Home » , , » Συγκλονιστική αποκάλυψη: Συνειδητά η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου αλλοίωσε οικονομικά στοιχεία για να οδηγηθεί η χώρα στα νύχια του ΔΝΤ και της τρόικας

Συγκλονιστική αποκάλυψη: Συνειδητά η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου αλλοίωσε οικονομικά στοιχεία για να οδηγηθεί η χώρα στα νύχια του ΔΝΤ και της τρόικας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 6 Ιουλίου 2014 | 9:47 μ.μ.

Λογικά θα έπρεπε να είναι εντυπωσιακό, αλλά όμως είναι κάτι το συνηθισμένο. Αναφερόμαστε στην συγκλονιστική αποκάλυψη που κάνει σήμερα η Realnews και η οποία προσπεράστηκε χωρίς την παραμικρή αναφορά από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα δημοσιεύει απόρρητη έρευνα του Γενικού Λογιστηρίου και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το «φούσκωμα του ελλείμματος, που οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια και την ελληνική κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Και έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτή η έκθεση για τα  «greek statistics του 2009», γιατί έχει συνταχτεί από φορείς που μόνο από αντικαθεστωτική διάθεση δεν διακρίνονται!

Οποιος/α διαβάσει το δισέλιδο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας δεν του μένει η παραμικρή αμφιβολία ότι η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου μεθόδευσε  συνειδητά μια προσπάθεια ώστε να οδηγηθεί η χώρα στα νύχια του ΔΝΤ και της τρόικας και ο ελληνικός λαός  στην μιζέρια και στην κοινωνική τραγωδία των μνημονίων.

Σύμφωνα, λοιπόν με την έκθεση που αναφέραμε το έλλειμμα του 2009, που άνοιξε τον δρόμο για την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο, ήταν απόρροια μεθοδευμένης διόγκωσης των στοιχείων, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του Προϋπολογισμού κατά περίπου 14,7 δισ. ευρώ. Οι συνεχείς αλλαγές των δημοσιονομικών στοιχείων το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και η αναμόρφωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος(ΑΕΠ) από αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις που το μείωσαν κατά 23 δισ. ευρώ, εκτόξευσαν τελικά το έλλειμμα του Προϋπολογισμού στα 36,2 δισ. ευρώ, ή στο 15,8% του ΑΕΠ, από 14,4 δισ. ευρώ, δηλαδή 6,2% του ΑΕΠ, όπως είχε προβλεφθεί από την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό είναι το κεντρικό συμπέρασμα που περιλαμβάνεται σε απόρρητη έκθεση-φωτιά, η οποία έχει συνταχθεί από στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Οι συντάκτες της έκθεσης επισημαίνουν επίσης ότι «από το τέλος του 2008, όταν κατατέθηκε στη Βουλή ο Προϋπολογισμός του επόμενου έτους έως το τέλος του 2010, οπότε είχαν συγκεντρωθεί τα απολογιστικά στοιχεία του προηγούμενου έτους οι δημοσιονομικοί λογαριασμοί της Ελλάδας για το έτος 2009 υπέστησαν μεγάλες αλλοιώσεις».

Σύμφωνα με την έκθεση, «το πρόβλημα των ανοιγμάτων στα δημόσια οικονομικά ήταν ασφαλώς μεγάλο το 2009, μέσα σε μια διεθνή συγκυρία οικονομικής κρίσης που σε σημαντικό βαθμό το επέτειναν. Ωστόσο, θα ήταν διαχωρίσιμο στο πλαίσιο μιας αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής που δεν θα είχε ως κύριο χαρακτηριστικό τη βίαιη προσαρμογή σε μεταρρυθμίσεις οι οποίες έπληξαν βάναυσα τον κοινωνικό ιστό και την παραγωγική βάση της χώρας».

Αλήθεια, θα υπήρχε περίπτωση σε οποιαδήποτε, καπιταλιστική,  πολιτισμένη χώρα στον κόσμο, μετά απ’ αυτή την αποκάλυψη, οι δικαστές να μην προχωρούσαν άμεσα σε δικαστική έρευνα ώστε να λογοδοτήσουν οι εγκληματίες πολιτικοί; Οι «δικοί» μας όμως δικαστές έχουν πιο ενδιαφέρουσες ασχολίες. Να βγάζουν παράνομες και καταχρηστικές όλες τις απεργίες π.χ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger