Home » , , » Εντυπωσιακή αφωνία στελεχών του Σύριζα

Εντυπωσιακή αφωνία στελεχών του Σύριζα

Από giorgis , Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 | 12:50 π.μ.


Του Γ. Γ.

Χαμός στο διαδίκτυο με την εκτίμηση του Α. Τσίπρα ότι «οι Αγιορείτες ενσαρκώνουν το σύνθημα των Ζαπατίστας - Όλα για όλους, τίποτε για μας» και την θέση του ότι «προσεγγίζει με σεβασμό την ιστορία του Αγίου Όρους».

Δεν είναι παντελώς ανιστόρητος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το «θρησκευόμενο ποίμνιο» έχει ψηφαλάκια και όπως γράφει πρωτοσέλιδα η φυλλάδα του κομιστή σήμερα ρίχνει «εκλογικό παραγάδι» κάνοντας ανοίγματα «στα συντηρητικά τμήματα της κοινωνίας» ο Αλέξης Τσίπρας.

Βλέποντας να τους λιβανίζει ο εν δυνάμει αυριανός πρωθυπουργός οι χριστέμποροι αγιορείτες –αγιογδύτες καλύτερα- έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ενθουσιασμένοι.  Οι ρασοφόροι  που με «χρυσόβουλα» και φιρμάνια έχουν βάλει στο χέρι τεράστιες δημόσιες εκτάσεις, και έχουν διαπρέψει σαν «αγιασμένοι επιχειρηματίες» -με αποκορύφωμα των Εφραίμ- γνωρίζουν ότι και με διάδοχη κυβερνητική κατάσταση θα συνεχίσουν απρόσκοπτα το «θεάρεστο» έργο τους.

Θα μπορούσε να εντυπωσιαστεί κάποιος με την αφωνία που έχει καταλάβει στελέχη του Σύριζα που προέρχονται από οργανώσεις που κάποτε έθεταν σαν όραμα τους την κομμουνιστική προοπτική – ΔΕΑ, ΚΟΕ, ΚΕΔΑ, Κομμουνιστική τάση του Σύριζα- από τις εξοργιστικές αυτές τοποθετήσεις του προέδρου του Σύριζα.
Να είσαι μέλος ενός αριστερού κόμματος και να βλέπεις τον επικεφαλής του να υμνολογεί την στάση που έχουν κρατήσει διαχρονικά τα «αλητόσκυλα» -έτσι χαρακτήριζε τους καλογέρους του «αγίου» όρους ο Θέμος Κορνάρος  συμπληρώνοντας ότι σ’ «αυτούς ο χαρακτηρισμός «χτήνη» θα ήταν αλαφρός αν δεν προσέβαλε τα εργατικά ζώα».- φανταζόμαστε δεν είναι ότι το καλύτερο για κάποιον που θέλει να δηλώνει αριστερός.
Τώρα γιατί αυτοί, έκαναν γαργάρα με ταβανόπροκες τα τροπάρια που έψαλε υμνολογώντας του καλόγερους ο Τσίπρας νομίζουμε είναι αυτονόητο.

Και για να μην επαναλαμβάνουμε πράγματα που έχουμε γράψει διαβάστε την ανάρτησή μας που τιτλοφορούσαμε Το "προσκύνημα" της Ρένας Δούρου στο "Αγιο" Ορος
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 16 σχόλια

Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2014 στις 1:37 π.μ.

Αυτα ειναι τα αποτελεσματα του οπορτουνισμου. Δεν υπαρχει τιποτα παραξενο. Ο τυχοδιωκτισμος και η αλητεια σε ολο της το μεγαλειο. Την κουταλα να παρουνε και ολα καλα. και μετα θελουνε λεει συνεργασια με το ΚΚΕ ρε απο τη κατακαθια γλιτωσαμε.

Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2014 στις 2:16 π.μ.

Η συνιστωσα κοε-
κεντρο ορθοδοξου ελλας δεν περιμενουμε να πει τιποτα παντως.
Θα ειναι εκπληξη και η παραμικρη ανακοινωση της εναντια στον εθνικισμο
και στο παπαδαριο.
Με κοε,δηκκι κλπ τι περιμενατε.Αυτη η καταληξη θα υπηρχε.


Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2014 στις 2:55 π.μ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτο κόμμα. Γι' αυτό φροντίζει η αλαζονική και αρπακτική πολιτική της ΝΔ. Ιδιαίτερα μετά το χαράτσι στ ακίνητα η διαφορά εκτινάχτηκε. Δεν χρειάζεται να είσαι μέντιουμ για να το δεις. Ο Τσίπρας είναι έξυπνος και οι παπάδες εξυπνότεροι. Για τον κλήρο είναι όπως τα λέει το άρθρο. Είναι σίγουρο ότι "τα καλά και συμφέροντα" του παπαδαριού επιβάλλουν από τώρα κολεγιές, αγκαλίτσες, φιλάκια και λόγια γλυκά με τον αυριανό πρωθυπουργό. Άλλωστε το ιερατείο αυτή τη δουλειά κάνει. Εξυπηρετεί τον εκατοστέ κυβερνήτη, αρκεί φυσικά να κάνει "το θέλημα του θεού", το οποίο είναι πάντα "υπέρ των πιστών" και φυσικά των ποιμένων. Αμήν. Εξαίρεση οι νεοναζί θεούσες που είναι κομματόσκυλα της ΝΔ και που είναι "κολλημένοι" με τους δοσίλογους. Αλλά αυτοί είναι μάλλον μειοψηφία. Πάντως για κάποιους που είναι με το βλέμμα στραμμένο στα "πνευματικά" τους βρίσκω πολύ "πρακτικά σκεπτόμενους" τους παπάδες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε δικαίωμα να τα βρει μ' όποιον θέλει. Η σωστή όμως συμπεριφορά λέει ότι αυτό πρέπει να γίνει ανοικτά. Ότι δηλαδή πρέπει να τα ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Αλλιώς πατάει σε δυο βάρκες και θα βουτήξει στη θάλασσα με τα σκυλόψαρα. Επίσης λέει η παροιμία, ότι δεν γίνεται κι η πίτα ολόκληρη κι ο σκύλος χορτάτος, πως δηλαδή αν πάς να τους ευχαριστήσεις όλους δεν θα ευχαριστήσεις κανένα. Την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ την κατανοώ: Προσπαθεί να πάρει όσο το δυνατό περισσότερους ψηφοφόρους. Ως εδώ καλά, αυτό προσπαθούν λίγο - πολύ όλοι. Η τακτική όμως με προβληματίζει. Καλές οι προσευχές και τα τροπάρια, αλλά τι γίνει όταν έρθει η ώρα να διαλέξει; Θα διαλέξει αυτά που θέλει μια μεγάλη μερίδα αριστερών ψηφοφόρων του ή μήπως θα στραφεί στους νεοφερμένους από τα δεξιά του;
Το τι θα κάνει θα το δούμε τότε. Κι αναλόγως θα τα ξαναπούμε. Να τον προειδοποιήσω -καλόπιστα πάντα- για δυο πράγματα. Πρώτον: Αν ο κόσμος ήθελε διαχείριση της ίδιας πολιτικής έβγαζε τους ιδίους ή κάποιο από τα κόμματα - "μαξιλάρια" ΔΗΜΑΡ Ποτάμι κοκ. Το ότι έπεσε φούμο σε αυτά τα κόμματα, παρόλη την υποστήριξη από τα ΜΜΕ κάτι πρέπει να λέει. Τέλος πάντων, ας διαλέξει ο ίδιος και καλή του τύχη.
Το δεύτερο είναι ότι έχει μια τεράστια ευθύνη. Όπως είπα, είναι δικαίωμα κάθε κόμματος να αποφασίζει τι δρόμο θα πάρει. Απόλυτα σεβαστό. Όμως, όταν ένα κόμμα μεταχειρίζεται φρασεολογία, επιχειρήματα, συνθήματα, πολιτική της Αριστεράς είναι Υποχρεωμένο ή να εφαρμόσει αυτή την πολιτική ή να σταματήσει να μιλάει για Αριστερά. Δεν έχει κανένα δικαίωμα κανένας πολιτικός να ξαναπάρει στο λαιμό του τον κόσμο που πιστεύει στην Αριστερά. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει το ΠΑΣΟΚ, ίσως το ΠΑΣΟΚ πριν το μνημόνιο, ας μας το πει. Αν ο κόσμος το ψηφίσει με γεια του και με χαρά του. Όμως, αν πάει να γίνει ΠΑΣΟΚ με "Αριστερή αμφίεση" την έχει βαμμένη. Ο κόσμος σε καμιά περίπτωση δε θα ανεχτεί την επανάληψη της πράσινης κοροϊδίας.
Το μεγαλύτερο έγκλημα του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι σπίλωσε την Αριστερά, αφού αυτά τα ναζιστικά που έκανε τα χρεώνονταν ο κόσμος της Αριστεράς. Ήταν ο δούρειος ίππος του καπιταλισμού, που μέχρι να "ξεβρακωθεί" έδωσε επιχειρήματα στο φασισμό.
Αυτό ας το προσέξουν οι σύντροφοι στο ΣΥΡΙΖΑ. Ειλικρινά εύχομαι να μην γίνουν ΠΑΣΟΚ. mitsos175.

Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2014 στις 4:50 π.μ.

Kοε-κεντρο ορθοδοξιας ελληνισμου.

Ουτε μουσουλμανοι ουτε χριστιανοι.
Οι θρησκειες ειναι το οπιο του λαου.

Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2014 στις 12:45 μ.μ.

melito

Tα πολλα αλλα κυριως τα καλυτερα τους δεν τα ειδαμε ακομα
Καντε λιγη υπομονη Το καλο πραγμα θελει και το χρονο του
να ωριμασει Ειναι οπως συμβαινει και με τα φρουτα που δεν
ωριμαζουν σε μια βραδυα Ε και ο ΣΥΡΙΖΑ θελει κι αυτος το
χρονο της ωριμανσης του,οποτε θα μας δειξει ολες τις
" χαρες και τα καλουδια" που μαζευε και μαζευει στο πολιτικο
του πανερι χρονια τωρα.Το ερωτημα ειναι αν ο ελληνικος
λαος με τα τοσα στραπατσα πουχει παθει μεταπολεμικα και
υστερα εχει αυτη την πολυτελεια να κανει κι αυτο το πειραμα
και να παρει ενα τετοιο ρισκο με αναδειξη σε κυβερνηση το
ΣΥΡΙΖΑ Εγω λεω κατηγορηματικα οχι Με το ΠΑΣΟΚ αυτη
την κλεφτοσυμμορια πού ο λαος θελησε να δοκιμασει αφου
οι κυβερνησεις της αντιδραστικης δεξιας και οι χουντες τον
γονατισαν το πληρωσε ακριβα και θα το πληρωνει για πολλες
δεκαετιες στο μελλον Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα ανδραγαθηματα που
μελει να μας κανει να γευθουμε θα ειναι τετοιου διαμετρηματος
που οι πολλοι θα πουν"να μου κοβοταν στη ριζα και τα δυο"

Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2014 στις 2:12 μ.μ.

Συγνωμη τωρα ρε συ mitsos 175 ,πιστευεις δηλ. οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι ΠΑΣΟΚ ? Μαλλον εισαι αφελης.

Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2014 στις 2:44 μ.μ.

Ροδάκινο (τραγωδία):
Μούσα, βοήθα με να πω για τη μεγάλη μπόρα,
όπου κατακαλόκαιρο έπληξε μια χώρα,
καθώς πολέμου ιαχές ακούω και φοβέρες,
ω! τι κακό να έγινε ετούτες τις ημέρες;
Ο Αντώνης, ο πολέμαρχος, των Δαναών ο πρώτος,
που λένε πως των δανειστών έγινε καμαρωτός,
πόλεμο εξεκίνησε να κάμει στη Ρωσία,
με τα φουσάτα του να μπει μέσα στην Ουκρανία!
Νόμισε ο δόλιος, πως μπορεί κείνος να καταφέρει,
να το νικήσει σίγουρα το Ρώσικο ασκέρι,
τους αφεντάδες Γερμανούς να τους ευχαριστήσει,
και έτσι την εξουσία του να την εσυνεχίσει...
να βάζει φόρους άδικους, χαράτσια και μειώσεις,
παρακαλώντας να 'ρχονται κανονικά οι δόσεις.
Να τρων της χώρας οι τρανοί οι ντόπιοι νταβατζήδες,
οι υπουργοί, οι βουλευτές και ούλες οι ακρίδες.
Των Ρώσων τσάρος ήτανε ο Βλαδημημίρ ο Πούτιν
και χωρατό του φάνηκε η ιστορία τούτην.
-Τι νόμισε ο Αντώνιος πως είμαστε η Τροία;
κάτσε να νιώσει πίσω του πως είναι να χει... τρία.
Έτσι φιρμάνι έβγαλε για όλη τη Ρωσία,
και τους αγρότες μας εδώ γέμισε απελπισία.
"Κανένα φρούτο να μπει από τη χώρα εκείνη,
ούτε σταφύλι, ούτε γερμάς, ούτε και σαγκουίνι ".
Αλί! τα φρούτα σάπισαν μέσα εις τα δοχεία
τελεύοντας έτσι άδοξα τη MEGA εκστρατεία.
Αγρότη, μην ανησυχείς, φρούτο δεν πάει χαμένο,
αν μες τη μούρη υπουργού πετιέται σαπισμένο.
Κι όταν θα έρθουν εκλογές αγρότη να θυμάσαι,
πως σαν ψηφίζεις γι' αρχηγό δεν πρέπει να κοιμάσαι. mitsos175

Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2014 στις 3:06 μ.μ.

Που είναι το κακό με το προσκύνημα του Τσίπρα στο Άγιο Όρος; Δεν δικαιούται ένας επαναστάτης πολιτικός να είναι θρησκευόμενος; Αν κάποιοι ονειρεύονται τον Στάλιν και κρεματόρια για τους Έλληνες χριστιανούς να το ξεχάσουν. Στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία και οι Έλληνες πολίτες είναι σε ποσοστό 99.3% χριστιανοί ορθόδοξοι, δεν θα τους αλλαξοπιστήσει κανένας φασίστας είτε μαύρος είτε κόκκινος!

Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2014 στις 3:48 μ.μ.

ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΤΟΥ - ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2014 στις 5:14 μ.μ.

Αρνουμαι να κρινω την ολη πολιτικη τους,η, τα προσωπα αυτα με πολιτικα κριτηρια! Τελεια και παυλα! Τα ιδια καναμε,και επι κυβερνησεως Πασοκ και επι Ν.Δημπκρατιας,και επι συγκυβερνησεως!! Οι ανθρωποι,ειναι απλοι απατεωνες του απλου ποινικου δικαιου,με εξαιρεση 5-6 ατομα για τα οποια αμφισβητω και την ψυχικη τους υγεια!! Τωρα,αν ο Τσιπρας βρεθηκε στο αγ.ορος ειναι θεμα οπουρτουνισμου.......ελα και κανει ζεστη ανθρωπε μου!! σκετα ρεμαλια ειναι...απο αυτα που εχουμε,απο αυτα που την παθαμε και τρεχουμε και δεν σωνουμε,αλλα μυαλα μηδεν!! Ολο το καλοκαιρι το εξαντλουμε μεταξυ διαιτας και στριγκακι!! Τωρα,απο Σεπτεμβριο...που θα ξεκινησουν και τα σχολεια,ο Λαφαζανης "βλεπει" ταραχες!! Απο ποιον ρε ανθρωπε; Οτι εγινε ολο τον χειμωνα,ηταν λιγο,γιαυτο το φαγαμε αμασητο....και τωρα εμειναν τα χοντρα; Βρε δεν υπαρχει ετσι σωτηρια λεμε!! Ουτε αρετη ουτε τολμη εχουν οι πολλοι,που την βλεπετε την αλλαγη; Αλλοιμονο να λετε,γιατι οι καινουργιοι ειναι και νηστικοι!! Εε ρε γλεντια,που θα'χουμε μεχρι να ψιλομπουκωθουν και αυτοι!!

Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2014 στις 8:43 μ.μ.

3.06 η ζαλαδα σου ειναι ανευ προηγουμενου σε νιωθω απολυτα. Επαναστατης πολιτικος θρησκευο μενος ΜΑΛΙΣΤΑ. μα μεχρι χτες δηλωνε αθεος τωρα τη του συνεβη. Αυτα που λες για τον ΣΤΑΛΙΝ τα ιδια ακριβως λεει και η χρυση αυγη προσεξε γιατι εκτιθεσαι. Τωρα οσο για το 99.3% χριστιανοι επειδη ετσι γραφει στις ταυτοτητες την να πει κανεις μαλλον χρειαζεσαι ψυχιατρο

Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2014 στις 8:47 μ.μ.

3.06 Και αυτο το εχουμε δημοκρατια ετσι αταξικα που το ειπες πολυ μου αρεσε. το αλλο με τον ΤΟΤΟ το ξερεις

Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2014 στις 10:23 μ.μ.

Αφηνουν τους αγωνες και τις δικαιες μοιρασιες να τις κανουν οι παπαδες απο το αγ.ορος!! Αφου λεω και εγω....δεν θα ξανακατευω Συνταγμα.....ασε που δεν τα καταφερνω με τους μπατσους και τα δακρυγονα......πνιγομαι......ειναι και οι αγιοριτες τοσο μαχιμοι για τον λαο......ρε σεις παμε καλα; Δεν βρεθηκε κανενας να τον πιασει με τις πετρες,τον αλητη; Να δω για ποσο θα τους αφηνουμε να κυκλοφορουν και να πουλουν την τρελλα τους!! Ασε δε την αλλη την "Εβιτα Δουρου"....ειναι εδω....η πηρε τν οματιων της,και κινησε για πιο αριστερες κοινωνιες....π.χ Ισραηλ!! Δεν την αδικω!! Μετα απο τοσους αγωνες......θελεις διαολε σαν επαναστατρια να ζησεις, να βιωσεις και μια πιο αριστερη εκδοχη αρχηγου!! Ειναι ονειρο καθε κουμουνιστη της Ελλαδας!!!!! Καλα εκανε η κοπελλα....οχι θα καθεται να τρωει και ναπινει με διαπλεκομενους με το εγκληματα τυπους!!! Σωστη την βλεπω και εδω!!!!

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2014 στις 12:13 π.μ.

΄Αλαλα τα χείλη των ασεβών.....

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2014 στις 2:53 π.μ.

1) Δεν είναι τα πάντα θέμα πλειοψηφίας. Κάποτε οι ίδιοι οι χριστιανοί ήταν μειοψηφία. Το θέμα είναι, αν υπάρχει δίκαιο, ηθική, λογική σε κάποια πράγματα. Συμφωνώ πχ με τη φιλανθρωπία, την καταδίκη της εκμετάλλευσης και πολλά καλά, που υπάρχουν στις περισσότερες θρησκείες. Αλλά υπάρχουν κι άλλα. Υπάρχουν πράγματα, που σαν υλιστής τα απορρίπτω. Και μην ξεχνάμε την σχέση ιερατείου - αρχόντων, καθώς και το φανατισμό...
Δικαίωμα του καθενός είναι ή χριστιανός να ναι, ή μουσουλμάνος, ή άθεος, ή ότι αυτός επιθυμεί. Φυσικά συμφέρει αυτή η φιλία και το ΣΥΡΙΖΑ και τον κλήρο. Συμφέρει, με την έννοια των όποιων πολιτικών κερδών από μερίδα αναποφάσιστων για το ΣΥΡΙΖΑ κι απ την άλλη η Εκκλησία παρουσιάζεται ως ο "υπερκομματικός θεσμός" κλπ, κλπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν προσαρμόζεται ο ίδιος, γίνεται μεν ισχυρό κόμμα εξουσίας, δεν αλλάζει όμως τα πράγματα. Είναι αρκετά μεγάλο το θέμα.
Το ζήτημα είναι, πως πρέπει ένας συνεπής πολιτικός, να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με μια σειρά πραγμάτων, άσχετα αν συμφωνώ προσωπικά ή όχι. Δηλαδή θα ήθελα να ξέρω πχ, αν θα υπάρξει συνεργασία ή χωρισμός εκκλησίας και κράτους. Να υποθέσω, ότι θα υπάρξει συνεργασία; Ντάξει, είναι μια πολιτική απόφαση, αν και προσωπικά διαφωνώ, σέβομαι το δικαίωμα ενός άλλου κόμματος να αποφασίζει αυτό για το τι θα κάνει. Όπως αντιλαμβάνεσθε διαφωνούμε σε ένα καίριο πολιτικό ζήτημα, επομένως δεν μπορώ να τον ψηφίσω. Σέβομαι όμως κι εκτιμώ αυτόν που μου λέει αλήθεια.
Η ερώτηση λοιπόν είναι ξεκάθαρη: ΣΥΡΙΖΑ, θα πας δεξιά ή αριστερά; Τί θα κάνεις, τι πιστεύεις; Πες το, υπερασπίσου τις θέσεις σου, θα σου πούμε την δική μας άποψη, μπορεί παρόμοια, μπορεί αντίθετη. Μπορεί να με πείσεις ή όχι. Μπορεί να πείσεις άλλους. Σίγουρα όμως η συνέπεια θα εκτιμηθεί από κάθε λογικό άνθρωπο.
Αλλά δεν μπορείς να λες "πάω αριστερά" και να στρίβεις δεξιά. Η υποκρισία κι υποσχέσεις προς όλους, ήταν πάγια τακτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά το κόλπο έπιανε πριν το μνημόνιο.
2) Αν θα γίνει ΠΑΣΟΚ ή έγινε ήδη... Μην είμαστε τόσο σκληροί. ΠΑΣΟΚ ευτυχώς δεν έγινε ακόμα, δεν έχει τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ ούτε την ανικανότητα του ΠΑΣΟΚ, ούτε τη φασιστική νοοτροπία που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του πλιάτσικου, είναι όμως σε κακό δρόμο... Έχει μια μικρή ελπίδα, λόγω "ενστίκτου της πολιτικής αυτοσυντήρησης" μόνο και μόνο γιατί είδε τι έπαθε το ΠΑΣΟΚ. Και που' σαι ακόμα, να δεις το Βαγγέλη με ποσοστό Κουβέλη.
Τες πα, θα τα ξαναπούμε όταν θα πάρει αποφάσεις οριστικές για το μέλλον τις χώρας... Ευχαριστώ για την καλόπιστη κριτική. mitsos175.

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2014 στις 10:21 π.μ.

@12:13 π.μ.

Βοήθειά μας!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger