Home » , , » Ο λαός εξαθλιώνεται, μια χούφτα καπιταλιστικά παράσιτα αυγατίζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς την περιουσία τους.

Ο λαός εξαθλιώνεται, μια χούφτα καπιταλιστικά παράσιτα αυγατίζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς την περιουσία τους.

Από giorgis , Σάββατο 23 Αυγούστου 2014 | 11:01 μ.μ.

Του Γ. Γ.

 Στα χρόνια των κυβερνήσεων κοινωνικής καταστροφής, κατεδάφισης κάθε κοινωνικού κράτους με επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα και ξεπουλήματος της όποιας δημόσιας περιουσίας έχει απομείνει, μια δράκα πλουτοκρατών βλέπουν τα ήδη παρασκουφωμένα θησαυροφυλάκια τους να ξεχειλίζουν.

Αυτή είναι η εικόνα της ταξικής-μνημονικής δικτατορίας. Απ’ την μια ένας λαός των εργατικών στρωμάτων που στελεχώνει καθημερινά ατέλειωτες στρατιές ανέργων και οδηγείται στην εξαθλίωση, και από την άλλη, μια χούφτα καπιταλιστικά παράσιτα που αυγατίζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς την περιουσία του.

Και αυτή είναι μια πραγματικότητα που δεν κρύβεται. Αναγκάζονται να την ομολογήσουν και οι αστικές φυλλάδες. Το Κυριακάτικο Βήμα μας γράφει ότι 559 έλληνες καπιταλιστές  έχουν περιουσία αξίας 76 δις δολαρίων. Πιθανόν αυτή είναι η φανερή περιουσία τους αφού σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα υπάρχουν «58, 9 τρις (!!!!) κρυμμένα σε offshore» εταιρείες χωρίς να γνωρίζουμε τι ποσά απ’ αυτά κατέχουν έλληνες καπιταλιστές.

Για να δώσουμε μια εικόνα για τι ύψους ποσά μιλάμε, αρκεί να αναφέρουμε ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσδοκά για φέτος να εισπράξει 2,65 δισ. ευρώ από τον ληστρικό ΕΝΦΙΑ που επέβαλε σε εκατομμύρια πολίτες ενώ  ο προϋπολογισμός για το επτάμηνο Γενάρης-Ιούλης  2014, μετά τόση φοροεπιδρομή, νέα μείωση επικουρικών συντάξεων και ξεπουλήματος «φιλέτων» κρατικής περιουσίας εμφανίζει πλεόνασμα –πλασματικό κι αυτό- ύψους 2,4 δισ. ευρώ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παρακάτω δημοσίευμα του in.gr το οποίο επικαλείτε το άρθρο του Βήματος που αναφέραμε και ο σωστός τίτλος του θα ήταν "Ετσι λειτουργεί ο καπιταλισμός"


 Σε φορολογικούς παραδείσους 8,9 τρισ. δολάρια
Μόλις το 0,7% του πληθυσμού ελέγχει το 41% του παγκόσμιου πλούτου

Οι δραματικές ανισότητες στην κατανομή του πλούτου παραμένουν το κύριο χαρακτηριστικό του πλανήτη. Σύμφωνα με μελέτη της Boston Consulting Group, την οποία παρουσιάζει Το Βήμα της Κυριακής, οι σούπερ πλούσιοι, που αποτελούν μόλις το 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού, ελέγχουν πλέον το 41% του πλούτου.

Αν σε αυτούς προστεθεί και το 7,7% των απλώς πλουσίων, το 8,3% του πληθυσμού ελέγχει το 83,3% του παγκόσμιου πλούτου. 

Από την άλλη, το 68, 7% των απλώς οικονομικά αδύναμων ελέγχει μόλις το 3% του παγκόσμιου πλούτου. 

Μάλιστα, οι πλούσιοι έχουν κρυμμένα σε φορολογικούς παραδείσους κεφάλαια αξίας 8,9 τρισ. δολαρίων, ποσό που αντιστοιχεί στο μισό του ΑΕΠ των ΗΠΑ και στο 14% της παγκόσμιας οικονομίας.


Από την κρίση και τη μεγάλη ύφεση του 2008, οι οικονομικές ελίτ κατάφεραν να υπερδιπλασιάσουν την περιουσία τους, ενώ και στην Ελλάδα της εξαετούς ύφεσης περίπου 16.000 οικογένειες φέρεται να διαθέτουν πάνω από ένα εκατ. ευρώ. Επίσης, υπάρχουν 559 Έλληνες που έχουν πάνω από 30 εκατ. δολάρια.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

24 Αυγούστου 2014 στις 3:30 π.μ.

Πόσο απελπιστικά ανορθόγραφος είσαι ρε Γιώργη, μόλις στην τρίτη λέξη του τίτλου... πού θα πάει αυτό το βιολί με εσένα;;

24 Αυγούστου 2014 στις 4:26 π.μ.

Ελα μωρε ..μην υπερβάλεις. Πας να με αγχώσεις δηλαδή τώρα; Η συντρόφισσα εκπαιδευτικός φταίει που ενώ έχει αναλάβει να διορθώνει τέτοια φάλτσα το παραμελεί.

Πέρα απ' τα ορθογραφικά λάθη που να με άκουγες τώρα σε τι σαρδάμ πέφτω στην "ζωντανή" ρεμπετικη εκπομπή μας που κάνω, ψιλοσουρωμένος, απ' τον διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό. Τόσο κάθετως που είσαι θα με ..τουφέκιζες.

Καλημέρα :)

24 Αυγούστου 2014 στις 2:14 μ.μ.

Εντάξει, ό,τι πεις εσύ...
καλημέρα και σε σένα

24 Αυγούστου 2014 στις 2:16 μ.μ.

Γυναίκα είμαι, δεν είμαι άντρας.. και είμαι κάθετη!
"Τόσο κάθετως που είσαι θα με ..τουφέκιζες."

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger