Home » , » Ανακοίνωση για Κυριακάτικη αργία

Ανακοίνωση για Κυριακάτικη αργία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014 | 3:50 π.μ.

To Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια, μήνες τώρα δίνει μάχες, με συγκεκριμένα αποτελέσματα, στο κέντρο της Αθήνας και στις γειτονιές του νομού Αττικής.

Ήδη από τις 13 του Ιούλη είχε αρχίσει να δίνει καρπούς ο συνεχής επίμονος παρατεταμένος αγώνας, κάθε Κυριακή που επιχειρούσαν να ανοίξουν τα μαγαζιά.
Στις 20 του Ιούλη, για πρώτη φορά, οι ίδιες οι εργαζόμενες/οι άρχισαν να βγαίνουν μπροστά στον αγώνα, αποκλείοντας, με απεργιακές φρουρές, μαγαζιά. Άρχισε να αποκτά δυναμική η συλλογικότητα από τα κάτω εργαζομένων στο χώρο του εμπορίου.

Την Κυριακή 27 του Ιούλη, υπήρχε, για πρώτη φορά, αντικειμενική δυσκολία. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, η οποία έχει πλέον συμμαχήσει επίσημα με την εργοδοτική ένωση, η οποία επέβαλε το άνοιγμα των 7 Κυριακών και τώρα αντιλαμβάνεται ότι το άνοιγμα των 52 θα οδηγήσει σε απόλυτη κυ-ριαρχία στην αγορά των αλυσίδων των πολυεθνικών, αρνήθηκε να προκηρύξει απεργία, προσπαθώντας να απονομιμοποιήσει τους απεργιακούς αποκλεισμούς. Διαπίστωσε ότι ο αγώνας άρχισε να περνά στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων που δεν είναι πια διατεθειμένες/οι να τον αναθέσουν σε «ειδικούς» γραφει-οκράτες, για να τον ρίξουν στις κάλπες των εκλογικών αυταπατών.

Την Κυριακή 27 του Ιούλη, στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, δε-κάδες εργαζόμενες, μαζί με το Συντονιστικό και χωρίς την κάλυψη του καθεστωτικού συνδικαλισμού που αρνήθηκε να προκηρύξει απεργία, βγήκαν με δική τους πρωτοβουλία έξω από τους χώρους εργασίας, συζήτη-σαν με τις/τους συναδέλφισσες/ους του κλάδου, είδαν ότι μπορούν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
Απέκλεισαν, μαζί με το Συντονιστικό Δράσης, τις αλυσίδες των πολυεθνικών αλλά και τα ελάχιστα μαγαζιά που επιχείρησαν να ανοίξουν. Υποχρέωσαν τους εργοδότες να τα κλείσουν, προσδίδοντας χαρακτηριστικά «άγριας απεργίας» στην κινητοποίηση.

Με τα ΜΑΤ προστασία, θέλησε και ο νεοφιλελεύθερος πολιτευτής Τζίμερος να ψωνίσει. Οι αλυσίδες του αγώνα αναχαίτισαν την επίθεση των ΜΑΤ και έστειλαν τον Τζίμερο και το «παρεάκι» του, τρέχοντας, στο σπίτι τους, ενώ επέβαλαν από τις 11.00-3.00μμ να είναι σχεδόν όλα κλειστά στην Ερμού.

Η συμμετοχή στους απεργιακούς αντικαταναλωτικούς αποκλεισμούς τις Κυριακές αποτελεί σημαντική μάχη κόντρα στη λεηλασία της ζωής μας, στον καθεστωτικό συνδικαλισμό, αλλά κυρίως αποτελεί συνέχιση του τα-ξικού αγώνα ενάντια στη λεηλασία των εργατικών δικαιωμάτων και τον κοινωνικό εκφασισμό. Είναι πράξη αντίστασης στην προσπάθεια των μηχανισμών εξαπάτησης να επιβάλουν σαν πανηγύρι την κανιβαλική καταναλωτική εξαθλίωση. Καλούμε όλους τους εργαζομένους να ακολουθήσουν τον δρόμο του αγώνα, τον οποίο επέλεξαν οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοί τους, σπάζοντας, στην πράξη, την εργοδοτική τρομοκρατία.

ΟYΤΕ ΚΑΙ 7, OYΤΕ 52 ΚΑΜIΑ ΚΥΡΙΑΚH ΤΑ ΜΑΓΑΖΙA ΑΝΟΙΚΤA
Ποτέ δουλειά την Κυριακή: Δεν δουλεύουμε - δεν ψωνίζουμε. 

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ

Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 11.00 ΠΜ, ΕΡΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΝΑΡΟΥ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger