυγούστου 2014 στις 10:45 μ.μ.

Πάλι την πάτησε ο Νικολόπουλος... Take the one and hit the other..

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2014 στις 11:00 μ.μ.

Μια χαρα ητανε οι δηλωσεις του σ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ειπε το αυτονοητο. ο καθενας μπορει να κανει οτι γουσταρει αλλα παιδια πρεπει να ειναι με οικογενεια γυναικας και αντρα.

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2014 στις 12:07 π.μ.

@28 Αυγούστου 2014 - 11:00 μ.μ
΄Εννοια σου και το ξέρουν αυτό. Αλλά για να μαζέψουν ψηφαλάκια μέχρι και ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΑ ΥΠΟΣΧΕΘΟΥΝ.

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2014 στις 1:53 π.μ.

"Κατάπτυστες" οι δηλώσεις Κουτσούμπα...
Ο κάθε βλαμμένος αριστεροχαρούμενος μπορεί να λέει ότι μαλακία του κατέβει, no problem!

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2014 στις 4:12 π.μ.

Κατάπτυστες δηλώσεις? Πολύ εύκολοι έχετε γίνει.

Δεν τοποθετήθηκε υπερ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και των επιλογών τους? Το έκανε και ορθά.

Η άρνηση στο σύμφωνο συμβίωσης είναι σφαλερή, επειδή το σύμφωνο συμβίωσης (πρέπει να) εμπεριέχει συνθήκες και όρους προστασίας και δικαιωμάτων των μελών του ζευγαριού, ετερόφυλο ή ομοφυλόφιλο, που είναι απαραίτητα. Για παράδειγμα, ανευ συμφώνου συμβίωσης, με το θάνατο του ενός από τους δύο, το άλλο μέλος χάνει όσα κοινωνικά και αστικά δικαιώματα έχαιρε κατά τη διάρκεια της κοινης ζωής, λόγου χάρη μπορεί να υποστεί έξωση αν το συμβόλαιο ενοικίασης είχε συμβληθεί με το αποθανόντα μέλος, για να μην μιλήσουμε για κληρονομικά ζητήματα. Άρα εδώ ο Κουτσούμπας έχει φάουλ.

Όσο για το ενδεχόμενο της ανατροφής των παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, αν έχετε καταλήξει σε πλήρη, γενική αποτελεσματική ηθική και νομική φόρμουλα περί (α) της υιοθεσίας, (β) της πρακτικής δανεισμού μητέρας για κύηση, καταρχάς στην περίπτωση ετερόφυλων ζευγαριών και μετά βλέπουμε για τα ομοφυλόφιλα, τότε μπαβο σας αλλά κάντε τον κόπο να γράψετε σχετικά για να μάθουμε κι εμείς οι υπόλοιποι οι καθυστερημένοι.

Έπειτα, ακόμη κι όταν έπειτα από ενδελεχή ανάλυση προκύψει ότι ο Κουτσούμπας σφάλλει λάθος μεριά να βρεθεί

Αριστεροχαρουμενος
29 Αυγούστου 2014 στις 5:49 π.μ.

ΚΚΕ...αριστερή συνιστώσα της ΝΔ.

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2014 στις 9:07 π.μ.

@ ανώνυμος 11.ΟΟ

Το δράμα είναι ότι κι εσύ -ενώ μεγάλωσες σε ("φυσιολογική") οικογένεια, με γυναίκα και άντρα- έχεις φτάσει στο σημείο να λες ότι έχει δίκιο ο Κουτσούμπας!!!

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2014 στις 9:38 π.μ.

Καλά ρε ότι θα φτάνατε στο σημείο να θεωρείτε κατάπτυστες τις δηλώσεις του Κουτσούμπα μόνο και μόνο για να βγάλετε το άχτι σας, δείχνει και σε τι βαθμό ωριμότητας βρίσκεστε. Στον ίδιο με το νεαρο παιδι που έβαλε το σχόλιο στο φέισμπουκ. Και καλά εκείνος είναι παιδί, εσείς;
Για επιχειρηματολογήστε μας γιατί θα είναι φυσιολογικό να ζήσει ένα παιδι με οικογένεια με γονείς του ίδιου φύλλου; Και τι το καλό θα φέρει στην ψυχοσύνθεση αυτού του παιδιού; Για πεστε μας τι λενε οι παιδοψυχολογοι γι' αυτό το θέμα; Αφού δείχνετε να είστε ειδικοί.

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2014 στις 10:13 π.μ.

Το κειμενο απ' το φέισμπουκ το έδωσε ο ίδιος ο νεαρός που το έγραψε να δημοσιευτεί;

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2014 στις 10:19 π.μ.

Καλά θα κάνει πάντως ο νεαρός που έγραψε στο φέισμπουκ το σχόλιο να μην παριστάνει τον εκπρόσωπο όλου του αριστερού κόσμου σε τόσο ειδικά θέματα. Δεν έχει αυτή την εμπειρία ούτε και το δικαίωμα. Και να μην είναι τόσο σιγουρος ότι ακόμη και στο συριζα δε θα βρει ανθρώπους που διαφωνούν μαζί του. ΄Ισως και τους ίδιους του τους γονείς.

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2014 στις 1:40 μ.μ.

Οτι να ναι...
Ο Κουτσουμπας ειπε αυτο που επρεπε. Κανενας ρατσισμος να μην ειναι ανεκτος απεναντι σε προσωπικες επιλογες του καθε ανθρωπου αλλα το τι κανει ο καθενας στο κρεβατι του ειναι δικη του υποθεση οχι της κοινωνιας. Ολοι να εχουν ισα δικαιωματα αλλα γι'αυτο δεν χρειαζεται καποιο συμφωνο συμβιωσης αποκλειστικα για τα ομοφυλα ζευγαρια.
Τελος το ζητημα του παιδιου σηκωνει τεραστια κουβεντα. Αλλα η θεση του ΚΚΕ ειναι ορθοτατη.

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2014 στις 2:38 μ.μ.

9.38 ρωτας:

Για επιχειρηματολογήστε μας γιατί θα είναι φυσιολογικό να ζήσει ένα παιδι με οικογένεια με γονείς του ίδιου φύλλου; Και τι το καλό θα φέρει στην ψυχοσύνθεση αυτού του παιδιού; Για πεστε μας τι λενε οι παιδοψυχολογοι γι' αυτό το θέμα; Αφού δείχνετε να είστε ειδικοί.

εγω δεν ειμαι ειδικος και δεν ξερω. ουτε ομως ο καθε κουτσουμπας ειναι ειδικος. αρα μπορει να λεει και τριχες αφου δεν ειναι επιστημονας με τεκμειριωμενη αποψη. ΄η επειδη ειναι γραμματεας μπορει να λεει οτι του καπνισει χωρις ντοκουμεντα;
μηπως υπερασπιζεται το πατρις θρησκεια-οικογενεια απο αλλο δρομο;

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2014 στις 3:16 μ.μ.

Τέτοια κατάντια,να είναι υποχρεωμένα τα θλιβερά παπαγαλάκια του Περισσού να υπερασπίζονται τις ομοφοβικές δηλώσεις του ρατσιστή Κουτσούμπα,δεν την περίμενε ούτε ο πιό φανατικός σταλινιστής.
Στην προσπάθειά του το μόρφωμα του Περισσού να προσεταιριστεί κανά ψηφαλάκι απο τους Ελληναράδες και τους φασίστες,δεν διστάζει να ντροπιάσει ιστορία και αγώνες υπέρ αδυνάτων.Ταυτίζεται με τις ρατσιστικές και χυδαίες απόψεις Νικολόπουλου,κατά το ''ούνα φάτσα ούνα ράτσα''.Πλησιάζει επικίνδυνα τις θέσεις της ναζιστοσυμμορίας,και δεν αποκλείεται να δούμε τους κνίτες μαζί με τους αβγουλοκέφαλους και τους Χριστιανούς Ταλιμπάν,να ματαιώνουν παραστάσεις στο Χυτήριο.Ο Σιφωνιός και η Κανέλλη τους δείχνουν τον δρόμο.
Φυσικά ως συνήθως το ΚΚΕ το 2070 θα αναθεωρήσει την θέση του,και θα παραδεχτεί πως έκανε ''λάθος''.
Τα χαμηλά ποσοστά,βλάπτουν σοβαρά την υγεία του ιερατείου,και σε κάνουν να χάνεις αυγά και πασχάλια.
Υ.Γ.Το ΚΚΕ αφού είναι κατά του συμφώνου συμβίωσης,λογικά δεν θεωρεί σωστό να παίρνουν οι gay εργαζόμενοι το επίδομα εγγάμων.
Να κάνει άμεσα το ΠΑΜΕ παράσταση διαμαρτυρίας ώστε να κοπεί το επίδομα απο τους ανώμαλους,αυθορεί και παρά χρήμα.
Ε ρε γλέντια!!

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2014 στις 3:39 μ.μ.

@29 Αυγούστου 2014 - 2:38 μ.μ.
΄Οποιος είναι ενάντια στο να έχουν δικαίωμα τα ζευγάρια που έχουν το ίδιο φύλο να υιοθετούν παιδιά είναι στο πρότυπο πατρις -θρησκεια- οικογένεια;;; Φίλε τις θέσεις του το ΚΚΕ δεν τις βγάζει μασώντας φύλλα δάφνης. Ρωτάει ειδικούς και τις βγάζει. Θα σου προτεινα λοιπόν πριν πεις ό,τι θες -κι είναι δικαίωμά σου- να κάτσεις να διαβασεις λίγο παιδοψυχολογία και να δεις τι σημαντική επιρροή έχει στην ψυχοσυνθεση του παιδιού το προτυπο του πατέρα και της μητέρας. Ακόμη κι όταν θα μεγαλώσει κι έρθει η ώρα να κάνει τη δικη του οικογένεια. Τι προτυπο οικογένειας θα έχει στο μυαλό του. Και περιμένετε ρε παιδά να δειτε τι θα πουν οι ειδικοί πάνω σ' αυτό πριν αρχίσετε να λέτε διάφορα μονο και μονο γιατί πρέπει να διαφωνήσετε με τον Κουτσούμπα. Για τα παιδια μας πρόκειται. Μην το παίρνετε αψήφιστα.

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2014 στις 4:49 μ.μ.

Ti πιό φυσικό,απο το ΚΚΕ να παριστάνει τον ειδικό στην παιδοψυχολογία?
Ο Μαίλης,η Κανέλλη,ο Γόντικας,ο Κουτσούμπας,τι σκατά είναι?Παιδοψυχολόγοι με ντοκτορά είναι.
Εχει αποκτήσει εμπειρεία το ΚΚΕ γύρω απο το θέμα,παιδαγωγώντας πολλές γενιές κνιτών,με τα θαυμάσια σημερινά αποτελέσματα.
Και είναι φυσικότατο να μην θέλει το σύμφωνο συμβίωσης το ΚΚΕ.Να μην επιθυμεί τα παιδιά να στερούνται κάποιον απο τους γονείς τους,και ειδικά τον πατέρα.Και αυτό γιατί το ΚΚΕ γαλουγήθηκε εξ απαλών ονύχων να έχει πάντα και τους δύο γονείς.
Μητέρα την Σοβιετία,και πατέρα τον Πατερούλη.
Ασπιλοι και αμόλυντοι και οι δύο,κατάφεραν να αναθρέψουν το παιδί τους με τα ιδεώδη του υπαρκτού,και πίστη στο πατρίς θρησκεία οικογένεια.Οπως ακριβώς κατά τον Φαράκο,οι κνίτες πρέπει να αριστεύουν στα μαθηματά τους,πρέπει και στην οικογενειακή τους ζωή να μην υποκύπτουν σε ''ανωμαλίες''.
Υ.Γ.Οι ''ειδικοί''που εναντιώνονται στο σύμφωνο συμβίωσης,είναι κάτι ξεπεσμένοι χριστιανοταλιμπάν παραθρησκευτικών οργανώσεων,καθώς και διάφοροι ''επιστήμονες''φασίστες,όπως ο πρόεδρος του ψυχιατρικού καταστήματος στο Δαφνί.
Γιατι τα φύλλα δάφνης όταν τα μασάς έχουν παρενέργειες που γρήγορα εξαφανίζονται.
Ενώ οι παρενέργειες απο το μάσημα του Κουκουεδόχορτου,δημιουργούν ανίατες καταστάσεις που ακόμα δεν βρέθηκε το γιατρικό να τις θεραπεύσει.

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2014 στις 4:52 μ.μ.

Ο Σταλιν θα σε στοιχιωνει μια
οπως καθε φασιστα και σντεπαναστατη.
Αληθεια ο Τσε που ηταν σταλινικος μεχρι τα μπουνια ηταν και αυτος ρατσιστης?

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2014 στις 8:16 μ.μ.

@ 4:49 μ.μ
Ρε Χ.Α.λβα αφου σε έχουμε πάρει χαμπάρι τι είσαι, τι προσπαθείς; Και να 'λεγες και τίποτα ενδιαφέρον. Α ρε κατακαημένη Αράχοβα.

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2014 στις 8:29 μ.μ.

@ 4:49 μ.μ.
Ειχαμε κι εσένα κάμποσο καιρό πριν για παιδοψυχολόγο αλλά μας βγήκες στο τέλος πατροκτόνος. Κόντεψες να μας διαλύσεις με την παρεούλα σου. Και σε διώξαμε. Κι απο τότε τριγυρνάς σαν την άδικη κατάρα στα σάιτ να λες για το "κακό ΚΚΕ που έδιωξε έναν καθοδηγηταρά σαν και σένα." Οταν σου λεω εγώ ότι υπάρχουν πολλά ψώνια στο ίντερνετ... εσύ δεν κοιτάς στον καθρέφτη και δεν με πιστεύεις. Τραβα τώρα να μασησεις ταραμά...

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2014 στις 8:41 μ.μ.

Η παραδοσιακός τύπος οικογένειας σιγά-σιγά αρχίζει και στην Ελλάδα να ξεπερνιέται. Διαζύγια, γεννήσεις παιδιών εκτός γάμου, (είτε με δωρεά σπέρματος, είτε με παρένθετη μητέρα), υιοθεσία παιδιών από ετερόφυλα ή ομόφυλα ζευγάρια, είναι συνηθισμένες διαδικασίες στο εξωτερικό και ευτυχώς σταδιακά θα ρθουν και στην χώρα μας. Δεν είμαι ομοφυλόφιλος, ωστόσο θα πρότεινα στους φίλους του κκε που μιλάν για κανονικό και φισιλολογικό να ψάξουν να βρουν τι ήταν... κανονικό και φυσιολογικό πριν την επικράτηση του χριστανισμού! Ένα ομόφυλο ζευγάρι μπορεί εξίσου καλά να μεγαλώσει ένα παιδί με ένα ετερόφυλο ή ναι είναι εξίσου ανίκανο με ένα ετερόφυλο . Όσο για τα πρότυπα το χειρότερο πρότυπο που μπορεί να δώσει κάποιος σε ένα παιδί είναι αυτό της υποκρισίας. Δηλαδή ενώ κάποιος έχει μια συγκεκριμένη σεξουαλική προτίμηση να είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει την παραδοσιακό τρόπο για να αποκτήσει παιδί. Μπράβο σε όσους διεκδικούν τα δικαιώματα τους έχοντας απέναντι τους δεξιούς και... αριστερούς ηθικολόγους. Αλήθεια οι κνίτες τι έχουν να πουν για την Λιάνα που και ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις έχει και παιδί μεγάλωσε και χριστιανή δηλώνει!!!

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2014 στις 9:04 μ.μ.

Και είναι φυσικότατο να μην θέλει το σύμφωνο συμβίωσης το ΚΚΕ.Να μην επιθυμεί τα παιδιά να στερούνται κάποιον απο τους γονείς τους,και ειδικά τον πατέρα.Και αυτό γιατί το ΚΚΕ γαλουγήθηκε εξ απαλών ονύχων να έχει πάντα και τους δύο γονείς


Μόνο αυτό να διαβάσει κάποιος καταλαβαίνει σε τι κατάσταση πνευματικής διαύγειας βρίσκεσαι. Να σου ζητούσαμε να γράψεις τα ονοματα των ειδικών που αναφέρεις άστο... μπορεί να μας γράψεις τίποτα μοντέλα ή ποδοσφαιριστές. Ορίστε λοιπόν βγειτε στην κοινωνία και πέστε της τις νέες σας προτάσεις. Και πείστε την. ΄Ετσι κι αλλιώς το ξεβράκωμα δε θα το γλιτώσετε.

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2014 στις 9:58 μ.μ.

«Κατάργηση της οικογένειας. Ακόμα και οι πιο ριζοσπάστες αγανακτούν γι' αυτή την επαίσχυντη πρόθεση των κομμουνιστών...Οι αστικές φλυαρίες για την οικογένεια και την ανατροφή, για τις προσφιλείς σχέσεις των γονιών με τα παιδιά, γίνονται τόσο πιο αηδιαστικές, όσο περισσότερο, εξαιτίας της μεγάλης βιομηχανίας, σπάνε όλοι οι οικογενειακοί δεσμοί για τους προλετάριους. Ο αστικός γάμος είναι στην πραγματικότητα η κοινοκτημοσύνη των παντρεμένων γυναικών. Το πολύ πολύ θα μπορούσαν να κατηγορήσουν τους κομμουνιστές ότι θέλουν στη θέση μιας υποκριτικά σκεπασμένης κοινοκτημοσύνης των γυναικών να βάλουν μια επίσημη, ανοιχτόκαρδη κοινοκτημοσύνη των γυναικών. Κατά τα άλλα είναι αυτονόητο πως με την κατάργηση των σημερινών σχέσεων παραγωγής, εξαφανίζεται και η κοινοκτημοσύνη των γυναικών που απορρέει απ' αυτές, δηλαδή η επίσημη και η ανεπίσημη πορνεία».Μάρξ- Ένγκελς, «Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος»... «Γάμος, ιδιοκτησία και οικογένεια παραμένουν απρόσβλητα, στη θεωρία, διότι αποτελούν την πρακτική βάση που πάνω της η αστική τάξη έχει οικοδομήσει την κυριαρχία της, και διότι στην αστική τους μορφή αποτελούν τους όρους που κάνουν τον αστό αστό, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που η συνεχής παραβίαση του Νόμου κάνει τον θρήσκο Εβραίο ένα θρήσκο Εβραίο. Αυτή η στάση του αστού απέναντι στους όρους της ύπαρξής του αποκτάει μια από τις καθολικές της μορφές στην αστική ηθική... Η αστική διάλυση της οικογένειας... δεν εμποδίζει την ίδια την οικογένεια να συνεχίζει πάντοτε να υπάρχει. Η βρώμικη ύπαρξη της έχει το αντίβαρο της μέσα στην Ιερή έννοια της, μέσα στην επίσημη φρασεολογία και την καθολική υποκρισία... Ο εσωτερικός οικογενειακός δεσμός είχε διαλυθεί, οι ξεχωριστοί συντελεστές που αποτελούσαν την έννοια της οικογένειας είχαν διαλυθεί, λόγου χάρη η υπακοή, η ευσέβεια, η πίστη στο γάμο κλπ. 'Αλλά το πραγματικό σώμα της οικογένειας, η σχέση ιδιοκτησίας, η αποκλειστική στάση απέναντι σε άλλες οικογένειες, η υποχρεωτική συνοίκηση σχέσεις που δημιουργούνται από την ύπαρξη των παιδιών, τη δομή των σύγχρονων πόλεων, το σχηματισμό του κεφαλαίου, κλπ. όλα αυτά διατηρήθηκαν, διότι η ύπαρξη της οικογένειας έγινε αναγκαία από τη σύνδεση της με τον τρόπο παραγωγής, που υπάρχει ανεξάρτητα από τη θέληση της αστικής κοινωνίας» (Κ. Μαρξ., Φ. Ένγκελς «Η Γερμανική Ιδεολογία, έκδ. Gutenberg σελ. 254- 255). Κνίτες κάψτε τα συναξάρια της Κεντρικής επιτροπής (αλήθεια το πόνημα του φαράκου έχει ακόμη ισχυ;) και διαβάστε επιτέλους και λίγο Μαρξ απ το πρωτότυπο!!! Οι προλετάριοι δεν έχουν ούτε θρησκεία, ούτε πατρίδα, ούτε οικογένεια τα ακούτε εκεί στο Κανελικό Κόμμα Ελλάδας;

Ανώνυμος
30 Αυγούστου 2014 στις 1:09 π.μ.

Τσε που ηταν σταλινικος μεχρι τα μπουνια !!
ρε πας καλα; η αρχη του τελους του ηταν το ταξιδι του στην εσσδ και τη γραφειοκρατικη σαπιλα ποτ ειδε.
περισσοτερο μαικος ναι

Θα τρελαθούμε
30 Αυγούστου 2014 στις 1:34 π.μ.

Αν κατακρίνατε το ΚΚΕ επειδή στηρίζει την πυρηνική οικογένεια (άνδρας-γυναίκα παιδιά) και τη μονογαμία, θεσμούς που αποτελούν γέννημα-θρέμμα των εκμεταλλευτικών κοινωνιών, θα σας κατηγορούσα για αριστερισμό, αλλά θα σας καταλάβαινα.
Αν μου λέγατε ότι στον κομμουνισμό η ανατροφή των παιδιών θα πρέπει να είναι κυρίως υπόθεση της κοινωνίας και λιγότερο των γονιών, θα σας έλεγα ότι έχετε δίκιο αλλά ταυτόχρονα κι ότι βιάζεστε, γιατί κάτι τέτοιο αργεί πολύ.
Όταν όμως κατακρίνετε το ΚΚΕ επειδή δεν συμφωνεί να παντρεύονται και να υιοθετούν παιδιά οι ομοφυλόφιλοι, ε... είστε για κλάματα! έχετε χάσει τελείως την μπάλα.

ΥΓ: Ορισμένοι μετά την έννοια του αριστερού πάτε να ξεφτιλίσετε την έννοια του προοδευτικού.

Ανώνυμος
30 Αυγούστου 2014 στις 3:50 π.μ.

Μονο που οταν πηγε στην ΕΣΣΔ ηταν στο αποκορυφωμα της η αποσταλινοποιηση.
Ουτε ιστορια δεν ξερεις θες να κανεις και υποδειξεις

Ανώνυμος
30 Αυγούστου 2014 στις 6:49 π.μ.

Ά ρε Κνίτες πατρίδα-κόμμα(σαν να λέμε θρησκεία)-οικογένεια. Αλήθεια αν είχατε έστω και λίγη στοιχειώδη μόρφωση δεν θα ξεστομίζατε τις παπαριές που λέτε. Άρε κατακαημένε Ρίτσο αν ζούσες σήμερα οι τωρινοί κνίτες θα σου χαν κρεμάσει κουδούνια !!! Εγώ προτείνω να έχει δικαίωμα υιοθεσίας μόνο συλλογικά κάθε ΟΒ και ΚΟΒ! Δεν γίνεται να αφήνουμε να δηλητήριάζουν τις παιδικές αθώες ψυχές με το δηλητήριο του οπορτουνισμού (εδώ είναι η ρίζα του κακού για τις ομόφυλες σχέσεις, επειδή δεν έχουν τα @ρχ....@ να γίνουν ντούροι κομμουνιστές φοράνε τα οπορτουνιστικά ροζ) και μετά να βγαίνει ο γιος σου ντιντής και η κόρη σου ροκυ Μπαλμπόα!!! Για αυτό λοιπόν Υιοθεσία μόνο από οβ-κοβ και κάθε εβδομάδα έλεγχος από τα ανώτερα όργανα για να ελέγχουν κατά πόσο τα κοριτσάκια ταιριάζουν στο ιδανικό πρότυπο γυναίκας (κανελη) και τα αγοράκια στο ιδανικό πρότυπο άνδρα (Μαίλη). Διασταύρωση για την...100% άρια φυλή προλεταρίων!

Ανώνυμος
30 Αυγούστου 2014 στις 8:02 π.μ.

1.09 Αυτο να το προσεξεις γιατι εχεις πυρετο Και βεβαια πηγε στην ΕΣΣΔ το 1961 και διαφωνησε με το 20ο συνεδριο του 1956 και την οπορτουνιστικη στροφη. ο ΣΤΑΛΙΝ πεθανε το 1953. αντε περαστικα 3.16 Μεγαλυτερο καταντημα απο το δικο σας οπορτουνα δεν υπαρχει. εχεις χαιρετισμους απο το ΑΓ.ΟΡΟΣ με του ζαπατιστα ΞΕΦΤΙΛΕΣ

Ανώνυμος
30 Αυγούστου 2014 στις 11:30 π.μ.

@29 Αυγούστου 2014 - 9:58 μ.μ.
Καλά με αυτά που έβαλες απ' τον Μαρξ και ΄Εγκελς πείθεις κανεναν ότι είναι σωστή η υιοθετηση παιδιών απ' τους ομοφυλόφιλους;;; Ωραια. Εγώ σου λεω βγέστε στην κοινωνια και πεστε τα αυτά. Αλλά δεν έχω δει να βγαίνετε... τι έγινε;; κολλάμε, κολλάμε;;;;; Προσωπικά δε θα ξαναασχοληθώ μαζί σου γιατί την μπουρδολογία την έχεις κάνει επιστήμη. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ.

Ανώνυμος
30 Αυγούστου 2014 στις 1:42 μ.μ.

Είστε για γέλια οι μικροαστοί κομμουνιστοφοβικοί προοδευτικούτσικοι που συνεχώς βγάζετε το "οτιναναι" μίσος σας για το ΚΚΕ.

Ανώνυμος
30 Αυγούστου 2014 στις 3:48 μ.μ.

Ρε δεξιοί και Συριζαίοι αν θέλετε πραγματι να μας κάνετε Ευρώπη, δεν κοιτάτε να μας φέρετε μισθούς στο ύψος της Γερμανίας και τα προνομια που έχουν εκει οι εργαζόμενοι; Οσα τους έχουν μείνει τελοσπάντων. Ε; Για θυμηθείτε τι μας υποσχόσασταν όλοι πλην του ΚΚΕ όταν βάζατε την τζίφρα σας στην ένταξή μας στην ΟΝΕ; Λυσαμε δηλαδή όλα μας τα προβλήματα θα κοιτάξουμε κι αν τα ομοφυλοφιλα ζευγάρια θα μπορούν να υιοθετούν. Ρωτάτε αν θέλει σήμερα κανείς να υιοθετήσει έτσι που μας καταντήσατε με τις τζίφρες σας ανίκανοι; Εδώ δεν παντρεύονται πια οι νέοι γιατί δεν μπορούν να ανοίξουν οικογένεια, δεν έχουν τα μέσα, κι εσείς μου συζητάτε για τα ομοφυλοφιλα ζευγαρια. Αλλά σωστά. Για τι θα συζητήσετε; Για το τι ειπωθηκε με την τρόικα;;;; συμφέρει; Δε συμφέρει....

Φάντασμα
30 Αυγούστου 2014 στις 9:48 μ.μ.

Αν τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να υιοθετούν παιδιά ή όχι, αυτό δεν είναι θέμα πολιτικής και κακώς ο Κουτσούμπας πήρε θέση.

Αν τα ομόφυλα ζευγάρια δικαιούνται συμφώνου συμβίωσης ή όχι, αυτό είναι θέμα 100% πολιτικό γιατί αφορά ατομικά και πολιτικά δικαιώματα. Το σύμφωνο συμβίωσης διασφαλίζει σε ομόφυλα ζευγάρια που συμβιούν τα στοιχειώδη πολιτικά διακαιώματα που απολαμβάνουν και τα ετερόφυλα ζευγάρια. Δηλαδή δικαίωμα στην κληρονομία, στην ασφαλιστική κάλυψη του/της συντρόφου, κλπ, κλπ.

Άρα είναι απολύτως βέβαιο πως κάθε προοδευτικός άνθρωπος και ακόμα περισσότερο κάθε γνήσιος Κομμουνιστής θα πρέπει να υποστηρίζει το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η θέση του Κουτσούμπα βρωμάει μικροαστικό συντηρητισμό και γι αυτό είναι ΕΜΕΤΙΚΗ και ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ 100%.

Βέβαια, το ΚΚΕ πιστό στις "αξίες" που μας έχει συνηθίσει, δηλ. τους μικροαστικούς συντηρητισμούς αλά κατηχητικό, συνεχίζει την παράδοση που ξεκίνησε εδώ και δεκαετίες. Όπως κάποτε το ΚΚΕ κατέκρινε το ρεμπέτικο και αργότερα τη Ροκ ή ακόμα και τις σεξουαλικές επαφές μεταξύ ετερόφυλων συντρόφων εκτός γάμου, έτσι και σήμερα επαναλαμβάνει τις ίδιες μ@λ@......

Ανώνυμος
30 Αυγούστου 2014 στις 10:36 μ.μ.

3.50

χαζοβιολη 1953 και 1961 υπηρχε γραφειοκρατικη σαπιλα. αυτο σου ειπα. μαοικος ηταν. φερε κειμενα που υμνει το σταλιν ο τσε κοτα

Ανώνυμος
30 Αυγούστου 2014 στις 10:37 μ.μ.

κουτσουμπας!!! το μοντελο του συγχρονου επαναστατη!! ε ρε γλεντια

Ανώνυμος
31 Αυγούστου 2014 στις 12:58 π.μ.

@ Ανώνυμος
30 Αυγούστου 2014 - 10:36 μ.μ.
Εσύ; πότε θα φέρεις τα κειμενα που δειχνουν ότι ήταν μαοϊκός;;;;

Ανώνυμος
31 Αυγούστου 2014 στις 1:02 π.μ.

@9:26 μ.μ.
Τα πρότυπα μπορεί να τα πάρει από οποιοδήποτε φιλικό άτομο (άντρα ή γυναίκα αντίστοιχα) του οικογενειακού περιβάλλοντος - δεν είναι ανάγκη να είναι ο πατέρας ή η μητέρα του.

Θες να μας πεις εσύ σε ποιον ειδικο το διαβασες αυτό που λες;;;; Αναφέροντας βέβαια και βιβλίο.

Ανώνυμος
31 Αυγούστου 2014 στις 1:04 π.μ.

@30 Αυγούστου 2014 - 10:37 μ.μ.
Ο Κουτσούμπας είναι το μοντέλο του σύγχρονου επαναστατη;;;; ΄Ελα!!!! Κι εγώ που νομιζα οτι ησουν εσύ....

Ανώνυμος
31 Αυγούστου 2014 στις 1:07 π.μ.

Ρε παιδιά οι θεσεις των άλλων κομμάτων ποιες είναι; Ο Σύριζα εχει βγάλει θέση; Δε μας τη δίνετε κι εμας να τη δουμε;;;

Ανώνυμος
31 Αυγούστου 2014 στις 1:09 π.μ.

Καλά μπαίνουν κάποιοι απ' την εποχή του Νώε και θυμούνται τι έκανε στα νιάτα τους το ΚΚΕ. Πάντως ο Φαράκος παιδιά που είχε φτιάξει αυτόν τον κώδικα; τι ήταν δεν ξέρω; καλής συμπεριφοράς, ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ.

Ανώνυμος
31 Αυγούστου 2014 στις 1:55 π.μ.

Ωραία απ' ό,τι κατάλαβα το ΚΚΕ το κατηγορείτε γιατί κάποτε δεν δεχόταν το ρεμπέτικο- ο Τσιτσάνης το ήξερε αυτό;- και το ροκ γιατί κάποτε είχε βγάλει έναν κώδικα καλής συμπεριφοράς και σας χάλαγε τα καμάκια, ενίοτε το κατηγορείτε και για τα σπυριά σας και για το ότι έχετε μείνει χωρίς ένσημα και με το απωθημένο του καθοδηγητή γιατί σας έδιωξε κλοτσηδόν, κ.λ.π. κ.λ.π.

Ανώνυμος
31 Αυγούστου 2014 στις 11:11 π.μ.

Α, για αυτό χτυπιέστε κατω οι συριζαίοι απ' τους πιο νεους ως τους πιο γέρους για τις θέσεις του ΚΚΕ για τις υιοθεσίες ομόφυλων ζευγαριών ... φοβάστε ότι το ΚΚΕ έτσι προσπαθει να λάβει ψήφους απ' τους οπισθοδρομικούς αφελεις θρήσκους κ.λ.π. Οπότε τσάμπα πήγε ο αρχηγός σας ο Τσίπρας στο Αγιο ΄Ορος, έμεινε μόνος του με την εικόνα για 10 ολόκληρα λεπτά, δέχτηκε τα συγχαρητήρια των μοναχών για τη μεσολάβησή του για την ευνοϊκή ρύθμιση των φορολογικών τους θεμάτων και τους αναγόρευσε σε Ζαπατίστας της Ελλάδας;;;;
Πού 'στε ψευτόμαγκες του Σύριζα; Κανείς δεν παίρνει τις ψηφους αυτών των ανθρώπων. Ειναι προδιαγεγραμμένοι. Από Νδ ως χρυσή αυγή φτάνουν. Οπότε τσάμπα το θέατρο του αρχηγού σας μπροστα΄στην εικόνα.

Ανώνυμος
31 Αυγούστου 2014 στις 11:12 π.μ.

@31 Αυγούστου 2014 - 1:09 π.μ.
Σωστά. Νομίζω έγινε και επίτιμος πρόεδρός του;;;; Χα χα χα

Ανώνυμος
31 Αυγούστου 2014 στις 12:27 μ.μ.

Καλό είναι να μη χάνουμε το μέτρο και να μην παίζουμε με ανθρώπινες ψυχές μόνο και μόνο για να κάνουμε τους προοδευτικούς.Σαφώς και θα πρέπει να αναγνωριστεί το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομοφυλόλυλα ζευγάρια, αλλλά το να δώσουμε στα ομοφυλόφυλα το δικαίωμα υιοθετούν παιδιά είλλο πράγμα.Καλώς ή κακώς από τη φύση τα παιδιά γεννιούντα ιαπό δύο ετερόφυλους γονείς και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.Το παιδί χρειάζεται μέσω της ταυτισης με τους γονείς του να ταυτιστεί και να γνωρίσει και τα δύο φύλα, να περάσει από τη διαδικασία του Οιδοιπόδειου ή του Συνδρόμου της Ηλέκτρας ανάλογα με το φύλο του και μέσα αό αυτές τις διαδικασίες να ταυτοποηθεί ή όχι με το φύλο του.,,

Ανώνυμος
31 Αυγούστου 2014 στις 1:45 μ.μ.

@ 30 Αυγούστου 6,49 π.μ.
Μας λες:

Δεν γίνεται να αφήνουμε να δηλητήριάζουν τις παιδικές αθώες ψυχές με το δηλητήριο του οπορτουνισμού (εδώ είναι η ρίζα του κακού για τις ομόφυλες σχέσεις, επειδή δεν έχουν τα @ρχ....@ να γίνουν ντούροι κομμουνιστές φοράνε τα οπορτουνιστικά ροζ) και μετά να βγαίνει ο γιος σου ντιντής και η κόρη σου ροκυ Μπαλμπόα!!!

΄Ωστε έτσι λοιπόν ψευτοπροοδευτικοί. Αν ο γιος σου γίνει ομοφυλοφιλος θα λέγεται ΝΤΙΝΤΗΣ... κι η κορούλα σου .. ΡΟΚΥ ΜΠΑΛΜΠΟΑ...

Να χαρώ την αντιρατσιστική σας διάθεση.... ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟι

αντιρρησίας
31 Αυγούστου 2014 στις 5:01 μ.μ.

Κάποτε ο χριστιανισμός ξεκίνησε ως κήρυγμα αγάπης και το ιερατείο τον κατάντησε κήρυγμα μίσους και μισαλλοδοξίας. Φρόντιζαν δε με τις Οικουμενικές της συνόδους να στοχοποιούν όσους στέκονταν εμπόδιο στην ολοκληρωτική επικράτησή τους και είχαμε, έτσι, το εκπληκτικό παράδοξο διαβολικοί άνθρωποι να ρίχνουν στην πυρά πραγματικούς χριστιανούς στο όνομα του Χριστού!

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το ΚΚΕ. Άνθρωποι που αναρριχήθηκαν στην ηγεσία του κόμματος παριστάνοντας τους επαναστάτες κομμουνιστές έγιναν επαγγελματίες γραφειοκράτες και άρχισαν να κυνηγούν οποιονδήποτε τάραζε τα νερά – γιατί στην πραγματικότητα απειλούσε και τη δική τους θέση - καταγγέλοντάς τον πότε ως αριστεριστή, πότε ως προβοκάτορα, πότε ως ασφαλίτη, πότε ως ρεφορμιστή, πότε ως οπορτουνιστή. Και το ίδιο το κόμμα από τη μεριά του τι κάνει; Τίποτα απολύτως!!! Και όποιος υποστηρίξει ότι κάνει, κοροιδεύει πρώτα απ΄ όλους τον εαυτό του.

Μα δεν είναι μόνο αυτό. Δεν είναι ότι κυνηγούν οποιονδήποτε πάει να τους πάρει την πελατεία και το προνόμιο της επανάστασης που κατ’αυτούς μόνο αυτοί δικαιούνται να το έχουν. Ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι έχουν απομακρυνθεί από τις αρχές της διαλεκτικής, θεωρώντας πως ό,τι έχει ειπωθεί κάποτε είναι θέσφατο και ως εκ τούτου απαράβατο.

Μα το πιο σημαντικό απ΄όλα είναι πως χωρίς να το έχουν καταλάβει (;) έχουν απομακρυνθεί από αυτό που ονομάζουμε προοδευτική σκέψη. Όταν ο Μαρξ και ο Ένγκελς έγραφαν, τάραζαν τις κυρίαρχες απόψεις όχι μόνο για το οικονομικό μοντέλο που πρότειναν μα και για όλα τα άλλα θέματα που απασχολούσαν τον άνθρωπο, όπως ήταν ο θεσμός της οικογένειας, της πατρίδας, της θρησκείας. Ιδέες καινοτόμες που γι’αυτό το λόγο είχαν χαρακτηριστεί προοδευτικές. Γι’αυτό το λόγο εξάλλου ο όρος προοδευτικός συνηθίζεται από τότε να χαρακτηρίζει τον αριστερό, ενώ τον δεξιό τον αποκαλούμε συντηρητικό χωρίς συνήθως ο ίδιος να ενοχλείται γιατί είναι συντηρητικός , το ξέρει και το παινεύεται. Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια φωνάζει και καμαρώνει.

Ποιον αριστερό όμως αποκαλούμε προοδευτικό; Σαφώς όχι τον οπαδό του Κανελλικού κόμματος Ελλάδας το οποίο χαράζει πλέον γραμμή μέσω μιας κλίκας γερόντων. Και μπορεί κάποιοι από αυτούς (ελάχιστοι) να μην είναι γέροντες ηλιακά, είναι όμως γέροντες στην ψυχή και στο μυαλό.

Ένα από τα βήματα λοιπόν που πρέπει να κάνει το επαναστατικό κίνημα είναι να αποδομήσει ως συντηρητική τη γραμμή σκέψης της ηγεσίας του ΚΚΕ. Αυτή ακριβώς η αποδόμηση μπορεί να απελευθερώσει δυνάμεις προοδευτικές μέσα στο ΚΚΕ, οι οποίες μπορούν να βρουν το θάρρος και αντιλαμβανόμενες την κρισιμότητα της κατάστασης και την ευκαιρία που διαφαίνεται να αλλάξει χέρια η εξουσία στη χώρα μας, να αποφασίσουν να βγουν αυτές μπροστά.

Δυστυχώς ο εχθρός δεν είναι μόνο ένας και απέναντί μας. Είναι πολλές φορές δίπλα μας και παριστάνει ή νομίζει ότι είναι σύμμαχος. Πολλές φορές μάλιστα είναι και ο ίδιος μας ο εαυτός, όταν δεν έχουμε φροντίσει να τον θωρακίσουμε σωστά ιδεολογικά.

Ανώνυμος
31 Αυγούστου 2014 στις 9:49 μ.μ.

Ρε παιδια κανείς να μας πει τις θέσεις των άλλων κομμάτων για το θέμα;;; Για το σύριζα έστω;;; κανείς συριζαίος προοδευτικός, δεν ενδιαφερθηκε τι λέει ο σύριζα; ;;;; ΄Η έστω δώστε μας ένα λινκ να τις διαβάσουμε.

Ανώνυμος
31 Αυγούστου 2014 στις 10:18 μ.μ.

@αντιρρησίας
Δυστυχώς ο εχθρός δεν είναι μόνο ένας και απέναντί μας. Είναι πολλές φορές δίπλα μας και παριστάνει ή νομίζει ότι είναι σύμμαχος. Πολλές φορές μάλιστα είναι και ο ίδιος μας ο εαυτός, όταν δεν έχουμε φροντίσει να τον θωρακίσουμε σωστά ιδεολογικά.

΄Εχεις το γνωθι σεαυτόν. Στο αναγνωρίζουμε.

Ανώνυμος
31 Αυγούστου 2014 στις 11:59 μ.μ.

Κατά τη διαδρομή μου είχα την ευκαιρία να περάσω απ’ την “επικράτεια” της United Fruit Co., πείθοντας με ακόμη μια φορά πόσο απαίσια είναι αυτά τα καπιταλιστικά χταπόδια. Ορκίστηκα μπροστά σε μια φωτογραφία του παλαιού και θρηνημένου συντρόφου Στάλιν ότι δεν θα ησυχάσω μέχρι να δω τον αφανισμό αυτών των χταποδιών”. (Γράμμα στην θεία του Βεατρίκη, όπου περιγράφει εμπειρίες του απ’ τη διαμονή στην Γουατεμάλα το 1953. Απ’ το βιβλίο Che Guevara: A Revolutionary Life (1997) του Jon Lee Anderson).

τραβα για υπνο τωρα που θα με πεις και κοτα πισω απο το pc γελοιε

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:01 π.μ.

μπορεις να δωσεις εστω ενα επισημο κειμενο που το ΚΚΕ καταδικάζει το ρεμπετικο και τη ροκ?
μην κουραστεις να ψάξεις ειναι σαν τα κότερα του Φλωράκη...

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:08 π.μ.

Εγώ ένα δεν καταλαβαίνω με το σύμφωνο συμβίωσης ή τον γάμο των ομοφυλόφιλων. Μα γιατί ζητούν οι ομοφυλόφιλοι να νομιμοποιηθούν ΜΟΝΟ τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια; Αν δηλαδή ένας (μία), εκτός από τον νόμιμο (νόμιμη) σύζυγο, έχει και έναν (μία) εραστή, γιατί να μην μπορεί να παντρευτεί και αυτήν (αυτόν) και να μπορεί να την (τον) εξασφαλίσει; Δεν είναι και αυτό μια κοινωνική πραγματικότητα; Δεν θα είναι σχέση συναινούντων ενηλίκων αυτό; Να νομιμοποιηθεί τότε η πολυγαμία. Γιατί όχι; Δεν κατάλαβα δηλαδή, ποιος θέτει ως όρο για τον γάμο την έννοια του "ζεύγους" και όχι του τρίο, του κουρτέτου κτλ.; Οι μεν εξηγούν, σοφά, "Οι κοινωνικές συνθήκες", οι υπερασπιστές του γάμου των ομοφυλοφίλων; Από τη μια αρνούνται τις κοινωνικές συνθήκες που έχουν καθιερώσει ως μέρη του γάμου δύο ετερόφυλους, από την άλλη όμως η έννοια του ζεύγους παραμένει: ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ.

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:29 π.μ.

5.01 εδω ειμαστε οπορτουνα και σε περιμενουμε να αποδομησης την στρατηγικη του ΚΚΕ που μιλαει για ανατροπη του καπιταλισμου για να σωσετε τον καπιταλισμο απο την κριση του μαζι με τους υγιεις επιχειρηματιες. Σωστα λοιπον ο ΛΕΝΙΝ σας αποκαλουσε καρκινωμα και χολερα. Και να θυμασαι κατι θα σας τσακισουμε προδοτες

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:33 μ.μ.

12.29.

Μην νευριάζεις γιατί τα εγκεφαλικά παραμονεύουν: Το ΚΚΕ είναι βαθιά ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ κόμμα ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ! Παρέδωσε την εξουσία στους άγγλους και τον γ. παπανδρέου επειδή η ηγεσία του είναι ανίκανη και υποιταγμένη στην εξωτερική πολιτική της εσσδ και του στάλιν.

Σύρθηκε στο 2ο αντάρτικο λόγω της κατσαπλιάδικης και μισσαλόδοξης πολιτικής των ταγματασφαλιτών που έκαιγαν και σκότωναν, χωρίς σχέδιο και έχασε.

Εφτιαξε την εδα που ήταν μαζικότατο κόμμα μέν, ρεοφορμιστικό δε, η οποία τελικά αφόπλισε τον λαό πολιτκά και ιδεολογικά, τον νανούρισε ότι δεν θα γίνει χούντα και τελικά ο λαός πιάστηκε κκώτσος! ΚΑι αυτό το ξεβράκωμα, με την βούλα του κκε έγινε!

Το κκε νομιμοποι΄ληθηκε το '74, ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟ τα αστικά πλαίσια άσκησης πολιτκής. Και απο τότε ΔΕΝ τα αμφισβήτησε ποτέ!

όλη τη δεκαετία του '80 το ΚΚΕ έγλυφε το ΠΑΣΟΚ και ΄'εβριζε την τότε αντικαπιταλιστική κομμουνιστική αριστερά.

Το '89 το ΚΚΕ έκανε κυβέρνηση με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ. Ετσι, το ΚΚΕ συνεβαλε τα μέγιστα, ακόμα μια φορά, στην σταθεροιποίηση του αστικου πολιτικού συστήματος.

Το 2008, το κκε έφτυσε τον λαό και τη νεολαία που εξεγέρθηκαν, μιλώντας ακόμα μια φορά για προβοκάτορες. Το λάθος τηλεφώνημα ενός φονιά και ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, πήγαν να βγάλουν λάδι τον κορκονέα. Ακόμα μια στήριξη του κκε στο καπιταλιστικό μας σύστημα!

Το 2010-12 το κκε πάλι, φτύνει τον λαό που εξεγείρεται κατά των μνημονίων. Πάλι καλά που το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχαν στο λαϊκό κίνημα και έτσι βοήθησαν τα μέγιστα, να μην πάρουν κεφάλι οι ακροδεξιοί!

Αν το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι αναρχικοί κλπ είχαν τη λογική του ΚΚΕ, τωρα οι φασίστες θα ήταν πολύ πιο ισχυροί!

Κάπα Κάπα Ε, πάντα ντεφορμέ!!!!

Το πιο συνεπές οπορτουνιστικό κόμμα, και μάλιστα πότε αριστερό οπορτουνιστικό και πότε δεξιό, είναι το ΚΚΕ!

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:23 μ.μ.

@12:01

Καλά εσύ τώρα μαθαίνεις για πρώτη φορά ότι το ΚΚΕ αποστρέφονταν το ρεμπέτικο για δεκαετίες?
Δεν πας να διαβάσεις λίγο Πετρόπουλο, Μ. Θεοδωράκη, Χ. Μίσσιο (έτσι για αρχή) τι έχουν γράψει για το θέμα?
Και περιμένεις να σου βρούνε ανακοίνωνη επίσημη του ΚΚΕ για το ρεμπέτικο? Σιγά μην έβγαζε και απόφαση της ΚΕ....

Τόσο άσχετοι είστε με την ιστορία του Ελληνικού Κομμουνιστικού Κινήματος και θέλετε να το παίζετε "επαναστάτες" και "κομμουνιστές"??
Γελάει ο κόσμος με την ασχετοσύνη σας.

αντιρρησίας
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:53 μ.μ.

Τι έγινε ΠΑΝ; Έγινες ανώνυμος (τρομάρα σου) και άρχιζες να βρίζεις αποκαλύπτοντας τον κατά βάθος χρυσαυγίτικο εαυτό σου; Το ότι ανήκεις στο ΚΚΕ είναι τυχαίο. Απλά αυτοί έτυχε να σε πλησιάσουν πρώτοι. Αν σε είχε πλησιάσει ο Κασιδιάρης, θα ήσουν πρωτοπαλίκαρό του. Το δυστύχημα για το ΚΚΕ είναι ότι υπάρχουν πολλοί σαν κι εσένα μέσα σ’αυτό, κατά λάθος αυτοτοποθετημένοι ,απλοί τραμπούκοι χουλιγκάνοι και εν δυνάμει χρυσαυγίτες. Μπες στο redfly planet και στο leninreloaded και θα τους συναντήσεις ( αν και το ξέρω ότι το έχεις ήδη κάνει)

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:59 μ.μ.

12.33 δεν εχω καθολου νευρα και ειμαι πολυ ηρεμος. Εσυ εισαι πανικοβλητος και μεσα στην συγχηση σου μας προτεινεις να κανουμε σημερα αυτα τα οποια μας λες και πολυ σωστα οτι ητανε λαθος πριν το 1991 και τα εχουμε διορθωσει. ολα αυτα συνεβησαν τοτε στην λογικη των ΣΤΑΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ. τωρα αν εσυ νομιζεις οτι θα τσιμπισουμε επειδη το νεο πασοκ λεγεται συριζα η ανταρσυα και θα την πατησουμε ξανα σου συνιστω να αλλαξεις πλευρο γιατι μουδιασες. Για εμας αριστερα δεν υπαρχει αυτο το παραμυθι τελειωσε εδω και 23 χρονια. οπορτουνισμος υπαρχει και τιποτα αλλο

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:00 μ.μ.

1.53 Αυτος ολος ο αντικομμουνιστικος οχετος δειχνει ποσο σωστα βαδιζει το ΚΚΕ και εχει οδηγη σει τα τσιρακια της αστικης ταξης σε απογνωση. Συνεχιστε ετσι παρεα με την χρυση αυγη οπως τοτε στις πλατειες. Αλλωστε σας χρειαζεται σαν αντιμνημονιακη δυναμη για να γινεται διαχειρειστες του καπιταλισμου. Το καλο για το ΚΚΕ ειναι οτι πεταξε εξω ολα τα οπορτουνιστικα σκουπιδια που επιχειρησανε διαχρονικα να το διαλυσουνε. οσο για τα μπλογκ που αναφερεις ειναι τιμη τους να τους βριζουνε ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:02 μ.μ.

Ρε παιδιά πολύ με τον redfly plenet και με τον leninreloaded τα έχετε. Τι έγινε; παίζει τίποτα με ανταγωνισμό ανάμεσα σε μπλογκς;;; Κάτι θα αξίζουν για να τους βρίζετε εσείς όμως. Ε, δεν είστε κι ό,τι καλύτερο από πνευματική διαύγεια. Χώρια που όποτε σας ζητάμε να αποδείξετε κάτι το ρίχνετε στα νεύρα και στο .... "ήθελες να υπάρχει και χαρτί;;;" ..... Αντε καλέ που ζητάω κι αποδείξεις. Πιστεύω εσένα στο τι λες.
Ψωνιααααααααααααααααααα!!!

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:07 μ.μ.

Ρε παιδιά του Σύριζα της Ανταρσύα ποιες είναι οι θέσεις των κομμάτων σας πάνω σε αυτό το ζήτημα; Ντρέπεστε να μας πείτε;;;;

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:41 μ.μ.

Η θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το θέμα των ομοφυφλόφιλων σχέσεων είναι η εξής:

Η ομοφυλοφιλία είναι μια φυσιολογική σεξουαλική συμπεριφορά, όπως και η ετεροφυλοφιλία. Από την άλλη, ο καθένας έχει δικαίωμα στην σεξουαλική ζωή που επιθυμεί. Η αντικοινωνική συμπεριφορά σε αυτό το πεδίο εντοπίζεται στον καταναγκασμό (βιασμός, παιδοφιλία) κάποιου ατόμου σε σεξουαλική συνεύρεση και ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Συνέπεια αυτής της θέσης είναι ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέει ναι στο σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, όπως λέει ναι και στο σύμφωνο συμβίωσης των ετερόφυλων ζευγαριών.

Για το θέμα της υιοθεσίας ή όχι παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει θέση.

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:44 μ.μ.

Καλά, το ΚΚΕ έχει ρετάρει και κλατάρει! Απόδειξη, η ανθρωποφαγία και η λύσσα των ΚΚΕδων εδώ μέσα! Δεν πειράζει παιδιά του ΚΚΕ: Βρίστε όσο θέλετε την αντικαπιταλιστική κομμουνιστική Αριστερά. Ο κόσμος διαβάζει, κρίνει και σας απομονώνει! Βρίστε, χυδαιολογήστε, κλάστε, ο κόσμος διαβάζει και κρίνει! Τα σχόλια σας τα στέλνω σε φίλους και γνωστούς, μαζί με το λινκ του άρθρου. Για να γνωρίζουν ΟΛΟΙ το επίπεδο/πάτος των μελών του ΚΚΕ εδώ μέσα!

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:15 μ.μ.

3.44 Καμμια ανθρωποφαγια καμμια λυσσα δεν εχει το ΚΚΕ απεναντι στην εργατικη ταξη. Αλλα στον αντικομμουνιστικο οχετο και στην λασπη που δεχομαστε θα απανταμε. Τα σχολια να τα στειλεις σε οσους οπορτουνιστες θελεις. Τωρα οσο για το αντικαπιταλιστικο που λες και απο την αλλη μιλατε για κυβερνηση με τα μεσα παραγωγης στους αστους και κολεγια με το νεο πασοκ εδω γελανε και οι πετρες

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:34 μ.μ.

@1 Σεπτεμβρίου 2014 - 3:41 μ.μ
Σ' ευχαριστώ που απάντησες.

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:39 μ.μ.

@1 Σεπτεμβρίου 2014 - 3:44 μ.μ.
Στέλνεις και τα δικά σου σχόλια ή τα αφήνεις απ' έξω αυτά; Γιατί δεν μπορεί να λες στον άλλο "βρίστε" και μετά να λές ένα "κλάστε".... Εσύ που δε βρίζεις.... Αχ, πες μας πού τα στέλνεις να μπούμε κι εμείς να τα διαβάσουμε... τι; να πάρουμε σβάρνα τα οπορτουνιστικά σάιτ;;; Σιγά μην μπουμε για να κάνουμε μπούγιο. Πονηρούλης είσαι....

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:57 μ.μ.

@1 Σεπτεμβρίου 2014 - 3:44 μ.μ
Σύντροφε το σχόλιο του 5.15 σου προτείνω να μην το στείλεις με τα σχόλια στους φίλους σου. Σας ξεβρακώνει. Και τα νεύρα σας δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:58 μ.μ.

@ 1 Σεπτεμβρίου 2014 - 3:44 μ.μ.
Να στείλω και μια φωτογραφία μου να τη στείλεις;;;;;;

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:00 μ.μ.

Οπότε η Ανταρσύα ακόμη δεν έχει θέση για το θέμα της υιοθεσίας απ' τα ομοφυλοφιλα ζευγάρια. Ο Σύριζα;;;; μήπως μπορεί να μας απαντήσει ο νεαρός που έγραψε και το σχόλιο στο φέισμπουκ;;;;;

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:24 μ.μ.

Η ανθρωποφαγία και η λύσσα των μελών του ΚΚΕ που αποδεικνύει ότι αυτό το κόμμα έχει ψιλοκλατάρει, φαίνεται απο το πολύ απλό:

ΔΕΝ έχουν διαβάσει καν τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ πχ, και λένε ότ,ι τους κατέβει (πράκτορες, ασφαλίτες, χρυσαυγίτες (!!!), κλπ κλπ) τους αριστερούς και τους κομμουνιστές/τριες που είναι οργανωμένοι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Εάν είχαν διαβάσει τις θέσεις του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΕΝ θα έλεγαν τις παπαριές που λένε! Επειδή όμως δεν διαβάζουν, λένε ό,τι ναναι οι κκεδες.

ΥΓ προς: 1 Σεπτεμβρίου 2014 - 5:57 μμ

Αγαπητέ συναγωνιστή, έστειλα κιόλας τα σχόλια των κκεδων (μαζί και το δικό σου) και ήδη έχουν λυθεί από τα γέλια με τις απαντήσεις των ΚΚΕδων. Τα σχόλια αυτά, σας αποκαλύπτουν. Και το μυαλό σας δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:34 μ.μ.

Εταιρία : Περισσός Α.Ε.
Ποιοι είμαστε: Η εταιρία δραστηριοποιείται εδώ και 95 χρόνια στην Ελλάδα. Έλα και συ τώρα μαζί μας και γνώρισε από μέσα τον χώρο των επιχειρήσεων. Το ευχάριστο περιβάλλον, η συντροφική ατμόσφαιρα και η αγωνιστική διάθεση είναι το κλειδί της επιτυχίας μας!
Ψάχνουμε: ;Άνδρες/γυναίκες(όχι ομοφυλόφιλους για ευνόητους λόγους) για να ενταχθούν στην μεγάλη μας κομματική οικογένεια, στον ανερχόμενο διαδυκτακά τομέα του trolling.
Προσόντα: Βασικές γνώσεις ιντερνετ, ελληνικής γλώσσας(γραφή), iq πάνω από το Μ/Ο
Θα συνεκτιμηθεί η εμπειρία σε διανομή έντυπου κομματικού υλικού, στήσιμο φεστιβάλ, περιφρούρηση πορειών
Αντικείμενο εργασίας: Διαδικτυακό trolling σε σελίδες όπου ελοχεύει ο ταξικός... εχθρός
Αμοιβή: Ασφάλιση + Βασικός+ Bonus αποδοτικότητας

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:35 μ.μ.

Τι έγινε παιδιά;;;; Απ' το σύριζα κανείς δε θα μας πει για το τι θέση έχει για τις υιοθεσίες από ομόφυλα ζευγάρια;;;; Μάλλον ούτε κι εκείνος έχει θέση.

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:46 μ.μ.

@6:24 μ.μ.
Ε, τώρα μας μπερδεύεις. Στο σχόλιό σου στις 3,44 μας λές ότι το ΚΚΕ έχει κλατάρει. Στο σχόλιό σου στις 6.24 μας λε΄ς ότι έχει ψιλοκλατάρει. Ωραία αν πάμε και στις 10 το βράδυ το σχόλιό σου θα λέει ότι δεν έχει κλατάρει καθόλου. Είδες πώς σου βγαίνει η αλήθεια όταν ηρεμείς;;; Οπότε πάρε βαθιές ανασες... ένα ... δύο... τρία ... φτου ξελεφτερία.

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:55 μ.μ.

6.24 Τις εχουμε διαβασει. Μεσα στο εργατικο κινημα κολεγια με τον συριζα και συμφωνειτε σε κυβερνηση με τα μεσα παραγωγης στους καπιταλιστες 8.34 Τελικα οι καλογεροι ειναι ζαπατιστας η οχι

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:11 π.μ.

1 σεπ - 9:46 μμ

Κάνε γλου-γλου το κεφάλι σου, κάτσε στην καρέκλα μην μας πάθεις και τίποτα, γιατί από το πολύ λιβάνισμα στο ΚΚΕ μπορεί να μας ζαλιστείς και να τσακιστείς χάμω!

Το ΚΚΕ διαχρονικά, έχει προσφέρει σωσσίβιο στο αστικό πολιτικό σύστημα. Αλλά που να το καταλάβεις! Από το πολύ θυμιατό που ρίχνεις, έχεις στραβωθεί λιγουλάκι!

Είδες βρε χαζούλη; Είτε έχω τσαντίλα, είτε είμαι ήρεμος, για το ΚΚΕ έχω πολύ σαφή και τεκμηριωμένη γνώμη! Εσένα να δώ..

ο 6.24

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:18 π.μ.

9.56: Εχεις διαβάσει τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Μπα; Μπορείς να μας αναφέρεις τι λένε οι θέσεις για την κυβέρνηση και τα μέσα παραγωγής ω τρισμέγιστε αρχιερέα του μ-λ (μπαρουφισμού-λαλακισμού); Ξέρεις με παραπομπές σε κείμενα της ΑΝΤΡΣΥΑ και τέτια! Όχι "μου πε ο κολλητός μου, που άκουσε από κάποιον που το διάβασε στον ριζοσπάστη"! Γενικά ο ριζοσπάστης είναι τρολλ σε αυτά και γράφει καταπληκτικές παραμυθένιες ιστοριούλες!

ο 6:24

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:42 π.μ.

12.18 θετει θεμα εξοδου απο το ευρω την Ε.Ε και ουτε κουβεντα για κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης. Μιλαει επισης για ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που αυτο σημαινει ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΤΑΔΙΟ. και βεβαια για τα σοσιαλιστικα καθεστωτα και την ΕΣΣΔ μιλαει για καταρρευση ενω προκειται για καραμπινατη ανατροπη. Για πες μου τωρα που ακριβως κανω λαθος περιμενω

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:45 π.μ.

12.11 συστημα ειναι η οικονομικη εξουσια και η κυβερνησεις ο διαχειρηστης τους.

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:16 π.μ.

Λυπάμαι ειλικρινά για το πως είναι δυνατόν να θεωρούν προοδευτική άποψη ορισμένοι το δήθεν δικαίωμα υιοθεσίας απο ομόφυλα ζευγάρια!
Δεν προτίθεμαι να το αναλύσω επιστημονικά αλλά ένα πράγμα θα πω. Με πόση ευκολία λέτε ένα παιδί που η ζωή ή οι συνθήκες του στέρησαν τους φυσικούς του γονείς να δοθεί απο την πολιτεία η ανατροφή του σε ομόφυλο ζευγάρι; Να αποκτήσει μαμά άντρα ή μπαμπά γυναίκα.ΕΛΕΟΣ.
Τι κρίμα που η ζωή σας στέρησε όσων υποστηρίζεται αυτό το "δικαίωμα" να σας μεγάλωνε ένα ομόφυλο ζευγάρι.

Απο πότε η σεξουαλική ιδιαιτερότητα ή η σεξουαλική επιλογή πρέπει να αποκτήσει και νομικά χαρακτηριστικά και να υπεισέρχεται και σε άλλα δικαιώματα ; Σε λίγο θα μιλάτε και για τα δικαιώματα των παιδεραστών (υπαρκτό κίνημα στο Βέλγιο) , για τα δικαιώματα των σαδιστών, για τα δικαιώματα των νεκρόφιλων κλπ.
Προοδευτική άποψη είναι ο σεβασμός της σεξουαλικής επιλογής ενήλικων ανθρώπων που με την θέλησή τους κάνουν ότι κάνουν στην κρεβατοκάματά τους και τίποτα περισσότερο.
Όλα τα υπόλοιπα είναι αντιεπιστημονικά , οπισθοδρομικά κλπ και οριζοντίως και καθέτως.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:24 π.μ.

Επίσης, ναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μιλά για πολιτικό ΚΑΙ κοινωνικό μέτωπο. Γιατί όμως η πολιτική συμμαχιών ταυτίζεται στη σκέψη σου με "ενδιάμεσο στάδιο"; Αλλο πολιτική συμμαχιών ενός κόμματος και άλλο αν αυτό το κόμμα θέτει ενδιάμεσα στάδια! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΔΕΝ θέτει ενδιάμεσα στάδια!

Εχει πολιτική συμμαχιών βεβαίως! Και σε πολιτικό και σε κοινωνικό επίπεδο, με στόχο την αντικαπιταλιστική ανατροπή. Τι σημαίνει αυτό; Οτι η επαναστατική διαδικασία είναι ενιαία και ταυτόχρονα έχει σε αυτή την ενιαία διαδικασία, καμπές και φάσεις όπως καθε κοινωνικό φαινόμενο.

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:38 π.μ.

Για τον ανύπαρκτο, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μιλά για κατάρρευση. Και ήταν κατάρρευση η διάλυση αυτών των καθεστώτων και όχι ανατροπή. Διότι η λέξη "κατάρρευση" αποδίδει πιο ρεαλιστικα από την λέξη "ανατροπή" τις πολιτικές/κοινωνικές μεταβολές σε αυτές τις χώρες.

α. Η μεγάλη έως συντριπτική πλειοψηφία τόσο της ΚΕ του ΚΚΣΕ όσο και των ΚΕ όλων των άλλων ΚΚ των ανατολικών χωρών, υποστήριξε αυτές τις μεταβολές!

β. Τα μέλη κ τα στελέχη του ΚΚΣΕ και των άλλων ΚΚ, εκαπιδευμένα επί δεκαετίες να δέχονται ως αλάναθστες τις αποφάσεις της ΚΕ και του ΠΓ, στην μεγάλη τους πλειοψηφίαείτε συμφώνησαν με αυτές τις μεταβολές, είτε σιώπησαν για να μην χαρακτηριστούν "αντικομματικοί". Ελάχιστος αριθμός -σε σχέση με τον συνολικό αριθμό- μελών διαφώνησαν και προσπάθησαν να φρενάρουν τις αλλαγές.

γ. Η εργατική τάξη στην μεγάλη της πλειοψηφία είτε στήριξε, είτε αδρανησε μπροστα σε αυτές τις μεταβολές. Πάλι ελαχιστος αριθμός εργατών και λαού άρθρωσε διαφωνία εναντίον αυτών των μεταβολών.

δ. Τα πρώην στελέχη του ΚΚΣΕ, της ΚΟΜΣΟΜΟΛ, των διαφόρων ΚΚ της ανατ. ευρώπης στην συντριπιτική τους πλειοψηφία μετατράπηκαν από την πρώην κομματική/κρατική άρχουσα τάξη των χωρών αυτών, σε κανονική αστική τάξη: Ιδιοποιήθηκαν δηλαδή σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ επίπεδο την εθνική/δημόσια περιουσία που ως τότε την είχαν ως διαχειριστές (αυτό ήταν η κομματική/κρατικη άρχουσα τάξη των χωρών αυτών: Συνολική διαχειρίστρια της δημόσιας περιουσίας ΣΤΟ όνομα της εργατικής τάξης και επίσης, ασκούσε την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ και τον ΈΛΕΓΧΟ του κράτους και της οικονομίας πάλι στο όνομα της εργατικής τάξης. Ε΄λιχε την ουσιαστική εξουσία με άλλα λόγια. Και από αυτά τα 2 αντλούσε και τα ιδιαίτερα ταξικά της προνόμια όπως οικονομικές και γενικά υλικές απολαβές πχ.

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:04 π.μ.

@2 Σεπτεμβρίου 2014 - 12:11 π.μ.
Θα σου 'λεγα να κάνεις εσύ γλου γλου το κεφάλι σου και να διαβάσεις τι γράφεις στα δυο σχόλια που σου αναφέρω. Κάνω λάθος; Λέω ψέματα σε αυτα που γράφω;;; Και μην πεις άλλος έγραψε το ένα σχόλιο κι άλλος το άλλο γιατί και τα δυο σχόλια έχουν ακριβώς το ίδιο ύφος. Εκτός αν σας το έγραψε ο ίδιος άνθρωπος και σας το έδωσε να το αναρτήσετε. Παίζει κι αυτό.


Επίσης θα σου έλεγα να κανεις γλου γλου το κεφάλι σου αν είχες κεφάλι. Αν ξέρω την ΑΝΤΑΡΣΥΑ::: Απ' τη δουλειά μου. Που μας είπε μουτζαχεντίν όσους θα κάναμε την απεργία διαρκείας που είχε ΚΙ ΑΥΤΗ προτείνει και μας είχε βάλει να ψηφίσουμε. (εκπαιδευτικοί). Δεν περιμένω απ' τον κάθε ανταρσυανό του πληκτρολογίου να μου παραθέσει τα ραβασάκια που του έδωσε ο καθοδηγητής του.

Οπότε αν τέλειωσες τα ... διαφωτιστικά πιάσε να γραψεις κανενα σχόλιιο να γελάσουμε. Εχουμε κι εμείς δικαιωμα στο γέλιο. Γράψε κάτι απ' τα ... δικά σου....΄Αντε γρήγορα.

ο 9,46

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:19 π.μ.

1.24 το πολιτικο μετωπο οδηγει σε συνεργασια με αλλο κομμα και αυτο που ακολουθει ειναι οργανωτικο δεσιμο και διεκδικηση κυβερνησης χωρις τα μεσα παραγωγης να εχουνε περασει στα χερια της εργατικης ταξης. και βεβαια η επαναστατικη διαδικασια ειναι ενιαια και υπαρχουνε ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ αφου ομως εχει ξεκινησει. κατα την διαρκεια του σοσιαλισμου η ταξικη παλη συνεχιζεται αλλαζοντας μορφες.τα υπολειματα της αστικης ταξης παντα προσπαθουνε να παρουνε πισω οτι χασανε. Μετα το 1945 το ΚΚΣΕ εμεινε απο στελεχη λογο των τεραστιων απωλειων του πολεμου και το 1956 στο 20ο συνεδριο με την επικρατηση του οπορτουνισμου ξεκινησανε την εφαρμογη νομων του καπιταλισμου που σε μια πορεια διελυσε τα παντα. Ανατροπη λοιπον καραμπινατη. οποιος μιλαει για καταρευση ειναι απολογητης του καπιταλισμου

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:43 π.μ.

1.38 το 1956 στο 20ο συνεδριο ξεκινησανε μταρυθμισεις εφαρμογης νομων του καπιταλισμου. οι Μ.Τ.Σ απο κοινωνικη ιδιοκτησια μεχρι το 1957 απο εκει και περα δοθηκανε ιδιοκτησια στα ΚΟΛΧΟΖ. το δικαιωμα στα κολχοζ να εκμεταλευονται εργατικη δυναμη. την μιση παραγωγη να δινουνε στο κρατος με αλλη τιμη και την αλλη μιση να πουλανε στην αγορα με μεγαλυτερη. το αδυνατισμα σταδιακα του κεντρικου σχεδιασμου και λειτουργια των επιχειρησεων με κριτηριο το κερδος. αυτονομηση και υλικα κινητρα στους διευθυντες των επιχειρησεων. ολα αυτα δημιουργησανε τα προνομια των στελεχων προσωπικο πλουτισμο και ολα τα παρασιτικα φαινομενα του καπιταλισμου και το 1991 εκφραστηκε και στο οικοδομημα η ανατροπη. αντιστροφα την περιοδο που στην εξουσια ητανε οι ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ γινανε τεραστια αλματα στην οικοδομηση του σοσιαλισμου και καθε περιπτωση καταχρησης και διαφθορας ειχε την τιμωρια που επρεπε. αν θελεις λοιπον σοσιαλισμο με τα μεσα παραγωγης στους εργατες ο δρομος σας ειναι λαθος. ΛΑ ΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ χρειαζεται καμμια συμμετοχη σε αστικη κυβερνηση και στοχος η ανατροπη του καπιταλισμου. Αλλιως βαδιζεις κατευθειαν για τον ΣΕΒ

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:03 μ.μ.

Πλακώσανε οι "αριστεροί επαναστάτες" της πλάκας και λένε ότι τους κατέβει στο κεφάλι. Από πότε ρε παιδιά, γίνατε τόσο ειδικοί, που θα αμφισβητήσετε ακόμα και την φύση? Πώς ξεφτυλίζετε έτσι έννοιες και κοινωνικές σχέσεις? Εχετε σαπίσει μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Από πού κι ως πού είναι συντηρητισμός, να λες, όπως είπε ο Κουτσούμπας, ότι καταδικάζουμε κάθε ρατσιστική συμπεριφορά και πράξη ενάντια σε οποιονδήποτε έχει κάποια ιδιαιτερότητα όπως π.χ. τα ομόφυλα ζευγάρια? Που όμως ακριβώς επειδή είναι ιδιαιτερότητα, είναι προσωπική τους υπόθεση που αφορά την κρεββατοκάμαρά τους και δεν μπορείς να το κάνεις κοινωνικό ή δημόσιο γεγονός? Σας αρέσει δεν σας αρέσει, συμφωνείτε ή όχι (κι αυτό λίγο μετράει για την φύση), η φύση έκανε, ένα παιδί να γεννιέται από μία γυναίκα και έναν άνδρα. Η φύση και πάλι έκανε και όχι μόνο στον άνθρωπο, ένα παιδί, τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια της ζωής του, να χρειάζεται μία μάνα, (που δεν μπορεί τίποτα και κανένας να υποκαταστήσει.) Κι αυτό το παιδί θα πρέπει να διδαχθεί την φυσική λειτουργία όλων των μορφών ζωής και όλου του κόσμου γύρω του. Και ποτέ, μα ποτέ, καμμία επιστήμη δεν πρόκειται ποτέ να του διδάξει ότι ο άνθρωπος γεννιέται από 2 άνδρες ή από 2 γυναίκες. Και μία ιδιαιτερότητα, που τα τελευταία χρόνια, ένα σύστημα που σαπίζει ολοκληρωτικά, προσπαθεί να την κάνει μόδα, έρχονται κάτι σάπιοι ως το μεδούλι "αριστεροί" να ζητούν, το παιδί μου να μαθαίνει, ότι φυσικό δεν είναι η αναπαραγωγική διαδικασία ενός αρσενικού και θηλυκού, αλλά η σεξουαλική στρέβλωση 2 ανδρών ή 2 γυναικών, που όμως σέβομαι και αποδέχομαι πλήρως και θα υπερασπιστώ με κάθε τρόπο και μέσον, εφ όσον αυτό είναι και παραμένει προσωπική τους υπόθεση που αφορά την κρεββατοκάμαρά τους και κανέναν άλλο. Μανώλης

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:05 μ.μ.

Δεν έγινε μόνο στις χώρες του πρώην ανύπαρκτου το μεγάλο πλιάτσικο απο τα μεγαλοστελέχη του ΚΚΣΕ.Αυτοί δηλαδή απο την κομματική νομενκλατούρα,που βρέθηκαν μέσα σε μια νύχτα να κατέχουν τεράστιες περιουσίες,όταν κατέρρευσε το σταλινικό τέρας του υπαρκτού.
Κάτι παρόμοιο έγινε και στην χώρα μας.Οσο υπήρχε το ανατολικό μπλόκ,το εδώ παράρτημα,το ΚΚΕ,είχε ανοίξει τρομερές μπίζνες με τα Ανατολικά κράτη.Μπίζνες με ότι μπορεί να φανταστεί κανείς.
Επειδή όμως δεν ήταν σωστό να φαίνεται το ΚΚΕ πίσω απο αυτές τις μπίζνες,για ευνόητους λόγους,οι επιχειρήσεις αυτές ήταν γραμμένες σε ονόματα διάφορων μεγαλοστελεχών της κομματικής ελίτ του Περισσού.Μετά την κατάρρευση του ανύπαρκτου,και την αλλαγή των καθεστώτων στην ανατολική Ευρώπη,τα στελέχη αυτά βρέθηκαν να κατέχουν επιχειρήσεις που δεν τους ανήκαν στην ουσία,αλλά τύποις ήταν δικές τους.Το ΚΚΕ δεν μπορούσε να αντιδράσει,αφού θα φαινόταν η απάτη που έκανε τόσα χρόνια ,και έτσι έκανε την πάπια.Τα μεγαλοστελέχη που βρέθηκαν απο το πουθενά να κατέχουν επιχειρήσεις,σαν γνήσιοι επαναστάτες,γαλουχημένοι απο τα ιδεώδη του σταλινικού ΚΚΕ,κράτησαν τις επιχειρήσεις για πάρτη τους και άφησαν το ΚΚΕ με την χαρά.
Αν κάποτε αποκαλυφθούν όλα τα πεπραγμένα των σταλινικών του ΚΚΕ,θα κοκκινίσουν απο ντροπή και οι πιό γνήσιοι καπιτάλες απο την εφευρετικότητα των σταλινικών που τους έβαλαν τα γυαλιά.
Γιαυτό και η αγάπη των καπιταλιστών προς το ΚΚΕ.Τους διδάσκει τρόπους και μέθοδες.Πάντα πρωτοπόρο το ΚΚΕ.

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:00 μ.μ.

ΠΡΌς 9.46

Μια χαρά είναι το ύφος και ξέρω πολύ καλά τι λέω χαζούλη κκεδάκο μου!

1. Θα πρέπει να γνωρίζεις, ότι όποιος λέει ψέμματα και μιλά με όρους όπως "πράκτορας", "κρυφοφασίστας", "χρυσαυγίτης" κλπ όταν αντιπαρατίθεται με άλλους αριστερούς και κομμουνιστές, του αξίζει χαβαλές κα ιμόνο χαβαλές! Αυτό αξίζει λοιπόν σε όσους κκεδες αντιπαρατίθενται έτσι σε άλλους αριστερούς και κομμουνιστές. Εδώ να συμπληρώσω επίσης, ότι τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι "επαναστάτες του πληκτρολογίου", όπως -με ολίγη χολή- μας κατηγορεί ο φίλος από το ΚΚΕ, είναι αγωνιστές του εργατικού και του λαϊκού κινήματος.

2. Λέει ένας άλλος ΚΚΕς: "... το πολιτικο μετωπο οδηγει σε συνεργασια με αλλο κομμα και αυτο που ακολουθει ειναι οργανωτικο δεσιμο και διεκδικηση κυβερνησης χωρις τα μεσα παραγωγης να εχουνε περασει στα χερια της εργατικης ταξης....". ΑΠο που και ως που ισχύει μόνο αυτό στην πολιτική; Το ΑΝ ένα πολιτικό μέτωπο θα οδηγήσει σε μια κυβέρνηση εντός αστικών πλαισίων, ή αν θα οδηγήσει στην αντικαπιταλιστική ανατροπή, αυτό εξαρτάται, από τη στόχευση του μετώπου, την δράση του, όπως κα ιτην στόχευση κα ιδράση των κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτό. Στην περίπτωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το πολιτικό μέτωπο που προτείνει, έχει αντικαπιταλιστική κατεύθυνση. Παρέθεσα απόσπασμα από τις θέσεις της, αν χρειαστεί θα παραθέσω και άλλο.

Το αν ήταν "ανατροπή" "ή "κατάρρευση" η διάλυση των χωρών του ανύπαρκτου, νομίζω πως σε αυτό απάντησε η ζωή και η ιστορία: Η κομματική/κρατική άρχουσα τάξη των χωρών του ανύπαρκτου, ωφελήθηκε ΑΜΕΣΑ από τις μεταβολές αυτές. Οταν ξέσπασαν αυτά τα κινήματα, η κομματική/κρατική άρχουσα τάξη τα ενίσχυσε, ή απλώς τα χρησιμοποίησε για να πετύχει αναίμακτα όπου ήταν δυνατό την αλλαγή φρουράς! Ετσι, με ανώτατη κρατική/κομματικήστήριξη και με την ανοχή/συμμετοχή των μαζών, οι μεταβολές αυτές σάρωσαν το πολιτικό σύστημα αυτών των χωρών, και βοήθησαν τα μέγιστα, έτσι ώστε αυτή η άρχουσα τάξη, η κομματική/κρατική γραφειοκρατία δηλαδή, να μετατραπεί εν μια νυκτί σε κανονική αστική τάξη!

Την ανατροπή ΠΟΥ την είδες;;

3. Χμ σα να βλέπω να έρχεται σύντομα, η "Λέσχη Φίλων Μανώλη"! Μανωλάκη συνέχισε να πετάς μ-λ (μπαρουφιές-λαλακίες) περί "σάπιων ως το μεδούλι αριστερών" και θα σούρθει η λέσχη φίλων να σε μαζέψει με αυτά τα άσπρα πουκάμισα που έχουν τα μανίκια πίσω. Ξέρεις εσύ...

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:38 μ.μ.

@2 Σεπτεμβρίου 2014 - 4:00 μ.μ.
Δεν είσαι μόνο ψευτομαγκας του πληκτρολογίου, είσαι και γελοιος. ΄Ωστε λέω ψέματα με αυτά που γράφω ε;;;; Μόνο που ξέχασες να πεις πού λέω ψεματα. Λεπτομέρειες όμως. Ρε κακομοίρη, σε έχουμε πάρει χαμπάρι πως είσαι ο ίδιος που μπαίνεις σε όλες τις αναρτήσεις. "Λέσχη Φίλων Μανώλη" θα φτιάξεις;;; Μα φυσικά είσαι ειδικός εσύ στο να ιδρύεις λέσχες. ΄Ηξερες από τότε που ήσουν καθοδήγα. Λέσχη πηγαίνατε να την κάνετε την ΚΝΕ. Σας διώξαμε όμως και ησυχάσαμε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙΣ ΕΣΥ ΑΠ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΛΕΣΧΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Κάνε το λοιπόν. ΄Ετσι κι αλλιώς τα πάντα στο μυαλο σου βρίσκονται. Α, και μετά μην ξεχάσεις να βγάλεις κάποιον "ωχ αμαν" να εκφράσει το θαυμασμό του προς εσέ, για τη λέσχη που έφτιαξες. Ξέρεις εσύ. Διότι σου έλειψε πολύ ο θαυμασμός από τότε που έφυγες από καθοδήγα. Αλλά το καλό το παλικάρι ξερει κι άλλο μονοπάτι. Αν δεν υπάρχει κανείς πραγματικός άνθρωπος να σε θαυμάζει, φτιάχνεις εσύ στο ίντερνετ έναν.

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:43 μ.μ.

@2 Σεπτεμβρίου 2014 - 3:05 μ.μ.
Να σου λέγαμε να γράψεις και ονοματα αυτών των στελεχών του ΚΚΕ που έκαναν μπίζνες, δε χρειάζεται να τα ζητήσουμε. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα τα γράψεις. Να φας και μήνυση για συκωφαντική δυσφήμιση;;; ΄Ετσι στο φλου κι ανέμελο κι όποιος την πατήσει και σε πιστέψει. Α, και πάλι μην ξεχάσεις να βάλεις κανέναν "ωχ αμάν" να σε θαυμάσει που έγραψες τέτοιο βαθυστόχαστο κείμενο.... Ε, μην πάει χαμένος ο κοπος σου μια κι οσοι το διαβάζουν είσαι εσύ κι εμείς.

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:50 μ.μ.

2 Σεπτεμβρίου 2014 - 4:00 μ.μ.

Μας λες:

Το ΑΝ ένα πολιτικό μέτωπο θα οδηγήσει σε μια κυβέρνηση εντός αστικών πλαισίων, ή αν θα οδηγήσει στην αντικαπιταλιστική ανατροπή, αυτό εξαρτάται, από τη στόχευση του μετώπου, την δράση του, όπως κα ιτην στόχευση κα ιδράση των κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτό. Στην περίπτωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το πολιτικό μέτωπο που προτείνει, έχει αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.

΄Αμα έχει αντικαπιταλιστική κατεύθυνση γιατί δε βάζει θέμα του να πάρουμε τα μέσα παραγωγής απ' τα χέρια των καπιταλιστών; Τι την πειραζει δηλαδή αυτό;;; Και πώς θα αντιμετωπίσει την αντιδραση των καπιταλιστών όταν θα έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους;;;
Και βάλε μας μερικά ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ πώς θα γίνει αυτό που λέτε;;;; ΄Οχι παραθέματα απ' την Ανταρσύα... Δικά σου απλά παραδείγματα. Πώς εσύ το καταλαβαίνεις και πώς εσύ πιστεύεις ότι θα γινει αυτό που .... θέλει η Ανταρσύα.

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:53 μ.μ.

4.00 αν θα μου πεις ενα πολιτικο μετωπο που να οδηγησε την εργατικη ταξη στην εξουσια θα σε παραδεχτω. Τα καθεστωτα στην ΕΣΣΔ και αν. ευρωπη ανατραπηκανε σταδιακα σε μια πορεια απο την στιγμη που ξεκινησανε να εφαρμοζουνε νομους του καπιταλισμου. αλλωστε η ζωη το εδειξε ξεκαθαρα

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:32 π.μ.

@2 Σεπτεμβρίου 2014 - 4:00 μ.μ
Εξαφανίστηκες. Τι έγινε;;; ΄Ολα καλά;;;;;

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:00 μ.μ.

Ανώνυμε των 7:38, τα νεύρα σου δεν πάνε καλά! Προσεξέ το θα έχεις πολλά ψυχολογικά και βιολογικά προβλήματα (αν δεν έχεις ήδη).

1. ΔΕΝ είμαι αυτός που έφτιαξε τη λέσχη Φίλων ΠΑΝ, αλλά πολύ το φχαριστήθηκα το χιούμορ αυτουνού που την έφτιαξε! Τέτοιοι σαχλοχαρακτήρες όπως του ΠΑΝ και του ΜΑΝΩΛΗ έτσι μόνο αντιμετωπίζονται: Με το χιούμορ. Δεν μπορείς να κάνεις κουβέντες σοβαρές με ΚΚΕδες της πλάκας.

2. Ενα πολιτικ΄ομέτωπο που οδήγησε την εργατική τάξη στην εξουσία; α. Το Εθνικο Απελευθερωτικό Μέτωπο των λαών της Γιουγκοσλαβίας (με τον Τίτο επικεφαλής). Ανεξάρτητα από την λαθεμένη πορεία που ακολούθησε ο Τιτο, (όπως άλλωστε και το σύνολο των λαϊκών δημοκρατιών που πολύ σύντομα και σταδιακά εκφυλίστηκαν σε γραφειοκρατικά καθεστώτα), αυτό δεν ακυρώνει το ότι το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ της Γιουγκοσλαβίας είχαν παρα πολλές ομοιότητες με το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ το δικό μας, με την μόνη διαφορά πως η εκεί ηγεσία του ΚΚ ήταν ικανή σε αντιδιαστολή με την ηγεσία του ΚΚΕ που ήταν ΑΝΙΚΑΝΗ! Και την πήρε την εξουσία.

3. Ανατροπή δεν υπήρξε στην ανατολική ευρώπη. Υπήρξε κατάρρευση με την πρώην κομματική/κρατική άρχουσα τάξη των χωρών αυτών -η οποία βγήκε μέσα από τα σπλάγχνα των κυβερνητικών ΚΚ (στην ΕΣΣΔ η κομματική/κρατική άρχουσα τάξη ήδη επί Στάλιν παγιώνει την εξουσία της)- να ηγεμονεύει στις εξελίξεις και να μετατρέπεται τελικά σε κανονική αστική τάξη/

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:01 μ.μ.

7:50 μμ: Εφόσον με ρωτάς για τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σου απαντώ με τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Λέσχη Φίλων ΠΑΝ
3 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:35 μ.μ.

Παρακολουθούμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τη συζήτηση σχετικά με την αναγκαιότητα ίδρυσης «Λέσχης Φίλων Μανώλη». Ομολογούμε ότι η περίπτωση του Μανώλη μας έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον, αλλά πρέπει να πούμε ότι εδώ τα πράγματα είναι πιο σύνθετα από την περίπτωση του ΠΑΝ.

Ο ΠΑΝ έχει αυτό που λέμε λαϊκή σοφία. Με μια γραμμή, με λίγες λέξεις θα εκφράσει χιλιάδες ιδέες. Δε χρειάζεται να πει πολλά. Λέει για τα κουκιά που δε βγαίνουν και αμέσως το πιάσαμε το νόημα, χωρίς να έχουμε βγάλει Πανεπιστήμιο.

Από την άλλη ο Μανώλης έχει πιο σύνθετο τρόπο σκέψης. Δε θα μιλήσει απλά. Δε θα πει κατευθείαν αυτό που σκέφτεται. Θα το μελετήσει , θα το ζυγίσει, θα το βασανίσει, θα το πάει δια της τεθλασμένης και στο τέλος θα πέσει βαριά η αλήθεια μπροστά στο εμβρόντητο κοινό που αποσβολωμένο θα αναγνωρίσει το υψηλό επίπεδο σκέψης

Λέει για παράδειγμα ο Μανώλης: “κάτι σάπιοι ως το μεδούλι "αριστεροί" να ζητούν, το παιδί μου να μαθαίνει, ότι φυσικό δεν είναι η αναπαραγωγική διαδικασία ενός αρσενικού και θηλυκού, αλλά η σεξουαλική στρέβλωση 2 ανδρών ή 2 γυναικών, που όμως σέβομαι και αποδέχομαι πλήρως και θα υπερασπιστώ με κάθε τρόπο και μέσον, εφ όσον αυτό είναι και παραμένει προσωπική τους υπόθεση που αφορά την κρεββατοκάμαρά τους και κανέναν άλλο.”

Προσέξτε ζητήματα που θέτει και ερωτήματα που γεννά το καθένα:

Α) «υπάρχουν αριστεροί σάπιοι ως το μεδούλι». Δηλαδή υπάρχουν και αριστεροί που δεν είναι σάπιοι; Και οι κκέδες τα σχέση έχουνε μ’αυτούς; Οι κκέδες είναι αριστεροί; Κι αν δεν είναι τι τους νοιάζει που κάποιοι αριστεροί είναι σάπιοι και κάποιοι δεν είναι; Μήπως απευθύνει κάλεσμα συνεργασίας σε αυτούς που δεν είναι; Μήπως είναι κάποιο κρυφό μήνυμα του Περισσού;

Β) «σεξουαλική στρέβλωση 2 ανδρών ή 2 γυναικών». Δηλαδή αν είναι 1 γυναίκα και 2 άντρες τι είναι; ( σε αυτό έχει απαντήσει ο Γιώργος Μητσάκης. Είναι κομπολόι δίχως χάντρες ). Αν είναι 2 γυναίκες και ένας άντρας τι είναι; Ας μη συνεχίσουμε δε με άλλους συνδυασμούς

Γ) «σέβομαι και αποδέχομαι πλήρως και θα υπερασπιστώ με κάθε τρόπο και μέσον, εφ όσον αυτό είναι και παραμένει προσωπική τους υπόθεση που αφορά την κρεββατοκάμαρά τους και κανέναν άλλο». Δηλαδή τι ; Δεν μπορούν να το κάνουν αλλού; Στην κουζίνα; Στο σαλόνι; Στο πατάρι; Και πώς θα τους υπερασπιστεί; Θα βάλει το ΠΑΜΕ να κάνει πορεία στην Ομόνοια; Μήπως είναι άλλο ένα κρυφό μήνυμα αντίστασης και πάλης;

Επειδή ο χρόνος μας αυτή τη στιγμή είναι περιορισμένος, δε θα συνεχίσουμε αναφέροντας και χιλιάδες άλλα ερωτήματα που γεννά ο πυκνός και πολυεπίπεδος λόγος του Μανώλη. Η αναφορά μερικών από αυτά έγινε απλά για να καταδειχτεί αυτό το πολυεπίπεδο της σκέψης του και για να δείξουμε πως αυτό που θα ιδρυθεί δε θα μπορούσε με τίποτα να αποκληθεί «Λέσχη», αλλά μόνο «Ίδρυμα» ή «’Ομιλος» Προβληματισμού «Μανώλης».

Αναζητούνται συνεργάτες για στελέχωσή του

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:40 μ.μ.

@ 3 Σεπτεμβρίου 2014 - 3:00 μ.μ.
Μην ορκίζεσαι κιόλας. Σε πιστέψαμε. ΄Οτι δεν είσαι ο ίδιος. ΄Ωστε όποιος διαφωνεί μαζί σου είναι σαχλοχαρακτήρας ε;;; Τι λες ρε ψώνιο;;; και για πες μας. ΄Οποιος δεν μπορεί να πει με δικά του λόγια τι πρεσβεύει το κόμμα του και να τα εξηγήσει με απλά παραδείγματα αλλά χρησιμοποιεί τις ανακοινώσεις του κόμματός του, τι είναι;;; Παπαγαλάκι μήπως;;;
Α, ναι, την πήρε την εξουσία στη Γιουγκοσλαβία το ... ΕΑΜ Γιουγκολαβίας και την έκανε τουρσί. Πολύ πετυχημένο παράδειγμα μεγάλε. Εχεις κι άλλα τέτοια;;;
΄Ασε μεγάλε σε πήραμε χαμπάρι. Και κατά τη γνώμη μου κακώς που ασχολούμαστε μαζί σου. Δεν αξίζεις τον κόπο.

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:41 μ.μ.

Μετά από τόσα σχόλια επιτέλους ξεκινά μια συζήτηση ουσίας, η οποία αφορά κάθε έναν και κάθε μία από εμάς προσωπικά. Οι συζητήσεις για ιδρύσεις λεσχών και ιδρυμάτων δεν πρέπει να γίνονται εν αγνοία της εργατικής τάξης, αντίθετα πρέπει να γεννιούνται μέσα στα σπλάχνα της. Είναι σε όλους μας γνωστό ότι ο υποκειμενικός ιδεαλισμός ως μέθοδος αγνοεί το αντικειμενικό νομοτελειακό προτσές της παγκόσμιας κρίσης του καπιταλισμού και της κοινωνικής εξέλιξης. Από την άλλη πλευρά ο διαλεχτικός υλισμός δέχθηκε ανέκαθεν και δέχεται τις πιο διαφορετικές επιθέσεις των αντιδραστικών ιδεολόγων της διεθνούς μπουρζουαζίας και των πραχτόρων της ρεβιζιονιστών όλων των αποχρώσεων, προσαρμοσμένες βέβαια κάθε φορά κατάλληλα στις απαιτήσεις των στρατηγικών σχεδίων του ιμπεριαλισμού ενάντια στο επαναστατικό κίνημα και επιπλέον στις διάφορες φάσεις ανάπτυξης του διεθνούς εργατικού και κομμουνιστικού κινήμα¬τος. Δεν πρέπει να επιτρέπεται η ελεύθερη διάδοση της αστικορεβιζιονιστικής ιδεολογίας, ενώ πρέπει να διεξάγεται συνεπής, συνεχής και οξύτατη πάλη ενάντια σ’ όλες τις μορφές της. Απέναντι βέβαια στην ηθικολογία της μπουρζουαζίας και τον παπαγαλισμό των μικροαστών, απέναντι στο θεολογικό κήρυγμα και την γλοιώδη υποκρισία, με την οποία δηλητηριάζεται η κοινωνία, δεν κάνουμε την παραμικρή υποχώρηση. Τα σεβαστά και τα καθιερωμένα της αστικής ηθικής τα γράφουμε "στα παλαιότερα των υποδημάτων μας". Ο υποκειμενικός ιδεαλισμός είναι ένας ιός που απειλεί το υγιές σώμα της εργατικής τάξης. Στην προεπαναστατική Ρωσία, οι πιο δραστήριοι υποστηριχτές του ήταν οι ηγέτες των ναρόντνικων, όπως ο Μιχαϊλόβσκι. Υποστήριζαν ότι η κοινωνία είναι το προϊόν «εξεχόντων ατόμων», που, με τη σειρά τους, είναι «κριτικοί στοχαστές», αρνούμενοι έτσι τον αποφασιστικό ρόλο της εργατικής τάξης στην ιστορία. Στην καθημερινή τους πράξη, οι υποκειμενικοί ιδεαλιστές ή σολιψιστές εξισώνουν τον συγκεντρωτικό ρόλο του επαναστατικού κόμματος με το ρόλο του δραστήριου αυτοθυσιαζόμενου «υπεύθυνου ατόμου». Ο επαναστατικός ρόλος της εργατικής τάξης αναγνωρίζεται τυπικά, όπως ο «εξωτερικός κόσμος» του Χέγκελ, σαν κάποια αφηρημένη κατηγορία η απόλυτη ιδέα μέσα στη σκέψη του ατόμου. Το Επαναστατικό Κόμμα υπάρχει μόνο μέσα και μέσω του νου του ατόμου, που τα συχνά «κριτικά» και «θεωρητικολόγα» συμπεράσματα του οδηγούν απλά σε μια ασυνεπή πράξη, που συνάγεται από μια συνεχή ανακατάταξη των ίδιων του των υποκειμενικά δημιουργημένων εικόνων που επιβάλλονται πάνω σ’ αυτή την πράξη, που αποχτάει έναν ρόλο ολοκληρωτικά υποταγμένο σ’ αυτό που συμβαίνει στο νου του υποκειμενικού ιδεαλιστή. Ο υποκειμενικός ιδεαλιστής είναι πάντα ένας τυφλός αχτιβιστής. Η μόνη λύση που έχει είναι να βασίζεται τις δικές του αυτοδημιουργημένες, κακοπαθημένες εικόνες γι’ αυτό που πρέπει να γίνει και να «προχωράει μπροστά κι όσα έρθουν κι όσα πάνε». Για αυτό οι πραγματικοί επαναστάτες δεν απαιτούν την ίδρυση καμιάς λέσχης και κανενός ιδρύματος. Αντίθετα αγωνιζόμαστε για την ίδρυση νέου επαναστατικού κόμματος που, αφενός θα αντιμάχεται σθεναρά τους ΕΣΕΡΟΥΣ και ΜΕΝΣΕΒΙΚΟΥΣ, αφετέρου θα κατακτά μέρα με τη μέρα ισχυρή ιδεολογικοπολιτική θωράκιση ώστε να καταστεί κόμμα "παντός καιρού" που θα αποβάλει από το κομμουνιστικό κίνημα, κάποιους σάπιους ως το μεδούλι "αριστερους". Η ιστορία και η ζωή μας χάρισαν δύο φωτισμένα μυαλά, είναι επαναστατικό μας καθήκον να τα ακολουθήσουμε. Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε…

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:50 μ.μ.

3.00 Με τα πολιτικα μετωπα πουθενα δεν πηρε την εξουσια η εργατικη ταξη και παντου ο καπιταλισμος διασωθηκε μεσο του οπορτουνισμου. Μονο στην ΑΝ. ευρωπη η εργατικη ταξη μπορεσε να παρει την εξουσια χαρη στο κοκκινο στρατο που απετρεψε τις αντεπαναστασεις. Το σοσιαλιστικο στρατοπεδο ανατραπηκε σταδιακα σε μια πορεια απο την στιγμη που ξεκινησανε να εφαρμοζουνε νομους του καπιταλισμου στο 20ο συνεδριο το 1956. οποιος μιλαει για καταρρευση ειναι απολογητης του καπιταλισμου

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:17 μ.μ.

Συνήθως θες να ξεφορτωθείς αυτούς που σε ενοχλούνε, που σου κάνουν χαλάστρα που δεν σε αφήνουν σε χλωρό κλαρί, που νιώθεις ότι δεν μπορείς να πεις κάτι και να σε θαυμάσουν ως αυθεντία γιατί έχεις τον αντίλογο απ' αυτούς. ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ.
Καθολου δεν κοιτάς να ξεφορτωθείς τους πολιτικούς σου αντιπάλους που γίνονται ρεζίλι μ' αυτά που λένε καθως αυτό σε βολεύει. Αφού γίνονται ρεζίλι γιατί να τους ξεφορτωθείς; ΄Αστους να ρεζιλεύονται.
Γι' αυτό κυνηγάει τους ΠΑΝ και Μανόλη κάποιος εδώ και μέχρι και για λέσχη τους μιλάει.

Πού 'στε παιδιά; ΠΑΝ και Μανόλη;;; Συνεχίστε!!! Τον έχετε κάνει τούρμπο. Κοιμάται και ξυπνάει σκεφτόμενος εσάς. Εφιάλτης του έχετε γίνει.

ΚΚΕδοφρένεια
3 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:34 μ.μ.

@ 7:41
Τα σέβη μου!
Επιτέλους δείξε στα νεο-ΚΚΕδάκια πως να γράφουν ανακοινώσεις.....
Νομίζουν με 2-3 γραμμές, λίγο "οπορτουνισμό", μια αναφορά στον "σ. ΛΕΝΙΝ" και ένα "ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΧΟΛΙ" στο κλέισιμο, πως καθάρισαν.....

Ανώνυμος
4 Σεπτεμβρίου 2014 στις 2:32 π.μ.

μπουαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κράζουμε τους πανμέγιστους φωστήρες ΠΑΝ και ΜΑΝΩΛΗ, επειδή δεν μπορούμε να τους ....αντιμετωπίσουμε!!!! Ούτε στιγμή δεν περνά από το μυαλό αυτού του άτυχου χρήστη του πληκτρολογίου, ότι τα συμπαθή όντα που ακούν στο όνομα ΠΑΝ και ΜΑΝΩΛΗΣ, τρώνε τρολάρισμα, ακριβώς γιατί είναι οι αρχιερείς της ουφοτοποθέτησης (μόνο που δεν είναι σε θέση μάλλον να το αντιληφθούν, και νομίζουν ότι κάνουν κάτι άλλο).

ΠΑΝ και ΜΑΝΩΛΗ όντως συνεχιστε!! Συνεχίστε να προσφέρετε άφθονο γέλιο στους αναγνώστες! Η Λέσχη φίλων ΠΑΝ με κοινή ανακοίνωση με την -υπο συγκρότηση- Λέσχη φίλων ΜΑΝΩΛΗ σας προτείνουν νέες ατάκες που μπορείτε να χρησιμοποιείτε προκειμένου να κατατροπώσετε τους οχτρούς του κόμματος:

1. "Σάπιοι αριστεροί ως χ γενιές πίσω" (μπορείτε να συμπληρώσετε τον αριθμό των γενιών όπως αγαπάτε)
2."κρυφοφασιστοτροτσκιστοαναρχοανταρσαιοσυριζαιοκοντραιοαριστεροαθηναιολαρισαιοκρητικοκυπριακοηπειρωτικοροκαδολαϊκοελληνομεταναστοοπορτούνια" (παίρνει λίγο χρόνο να γραφτεί αλλά τα αποτελέσματα εγγυημένα: ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΡΥΦΟΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΑΣ)

Προτεινόμενα ΚΑΙΡΙΑ συνθήματα υπεράσπισης του κόμματος από τους παραπάνω λακέδες:

α. "ΠΑΝ-ΠΑΝ-ΠΑΝ-ΠΑΝ-ΠΑΝ-ΠΑΝ, βρε το κόμμα είν' το ΠΑΝ" (τραγουδιέται κατά το μπλε, μπλε μπλε πως του ΠΑΝ καλιέ τα μπλε)
β. "Με ΠΑΝ και με ΜΑΝΩΛΗ, το κόμμα στη φορμόλη" (για να είμαστε σίγουροι ότι το κόμμα θα εξελιχθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ σε κώμα παντός...καιρού).

Ανώνυμος
4 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:37 π.μ.

Ξαναρωτάω γιατί για έναν περίεργο λόγο δεν έχω πάρει απάντηση απ' τους φιλους του Σύριζα. Ο Σύριζα τι θεση έχει για την υιοθεσία παιδιών απ' τα ομόφυλα ζευγάρια;

Ανώνυμος
4 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:16 μ.μ.

Προς την "λέσχη φίλων ΠΑΝ"

Σου/σας προτείνω εφόσον έχετε παιδιά να τα δόσετε σε ένδειξη αλληλεγγύης σε ομόφυλα ζευγάρια να τα μεγαλώσουν ώστε κάποια στιγμή de facto να τους αναγνωριστεί αυτό το δικαίωμα. Ελπίζω ότι εσύ/εσείς ως υποτιθέμενοι επαναστάτες να μην μου αντιπαραβάλετε κάποιο νομικό κώλυμα διότι η αναπαραγωγή είναι φυσική διαδικασία και δεν έχει σχέση με την νομική επινόηση του γάμου, το να δώσεις ένα παιδί όπου θέλεις για ανατροφή σε τρίτους δεν του στερεί τα ασφαλιστικά και κληρονομικά του δικαιώματα άντε για να μην έχεις τύψεις ζήτα απο τους "θετούς γονείς" κάποια αμετάκλητη δωρεά ή κάποια άλλου είδους νομική κατοχύρωση αφού το πρόβλημα τελικά των ομόφυλων ζευγαριών είναι τα εμπράγματα, ασφαλιστικά ή άλλα δικαιώματα και για αυτό διεκδικούν νομική υπόσταση στη σχέση τους και στη συνέχεια να αποκτήσουν και δικαιώματα υιοθεσίας (επίσης επινοημένη νομική διαδικασία).
Είναι φανερό ότι ειρωνεύομαι αλλά είναι το ελάχιστο που μπορώ να πω στην "επαναστατική αντίληψη" της νομικής κατοχύρωσης της σεξουαλικής ιδιαιτερότητας.
Μην ξεχάσετε στις διεκδικήσεις σας να συμπεριλάβετε και τους κτηνοβάτες διότι ένας γνωστός μου βοσκός που έχει σχέση με μία προβατίνα δεν θέλει να υιοθετήσει το αρνάκι της αλλά το εκτός γάμου παιδί μίας βοσκοπούλας.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
4 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:15 μ.μ.

"Θεωρώ ότι σε πολλά θέματα μπορούμε να έχουμε κοινά αποδεκτές λύσεις. Ειμαστε έτοιμοι να ακούσουμε προτάσεις που αφορούν την διαχείριση του δημόσιου χρέους, χωρίς να έχουν επίπτωση στην ευρωπαική πορεία της χώρας μας και την σταθερότητα". Δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ προς τον Τσίπρα μετά την προχθεσινή συνάντησή τους. Λέτε να έκανε ο Τσίπρας τον ΣΕΒ? "Ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και δημόσιες επενδύσεις που σύρουν και συμπληρώνουν, δεν εκτοπίζουν, τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό δεν είναι κρατισμός, είναι ρεαλισμός. Διεκδίκηση έκτακτων ευρωπαικών πόρων για ευρείας κλίμακας δημόσιες επενδύσεις στους τομείς του μέλλοντος, αντιγραφειοκρατικό δημόσιο τομέα............ Η αναγκαία στήριξη της βιομηχανίας είναι υποχρέωση του κράτους και όχι της ΔΕΗ, η οποία δεν μπορεί να πουλάει ρεύμα κάτω του κόστους" . Μήπως νομίζατε ότι είναι απόσπασμα από ομιλία του Σαμαρά? Οχι, αν και οι ομιλίες του Σαμαρά είναι ακριβώς ίδιες, ακόμα και στις τελείες. Είνα απόσπασμα από ομιλία του Τσίπρα στην Γενική συνέλευση του ΣΕΒ. Οποιοσδήποτε τώρα πεί ότι... οι άνθρωποι αυτοί υπηρετούν το ίδιο αφεντικό, θα πρέπει να καταγγελθεί σαν κακοήθης!!!!! Παιδιά απάντηση επί της ουσίας. Μην αρχίσετε πάλι, τις άρες, μάρες, κουκουνάρες. Μανώλης

Ανώνυμος
4 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:59 μ.μ.

οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να χασουν την ελπιδα τους μπροστά στην κατεδάφιση της οικονομικής ζωης τους ,ουτε να εχουν μπαγιάτικες αυταπάτες με την παλια και νεα σοσιαλδημοκρατία..Μονος δρομος ειναι αυτος της χειραφέτησης ...Ο καπιταλισμός δεν εχει πρόθεση να παραχωρήσει τίποτα ,καταρρέει οσο και αν νομίζουν οτι θα βαλουν πλατη οι κατεψυγμένοι μούτσοι του για να τον σώσουν...Θα πέσει στα άδεια κεφάλια τους....

καουτσκι

Ανώνυμος
4 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:58 μ.μ.

Ε, αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Ο Πορτοσάλτε ο γνωστός σήμερα στην εκπομπή του Μπογδάνου στον Σκάι βγήκε και μίλησε με καλά λογια για τον Σταθάκη του Σύριζα. Μπράβο στο σύριζα.

Ανώνυμος
4 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:02 μ.μ.

@4 Σεπτεμβρίου 2014 - 12:16 μ.μ.
Θα πρότεινα να τους πεις να μην ξεχάσουν και τους παιδεραστές. Αλλωστε η ΕΕ που τόσο λατρεύουν επιτρέπει και κόμμα των παιδεραστών. Στην Ολλανδία και στο Βέλγιο ετοιμάζονται. ΄Ολοι οι ... "προδοευτικοί" εδώ θα μας λένε για τα δικαιώματα των παιδεραστών.

αντιρρησίας
4 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:35 μ.μ.

Από καιρό μου έκανε εντύπωση ένας οπαδός του ΚΚΕ που έμπαινε με το ψευδώνυμο "Κολοκοτρώνης". Φαίνεται πως ο αφελής νομίζει ότι ο ο "γέρος του Μοριά" ήταν ένας λαϊκός επαναστάτης. Ποιος; Αυτός που απέτρεψε δύο φορές τη σφαγή των κοτζαμπάσηδων από τους εξαγριωμένους και εξαθλιωμένους Έλληνες, που έβλεπαν στο πρόσωπο των προεστών την προέκταση του χεριού των Τούρκων. Αυτός που ήταν πάντα δίπλα στην εξουσία και όποτε βρέθηκε απέναντί της, απλώς επρόκειτο για ένα παιχνίδι για το ποιος θα επικρατήσει και δεν αφορούσε το λαό σε καμία περίπτωση.Τι κέρδισε ο λαός από τη στάση του Κολοκοτρώνη; Διανομή της γης και του πλούτου που κερδήθηκε από την επανάσταση; Αστεία πράγματα, Ο λαός ό,τι κέρδισε το κέρδισε με τους εργατικούς αγώνες και το αίμα του. Κιλελέρ, αγώνες για το οχτάωρο, για ασφαλιστικά δικαιώματα, για το σοσιαλισμό. Αυτοί είναι οι αγώνες του λαού και εκεί θα βρει ο κομμουνιστής τον ήρωά του. Άκου Κολοκοτρώνης.

Κολοκοτρώνης, λοιπόν. Το σπέρμα της Κανέλλη βλασταίνει και κάνει καρπούς. Και όχι μόνο εθνικούς καρπούς αλλά και και άλλους. Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια και ΚΚΕ. Κομμουνιστής Κολοκοτρώνης ετεροφυλόφιλος. Αυτό είναι το νέο υβρίδιο που κατασκευάζουν στον Περισσό οι Μαίλης και ο Κουτσούμπας; Θα έλεγα ότι είναι σκέτη συντήρηση και αντίδραση αν δεν ήξερα ότι είναι αποτέλεσμα άγνοιας και αμάθειας. Αλλά τελικά στην άγνοια και στην αμάθεια δε στηρίζεται η συντήρηση, η αντίδραση, η μισαλλοδοξία και ο φασισμός;

Ε, ρε, καημένο ΚΚΕ

Ανώνυμος
4 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:10 μ.μ.

Η κ Δούρου, δεν απεδέχθη την πρόταση του ΚΚΕ στην περιφέρεια Αττικής, για αποκλεισμό των ΧΑ από θέσεις και επιτροπές της περιφέρειας, Δήλωσε μάλιστα ότι διαφωνεί με τον αποκλεισμό τους!!! Πού είσαι αθάνατο πασόκ που μεταλλάχθηκες σε ΣΥΡΙΖΑ. Τα ίδια κόλπα, τα ίδια χούγια. "αριστερή" (αριστερή τρόπος του λέγειν) φρασεολογία, με καραδεξιές πράξεις. Και εις ανώτερα παιδιά και πάντα ¨αριστερά" και "επαναστατικά" Μανώλης

Ανώνυμος
4 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:24 μ.μ.

Ρε βαθυ κόκκινο τι τρέχει εδω πέρα ,τα μ@λ@κισμενα του σύριζα,, θα μας πουνε και τι νικ νεημ θα βάζουμε..?
Αλλα ειναι τοσο στραβάδια που δεν παίρνουν μονο το μερος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αλλά και της Οθωμανικής αυτοκρατορίας
Στα οικονομικά ομως που δεν εχει κόλπα, τουμπεκί οι καλαμπουρντζηδες,,,,μονο εξυπνάδα 3ης δημοτικού

καουτσκι

καλαμπουρτζής
5 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:25 π.μ.

όπα ο κάουτσκι. και νικ νεημ και νικ δε γκρικ και τα πάντα όλα. Φτάνει το κκε και το αιγάλεω να νικάνε κι όλοι οι άλλοι να πα να γα......Η ομάδα να νικάει και το πόπολο να χαίρεται σα να έχει νικήσει το ίδιο . Έτσι δε γίνεται με όλους τους οπαδούς και όλες τις ομάδες; κκέδες ανοίχτε και κανα βιβλίο. Έλεος πια με τα sοs που σας μοιράζουν στις κόβες. Η εποχή των sos τελείωσε. τώρα πέφτουν και αντιsos και πρέπει να διαβάσετε. Και επί τη ευκαιρία διαβάστε και κανένα Έλληνα μαρξιστή ιστορικό για την επανάσταση του'21 και αφήστε κατά μέρος τον Καργάκο που σας μοίρασε η Κανέλλη όταν ήρθε στο κόμμα. έχετε γίνει φασιστόμουτρα και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:13 μ.μ.

Δεν ειχα σκοπο να ανοίξω κουβέντα καλαμπουρτζή αλλα εχει ενδιαφέρον η φιλομάθεια σου ,δεν μου προτείνεις κανένα,για την περίσταση
.Φαντάζομαι θα ειναι και αντικαπιταλιστικό ,σας χρειάζονται αυτα εκει στον συριζα, για να κάνετε αερα..

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:12 μ.μ.

Προς αντιρρησία

Επειδή αποδέχομαι ότι είμαι αδαής , αμαθής και εν πολλοίς και συντηρητικός και αντιδραστικός ενδεχομένως και να φιλοφασίζω , το αποδέχομαι με την έννοια ότι για να το λες εσύ ως ογκόλιθος επιστημοσύνης επι παντός επιστητού κάτι θα ξέρεις, το παράδειγμα που έφερα του βοσκού αφορά ετερόφυλο ζευγάρι το οποίο στερείται δικαιωμάτων δηλαδή ο βοσκός δεν πηγαίνει με κριάρια αλλά μόνο με θηλυκά πρόβατα...

Η ανάλυσή σου για τον Κολοκοτρώνη με τσάκισε και εγώ που νόμιζα ότι η επαναστάση του 1821 είχε μεν εξωτερικά χαρακτηριστικά εθνικοαπελευθωρικά αλλά στην ουσία ήταν αστική επανάσταση , μπερδεύτηκα. Αλλα από την άλλη σκέφτηκα ότι αφού ο Κολοκοτρώνης , όπως λες εσύ, ήταν μάλλον αντεπαναστάτης σύμμαχος των προεστών και των κοτζαμπάσηδων ας κρατήσω τουλάχιστον την ρήση του "ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ" ευελπιστώντας ότι η ιστορική μελέτη θα βρει ότι "προσκυνημένους" δεν εννοούσε τους προεστούς και τους κοτζαμπάσηδες.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:57 μ.μ.

@Αντιρρησία.
για πες μας εσύ εν αντιθέσει με το "οπισθοδρομικό ΚΚΕ". Τι κέρδισαν οι κοτζαμπάσηδες και οι προεστοί το 1821. Ελα ρε μεγάλε, ογκόλιθε εσύ της ιστορικής επιστήμης και έρευνας!! Τί ήταν η επανάσταση του 1821? Ηταν αστική επανάσταση η όχι? Εκπροσωπούσε ο Κολοκοτρώνης την αστική ιδεολογία και την ανερχόμενη τότε, άρα και επαναστατική, αστική τάξη, της εποχής της ανατροπής της φεουδαρχίας ή όχι? Ηταν πρόοδος το 1821 η επανάσταση ή όχι? Ποιούς άλλους ήρωες μπορεί μπορεί να βρεί ο λαός, τρισμέγιστε ιστορικέ, την εποχή περάσματος από την φεουδαρχία στην σύσταση εθνικών κρατών και έλευσης στο προσκήνιο της αστικής τάξης, δηλ. περάσματος σε ένα άλλο ανώτερο οικονομικό και κοινωνικό σύστημα? Ή σε πειράζει τόσο πολύ, το σύνθημα του Κολοκοτρώνη "ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ", ίσως γιατί σου θυμίζει πολύ το δικό σου προσκύνημα και την δική σου υποταγή, κι σε βολεύει να το αφορήσεις, μαζί και τον Κολοκοτρώνη? Οτι και να πείς, ότι και να κάνεις, πόσο διαχρονικό είναι αυτό το σύνθημα. Στο απευθύνω λοιπόν και σου λέω "ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ". Μανώλης

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:42 π.μ.

Είναι η συνήθης πρακτική σας. Μπλά, μπλά, μπλά και για την ουσία, τίποτα. Εμείς δεν δικαιούμαστε να κριτικάρουμε πρόσωπα που δεν γνωρίζουμε. Εσύ δικαιούσαι? Δικαιούσαι να κάνεις τους χαρακτηρισμούς που έκανες για κάποιον που δεν γνωρίζεις, με το ψευδώνυμο Κολοκοτρώνης?Μανώλης

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:04 μ.μ.

Φωτιά και τσεκούρι στους λοβοτομημένους!

Οι Λέσχες φίλων ΠΑΝ και ΜΑΝΩΛΗ (αν και με αυτό, κινδυνεύουμε να χάσουμε τα 2 παλληκάρια μας!!)

Πέρα απο την πλάκα, ο Κολοκοτρώνης ηταν λαϊκός αγωνιστής και είναι ακόμα σύμβολο του λαού μας και καλώς.
Τώρα τι σχέση έχει ο υπογράφων ως "Κολοκοτρώνης", με τον αγωνιστή και το σύμβολο, μόνο Ο Φροϋντ θα μπο-
ρούσε να μας πει. Και σε μας κ στον ίδιο.

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:51 μ.μ.

Παιδιά τον παρεξηγήσατε τον Κολοκοτρώνη που αμολάει τις κοτσάνες εδώ μέσα.Δεν είναι ο Γέρος του Μωριά.Δεν είναι ούτε κάν ο Γέρος της Δημοκρατίας.
Είναι το παλληκάρι της Ν.Δ,ο Νεράτζης με τ'όνομα.

Ο Κολοκοτρώνης σαν οπλαρχηγός της αστικής επανάστασης που υπερασπιζόταν τα συμφέροντα των κοτσαμπάσηδων,ήταν ο Μενσεβίκος και ο Εσσέρος της εποχής του.Ηταν το πρωτοπαλλήκαρο του μασκαρά κοτζαμπάση Κερένσκυ.Σύμφωνα με τους Μπολσεβίκους του Μωριά του 1821 λίγο πρίν μπουκάρουν για να καταλάβουν τα χειμερινά ανάκτορα της Τριπολιτσάς,ο Εσσέρος οπορτουνιστής Κολοκοτρώνης πέταξε το γνωστό σύνθημα για ''φωτιά και τσεκούρι'',με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύγχυση στις τάξεις των επαναστατημένων μπολσεβίκων που πάλευαν να ανατρέψουν το καπιταλιστικό σύστημα του Μωριά,με αποτέλεσμα να χάσει η φτωχή Ελλάς την ευκαιρία να γίνει το πρώτο κράτος στο κόσμο που θα εγκαθιδρούσε τον σοσιαλισμό,και να κερδίσει μια θέση αργότερα στο κλάμπ του υπαρκτού. Μετά την αποτυχημένη απόπειρα των Μωραιτών μπολσεβίκων να ιδρύσουν την λαική εξουσία της Τριπολιτσάς,το ΠΑΜΕ Αρκαδίας που ήλεγχε όλες της μονές και τους καλόγερους της περιοχής,για να τιμωρήσει τον προδότη Μενσεβίκο Κολοκοτρώνη,τον έκλεισε στις φυλακές του Αναπλιού.Για να μάθει ο άτιμος προδότης να μην υποστηρίζει τους κοτσαμπάσηδες και να μπαίνει εμπόδιο στον επαναστατημένο λαό που βαδίζει στα πεπρωμένα του κόμματος της λαικής εξουσίας και του σοσιαλισμού.Υπαρκτού βεβαίως,βεβαίως.

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:00 μ.μ.

Ρε Μανώλη γιατί σε ξενίζει που η κα Δούρου δε δέχτηκε να αποκλειστούν οι Χ.Α.υγίτες απ' τις επιτροπές της περιφέρειας;;; Είναι κι ένας τρόπος να τιμήσει τη μνήμη του Φύσσα και των άλλων δολοφονημένων απ' τη Χρυσή αυγή. Τους εκδικείται με αυτο τον τρόπο τους Χ.Α.υγίτες. Τους δείχνει την ανωτερότητα της αστικής δημοκρατίας. Είναι σαν να τους λέει: "Μπορεί εσείς να είστε δολοφονοι, αλλά κι οι δολοφονοι είναι χρήσιμοι στην αστική δημοκρατία." Γιατί για πες μας ρε Μανώλη... Ποιος θα κάνει τη βρόμικη δουλειά των αστών;;; Η Δούρου;;; ΄Οχι. Αυτή είναι μόνο για τις καθαρές δουλειές. Τύπου Μαρινάκη. Ο χρόνος θα δείξει. Το λιμάνι του Πειραιά και της Πάτρας θα είναι μια καλή σύγκριση.

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:11 μ.μ.

3 Σεπτεμβρίου 7.41
Συμφωνώ με την θέση σου όσον αφορά την ίδρυση λεσχών και ιδρυμάτων εν αγνοία της εργατικής τάξης.Θα πρόσθετα πως δεν μπορεί να γίνονται ούτε εν αγνοία του κόμματος της εργατικής τάξης,της πρωτοπορείας του ΠΑΜΕ και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων.
Θα είναι η ελάχιστη δικλείδα ασφαλείας ώστε να μην περισφύσουν στην λέσχη μας διάφορα αναρχικά και οπορτουνιστικά στοιχεία,Εσσέροι και Μενσεβίκοι,Συριζαίοι Αντάρσυοι και λοιποί αναρχοάπλυτοι.
Διαφυλάττουμε την καθαρότητα της λέσχης μας (αίμα τιμή και λέσχη καθαρή) και προχωράμε ακάθεκτοι.
Για τα υπόλοιπα υποκλίνομαι στην γραφίδα σου και στην σκέψη σου που τσακίζει κόκκαλα και σταλινικά απολιθώματα.

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:09 μ.μ.

Η καινούργια δημοτική αρχή της Πάτρας με τον Πελετίδη έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής για το πως θα πορευτεί.
Απο την πρώτη μέρα που ανέλαβε γέμισε τον τοπικό τύπο και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα με ανακοινώσεις ότι τα συνεργεία του δήμου ενεργοποιήθηκαν κατόπιν προσωπικής εντολής του Πελετίδη.
Να δείς τι μου θυμίζει αυτό? Α ναί.Το παλιό τσιτάτο που χρησιμοποιούσαν οι πολιτικάντες δραγάτες των αστικών κομμάτων..''Κατόπιν ενεργειών μου''κλπ κλπ....

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:52 μ.μ.

Δεν φαντάστηκα ότι ο ψευδώνυμο που χρησιμοποιώ είχε ιδιαίτερη σημασία. Επειδή στερούμαι μαρξιστικο-λενινιστικής σκέψης δεν έκανα διαλεκτική ανάλυση όπως ορισμένοι για να καταλήξω σε ένα ψευδώνυμο που να συνάδει με την ιδεολογικοπολιτική μου αντίληψη!
Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι δηλωμένοι αριστεροί, κομμουνιστές, προοδευτικοί κλπ θα θεωρούσαν τον Κολοκοτρώνη (τον πραγματικό) περίπου "ιστορικό απόβλητο" και εχθρό του λαού επειδή τον επικαλούνται τα φασισταριά σαν να λέμε δηλαδή ότι όποιος λέει ότι είναι έλληνας είναι φασίστας.
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου... και όπως λέει ο Γκάτσος στην "προσευχή της παρθένου" ..Το γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη/για αυτό και ο Αλί Πασάς έπνιξε την Φροσύνη.. για να μην πω τίποτα βαρύτερο.

Κολοκοτρώνης

Λέσχη Φίλων ΠΑΝ
7 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:58 π.μ.

Σύντροφοι, πρέπει να οργανωθούμε. Δεν γίνεται να πηδάμε από το ένα θέμα στο άλλο τη στιγμή που ο ΠΑΝ σκέφτεται. Το θέμα της ανάρτησης είναι το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια και μέχρι στιγμής ο ΠΑΝ δεν έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση. Αυτή τη στιγμή ξεσκονίζει τα άπαντα του Λένιν, του Μαρξ και του Ένγκελς. Δε γίνεται να τοποθετούμαστε ελαφρά τη καρδία και να λέμε ό,τι κατεβάζει η κούτρα μας.

Τη στιγμή, λοιπόν, που ο ΠΑΝ κάνει αυτό που πρέπει να κάνει κάθε σοβαρός διανοητής, πετάγεται ο άλλος και μιλάει για τον Κολοκοτρώνη! Σιγά ρε μάστορα. Περίμενε να τελειώσουμε το ένα θέμα και ρώτα ό,τι θέλεις μετά.

Αφού, όμως, το θέμα έχει τεθεί και έχουν ακολουθήσει τοποθετήσεις επ’αυτού πολλές από τις οποίες αγγίζουν τα όρια της ειρωνείας, οφείλουμε να πούμε ότι απ΄όσο γνωρίζουμε, ο σ.Λένιν δεν έχει τοποθετηθεί για το σ.Κολοκοτρώνη και ως εκ τούτου δεν νομίζουμε ότι τίθεται κάποιο θέμα και κακώς έχει τεθεί αυτή τη στιγμή. Απεναντίας, θεωρούμε ότι η περίπτωση του σ.Κανάρη είναι λίαν ύποπτη, καθώς ελέγχεται για τροτσκιστική απόκλιση προσπαθώντας να εξάγει την επανάσταση στην Αίγυπτο στην προσπάθειά του να πυρπολήσει τον τουρκικό στόλο στην Αλεξάνδρεια.

Παρόλα αυτά δε θέλουμε να προκαταλάβουμε την άποψη του σ.ΠΑΝ, περιμένουμε εναγωνίως τη θέση του και συνιστούμε αυτοσυγκράτηση στους σχολιαστές

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:07 π.μ.

«Είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε τα πάντα για τα παιδιά, τα οποία αυτοί που κυβερνούν σήμερα τα αντιμετωπίζουν ως κόστος. Έτσι, δυστυχώς, 500 παιδιά περίπου δεν βρήκαν θέση στους Παιδικούς Σταθμούς. Είναι λοιπόν ανάγκη να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην ανατροπή αυτών των πολιτικών που μας έχουν επιβάλλει, ώστε να έχουμε κι άλλους Παιδικούς Σταθμούς, να μπορούν οι γονείς να εξασφαλίσουν εργασία και να προσφέρουν καλύτερο βιοτικό επίπεδο στις οικογένειές τους, να ανασάνουν όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι. ΕΜΕΊΣ ΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΑΡΧΉ ΘΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΆΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ ΚΙ ΆΛΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΎΣ ΣΤΑΘΜΟΎΣ ΚΑΙ ΘΈΛΟΥΜΕ ΤΗ ΒΟΉΘΕΙΑ ΌΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΉΣΟΥΜΕ ΑΥΤΌ. Εύχομαι στους εργαζόμενους καλή συνέχεια και με αγώνα ενωμένοι να ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε τώρα».

Αυτά τόνισε ο κ. Πελετίδης στα ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ .
ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΚΆΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΗ ΓΡΟΘΙΑ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΡΩΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ;;;;;;;;;;;;;;;

http://www.patrasevents.gr/article/125318-patra-egkeniastike-o-ie-dimotikos-pedikos-stathmos

Ο κ. Πελετίδης είπε ότι θα ενεργοποιηθούν τα συνεργεία του δήμου;;; Προφανώς κάποιους εδώ μέσα θα τους συνεφερε να είχε πει ότι θα ενεργοποιήσει την ιδιωτική πρωτοβουλία και θα ξεπουλήσει τις υπηρεσίες του δήμου σε αυτή.

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:16 μ.μ.

Η μικροαστίλα βάφτηκε κοκκινη;;;;
Πάντως εμένα αυτό που με έπεισε απ' το άρθρο που προσπαθεί να συγκινήσει περισσότερο για το δράμα που όντως περνάνε οι άνθρωποι που διαλέγουν ταίρι του ίδιου φύλου με αυτούς παρά να μου παραθέσει στοιχεία από ειδικούς είναι το σχόλιο που γράφτηκε από κάτω.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΚΕ.

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:18 μ.μ.

Και ξαναρωτάω γιατί απάντηση δεν έχω πάρει. Ο Σύριζα τι θέση παίρνει στο θέμα υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια;;; Τόσο δύσκολο είναι να μου απαντήσετε ω εσείς, προοδευτικοί συριζαίοι;;;;;;

απορών
7 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:20 μ.μ.

Ψιτ τρολάκι 10.18: Όταν ρωτάς κάτι να κοιτάς και τις απαντήσεις μετά: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/09/blog-post_54.html

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:54 μ.μ.

΄Ει ψιτ απορών σου έχω απαντήσει και στο άλλο που μου έστειλες. Να κοιτάς κι εσύ τις απαντήσεις. Και γιατί είμαι τρολάκι;;; Για εξήγησέ μου... Σε ενόχλησαν οι ερωτήσεις μου;;; ΄Ετσι το πάτε εσείς;;; όταν δεν σας αρεσουν αυτά που γράφουμε είμαστε τρολάκια;;;;

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:01 π.μ.

Πολύ εκνευρισμένοι δεν είστε συριζαίοι;;; Πώς θα κάνετε συγκυβέρνηση με τις μετανοημένες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όταν έχετε τέτοια νεύρα και δεν αντέχετε τις ερωτήσεις;;;;

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:09 μ.μ.

Ερώτηση προς τον νεαρό που έγραψε το σχόλιο στο φέισμπουκ.
Αφού ούτε ο Σύριζα ή η Ανταρσύα δεν λένε ξεκάθαρα ναι στην υιοθεσία παιδιών απ' τα ομόφυλα ζευγάρια, γιατί τα βάζεις με το ΚΚΕ κι όχι με το κόμμα σου;;;; Υποκρισίας το ανάγνωσμα φίλε μου.

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:54 μ.μ.

Εντάξει ρε παιδιά , πέσαμε όπως πάντα σε ένα θέμα δευτερεύον για να κρύψουμε την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του λαού που το ωήφισε.
Αυτοί που διαμαρτύροντραι για τα οικονομικά είναι σχεδόν όλοι (εκατομμύρια ψυχές) , ενώ οι gay που θέλουν ντε και καλά στεφάνι , για να τους δεί παντρεμένους η μανούλα τους μετρημένοι στα δάκτυλα ενός χεριού. Συνέλθετε . Κάθε μαλακία που μας φέρνουν τα Αμερικανάκια και οι Ευρωπαίοι μην την τρώτε αμάσητη!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger