Home » , » Οταν η αστική δικαιοσύνη επιβραβεύει την εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία - Δικηγόρος μεταναστών: "Ντρέπομαι που είμαι Εληνας" (Βίντεο)

Οταν η αστική δικαιοσύνη επιβραβεύει την εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία - Δικηγόρος μεταναστών: "Ντρέπομαι που είμαι Εληνας" (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014 | 6:50 μ.μ.

Είχε συγκλονίσει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά είχε πάρει και διεθνείς διαστάσεις η μαφιόζικη δολοφονική επίθεση ένοπλων μπράβων του χονδρέμπορου, μεγαλοπαραγωγού φράουλας  Ν. Βαγγελάτου στη Νέα Μανωλάδα, με θύματα μετανάστες, εργάτες γης.
Δεν φτάνει που στα φραουλοχώραφα του έχει επιβάλλει, ο καπιταλιστής, ένα εφιαλτικό εργασιακό Μεσαίωνα, αλλά ακόμα και το «μεροκάματο του τρόμου» αρνιόταν να πληρώσει  στους 200 Μπαγκλαντέζους εργάτες που είχε στην δούλεψη του.

Κι όταν οι εργάτες απαίτησαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα έξι μηνών που τους χρωστούσε ο μεγαλοεργοδότης τους, οι μπράβοι του πυροβόλησαν με καραμπίνες εναντίον τους, «εν ψυχρώ» στέλνοντας αρκετούς απ’ αυτούς στα νοσοκομεία.

Τα φώτα της δημοσιότητας έφυγαν απ’ αυτή την υπόθεση και σήμερα ανέλαβε η αστική δικαιοσύνη να ρίξει αυλαία στην υπόθεση.
Σχεδόν αναμενόμενη η απόφαση της: «Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας έκρινε ομόφωνα αθώο τον φραουλοπαραγωγό της Νέας Μανωλάδας που κατηγορούνταν για την επίθεση εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο φραουλοπαραγωγός κ. Βαγγελάτος αθωώθηκε και για την κατηγορία παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών.

Αθώος ομόφωνα κρίθηκε και ο αρχιεπιστάτης Κώστας Χαλούλος, ενώ ένοχοι κρίθηκαν οι άλλοι δύο επιστάτες και ειδικότερα ο Γ. Χαλούλος για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και ο Θ. Αποστολόπουλος για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος. Στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή 14 ετών και 7 μηνών και στον δεύτερο 8 ετών και 7 μηνών. Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς οι ποινές είναι εξαγοράσιμες», διαβάζουμε σε ενημερωτική ιστοσελίδα.

Δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό. Η εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία που «βασιλεύει» στην ανάλγητη ταξική-μνημονική εποχή μας, πρέπει να έχει και την επιβράβευση της αστικής δικαιοσύνης, σαν πυλώνας του συστήματος που είναι, για να στείλει και τα σχετικά μηνύματα.
Το θέμα δεν είναι τι κάνουν οι μηχανισμοί του κράτους, αλλά το ότι εμείς τους αφήνουμε να διεξάγουν μόνοι τους ταξικό πόλεμο, να τον κερδίζουν σε όλα τα μέτωπα.

Δικηγόρος Μεταναστών Εργατών "ντρέπομαι που είμαι Έλληνας"

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

30 Ιουλίου 2014 στις 7:19 μ.μ.

.....αυτή είναι η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη τους....βαθιά ταξική και εκδικητική προς τους εργαζόμενους....αλληλεγγύη στα αδέρφια μας εργάτες μετανάστες που ζήτησαν τα αυτονόητα....πίσω ρουφιάνοι των αφεντικών...μπροστά σύντροφοι....

http://eleytheriakifraxia.blogspot.gr/2014/07/blog-post_30.html

Ανώνυμος
30 Ιουλίου 2014 στις 7:51 μ.μ.

πολυ πολυ σωστα. Αυτο ειναι το προσωπο του καπιταλισμου θελει παντα μεγαλυτερο κερδος ανθρωπινος δεν γινεται ουτε στην 8η παρουσια για αυτο η εργατικη ταξη πρεπει να παρει τα μεσα παραγωγης στα χερια της. Αλλος δρομος δεν υπαρχει. ιδου η ροδος

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger