Home » , , » 14 Αυγούστου 1954: Απόψε, που σκοτώνουν τον Πλουμπίδη…

14 Αυγούστου 1954: Απόψε, που σκοτώνουν τον Πλουμπίδη…

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014 | 3:58 π.μ.

Του Νικου Μπογιόπουλου - "Ημεροδρόμος"  

Φορούσε μαύρο κοστούμι και άσπρο πουκάμισο. Ηταν ντυμένος λες και πήγαινε σε γιορτή. Γύρω στις 5 το πρωί, πριν ακόμα ξημερώσει, κατεβαίνει από το αυτοκίνητο. Ο τόπος που είχε επιλεγεί ήταν η Αγία Μαρίνα, στο Δαφνί. Περνώντας δίπλα από τους δημοσιογράφους, δεμένος ακόμα με τις χειροπέδες, κοντοστέκεται. Τους χαιρετά.

«Γεια σας παιδιά. Μπράβο, όλο νιάτα βλέπω μπροστά μου. Σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία, να “στε πάντα καλά. Βλέπετε εγώ σε λίγο φεύγω με ψεύτικες και άδικες κατηγορίες. Το Κόμμα μου, το ξέρω, θα βρει την αλήθεια και θα με δικαιώσει».

Λίγες ώρες αργότερα, οι εφημερίδες φέρνουν στην Αθήνα την είδηση: «Εξετελέσθη ζητωκραυγάζων υπέρ του ΚΚΕ, αντιμετώπισε με απόλυτον ψυχραιμίαν τας σφαίρας του αποσπάσματος (…) δεν εδέχθη ούτε να κοινωνήση, ούτε να του δέσουν τους οφθαλμούς του»…

Ηταν 14 Αυγούστου 1954. Πριν από ακριβώς 60 χρόνια. Ο Νίκος Πλουμπίδης, ο φλογερός επαναστάτης, ο αλύγιστος κομμουνιστής, ο «κόκκινος δάσκαλος», ο διανοούμενος του λόγου και της πράξης, πέφτει νεκρός. Δολοφονημένος από το εκτελεστικό απόσπασμα της αμερικανοκρατίας και της ντόπιας πλουτοκρατίας.

Πλουμπίδης: Ο λαικός ηγέτης

Ο Ν. Πλουμπίδης γεννήθηκε στα Λαγκάδια της Αρκαδίας στις 31 Δεκέμβρη 1902. Καταγόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια. Μετά από πολλές στερήσεις παίρνει το δίπλωμά του από το διδασκαλείο του Πύργου και το 1924 διορίζεται δάσκαλος στο χωριό Μηλέα της Ελασσόνας. Ξεκινάει η συνδικαλιστική του δράση μέσα από τις γραμμές της Δασκαλικής Ομοσπονδίας που αγωνίζεται για αύξηση των μισθών των δασκάλων.

«Γνωρίζεται» με την Ασφάλεια όταν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις του 1929 συλλαμβάνεται και βασανίζεται. Ηδη από το 1926 είναι μέλος του ΚΚΕ.

Ενώ έχει προσβληθεί από φυματίωση και οι γιατροί δεν του δίνουν πάνω από 6 μήνες ζωή, συνεχίζει την αγωνιστική του δράση. Εκλέγεται μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας Δημοσίων Υπαλλήλων. Το «έπαθλο» για την συμμετοχή του στο δημοσιουπαλληλικό κίνημα είναι η σύλληψή του τον Μάρτη του 1931, η καταδίκη του και η απόλυσή του από δάσκαλος. Το 1933, εκλέγεται μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και στη Γραμματεία της Ενωτικής ΓΣΕΕ. Τον Αύγουστο του 1935 παίρνει μέρος στο 7ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς.

Με τη δικτατορία του Μεταξά, ο Ν. Πλουμπίδης περνά στην παρανομία. Τον Ιούνη 1938 εκλέγεται μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ενα χρόνο αργότερα πέφτει στα χέρια της Ασφάλειας. Το μεταξικό καθεστώς τον βασανίζει απάνθρωπα σε βαθμό που ακόμα και ο ασφαλίτης γιατρός απεκδύεται της ευθύνης καθώς η ζωή του Πλουμπίδη κρέμεται από μια κλωστή. Τον μεταφέρουν στη φυλακή – σανατόριο της «Σωτηρίας», σε συνθήκες απόλυτης απομόνωσης που περιλαμβάνουν απαγόρευση προαυλισμού, συνομιλίας με οποιονδήποτε κρατούμενο και φυσικά επισκέψεων. Ο Πλουμπίδης καταφέρνει να επιβιώσει.

Το 1942, κι αφού ο Πλουμπίδης όπως εκατοντάδες κομμουνιστές έχουν παραδοθεί από το μεταξικό φασιστικό καθεστώς και την  κυβέρνηση των δοσίλογων στους Γερμανούς κατακτητές, καταφέρνει να δραπετεύσει από την Τρίπολη, το νέο τόπο εξορίας που τον έχουν μεταφέρει, και φτάνει στην Αθήνα. Τον Δεκέμβρη της ίδιας χρόνιας επανεκλέγεται μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ και μετατρέπεται σε οργανωτικό νου και ψυχή της ανάπτυξης του κινήματος της Εθνικής Αντίστασης στην πρωτεύουσα.

Ο Πλουμπίδης αναδεικνύεται λαικός ηγέτης, καθοδηγώντας πολιτικά και οργανωτικά τις μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού της Αθήνας ενάντια στους χιτλεροφασίστες κατακτητές.

 «…θα πεθάνω κομμουνιστής»

Ο Πλουμπίδης στα χρόνια του Εμφυλίου δίνει τη μάχη του ΔΣΕ από την Αθήνα δρώντας στην παρανομία. Στις συνθήκες της μετεμφυλιακής παρανομίας στέλνει το γράμμα του στους συνηγόρους του Νίκου Μπελογιάννη, όπου μετά τη σύλληψη και καταδίκη του τελευταίου, δηλώνει ότι είναι ο ίδιος και όχι ο Μπελογιάννης ο επικεφαλής του παράνομου μηχανισμού του ΚΚΕ, καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην δολοφονία και προσφέρεται να παρουσιαστεί και να δικαστεί αυτός.

Συλλαμβάνεται στις 25 Νοέμβρη του 1952 στον Κολωνό και προσάγεται σε δίκη στις 24 Ιούλη 1953. Το κράτος της μετεμφυλιακής κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας» τον δικάζει κατ’ εφαρμογή του ΑΝ 375 της μεταξικής φασιστικής χούντας περί «κατασκοπείας»… Μαζί του δικάζονται ερήμην οι Ν. Ζαχαριάδης, Γ. Ιωαννίδης, Β. Μπαρτζιώτας, Μ. Πορφυρογένης, Π. Ρούσος, και άλλα στελέχη της ηγεσίας του ΚΚΕ.

Η δίκη του Πλουμπίδη δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει έκφραση της μνημειώδους μισαλλοδοξίας του καθεστώτος της εξάρτησης και της υποτέλειας του κράτους της ολιγαρχίας.

Ο ίδιος δίνει δείγματα απίστευτης ψυχικής ανάτασης. Δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τους στρατοδίκες του, τους οποίους ξεγυμνώνει με την περήφανη απολογία του. Πρέπει να διαχειριστεί και την άδικη εναντίον του κατηγορία που έχει εκτοξευτεί από την ηγεσία του Κόμματος. Ο Πλουμπίδης γνωρίζει πως κάθε του λέξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την αντίδραση εναντίον του ιδανικού για το οποίο έδωσε όλη του τη ζωή. Επιλέγει να μετατρέψει την προσωπική του τραγωδία σε ένα έπος ανωτερότητας, αυτοθυσίας και ανιδιοτέλειας.

«Ματαιοπονείτε, αν πιστεύετε ότι θα με κάνετε να στραφώ ενάντια στο Κόμμα μου», ήταν η απάντησή του στον πρόεδρο του δικαστηρίου, όταν εκείνος επιχείρησε να αξιοποιήσει τις άδικες και λαθεμένες κατηγορίες της ηγεσίας του ΚΚΕ ενάντια στον Πλουμπίδη.

«Σήμερα, κύριοι, δε δικάζετε άτομα. Δικάζετε το ΚΚΕ. Και επ” αυτού, παρόλο ότι σήμερα όχι μόνο δεν έχω την τιμή να εκπροσωπώ το Κόμμα μου, αλλά έχω και πολεμική εναντίον μου, δηλώνω, ότι αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες για την πολιτική του Κόμματός μου», ήταν τα λόγια του…

«Εκείνοι που με αγαπούν και με σέβονται οφείλουν να πειθαρχήσουν στο Κόμμα, να διαφυλάξουν την Ενότητά του και να έχουν εμπιστοσύνη στην ηγεσία του. Τιμή μου εγώ, πάνω απ” όλα έχω την τιμή του Κόμματος. Εγώ, εκείνα που δίδασκα τα εφαρμόζω πρώτος εγώ. Ημουν πιστός στο Κόμμα τότε που με περιέβαλε με στοργή και με ανέβαζε στα ανώτερα αξιώματά του, είμαι πιστός και τώρα που -καλά ή κακά, δίκαια ή άδικα- με κατηγορεί και με στιγματίζει. Θα παραμείνω για πάντα πιστός και θα πεθάνω κομμουνιστής», γράφει στο γράμμα του.

 Αφοσιωμένος στην «Ποίηση του Κομμουνισμού»

Ο Πλουμπίδης ήταν ακριβώς αυτό: Κομμουνιστής. Οχι μόνο στην καρδιά αλλά και στο μυαλό. Και το απέδειξε έχοντας την ψυχική δύναμη, αλλά και τον πολιτικό ορθολογισμό, να αντιληφθεί – παρότι βρισκόταν στη δίνη της προσωπικής του δοκιμασίας – το κύριο: ότι πάνω από τον ίδιο και πάνω από το Κόμμα, πάνω από τις σχέσεις του ίδιου με την ηγεσία του Κόμματος, βρισκόταν η υπόθεση των συμφερόντων του λαού. Το δίκιο της εργατικής τάξης. Η δικαίωση των αγώνων του ΕΑΜ και του ΔΣΕ. Η υπόθεση της σοσιαλιστικής προοπτικής και του ίδιου του κομμουνισμού. Με άλλα λόγια βρίσκονταν όλα αυτά που, τη δεδομένη μάλιστα στιγμή, στις δεδομένες ιστορικές και πολιτικές συνθήκες της ταξικής σύγκρουσης, δεν θα μπορούσαν παρά να περνάνε  - για κάθε κομμουνιστή – μέσα από την υπεράσπιση της τιμής του ΚΚΕ.

Να γιατί η στάση του Πλουμπίδη δεν προσδιορίζεται με τη φράση «κομματική αφοσίωση» που είναι «στενή» για να την περιγράψει ή πολύ περισσότερο από την φτήνια εκείνων που στην επιστήμη της μαρξιστικής-λενινιστικής ανάλυσης και στο κομμουνιστικό ήθος δεν βλέπουν παρά μόνο «κομματική νομιμοφροσύνη».

Η στάση του Πλουμπίδη είναι ο ορισμός της αταλάντευτης αφοσίωσης στην Ποίηση του Κομμουνισμού. Αφοσίωση που για να περπατήσεις το δρόμο της μέχρι τέλους χρειάζονται ισόποσα και τα δυο: Και καρδιά και μυαλό. Που σημαίνει ότι: Αν ο Πλουμπίδης δεν ανέλυε σωστά την κατάσταση, αν στις συνθήκες των διώξεων, των Μακρονησιών, των εκτελέσεων, του πρωτόγονου αντικομμουνισμού, επέλεγε, εις βάρος της υπεράσπισης της συνολικής υπόθεσης του κομμουνισμού, να υπερασπιστεί τον κομμουνιστή εαυτό του από την πολεμική του Κόμματος εναντίον του, τότε υπήρχε κίνδυνος στο λάθος της ηγεσίας του Κόμματος να προσθέσει κάποιο δικό του λάθος.

Ο Πλουμπίδης έπραξε το αντίθετο. Και έστειλε διπλό μήνυμα: Πρώτον, χωρίς τον υπερφίαλο δογματισμό ότι κατέχεις οπωσδήποτε την απόλυτη αλήθεια, να είσαι ασυμβίβαστος παντού. Ασυμβίβαστος απέναντι και στα λάθη των δικών σου, παλεύοντας θαρρετά τη γνώμη σου για ό,τι θεωρείς «στραβό». Δεύτερον, αυτή η κομμουνιστική αρετή, που πρέπει να διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού, η αρετή του ασυμβίβαστου ανθρώπου, να μην ξεστρατίζει σε ατραπούς που σου θολώνουν το νου και τελικά μπορεί να σε οδηγήσουν να «προσφερθείς» ακούσια προς εκμετάλλευση από τους ταξικούς αντιπάλους σου.

Αυτό έκανε ο Πλουμπίδης. Αφενός δεν συμβιβάστηκε με το εις βάρος του λάθος. Δεν έκλεισε το στόμα του απέναντι στις «ψεύτικες και άδικες κατηγορίες». Δεν παραιτήθηκε από την απαίτησή του να δικαιωθεί, την οποία κληροδότησε ως αίτημα – διαθήκη (σσ: «Το Κόμμα μου, το ξέρω, θα βρει την αλήθεια και θα με δικαιώσει»). Και ταυτόχροναδεν άφησε την παραμικρή – μα την παραμικρή – χαραμάδα στους στρατοδίκες να τον «αξιοποιήσουν».

Εδώ βρίσκεται το μεγαλείο του Πλουμπίδη: Οτι υπέγραψε με το αίμα του την αξία ενός κομματιού της «αλφαβήτας» του κομμουνιστή, ότι έδειξε πόση ψυχή κρύβεται σε κάτι που φαντάζει σαν στείρα «προπαιδεια» και που λέει: Κάνουμε «συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης». Ο Πλουμπίδης, αναλύοντας σωστά τη συγκεκριμένη κατάσταση, κατάφερεναβάλει τα θεμέλια για να αποτινάξειόλα όσα τον «λέρωναν» προσωπικά, χωρίς αυτό να τον εμποδίσει ή να τον απομακρύνει από το κύριο καθήκον: να φωτίσει ακόμα περισσότερο την αλήθεια του ταξικού δίκιου απέναντι στην ταξική βαρβαρότητα.

Ετσι ο Νίκος Πλουμπίδης κέρδισε κάτι σπάνιο: την μεγάλη τιμή, για τον ίδιο και για όλους τους Ελληνες κομμουνιστές, να είναι από εκείνους που πρόσθεσαν τον δικό τους στίχο σε αυτήν πανανθρώπινη «Ποίηση» των κομμουνιστικών ιδανικών.

 «Αφήνω στο γιό μου ένα τίμιο όνομα»

Το στρατοδικείο καταδίκασε τον Νίκο Πλουμπίδη «δις εις θάνατον». Ψύχραιμος, αποφασιστικός, στο άκουσμα της καταδίκης δηλώνει στους δημοσιογράφους: «Θα αντιμετωπίσω το θάνατο σαν Ελληνας κομμουνιστής, όπως αντιμετώπισα και την κατηγορία σε όλη την ακροαματική διαδικασία. Θα πεθάνω ήσυχος και γιατί αρκετό σπόρο έσπειρα και γιατί χιλιάδες νέοι Ελληνες θα πάρουν τη θέση μου μέχρι τη νίκη του λαού».

Στις 14 Αυγούστου 1954, λίγο πριν το «πυρ», λέει στον επικεφαλής του αποσπάσματος και τον ιερέα που βρισκόταν στον τόπο της εκτέλεσης:«Δεν έχω κανένα βάρος στη συνείδησή μου. Μόνο σας ξαναλέω: Υπήρξα τίμιος αγωνιστής, πάλεψα για το καλό του λαού και για το Κόμμα μου. Κι αφήνω στο γιο μου φεύγοντας ένα τίμιο όνομα». 

 5 Μάρτη 1943

Ο Πλουμπίδης – λαικός ηγέτης έπαιξε επιτελικό και πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια από τις πιο λαμπρές σελίδες του ΕΑΜικού κινήματος με πανευρωπαική και παγκόσμια διάσταση: Η απεργία και η διαδήλωση στις 5 Μάρτη 1943 που καθοδηγήθηκε και οργανώθηκε από το ΚΚΕ, που τίναξε στον αέρα τα σχέδια του Χίτλερ και ακύρωσε το ναζιστικό πρόγραμμα  επιστράτευσης Ελλήνων, είναι εν πολλοίς δικό του έργο.

Τα αποσπάσματα που ακολουθούν περιγράφουν πως ματαιώθηκαν τα σχέδια του Χίτλερ για την επιστράτευση των Ελλήνων στα γερμανικά Νταχάου. Είναι από κείμενο του Νίκου Πλουμπίδη. Γράφτηκε στην απομόνωση το 1954, ανήμερα της 5ης Μάρτη 1943.

«Η 5η του Μάρτη, του 1943, είναι ιστορική ημέρα για το Ελληνικό Λαϊκό επαναστατικό κίνημα με παγκόσμια απήχηση και σημασία. Την ημέρα αυτή ολόκληρος ο Αθηναϊκός λαός με ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στο κέντρο της Αθήνας επέβαλε στο Χίτλερ και στους Ελληνες πράκτορές του να ανακαλέσουν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ(…).

Στις 4 του Μάρτη, πριν ακόμα φωτίσει, ήλθε ξαφνικά ο Κ. Χατζήμαλης και μου αναφέρει ότι «απεφασίσθη η πολιτική επιστράτευση και ότι αύριο στις 5 του μηνός θα το αναγγείλει από το Ραδιοφωνικό σταθμό Αθηνών ο Πρωθυπουργός Λογοθετόπουλος». Η είδηση ήταν σοβαρή με εξαιρετική πολιτική σημασία. Επρεπε να προλάβουμε τον εχθρό, προτού αναγγείλει την απόφασή του (…).

Σε δυο ώρες συνήλθε η επιτροπή πόλης της ΚΟΑ που αποτελούνταν από διαλεχτούς αγωνιστές. Εκεί ανέπτυξα την πρότασή μου (σ.σ.: ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ με σύνθημα: ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ. ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ) και ετόνισα τις ιστορικές ευθύνες που αναλαμβάνουμε. Ολα τα μέλη δέχτηκαν με ενθουσιασμό την πρότασή μου. Καθορίσαμε το γενικό πρόγραμμα δράσης και όλοι έφυγαν για να κινητοποιήσουν τους τομείς που καθοδηγούσε ο καθένας. Είπαμε να ειδοποιηθεί και η Κ.Ο. Πειραιά να βοηθήσει κι αυτή. Από το μεσημέρι της Τρίτης 4 Μάρτη δεκάδες χιλιάδες λαϊκοί αγωνιστές βρίσκονταν σε πυρετώδη κίνηση. Τα τυπογραφεία και οι πολύγραφοι δούλευαν αδιάκοπα. Πλακάτ, σημαίες, συνθήματα ετοιμάστηκαν. Τα σχέδια πορείας του κάθε κλάδου και τομέα καταστρώθηκαν. Χιλιάδες προκηρύξεις και τρικ μοιράστηκαν. Οι συνδέσεις των διαφόρων κρίκων εκανονίστηκαν. Τα ΧΩΝΙΑ τότε εφευρέθηκαν και τέθηκαν σε εφαρμογή. ΟΛΟΙ οι τομείς ΟΛΑ τα γρανάζια της πολύπλευρης και πολύπλοκης μηχανής τέθηκαν σε κίνηση και άρχισαν να δουλεύουν ταχύτατα και κανονικά. Ξημέρωσε η Τετάρτη 5 Μάρτη του 1943. Ολη η κίνηση, όλες οι υπηρεσίες σταματημένες.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ήταν πράγματι ΚΑΘΟΛΙΚΗ. Ολα νεκρώθηκαν. Εργάτες, υπάλληλοι, βιοτέχνες, έμποροι, όλοι απεργούν, όλα κλειστά και τότε άρχισε να ξεχύνεται στο κέντρο της Αθήνας ο λαϊκός χείμαρρος των συνοικιών. Για πρώτη φορά τόσο πυκνές λαϊκές μάζες κατέβηκαν στο πεζοδρόμιο για να διεκδικήσουν και να επιβάλουν τα αιτήματά τους. Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε μια τόσο μεγάλη σε όγκο και μαχητικότητα ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ. Αυτό ήταν πρωτοφανές όχι μόνο για την Αθήνα αλλά και για τις μεγάλες ξένες πρωτεύουσες κι αυτό όχι σε καιρούς ειρηνικούς αλλά κάτω απ” τον πιο βάρβαρο καταχτητή. Το παλλαϊκό ξεσήκωμα ήταν τέτοιο που οι κατακτητές αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν την απόφασή τους και να δηλώσουν ότι «ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ζήτημα πολιτικής επιστράτευσης για την Ελλάδα». Η 5η του Μάρτη του 1943 δεν έσωσε μόνο τα ελληνόπουλα από τα γερμανικά κάτεργα αλλά συνετέλεσε και στην πορεία και την εξέλιξη του πολέμου και έδειξε το δρόμο που πρέπει να ακολουθούν οι λαοί για να επιβάλουν τις θελήσεις τους (…)».

(Ν. Πλουμπίδης, Φυλακές Απομόνωσης 5.3.54)

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 190 σχόλια

Ανώνυμος
19 Αυγούστου 2014 στις 9:06 μ.μ.

6.22 Συνεχισε να γραφεις προσφερεις αφθονο γελιο. αληθεια ποτε θα γινει ο καπιταλισμος ανθρω πινος στην 8η παρουσια η στην 10η

αχβαχ
19 Αυγούστου 2014 στις 10:20 μ.μ.

Δεν ξέρω τι σου έλεγε ο άλλος φιλαράκο. Εγώ είμαι επώνυμος όπως βλέπεις και δεν θέλω να με μπερδεύεις με τους διάφορους ανώνυμους που νταραβερίζεσαι εδώ μέσα. Αλλά βέβαια, δεν υπάρχει πια ο "πνεύμα και ηθική" σύντροφος Φαράκος κι έχετε ξεσαλώσει όλοι εκεί στην ΚΝΕ. Πάντως σύντροφε έχεις ένα δίκιο: Όντως δεν ανέλυσα μαρξιστικά-λενινιστικά το τραγούδι του Άσιμου όπως εσύ, με αποτέλεσμα να πέσω σε λάθη.

Ας το δούμε βήμα βήμα:
"Παράτα το σχολειό, παράτα αυτό το χάλι
Να είσ αφεντικό του εαυτού σου πάλι
Παράτα τα θρανία και τ αμφιθέατρα
Να 'ρθεις στη παραλία να κάνουμ' έρωτα."
-Εδώ ο σύντροφος Άσιμος επαναλαμβάνει ουσιαστικά τα λόγια του Γρηγόρη Φαράκου στο βιβλίο "Για την αγωνιστική ταξική πατριωτική διαπαιδαγώγηση της νεολαίας" του 1977, όπου λέει για τους μαθητές-φοιτητές:
"...παρουσιάζουν μία στάση στείρας άρνησης, φυγής και απόρριψης...Κάνουν αδικαιολόγητες απουσίες...δεν τηρούν την σωστή στάση απέναντι στους δασκάλους τους"
και παρακάτω
"Θέλουμε οι νέοι να έχουν αισθηματικές σχέσεις με το άλλο φύλο που να ανταποκρίνονται στα ιδανικά της προόδου. Να έχουν ΣΤΕΡΕΟΥΣ συναισθηματικούς δεσμούς, ΜΑΚΡΙΑ από κοινωνικούς και οικονομικούς περιορισμούς"
Ο Άσιμος λοιπόν εδώ έκανε απλά μία μετάφραση του γνωστού βιβλίου.

"Παράτα τη δουλειά, παράτα τη τη σκρόφα
Και κοίτα πως εσύ θ αποφασίζεις πρώτα.
Χιλιάδες σουπερμάρκετ γεμάτα πράματα
Γιατί δεν τα βουτάμε για τα γεράματα;"
Εδώ ο σύντροφος Άσιμος μας λέει με απλά λόγια: Γιατί δεν γίνεσαι υπάλληλος σε ένα σούπερ μάρκετ να βοηθάς τους ανθρώπους στα γεράματά τους που δεν μπορούν να σηκώσουν το καρότσι; Κι αυτή λοιπόν η στροφή ανταποκρίνεται πλήρως στο πνεύμα και την ηθική του Κόμματος.

Κι ερχόμαστε στο ζουμί:
"Παράτα το λοιπόν, παράτα το το κόμμα
Μη θες να κουβαλάς το κουρδιστό σου πτώμα.
Της κεντρικής γαϊδάρας να είσ ερμηνευτής
Αρνήσου να σαι χάφτης και καθοδηγητής."
Εδώ ο σ. Άσιμος φανερά καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ και με την γνωστή έκτη αίσθηση που διακατέχει τους καλλιτέχνες, τον μελλοντικό ΣΥΡΙΖΑ. Λέει ουσιαστικά στον ακροατή να παρατήσει όλους αυτούς τους οπορτουνιστές και να γραφτεί στο ΚΚΕ.

και τέλος:
"Παράτα το στρατό το προβατοποιείο
Και ας μας έχουνε για το τρελλοκομείο
Για μια χαζή πατρίδα οπλίζουν τους λαούς
Δεν κάνει η ιεραρχία για τους αναρχικούς "
Εδώ μιλάμε για τον πατριωτικό Άσιμο. Γιατί ναι μεν για μια χαζή πατρίδα παίρνει τρελόχαρτο, αλλά για μια ΕΞΥΠΝΗ; Είναι φανερό το υπονοούμενο που παραπέμπει απευθείας στο σοσιαλισμό, αλλά που να το πιάσει αυτό ένας οπορτουνιστής.

Συμφωνούμε φαντάζομαι τώρα ε;

αχβαχ
19 Αυγούστου 2014 στις 10:23 μ.μ.

"Ο,τι παίρνεις από αποσπάσματα που βρίσκεις στο ίντερνετ. Είναι φανερό."

Γούτου γούτου, κνιτάκο μου εσύ που είσαι και διαβασμένο.
Άτιμο.

αχβαχ
19 Αυγούστου 2014 στις 10:28 μ.μ.

Α ναι, η συγκυβέρνηση!
Αλήθεια είχαν δώσει τότε ψήφο εμπιστοσύνης οι βουλευτές του ΚΚΕ ή μήπως το Κόμμα δεν είχε τότε εκπροσώπηση στην βουλή; Δεν ευθύνεται συλλογικά το ΚΚΕ γι αυτές τις αποφάσεις;

Ποιός σου μίλησε για Φλωράκη; Η...Παπαρήγα και οι άλλοι πού ήταν εκείνη την περίοδο; Διάβαζαν κι αυτοί όπως ο Χριστόδουλος στη χούντα;

Κάποτε υπήρξε ένα κόμμα που το λέγαν ΚΚΕ
19 Αυγούστου 2014 στις 11:28 μ.μ.

@αχβαχ

Μπράβο ανθρωπέ μου. Τους έχεις σκάνει σκόνη!!!! Εχουνε ΛΥΣΣΑΞΕΙ οι ψευταράδες!!!!
Τα μικροστικά απολειφάδια που απαρτίζουν το σημερινό ΚΚΕ, προσπαθώντας να "απαντήσουν" στην σκληρή κριτική σου, δείχνουν την ποιότητά τους.
ΑΥΡΙΑΝΙΣΤΕΣ γνήσιοι σε ότι και να λένε, το αποδεικνυουν σε κάθε τους ανάρτηση. Έχουν τόση σχέση με τον κομμουνισμό όσο ο Μπέρια με την ελευθερία.

Τα καυμένα......................................
Νομίζουν ότι είναι "επαναστάτες", νομίζουν ότι έχουν και "λαική στήριξη", κράζουν τον Τσίπρα για το παπαδαριό ενώ κάνουν ίνδαλμα την θεούσα Κανέλλη και το καλύτερο απ' όλα...... ΟΙ ΚΝΙΤΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΑΣΗΜΟ!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος
19 Αυγούστου 2014 στις 11:30 μ.μ.

Ρε κκεδές πουλάτε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες. Δεν χρειάζεται κανείς να πάει στο 89 για να δει κάποιος τα χάλι σας. Και το 1996-1997 με αφορμή την διεκδίκηση απο το ελληνικό κεφάλαιο των ολυμπιακών αγώνων του 2004, δώσατε μια χαρά τα διαπιστευτήρια σας στους Καπιτάλες. «Αναμφισβήτητα εμείς συμφωνούμε και στηρίζουμε τις ενέργειες για διεκδίκηση από την Αθήνα των Ολυμπιακών Αγώνων», είχε δηλώσει στις 3 Ιανουαρίου του 1996 η Αλέκα Παπαρήγα ύστερα από συνάντηση που είχε με τους τρεις επικεφαλής της Επιτροπής Διεκδίκησης των Αγώνων. Η τοποθέτηση αυτή επιβεβαιώθηκε και από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στις 23 Μαρτίου του 1997, πέντε μήνες προτού η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δώσει τη διοργάνωση στην Αθήνα. «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν ένα μεγάλο διεθνές αθλητικό, κοινωνικό, πολιτικό, πολιτιστικό γεγονός, μια μορφή επικοινωνίας λαών και χωρών», ενώ το ΚΚΕ «θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των λαών -και του ελληνικού λαού φυσικά- να διεκδικεί την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα τους, χωρίς όμως αυτό να γίνεται αυτοσκοπός». Εεε ο κουτσούμπας ξέρει ότι χέρι που σε ταΐζει δεν το δαγκώνεις (μην ανοίξουμε την κουβέντα για το πόσα φράγκα σμπρώχθηκαν σε ...επαναστάτες συνδικαλοπατέρες, πόσοι απο αυτούς προσλήφθηκαν σε επιχειρήσεις του... εθνικού μας εργολάβου και πληρωνόταν χωρίς να βαρέσουν μία, και πόσα σε ταμεία κομμάτων γιατί θα κλάψουν πολλές μανούλες (και) κουκουέδων) και 10 χρόνια μετά τους ολυμπιακούς έχει χαιρετούρες με την Γιάννα-Αγγελουπούλου δασκαλάκη!

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 12:37 π.μ.

Ααα αχβαχ ξέχασες το καλύτερο από το τραγούδι του Άσιμου... Κατούρα στη βουλή και σπάσ τους τα γραφεία, να πάει να πνιγεί η γραφειοκρατία και φόρεσε κουκούλα ωσάν σε βρίζουνε, σε κάθε αναμπουμπούλα μην σε γνωρίζουνε !!! Εδώ ο προφήτης Άσιμος περιγράφει δεκαετίες πριν ακριβώς την στάση των Κουκουέδων που κράτησαν τον Δεκέμβρη του 2008 !!! Άρε αχβαχ τι έκανες στα Κνιτόπουλα πάλι μεταμεσονύχτια ακτιφ θα χουν για να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με την ελληνική ροκ σκηνή !!! Μπορεί να κάψουν και βανίλια του Άσιμου προς παραδειγματισμό για τους... προβληματικούς συντρόφους!!!

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 12:43 π.μ.

10.28 11.28 παιδια τσαμπα χτυπιοσαστε κατω. Απο την ιστορια εχουμε βγαλει ενα διαχρονικο συμπερασμα. ο οπορτουνισμος αποτελει γαγγραινα για το ΚΚ οποιαδηποτε επαφη μαζι του ειναι σαν να εχεις χολερα. οτι δεν πετυχατε το 1968 και το 1991 δεν θα παρετε ρεβανς. Το ΚΚΕ δεν θα μπει σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια ακομα και αν γινεται φραπες. οπορτουνισμος και φασισμος ειναι γνησια παιδια του καπιταλισμου ΑΛΗΤΕΣ

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 1:03 π.μ.

προς τους οπορτουνιστες. Παιδια συνεχιστε να γραφεται. ειναι ωραιο θεαμα να βλεπεις να κυλιου νται μεσα στην λασπη προκειμενου να γινουνε διαχειρηστες του καπιταλισμου. προσφερετε αφθονο γελιο ΟΠΟΡΤΟΥΝΕΣ

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 7:37 π.μ.

@19 Αυγούστου 2014 - 11:30 μ.μ.
΄Οχι, εγώ θα έλεγα ότι θα έπρεπε να βγεις να πεις για τους συνδικαλισταράδες και τα χρήματα που εφαγαν για τα ταμεία των κομμάτων και λοιπά. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ. Να βγεις να τα πεις αλλά με στοιχεία και ΕΠΩΝΥΜΑ. Κι όταν λέμε επώνυμα με το πραγματικό σου όνομα κι όχι με κανένα χαζοχαρούμενο ψευδώνυμο που δήθεν σε κάνει επώνυμο. ΄Ωστε να αναλάβεις πλήρως τις ευθύνες σου γι' αυτα που λες. ΄Αλλωστε θα είναι αλήθεια αυτά που θα λες έτσι δεν είναι; Κι απολύτως τεκμηριωμένα. ΄Η μήπως όχι;

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 7:45 π.μ.

Ρε αχβαχ έψαξα να σε βρω στις γειτονιές για να κάνουμε παρέα όπως μου πρότεινες αλλά όπου ρωτούσα μου λέγαν ότι δεν σε ξέρουν. Λέω, "τον αχβαχ δεν ξέρετε; Είναι δυνατόν; Υπάρχει πιο επώνυμος απ' τον αχβαχ;" Μετά είπα να πω άλλα ψευδώνυμα. Είπα να πω αυτο του άλλου(;) επώνυμου που λέει "το ΚΚΕ που υπήρχε κάποτε με τις φράξιες του και τα μέτωπά του και πολύ μας έχει λείψει γιατί μας βόλευε" . Ούτε κι αυτόν τον ηξεραν. Τους λέω "Κανελικο κόμμα";;;; ούτε κι έτσι. Πες μου πώς να σε αποζητάω γιατί μάλλον άλλο εννοείς εσύ "επώνυμος" κι άλλο εννοούμε όλοι οι αλλοι.

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 7:54 π.μ.

Eπίσης ρε αχβαχ με βάζει σε σκέψεις στο ξαναείπα ότι μοιάζεις πολύ -σ' αυτα΄που λες- με τον άλλο(;) ανώνυμο που παρουσιάζει και δείγματα αλτσχάιμερ. Μ' αυτον μωρέ που μιλάει για κυβέρνηση ΚΚΕ και ΝΔ κι όχι για κυβέρνηση Συνασπισμου και ΝΔ. Δηλαδή κι οι δυο ή βρίσκεστε σε αυτή την κατασταση (αλτσχάιμερ) ή σας έχουν δώσει εντολή να μην αναφέρετε τον Συνασπισμό αλλά μόνο το ΚΚΕ. Που ασφαλώς κι είχε πολλές ευθυνες για το 1989 αλλά δεν ήταν μονο του σε αυτή την εξέλιξη. Υπήρχε κι ο Συνασπισμός. Και κυρίως μιλάτε μονο για μερικά άτομα κι όχι για ΟΛΑ της Κεντρικής Επιτροπής. Πολύ επιλεκτικοι είστε κι οι δυο σας δεν νομίζετε ;

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 8:04 π.μ.

@20 Αυγούστου 2014 - 12:37 π.μ.
Φίλε τα τραγούδια και τους στίχους τους τα κρίνεις κι αναλόγως με την εποχή που γράφτηκαν. Αυτή τη στροφή ο Ασιμος την έγραψε πριν πολλά χρόνια. Αν ήξερε ότι ενα ναζισταριό σαν τον Παππά που βρίσκεται σε εγκληματική οργάνωση που δολοφονεί ανθρώπους, είχε κάνει κάτι τέτοιο σε δημόσιο χώρο δήθεν για να δείξει την αντίθεσή του προς αυτόν τον χώρο που τους χαϊδεύει, δε νομίζω ότι το κατρουλιό θα βρίσκονταν μεσα στα τραγούδια του ως πράξη αντίστασης. Ούτε κι η κουκούλα αν ήξερε όλα όσα έχουν βγει σήμερα -και με φωτογραφίες στο ίντερνετ αλλά και με τον ναζί κουκουλοφόρο που τον φυγαδευσαν τα ματ μέσα απ' τη βουλή αφήνοντάς τον να κρατάει και το στειλιάρι- και που αποδεικνύουν οτι οι κουκουλοφόροι είναι συνεταιράκια των ματ και της ασφάλειας.

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 8:11 π.μ.

A, αχβαχ δεν ξέρω αν εσύ διάβαζες στην χούντα όπως ο Χριστοδουλος ή έκανες χρυσές δουλειές όπως φημολογείται για τον πατέρα ενός αρχηγού "αριστερού" κόμματος, αλλά το ΚΚΕ αν δεν το ξέρεις ήταν στην παρανομία. Και πολλοί αγωνιστές του όπως κι άλλων κομμάτων , ήταν εξορία ή φυλακή. Και βασανίζονταν. Δεν ζητάω να το ενστερνιστείς, άλλωστε στο είπα και το αποδεικνύεις και μονος σου, παίζοντας με τις λεξεις για τη Χούντα, ότι είσαι επιρρεπής στο ναζισμό. Οπότε φαίνεται καθαρά ότι η 21η Απριλίου 1967 ήταν επανάστασις για σένα. Θέλει η ναζιάρα να κρυφτεί αλλ' η χαρά δεν την αφήνει.

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 8:14 π.μ.

12.37 Ενω κανονικα επρεπε να ειμαστε κατα την γνωμη σου μαζι με το παρακρατος σε ολες του τις μορφες οπως και τοτε που μαζι με τους φασιστες το παιζατε αγανακτισμενοι. Συνεχιστε να γραφετε ολοι γελανε μαζι σας ΟΠΟΡΤΟΥΝΕΣ

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 8:28 π.μ.

19 Αυγούστου 2014 - 11:30 μ.μ
Ερχεσαι που έρχεσαι εδώ και μας γράφεις ό,τι έχει γραψει η "Εφημερίδα των συντακτών" για την αποδοχή της ανάληψης των ολ. αγώνων απ' το ΚΚΕ γράψ' τα μας όλα όσα αναφέρει. ΄Οχι μονο ό,τι σε συμφέρει. Γράφει λοιπόν ακόμη η εφημερίδα για το ΚΚΕ.

Υπογράμμισε πάντως (Το ΚΚΕ) ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να «επιτρέψουν να θυσιαστεί κανένα δικαίωμα του λαού μας στο όνομα συμφερόντων που θα επενδύσουν στην επιθυμία του λαού μας για διεξαγωγή των Αγώνων στη χώρα μας». Η «θετική» τοποθέτηση του ΚΚΕ είχε γίνει αντικείμενο κόντρας εντός της Αριστεράς, ενώ με την πάροδο των μηνών το κόμμα «σκλήρυνε» τη στάση του, με τη γ.γ. του να δηλώνει μάλιστα ότι «ο κότινος των Ολυμπιακών Αγώνων έχει προ πολλού αντικατασταθεί με το σήμα της Coca-Cola». Είχε μάλιστα παραδεχτεί ότι «η θέση του ΚΚΕ διαμορφώθηκε μέσα στην πορεία του χρόνου» και πως «τώρα, θεωρούμε ότι πρέπει οι Ολυμπιακοί Αγώνες να αποτελέσουν ένα πεδίο πάλης και δράσης – όχι στενά με το θέμα αν έπρεπε να γίνουν στη χώρα μας».

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 8:31 π.μ.

@19 Αυγούστου 2014 - 11:30 μ.μ
Kαι για τον εθελοντισμό στην ολυμπιάδα για δες τι έλεγε το ΚΚΕ. Αφού ενδιαφερόσουν τόσο πολύ να μάθεις.
http://www.komep.gr/2002-teyxos-3/apofash-toy-pg-ths-ke-toy-kke-h-thesh-toy-kke-gia-thn-kybernhtikh-ekstrateia-yper-toy-ethelontismoy
΄Οπου γράφει τις αντιρρήσεις του ΚΚΕ για τον εθελοντισμό στην ολυμπιάδα, και κυριως για το ότι οι εθελοντές θα πρέπει να ανεχτούν να ελεγχθουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 8:51 π.μ.

΄Οσο για τις χαιρετούρες της Γιάννας Αγγελοπουλου άστε μην το κουράζετε. Δεστε εδώ τι δηλωσε η γυναίκα. "Ας δοκιμάσουμε τον Σύριζα. Δεν είναι κακό". Εμένα αυτό μου θυμίζει αυτό που είπε ο Δασκαλάκος του ΣΕΒ "Δε θα έχουμε πρόβλημα αν το σύριζα βγει κυβέρνηση". Γιατί να τους χαλάσει άλλωστε;

http://www.tribune.gr/politics/news/article/48815/gianna-angelopoulou-o-tsipras-ke-o-siriza-ekfrazoun-neo.html

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 8:56 π.μ.

@20 Αυγούστου 2014 - 12:37 π.μ
Τι να κάψουν; τα βανίλια του Ασιμου; Δεν ξέρω τι θα κάψουν αυτοί, αλλά εσύ δεν καις τα ληγμένα που παίρνεις; Αφού δεν τα σηκώνεις ρε παιδάκι μου....

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 8:57 π.μ.

ο οπορτουνιστης προκειμενου να σωσει τον καπιταλισμο απο την κριση του μπορει να κανει οτι αθλιοτητα μπορει να σκεφτει ανθρωπος. Ειναι γραναζι του καπιταλισμου η μεγαλυτερη καταστροφη για την εργατικη ταξη που για να μπορεσει να φτιαξει την δικη της εξουσια πρεπει να τον συντριψει.

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 9:48 π.μ.

Kι ερχόμαστε στα συμπεράσματά μας. Ποια είναι αυτά;
1) Το ΚΚΕ με τις φράξιες του και τα μέτωπά του να το ξεχάσετε δεν θα το ξαναδείτε. Τώρα αν θέλετε εσείς να το ονειρεύεστε γιατί έτσι σας βολεύει, ονειρευτείτε το. Δε θα μπουμε καν στον κοπο να σας αποτρέψουμε.
2) Ως σύριζα, αυτοδυναμία -και με τα αποτελεσματα των τελευταίων ευρωεκλογών- δεν βλέπετε. Οπότε αρχίστε να συμβιβάζεστε, και να προσπαθείτε να πείσετε και τον κόσμο σας να συμβιβαστεί στη συγκυβέρνησή σας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κι όλους τους παρατρεχάμενους μηδενός εξαιρουμένου ούτε καν της χρυσής αυγής. Μόνο το ΚΚΕ δε θα καταφέρετε να συμπεριλάβετε στην σφηκοφωλιά σας αλλά τι το θέλετε; Θα 'χετε το ΣΕΒ και το Μίχαλο να σας παραστέκουν. Ναι, το Μίχαλο με τον πατέρα του που ήταν υπουργός στη χούντα. Κι ο ΑΧΒΑΧ θα του λέει ιστορίες για τη χούντα να θυμούνται τα παλιά ένδοξα χρόνια της απριλιανής "επαναστάσεως."
3) Πράξεις σας , συριζαίοι, όπως η ψήφιση του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, - πιάστε τον αχβαχ θα λιποθυμήσει απ' τον καημό του που ανέφερα το ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ- θα σας κυνηγάνε επ' αόριστον. Γιατί όπως ξέρετε κι εσείς το ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ είναι η μάννα ολων των μνημονίων. Κι επειδή δε θα μπορείτε να ξεφύγετε απ' αυτή την υπογραφή σας, όταν θα γίνετε κυβέρνηση θα το μάθουν κι οι ψηφοφόροι σας αυτό. Κάπως θα πρέπει να τους δικαιολογήσετε ότι δεν θα κάνετε αυτά που υποσχεθήκατε. Και δε θα έχετε το ΚΚΕ μαζί σας για να τα ρίξετε σε αυτό. ΄Οπως κάνατε για το 1989.
4)Επειδή όπως λέει κι ο Ασιμος, -κάψε τα ... βανίλια του όλα αχβαχ- "για μια χαζή πατρίδα οπλίζουν τους λαούς", εγώ θα το έλεγα "για τους αστούς μας στέλνετε να σκοτωθούμε σε ξένες πατρίδες", πέστε στους "υγιείς επιχειρηματίες" σας ότι το ΚΚΕ δε θα πει στο λαό να πάει να σκοτωθεί σε Ουκρανίες, Ιρακ, για τα συμφέροντα των αστών. Το έχει δηλώσει αλλωστε αυτό. Οπότε μόνοι σας συριζαίοι θα το κάνετε κι αυτό. Αν θα πείσετε το λαό να πάει να μακελευτεί για τους αστούς σας; Ξέρω γω; Εδώ δε βλεπω να τον πείθετε να έρθει να φάει δακρυγόνα μαζί σας στο Σύνταγμα. Σας πήραν χαμπάρι ότι την κρίσιμη στιγμή των δακυργόνων εσείς εχετε εξαφανιστεί. Οπότε θα μιλάμε για τον Αλέξη αναφέροντάς τον ως Ντ΄Αλέξη σε παράφραση του Ντ' Αλέμα. Δεν ξέρω μάλιστα επειδή έχει καλές σχέσεις απ' ό,τι άκουσα με τον Κώστα τον Καραμανλή μήπως και τον πούμε Κωσταλεξη.
4)Το ΚΚΕ στο χερι δε θα το βάλετε αλλά εχετε μείνει με τη χρυσή αυγή στο χέρι. Κι έχετε και την ευλογία των Ζαπατίστας παπάδων.Παρηγορηθειτε.
5)Με ή χωρίς αυτοδυναμία το ξεβράκωμα , συριζαίοι δεν το γλιτώνετε. Οπότε αρχίστε να ψάχνετε για το ελικόπτερό σας. Γιατί είναι πολλοί αυτοί που έχουν πάρει τις υποσχέσεις σας πολύ σοβαρά, και δε θα ανεχτούν να τους κοροϊδέψετε. Αυτό σαν συμβουλή. Αν θέλετε το ακούτε αν όχι μην το ακούτε.

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 9:49 π.μ.

Eπώνυμε Αχ Βαχ ποιο απ' τα δυο είναι το επώνυμό σου; Το Αχ ή το Βαχ;

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 9:59 π.μ.

Ρε συριζαίοι δε μας απαντήσατε. Με τα δακρυγόνα και το ξύλο στις διαδηλώσεις τι θα κάνετε όταν γίνετε κυβέρνηση; Θα τα καταργήσετε όπως λέγατε κάποτε; (Σακοράφα) Γιατί δεν το αναφέρετε πια.

αχβαχ
20 Αυγούστου 2014 στις 10:17 π.μ.

"διαχρονικο συμπερασμα"
Ουάου!! Μωρέ τι μαρξιστές λενινιστές είν' τούτοι???

"Για την διαλεκτική φιλοσοφία δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΕ το οριστικό, το απόλυτο, το ιερό. Αποκαλύπτει για ΟΛΑ και σε ΟΛΑ τον παροδικό τους χαρακτήρα και τίποτε δεν υπάρχει γι αυτήν εκτός από την αδιάκοπη διαδικασία της γέννησης και της φθοράς, της ατελείωτης ανύψωσης από το κατώτερο στο ανώτερο."
Λουδοβίκος Φόυερμπαχ και το τέλος της κλασσικής Γερμανικής φιλοσοφίας, σελ. 12, εκδόσεις ΣΕ

Μιλάμε όμως πάντα για "σκεπτόμενο εγκέφαλο" έτσι;

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 10:28 π.μ.

11.28 οταν λες οσο εχει σχεση ο ΜΠΕΡΙΑ με την ελευθερια τη ακριβως εννοεις δεν βγαινει νοημα. Να σου θυμισω οτι η ταξικη παλη στον σοσιαλισμο συνεχιζεται με αλλες μορφες. τα υπολειματα τις αστικης ταξης που ηττηθηκε δεν παρατανε την προσπαθεια να επανελθουνε. ο ΧΑΛΙΦΗΣ ειναι δηλωμενος αθεος και πηγε να γλειψη για την κουταλα. Αντιθετα η ΛΙΑΝΑ Ειναι χριστιανη συνεργαζομενη με το ΚΚΕ και δεν παει για κουταλα. Τη διαφορα την βλεπεις αλλα μεσα στον πανικο σου απο τα ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ χαλια τα εχεις και εσυ χαμενα. Ανθρωπινο ειναι σε νιωθουμε ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 3:31 μ.μ.

10.28 ηρθες στα λογια μας σιγα σιγα μαθαινεις. Ασφαλως και υπηρχανε συλλογικες ευθυνες στο οτι το προγραμμα του κομματος μιλαγε για ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΣΤΑΔΙΑ. ολα αυτα τα καταργησαμε στο 15ο συνεδριο το 1996 και σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια δεν μπαινουμε ξανα. Ειδες που αρχισες να μαθαινεις

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 3:41 μ.μ.

κοσμος χωρις ρευμα δεν εχει να φαει κατασχεσεις απο τους καπιταλιστες και οι οπορτουνιστες τον χαβα τους δεν τους ενδιαφερει τιποτα αλλο απο το πως θα βγει ο καπιταλισμος απο την κριση του. Τιποτα παραξενο αυτος ειναι διαχρονικα ο ρολος τους

αχβαχ
20 Αυγούστου 2014 στις 7:36 μ.μ.

χαχα...τι πλάκα έχετε όλα σας.

Λοιπόν ακούστε παιδάκια: Καταρχάς η τακτική "σπαμάρω την κουβέντα προκειμένου να μην βγαίνει άκρη από τις βλακείες" δεν πρόκειται να πιάσει. Είναι φανερό τι προσπαθείτε να κάνετε, εδώ είμαστε όμως και θα τα δούμε όλα. Μη φοβάστε, υπομονή υπάρχει και μόλις βρεθεί χρόνος θα τα ξαναπούμε εντός της ημέρας. Φιλάκια μέχρι τότε και υπομονή, έτσι κι αλλιώς για άλλη μια χρονιά τα "θέματα" που βάζετε είναι εύκολα. ;)

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 7:43 μ.μ.

Giorgis δεν νομίζεις πως αρκετά τράβηξε το αστείο με τους κουκουέδες (βασικά πάνω από το 80% των φιλοκουκουε σχολίων είναι του ΠΑΝ που γράφει ως ανώνυμος) και την εμμονή τους για την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ; Η πλειοψηφία όσων μπαίνουν στο σαιτ χέστηκε για το αν δύο αστικά κόμματα (ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) συνεργαστούν ή όχι. Πάντως το μόνο χρήσιμο που βγαίνει από το νήμα της συζήτησης είναι η βασική γραμμή της καθοδήγησης(γαβ-γαβ) του ΚΚΕ προς τα μέλη(μπέ-μπέ) του. Α) Όποιος κράζει το κόμμα είναι οπορτουνιστής γιατί θέλει συνεργασία του ΚΚΕ με τον ΣΎΡΙΖΑ. Β) Όποιος κράζει και τους δύο είναι ΠΑΣΟΚΟΣ, ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, Ναζιστής. Ρε νούμερα Κομουνιστές είμαστε γ΄ αυτό ακριβώς δεν υποστηρίζουμε το ΚΚΕ που το κάνατε σαν τα μούτρα σας. Και μερικές ερωτήσεις α) ο εθελοντισμός είναι κακός γενικά ή γίνεται καλός όταν αφορά κομματικά έντυπα; Η συναλλαγή με οφσορ εταιρίες είναι απόδειξη ότι από πίσω υπάρχει μαύρο χρήμα ή όταν το κάνει το Κόμμα είναι νόμιμη και ηθική; Το ξεπούλημα ενός εργαλείου προπαγάνδας(902) στον ταξικό εχθρό με την δικαιολογία πως έτσι θα πληρωθούν οι εισφορές στα ταμεία του κράτους πόσο σχέση έχει σαν πρακτική με την υπεεπαναστατική ρητορεία του κόμματος, αφού ξεπουλάς ένα όπλο ταξικής προπαγάνδας για να ξεπληρωθούν εισφορές που οφείλεις στο αστικό κράτος. Όταν ο κουτσούμπας έχει χαιρετούρες με το ελληνοαμερικάνικο επιμελητήριο ή την Δασκαλάκη γιατί είναι λιγότερο οπορτουνιστής από τον τσίπρα που κάνει τεμενάδες στον ΣΕΒ. Όταν κράζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για τα ξεφτηλίκια στο άγιο όρος γιατί να μην κάνουμε το ίδιο και για την ΛΟΥΚΑ (κανέλη) του περισσου; Σε τελική ανάλυση ρε κουκουέδες θέλετε να πειστούμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερος από εσάς. Ξέρετε την λογική του μικρότερου κακού σαν κομμουνιστές την έχουμε γραμμένη. Δεν μας νοιάζει ποιος από τους δύο είναι περισσότερο καιροσκόπος, αλληλοσκοτωθείτε μεταξύ σας, αλλά όχι μέσα σε άσχετες αναρτήσεις. Βασικά έχω να προτείνω στο blog την δημιουργία chat με τίτλο κκεδική ψυχοπαθολογική εμμονή όπου α καθένας τους θα μπαίνει και θα γράφει όσες φορές θέλει ότι το κόμμα δεν θα συνεργαστεί με κανέναν, ενώ για να εξασφαλιστεί και η διαδραστικότητα στο εγχείρημα ο ασθενής θα έχει προκάτ επιλογές κομματικού αντίλογου όπου αυτόματα θα παίρνει απάντηση. Απαραίτητο είναι ο ασθενής να χει σε ενα τέτοιο chaταρισμα τον τελευταίο λόγο, γιατί αφενός δεν μπορεί να αποδεχθεί ψυχικά( εξαιτίας χαμηλής αυτοεκτίμησης και πολλών άλλων) να χει κάποιος άλλος την τελευταία κουβέντα σε μια συζήτηση και αφετέρου όπως έλεγε και ο Αρκάς η τεχνητή νοημοσύνη(στην περίπτωση μας το συγκεκριμένο chat) δεν μπορεί να νικήσει την φυσική ηλιθιότητα!

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 8:27 μ.μ.

ΜΑΛΙΣΤΑ. η διαλεκτικη φιλοσοφια τη σχεση μπορει να εχει με τον οπορτουνισμο που ειναι το βασικοτερο στηριγμα του καπιταλισμου και οπου επικρατησε κατεστρεψε τα ΚΚ και ανετρεψε τα σοσιαλιστικα καθεστωτα αυτο το ξερουνε μονο οπορτουνιστικα διεστραμενα μυαλα

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 9:29 μ.μ.

9.48 Πρεπει να δειξουμε λιγο λυπηση. οι οπορτουνιστες ειναι σε απογνωση. η αστικη ταξη φερνοντας τους 2ο κομμα τους ανεθεσε την αποστολη να διαλυ σουνε το ΚΚΕ πονταροντας στις αυταπατες που υπηρχανε παγιωμενες πριν το 1991 οτι ενταξει μωρε ολοι αριστεροι ταχα ειμαστε. η σταση αρχων του ΚΚΕ να αντιμετωπιζει τον οπορτουνισμο σαν γαγγραινα τους εχει φερει σε απογνωση.εμεις συνεχιζουμε με βαση το προγραμμα μας και αφηνουμε τους αθλιους στον κατηφορο τους. αυτη αλλωστε ειναι η μοιρα του καθε ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 9:56 μ.μ.

7.43 ο εθελοντισμος σε μια κομμουνιστικη κοινωνια που δε υπαρχει το κερδος ειναι σωστος. ο 902 πουληθηκε γιατι δεν υπηρχε η οικονομικη δυνατοτητα να τον κρατησουμε και επρεπε να πληρωθουνε οι εργαζομενοι και τα ταμεια. ο ΧΑΛΙΦΗΣ ητανε καλεσμενος σε ολα τα ιδρυματα του καπιταλισμου. Στην αλλη περιπτωση εγινε ενημερωση ολων των κομματων. ο συριζα πηγε στο αγ.ορος για να μαζεψει ψηφαλακια για να παρει την κουταλα. η ΛΙΑΝΑ ειναι συνεργαζομενη με το ΚΚΕ και βεβαιως ειναι χριστιανη. οσο για το καιροσκοπος δεν αφορα το ΚΚΕ που ειναι ξεκαθαρο οτι δεν παει για αστικη διαχειρηση. οσο για τα υπολοιπα που γραφεις αφιερωμενα στον οπορτουνισμο

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 10:00 μ.μ.

7.36 Με τον οπορτουνισμο υπομονη πολυ. οσο και να προσπαθεις να απαντας αλλα για αλλα το κολπο δεν πιανει. υπομονη θα μαθεις

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 11:29 μ.μ.

@20 Αυγούστου 2014 - 7:43 μ.μ
Μηπως είσαι λίγο εκνευρισμένος; Μήπως δεν σου βγαίνει η προπαγάνδα; Γιατί κι εσύ όλο τα ιδια και τα ιδια μας λες για το ελληνοαμερικάνικο επιμελητήριο(τις χαιρετούρες πού τις είδες; Για δείξε μας εικόνα) για τη Γιάννα Δασκαλάκη, για τον 902, για την Κανέλη, όλα στα έχουμε απαντήσει , ανταπάντηση δεν έχουμε πάρει.
Α, το καινούριο ανέκδοτο που μας λες είναι ότι είστε κομμουνιστές. Ποιοι; Μονο εσύ είσαι.
Το 1989 το παρατήσαμε; Γιατί ακόμη περιμένω απάντηση για την κυβέρνηση Ζολώτα και ποιες σημαντικές αποφάσεις πήρε για τη ζωή του ελληνικού λαού , στα εργασιακά, τα εθνικά, κ.λ.π. Εξαφανίστηκες και δεν απάντησες. Καλά για το Μάαστριχτ μη μιλάμε ε;;;; Τι να πεις κι εσύ ρε κακομοίρη απ' τη ζωή σου;

Και πες και στο αγοράκι που είναι από πανω σου να μη δειχνει ότι χανει την ψυχραιμία του. Είναι το καλύτερο για τους πολιτικούς σου αντιπάλους να βλέπουν ότι έχασες την ψυχραιμία σου. Κι έρχονται χρόνια δύσκολα για σας τους οπορτουνιστές (ναι, ναι, ξέρω, είσαι κομμουνισταράς εσύ, ένας εσύ κι ένας ο Λαφαζάνης ) θα 'χετε πολλά μετωπα να αντιμετωπίσετε και να δικαιολογήσετε. Αν λοιπον χάνετε την ψυχραιμία σας απο τώρα στις δύσκολες στιγμές τι θα κάνετε; Θα πηδηχτείτε απ' το παράθυρο όπως λες σε ένα άλλο σχόλιό σου;

΄Αντε καλό βράδυ και να μας προσέχεις τον αχβαχ. Είναι ευαίσθητος πολύ. Τσαντίζεται εύκολα.

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 11:33 μ.μ.

Πάντως για τα δακρυγόνα και τα ματ δεν απαντάτε συριζαίοι. Μη στενοχωριέστε. Ούτε η ηγεσία σας το αναφέρει πια. Ούτε καν η Σακοράφα. Ξέρουν ότι χωρίς τα ματ και τα δακρυγόνα δεν θα μπορεσουν να επιβάλουν την πολιτική των "υγιών" επιχειρηματιών τους. ΄Εχουν μπει στο λούκι για τα καλά.

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 11:38 μ.μ.

@19 Αυγούστου 2014 - 11:30 μ.μ
Τι έγινε ρε φίλε; Ετσι το ξέρεις εσύ στο χωριό σου; Πετάς μια κατηγορία στο ανώνυμο και χωρίς αποδείξεις και εξαφανίζεσαι; Πού είναι τα ονοματα των συνδικαλιστών -και των κουκουέδων - και τα στοιχεία που έχεις για την κατηγορία που εξαπέλυσες;

αχβαχ
20 Αυγούστου 2014 στις 11:45 μ.μ.

"ΜΑΛΙΣΤΑ. η διαλεκτικη φιλοσοφια τη σχεση μπορει να εχει με τον οπορτουνισμο "
-Μα καμία βρε ΠΑΝούλη, είναι δυνατόν οι δαίμονες του οπορτουνισμού να έχουν σχέση με διαλεκτική φιλοσοφία; Όμως θα έπρεπε να έχει μ' εσάς ε; Σκέψου ένα κομμουνιστικό κόμμα για το οποίο υποτίθεται τίποτε δεν είναι ΟΡΙΣΤΙΚΟ και ΑΠΟΛΥΤΟ να λέει ότι "διαχρονικά" (ανεξαρτήτως δηλαδή χρόνου και συνθηκών) έχει αποφασίσει την πολιτική του τακτική και είναι η συγκεκριμένη!!
Μαρξ, Λένιν, Έγκελς θα τραβούσαν τα μαλλιά τους απ' τις ρίζες...

"Με τα δακρυγόνα και το ξύλο στις διαδηλώσεις τι θα κάνετε όταν γίνετε κυβέρνηση;"
α...πολύ ωραία! Πες μας λοιπόν ανώνυμε: Ποιά είναι η θέση του ΚΚΕ για τις ειδικές κατασταλτικές μονάδες του κράτους που έχουν ως αποκλειστική ενασχόληση το λαϊκό κίνημα; Θύμισέ μου την λίγο. Κατά τα άλλα καλή η κριτική σου, φαντάστηκα ότι θα έχεις διαβάσει πριν έρθεις εδώ τον Πάσχο το Μανδραβέλη (http://www.kathimerini.gr/730595/opinion/epikairothta/arxeio-monimes-sthles/katargwntas-gia-mia-akomh-fora-ta-mat), αλλά εκείνο που δεν μας είπες είναι το εξής: Ποιά είναι η θέση σου για τις διαδηλώσεις κατσαρόλας, τα περίφημα cacerolazos; Έχεις κάποια άποψη;

"Το ΚΚΕ με τις φράξιες του και τα μέτωπά του να το ξεχάσετε δεν θα το ξαναδείτε"
Ας δούμε πρώτα πόσο καιρό θα βλέπουμε το ΚΚΕ και μετά κουβεντιάζουμε και για φράξιες. Σε λυπάμαι γιατί νομίζεις ότι μπορείς να παγώσεις το χρόνο. Και μάλιστα που να τον παγώσεις; Στο σήμερα!!! (Ο..."επαναστάτης")

"Ερχεσαι που έρχεσαι εδώ και μας γράφεις ό,τι έχει γραψει η "Εφημερίδα των συντακτών" "
Εσύ έρχεσαι εδώ και γράφεις ότι γράφει ο Μανδραβέλης, η ΕτΣ σε μάρανε; Τι απαντάς λοιπόν στην ΕτΣ; Έλεγε ψέματα; Καλά τι νομίζεις, ότι έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου σαν τα κνιτάκια; Όχι φίλε, θυμόμαστε πολύ καλά ότι το ΚΚΕ ήταν με την Ολυμπιάδα και μετά τα γύρισε γιατί φοβήθηκε ότι αν στηρίξει μέχρι τέλους το πάρτι της λαμογιάς μετά θα τρέχει και δεν θα φτάνει. Εσύ πας να πλασάρεις άλλο ένα ψεματάκι αλλά δεν πειράζει, τα έχουμε συνηθίσει.

"άλλο εννοείς εσύ "επώνυμος" κι άλλο εννοούμε όλοι οι αλλοι."
Ζητάς το ονοματεπώνυμό μου ασφαλιτάκο; Μου έχεις δώσει το δικό σου και δεν το θυμάμαι; Έχει δώσει κανένας από τους ήρωες της εργατικής τάξης με τους οποίους συνομιλώ το επώνυμό του; Δεν ήξερα ότι το ΚΚΕ έκανε μεταγραφή το Πάγκαλο. Προσέξτε όμως γιατί αυτός θέλει τα ονοματεπώνυμα των χρηματοδοτών του κόμματος, δεν είναι και πολύ καλή ιδέα να αντιγράφεις την λογική του...

"δεν ξέρω αν εσύ διάβαζες στην χούντα όπως ο Χριστοδουλος ή έκανες χρυσές δουλειές όπως φημολογείται για τον πατέρα ενός αρχηγού "αριστερού" κόμματος"
Ο μηχανισμός χυδαιότητας που περιέγραψα στα πρώτα μου post.
Κρατήσου λίγο ρε μεγάλε, τουλάχιστον σε αυτή την κουβέντα.

"το ΚΚΕ αν δεν το ξέρεις ήταν στην παρανομία"
Όχι δεν το ξέρω. Νόμιζα ότι το ΚΚΕ είχε γίνει νόμιμο το 1989, χρονιά στην οποία αναφέρθηκα.
Για πες μας λοιπόν: ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ, Ο ΜΑΙΛΗΣ και τ' άλλα παιδιά όταν έδινε το ΚΚΕ ψήφο εμπιστοσύνης στην συγκυβέρνηση με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ???

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 12:51 π.μ.

εσυ 7.43 κοιτα να μαθεις τι γίνεται με τους απλήρωτους στο πριν και τι χρωστάει και ξανα ελα ...Επίσης ειναι πολυ απλο εαν δεν σου αρεσουν οι τοποθετήσεις των κκεδων ναζητησεις απο τον Γιώργη σου να μην κανει αναρτήσεις που τους αφορούν
Έπειτα μαθε γραφη ανάγνωση μιλα και κρίνε ,οχι τις γενικόλογες ασυναρτησίες που γράφεις και πιστεύεις επειδή απλα ειναι η γνωμη σου
Μπορει να νιώθεις οτιδήποτε όπως πω εισαι κουμουνιστής οπως λες,, αστροναύτης η" ακομα και εξωγήινος ,σου λείπει.ομως παλι το γιατι.....Θα είναι φαίνεται απο τις πολλες απεργίες διαρκείας,, Στα λογια,,,
Αλλα που δεν γιναν πράξη απο το κόμμα σου ποτε σαν τα χαρτιά της επιστράτευσης που θα έσκιζες και τελικά κρυβόσουν να μην τα παραλαβεις(στο μετρό)


Εισαι πολυ αστείος παντως να μιλας για το ΚΚ οταν εισαι ενα τιποτα στις απεργιακές κινητοποιήσεις.... Γιαυτο...σοβαρεψου...φαε την τυρόπιτα σου πιες μια σοδα και ξανα ελα οταν το 'κομουνιστικο" κόμμα σου θα συνεργάζεται με τον αστικο σύριζα να γελάσουμε παρεα

ΥΓ
Αληθεια τι κομμα σου θεσεις εχει. Εσυ τις ξερεις .? Αυτα κρίνονται....

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 1:25 π.μ.

Xα, 20 Αυγούστου 2014 - 7:43 μ.μ. βρήκες το δάσκαλό σου. Τώρα να διαβάσει ο από πάνω σου τι γράφεις και θα στα πει εντός της ημέρας. Κάτσε και περίμενε. Ε;;;;;;

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 1:58 π.μ.

11.45 Στο θεμα του οπορτουνισμο ισχυει το διαχρονικα οπως επισης οτι οι κομμουνιστες δεν μπαινουνε σε κυβερνηση αστικης διαχειρησης. Αυτα ειναι δεδομενα. Το ΚΚΕ θα το βλεπεις για παντα σε πολεμο με τους οπορτουνιστες. το οτι δεν θα υπαρξουνε φραξιες να εισαι βεβαιος οτι εμφανιζεται θα ξεριζωνεται. το απολυτο ΜΗΔΕΝΙΚΟ εισαστε εσεις το 1989 ητανε εκει που επρεπε και το 1991 σας ξεβρακωσαμε

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 2:11 π.μ.

11.45 καουτσκι μπερνστα ιν τροτσκι ηθελες να γραψεις και μεσα στην συγχηση σου για την κουταλα μπερδευτηκες. Δεν τσιμπαμε με τις προβοκατσιες. αυτο ακριβως ειναι η ΑΛΗΤΕΙΑ

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 2:14 π.μ.

11.29 εχει χασει την ψυχραμια του και ειναι σε μονιμο παραληρημα. ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝΕ

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 4:13 π.μ.

@20 Αυγούστου 2014 - 11:45 μ.μ
Ποιος ζητάει το ονοματεπώνυμό σου ρε φίλε; Λες αν ήμουν ασφαλίτης να έκανα τον κόπο να σε ρωτήσω; Δεν μπορούσα αλλιώς να το βρω ε; Σε ειρωνεύτηκα γιατί μας έλεγες ότι είσαι επώνυμος εδώ μέσα. Επειδή χρησιμοποιείς ένα χαζοχαρούμενο ψευδώνυμο. Πάντως ο ΠΑΝ το έχει δώσει το ονοματεπώνυμό του. ΄Οχι ότι δεν το ξέρεις βέβαια.

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 4:17 π.μ.

@20 Αυγούστου 2014 - 11:45 μ.μ
Kι ενοχλήθηκες που σου έγραψα και το υπολοιπο της εφημερίδας των Συντακτών. Σωστά. Σου χάλασα τη σούπα. Για πες μας πού είπα εγώ ότι έλεγε ψέματα η εφημερίδα; Απλώς στο συμπλήρωσα γιατί σε βόλευε να πεις μόνο αυτά που έγραψες.

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 4:37 π.μ.

@20 Αυγούστου 2014 - 11:45 μ.μ
Kαι δε μας λες ρε μεγάλε; Η καινούρια "ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΣΧΟΛΗ" σας έχει μάθει να απαντάτε με το να ρωτάτε τι κάνει το άλλο κόμμα; Σε ρώτησα για το σύριζα αν έχει ξαναπεί για κατάργηση των ματ και των δακρυγόνων και με ρωτάς για το ΚΚΕ χωρίς να απαντάς για το σύριζα.
Το ΚΚΕ λοιπον μίλησε για κατάργηση των ματ όταν πρωτοϊδρύθηκαν. Και είπε από τότε για ποιο λόγο θα χρησιμοποιούνταν. Και συνεχίζει να μιλάει απ' τη στιγμή που δεν προσφέρουν τίποτα εκτός από απεργοσπαστικό μηχανισμό και τρομοκράτησης του κόσμου στις διαδηλώσεις με τη βοήθεια των συνεργατών τους των κουκουλοφόρων. Το ΚΚΕ κατάγγειλε την ίδρυση της ευρωαστυνομίας και του ευρωστρατού- ξέρεις της πολυαγαπημένης σας ΕΕ στην οποία σύμφωνα και με τον Τσίπρα σας, ανήκουμε ψυχή τε και σώματι- και το κατάγγειλε όχι μόνο εδώ στην Ελλαδα για εσωτερική κατανάλωση αλλα και στην ευρωβουλή. ΄Εχει έρθει πολλές φορές σε σύγκρουση με τα ματ και τους φίλους τους τους κουκουλοφόρους σε περιφρουρήσεις απεργιών, και σε διαδηλώσεις , σε υπουργεία, και ποτέ μα ποτέ δεν έχει αφήσει τον κόσμο του που έρχεται στη διαδηλωση μαζί του απροστατευτο. Να μη ρωτήσω για το σύριζα τι κάνει σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι γνωστό πλέον. Απ' τα ματ έχουν συλληφθεί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ για διαταραξη της εργασιακής ειρήνης μετά από απαίτηση των "υγιών" εργοδοτών σας. Και γενικά το ΚΚΕ λέει ότι η αστυνομία πρέπει να ειναι στην υπηρεσία του λαϊκού κινήματος και να φροντίζει για την ασφάλεια του λαού κι όχι για το κεφαλαιο. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει ο λαός να έρθει στην εξουσία.

Για πες μας τώρα για το σύριζα. Κι άσε τα κολπάκια για το ποιος λέει τι. Εσύ του σύριζα είσαι για το σύριζα θα μας πεις. ΄Η μήπως όχι; Κι άλλωστε τι σκας για το ΚΚΕ τι λεει; Εσύ δεν είπες ότι δε θα υπάρχει ΚΚΕ; Πες μας για το σύριζα που θα γίνει και αστική κυβέρνηση....

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 5:05 π.μ.

@20 Αυγούστου 2014 - 11:45 μ.μ
Κι η Παπαρήγα, κι ο Μαΐλης, κι ο Δραγασάκης, κι η Βαλαβάνη, κι ο Αλαβάνος, κι ο Λαφαζάνης κι ο Φλωράκης κι η Ξύδη, κι ο Ανδρουλάκης κι η Δαμανάκη, κι ο Κύρκος, κι ο Κωνσταντόπουλος, κι ο Μπίστης, κι ο Κουβέλης, και πααααρα πολλοί άλλοι απ' όλη την αριστερά ηταν στην δημιουργία της συγκυβέρνησης ΝΔ και συνασπισμού. Γιατί εσύ επιμένεις μόνο σε λιγα άτομα; Ναι, το ΚΚΕέχει τεράστιες τις ευθυνες του για τότε, και επειδή ήταν λάθος αυτός ο δρόμος σταμάτησε να μιλάει για μέτωπα και συμμετοχές σε αστικές κυβερνήσεις.
Κι έρχεστε εσείς σήμερα να ζητήσετε να κάνει τα ίδια λάθη. Ε, δε θα σας γίνει το χατίρι. Πάρτε το αποφαση και προχωρήστε σε αλλους συμμαχους. Δεν έχετε και πολύ καιρό στη διάθεσή σας. ΄Αλλωστε η ηγεσία σας το έχει κάνει ήδη. Μέχρι και τους ψηφοφόρους της χρυσής αυγής έχει γλείψει. Για να μην πουμε για τους παπαδες. Χα χα χα

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 5:20 π.μ.

@20 Αυγούστου 2014 - 11:45 μ.μ
Μη με λυπάσαι, γιατί δεν έχω κανένα λόγο να παγώσω το χρόνο και μάλιστα σήμερα. Εσείς όμως έχετε κάθε λόγο να θέλετε να γυρίσετε το χρόνο στο 2012 τότε που ο κόσμος σας ψήφιζε με εμπιστοσύνη και αισιοδοξία. Για να αποφύγετε κάποια λάθη που κάνατε από τότε και να τραβήξετε τα αυτιά σε κάποια στελέχη σας που βγήκαν και είπαν την αλήθεια για το τι σκέφτεστε να κάνετε όταν γίνετε κυβέρνηση.

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 5:31 π.μ.

@20 Αυγούστου 2014 - 11:45 μ.μ
A, ναι, μα πώς το ξέχασα; Οι διαδηλώσεις κατσαρόλας. Είχαμε διαδηλώσεις κατσαρόλας; ΄Οχι αλλά είχαμε τους αγανακτισμένους. Την ίδια γνώμη έχω. Η αποχαύνωση του αιώνα. Ξάπλα , μουτζα και κανενα σύνθημα για να περνάει η ώρα. Α, ναι ήταν κι οι συνελεύσεις του "κάτσε κάτω ρε δε μου αρέσουν αυτά που λες". Γι' αυτό και οι αγανακτισμένοι διαλύθηκαν και δε συζητάει κανείς γι' αυτους. ΄Οπως και για τις διαδηλώσεις κατσαρόλας. Μήπως σκέφτεται ο σύριζα να τις φέρει; Δε θα μου φαινόταν περίεργο.

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 5:53 π.μ.

@20 Αυγούστου 2014 - 11:45 μ.μ
Τώρα για αυτό που σου έγραψα για τη χούντα. Χυδαίος γιατί; ΄Οπως εσύ έκανες μια υπόθεση έκανα κι εγώ. Δε σου είπα ότι ντε και καλά είναι έτσι. Σωστά; Να μην κανεις εσύ υποθέσεις να μην κάνω κι εγώ. ΄Οσο για τον Πάγκαλο να σου πω ότι όταν του ζητήθηκαν στοιχεία για αυτά που έλεγε για το κόμμα το βούλωσε. Θα σου πρότεινα όμως να κρατάς μικρό καλάθι. Και να μη βιάζεσαι να μιλήσεις για τους διάφορους αστους πολιτικούς. Δεν ξερεις με ποιους θα συνεργαστεί ο Τσίπρας προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός. Κοίτα μην τον δείτε με το δικό σας κόμμα τον Πάγκαλο.

αχβαχ
21 Αυγούστου 2014 στις 10:32 π.μ.

"Σε ειρωνεύτηκα γιατί μας έλεγες ότι είσαι επώνυμος εδώ μέσα."
Ειρωνεύτηκες δηλαδή την ειρωνεία! Δεν πήγε το κοφτερό μυαλό σου ότι σας κάνω πλάκα, που έρχεστε εδώ και λέτε ένα σωρό βλακείες με πάτημα την ανωνυμία του άλλου, την ίδια στιγμή που εσείς οι ίδιοι είστε...ανώνυμοι!! Εντάξει κνίτης είσαι, μη ζητάω και πολλά. (Το κνίτης είναι δικαιολογία, δεν είναι κατηγορία)

"...πού είπα εγώ ότι έλεγε ψέματα η εφημερίδα;"
Πουθενά, απλά αντί (κατ' ελάχιστο) να κάνεις την πάπια για τις χοντράδες που έχετε πει και κάνει, άρχισες και να...διαμαρτύρεσαι(!!!!) που δεν αναφέρθηκε με κεφαλαία γράμματα ότι κάνατε κωλοτούμπα κι αλλάξατε την αρχική σας στάση!!

"Σε ρώτησα για το σύριζα αν έχει ξαναπεί για κατάργηση των ματ και των δακρυγόνων"
Μην ανησυχείς, σου φαίνομαι έτοιμος να φύγω; Εδώ είμαστε και θα τα πούμε όλα. Όμως δεν πρόκειται να σε αφήσω να σκας πυροτεχνήματα ανέξοδα. Πρώτα λοιπόν θα μας ξεκαθαρίσεις την στάση του ΚΚΕ που είναι κόμμα "καθάριο" που τα λέει "σταράτα" και μετά οι απαντήσεις για τη "θολούρα" του ΣΥΡΙΖΑ.

Λοιπόν τα ΜΑΤ δημιουργήθηκαν το...1976. Από τότε έχετε ξαναμιλήσει για διάλυση των ΜΑΤ; Δείξε μου τα αιτήματά σας στον τομέα των δημοκρατικών δικαιωμάτων, στις θέσεις σας για τους ενστόλους κλπ. δεν μπορεί, κάποιο χαρτί θα υπάρχει. Γιατί ΑΝΤΙΘΕΤΑ μ' εσένα εγώ ΕΧΩ χαρτί. Έχω το κείμενο του Μαϊλη στον Ριζοσπάστη της 8/01/2009 όπου λέει ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ:
"Είναι, λοιπόν, γραφικό το σύνθημα «να αφοπλιστεί η Αστυνομία», ενώ πέρα από ΟΥΤΟΠΙΚΟ είναι και ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΟ το «να διαλυθούν τα ΜΑΤ»."
http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4891103
Τα ψεματάκια σου λοιπόν σε άλλη παραλία, εδώ θα λες την αλήθεια.

"Κι η Παπαρήγα, κι ο Μαΐλης, κι ο Δραγασάκης, κι η Βαλαβάνη, κι ο Αλαβάνος, κι ο Λαφαζάνης κι ο Φλωράκης κι η Ξύδη, κι ο Ανδρουλάκης κι η Δαμανάκη, κι ο Κύρκος, κι ο Κωνσταντόπουλος, κι ο Μπίστης, κι ο Κουβέλης, και πααααρα πολλοί άλλοι απ' όλη την αριστερά ηταν στην δημιουργία της συγκυβέρνησης ΝΔ και συνασπισμού."
Ναι φυσικά, μόνο που οι υπόλοιποι είναι...οπορτουνιστές, σοσιαλδημοκράτες κλπ. Οι ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ γιατί ήταν; Σε τι είχαν πιστέψει, ποιός τους είχε παρασύρει; Ποιές χίμαιρες κυνηγούσαν; Είχαμε δίκιο λοιπόν εμείς που τότε ΔΕΝ ήμασταν στο Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου και σας βρίζαμε που πάτε να πλασαριστείτε στο αστικό πολιτική σκηνικό; Για πες μας.

αχβαχ
21 Αυγούστου 2014 στις 10:33 π.μ.

"Κι έρχεστε εσείς σήμερα να ζητήσετε να κάνει τα ίδια λάθη."
Μα το λάθος δεν ήταν η στήριξη μιας κυβέρνησης, ήταν ο ΣΤΟΧΟΣ, το ΓΙΑΤΙ αυτή έγινε. Κι όσο φιλαράκο να μας φλομώνετε στο ψέμα ότι έγινε για την...παραγραφή (οι αδέκαστοι δικαστές με τα "Αντρέα μου"...), στην πραγματικότητα έγινε για να πλασαριστεί το ΚΚΕ (η ΕΑΡ ήταν αστεία υπόθεση) σε μια καλή θέση στο αστικό μπλοκ. Αυτό το δεχθήκατε, κανένα πρόβλημα, σήμερα όμως σας πέφτει βαρύ να συνομιλήσετε έστω(!) με τους παλιούς συντρόφους σας, με τους οποίους ΜΑΖΙ ψηφίζατε τις συγκυβερνήσεις!!
Βρε για δες κάτι επαναστάτες....

"Είχαμε διαδηλώσεις κατσαρόλας;"
Καταρχάς να δούμε ένα ιστορικό θέμα.
Στην Χιλή λοιπόν του Αλιέντε, η CIA εκτός των συνηθισμένων επαφών της δημιούργησε και νέες: Πλησίασε διάφορα συνδικάτα με στόχο την δημιουργία κοινωνικών αναταραχών. Η μεγάλη της επιτυχία (όπως η ίδια έχει πει) ήταν οι φορτηγατζήδες. Πράγματι οι φορτηγατζήδες της Χιλής μαζί με τους διάφορους μικροκαταστηματάρχες δημιούργησαν μία ασφυκτική κατάσταση στην χώρα, αφού οι απεργίες τους πάγωσαν σχεδόν την παραγωγή, άδειασαν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ τα ράφια των σούπερ μάρκετ, προκάλεσαν μία τεράστια αναταραχή η οποία μεταφέρθηκε και στους δρόμους με συγκρούσεις (σαν κι αυτές που γίνονται με τον Τσάβες/Μαδούρο σήμερα) και διαδηλώσεις από τις "κυρίες" της Χιλής που κατέβαιναν με άδειες κατσαρόλες, υποδηλώνοντας την έλλειψη σε πάρα πολλά είδη που είχε τεχνητά δημιουργηθεί. Ήταν οι περίφημες διαδηλώσεις της κατσαρόλας.

Βέβαια εσείς σήμερα δεν πιστεύετε στον ιμπεριαλισμό είστε πολύ σύγχρονοι "νέοι", αλλά ο ιμπεριαλισμός μπορεί να δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες για μία κυβέρνηση. Η σύγχρονη ιστορία πάλι αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση αυτή δεν είναι ΚΑΝ ανάγκη να είναι προοδευτική ή πολύ περισσότερο "εργατική". Αρκεί να διεκδικήσει μια ανεξαρτησία στις κινήσεις της, όπως π.χ. ο Καντάφι, ο Μιλόσεβιτς, ακόμη και ο Χουσείν (που είναι πιο ιδιάζουσα περίπτωση, μιλάμε για βλάκα) κλπ..
Το κακό όμως ξέρεις ποιό είναι αγαπητέ κνιτάκο/ψευταράκο;
Ότι εσείς σε ΑΥΤΟ ελπίζετε. Ελπίζετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στριμωχτεί τόσο άσχημα από τον ιμπεριαλισμό, που είτε θα τα δώσει όλα και θα γίνει ένα με αυτούς, είτε θα παραβιάσει κάποιες θέσεις του, είτε θα τον ρίξουν με διαδηλώσεις κατσαρόλας στις οποίες φυσικά θα δίνετε πρώτοι πρώτοι το..."αριστερό" χρώμα.

Γι αυτό είστε τόσο σίγουροι για το "ξεβράκωμα".
Όμως φιλαράκο υπάρχουν κάποιοι που συνηθίζουν να πηγαίνουν με τους ξεβράκωτους. Και θα το ξανακάνουν.

Υγ: Και τώρα ελεύθεροι για σπαμάρισμα. Εδώ είμαι μη φοβάστε.

αχβαχ
21 Αυγούστου 2014 στις 10:35 π.μ.

"Να μην κανεις εσύ υποθέσεις να μην κάνω κι εγώ"
Δεν έκανες υποθέσεις, μίλησες για "φήμες" που αφορούν "αρχηγό αριστερού κόμματος".
Οι πουτανιές εκεί που σε παίρνει κνιτάκο.

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 10:57 π.μ.

5.53 ο γλεζος το ειπε ξεκαθαρα αν φυγουνε σαμαρας βενιζελος μπορει να γινει συνεργασια με Ν.Δ ΠΑΣΟΚ γιατι τοτε θα εχουνε γινει και αυτη αριστεροι. αυτος ο οπορτουνισμος τα χωραει ολα προ κειμενου να παρει την ΚΟΥΤΑΛΑ. οσο για τον λαο ας φαει παραμυθια και φουμαρα για ανθρωπινο καπιταλισμο

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 12:39 μ.μ.

Απο οτι φαινεται η παρεα οπορτουνισμου και φασισμου στις πλατειες εφερε αποτελεσμα. οποτε ανετα ολοι μαζι μπορειτε να κανετε μια αντιμνημονιακη κυβερνηση. Αλλωστε στο βερολινο σε μνημειο που εφτιαξε το ΚΕΑ βαζετε μαζι στεφανια για τα δηθεν θυματα απο τις ταχα μου διωξεις που κανανε οι ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ την περιοδο 1933 1945. Μπραβο παιδια αξιος ο μισθος σας.

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 2:13 μ.μ.

@αχβαχ
Τώρα για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ξαναδιάβασα το σχόλιό σου στις 19 Αυγούστου 2014 - 10:28 μ.μ και είδα ότι μάλλον παρανόησα αυτό που έγραφες. Εγώ νόμιζα ότι έγραφες ότι η Παπαρήγα κι οι υπολοιποι στη χούντα διαβαζαν όπως ο Χριστοδουλος. Γι' αυτό σου έγραψα και το σχόλιο στις 20 Αυγούστου 2014 - 8:11 π.μ. Δικό μου το ατόπημα και διορθώνω.

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 3:36 μ.μ.

@20 Αυγούστου 2014 - 7:43 μ.μ
Τι έγινε οπορτουνες; Τα βρίσκετε σκούρα , και παρακαλάτε το ιστολόγιο μυξοκλαίγοντας να μας πεταξει έξω; Γιατί βρε; Μια χαρά δεν περνάμε; Εσείς μας ρωτάτε εμείς απαντάμε. Εμείς σας ρωτάμε εσείς δεν απαντάτε. Οι κλασικοί πασοκοσυριζαιοανταρσύες.

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 3:50 μ.μ.

@20 Αυγούστου 2014 - 7:43 μ.μ.
Δεν είναι Λούκα Κανέλη. Λούκα Κατσέλη είναι και ξερογλείφεται να συνεργαστεί μαζί σας πασοκοσυριζαιοανταρσύες. ΄Οχι ότι εσείς δεν ξερογλείφεστε δηλαδή.

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 5:26 μ.μ.

10.35 δεν μιλησε για φημες που αφορουν αρχγο αριστερο κομματος γιατι απλα δεν υπαρχει αριστε ρα. Μιλησε για αρχηγο οπορτουνιστικου κομματος. οι πουτανιες εκει που σε παιρνει οπορτουνα

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 5:41 μ.μ.

10.33 Ακριβως εκει ειναι το προβλημα. οτι το 1988 και ποιο πριν μιλαγαμε με τους διασπαστες του 1968 και συνεβησαν ολα αυτα. το ιδιο λαθος δεν γινεται ξανα δεν υπαρχει καμμια αριστερα οπορτουνισμος υπαρχει. Η ΧΙΛΗ του 1973 ειναι μεγαλο σχολειο για οποιον θελει να βλεπει. Απο την στιγμη που δεν πηρανε τα μεσα παραγωγης στα χερια τους η αστικη ταξη βρηκε την ευκαιρια να τους ανατρεψει. Τα ιδια ακριβως συμβαινουνε στην ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ. εδω και 15 χρονια τα μεσα παραγωγης ειναι στους καπιταλιστες και ο λαος εξαθλιωνεται. αν νομιζεις οτι θα σφαζεται τον λαο και θα πνιξετε τις αντιδρασεις πισω απο προβοκατσιες εισαι πολυ μακρια νυχτωμενος. το ξεβρακωμα δεν το γλιτωνετε. ιμπεριαλισμος υπαρχει στην οικονομια και στην πολιτικη. Συνεχισε να γραφεις μη φοβασε προσφερεις αφθονο γελιο οπορτουνα.

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 5:57 μ.μ.

Μεσα στον πανικο τους οι οπορτουνιστες ξεβρακωνονται συνεχεια. Μας λεει λοιπον. Θα βγουμε κυβερνηση τα μεσα παραγωγης θα ειναι στην αστικη ταξη θα σφαζουμε τον λαο σαν διαχειρηστες του καπιταλισμου και οποιος θα αντιδρασει θα τον κατηγορησουμε οτι στηριζει το συστημα γιατι ταχα μου ειναι κυβερνηση η αριστερα. φαινεται ξεκαθαρα ο βρωμικος ρολος και η αλητεια του οπορτουνισμου και ποσο δικιο εχει το ΚΚΕ που τον αντιμετωπιζει σαν χολερα. Ειναι η αστικη ιδεολογια μεσα στο εργατικο κινημα ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 6:09 μ.μ.

Το 1973 στην ΧΙΛΗ το ΚΚ ητανε εγκλοβισμενο μεσα στην κυβερνηση αρνηθηκανε να στηριχθουνε στον λαο δεν πηρανε τα μεσα παραγωγης στα χερια τους δωσανε χωρο και χρονο να τους ανατρεψουνε. Και τον στρατηγο ΠΙΝΟΣΕΤ τον διορισε αρχηγο του στρατου η αριστερη κυβερνηση. το αστικο κρατος ειναι φτιαγμενο για να υπηρετει τους αστους και για τιποτα αλλο. οποιος αρνειται συνειδητα να το δει αυτο ειναι τσιρακι του καπιταλισμου

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 6:41 μ.μ.

@αχ βαχ
Τι λεει ο Μαιλης ; ΄Οτι ο εχθρός της εργατικής τάξης δεν είναι τα ματ ή οι αστυνομικοί αλλά η ίδια η αστική ταξη που δίνει περιεχόμενο στα ματ. Τα ματ είναι τα πιονια. Και σου λέει ότι και να καταργηθούν τα ματ αν η αστική τάξη ειναι στην εξουσιά κάτι άλλο θα τα αντικαταστήσει. Κι ότι οι μηχανισμοί καταστολής δε συντρίβονται ούτε με τα τούβλα, ούτε με τις μολότοφ, ούτε με το να φάνε της χρονιάς τους κάποιοι αστυνομικοί. Συντρίβονται μόνο με την ανατροπή της αστικής εξουσίας, που προϋποθέτει τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.
Μέχρι εδω φτάνω προς το παρόν.
Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ. ΔΩΣΕ ΚΙΕΣΥ ΚΑΤΙ ΑΠ' ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.
Και μη φοβάσαι. Εδώ θα είμαι να συνεχίσουμε.

αχβαχ
21 Αυγούστου 2014 στις 6:41 μ.μ.

Δε φοβάμαι καθόλου ΠΑΝ, συνεχίζω ακάθεκτος όπως βλέπεις.

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 6:54 μ.μ.

@αχβαχ
Το ζήτημα δεν είναι αν εμείς είμαστε σίγουροι για το ξεβράκωμα του σύριζα-που είμαστε- και του οπορτουνισμού, το ζήτημα είναι ότι ακόμη κι εσείς όπως φαίνεται μέσα απ' το αγχωμένο σου σχόλιο είστε σίγουροι ότι δεν θα το αποφύγετε. ΄Ετσι είναι.. ΄Οποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια.Θέλετε κυβερνητικά κοστούμια και ξεπουλιέστε για αυτά. Θα πληρώσετε και το τίμημα. Δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς. Θα διαλέξετε στρατοπεδο. Δεν μπορείτε να ισορροπείτε συνέχεια ανάμεσα σε δυο βάρκες. ΄Η με το κεφάλαιο θα είστε ή με το λαό. ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΚΕ. Διαλέξατε το κεφάλαιο. Δικαίωμά σας. Σπέρνετε ανέμους θα θερίσετε θύελλες. Εμείς δε θα ξανασυζητήσουμε με αυτούς που πήγαν να μας διαλύσουν. Συζητήστε εσείς μ' αυτούς που κάποτε εχθρευόσασταν . Μόνοι σας είστε ανταρσυανοι γιατί τώρα που αποφασίσατε να ξεπουληθείτε στο σύριζα για καρέκλες, δεν μπορείτε να παρασύρετε και το ΚΚΕ. Ουρά ήσασταν ουρα θα παραμείνετε. Το 1989 κανένας απ' το ΚΚΕ δεν εξαργύρωσε καμιά καρέκλα. Εσείς πάτε για την καρέκλα. Είστε άξιοι της μοίρας σας.

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 6:58 μ.μ.

@αχβαχ και τρισαλί
Οι διαδηλώσεις κατσαρόλας ξέρεις τι μου θυμίζουνε; Τις απεργίες διαρκείας σας στο δημόσιο. Που δεν τις κάνετε ούτε εσείς που τις προτείνετε. Απλώς να υπάρχουν να ακούγονται. Η κα Φατουρου σας ξέρει απ' αυτά. Κι απο Μουτζαχεντίν ξέρει αμα λάχει να πουμε.

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 7:09 μ.μ.

@ αχβαχ
Καντάφι , Μιλόσεβιτς, Χουσείν;;; ΄Ελα ρε παιδιά... Και πού πηγε η δημοκρατια που πρέπει να φυσήξει στην Ευρώπη και που τα ευρωκομμουνιστικά κόμματα -οι φίλοι σας και συνοδοιποροι σας-δέχονταν να σταλεί στρατός να συντρίψει τον Μιλόσεβιτς; Εσείς ήσασταν εναντίον; Δεν το δείξατε πάντως. Η πολυαγαπημένη σας ΕΕ και οι συμμαχίες της;;; Πού πήγε η Αραβική Ανοιξη που με τόση ορμή και πάθος λατρέψατε; Δουλευόμαστε. Κι όχι εμείς δεν είμαστε ούτε με τη σημερινή κατάσταση στο Ιρακ ή στη Λιβύη ή όπου αλλού έχει επιβληθεί ένα καθεστώς αλλά ούτε και με τα καθεστώτα αυτά που κατέπνιγαν τον λαό τους. Μόνο που ήταν υπόθεση του ίδιου του λαού τους να τα ανατρέψουν. Κι όχι της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ για δικούς τους σκοπούς. Κι εδώ να θυμηθούμε τη ρήση του Τσίπρα "Δηλώνουμε στους συμμαχους μας ότι ανήκουμε στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Να μην ανησυχούν". Γιατι να ανησυχήσουν αλήθεια; Μήπως δε σας ξέρουν;

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 7:26 μ.μ.

@αχβαχ
Δε μιλησα κατ'αρχήν για αρχηγό αριστερού κόμματος αλλά για αρχηγό "αριστερού" κομματος. Οπορτουνιστικού δηλαδή. Χαίρομαι πάντως που παραδέχεσαι ότι είναι οπορτουνιστικό. Μα ΕΙΝΑΙ φήμη αυτό που έγραψα. Και μέσα σε λεωφορείο το έχω ακούσει που συζητούσαν. Κι αλλού. Τώρα βέβαια δεν ξερω αν είναι αλήθεια. Γι' αυτό και το αναφέρω ως φήμη.
Δε μοιαζω στον εξαφανισμένο σύντροφό σου που μας ήρθε εδω και μας έγραψε για τους διευθαρμένους συνδικαλιστές και μάλιστα τους κομμουνιστές σαν να ήταν αποδεδειγμένο κι όταν του ζητήσαμε στοιχεία "μην τον είδατε τον Παναή".... Αλήθεια, δωσ' του χαιρετισματα. Και πες του ότι αυτά που έχει μάθει να κάνει απ' το ΠΑΣΟΚ να τα ξεχάσει. Σας έχουμε πάρει χαμπάρι.Δε μασάμε.
Η υπόθεσή μου που αναφέρω ήταν ότι μπορεί να είχες κάνει κι εσύ το ίδιο με τον πατέρα αυτού του προσώπου. ΄Ηταν ατόπήμά μου όμως αυτό και στο εξηγώ στο σχόλιό μου στις 2.13.

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 7:31 μ.μ.

@αχβαχ
(οι αδέκαστοι δικαστές με τα "Αντρέα μου".
Στο έχω ξαναζητήσει να αποδείξεις ότι ο Φλωράκης έλεγε "Αντρέα μου" κ.λ.π. δεν μπόρεσες. Το θεωρώ αποτέλεσμα ότι το ξαναγράφεις, του μισους που έχεις για το ΚΚΕ. Και ζητάτε και συνεργασία. Απ' την πολλή αγάπη που μας έχετε. Δε σφάξανε.

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 7:38 μ.μ.

@αχβαχ
Μου γράφεις κι ένα σωρό κι ύστερα κατηγορείς εμένα για λογοδιάρροια. Γράφεις:
Μα το λάθος δεν ήταν η στήριξη μιας κυβέρνησης, ήταν ο ΣΤΟΧΟΣ, το ΓΙΑΤΙ αυτή έγινε. Δηλαδή γι' αυτό χτυπιοσασταν εσείς κάτω τότε;
Δηλαδή εσείς που ξεπουλιέστε στην αστική τάξη σήμερα για τις καρέκλες, το κάνετε για το καλο του λαού; Μωρέ είσαι καλά; Θα πάτε με το κεφάλαιο, θα κάνετε ό,τι λένε οι "υγιείς" επιχειρηματίες, για το καλό του λαού; Πότε κοιτάξαν αυτοί το καλό του λαού; Ποιους νομίζετε ότι δουλεύετε ρε;
Και μετά τσαντίζεσαι που σε ειρωνεύονται. Λογικό δεν είναι να σε ειρωνεύονται με αυτά που λες; ΄Η και με τα μισά λόγια που βάζεις κάποιου αναλογως τι σε συμφέρει; Γιατί πάλι στο Μαΐλη τα λόγια κομμένα και ραμμένα όπως σε συνεφεραν τα έβαλες.

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 8:37 μ.μ.

@αχ βαχ
που έρχεστε εδώ και λέτε ένα σωρό βλακείες με πάτημα την ανωνυμία του άλλου, την ίδια στιγμή που εσείς οι ίδιοι είστε...ανώνυμοι!!

τι εννοεί εδω ο ποιητής; Μηπως και ξέρει κι ο ίδιος; Ας του δώσουμε όμως την ευκαιρία να μας το εξηγήσει.

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 8:48 μ.μ.

@αχβαχ
Όμως φιλαράκο υπάρχουν κάποιοι που συνηθίζουν να πηγαίνουν με τους ξεβράκωτους. Και θα το ξανακάνουν.

Σίγουρα υπάρχουν. Και σίγουρα θα το ξανακάνουν. Ξεχνάς όμως κάτι σημαντικό. Αυτοί που πάνε με τους ξεβρακωτους δεν πάνε για την ψυχή της μάννας τους. ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ. ΚΟΚΑΛΑΚΙ ΝΑ ΓΛΕΙΨΟΥΝ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΑΣ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΣΕ, ΕΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΩΣΕΤΕ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΠΛΕΟΝ. ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΟΙ "ΥΓΙΕΙΣ" ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΑΣ.
Και μη λετε βλακείες. Γι' αυτο δεν μπορείτε να φτασετε τα ποσοστά που έφτανε κάποτε το ΠΑΣΟΚ. Γιατί δεν σας εμπιστεύονται. Ξέρουν ότι ό,τι τους λέτε , είναι φούμαρα. ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΟΜΟΙΟΓΕΝΗ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΕΣΤΩ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΑΣ. Η ηγεσία σας αυτό κάνει με τα κεντροδεξιά ανοίγματα. Μόνο που υπάρχουν αντιδράσεις απ' τους αριστερούς ψηφοφόρους σας. Ειλικρινά μου θυμίζετε κάτι προβλήματα που λύναμε στο σχολείο με κάτι κρήνες που απ' τη μια μεριά γέμιζαν με νερό αλλά απ' την άλλη έχαναν νερό. Και ψάχναμε να βρούμε σε μια ώρα ποσο νερό θα υπάρχει στην κρήνη. Φαύλος κύκλος.

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 8:51 μ.μ.

@ αχβαχ αμάν αμαν
Και τώρα μπορείς να μπεις να σπαμάρεις. Εγώ φεύγω. Αυριο πάλι.

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2014 στις 8:50 π.μ.

ΤΟ ΕΑΜ το 1944 ειχε το 80% του λαου μαζι και ο διεθνεις συσχετισμος υπερ μας ωστε να παρουμε την εξουσια. Το κινημα ομως εγκλοβισμενο στην λογικη των ΜΕΤΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΣΤΑΔΙΩΝ οδηγηθηκε απο τις εγκληματικες συμφωνιες ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ που υπογραψανε ΣΙΑΝΤΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ Κατοπινος πατερας του ευρωκομμουνισμου στην καταστρο φη. Αυτος ειναι διαχρονικα ο ρολος του οπορτουνισμου να μην μπορεσει ποτε η εργατικη ταξη να παρει την εξουσια

αχβαχ
22 Αυγούστου 2014 στις 10:26 π.μ.

Για την "λογοδιάρροια" (για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις)
"Λογοδιάρροια" δεν είναι να γράψεις ένα ή τρία μεγάλα κείμενα. Λογοδιάρροια είναι να μιλάς για να μιλάς, για να γεμίζεις το χώρο. Το έχω συναντήσει σε πολλούς που νόμιζαν ότι είναι αρκετά "μπολσεβίκικο" το να κάνεις τον άλλον ν' αυτοκτονήσει από πλήξη, το να μην δίνεις καμία σημασία σε ό,τι σου λέει παρά μόνο στο επίπεδο του να πιάσεις μία λέξη/φράση από την οποία θα κρεμαστείς για ν' αρχίσει το τροπάρι. Παιδιά αν ήταν οι μπολσεβίκοι έτσι μάλλον σε κανένα ζωολογικό κήπο θα είχαν καταλήξει κι όχι στο Κρεμλίνο της Μόσχας.

Ξεκινάμε λοιπόν με υπομονή:
Λες:
"...κι εσείς όπως φαίνεται μέσα απ' το αγχωμένο σου σχόλιο είστε σίγουροι ότι δεν θα το αποφύγετε" (το ξεβράκωμα εννοεί ο ποιητής)
Κοίταξε να δεις κνιτάκο: Προσωπικά (και το εννοώ προσωπικά) δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος για την έκβαση της όλης ιστορίας. Όχι γιατί είναι οπορτουνιστές, πουλημένοι, το να τ'άλλο, ξέρεις...όλο το γνωστό ρεπερτόριο των κκεδων για τους πρώην συντρόφους τους. Αλλά γιατί για να δοθεί μια μάχη χρειάζεται ο κόσμος να ενεργοποιηθεί. Δεν χρειάζεται ΜΟΝΟ να ενεργοποιηθεί (δεν είμαι από αυτούς που τα φορτώνουν όλα στο κίνημα), όμως είναι απαραίτητο να ενεργοποιηθεί. Ένα πολιτικό μέτωπο σε αυτό θα βοηθούσε: Θα δημιουργούσε -σε όσους θέλουν φυσικά- την αίσθηση ότι εδώ κάτι αλλάζει, ότι πρέπει να μπουν και οι ίδιοι μέσα στην κίνηση. Όμως αυτό αντικειμενικά δεν θα γίνει, ο ΣΥΡΙΖΑ απ' την άλλη δεν μπορεί ή δεν καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι να γίνει, οπότε ναι, δεν είμαι αισιόδοξος. Όμως αν πήγαινα στα "σιγουράκια" όπως ο κνιτάμπουρας από πάνω που έχει οχυρωθεί στο Περισσό επειδή του φαίνεται "ασφαλής", θα ήμουν σαν κι αυτόν. Απλά εγώ θα είχα επιλέξει κάποιο άλλο σπιτάκι ή βιλίτσα να με στεγάσει. Οι λόγοι όμως θα ήταν οι ίδιοι. Χάρις λοιπόν την "μικροαστική" μου ανυπομονησία απορρίπτω τα σφυροδρέπανα από γυαλιστερό πλαστικό και μπαίνω στα "σκατά". Τα σκατά όμως δίνουν τουλάχιστον καλό λίπασμα, η πλαστικούρα είναι μόνο για να έλκει στο μάτι.

"Η κα Φατουρου σας ξέρει απ' αυτά"
Την ξέρεις τη Φατούρου βλακάκο; Γιατί εγώ την ξέρω και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να την πει πουλημένο τομάρι, αντίθετα μάλλον μ' εσένα.

Παρακάμπτω τα περί Λιβύης κλπ., είναι φανερό ότι πάλι διάβασες λίγο "στραβά" και δεν κατάλαβες τι έγραψα. Ξαναπροσπάθησε.

"Και μέσα σε λεωφορείο το έχω ακούσει που συζητούσαν."
Καλά μιλάμε ότι οι πηγές σου είναι φωτιά! Για την Τατιάνα Στεφανίδου είσαι μια χαρά, για εδώ όμως είσαι αυτό που λέμε "χυδαίος αλήτης". Δεν έχεις ακούσει ποτέ ότι η αναπαραγωγή τέτοιων φημών με τις "πηγές" που διαθέτεις συνιστούν χυδαιότητα; Δεύτερον πες ότι ισχύουν: Από πότε οι κομμουνιστές σκέφτονται κληρονομικά; Μάλλον από τότε που πρότυπό τους γίνεται η Βόρεια Κορέα.

"Δηλαδή γι' αυτό χτυπιοσασταν εσείς κάτω τότε;"
Χαχα...φυσικά! Τι θέλεις να πεις, ότι είχαμε στο μυαλό μας αιώνιες αρχές που υπό οποιεσδήποτε συνθήκες ισχύουν; Βλέπω είσαι κομμουνιστής βαρβάτος, όχι αστεία. Το κατέχεις καλά το άθλημα. Αλήθεια έχεις ακούσει ποτέ την φράση "Η ζωντανή ψυχή του μαρξισμού είναι η συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης";

αχβαχ
22 Αυγούστου 2014 στις 10:27 π.μ.

"Και μετά τσαντίζεσαι που σε ειρωνεύονται."
Άλλη μία παρανόηση. Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ πιο προσεκτικά.

"τι εννοεί εδω ο ποιητής;"
Ο ποιητής εννοεί ότι με πρόσχημα την ανωνυμία του άλλου το αγαπημένο σας χόμπι είναι να κάνετε υποθέσεις: Είναι ο ίδιος ή άλλος αυτός που μιλάει; Ειναι χρυσαυγίτης ή οπορτουνιστής; Είναι της ασφάλειας ή του ΣΥΡΙΖΑ; Ένα σωρό τέτοια ηλίθια "διλήμματα" με τα οποία ασχολούνται κατά κόρον σήμερα η "σοβαροί" επαναστάτες του ΚΚΕ.

"Αυτοί που πάνε με τους ξεβρακωτους δεν πάνε για την ψυχή της μάννας τους. ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ."
Αυτό δεν θα έπρεπε να το λες τόσο εύκολα γιατί οι κομμουνιστές ανέκαθεν πήγαιναν με τους ξεβράκωτους. Σήμερα άρχισε να τους αρέσει το κοστουμάκι του Σαμαρά.

Κι ένα τελευταίο: Φιλαράκο δυστυχώς τα έχεις σκατώσει. Σου έχω τρίψει μπροστά στη μούρη μια σειρά από ψέματα που έχεις πει κι εσύ μιλάς για...κοπτοραπτική. Δεν ήξερα να σου βάζω όλα τα άρθρα/βιβλία μπας και σε διευκολύνω. Δυστυχώς όπως είδες ο σύντροφος Μαίλης σε αδειάζει, που μου θες και την διάλυση των ΜΑΤ τρομάρα σου. Δυστυχώς επίσης ακόμη αναρωτιόμασταν τι γύρευαν οι επαναστάτες στην συγκυβέρνηση και δεν ένωσαν την φωνή τους με αυτή του Κ. Κάππου που απέδειξε ότι όντως σκέφτεται σαν κομμουνιστής μέσα κι έξω από την βουλή.
Αλλά έτσι είναι αυτά: Πάντα οι ρέπλικες κρύβονταν πίσω από το γνήσιο και μάλιστα το επικαλούνταν.

αχβαχ
22 Αυγούστου 2014 στις 10:31 π.μ.

και κάτι τελευταίο: Θα με διευκόλυνες αν δεν επαναλάμβανες αυτά που σου λέω ("και τώρα μπορείς να σπαμάρεις").
Είναι σα να ακούς την δική σου φωνή από το ακουστικό του τηλεφώνου που μιλάς. Δυσκολεύει πολύ το τηλεφώνημα.

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2014 στις 1:04 μ.μ.

αχβαχ αμάν αμαν!!! ωραιο μπουμπουκι για κλαδεμα εισαι!! ελειπα μερες και δεν μπορεσα να σε θαυμασω!! για βα δουμε τι τριχες γραφεις:

Ο Σύριζα που δίνει διέξοδο στο λαό για σένα δεν ψήφισε να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που ιδιωτικοποιούν τη ΔΕΗ για τον απλούστατο λόγο ότι απλώς δεν θέλει η ΔΕΗ να περάσει στα χέρια των ιδιωτών του Σαμαρά αλλά στα χέρια των ιδιωτών των δικών του. Και το κορόιδο ο λαός να συνεχίσει να πληρώνει τον κούκο αηδόνι.

φερε μου ενα κειμενο του συριζα χαοβιολη ψευτη που λεε τα παραπανω που γραφεις

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2014 στις 5:13 μ.μ.

@αχβαχ
Τι να σου πω; ό,τι και να σου πω είναι δώρο άδωρο. Να σου πω για την κα Φατουρου που πρώτα μαζί με Σύριζα , ΝΔ και Πασόκ βάλανε τους καθηγητές να ψηφίσουν υπέρ της απεργίας διαρκείας, φάγανε μια επιστράτευση οι καθηγητές και μετά τους είπε "να μη γίνει η απεργία γιατί θα την κάνουν πολύ λιγοι, που είναι και μουτζαχεντίν;" Αλλά την ξέρεις λες. Οπότε φανταζομαι τα ξέρεις κι αυτά. Πουλημένο τομάρι; ΄Οχι δεν την λέω. Ψευτοεπαναστάτρια και Συμβιβασμένη; Ναι, τη λέω.
Για το κείμενο που θέλει τον Σύριζα ιδιωτικοποιημένη τη ΔΕΗ σου κάνει η συμφωνία του Μάαστριχτ που την ψήφισε ο Σύριζα και λέει μέσα για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας απ' όλες τις χώρες της ΕΕ; Και μάλιστα λέει η ΕΕότι δεν την ενδιαφέρει με ποιο τρόπο θα γίνει αυτή ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Οπότε για εξήγησέ μας το λογο που δεν ψήφισε την κατάργηση όλων των νόμων για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ;
΄Οσο για το ότι λέω ό,τι λες(σπαμάρεις κ.λ.π.) αν εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις πότε σε ειρωνεύονται είναι γιατί είσαι οπορτουνιστής.(κι αυτό είναι διαπίστωση όχι κατηγορία). Τι να περιμένεις από έναν οπορτουνιστή; ΄Ολα σας τα χρόνια μες στα σκατά ήσασταν.Το παραδέχεσαι κι εσύ. Πότε αυριανιστές, ποτε εσωτερικάκηδες αλλά ποτέ αγωνιστές. Γι' αυτό και επανδρώνετε πάντα κόμματα που σας υποσχονται εύκολες λύσεις. Τωρα βέβαια τα έχετε βρει σκούρα. Λοιπόν εγώ θα σου το ξαναπώ αλλη μια φορά. Το ΚΚΕ μαζι σας δεν κάνει. Ψάξτε αλλού για κορόιδα.
Φιλαράκο όταν λεμε ξεβράκωτους καταλαβαίνεις πολύ καλά τι λέμε μην παριστάνεις το χαζό. Για κάποιους που υποσχονταν ψέματα και φούμαρα στο λαό για να γίνουν κυβέρνηση και μετά τα βρίσκουν με τους εχθρους του λαού και δεν κάνουν τίποτα απ' αυτά που υποσχέθηκαν. Και ξεβρακώνονται. Οπότε αυτούς τους ακολουθούν κάτι άτομα σαν και σένα που ζητάνε ανταλλάγματα. Τώρα αν σου χάλασα τη ζαχαρένια γιατί σου πιστοποίησα ότι όντως δεν έχεις να λαβαίνεις τίποτα ΔΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΔΙΟΛΟΥ.
Μμμμ εδώ που λες για το ότι ψάχνουμε το τι είστε (χρυσαυγίτες, συριζαίοι, κ.λ.π.) έχεις κάποιο δίκιο. Δικαιολόγησέ μας όμως γιατί ίσως επειδή εμείς δεν ντρεπόμαστε να πούμε τι είμαστε, δεν περιμένουμε κι απ' τους άλλους να ντρέπονται μέσα στην ανωνυμία τους να πούνε τι είναι. ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ. ΔΕΝ ΈΧΕΤΕ ΚΙ ΑΔΙΚΟ.


Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2014 στις 5:49 μ.μ.

@ αχ βαχ και κουλουβάχατα.
΄Ελα!!! Συμφωνείς με το Μαΐλη; Να το γράψουμε στα χρονικά. Πάντως είσαι εκτός γραμμής. Δε συμφωνείς με το Σύριζα και την κα Σακοράφα. Κάνω λάθος; Και συμφωνείς με τον κ. Μανδραβέλη κι εσύ σύμφωνα και με τα δικά σου γραπτά. ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙς ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΠΑΡ' ΟΛΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗ ΒΑΛΕΙΣ. ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΉ. ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.

Γιατί ρε φίλε; Με το που σε ρωτούσα σου είπα κιόλας ότι δεχόμουν ως εφικτά στον καπιταλισμό αυτά που έλεγε η Σακοράφα; Εγώ σε ρωτούσα για να δω τι θα απαντήσεις. Κι απάντησες. Συμφωνείς με το Μαΐλη κι όχι με τη Σακοράφα. ΄Η μήπως προσπαθείς να ξεφύγεις απ' τη μπουρδα που είπαν οι δικοί σου για την διάλυση των ματ στον καπιταλισμο;

Για τη φήμη που λες σου το ξανάπα. Εγώ παραδέχομαι ότι είναι φήμη και δεν ξέρω αν είναι αλήθεια. Ο συντροφός σου που έγινε μπουχός όταν του ζητήσαμε ονόματα και στοιχεία για τους διευθαρμένους κομμουνιστές συνδικαλιστές τι κάνει; Εσύ που για να ξεβράσεις όλο σου το μισος για το ΚΚΕ λες για το Φλωράκη και τα "Ανδρέα μου" κ.λ.π. ενώ δεν μπορείς να τα αποδείξεις, τι κάνεις;

Σε ποιον αρέσει το κουστουμάκι του Σαμαρά να ρωτήσεις τον Γλέζο. Θα σου απαντήσει. ΄Η να σου θυμίσω τι είπε στην συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία; Δε χρειάζεται. ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕ ΒΛΕΠΕΤΕ.

Α, και τώρα που το είδα. Χα χα είσαι χαζός τελείως. Ποιος μίλησε για ασφαλίτη; Εσύ δεν με ρώτησες αν είμαι ασφαλίτης; Και τώρα λες ότι εμείς σας υποπτευόμαστε για ασφαλίτες; Τα μπερδεψες η μου φαίνεται;

Ναι, τα Λιβύης κι αυτά παρέκαμψέ τα έτσι κι αλλιώς και για τα άλλα που είπες και τι έγινε; Λογοδιάρροια σκέτη είσαι μεγάλε κι απο απαντήσεις νιέντε.
Τι γύρευαν οι επαναστάτες στη συγκυβέρνηση και δεν ενωνονταν με τον Κάππο; Ο Κάππος ξαναγύρισε στο ΚΚΕ όταν το είδε να παίρνει σωστές αποφάσεις. Κι αποφάσισε η Ανταρσύα να ξεπουληθει στο σύριζα ως ουρά του για καρεκλιτσες κυβερνητικές.

Αυτά τα ολίγα.... Και να πίνεις ένα αφεψημα κάθε βράδυ. Βοηθάει στα νεύρα. Είδες πώς σε προσέχω;;;; Μέχρι και για τα νεύρα σου σου γράφω συμβουλές. ΄Οχι, για να μη λες.

αχβαχ
22 Αυγούστου 2014 στις 6:02 μ.μ.

Δεν σε ρώτησα αν είναι πουλημένο τομάρι η Φατούρου, σ' εσένα πήγαινε ο χαρακτηρισμός που ψήφιζες μαζί με την ΠΑΣΚΕ μπας και δεν γίνει η απεργία των καθηγητών κι έστελνες τον άλλο το χαροκαμένο στα κανάλια να μιλά για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας που θα χάσουν τις εξετάσεις τους. Είστε για γέλια που μου παριστάνετε και τους επαναστάτες, ούτε δεξιοί δεν τα λένε αυτά πια. Ο Μανδραβέλης μια χαρά σας πάει.

Επειδή το προηγούμενο post δεν πέρασε (είχε μια κακή λεξούλα απάντηση στο "κλάδεμα" που "και καλά" θα μου κάνει το άλλο το τσόφλι από πάνω) να επαναλάβω για την ΔΕΗ: Την απάντηση σας την έδωσε ο ανώνυμος εδώ: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/07/blog-post_5089.html :
"Δεν είναι μαξιμαλισμός αυτή η πολιτική,είναι τυφλή υποταγή και υλοποίηση των γραμματίων που έχει υπογράψει το κώμα με το σύστημα,και που πρέπει να τα τηρήσει πιστά,αλλοιώς το σύστημα θα το ξεμπροστιάσει ολοσχερώς και η ζημιά θα είναι πολύ μεγαλύτερη."
Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω, όποιος έχει μάτια βλέπει, οι υπόλοιποι είναι στο "κόμμα".

"σου πιστοποίησα ότι όντως δεν έχεις να λαβαίνεις τίποτα" + "επειδή εμείς δεν ντρεπόμαστε να πούμε τι είμαστε, δεν περιμένουμε κι απ' τους άλλους να ντρέπονται μέσα στην ανωνυμία τους να πούνε τι είναι"

Μιλάμε για βαριά ναρκωτικά.

Άντε με τις υγείες σας. Και εις κατώτερα.

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2014 στις 6:04 μ.μ.

10.27 Σε επιασε ο δηθεν πονος για τον σ. ΚΑΠΠΟ αλλα δεν τσιμπαμε. Υποτιθεται οτι διαφωνεις με την αστικη κυβερνηση του 1989 αλλα συμφωνεις με αστικη κυβερνηση σημερα. εισαι πραγματικα σε πληρη συγχηση. Συνεχισε να γραφεις εχει αφθονο γελιο

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2014 στις 6:22 μ.μ.

10.26 Πουθενα ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ ΛΕΝΙΝΙΣΜΟΣ δεν λεει για συμμετοχη σε κυβερνηση με τους καπι ταλιστες στην εξουσια. ο σ. ΛΕΝΙΝ το αποδειξε περιτρανα οταν με τις θεσεις του ΑΠΡΙΛΗ ειπε τελειωσαμε με την φεουδαρχια δεν μπηκε στην αριστερη κυβερνηση ΚΕΡΕΝΣΚΙ και την ανατρεψανε Εκτος αν εχουμε ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ σημερα οπορτουνα οποτε εχεις δικιο

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2014 στις 7:29 μ.μ.

6.02 Σε απεργιες τυχοδιωκτικες με αδειες γιατρου και ρεπο που μοναδικο σκοπο εχουνε την συκοφαντηση του αγωνα το ΚΚΕ Δεν συμμετεχει. Συστημα ειναι ο καπιταλισμος και οποιος δεν βαζει στοχο την αλλαγη ταξης στην εξουσια ειναι τσιρακι του. Μη σταματας την γελιοποιηση την εχεις σιγουρα

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2014 στις 7:32 μ.μ.

6.02 και σε αυτο που ειπες οτι ειναι πουλημενο τομαρι η φατουρου συμφωνω αποδειχτηκε περιτρανα. ολα για την καρεκλα

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2014 στις 7:45 μ.μ.

@22 Αυγούστου 2014 - 1:04 μ.μ
Kαλά οι οπορτούνες έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Περιμενες ρε 1,04 να υπάρχει κείμενο του σύριζα που θα παραδεχόταν αυτά που αναφέρεις; Ψεύτες και λαοπλάνοι είναι όχι ηλίθιοι. Aλλά βγήκε και κανείς απ' το σύριζα να δικαιολογήσει στο γιατί δεν θέλει να αποφευχθεί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μια για πάντα καταργώντας όλους τους νόμους που επιτρέπουν την ιδιωτικοποίησή της; Μήπως μπορείς εσύ να μας το πεις;

αχβαχ
22 Αυγούστου 2014 στις 7:51 μ.μ.

χαχαχα!!!! Ναι, φυσικά και συμφωνώ με το Μαΐλη!!! Απορώ πως δεν κατάλαβες τόση ώρα ότι εκεί ήθελα να καταλήξω!!

Άντε γειά σας παιδάκια, βαρέθηκα. Ελεύθεροι από μένα.
Συγνώμη για την φρασεολογία, αλλά δυστυχώς δεν έχω κανένα ιδιαίτερο συναισθηματικό δεσμό με το σκυλάκι του συστήματος που εγώ γνώρισα, οπότε δεν μου βγαίνει να μιλώ πιο ευγενικά σήμερα. Έτσι κι αλλιώς όμως και οι αισθηματίες σας τελειώνουν, σύντομα θα μείνετε αποκλειστικά οι τρόφιμοι σ' αυτό το τρελοκομείο που το παίζει κομμουνιστικό κόμμα.

αχβαχ
22 Αυγούστου 2014 στις 7:54 μ.μ.

ΠΑΝ τα χάπια σου γρήγορα, είσαι σε κρίση.

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2014 στις 7:59 μ.μ.

Ποιος φοράει το κοστουμάκι της δεξιάς; Μήπως αυτοί που λένε στο λαό ότι θα του λύσουν όλα τα προβλήματα μέσα στον καπιταλισμό, ενώ ξέρουν ότι δεν θα λύσουν τίποτα; Μήπως αυτοί που αρνηθηκαν να ψηφίσουν έστω και τις προτάσεις του ΚΚΕ για τους άνεργους στη Βουλη αποδεικνύοντας ότι δεν ενδιαφέρονται για τους ανεργους; Μήπως αυτοι που δήθεν θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση αλλά ούτε χίλια πεντακοσια άτομα δεν συγκεντρώνουν σε μια διαδήλωση ενάντια της κυβέρνησης κι οταν μάλιστα έχουν βάλει θέμα μομφής εναντίον της; Μ' αποτέλεσμα να τους μεμφεται ακόμη κι ο Σαμαράς; Μήπως αυτοί που στην ευρωβουλή ψηφίζουν μαζί με το "Λαϊκό κόμμα" τις ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Γάζα; Μήπως αυτοι που διαλαλούν σε ανατολή και δύση ότι ανήκουμε στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και να μην ανησυχούν; Μήπως αυτοί που μαζί με τη ΝΔ τρέχουν στα συμποσια του ΣΕΒ και βγάζουν πύρινους λόγους για την αναγκαιότητα της υποστήριξης των "υγιών" επιχειρηματιών; Μήπως αυτοί που δηλώνουν μέσω στελέχους τους ότι θα συγκυβερνήσουν με ΝΔ και ΠΑσοκ αν δεν βγάλουν αυτοδυναμία; Μήπως αυτοί που αν και έχουν ένα μεγάλο ποσοστό εκλογικά δεν κάνουν τίποτα για να το κινητοποιήσουν κατά των μετρων της κυβέρνησης; για τους δικούς τους λόγους βέβαια. γιατί δε συμφέρει τον συριζα να έχει ενα μαζικό κινημα όταν θα γίνει κυβέρνηση γιατί αυτό το κίνημα θα στραφεί εναντίον των μέτρων που θα παρει.

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2014 στις 8:16 μ.μ.

@αχβαχ
καραγκιοζακο ριξε το κειμενο για τη ΔΕΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ που δηλωνει οπως λες οτι:

απλώς δεν θέλει η ΔΕΗ να περάσει στα χέρια των ιδιωτών του Σαμαρά αλλά στα χέρια των ιδιωτών των δικών του!!!

αν δε ριξεις τετοιο κειμενο εισαι ανθρωπακι. και μαλιστα χειροτερο απο απο τον πιο χαζο οπορτουνιστη. κοινος απατεωνακος

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2014 στις 8:19 μ.μ.

@αχβαχ
τι μας λες χαζοβιολη; Το ΚΚΕ μαζι σας δεν κάνει. Ψάξτε αλλού για κορόιδα

οταν μπεκροπινε ο ΦΛΩΡΑΚΗΣ στο σπιτι του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ το 1989 για την κυβερνηση ΤΖΑΝΕΤΑΚΗ εισασταν κοροιδα; εχεις πλακα χαζε!!

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2014 στις 8:29 μ.μ.

@αχβαχ
Πάντως αν το "κλάδεμα" αφορούσε εμένα, -γιατί δε βλέπω κανέναν να μιλάει για κλάδεμα- ζητάω υπεύθυνα απ' το ιστολογιο και απ' τον ΓΙωργη να το βάλει το σχόλιο που κόπηκε. Δεν έχω πρόβλημα. Και θα απαντήσω.
Τώρα για αυτό που μου έβαλες απ' τον "ανώνυμο" που απάντησε. Εκεί κατάντησες; Απαντάς με σχόλια άλλων; Και μάλιστα ανώνυμων; Και λοιπον; τι προσπαθεις να μου αποδειξεις; ότι τα λένε κι αλλοι αυτά που λες εσύ; Φυσικά και τα λένε. Αλλά εσύ έχεις ανάγκη να δείξεις ότι τα λενε κι άλλοι ε; Δεν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου; Για πες μου όμως πού απαντάει ο... ανώνυμος σε αυτά που ρωτάω για το γιατί ο σύριζα δεν θέλει την κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την ΔΕΗ; Ρε έχετε ξεφτιλιστεί τελείως;
Με την ΠΑΣΚΕ δεν ψήφιζα τίποτα φίλε. Τον Ιούνη ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ Συριζα ανταρσύα μιλούσαν για απεργία διαρκείας βάλανε τους καθηγητές και ψήφισαν "ναι", και δεν κάνανε ούτε μια μέρα απεργία. Ούτε καν απεργία για να καταγγείλουν την επιστράτευση.Κι έγινε τέτοια απεργία. Η Φατουρου έκανε απεργία τότε; Και για πες μου. Το Σεπτέμβρη που έγινε αυτή η απεργια διαρκείας ποσο ποστοστό επιασε μετά απ' την τρίτη μέρα; Ε, μεγαλοεπαναστάτες καθηγηταράδες; Για να ακούσω ποσοστό. Ελπίζω να μην είσαι κι εσύ απ' αυτούς που πιστεύουν ότι η επανασταση θα ξεκινήσει απ' τους εκπαιδευτικούς. Γιατί το άκουσα κι αυτό σε συνελευση. ΄Οπως κι ακουγα και το "θα ψηφίσουμε την απεργία διαρκείας αλλά δεν θα την κανουμε. Ετσι για την τιμή των όπλων". Κι όντως δεν την έκαναν οι μεγαλοεπαναστάτες καθηγηταράδες. Αν εσενα σε εκφράζουν αυτά τα φαινόμενα σήψης και παρακμής του κινήματος, τότε είσαι με τη σωστή ομάδα. Κι αυτούς αυτά τους εκφράζουν.
Τώρα για τα ναρκωτικά και τέτοια; Απαξιώ και να σου απαντήσω. ΄Οπως και απαξιώ να σου απαντήσω και στις βρισιές που μας έχεις πει για να κρύψεις την αναποτελεσματικότητα των επιχειρημάτων σου. Επιχειρημάτων; Λέμε τώρα.
Εσύ πάντως πινε το αφέψημά σου μπας και σου περάσουν τα νεύρα. Αν και δεν το βλέπω.

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2014 στις 8:55 μ.μ.

@αχ βαχ
Καλέ νόμιζες ότι ο 1,04 που μιλάει για κλάδεμα μιλάει σε σένα; Σε μένα το λέει. Διάβασε ολο του το κείμενο. Σε υπερασπίζεται. ΄Η τουλάχιστον υπερασπίζεται το Σύριζα.

Και λέω κι εγώ ποιος του μιλησε για κλάδεμα; Και το έψαχνα στα δικά μας σχόλια.

Ειδες που την πάτησες; Και λες εμένα οτι δεν τα διαβάζω καλά. Αμ δε!!! Εσύ πάντως πίνε το αφέψημά σου γιατί τα νεύρα σου έχουν χτυπήσει κόκκινο. Τα βάζεις και με τους δικούς σου τώρα.

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2014 στις 9:06 μ.μ.

@22 Αυγούστου 2014 - 8:16 μ.μ
Kαλά εσύ συνέχισε το κλάδεμά σου. Ετσι κι αλλιώς για τίποτα αλλο δεν είσαι. Κατσαριδούλα.

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2014 στις 9:20 μ.μ.

@αχβαχ
Ti να σου πω μωρέ; Μονος σου κάθεσαι και γίνεσαι ρεζίλι. Μας κατηγορείς εμας οτι λέμε ότι είστε οι ίδιοι, και εσύ με το σχόλιό σου στις 7.54 κάνεις το ίδιο πράγμα. Βλέπεις παντού τον ΠΑΝ.

Αμ δεν ήθελες να καταληξεις εκει κακομοίρη... Ακόμη δεν καταλαβαίνεις ποτε σε ειρωνεύονται. Σιγά μη συμφωνούσες με το Μαΐλη. Αλλά δεν μπορείς να στηρίξεις και τη θέση της Σακοράφα και του Σύριζα...Δεν στηριζεται με τίποτα αυτή η θέση. ΄Ελα όμως που δεν μπορείς να βγάλεις και την θέση του σύριζα γιατί θα γίνεις ρεζίλι. Α, ρε κατακαημένη Αράχοβα.
Ζητάς συγνώμη για τη φρασεολογία; συγχωρεμένος να 'σαι. Δε σου ζήτησε κανείς φίλε να νιωθεις ευχάριστα μαζί μας. Και στο κάτω κάτω με τη φρασεολογια σου εσένα υποτιμησες όχι εμάς. Τώρα αυτό για τους αισθηματίες δεν το καταλαβαίνω, αλλά τα βιώματά σου απ' ό,τι φαίνεται σε έχουν σημαδέψει αρκετά. Πάρ'το αλλιώς μεγάλε. Θα βρεις έτσι.

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2014 στις 9:24 μ.μ.

@22 Αυγούστου 2014 - 8:16 μ.μ
Tην απάντηση γι' αυτό που ζητάς την έχω δώσει. Ψάξε και βρες την. Κι ύστερα δώσ' μας και τα ονόματα των κομμουνιστών συνδικαλιστών που είναι διευθαρμένοι και τα στοιχεία που έχεις. Για να μην νομίζεις ότι δεν φαίνεσαι ποιος είσαι. Πάντως είσαι νηφάλιος τώρα ε; Δεν "τρως' γράμματα.

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2014 στις 10:04 μ.μ.

@αχβαχ
Ένα πολιτικό μέτωπο σε αυτό θα βοηθούσε: Θα δημιουργούσε -σε όσους θέλουν φυσικά- την αίσθηση ότι εδώ κάτι αλλάζει, ότι πρέπει να μπουν και οι ίδιοι μέσα στην κίνηση.

΄Ενα πολιτικό μέτωπο με ποιο στόχο; Να πέσει απλώς αυτή η κυβέρνηση για να έρθει μια άλλη; Χορτάσαμε από τέτοιες λύσεις. Κι οι κυβερνήσεις που διαδεχονται τις προηγούμενες μεσα στον καπιταλισμό και την ΕΕ αποδεικνύονται χειρότερες .
Τι στόχο θα έχει αυτό το πολιτικό μέτωπο;

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2014 στις 11:55 μ.μ.

@22 Αυγούστου 2014 - 8:16 μ.μ
Για δώσε μας εσύ ένα κείμενο του συριζα που να λεει ότι έχει πρόβλημα με όλους αυτούς τους ιδιώτες που έχουν μπει στη ΔΕΗ μεχρι σήμερα..... Κάτι να το πιστοποιεί τέλος πάντων για να πειστούμε ότι δεν θέλει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μ' αυτούς τους ιδιώτες.

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2014 στις 11:56 μ.μ.

ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει η ΔΕΗ να περάσει στα χέρια των ιδιωτών του Σαμαρά αλλά στα χέρια των ιδιωτών των δικών του!!!
ψευτοκομμουνιστες του κκε περιμενω επισημα κειμενα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ.

σε αντιθετη περιπτωση ειστε πολιτικοι απατεωνες . ο Αδωνης θα ωχρια μπροστας σας.

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2014 στις 8:12 π.μ.

Η ΔΕΗ Ειναι εδω και 20 χρονια ιδιωτικη επιχειρηση συμφωνα με την συνθηκη του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ που ψηφισε και ο συνασπισμος. δεν θελατε δημοψηφισμα για καταργηση ολων των νομων. αρα εισαι πολιτικος απατεωνας τσιρακι του καπιταλισμου

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2014 στις 9:01 π.μ.

Συνεχισε να γραφεις μη σταματας με τιποτα το γελιο που προκαλεις ειναι αφθονο

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2014 στις 9:03 π.μ.

@22 Αυγούστου 2014 - 11:56 μ.μ.
11.56 Οι χρυσαυγίτες είστε σαν τις κατσαρίδες. Τρυπώνετε παντού στα κομματα και παριστάνετε ότι δεν είστε ναζί.
Δες από πάνω τα σχόλια 9.24 και 11.55 και ύστερα πες μας τα ονοματα των διευθαρμενων κομμουνιστων συνδικαλιστών που μας ανέφερες πιο πανω κι όταν σου ζητήσαμε στοιχεία έγινες μπουχός.
Αν δε μας τα δώσεις εσύ είσαι ο απατεώνας. Και με τον Αδωνη εσύ κάνεις παρέα μεγάλε. Και πολύ καλή μάλιστα.

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2014 στις 9:07 π.μ.

@22 Αυγούστου 2014 - 11:56 μ.μ.
Α, και κάτι αλλο. Για δείξε μας το έντυπο όπου ο σύριζα μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει γιατί ΔΕ ΘΕΛΕΙ να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που επιτρέπουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Τι να δείξεις ρε κακομοίρη; Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο.

Και περιμένουμε τα ονόματα και τα στοιχεία για αυτό που είπες.

αχβαχ
23 Αυγούστου 2014 στις 9:31 π.μ.

Επειδή όντως άφησα ένα κενό, θα λειτουργήσω λίγο σαν τους δολοφόνους στα θρίλερ, όπου εκεί που λες "τελείωσε" ξαφνικά σε μια τελευταία σκηνή καθαρίζει ένα απρόσεκτο για να μη χαλαρώνουμε.

" δεν καταλαβαίνεις ποτε σε ειρωνεύονται."
Μα...ίσα ίσα που γέλασα κιόλας! Ρε "ειρωνευτείτε" όσο θέλετε, έτσι κι αλλιώς το κνίτικο χιούμορ και ειρωνεία δεν φημίζεται για την εξυπνάδα του.

"Σιγά μη συμφωνούσες με το Μαΐλη."
Το θέμα όμως δεν είναι αν συμφωνώ εγώ με το Μαΐλη, το θέμα είναι ότι έλεγες ΨΕΜΑΤΑ μέχρι να σου φέρω το κείμενο!! Σου θυμίζω τι έγραφες πριν εμφανιστεί ο σύντροφος της καθοδήγησης να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να σε εκθέσει:
"Το ΚΚΕ λοιπον μίλησε για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ματ όταν πρωτοϊδρύθηκαν."
Πονηρός ο βλάχος: Λέμε την θέση του ΚΚΕ πριν...30 χρόνια και ΚΡΥΒΟΥΜΕ την σημερινή που είναι η ακριβώς αντίθετη!!!!
Και μετά μιλάς για δικό μου ρεζιλίκι :))

"Δεν στηριζεται με τίποτα αυτή η θέση."
Είσαι βλάκας με το συμπάθιο. Στη Αγγλία η αστυνομικοί στο δρόμο δεν φέρουν όπλα. Το αποτέλεσμα; Καμία διαφορά στους νεκρούς και τραυματισμένους αστυνομικούς σε σχέση με άλλες χώρες που έχουν οπλισμό! Γιατί φιλαράκο ο καουμπόης φέρνει τον καουμπόη. Όταν εσύ κυκλοφορείς με το όπλο να κρέμεται θα βρει και ο άλλος όπλο, και ίσως και βαρύτερο. Όταν εσύ κυκλοφορείς με αλεξίσφαιρο, θα βρει ο άλλος όπλο που τρυπάει το αλεξίσφαιρο. Η βία φέρνει περισσότερη βία δεν την μειώνει όσο δεν μειώνονται οι ΑΙΤΙΕΣ της βίας. Και μη μου πεις ότι η Αγγλία είναι ήρεμη χώρα ε; Και μόνο η παρουσία του IRA παλιότερα θα έπρεπε να έχει κάνει την αστυνομία να κυκλοφορεί σαν αστακός σύμφωνα με την θεωρία του..."επαναστατικού" του ΚΚΕ.

αχβαχ
23 Αυγούστου 2014 στις 9:31 π.μ.

Για το δεύτερο: Όπως κι εσύ ο ίδιος είπες (αν φυσικά δεν είπες ΔΕΥΤΕΡΟ ψέμα) το ΚΚΕ ήταν παλιά υπέρ της διάλυσης των ΜΑΤ. Ούτε λίγο ούτε πολύ λοιπόν μας λες ότι το ΚΚΕ αποπροσανατόλιζε τον κόσμο με ουτοπίες και γραφικότητες, όπως μας λέει ο "ρεαλιστής" Μαΐλης. Χαίρομαι που συμφωνούμε σε ένα επίπεδο (απλά εγώ λέω ότι ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να τον αποπροσανατολίζει), αλλά συμφωνούμε για λάθος λόγο! Είναι άλλο να λες ότι δεν θα έχεις καμία κρατική μονάδα να αντιμετωπίζει την βία (π.χ. των φασιστοειδών) και άλλο ότι θα συντηρήσειςεις ένα-δύο-τρία σώματα πραιτωριανών χρυσαυγιτών που λειτουργούν ως μπράβοι και σαπίζουν τον κόσμο στο ξύλο. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Βέβαια για το μανδραβέλη και για τους κκεδες (πιθανά και για άλλους) αυτό είναι απλή "μετονομασία". Μπορεί να είναι και αυτό, όπως απέδειξε το ΠΑΣΟΚ.
ΜΠΟΡΕΙ όμως και να μην είναι. Μπορείς, με την έννοια ότι "είναι δυνατόν", να αλλάξεις έστω και προσωρινά το ρόλο αυτών των σωμάτων. Έτσι κι αλλιώς η ταξική πάλη συνεχίζεται: Μόνιμη και ριζοσπαστική αλλαγή ρόλων μόνο μία άλλη εξουσία μπορεί να διεκδικήσει. Όμως αυτά που για εσάς είναι λίγα για κάποιους ανθρώπους μπορεί να σημαίνει ότι δεν θα χάσουν το μάτι τους, το χέρι τους ή και την ζωή τους από τα λυσσασμένα σκυλιά που έχουν ξαμολύσει σήμερα μέσα στον κόσμο. Ή μάλλον τους..."προβοκάτορες" κατ' εσάς, γιατί στα μπλοκ του ΚΚΕ δεν γίνονται ποτέ αυτά ως γνωστόν, ΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ για την ασφάλεια που παρέχουν. Δεν μας εξηγούν όμως το λόγο που παρέχουν την ασφάλεια. Κάποτε, όταν το ΚΚΕ ήταν επαναστατικό με όλες τις αδυναμίες του, τα μπλοκ του δεν παρείχαν μεγάλη ασφάλεια: Δεκάδες οι νεκροί και οι τραυματίες από τις επιθέσεις του κράτους. Σήμερα για κάποιο μυστήριο λόγο παρέχουν "ασφάλεια" όταν ΟΛΟΣ ο άλλος κόσμος δέρνεται ανηλεώς, γιατί άραγε;

Αυτή λοιπόν είναι η γνώμη μου αν το θες: Η άποψη της Σακοράφα είναι ΣΩΣΤΗ, όμως ο τρόπος που θα εφαρμοστεί έχει σημασία, είτε "έτσι" είτε "αλλιώς". Ο Αλλιέντε (ήταν κι αυτός οπορτουνιστής ψευταράκοι του διαδικτύου;) χρησιμοποίησε την αστυνομία, ο Τσάβες το ίδιο κλπ. Δεν μπορείς να καταργείς την αστυνομία χωρίς να φτιάχνεις κάτι άλλο (ακόμη και στο σοσιαλισμό ο ένας το λέει "λαϊκές πολιτοφυλακές", ο άλλος "ένοπλος λαός" κλπ., πάντως είναι κάτι ΑΛΛΟ που δρα κατασταλτικά σε μία ΕΠΙΣΗΣ ταξική κοινωνία). Είναι άλλο όμως αυτό και άλλο η άποψη του Μαΐλη, που ουσιαστικά μας καλεί να καθόμαστε να τις τρώμε από τα χρυσαύγουλα με στολή γιατί όλα τα άλλα είναι "φτιασιδώματα". Τα συστήματα δεν πέφτουν από αδυναμία να τα φτιασιδώσουν "μαρξιστές" της δεκάρας...

Κατανοητό; Όχι φυσικά, εδώ δεν καταλαβαίνετε πόσο κάνει 1+1...

αχβαχ
23 Αυγούστου 2014 στις 9:34 π.μ.

Και δύο μικρά συμληρώματα:

1. "αχβαχ αμάν αμαν!!! ωραιο μπουμπουκι για κλαδεμα εισαι!! ελειπα μερες και δεν μπορεσα να σε θαυμασω!! για βα δουμε τι τριχες γραφεις:"
Αυτός είναι ο..."δικός μου" που μπερδεύτηκα και τον βρίζω! Α ρε σούργελα...

2. "σε αντιθετη περιπτωση ειστε πολιτικοι απατεωνες"
Δεν υπάρχει αντίθετη περίπτωση αγαπητέ. ΕΙΝΑΙ πολιτικοί απατεώνες. Μπορεί και όχι μόνο.

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2014 στις 9:45 π.μ.

10.04 Ειναι πολυ απλο. Θα εχει στοχο να κανει τον καπιταλισμο ανθρωπινο. Στην 2α παρουσια βεβαια αλλα αυτο δεν εχει καμμια σημασια για τον οπορτουνισμο. αυτη αλλωστε ειναι η δουλεια τους

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2014 στις 10:28 π.μ.

@22 Αυγούστου 2014 - 8:19 μ.μ.
Χα χα για κυβέρνηση Ζολώτα ούτε που μιλάς έτσι; Ε, βέβαια θα σου ζητήσω πάλι να απαντήσεις στο τι έκανε αυτή η κυβέρνηση και πάλι θα γινεις μπουχός. Είσαι γελοιος.

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2014 στις 10:38 π.μ.

22 Αυγούστου 2014 - 8:16 μ.μ
Για το Μααστριχτ και τι αποφασίστηκε εκεί για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας θα μας πεις ή να σου πούμε εμείς; Το ψήφισε κι ο Σύριζα το Μάαστριχτ ε; Μην ξεχνιομαστε. Κι είναι βασική συμφωνία για την ΕΕ. Δεν την ξεχνάει. Ζητάει να εφαρμοστεί.
Για εξήγησέ μας λοιπόν πώς ο Σύριζα είναι εναντίον της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ όταν έχει ψηφίσει το Μάαστριχτ;

Kι αφού πεις αυτό -ναι, σιγά μην το πεις σας μάθαμε πια. "μη φοβάστε εδώ είμαστε και θα απαντήσουμε" κι ύστερα γίνεστε μπουχός χωρίς φυσικά να έχετε απαντήσει- ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΘΑΡΕΙ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΨΟΦΙΟ ΚΟΡΙΟ.

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2014 στις 8:56 μ.μ.

@ αχβαχ
Τα θες και τα λες ή σου ξεφεύγουν; Παραληρείς το ξέρεις; Στην Αγγλία δεν οπλοφορούν οι αστυνομικοί; Πότε το ειδες αυτό; Προ δίδυμων πύργων; Δηλαδή αν εσύ δεν έχεις όπλο δεν θα έχει ο άλλος ε; Τετράγωνη λογική.
Στα μπλοκ του ΚΚΕ κάποτε δεν υπηρχε περιφρούρηση; Πότε γινόταν αυτό φίλε; Πάντα υπήρχαν αλυσίδες και δεν έμπαινε όποιος ήθελε μέσα. Ενοχλεί αυτό κάποιους που δεν μπορουν να κάνουν τις προβοκάτσιες τους αλλά τι να κάνουμε; Δηλαδή μας λες με λίγα λογια ότι τα ματ δεν έχουν επιτεθεί στους ΠΑΜΙτες. Τι να σου πω; ΄Ο,τι και να σου πω και να σου δείξω δημοσιεύματα εσύ θα πεις τα δικά σου. Κάτσε και λέγε τα. Δεν έχει και τόση σημασία.
Τα άλλα που λες είναι απλώς οδοντόκρεμες. Λέγε ό,τι θες, δεν έχει νόημα να συζητάει κανένας μαζί σου. Για σενα ένα κι ένα κάνουν τρία. Κατ' αρχήν έχεις προσωπικά προβλήματα με το ΚΚΕ. Δεν μπορούμε αλλά και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να στα λύσουμε. Δεν είμαστε ψυχολογοι. Κάτσε με τα προβλήματά σου.
Πάντως το πόσο σούργελο είσαι φαίνεται κι απ' το ότι δεν διάβασες όλο το το σχόλιο του 1,04 για να δεις ότι απαντούσε σε μένα που σε είχα αποκαλέσει "αχβαχ αμαν αμαν". Δε θα ασχοληθώ άλλο δεν αξίζει και τον κόπο. Μήπως και θα καταλαβεις άλλωστε; Χα χα
Ούτε φυσικά ασχοληθηκες να δεις αυτά που βάζω στον απατεωνάκο να δει για να του αποδείξω τα λόγια μου. Γιατί να ασχοληθείς; Σε συμφέρει;

Αν εγώ που αποδεικνύω αυτά που λέω είμαι πολιτικος απατεώνας εσύ που λες για τον Φλωράκη τα διάφορα και δεν τα αποδεικνύεις τι είσαι; Θα έχεις το ανδριλικι να το πεις; Δεν νομίζω.

Κι αν εγώ που αποδεικνύω τα λογια μου είμαι πολιτικός απατεώνας ο.... σύντροφός σου που έγραψε για τους διευθαρμένους κομμουνιστές συνδικαλιστές και δεν λεει ούτε ονόματα ούτε πού το είδε γραμμένο τι είναι; Θα έχει το ανδριλικι να το πει; Σιγά μην το πει. ΄Ιδιος με σένα είναι. Ο άλλος σου εαυτός που λεμε.

Αγαπητέ αχβαχ
Δεν είπες τίποτα για το τι λέει ο συριζα παλι. Ψέλισες μόνο κάτι για τη Σακοράφα. Κιότεψες.

Στο καλό λοιπόν και με τη νίκη. Και με το ξεβράκωμα μετά. Αλλά το ΚΚΕ στο χέρι δεν το βάζετε. Ουρλιάξτε, βγάλτε τα ψυχολογικά σας για το ΚΚΕ όλοι εσείς που προσπαθήσατε να το διαλύσετε, αλλά δεν θα καταφέρετε τίποτα. ΄Οπως δεν τα καταφέρατε και τότε.

Πως να σε αποχαιρετήσω τώρα; Μα φυσικά....
΄Αντε γεια και να πινεις το αφέψημά σου κάθε βράδυ. Θα σου κανει καλο στα νεύρα. Και προσεχε γιατί πάλι "τρως" γραμματα.

Εγώ βγαίνω απ' αυτή τη σελιδα και δεν θα ασχοληθώ άλλο. Μπορείς να μπεις και να γραφεις ό,τι θες.

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2014 στις 9:01 μ.μ.

Συριζαίοι σας το είπαμε; Τα κουκια δε σας βγαίνουν. Και κυβέρνηση θα κανετε μόνο με ΝΔ και ΠΑσοκ. Περαστικά σας βρε.

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2014 στις 9:06 μ.μ.

@22 Αυγούστου 2014 - 11:56 μ.μ.
Ti έγινε; Θα μας δώσεις τα ονοματα των διευθαρμένων κομμουνιστών συνδικαλιστών όπως ισχυρίστηκες ότι υπαρχουν; Και τα στοιχεία που έχεις;
Απατεωνάκο εσύ. Νόμιζες οτι θα βγει η προβοκάτσια σου.

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2014 στις 10:28 μ.μ.

9.31 το αστικο κρατος ειναι φτιαγμενο για να υπηρετει την αστικη ταξη και τιποτα αλλο. οποιος πιστευει οτι με αυτους τους μηχανισμους θα παρει η εργατικη ταξη την εξουσια ειναι συνειδητα με τον καπιταλισμο Συνεχισε να γραφεις μη σταματας γελανε και οι πετρες μαζι σου ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2014 στις 10:31 μ.μ.

9.31.ενω στην δανια δεν δερνουνε τον κοσμο ΑΡΕ ΣΟΥΡΓΕΛΑ

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2014 στις 11:07 μ.μ.

Ποιος κοσμος δέρνεται ανηλεως;;;; Πλέον δεν κατεβαίνει κόσμος με σας συριζαίοι,γιατί ξερει ότι θα φάει ξύλο ανηλεως... Βέβαια δεν κατεβαίνει μαζί σας και γιατί τον έχετε απογοητεύσει. Αφού μέσα στα μπλοκ σας για να δείξετε ότι έχετε κόσμο αφήνετε να μπουν κι οι κουκουλοφόροι. Πότε υπερασπιστήκατε τον κοσμο που ήρθε να διαδηλώσει μαζί σας; Και τώρα που δεν έρχεται κόσμος στις διαδηλώσεις σας τα βάζετε με το ΠΑΜΕ γιατι έχει περιφρούρηση. Και θα συνεχίσει να την έχει. Το ζήτημα είναι εσείς τι θα κάνετε για να έχετε κόσμο. Αφήστε το ΠΑΜΕ.Εχει δηλώσει ότι δε θέλει καμιά σχέση μαζί σας. Το προβλημά σας όμως δεν είναι ότι το ΠΑΜΕέχει περιφρούρηση. Το πρόβλημά σας είναι που ο κόσμος σας συγκρίνει με το ΠΑΜΕ που έχει περιφρούρηση ενώ εσείς όχι.

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2014 στις 11:09 μ.μ.

Καποτε λεει ο καημενος ο αχ αμαν αμαν Το ΚΚΕ ητανε επαναστατικο ενω σημερα δεν ειναι.Δηλαδη τοτε που το ΚΚΕ εχοντας ιδεολογικες παρεκλισεις δεχοτανε τους οπορτουνιστες για αριστερα ητανε σωστο ενω σημερα που λεει τον οπορτουνισμο προδοτες της αστικης ταξης δεν ειναι. Μα ακριβως εδω φαινεται οτι ειμαστε σε σωστο δρομο. Τα κουκια δεν βγαινουνε και ο πανικος δημιουργει παραληρημα. χτυπειθειτε κατω οσο θελετε σε κυβερνηση μεσα στον καπιταλισμο δεν μπαινουμε ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2014 στις 11:17 μ.μ.

Kρατικη μονάδα που θα αντιμετωπιζει τη βία -και μάλιστα τους φασίστες- μέσα στον καπιταλισμό; Κι όταν ο υγιής επιχειρηματίας πει στον Τσίπρα να μην τολμήσει ν α πειράξει τα μαντρόσκυλά του ο Τσίπρας τι θα κανει; Επανασταση; Θα πάρει τα μέσα παραγωγής απ' τα χέρια των υγιών επιχειρηματιών του και θα τα δώσει στο λαό; Μα εδώ ο Βούτση μας λεει ότι δεν υπάρχουν στοιχεια για την εγκληματική φύση της Χρυσής αυγής. Κι ο Τσίπρας γλείφει τους ψηφοφόρους της χρυσής αυγής για τα ψηφαλάκια. Ο Παναγούλης χαιρετάει τους χρυσαυγίτες. Και ξαφνικά όταν γίνει πρωθυπουργός ο Τσιπρας θα κυνηγήσει τους φασίστες; Εκτός κι αν με το φασίστες εννοείτε τους κομμουνιστές κι όχι τους ναζί. Εχετε κάτι τέτοια κολληματα κάποιοι απο σας.

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2014 στις 11:21 μ.μ.

Eίναι σωστό ότι πρέπει να αντιμετωπιστουν οι αιτίες της βίας. Και ποιες είναι αυτές; Και πώς προτείνει ο συριζα να αντιμετωπιστούν μέσα στον Καπιταλισμό; ΄Εστω και τον ανθρώπινο; ; Oταν το ίδιο το κράτος αντιμετωπιζει βίαια τον πολιτη του; Και δεν εννοούμε μόνο τη σωματική βία. Αλλά κι οι μειώσεις μισθών, το ασφαλιστικο που σε λιγο δεν θα καλύπτει κανέναν μας κι αυτό βία είναι. Η ανεργία κι αυτό βία είναι. Πώς θα τα αντιμετωπίσει αυτά ο Συριζα μέσα στον καπιταλισμό;

23 Αυγούστου 2014 στις 11:22 μ.μ.

Σβήσαμε αρκετά αρχικά σχόλια, γιατί το μπλοκ δεν είχε την δυνατότητα να δέχεται καινούργια

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2014 στις 11:59 μ.μ.

«μπάτσοι γουρούνια, δολοφόνοι». Ο χαφιές, που κρύβεται πίσω από την κουκούλα, το φωνάζει εξίσου βροντερά με τον αγνό νεολαίο που του κόβουν τα φτερά, αλλά που δε γνωρίζει τον πραγματικό αίτιο. Ο χαφιές «ντύνεται» με την κουκούλα αγνός νεολαίος!...
Αυτά επιχειρούνται και μέσα από την προσπάθεια εγκλωβισμού των συνειδήσεων στο ψευτοδίλημμα: `Η είσαι με το σύνθημα «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι» ή διαφορετικά είσαι με την κρατική καταστολή!... Εδώ ακριβώς ο οπορτουνισμός και τα αστικά Μέσα επιτίθενται στο ΚΚΕ που προσπαθεί να ανεβάσει την πολιτική συνείδηση, που αντιμετωπίζει το αυθόρμητο ως δυνάμει συνειδητό, υπό προϋποθέσεις, που δεν κολακεύει τη νεολαία, ούτε τη χρησιμοποιεί, όπως κάνουν εκείνοι.
Στο πρόσωπο των αστυνομικών που του επιτίθενται, των χαφιέδων που το παρακολουθούν, των υπηρεσιών που το προβοκάρουν, των μηχανισμών της εργοδοσίας, και άλλων, το λαϊκό κίνημα αντιμετωπίζει την αστική εξουσία με όλες τις μορφές πάλης που αυτό θα αποφασίζει κάθε φορά. Αλλά και περιφρουρώντας τις γραμμές του, επιλέγοντας εκείνο και όχι οι αντίπαλοί του το πώς και πότε θα συγκρουστεί μετωπικά ή όχι, όποτε βεβαίως μπορεί.
Το λαϊκό κίνημα, λοιπόν, αντιμετωπίζει τους κρατικούς μηχανισμούς, ανεξάρτητα αν τους συγκροτούν παιδιά από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα (από πού τελικά θα στρατολογούνταν; Από την αστική τάξη;). Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η πλειοψηφία τους πηγαίνουν στα Σώματα για να βγάλουν το ψωμί τους. Είναι (τους μετατρέπουν) θύτες αλλά και θύματα. Ετσι οργανώνει η πλουτοκρατία την εξουσία της.
Και ενώ ως μηχανισμός βρίσκονται στην υπηρεσία της και έτσι διαπαιδαγωγούνται, με βάση το «εχθρός - λαός», ως επιμέρους άτομα - πρόσωπα μπορεί κάποιοι να βρεθούν στη μέγκενη κράτους - λαϊκού κινήματος. Μοιραία συνέπεια...Είναι, λοιπόν, γραφικό το σύνθημα «να αφοπλιστεί η Αστυνομία», ενώ πέρα από ουτοπικό είναι και αποπροσανατολιστικό το «να διαλυθούν τα ΜΑΤ». Και να διαλύονταν, κάτι άλλο θα ερχόταν στη θέση τους, πέρα από αυτά που θα απέμεναν, όσο η εξουσία της πλουτοκρατίας παραμένει.
Και γίνονται ακόμα πιο καταγέλαστοι (οπορτουνισμός και αστικά έντυπα) όταν τάσσονται υπέρ της δημοκρατίας «μας», δηλαδή υπέρ της μήτρας που διαμορφώνει ακριβώς αυτούς τους μηχανισμούς προστασίας της, δηλαδή υπέρ της προστασίας της μορφής που το κεφάλαιο συγκροτεί, ασκεί και θωρακίζει την εξουσία του.

Aυτά εγραψε ο Μαΐλης.

Και τώρα φαίνεται ένας απ' τους λόγους στο γιατί έχετε μεγάλα νεύρα με το ΠΑΜΕ. Γιατί δεν κατάφεραν οι κουκουλοφόροι σε συμμαχία με τα ματ να σπάσουν την συμμετοχή του κόσμου του. Γιατι δεν τους άφησε το ΠΑΜΕ να κάνουν αυτό που έκαναν με το δικό σας κοσμο. Να τον τρομοκρατήσουν, να τον στείλουν σπίτι του να προσεύχεται να αλλάξει η κυβέρνηση για να βρει τη σωτηρία. Μέσα στον καπιταλισμό αυτά. Και γιατί δείχνει και στον κόσμο που τρομοκρατήθηκε οτι υπάρχει κι άλλος δρόμος εκτός απ' τον δρόμο της μεμψιμοιρίας και της μοιρολατρίας. Δεν θα το συγχωρήσετε ποτέ το ΠΑΜΕ για αυτή τη νίλα που σας έκανε.

Δεν είναι τίποτα. Θα σας περάσει. Κι αν όχι υπάρχουν κι οι ψυχολογοι. Κλέφτες θα γινουν;

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2014 στις 1:08 π.μ.

Ο Συριζα έχει συμμετάσχει σε αστικη κυβέρνηση ενώ το ΚΚΕ έχει συμμετάσχει σε αστική κυβέρνηση.
Ο αρχηγός του Συριζα γλέιφει τους παπάδες ενώ ο ΓΓ του ΚΚΕ έγλειφε τους αρχιπαπάδες.
Ο Συριζα συνομιλεί με εφοπλιστές ενώ το ΚΚΕ πουλάει σε αυτούς το σταθμο που του έχει δώσει το αστικό κράτος.
Ο Συριζα συνομιλεί με το ΣΕΒ και το ΚΚΕ με το ελληνοαμερικάνικο επιμελητήριο.
Ο Συριζα ζει οικονομικά με βάση τη χρηματοδότησή του από το αστικό κράτος ενώ το ΚΚΕ ζει οικονομικά με βάση τη χρηματοδότησή του από το αστικό κράτος.
Ο Συριζα έχει πάρε δώσε με τη διεθνή σοσιαλδημοκρατία ενώ το ΚΚΕ με κόμματα που λέγονται κομμουνιστικά αλλα είναι δεξιότερα από το Συριζα.
Ο Συριζα υπονομεύει ύπουλα τις απεργίες ενώ το ΚΚΕ τις σαμποτάρει με ειλικρίνεια.
Τα στελέχη του Συριζα διέγραφαν κομμουνιστές το 56 στη ΣΕ και τις άλλες ανατολικές χώρες και τα στελέχη του ΚΚΕ τους έστελναν εξορία.
Ο Συριζα ζει ελπίζοντας να διαχειριστεί τον καπιταλισμό και να τον σώσει ενώ το ΚΚΕ ζει ελπίζοντας όταν θα είναι κάποια στιγμή χρήσιμος στον καπιταλισμό στο ρόλο της καταστολής των μαζών.

Πραγματικά, τεράστιες οι διαφορές Συριζα και ΚΚΕ. Αλλιώς, αυτό λέγεται "καυγάς για το πάπλωμα".

αχβαχ
24 Αυγούστου 2014 στις 1:13 π.μ.

Με στενοχώρησες πολύ όμως κνιτάκο μ' αυτό το "δεν θα ξαναμπώ". Πάντως επειδή είσαι και τελείως αστοιχείωτος, ρώτα για την Βρετανική αστυνομία, είναι πασίγνωστο.
Όσο για το αν η βία φέρνει βία όσο οι αιτίες της βίας δεν καταπολεμούνται, τι να σου πω, μάλλον θα πρέπει να ξαναπάς δημοτικό, να ξεκινήσεις με μικρές εκθεσούλες αρχικά, μπας και συγκροτήσεις λίγο τη σκέψη σου.

"Κι όταν ο υγιής επιχειρηματίας πει στον Τσίπρα να μην τολμήσει ν α πειράξει τα μαντρόσκυλά του ο Τσίπρας τι θα κανει; Επανασταση;"
Ξέρεις ο Τσίπρας δεν είναι επαναστάτης, δεν νομίζω ότι σου πλασάρεται για τέτοιος. Ο Τσίπρας θα προσπαθήσει, όπως προσπαθήσει, μέσα στα όρια της αντίληψής του. Από εκεί και πέρα αν εσύ μπορείς επέκτεινέ τα. Μπορείς; Γιατί εγώ βλέπω ότι ούτε καν τα όρια του Τσίπρα δεν μπορείς να φτάσεις, όχι να κάνεις κι επανάσταση...

"Aυτά εγραψε ο Μαΐλης."
Καλά εσύ έχεις κόψει καπίστρι τελείως, τι Μαΐλης, όλοι οι υπάλληλοι των ψυχιατρείων να σε κυνηγάνε δεν σε πιάνουν.
Για τα ψεματάκια του συντρόφου σου δεν μας είπες βέβαια κάτι αλλά σε καταλαβαίνω,η αλήθεια και το ψέμα χάνεται εκεί στο twilight zone του Περισσού.

αχβαχ
24 Αυγούστου 2014 στις 1:40 π.μ.

Πάντως μιας και θέλετε ονόματα συνδικαλιστών ρε ΚΚΕδες τελικά τι έγινε με το Χατζόπουλο; Αθωώθηκε;
Αλήθεια, πώς κι έτσι το ΠΑΜΕ συνεργάστηκε με βετεράνο συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ;
Μόνο το ΠΑΣΟΚ που πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ είναι κακό; Το υπόλοιπο;

Και καλά, ωραία ρίξατε λίγο νερό στο κρασί σας, κάνατε την καρδιά σας πέτρα και συνεργαστήκατε για τις ψήφους, όμως γιατί μόλις τον κατηγορεί για κάτι το αστικό κράτος τον αδειάζετε με τόσο άσχημο τρόπο; Είστε σίγουροι για την ενοχή του;

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2014 στις 2:49 π.μ.

@22 Αυγούστου 2014 - 11:56 μ.μ.
Ti έγινε; Θα μας δώσεις τα ονοματα των διευθαρμένων κομμουνιστών συνδικαλιστών όπως ισχυρίστηκες ότι υπαρχουν; Και τα στοιχεία που έχεις;
Απατεωνάκο εσύ. Νόμιζες οτι θα βγει η προβοκάτσια σου.

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2014 στις 2:52 π.μ.

@24 Αυγούστου 2014 - 1:08 π.μ
Kι η γη είναι επίπεδη κι εσύ είσαι χρυσαυγίτης. Επιτέλους αποκαλύφθηκες.

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2014 στις 2:55 π.μ.

@
24 Αυγούστου 2014 - 1:40 π.μ.
Δε ζητήσαμε ονόματα οποιονδήποτε συνδικαλιστών. Ζητήσαμε ονόματα κομμουνιστών συνδικαλιστών που έχουν διαφθαρεί όπως μας έλεγες στα προηγούμενα σχόλιά σου. Μπορείς να μας τα δώσεις απατεωνάκο; Και τα στοιχεία που έχεις; Πού να μπορεσεις κακομοίρη....

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2014 στις 3:09 π.μ.

@24 Αυγούστου 2014 - 1:40 π.μ
΄Αει καλάααααα!!! Χα χα χα Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε....

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2014 στις 3:14 π.μ.

@23 Αυγούστου 2014 - 8:35 μ.μ
Xτες ήταν συνασπισμός, σήμερα σύριζα αύριο Νέο Πασόκ. Καλά πάτε για το φούντο.

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2014 στις 3:24 π.μ.

@23 Αυγούστου 2014 - 7:34 μ.μ.
Δε θα σταματήσουν αν δεν ορθώσουμε ένα τεράστιο λαϊκό τείχος αντίστασης και ανατροπής.
Αν δεν ανατρέψουμε κυβέρνηση-αντιλαϊκή πολιτική και γενικότερα αν δεν ανατρέψουμε την εξουσία-
δικτατορία των μονοπωλίων και της Ε.Ε.
Το σίγουρο είναι ένα: Όσο θα εφαρμόζεται η πολιτική του ευρωμονόδρομου και του κεφαλαίου τα
προβλήματά μας θα γίνονται ακόμα πιο εκρηκτικά, η ζωή μας θα χειροτερεύει.
Στο πλαίσιο του καπιταλιστικού
δρόμου ανάπτυξης και της Ε.Ε. δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση και προοπτική.

Βάλ' το ολοκληρο ρε μεγάλε. Αλλά σε συμφέρει; Δε σε συμφέρει.... Και ποιος σου είπε ότι το ΚΚΕ είναι ενάντια στο να πεσει η κυβέρνηση; Απλώς λέει ότι και να πέσει αυτή η κυβέρνηση και να έρθει κάποια άλλη μέσα στον καπιταλισμο δεν πρόκειται να υπάρξει κάτι καλό για το λαό.
Ευχαριστούμε παντως που μας δίνετε την ευκαιρία να το ξαναπούμε.

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2014 στις 3:27 π.μ.

Όσο για το αν η βία φέρνει βία όσο οι αιτίες της βίας δεν καταπολεμούνται, τι να σου πω, μάλλον θα πρέπει να ξαναπάς δημοτικό, να ξεκινήσεις με μικρές εκθεσούλες αρχικά, μπας και συγκροτήσεις λίγο τη σκέψη σου.

Kαι βέβαια η βία φέρνει βία μεγάλε. Εσείς το ξέρετε πολύ καλά. Δεστε τι έπαθαν οι συναγωνιστές σας οι ναζί στη Μεσσηνία... Πουλούσαν βία, το βρήκαν απ' τη βία.

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2014 στις 3:38 π.μ.

@23 Αυγούστου 2014 - 8:35 μ.μ.
Toυμπέκα για το παρελθόν δεν κάνουμε. Τα λάθη μας τα δεχτήκαμε για το 1989 οπότε εδώ. Θα συζητήσουμε για το Μάαστριχτ. Που το ψήφισε ο συνασπισμος ή Συριζα ή νέο Πασόκ. Κι ανάμεσα σε αυτά που ψήφισε ήταν και η απελευθέρωση της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας. Κι ο Σταθάκης σας σ΄αυτό που σου έδωσα λέει ότι έγινε η απελευθέρωση της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας, ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΚΙ Η ΕΕ, οπότε δε χρειάζεται να υπάρξει κι η μικρή ΔΕΗ. Αλλά για τους ιδιωτες που έχουν ήδη μπει στη ΔΕΗ λέει να φύγουν; ΄Οχι. Να μην διευρυνθεί άλλο η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ λεει. Λεει κάπου ότι θα τους διώξει ο Σύριζα τους ιδιώτες που έχουν ήδη μπαστακωθεί στη ΔΕΗ; ΄Οχι βέβαια. Αφού έχουν ψηφίσει το Μάαστριχτ που σου επιβάλλει να το κάνεις αυτό.

Περιμένω λοιπόν τα δικά σου κείμενα που λένε ότι ο Σύριζα θα διώξει αυτούς τους ιδιώτες που έχουν ήδη μπαστακωθεί στη ΔΕΗ.

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2014 στις 3:40 π.μ.

@23 Αυγούστου 2014 - 8:35 μ.μ.

Eπίσης σε ξαναρωτάω για εκατοστή φορά. Τι αποφάσεις πηρε η κυβέρνηση Ζολώτα που είχαν σχέση με τα εργασιακά, με τα εθνικά, με τα κοινωνικά θέματα;

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2014 στις 3:42 π.μ.

@23 Αυγούστου 2014 - 8:35 μ.μ.

Kαι στο θέμα μας... Τα ονοματα των κομμουνιστών συνδικαλιστών που έχουν διαφθαρεί. Δώσε τα αφού ισχυριζεσαι ότι υπάρχουν και τα στοιχεία που εχεις. Αλλιώς ξέρεις εσύ τι είσαι.

αχβαχ
24 Αυγούστου 2014 στις 8:02 π.μ.

Καταρχάς δεν μίλησα εγώ για διεφθαρμένα μέλη του κόμματος, γιατί δεν ξέρω κανένα, όχι γιατί δεν μπορεί να υπάρχουν. Εγώ έχω γράψει μόνο τα post στα οποία υπάρχει το ψευδώνυμό μου. Όμως μιας και θέλετε να πιάσουμε και αυτό το θέμα, ο Χατζόπουλος είναι συνδικαλιστής σας, κατέβηκε με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ στο υπουργείο περιβάλλοντος και ήρθε πρώτος σε ψήφους. Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος συνελήφθη από την αστυνομία για συμμετοχή σε λαθρεμπόριο καυσίμων.
Εδώ βλέπουμε και γράμμα του στο Ριζοσπάστη: http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6897464&publDate=13/6/2012
Εδώ από την σύλληψή του: http://www.iefimerida.gr/node/143989
Εγώ δεν θέλω να βγάλετε ετυμηγορία γιατί όντως ο άνθρωπος μπορεί να μην είναι διεφθαρμένος όπως τον κατηγορούν, δεν είμαι δικαστής.
ΑΛΛΑ:
1. Υπάρχει συνδικαλιστής σας που είναι στην φυλακή κατηγορούμενος για διαφθορά, μη κάνετε την πάπια
2. Συνεργαστήκατε ανετότατα με επί δεκαετίες συνδικαλιστή πασόκο μόλις είδατε ότι έρχονται ψήφοι, χωρίς καν να ενδιαφερθείτε αν και που μπορεί να ήταν μπλεγμένος εσείς οι τίμιοι και οι ηθικοί...
3. Αν ο τύπος ήταν στο ΣΥΡΙΖΑ θα ξέραμε το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη από το Φεβρουάριο του 2014 μέχρι σήμερα.
Θα απαντήσετε σε αυτά ή θα το ρίξετε στο τσάμικο πάλι;

Προς ανώνυμο 1.08: Έχεις δίκιο στα περισσότερα από αυτά που λες (θα έλεγα σε όλα, αλλά διαφωνώ με το "7"). Όμως ο καυγάς δεν είναι για το πάπλωμα, συγνώμη. Εδώ έχουν δημιουργηθεί κάποιες πολύ συγκεκριμένες συνθήκες τα τελευταία 4 χρόνια, ποιοτικά πολύ διαφορετικές από πριν. Πρέπει λοιπόν να υπάρξει απάντηση, όχι απάντηση του τύπου "θα σου δείξω εγώ" (ξέρεις, απειλές του κώλου), αλλά μια απάντηση που αν δεν λύνει το πρόβλημα (που δεν το λύνει), θα βάζει κάποιους στοιχειώδεις όρους ώστε να δοθεί η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ στον κόσμο να αντιδράσει αν το θελήσει φυσικά.
Γιατί σήμερα δεν του δίνεται αγαπητέ, όσο κι αν ελπίζουν πολλοί ότι κάποια στιγμή θα γίνει χαμός κλπ. Δεν θα γίνει χαμός, θα γίνει μεσαίωνας με προοπτικές ιμπεριαλιστικού σφαγείου αν δεν γίνουν κάποιες κινήσεις πλέον στην ΠΡΑΞΗ. Δεν ξέρω, εσύ μπορεί να θεωρείς "πράξη" το μοίρασμα προκήρυξης ή την συμμετοχή σε διαδήλωση και είναι όντως πράξεις, αλλά δεν αρκούν σήμερα για όποιον ενδιαφέρεται πράγματι ν' αλλάξει κάτι.


Υγ1: Και μία διόρθωση γιατί ξέχασα ένα "δεν" σε ένα post και η φράση είναι ακατανόητη χωρίς αυτό:
"Είναι άλλο να λες ότι δεν θα έχεις καμία κρατική μονάδα να αντιμετωπίζει την βία (π.χ. των φασιστοειδών) και άλλο ότι ΔΕΝ θα συντηρήσεις ένα-δύο-τρία σώματα πραιτωριανών χρυσαυγιτών που λειτουργούν ως μπράβοι και σαπίζουν τον κόσμο στο ξύλο."

Υγ2: Βαθύ Κόκκινο μιας κι έφτασες να σβήνεις post για να ανταποκριθεί το μπλογκ, τουλάχιστο σβήνε τις τρολιές σα του 3.27, μη σβήνεις post που χαλάνε την κουβέντα. Αν και κουβέντα με τους κνίτες δύσκολα είναι κουβέντα, αλλά λέμε τώρα.

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2014 στις 12:35 μ.μ.

@23 Αυγούστου 2014 - 8:35 μ.μ.

Eπίσης σε ξαναρωτάω για εκατοστή φορά. Τι αποφάσεις πηρε η κυβέρνηση Ζολώτα που είχαν σχέση με τα εργασιακά, με τα εθνικά, με τα κοινωνικά θέματα;

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2014 στις 12:36 μ.μ.

@23 Αυγούστου 2014 - 8:35 μ.μ.

Kαι στο θέμα μας... Τα ονοματα των κομμουνιστών συνδικαλιστών που έχουν διαφθαρεί. Δώσε τα αφού ισχυριζεσαι ότι υπάρχουν και τα στοιχεία που εχεις. Αλλιώς ξέρεις εσύ τι είσαι.

αχβαχ
24 Αυγούστου 2014 στις 2:34 μ.μ.

Φυσικά και το έχω ξαναβάλει το θέμα (όπως βλέπεις εγώ δεν κρύβομαι για πράγματα που έχω όντως πει κι όχι για φαντασιώσεις των κνιτόπουλων εδώ μέσα που κοιτάνε τους...αναγραμματισμούς)

Πάμε πάλι λοιπόν μπας και καταλάβεις που είναι το θέμα:
Το ΚΚΕ έβγαλε μία ανακοίνωση όπως την λες, μόνο που λέει ψέματα. Δεν μπορείς να λες ότι δεν έχει καμία σχέση με το ΚΚΕ επειδή δεν είναι μέλος του! Δηλαδή μόνο τα μέλη έχουν σχέση με το ΚΚΕ; Οι συνεργαζόμενοι; Οι άνθρωποι που κατεβάζει στο ψηφοδέλτιό του και μάλιστα παίρνουν τις περισσότερες ψήφους δεν έχουν σχέση με το ΚΚΕ; Απλά...πέρναγαν;

Σε καμία περίπτωση δεν έχει ευθύνη ένα κόμμα για το τι κάνουν τα μέλη του εν αγνοία του και δεν μιλώ φυσικά για περιπτώσεις τύπου χρυσαύγουλων που συνειδητά έχουν μαζέψει όλο το λουμπεναριό και τους μαχαιροβγάλτες. Όμως ΑΝ ο Χατζόπουλος επέλεγε για συνεργασία το ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά σήμερα! Τότε θα έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ που πάει και βάζει για πλάκα συνδικαλιστές πασόκους μέσα στο κόμμα! Αυτά θα λέγατε και το ξέρει ο κόσμος όλος. Σήμερα λοιπόν τι λέτε; Μην μου κάνεις λοιπόν τον εσκιμώο. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι ακόμη κι αν δεν είχε συλληφθεί θα υπήρχε θέμα με την πολιτική γραμμή που "και καλά" υπερασπίζεστε. Πόσο μάλλον τώρα που τα δήθεν "πασοκολαμόγια" (κατηγορία είναι αναπόδεικτη φυσικά) του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται γύρω από το κόμμα σου!
Κι έρχεσαι τώρα ουσιαστικά να μου πεις ότι αυτή η κριτική για εσάς δεν ισχύει, ισχύει μόνο για το ΣΥΡΙΖΑ!! Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διπλαρώσει τα "πασοκολαμόγια", εσείς ΣΗΜΕΡΑ(!) δεν συνεργάζεστε! Άμα είναι όμως έτσι φιλαράκο να το πάμε και με την ώρα, όχι μόνο με την μέρα...

Για το Φλωράκη οι κατηγορίες είναι πολιτικές, δεν είναι ποινικές. Τα έχεις κάνει όλα αχταρμά, αλλά δεν θα σου περάσει ακόμη κι αν τα ποστ φτάσουν τα 2000.

Τέλος το link που μου έβαλες δεν λέει τίποτε. Ποιός σου είπε ότι τον άφησε ακάλυπτο; Διάβασες τι λέει το άρθρο; Την κυβέρνηση κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ που του προσάπτει κατηγορίες για ηθική αυτουργία! Διάβασες πουθενά τα "δεν έχει καμία σχέση μ' εμάς" που λέτε εσείς; Θα με τρελάνεις;

Υγ; Μην ασχολείσαι αν βαριέσαι, δεν θα με πειράξει. Παιχνίδι εντυπώσεων όμως, όχι εδώ μέσα.

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2014 στις 3:28 μ.μ.

1. αν η επιλογη του κκε το 1989-1990 ήταν καταπτυστο λάθος και οχι συνειδητη επιλογή συνεργασιας με τους αστους το ίδιο λαθος μπορει να επικαλεστει και ο συν για το μααστριχτ!! πονηρουληδες κκεδες διαλεξτε

2. καποιος πολιτικος βλαξ 12.36 ρωτησε 100 φορες!! Τι αποφάσεις πηρε η κυβέρνηση Ζολώτα που είχαν σχέση με τα εργασιακά, με τα εθνικά, με τα κοινωνικά θέματα;
εγω μια φορα θα σου απαντησω και τουμπεκι:
οι προσωρινες αδειες για ιδρυση ιδιωτικης τηλεορασης σε μεγαλοεργολαβους-εκδοτες το 1989-1990 δοθηκαν. τομπεκι λοιπον γιατι θα σε κανω ρομπα.
με πολλα κειμενα χαζομαιλη που προσπαθεις να παρουσιασεις το 1989-1990 σαν το μικρο σπιτι στο λιβαδι οπου ολοι ειναι αγαπημενοι

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2014 στις 5:31 μ.μ.

1.08 δεν βγαινει κανενα νοημα απο αυτα που λες μεσα στον πανικο σου. Επαναλαμβανω σε κυβερνηση μεσα στον καπιταλισμο το ΚΚΕ δεν μπαινει. η γελιοποιηση ειναι ολη δικια σας μη σταματας συνεχισε να γραφεις προσφερεις αφθονο γελιο οπορτουνα

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2014 στις 5:44 μ.μ.

12.36 Πουνα τα βρει να στα δωσει. Μεσα στον πανικο τους που τα κουκια δεν βγαινουνε και θα πανε μαζι και με την χρυση αυγη παραμιλαει. Δειξε λιγο κατανοηση δεν βλεπεις τα χαλια τους

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2014 στις 11:53 μ.μ.

Αν και τα χει γράψει και ο κοροβέσης καλό είναι να μαθαίνουν και τα κνητόπουλα !H κυβέρνηση Ζολώτα διασφάλισε την προμήθεια των 470.000 ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ από τη Siemens και την Ιntracom. Ενώ η προμήθεια είχε μπλοκαριστεί με εντολή εισαγγελέα την άνοιξη του 1989, αποφασίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο να μη διενεργηθεί νέος διαγωνισμός αλλά να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση, ακυρώνοντας άλλη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που είχε προηγηθεί λίγες ημέρες πριν! Στις 31 Ιανουαρίου 1990,συνεδριάζει ατύπως το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών (Μητσοτάκης – Παπανδρέου – Φλωράκης) και με την συμμετοχή του Ζολώτα αποφασίζει να δώσει την δουλειά «στον γιο του Πέτρου»! Η SIEMENS ;έδωσε στα κόμματα της συγκυβέρνησης κανονικά και με το... νόμο το 2% επί του τζίρου της δουλειάς κάτι το οποίο έκανε πάντα για κάθε συμφωνία, με κάθε κυβέρνηση και σε κάθε χώρα!

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2014 στις 1:16 π.μ.

41.043.818 είναι οι υποχρεώσεις του κκε προς το αστικό κράτος, ενώ προς τον χειρότερο και πιο παρασιτικό τύπο καπιταλιστή, τις τράπεζες είναι 10977245. Η επιχειρηματική δραστηριότητα του κκε κάλυπτε ( τώρα εξαιτίας της καπιταλιστικές κρίσης, σαν σωστή καπιταλιστική επιχείρηση συρρικνώνει τον κύκλο εργασιών της) πολόυς τομείς (εκδοτικό- ραδιοτηλεοπτικό, κινητή τηλεφωνεία Mini Price Phone- μουσικό θέαμα συρμός) Παράλληλα οι... επαναστάτες του περισσού εκτός από την κρατική(νόμιμη) χρηματοδότηση, έχουν πάρει ευρωπαϊκές επιδοτήσεις εκατομμυρίων ευρω για τις επιχειρήσεις τους, ενώ ξεδιάντροπα κάνουν deals με offshore ( ιδανικός τύπος επιχείρησης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος). Όποιος θέλει ας ψάξει νούμερα και στοιχεία στο ιντερνετ. Όσο για τους συνδικαλιστές του κκε και τους ολυμπιακούς του 2004 κτλ. μία μόνο επισήμανση στα Κνιτόπουλα μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη ! Το μόνο που σας απόμεινε σαν επιχείρημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερος απο εσάς! Αλλά το ξαναείπαμε οι κομμουνιστές δεν μπαίνουμε στην λογική του μικρότερου κακού, αυτές τις πασοκιές να τις ξεχάσετε! Φιλάκια ρουφηχτά στον... κομαντάντε κουτσουμπα. Κάποιοι έμμισθοι κομματικοί υπάλληλοι θέλουν να συνεχίσουν να παρασιτούν. Αλλά υπομονή Κνιτοπουλα σιγά- σιγά όλα θα βγουν στο φως. Η γιγάντωση του αριθμού των έμμισθων κομματικών μελών (είτε δούλευαν ως επαγγελματικά στελέχη είτε στις κομματικές επιχειρήσεις είτε στα μέσα προπαγάνδας του κόμματος) λειτούργησε ως απαραίτητο συστατικό της προσπάθειας να αλωθεί το κόμμα από την αριστερίστικη φράξια που σήμερα αποτελεί την κυρίαρχη ηγετική ομάδα.

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2014 στις 1:19 π.μ.

@αχβαχ σου χρωσταω μια απάντηση. Ελπίζω αύριο (αν τα καταφερω).
Για τον ανώνυμο 24 Αυγούστου 2014 - 2:52 π.μ. Πράγματι ξέχασα:
Ο Συριζα έγλειφε τους χρυσαυγιτες στις αυτοδιοικητικές εκλογές ενώ το ΚΚΕ τους χειροκροτούσε στη χαλυβουργία.

ο ανώνυμος 24 Αυγούστου 2014 - 1:08 π.μ

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2014 στις 9:10 π.μ.

1.16 αριστερισμος ειναι οταν δεν συμμετεχεις στις αστικες εκλογες και στα σωματεια που δεν ελεγχεις συμφωνα με τον σ. ΛΕΝΙΝ. ΥΠΟΜΟΝΗ ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ. σιγα σιγα θα το χωνεψεις το ΚΚΕ σε κυβερνηση μεσα στον καπιταλισμο δεν μπαινει. οσο για τις αθλιοτητες που γραφεις τιποτα παραξενο αυτο ειναι το καταντημα του καθε οπορτουνα οταν κυλιεται στο βουρκο για την καρεκλα ΣΥΝΕΧΙΣΕ

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2014 στις 9:15 π.μ.

2.34 Συνεχισε να γραφεις μη σταματας με τιποτα. Φαινεται ξεκαθαρα ο πανικος και η αθλιοτητα του οπορτουνισμου μπροστα στην αστικη κουταλα οπορτουνα Συνεχισε δεν μασμε με τιποτα

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2014 στις 10:01 π.μ.

@24 Αυγούστου 2014 - 11:53 μ.μ
Σ' αυτό το λινκ είναι τα πρακτικά της εξεταστικής για το θέμα της Ζιμενς και του ΟΤΕ
http://olympia.gr/2010/04/22/siemens-29/ Πρακτικά της εξεταστικής για τη Ζίμενς
Από τα πρακτικά της εξεταστικής για τη Ζιμενς δεν είδα πουθενά αυτό που γράφεις για “το γιο του Πέτρου”. Μπορεί να μου ξέφυγε εμένα όμως. Θες να μου δείξεις πού το γράφει; Απεναντιας είδα άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. Τον μάρτυρα κ. Κεφαλογιάννη να λέει μια ότι υπηρχε απόφαση των τριών αρχηγών και μετά να το αλλάζει και να λέει “γνώμη”. Οταν του ζητιέται να φέρει κάποιο έγγραφο για αυτήν την... απόφαση λέει ότι υπάρχει τέτοιο έγγραφο αλλά θα ψάξει να το βρει γιατί δεν το έχει. ΄Ηξερε ότι θα ρωτιόταν για την κυβέρνηση Ζολώτα αλλα΄.... δεν είχε το έγγραφο μαζί του. ΄Οταν τον ρωτάνε αν ο ίδιος ήξερε σίγουρα αν είχε γίνει αυτή η συνάντηση λέει ειρωνικά ότι αυτός ήταν υπουργός και ασχολουνταν με τις υποθέσεις του υπουργείου του κι όχι ντετέκτιβ για να το ξέρει. Παραδέχεται επίσης ότι το θέμα με τη Ζιμενς δεν ήταν θέμα του 1990 αλλά ότι οι συμφωνίες με τον ΟΤΕ προϋπήρξαν πολύ πριν το 1990.Επίσης γίνεται γνωστό ότι το ΚΚΕ είχε βάλει τρεις όρους.
Πρώτον, σύσταση διακομματικής επιτροπής για τον έλεγχο των μεγάλων κρατικών προμηθειών και του ΟΤΕ. Δεύτερον, να ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες για την προκήρυξη νέου διαγωνισμού προμήθειας ψηφιακών κέντρων από τον ΟΤΕ και παράλληλα να κινηθούν διαδικασίες απεμπλοκής από την υποχρεωτική συνεργασία με τη SIEMENS. Τρίτον, να αποσαφηνιστεί ο ρόλος της ΕΛΒΗΛ που μετά τις αποφάσεις ήταν κλινικά νεκρή και να εξασφαλιστούν προϋποθέσεις για την εκπλήρωση του προγράμματος ανάπτυξης του ΟΤΕ.
Οι όροι αυτοί είχαν γίνει αποδεκτοί.Και βέβαια οτι υπάρχει καταγγελία μετα του ΚΚΕ ότι δεν τηρήθηκαν αυτοί οι όροι απ' την επόμενη κυβέρνηση. Η κυβέρνηση Ζολώτα παραιτήθηκε σχεδόν αμέσως μετά. Στις 13 Φεβρουαρίου 1990 οπότε προκηρύχτηκαν κι εκλογές. Ο κ. Κεφαλογιάννης εδώ δε λέει ούτε ναι ούτε όχι για τους όρους του ΚΚΕ. Αν δεν ισχυαν εσύ τι λες; Θα έκανε την πάπια; Κι εγώ σου λέω ότι όντως ΜΠΟΡΕΙ να υπήρξε συμφωνία του Φλωράκη -γιναν λάθη εκείνη την εποχή- αλλά αμέσως αντέδρασε το ΚΚΕ και μπήκαν οι όροι που θα έβγαζαν την Ζίμενς απ' τον ΟΤΕ.
Για τον Κοροβέση τώρα που λες, αν εννοείς του Σύριζα που έψαξα στο ίντερνετ δε βρήκα κάτι. Θες να μας πεις πού το είχε γραψει; ΄Η αν δεν είναι αυτός ο Κοροβέσης ποιος είναι;
Και πάμε στο πιπεράτο της όλης ιστορίας.... Ποιος άλλος τα ανέφερε αυτά που λες κι εσύ μαζί με άλλα που ποτε δεν απόδειξε; Ο μαζί τα φάγαμε κ. Πάγκαλος.... Α, ευυπόληπτος πολιτικός. Και δίπλα του ποιο άλλο είδος ευυπόληπτου πολιτικού; Μα φυσικά ο χέρι χερι Καρατζαφέρης. Που μας φόρεσε με την κυβέρνηση Παπαδήμα το μνημόνιο... Τα είχε ξεχάσει μεχρι τότε τα της κυβέρνησης Ζολώτα. Κι ειπε να κάνει τα ίδια.

Εσύ όμως δεν είσαι σαν κι αυτούς έτσι; Θα μας πεις τελικά τους διευθαρμένους κομμουνιστές συνδικαλιστές που ξέρεις και θα μας δώσεις τα στοιχεία που έχεις για του λόγου το αληθές.

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2014 στις 10:03 π.μ.

Οι οπορτουνιστες σε αμοκ.αυτο ειναι πολυ καλο σημαδι και δειχνει οτι το ΚΚΕ ειναι σε πολυ καλο δρομο. Ας δουμε λιγο την ιστορια για να καταλαβουμε γιατι εχουνε παθει το αμοκ. Το 1944 το ΕΑΜ με το 80% του λαου μαζι εγκλοβισμενο στα ΣΤΑΔΙΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ αντι να παρει την εξουσια με επικεφαλης ΣΙΑΝΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ. πολεμησανε τον ΔΣΕ Με μισος ωστε να αποτυχει 1948 ΤΙΤΟ. Το 1956 μετατρεψανε την ΕΔΑ σε ενιαιο κομμα διαλυοντας το 1958 της Κ.Ο και την κανανε ουρα της Ε.Κ το 1968 διασπασανε το κομμα φτιαχνοντας το εσωτερικο. το ΚΚΕ δεν μπορεσε να καταργησει τα ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ λογο των καταστασεων και εχοντας ιδεολογικες παρεκλισεις συνεχισε να βλεπει τον οπορτουνισμο σαν αριστερα. Σε αυτη την λογικη γεννηθηκε η φραξια μεσα στο κομμα που το 1991 εκανε την γενικη εφοδο για να το διαλυση. Μετα τις ανατροπες ξεκινησε η πορεια αποκατα στασεις των επαναστατικων χαρακτηριστικων του κομματος. Καταργησαμε τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ στο 15ο το 1996 και επιτελους εγινε κατορθωτο ο οπορτουνισμος να αντιμετωπιζεται σαν αυτο που πραγματικα ειναι. ο καπιταλισμος μεταμφιεμενος μεσα στο κινημα. Αυτο τους εχει φερει σε αδιεξοδο και ΣΚΟΥΖΟΥΝΕ. εμεις συνεχιζουμε την δουλεια μας αφηνοντας τα σκυλια πισω να γαυγιζουνε

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2014 στις 10:26 π.μ.

@25 Αυγούστου 2014 - 1:16 π.μ.
Αυτά τα ποσά που γράφεις για το ΚΚΕ που τα βρήκες; Στο ίντερνετ εγώ δεν τα βρήκα. Πες μας πού να ψάξουμε.... ΄Οτι χρωστάει όμως χρωστάει. ΄Οπως όλα τα κόμματα έχει πάρει δάνεια. Απ΄΄ο,τι ξέρω όμως εκτός απ' το ΠΑΣΟκ και την ΝΔ που πάνε να κάνουν τα δάνειά τους θαλασσοδάνεια, και να τα πληρώσουμε εμείς, για τα άλλα κομματα δεν υπάρχει θέμα ότι δεν τα ξεπληρώνουν σιγά σιγά. ΄Εχεις κάποια αντίθετη πληροφορία; Εγκυρη; Δώσ' την. Δώσε όμως και την πηγή σου. Τώρα γι' αυτό που είχε γράψει η χρυσή αυγή -ξέρεις οι ναζί που δολοφονούν κόσμο και που η εφημερίδα Γκάρντιαν έχει γραψει απο πού χρηματοδοτούνται και ποιος τους ανοιγει τα γραφεία- για τα ασφαλιστικά ταμεία ξέρω ότι το ΚΚΕ στην πραγματικότητα δε χρωστάει. Ψέματα λοιπον αυτά της χρυσής αυγής.
Για τους ολυμπιακούς σου απαντήσαμε, -περίεργο, ο αχβαχ είχε ανταπαντήσει σ' αυτο που σας βάλαμε, γιατί; αφού δεν το είχε βάλει αυτός το δημοσιευμα της εφημερίδας των συντακτών. Μπερδευτήκατε μου φαίνεται- η πώληση του 902 ήταν καθ' όλα νομιμη, κι αλήθεια εσύ πού ήθελες να τον πουλήσουν; Σε κάποιον που δεν είχε λεφτά;;; για τα επαγγελματικά στελέχη θα συμφωνήσω ότι έτρωγαν πολλά λεφτά απ' το κόμμα γι' αυτό όταν τα διώξαμε κλοτσηδόν μειώθηκαν κατά πολύ... Βέβαια κάποιοι που ήταν επαγγελματικά στελέχη δεν αποκλείεται να έχουν δυσαρεστηθεί που χάσαν τον παρά και γι' αυτό αντιδρούν με διάφορους τρόπους και λένε διάφορα. Αλλά σκορδοκαΐλα μας.

Κι όπως είπαμε. Περιμένουμε τα ονόματα των διευθαρμένων κομμουνιστών συνδικαλιστών και τα στοιχεία που έχεις.

Και χαιρετίσματα στον αχβαχ. Να μου τον προσέχεις. Είναι ευαισθητούλης. Τσαντίζεται εύκολα. Να πίνει το αφέψημά του να του πεις.

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2014 στις 10:33 π.μ.

@25 Αυγούστου 2014 - 1:19 π.μ
Αυτό για τη χρυσή αυγή μπορούσες να το γράψεις κι αλλιώς.
Ο Σύριζα έγλειφε τους ψηφοφόρους της χρυσής αυγής που μέλη της επιτέθηκαν σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα να τους σκοτώσουν.
Τέτοια μεγάλη αγάπη προς το ΚΚΕ, όση έδειξε η χρυσή αυγη, ούτε εσύ δεν την έχεις.

Κι είπαμε. Περιμένουμε τα ονόματα των διευθαρμένων κομμουνιστών συνδικαλιστών και τα στοιχεία που έχεις.

Δεν πιστεύω να με ξεχάσεις εμένα και να θυμηθείς μόνο τον αχβαχ. Θα θυμώσω.

αχβαχ
25 Αυγούστου 2014 στις 12:56 μ.μ.

"Είναι ευαισθητούλης. Τσαντίζεται εύκολα."
Ε όχι δα! Εσείς μπορείτε να σκάσετε βουβάλι σε 3 λεπτά κι εγώ μιλάω σχεδόν μια βδομάδα μαζί σας! Οι αντοχές μου είναι για ολυμπιάδα! Άσε που έχω μία εντύπωση ότι εσένα έχει τσατίσει ο "αχβαχ" γιατί έχει μια επιμονή να απαντάει σε όλα όσα έχει θίξει και κυρίως να ρωτάει γιατί του λέτε ψέματα.

"Και μετά δείξε μας και τα πρωτοσέλιδα του Ριζοσπάστη που αναφέρονταν στο θέμα όπως ισχυρίστηκες ότι θα έκανε η εφημεριδα με κάποιον του σύριζα."
Κοίταξε είναι άλλη περίπτωση ένας που η διαδρομή του ήταν ΚΚΕ-Συνασπισμός και άλλο ένας που η διαδρομή του ήταν Βετεράνος ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Το παράλογο όμως είναι η διαδρομή Βετεράνος ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ. Γι αυτό έχεις να μας πεις κάτι ή μήπως οι πασόκοι είναι καλοί όταν συνεργάζονται με το ΚΚΕ;

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2014 στις 3:22 μ.μ.

12.58 Μια βδομαδα μπορει να γραφεις αλλα τα εχεις τοσο χαμενα που δεν βγαινει κανενα νοημα απο αυτα που λες. Εχεις παρει απαντησεις σε ολα ενω αντιθετα δεν απαντας σε τιποτα. Αλλα τη να απαντησεις φουκαρα μου στα χαλια που εισαι σε νιωθουμε απολυτα. αυτο ειναι το καταντημα του οπορτουνιστη να γινεται χρυσαυγιτης

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2014 στις 3:34 μ.μ.

12.56 Και βεβαια ειναι καλοι οταν συνεργαζονται με το ΚΚΕ γιατι δεν πανε για να συνεχισουνε την διαχειρειση του καπιταλισμου. Αντιθετα οσοι ερχονται στον συριζα το κανουνε για την κουταλα οπορτουνα

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2014 στις 4:06 μ.μ.

Λοιπόν κνιτόπουλα είχα ετοιμάσει ένα post για την οικουμενική Ζολωτα για τις προγραμματικές της δηλώσεις, τις συμφωνίες για τα εξοπλιστικά, για την Μιζενς, για τον γιο του... Πέτρου, για την δήλωση Κοροβέση, για τα χρωστούμενα (και) του κκε σε κράτος και τράπεζες, για τις ευρωπαικές επιδοτήσεις για το Κρυονέρι (κνιτάκο μην κάνεις πως δεν ξέρεις τι είναι το κρυονέρι) και πολλά άλλα. Μετά ξαναδιάβασα ένα από τα σχόλιά σας που λέει οτι η πώληση στην οφσορ είναι καθόλα νόμιμη και δεν άντεξα. Δεν έχει καμιά σημασία να απευθύνομαι σε τυφλούς και κουφούς που κάνουν τους μακάκες ότι η πώληση σε οφσορ δεν υποκρύπτει μαύρο χρήμα και μάλιστα χρισιμοποιουν το τεκμήριο της αστικής νομιμότητας! Όποιος λέει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για όλα αυτά λέει συνειδητά ψέματα. Δεν απευθύνομαι σε σας, αλλά στους καθοδηγητές σας να σας συμμαζέψουν γιατί έχετε ξεφτιλίσει τα πάντα. Ακου να δεις ότι θα το άκουγα αυτό απο κουκουε δεν το περίμενα ... η αγοραπωλησία ήταν νόμιμη λένε τα Κνιτάκια. Είστε κατώτεροι και για φοιτητική συνέλευση. Σαν να κους πασπιτες σε αμφιθέατρο ότι δεν υπήρξε σκάνδαλό του χρηματιστηρίου και όλα έγιναν νόμιμα, σαν να ακούς δαπίτες ότι το νόμιμο είναι και ηθικό! Πλήρης εκφυλισμός, πλέον δεν είστε απλά οπορτουνιστές, αλλά περάσατε ανοιχτά στην αντίδραση. Όσοι πραγματικά θέλουν να μάθουν ας googlαρουν και θα βρούν πολλά και ενδιαφέροντα οι υπόλοιποι γρήγορα για (K)OB therapy και για τους σοβαρά ασθενείς αχτφ therapy και για τις ανίατες περιπτώσεις ο (κομματικός ) γιατρός συνιστά ριζοσπάστη το πρωί, ΚΟΜΕΠ το μεσημέρι, οδηγητή το απόγευμα και βιντεοσκοπιμένες εκπομπές του Απόστολου Γκλέτσου στον 902!

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2014 στις 5:02 μ.μ.

4.06 Η πωληση του 902 ητανε νομιμη και εγινε για να πληρωθουνε τα ασφαλιστικα ταμεια και οι εργαζομενοι Το σταθμο στον οπορτουνισμο δεν τον διναμε με τιποτα. και επαναλαμβανω απογονε του ΜΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ οτι και να κανετε οσο και να λυσαξατε σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια δεν μπαινουμε αφηνουμε τα ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ να γαυγιζουνε. και να θυμασαι τα κουκια δεν βγαινουνε θα παθετε τον θανατο της αλεπους

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2014 στις 5:26 μ.μ.

Δηλαδή για να καταλάβω αν και το έχω εμπεδώδει 200 φορές που γράφτηκε. "Τα κουκιά δεν βγαίνουν". Κάποιος εδώ, προφανώς οπαδός του ΚΚΕ χαίρεται που αν δεν προκληθούν πρόωρες εκλογές, λόγω της αντικατάστασης του προέδρου της δημοκρατίας, τούτη η κυβέρνηση της κοινωνικής λεηλασίας και της εξαθλίωσης του κόσμου θα εξαντλήσει την τετραετία για να μην αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα; "Θάνατο" πάθαμε ρε μεγάλε. Μας σκότωσαν τα όνειρα μας, δολοφόνησαν τις ελπίδες μας, μας οδήγησαν στην παντελή φτώχεια. Δεν ζούμε πια. Απλώς ψευτοεπιβιώνουμε. Και συ πανηγυρίζεις που δεν υπάρχει η πιθανότητα -κατά την γνώμη σου- έστω και μέσα απο εκλογές να απαλαγούμε μια ώρα αρχύτερα απ' αυτή την πολιτική πανούκλα που μας κυβερνά; Είσαι με τα καλά σου;

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2014 στις 6:11 μ.μ.

5.26 Αν νομιζεις οτι μιλας με πλουσιο κανεις μεγαλο λαθος. Στην ιδια μοιρα ειμαστε. το προβλημα ειναι τη φταιει. ολα τα μετρα ειναι στρατηγικες επιλογες της Ε.Ε και της αστικης ταξης της χωρας μας που εχουνε ψηφιστει απο το 1992 με την συνθηκη του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ. ξηλωνουνε δικαιωματα που η εργατικη ταξη ειχε κατακτησει με διαφορετικο διεθνη συσχετισμο οταν ητανε αναγκασμενοι να δινουνε για να ενσωματωνουνε της αντιδρασεις. Σημερα χωρις αντιπαλο δεος μετα τις ανατροπες και στο ιμπεριαλιστικο σταδιο δεν θα δωσουνε τιποτα. Για 40 χρονια αλλαζαμε τις αστικες κυβερνησεις και φτασαμε εδω. Τα 5 χρονια στην κυπρο με το ΑΚΕΛ που τους εβαλε στα μνημονια λεει πολλα. Τις καλυτερες προθεσεις να εχεις οπως ο ΑΛΙΕΝΤΕ στην ΧΙΛΗ αν δεν παρεις τα μεσα παραγωγης δεν γινεται τιποτα. Η θα σε σκοτωσουνε οπως στην χιλη η θα γινεις ιδιος με αυτους οπως θα κανει ο συριζα. Μακαρι να ητανε ολα ετσι ευκολα αλλα δεν ειναι. Το κρατος αυτο με τους μηχανισμους του ειναι για να υπηρετει την αστικη ταξη

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2014 στις 7:10 μ.μ.

@25 Αυγούστου 2014 - 4:06 μ.μ
Mεγάλε δε με ενδιαφέρουν οι αναπόδεικτες μπούρδες σου και τα δήθεν αξιόπιστα .... σχόλιά σου. ΄Αλλωστε επειδή σου ζητήσαμε τις πηγές σου για τα στοιχεία που δίνεις βγήκες και το παίζεις συγχυσμένος κι ότι δε μας .... παίζεις άλλο.

Αλλά εχεις αφήσει ένα ερώτημα αναπάντητο.

Τα ονόματα των διευθαρμένων κομμουνιστών συνδικαλιστών που ισχυριζεσαι ότι έχεις και τα στοιχεία που έχεις. Εκτός αν στα εδωσε κι αυτά ο Καρατζαφύρερ σου. ΄Ολα να τα περιμένει κανείς.



Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2014 στις 7:17 μ.μ.

@25 Αυγούστου 2014 - 5:26 μ.μ

Φιλαράκο αν εσύ πιστεύεις ότι με την έλευση του σωτήρα Τσίπρα θα έρθει κι η σωτηρία εμπρός τι καθεσαι; Βγες στους δρόμους και πάλεψε για αυτό που πιστεύεις. Αλλά δε σας βλέπω να κάνετε ούτε αυτό. Πάντως αν είχατε την αυταπάτη ότι το ΚΚΕ θα δούλευε για να βγει ο Τσίπρας για να κάνει μια απ' τα ίδια με το Σαμαρά, είστε πολύ γελασμένοι. Αν θέλετε κυβέρνηση ή αυτοδυναμία ΕΣΕΙΣ θα το πετύχετε. Εσείς θα πείσετε τον κόσμο να σας τη δώσει. Δε σας χρωστάει κανείς καμιά κυβέρνηση.

Κι ετοίμασε και τις σαμπάνιες για την επερχόμενη συγκυβέρνηση Σύριζα-ΠΑσοκ -ΝΔ κι όλων των παρατρεχάμενων. Καλό ξεβράκωμα.

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2014 στις 8:56 μ.μ.

@25 Αυγούστου 2014 - 5:26 μ.μ
Αν θες πράγματι να γλιτώσεις απ' τα δεινά που αυτή η πανούκλα η πολιτική όπως πολύ σωστα λες, μας φέρνει πάλεψε να φύγουν τα αφεντικά όχι τα στρατιωτάκια. Πάλεψε εναντίον των πλουσιων που σου πινουν το αίμα κι όχι ΜΟΝΟ εναντίον των κολαούζων τους που απαρτίζουν τις κυβερνήσεις τους. Οι κολαούζοι τους είναι αναλώσιμοι. Και να φύγουν αυτοί θα έρθουν κάποιοι άλλοι. Αυτό δε γινόταν τόσα χρόνια; Κυβερνήσεις δε ρίχναμε για να φέρουμε το καλύτερο; Γιατί παραπονιέσαι; ΄Οποτε εσύ και το κόμμα σου μας λέγατε να φέρουμε την κυβέρνηση της αρεσκείας σας, ο λαός την έφερνε. Δε βλέπεις τι καλά αποτελεσματε είχαμε; Θαύμα.
Αλήθεια .Δηλαδή αν εσένα στα παίρνουν οι αριστεροί κι οχι οι δεξιοι θα είσαι ευχαριστημένος; Αν σου παίρνουν τα όνειρα οι αριστεροί θα είναι μια χαρά όλα; Πάλι κάποιος δε θα στα παίρνει; Κι αυτός ο κάποιος είτε αριστερός -κι η Δημαρ αριστερή είναι ε; και συζητάει τώρα με τον Τσίπρα σου- είτε δεξιός θα συνεχίσει να στα παίρνει γιατί πρέπιε να ικανοποιήσει τα αφεντικά του, τους επιχειρηματιες, υγιείς και μη.

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2014 στις 9:06 μ.μ.

5.26 τι ρωτας; αν οι κκεδες ειναι με τα καλα τους; φυσικα οχι. αν για καποιο λογο επεφτε η κυβερνηση θα κλαιγανε μαζι με το σαμαρα αγκαλια

ο πολιτικος βλαξ 12.36 ρωτησε 100 φορες!! Τι αποφάσεις πηρε η κυβέρνηση Ζολώτα που είχαν σχέση με τα εργασιακά, με τα εθνικά, με τα κοινωνικά θέματα;
του απαντησα για τις προσωρινες αδειουλες ιδιωτικων καναλιων σε μπομπολα- βαρδινογιαννη και λοιπων μεγαλοεργαλαβων και κανει την παπια ο χαζοβιολης κνιτομαιλης! ρε παιδι μου τοσο αθωοι βρε παιδι μου το 89-90; φοβερο!!

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2014 στις 11:19 μ.μ.

@25 Αυγούστου 2014 - 9:06 μ.μ

Kαι στο θέμα μας... Τα ονοματα των κομμουνιστών συνδικαλιστών που έχουν διαφθαρεί. Δώσε τα αφού ισχυριζεσαι ότι υπάρχουν και τα στοιχεία που εχεις. Και χαιρετίσματα στον Καρατζαφύρερ σου.

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2014 στις 11:25 μ.μ.

Νομίζω ότι είναι χάσιμο χρόνου να προσπαθείς να κάνεις διάλογο με ΚΚΕδες. Αυτοί έχουν το ζητούμενο δεδομένο κάτι που μόνο το μαντείο των Δελφών διέθετε. Τέλειωσε. Γ. αυτούς τι Τσίπρας τι Σαμαράς. Τι Βενιζέλος τι Λαφαζάνης. Αλλά είναι τόσο κολλημένοι που δεν καταλαβαίνουν το εντελώς απλό. Οταν ο Τσίπρας και το κόμμα του αποδειχθούν κι αυτοί πολιτικοί απατεώνες τότε ο αριστερός κόσμος θα μαζικοποιήσει το ΚΚΕ που θα έχει δικαιωθεί. Φοβούνται ότι θα χαθεί χρόνος; Δηλαδή με την παραμονή αυτής της συγκυβέρνησης είναι καλύτερα;

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2014 στις 11:34 μ.μ.

@25 Αυγούστου 2014 - 11:25 μ.μ
Ρε φίλε γιατί κάθεσαι και σκας; Ασε μας εμάς να είμαστε κολλημένοι και να μην καταλαβαίνουμε και τρέχα εσύ να δηλώσεις "παρών" στη μεγάλη των αριστερών κυβέρνηση να μη χασεις την κουτάλα.... Τι ασχολείσαι μαζί μας;
΄Αντε και καλά σαράντα.

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2014 στις 11:41 μ.μ.

9.08 Εχουνε απαντηθει ολα απλα μεσα στην ζαλαδα σου και στον πανικο σου εισαι σε παραληρη μα. 11.25 οτι θα δικαιωθει το ΚΚΕ δεν υπαρχει καμμια αμφιβολια. αλλα για να γινει αυτο δεν πρεπει να εγκλοβιστει σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια γιατι τοτε μιλαμε για τραγωδια. εμεις θα συνεχισουμε για ΛΑ ΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. εσεις θα βρειτε αλλους οπως ειπε και ο γλεζος

αχβαχ
26 Αυγούστου 2014 στις 12:06 π.μ.

Προς 11.25:
"Αυτοί έχουν το ζητούμενο δεδομένο κάτι που μόνο το μαντείο των Δελφών διέθετε"
Εντάξει, απλά θα άλλαζαν λίγο οι χρησμοί. Οι Αθηναίοι αντί για τα ξύλινα τείχη θα μάθαιναν ότι αν μείνει έστω και ένας οπορτουνιστής στην Αθήνα ο Ξέρξης τους νικήσει. Θα πέθαινε στα γέλια ο ο Ξέρξης όταν θα τους έβρισκε να σφάζονται φωνάζοντας ο ένας τον άλλο "οπορτούνα".

"Γ. αυτούς τι Τσίπρας τι Σαμαράς."
Όχι κάνεις λάθος, ο Σαμαράς είναι σκάλες ανώτερος για το ΚΚΕ.

"...τότε ο αριστερός κόσμος θα μαζικοποιήσει το ΚΚΕ που θα έχει δικαιωθεί"
Είσαι αισιόδοξος, ούτε οι ΚΚΕδες δεν πρέπει να το πιστεύουν αυτό.

"Φοβούνται ότι θα χαθεί χρόνος;"
Ναι, η αλήθεια είναι ότι βιάζονται πολύ για την επανάσταση αυτά τα παιδιά. Και η μέρα μετράει.

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2014 στις 12:32 π.μ.

ΛΑ ΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ !! με τον εαυτο του το κκε!!! το γελειο επιχειρημα του 19ου συνεδριου!!

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2014 στις 12:59 π.μ.

συνέχεια ... Τώρα για τους συνδικαλιστές του ΚΚΕ και την Ολυμπιάδα. Καταρχήν ονόματα δεν θα δώσω, έτσι και αλλιώς η κομματική ασφάλεια αποτελείται από μερικούς από αυτούς (άρα δεν έχει ουσία να πεις 3-4 ονόματα που ουσιαστικά είναι τώρα έμμισθοι κομματικοί γραφειοκράτες). Ωστόσο είναι δεδομένο ότι το ΚΚΕ την περίοδο 1997-2003 εξασφάλισε ότι είχε ανάγκη το κεφάλαιο την περίοδο εκείνη. Δηλαδή εργασιακή ειρήνη και φθηνό εργατικό δυναμικό. Μέσα στα εργοτάξια οι εργατοπατέρες έλεγχαν την αγανάκτηση των εργατών (πόσα εργατικά εγκλήματα έγιναν εκείνη την περίοδο είναι είναι post απο μόνο του), ενώ ο μεγάλος αριθμός αλλοδαπών (αλβανών) εξασφάλιζε και φθηνά εργατικά χέρια (οι περισσότεροι ανειδίκευτοι) και τα εργατικά ατυχήματα(στην πραγματικότητα δολοφονίες) να περνάν στα ψηλά των εφημερίδων. Το ΚΚΕ όμως είχε κέρδος στις εκλογές των οικοδόμων γιατί οι άνθρωποι αυτοί έκαναν τα πάντα για να εξασφαλίσουν τουλάχιστον μια ελάχιστη δέσμευση ότι δεν θα καταπατηθούν τελείως τα εργατικά τους δικαιώματα. Είναι γελοίο από μία άποψη πώς οι χθεσινοί τους διώκτες τότε που έκαναν ντου στις οικοδομές για να διώξουν (όχι για να τους βγάλουν χαρτιά) όσους δούλευαν παράνομα για ένα κομμάτι ψωμί, κατά την προετοιμασία των ολυμπιακών αγώνων ήταν οι ίδιοι που τους έκαναν έγραφες στα συνδικάτα! Βέβαια όταν τελείωσαν και οι ολυμπιακοί οι έγραφες και οι ψηφοφόροι στους οικοδόμους έπεσαν κατακόρυφα, αλλά τι τα θες οι νταβατζήδες εργατοπατέρες είχαν φάει με χρυσά κουτάλια είχαν μαζέψει φουλ ένσημα για μια 5ετία χωρίς να πατούν καν στο γιαπί και το έπαιζαν και επαναστάτες. Σαν είπα μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνι κνιτόπουλα !

26 Αυγούστου 2014 στις 1:50 π.μ.

Για να μην σβήνουμε συνέχεια σχόλια για να μπορούν να μπαίνουν καινούργια μεταφέραμε την ανάρτηση σε νέο πόστ. (Επρεπε να το έχουμε σκεφτεί από προηγουμένως αυτό)
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/08/blog-post_317.html

26 Αυγούστου 2014 στις 6:14 μ.μ.

Για τεχνικούς λόγους σ αυτό το νήμα δεν μπορεί να μπαίνουν σχόλια. Εχει ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ η συζήτηση

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/08/blog-post_317.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger