Home » , » Τραγικά απαράδεκτη ανακοίνωση της διαχειριστικής ομάδας του Indymedia για την σφαγή στην Γάζα

Τραγικά απαράδεκτη ανακοίνωση της διαχειριστικής ομάδας του Indymedia για την σφαγή στην Γάζα

Από giorgis , Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014 | 1:44 π.μ.

 Του Γ. Γ.

Τραγικά απαράδεκτη η ανακοίνωση της διαχειριστικής ομάδας του Athens Indymedia η οποία απευθύνεται στους χρήστες του μέσου με τίτλο «Ανακοίνωση- παράκληση προς τις συλλογικότητες αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους».
Στην κυριολεξία είναι εξωφρενική η πολιτική των ίσων αποστάσεων που προσπαθεί να περάσει ανάμεσα σε ένα κράτος-κατακτητή υπερεξοπλισμένο αμερικανοχρηματοδοτούμενο και αμερικανοϋποστηριζόμενο που η  δολοφονική του μηχανή σκορπά θάνατο και όλεθρο και στον Παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται με «σφεντόνες».

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Indy (Οι υπογραμμίσεις δικές μας):

«Η διαχειριστική ομάδα του Athens Indymedia παρακαλεί τις συλλογικότητες που προσφέρουν στην ενημέρωση για την θηριωδία που πραγματοποιείτε αυτή την στιγμή ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, να δημοσιοποιούν ειδήσεις, γεγονότα,  αναλύσεις και πράξεις αλληλεγγύης, που έχουν να κάνουν με την απελευθερωτική αντίσταση των Παλαιστινίων και όχι εκείνη που αναπαράγει μία στρατιωτικού τύπου σύγκρουση μεταξύ δύο κρατών.

Παρόλο που αυτό αποτελεί μία σκληρή πραγματικότητα, οι χωρίς στόχο ρουκέτες των Τζιχαντιστών που κατευθύνονται ενάντια στον άμαχο Ισραηλινό πληθυσμό, ή ακόμα και ο θάνατος απλών κληρωτών Ισραηλινών στρατιωτών, έχουν για εμάς ανάλογο βάρος με το έγκλημα που συντελείτε από τι Ισραηλινό κράτος, εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος στην ζωή και την ευημερία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα με την εθνικότητα που έτυχε αυτοί να έχουν.

Έτσι λοιπόν δημοσιεύσεις που αναπαράγουν δημοσιογραφικού τύπου πολεμικές ανταποκρίσεις μεταξύ στρατών από εδώ και στο εξής θα πηγαίνουν στα κρυμμένα.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση του προβληματισμού και της απόφασής που έχουμε λάβει, και παρακαλούμε για την καλύτερη δυνατή συνέχιση της συνεργασίας πάνω σε αυτή την βάση».

Οι θλιβεροί συντάκτες αυτού του κατάπτυστου κειμένου σου δίνουν την αίσθηση ότι ζήλεψαν τις σχετικές τοποθετήσεις αρθρογράφων της «Καθημερινής». Για ποια «στρατιωτικού τύπου σύγκρουση μεταξύ δύο κρατών» μιλάτε ρε τρισμέγιστοι; Εδώ για χρόνια οι σιωνιστές έχουν πολιορκήσει ένα ολόκληρο έθνος στη Γάζα και στερούν απ’ τον Παλαιστινιακό  λαό απ' τα πάντα. Δεν μπόρεσαν όμως να του στερήσουν το όραμα μιας ελεύθερης παλαιστινιακής πατρίδας, όσους πολέμους, γενοκτονίες, καταστροφές και να του έκαναν.

«Οι χωρίς στόχο ρουκέτες των Τζιχαντιστών που κατευθύνονται ενάντια στον άμαχο Ισραηλινό πληθυσμό, ή ακόμα και ο θάνατος απλών κληρωτών Ισραηλινών στρατιωτών, έχουν για εμάς ανάλογο βάρος με το έγκλημα που συντελείτε από τι Ισραηλινό κράτος, εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού», μας γράφατε. Πάτε καλά; Τι θα έπρεπε να κάνουν οι Παλαιστίνιοι, Να παρακολουθούν μοιρολατρικά την εξόντωσή τους; Δεν έχει το δικαίωμα ένας λαός που δέχεται εισβολή από κατακτητή να αντισταθεί; Και τι σημαίνει ότι χάνουν την ζωή τους Ισραηλινοί στρατιώτες; Είναι όργανα μιας δολοφονικής μηχανής και η αντίσταση στην εισβολή είναι ο μόνος δρόμος που έχουν οι Παλαιστίνιοι για να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια τους και την ελπίδα ότι κάποτε θα ζουν σε  μια λεύτερη πατρίδα. Με την «λογική» σας θα έπρεπε να είναι κατακριτέοι και οι αντάρτες του ΕΛΑΣ που σκότωναν τους Γερμανούς κατακτητές.

Καλά είναι τα πασιφιστικά κηρύγματα του τύπου «η υπεράσπιση του δικαιώματος στην ζωή και την ευημερία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα με την εθνικότητα που έτυχε αυτοί να έχουν», αλλά εδώ έχουμε έναν άδικο πόλεμο, με τις Ισραηλινές δυνάμεις να δολοφονούν εκατοντάδες άμαχου πληθυσμού, και έναν μαρτυρικό λαό που έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Ισες αποστάσεις δεν χωρούν.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 13 σχόλια

21 Ιουλίου 2014 στις 2:35 π.μ.

Δυστυχώς οι φίλοι μας στο indymedia δεν έχουν καταλάβει ότι ο εχθρός της ζωής είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.Οι Παλαιστίνιοι το έχουν καταλάβει με τον χειρότερο παγκόσμια τρόπο εδώ και 60 χρόνια.Ελπίζω αυτοί και οι υπόλοιποι να το καταλάβουν τώρα ,αν και τα 4 χρόνια οικονομικής καταπίεσης αποδεικνύονται ως "πταίσμα" συνειδησιακής αφύπνισης.Συνεχίζουμε ακάθεκτοι........

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2014 στις 11:20 π.μ.

Όλη η παγίδα της εθνικιστικής προσέγγισης που υιοθετεί η αριστερά στο Παλαιστινιακό (και όχι μόνο) ζήτημα εντοπίζεται στη φράση του συντάκτη "...Δεν μπόρεσαν όμως να του στερήσουν το όραμα μιας ελεύθερης παλαιστινιακής πατρίδας...". Πρόκειται για τέλεια υιοθέτηση της εθνικιστικής ιδεολογίας. Ακολουθώντας το ίδιο σκεπτικό ο συντάκτης είναι ικανοποιημένος που διαμένει σε μία ελεύθερη ελληνική πατρίδα (εαν νοιώθει έλληνας). Επίσης θα είναι ικανοποιημένος εαν δημιουργηθεί ένα ισχυρό ισλαμιστικό παλαιστινιακό κράτος το οποίο δε θα μασάει πλέον από τη σιωνιστική βία αλλά θα έχει υποταγμένη την εργατική τάξη της παλαιστίνης. Οι εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες είναι ακριβώς αυτό, ΕΘΝΙΚΟ απελευθερωτικοί. Οι αγώνες αυτοί δεν έχουν συνήθως καμία σχέση με τον αγώνα για κατάργηση του κράτους και του καπιταλισμού, για την απελευθέρωση των κοινωνιών από το ζυγό της ετερονομίας, της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης, αγώνας το οποίο διεξάγουν οι αναρχικοί. Όποιος άκριτα υποστηρίζει εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα παίζει στο γήπεδο των εθνικιστών. Θεωρώ ότι από μια τέτοιου τύπου ανάλυση προήλθε η ανακοίνωση της διαχειρηστικής του indymedia. Κατά τ¨άλλα βρίσκω και εγώ τραγική την αναφορά σε "απλούς κληρωτούς του Ισραηλινού στρατού" τη στιγμή που ο στρατός αυτός προχωράει σε δολοφονίες αμάχων και μαζικής εξόντωσης. Δεν μπορεί να μη γίνεται κριτική και σε δολοφονίες Ισραηλινών αμάχων. Μπορεί η διαφορά μεγεθών και αριθμών να είναι πραγματικά τεράστια και το κράτος του Ισραήλ να φέρει όλη την ευθύνη τη στιγμή που έχει συντριπτική υπεροπλία, αλλά και η αξία της ζωής ενός άμαχου θεωρώ πως είναι επίσης τεράστια.

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2014 στις 2:55 μ.μ.

Εσεις που ασχολειστε μαζι τους και τους προβαλεται,εσεις ειστε το
λαθος και μαλιστα το μεγαλο Αυτοι ειναι οι ιδιοι και δεν αλλαξαν ποτε
Η καλυμενη αντεπανασταση Συνοδοιποροι της αντιδρασης Η αγελαδα
που κλωτσα το αρμεγμενο γαλα Αυτοι ειναι και αυτο ειναι το εμπο
ρευμα τους Το παραξενεμα το δικο σας ειναι ακατανοητο
melito

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2014 στις 3:40 μ.μ.

Ψευτοαναρχικε ανώνυμα, σφίξαν οι ζέστες ε; Σπάνια έχω συναντήσει τόσες μ@λ@κιες σε τόσο σύντομο κείμενο. Και δεν φαντάζομαι να περιμένεις να σου απαντήσει κανένας σοβαρά. Οτι διαθέτεις πολιτική σκέψη νηπίου κανει μπαμ από χιλιόμετρα.

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2014 στις 4:50 μ.μ.

το κράτος του Ισραηλ πραγματοποιεί εθνοκάθαρση σε εκεινα τα εδαφη απο το 1948. Ο Σιωνισμός πρέπει να ξεριζωθεί. Καραγκιόζηδες του indymedia καιρο τωρα ξέραμε οτι οι φιλελεύθερες αντιλήψεις της δύσης σας έχουν κάνει το μυαλό ταραμα...

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2014 στις 6:42 μ.μ.

Προς τελευταίο ανώνυμο: "Ψευτοαναρχικέ" !!! Χαχα! Καλό και αυτό. Είμαι ψευτοαναρχικός και άρα συμφωνείς με τις αναλύσεις των πραγματικών αναρχικών ενώ η δική μου δεν σου κάνει ε; Διαφώτισέ μας εσύ "σοβαρέ" πολιτικέ αναλυτή που δεν έχεις σκέψη νηπίου (εξ όσων γνωρίζω ωστόσο τα νήπια επιδίδονται σε χαρακτηρισμούς και αδυνατούν να συζητήσουν). Εγώ νομίζω πως εκνευρίζεσαι επειδή ακριβώς δεν μπορείς να απαντήσεις. Συνέχισε το ίδιο μοτίβο, πλάκα έχει.

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2014 στις 7:35 μ.μ.

Προς τον 6.42 "Οταν προσπαθείς να μάθεις ένα γουρούνι να μιλάει ανθρώπινα και τον καιρό σου χάνεις και το γουρούνι ενοχλείς"

22 Ιουλίου 2014 στις 8:44 π.μ.

Εμετικό indymedia , τα εξ "αριστερών" ηλίθια τσιράκια του συστήματος κ του σιωνισμού πετάξανε τις μάσκες.


ψευδώνυμος
22 Ιουλίου 2014 στις 9:23 π.μ.

"Όποιος άκριτα υποστηρίζει εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα παίζει στο γήπεδο των εθνικιστών."

Ναι, σε αυτό συμφωνώ. Τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα δεν πρέπει κανείς να τα υποστηρίζει άκριτα, θα πρέπει πάντα να τα συναρτά με τον χαρακτήρα τους. Υπάρχουν εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα που έχουν αντι-ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα και άλλα που συμμαχούν με τον ιμπεριαλισμό. Και τα δύο είδη μπορεί να εμπλέξουν κόσμο, δεν είναι απαραίτητο ότι τα αντιδραστικού χαρακτήρα είναι και άμαζα (δεν έχουν κόσμο).

Ναι, κριτικά λοιπόν μιλώντας όπως το λες 6.42, το κίνημα των Παλαιστινίων είναι ένα κίνημα αυτόχθονου Αραβικού πληθυσμού απέναντι σε ένα ΦΥΤΕΥΤΟ από τα αμερικάνικά συμφέροντα κράτος στην μέση ανατολή. Η ίδρυση και λειτουργία του Ισραήλ ως κράτος είναι καθαρά αμερικάνικη υπόθεση κι όχι κάτι που ξεπήδησε μέσα από τις εκεί κοινωνικές, εθνικές και ταξικές αντιθέσεις.

Γνωρίζω ότι πολλοί θεωρούν τον αντιμπεριαλιστικό αγώνα "παλιακό" ή και "επικίνδυνο". Όμως για εμένα οι ίδιοι που το λένε είναι και "παλιακοί" και "επικίνδυνοι": "Παλιακοί" γιατί είναι οπαδοί ενός ουτοπικού σοσιαλισμού που δεν λαμβάνει υπόψη του τις πραγματικές αντιθέσεις και "επικίνδυνοι" γιατί αφήνουν την υπαρκτότατη πολλές φορές εθνική συνείδηση και πατριωτικό αίσθημα να το διαχειριστούν οι φασίστες. Οι ίδιοι απλά το...αρνούνται λες κι αν κλείσεις τα μάτια στην πραγματικότητα αυτή εξαφανίζεται.

Ναι μπορεί και να εξαφανιστεί, αλλά ΜΟΝΟ για τα μάτια και μάλιστα τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ μάτια.

Ανώνυμος
22 Ιουλίου 2014 στις 4:07 μ.μ.

Α μάλιστα,
γι αυτό διεγράφη (εντελώς, ούτε καν στα κρυμμένα δε φαίνεται το περιεχόμενο) και το σχόλιό μου περί της ντροπής των καθαριστριών υποικ, κόκκινου,"αλληλεγγύης για "όλους"", όσον αφορά την επιλογή της αλεξίου για τη συναυλία της δευτέρας. Είχαν και στο παρελθόν σχετικά κρούσματα, τουλάχιστον τώρα βγάλαν και επίσημη ανακοίνωση, να ξέρουμε τουλάχιστο με τι τύπους έχουμε να κάνουμε.
Εσείς παιδιά, εδώ, έχετε κάτι να πείτε για το συγκεκριμένο? Μήπως θα πάτε και στη συναυλία?
ή μόνο του ινδυμεδια η καμπούρα?

Ανώνυμος
22 Ιουλίου 2014 στις 7:55 μ.μ.

Ψευδώνυμε, Θα συμφωνήσω απόλυτα στην ανάλυση για την προέλευση του κράτους του Ισραήλ, ότι δηλαδή ήταν καθαρή επιλογή των αμερικάνων προκειμένου να βάλουν ένα κράτος-μπάτσο στην περιοχή για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντά τους κατά την αντικατάσταση του ελέγχου της περιοχής από τη Βρετανία. Ωστόσο, η διαμόρφωση της εθνικής συνείδησης είναι κάτι δυναμικό και η ανάγνωσή μου είναι πως σε μεγάλο βαθμό έπεται της ίδρυσης ενός έθνους-κράτους. Θέλω να πω ότι άπαξ και το κράτος του Ισραήλ δημιουργήθηκε έχει διαμορφώσει (και διαμορφώνει συνεχώς) στον πληθυσμό που ελέγχει μια εθνική συνείδηση που υπαγορεύει δικαιωματική διαμονή στα εδάφη της Παλαιστίνης. Το θέμα για μένα δεν είναι ποιός έχει δικαίωμα να ζει που με βάση την εθνική του συνείδηση, το θέμα είναι οι κοινωνικές σχέσεις που διαμορφώνονται οπουδήποτε. Μπορεί κάποιος βέβαια να πει ότι εδώ εξωντώνονται μαζικά άνθρωποι και εσύ μας λες για κοινωνικές σχέσεις ή ότι όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει αλλά δεν μπορώ να μην βλέπω τις προβληματικές της συσπείρωσης γύρω από μια εθνική ταυτότητα γιατί βλέπω τί θα παράξει αυτή η συσπείρωση στο μέλλον. Η παλαιστινιακή αντίσταση δυστυχώς δεν εμπνέεται από τα σοσιαλιστικά ιδεώδη αλλά από τα ισλαμιστικά και άρα η υποστήριξή μου προς την αντίσταση αυτή δεν μπορεί παρά να περιορίζεται σε ανθρωπιστικούς λόγους. Θα υποστήριζα πολύ πιο ενεργά ένα κίνημα σαν των Ζαπατίστας που πέραν του τοπικού χαρακτήρα έχει πολιτικά χαρακτηριστικά παγκόσμια, τα οποία με βρίσκουν πλήρως αλληλέγγυο.
Φυσικά και ο εθνικισμός είναι η κυρίαρχη ιδεολογία και καθορίζει την ισχυρότερη μορφή πολιτικής οργάνωσης που είναι το σύγχρονο έθνος-κράτος, δεν έχει νόημα να στρουθοκαμηλίζεις απέναντι σε αυτό το δεδομένο αλλά γνώμη μου είναι πως πρέπει να υιοθετείς λόγο και πολιτικές που αποδομούν τον εθνικισμό και όχι τον δικαιώνουν. Αυτό εαν σε ενδιαφέρει η σοσιαλιστική-κοινωνική επανάσταση και όχι κάποια εθνική "απελευθέρωση".

6.42

ψευδώνυμος
22 Ιουλίου 2014 στις 10:53 μ.μ.

6.42 όταν υπάρχει εθνική καταπίεση υπάρχει και εθνική απελευθέρωση, δεν είναι σωστό να μπαίνει σε εισαγωγικά το δεύτερο. Και ναι, για μένα ο ιμπεριαλισμός ασκεί και εθνική καταπίεση, πολλές φορές ορίζει πολύ αυστηρά τα όρια ακόμη και στην ίδια την (τοπική) κυρίαρχη (εκμεταλλεύτρια) τάξη, δίνοντας παράλληλα και τον χαρακτήρα της. Δεν είναι ίδιος ο χαρακτήρας κάθε εκμεταλλεύτριας τάξης, μερικές φορές μάλιστα σε κάποιες τριτοκοσμικές χώρες δεν μπορεί καν να οριστεί αυτό που λέμε "εθνική αστική τάξη": Σε πολλές από αυτές η κοινωνική ελίτ είναι μία κάστα φεουδαρχικού τύπου που ξεζουμίζει τον λαό στο όνομα του ιμπεριαλισμού και της προσωπικής της καλοπέρασης (ΔΙΠΛΗ καταπίεση/εκμετάλλευση και άρα ΔΙΠΛΗ ευθύνη, αντίθετα με αυτά που λέγονται από μερικούς περί δήθεν "αθώωσης" της όποιας ντόπιας ολιγαρχίας -τάξης/κάστας κλπ.- μέσω της θεωρίας του ιμπεριαλισμού).

Συνεχίζοντας, υπάρχει μία διαφωνία σε σχέση με την ορολογία: Για μένα το εθνικό και το εθνικιστικό έχει διαφορά, για εσένα απ' ότι καταλαβαίνω όχι. Θα μου πεις "είναι τόσο σημαντικό;" Ναι, γιατί εγώ δεν θεωρώ από μόνη της την εθνική συνείδηση σε ΑΥΤΗ την κοινωνία ως κάτι "αρρωστημένο". Αντίθετα ο εθνικισμός είναι η αρρωστημένη και στρεβλωμένη εθνική συνείδηση. Έχει σημασία το "σε αυτή την κοινωνία". Δεν μιλάμε για υποθετικές μελλοντικές καταστάσεις, μιλάμε για το σήμερα όπου υπάρχει εθνική καταπίεση, όπου η "πολυπολιτισμικότητα" είναι στην πραγματικότητα πολιτιστικός ιμπεριαλισμός αφού γίνεται κάτω από ένα αυστηρά κυρίαρχο κοσμοπολίτικο μοντέλο, για κοινωνίες όπου οι φτωχοί κατά ΤΕΡΑΣΤΙΑ πλειοψηφία δεν γνωρίζουν άλλους κόσμους ή τους γνωρίζουν με πολύ δυσμενείς όρους (αντίθετα π.χ. με την αστή κοσμοπολίτισσα Σώτη Τριανταφύλλου που "φλερτάρει" με την κάθε Νέα Υόρκη...), όπου η ψαλίδα ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά και τα εξαρτημένα κράτη μεγαλώνει αντί να μικραίνει, όπως ακριβώς και οι ταξικές αντιθέσεις εντός των κρατών.

Σε ΑΥΤΟ λοιπόν τον κόσμο η εθνική συνείδηση δεν ταυτίζεται απαραίτητα με τον εθνικισμό. Όταν ο άλλος τα παίρνει με τους Αμερικάνους δεν έχει άδικο, απλά θα πρέπει να του πεις ότι πρέπει να τα παίρνει με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό κι όχι με τον ισπανόφωνο κακομοίρη της Νέας Ορλεάνης. Εσύ ή μάλλον ο -δήθεν- αντιεθνικισμός όμως τι του λέει; Του λέει ν' αφήσει την Αμερική ήσυχη, δεν του φταίει αυτή αν ψηφίζει Σαμαρά! Κι όμως ΦΤΑΙΕΙ ρε φίλε! Η γελοία αυτή μαριονέτα (Σαμαράς) δεν παραμένει στην εξουσία επειδή την ψήφισε ο Μήτσος πριν 3 χρόνια, αλλά επειδή ΣΗΜΕΡΑ του βάζει πλάτες η ΕΕ και το ΔΝΤ, η Γερμανία και οι ΗΠΑ δηλαδή. Αν εσύ δεν τα πεις αυτά στον κόσμο, θα τον πιάσει ο φασίστας και θα του πει τα δικά του: Θα του πει για τα δυνατά αλλά χαζά "αμερικανάκια", που ως "Ελληνάρας" οφείλει να τους κοροϊδέψει για να τους πείσει να στηρίξουν τα εθνικά μας ιδεώδη!
(συνεχίζεται)

ψευδώνυμος
22 Ιουλίου 2014 στις 10:53 μ.μ.

Γι αυτό σου είπα ότι όποιοι αρνούνται την εθνική συνείδηση και προσπαθούν να την εξαλείψουν σε ΑΥΤΗ την κοινωνία, κατ' εμέ δίνουν τον κόσμο στους φασίστες. Αυτή ΥΠΑΡΧΕΙ και δεν έχει κατ' ανάγκη αντιδραστικό χαρακτήρα: Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα έδωσαν οι Κουβανοί, οι Κινέζοι, οι Βιετναμέζοι ή και το ΕΑΜ κλπ. Αν το "εθνικοαπελευθερωτικό" έφευγε από την μέση ούτε το 1/3 της επιρροής δεν θα είχαν οι επαναστάτες. Όχι παρέλαση στην Αβάνα, ούτε χαρταετό στην Σιέρρα Μαέστρα δεν θα μπορούσαν να πετάξουν φίλε μου.

Για το Ισραήλ: Ναι, πολλές φορές μία πραξικοπηματικού χαρακτήρα αυθαιρεσία δημιουργεί "δίκαιο" σε ένα βάθος χρόνου. Σε ένα ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ όμως. Σήμερα ούτε μία γενιά δεν έχει περάσει σχεδόν από τότε που φύτεψαν οι αμερικάνοι το κράτος τους στην περιοχή. Ένα κράτος που δεν έπαψε ούτε μία στιγμή να αμφισβητείται από τους γηγενείς Άραβες και που ΚΑΙ σήμερα εκτελεί τον ΙΔΙΟ ρόλο: Δεν είναι τίποτε άλλο από το μακρύ χέρι των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή και σημαντικότατος παράγοντας για τους ΠΟΤΑΜΟΥΣ αίματος που χύνονται ΣΗΜΕΡΑ στην συγκεκριμένη ζώνη!! Το "δίκαιο" λοιπόν που επικαλείσαι δεν υφίσταται, εκτός κι αν δεν λογίζονται στις "κοινωνικές σχέσεις" που λες αυτές μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων. Αυτές γιατί δεν τις εξετάζεις; Δεν ζουν και οι δύο στην περιοχή; Έχουν μεταβληθεί ιδιαίτερα πιστεύεις;

Ο σοσιαλισμός δυστυχώς για μένα αγαπητέ υπέστη μία ήττα, μεγάλη ήττα. Και η υποχώρησή του σε όλα τα κινήματα είναι και δεδομένη και λογική σε ένα βαθμό. Αυτό όμως δεν σημαίνει (αν φυσικά εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι δεν ήταν συντριπτική και τελειωτική η ήττα, οπότε πάμε γι άλλα -ποιά?) ότι θα πρέπει να αποστασιοποιηθούμε από τις σημερινές κοινωνικές αντιθέσεις/ρεύματα, όπως αυτές εκφράζονται και να καθόμαστε απέξω "κριτικάροντας" με απαξίωση όλες τις πλευρές. Αυτός για μένα είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να σε προσπεράσει η ιστορία, να σε μεταμορφώσει από δρων υποκείμενο σε γραφικό τοτέμ που το τρώει ο άνεμος και το χώμα.
Αυτά και συγνώμη για την πολυλογία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger