Home » , , » Το "περίεργο" -κατά Κούλογλου- δημοσίευμα του Unfollow και ο Σύριζα

Το "περίεργο" -κατά Κούλογλου- δημοσίευμα του Unfollow και ο Σύριζα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 | 3:33 π.μ.

Είναι εντελώς ανέντιμο,  δεν έχει την παραμικρή επαφή με αυτό που ονομάζουμε δημοσιογραφική δεοντολογία, είναι απαράδεκτο στην κυριολεξία αυτό που έκανε η ιστοσελίδα του Κούλογλου.

Πιο συγκεκριμένα το περιοδικό Unfollow που κυκλοφόρησε πριν δυο μέρες έχει ένα άρθρο που υπογράφουν η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και ο Αυγουστίνος Ζενέκος που τιτλοφορείται «Το ανησυχητικό ρήγμα του Σύριζα».
Οι γνωστοί –στην δημοσιογραφική πιάτσα- για την επαγγελματική διαδρομή και τις πολιτικές απόψεις τους δημοσιογράφοι, στο κείμενο τους θέτουν μια σειρά ερωτήματα προς την ηγετική ομάδα του Σύριζα, τα περισσότερα απ’ αυτά γνωστά και με μερικά έχουμε ασχοληθεί και εμείς στο μπλοκ μας.

Μετά απ’ αυτό, στην ιστοσελίδα tvsx παρουσιάζεται ένα κατάπτυστο κείμενο που υπογράφεται από έναν κουκουλοφόρο ο οποίος παρουσιάζεται σαν «ειδικός συνεργάτης» -είναι ο ίδιος ο Κούλογλου, που αφού απέτυχε να εκλεγεί ευρωβουλευτής με τον Σύριζα, βάζει υποθήκες για μια μελλοντική κυβέρνηση του κόμματος του Τσίπρα;- ο οποίος με κοπτοραπτική, δεν αρκείται να παρουσιάζει το κείμενο του Unfollow, όμως θέλει να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα και εκτιμήσεις.
Δεν φτάνει που δεν παραθέτει το αυτούσιο κείμενο του περιοδικού, προχωράει και ένα βήμα παρακάτω δημιουργώντας πολιτικό θέμα στο οποίο ο Σύριζα είναι αναγκασμένος να τοποθετηθεί. 

Κι αυτό γιατί πέρα απ’ τα υπονοούμενα που αφήνει για την σκοπιμότητα του δημοσιεύματος του Unfollow παρουσιάζεται σαν εκπρόσωπος τύπου του Σύριζα γράφοντας: «Στην Κουμουνδούρου   έλεγαν επίσης ότι το δημοσίευμα είναι υποβολιμαίο, έρχεται σε μια στιγμή που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν τα δικά τους σοβαρά θέματα απόδοσης ευθυνών για την ήττα».

Επειδή εμείς δεν είμαστε δημοσιογράφοι, πόσο μάλλον επιπέδου Κούλογλου παραθέτουμε και τα δυο δημοσιεύματα και ο αναγνώστης μας βγάζει τα συμπεράσματά του


Unfollow: Το ανησυχητικό ρήγμα του ΣΥΡΙΖΑ

tvsx: Περίεργα πράγματα από το Unfollow
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2014 στις 4:15 π.μ.

Οι μεν θυμήθηκαν να ψέξουν τους Τσιπραίους για τα κονέ που κάνουν εδώ και 1.5 χρόνο δεξιά και δεξιότερα και να κλαψουρίσουν που ο συριζα, αν και πρεπει (κατ' αυτούς) να κάνει υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, του προσάπτουν ότι δεν τους κάνει δημοκρατικά ... Ο δε, με το κείμενο του φαίνεται ότι μάλλον υπόσχεται να απαντήσει ... με άλλους τρόπους.

Τα βρουν δεν τα βρουν στα ντιλς λίγο απασχολεί το τελικό αποτέλεσμα.

Τα συμπεράσματα για το τι σόι κουμάσια έχουν μαζευτεί στην κ-α(φ)ριστερά του συριζα είναι εδώ και δύο χρόνια σίγουρα.

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2014 στις 9:07 π.μ.

Τον Οκτώβριο (26) πιθανότατα θα έχουμε εκλογές. Η κυβέρνηση το 2015 υπέγραψε να πάνε οι συντάξεις 360€. Αυτό θα ισοδυναμεί με αυτοκτονία, αν δεν βρει πρόθυμους αποστάτες για την εκλογή προέδρου το Μάρτιο. Μέχρι στιγμής έχει βρει πάνω από 170, κοντά στους 180, αλλά όχι 180. Ευνόητο είναι, ότι αν τους μαζέψει, δεν θα κάνει εκλογές. Κινήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ:
1) Προπαγάνδα: Η προπαγάνδα τόσο η αρνητική κατά της Αριστεράς, όσο κι υπέρ της κυβέρνησης θα ενταθεί στο μέγιστο. Πιθανόν να μη καταφέρει να αλλάξει πολλά πράγματα από μόνη της. Εδώ εντάσσονται οι προσπάθειες των καλοθελητών κηφήνων της ΔΗΜΑΡ να θέσουν όρους για συμμαχίες κλπ. Τώρα το θυμήθηκαν, που δεν μπαίνουν βουλή. Φώτη, έχασες επειδή ψήφισες μνημόνια, όχι επειδή έφυγες από την κυβέρνηση.
2) Ρουσφέτι: Όργιο ρουσφετιού γίνεται ήδη και θα ενταθεί τους επόμενους μήνες, τόσο με προσλήψεις, συμμετοχή σε προγράμματα όσο και αναθέσεις σε ημετέρους. Συνταγή παλιά αλλά δοκιμασμένη. Στόχος οι ψηφοφόροι που απείχαν των εκλογών.
3) Παροχές: Τώρα που κινδυνεύουν να χάσουν την κουτάλα πετούν ψίχουλα όπως το κοινωνικό ξεροκόμματο - μέρισμα ελπίζοντας πως οι άνεργοι εκτός από τη δουλειά τους έχασαν τη μνήμη τους και τη λογική τους. "Λεφτά υπάρχουν, μη μας ρίξετε, πάρτε τώρα και σας τα παίρνουμε πολλαπλάσια αν κάνετε τη βλακεία να ξαναψηφίσετε ΝΔ".
4) Νοθεία. Σε διάφορες μορφές. Η καλύτερη κίνηση της αντιπολίτευσης ήταν που έλεγχε τα computer κι είχε αντιπροσώπους σε κάθε εκλογικό κέντρο. Αν δε το έκανε, ίσως να μην έβλεπε πρωτεία ο ΣΥΡΙΖΑ και άνοδο το ΚΚΕ. Μην εμπιστεύεστε κυβέρνηση - ιδιωτικά μεγάλα συμφέροντα.
5) Ακροδεξιά: Η προσέγγιση της ΧΑ από τη ΝΔ θα θυμίζει παλιό φλερτ. " Όχι, όχι, μη, μα μη, μη σου λέω, θα μας δουν, ναι, ναι κι άλλο". Πλήρης υιοθέτηση και συνέχιση της ακροδεξιάς πολιτικής σε ορισμένα θέματα αλλά χωρίς επισημότητες. Διαβάστε το Μπαλτάκο και θα δείτε πως σκέφτονται στη ΝΔ. Πάντως γίνονται υπόγεια παζάρια για να βγει ή όχι ο φύρερ με διάφορα ανταλλάγματα. Ο νοών νοήτω...
ΑΝ η ΝΔ δεν έχανε, σήμερα το εισιτήριο στα νοσοκομεία θα είχε αυξηθεί, οι συντάξεις θα είχαν μειωθεί κι άλλο, το χαράτσι θα έρχονταν ενισχυμένο να βγάλουν τα έξοδα των εκλογών. Οι ηρωικές καθαρίστριες θα είχαν φυλακιστεί εκτός από το να ξυλοκοπηθούν και τα δικαστήρια θα έβγαζαν αποφάσεις μόνο υπέρ του μνημονίου. Οι απολύσεις θα αυξάνονταν κι οι δανειστές θα γιόρταζαν πίνοντας σαμπάνια (και αίμα).
Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά πρέπει να στοχεύσουν και στους ψηφοφόρους που απείχαν ή έριξαν λευκό - άκυρο. Να ετοιμαστούν για νέο σκληρό γύρο αντιπαράθεσης με τις μαριονέτες των δανειστών. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και η στιγμές ιστορικές. mitsos175.

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2014 στις 10:47 π.μ.

Και τα δύο άρθρα είναι περίεργα Βαθύ Κόκκινο. Περισσότερο σαν συγκρούσεις μηχανισμών δίνουν την εντύπωση αυτά τα δύο κείμενα, παρά ως δημοσιογραφία.

Γιατί δεν είναι μόνο ο Κούλογλου: Από μόνη της η κατηγορία π.χ. που υιοθετεί το unfollow περί στημένης συνάντησης Δούρου-Μαρινάκη είναι ένα ολόκληρο θέμα. Αν ισχύει είναι όντως σοβαρή κατηγορία. Όμως για να πεις κάτι τέτοιο και μάλιστα δημοσίως, θα πρέπει να έχεις και κάποια στοιχεία, όχι απλά να κάνεις "πολιτική εκτίμηση". Είναι όντως σοβαρή κατηγορία αν ισχύει (για μένα φυσικά), αλλά επίσης και μία σοβαρή προβοκάτσια αν δεν ισχύει. Και -δυστυχώς ή ευτυχώς- πάντα αυτός που επικαλείται κάτι οφείλει και να το αποδείξει, αλλιώς να γίνουμε όλοι Πάγκαλοι που έλεγε για το Γερμανό και το ΚΚΕ ό,τι του κατέβαινε χωρίς να παρουσιάζει το παραμικρό στοιχείο.

Δεν είναι έτσι; Διαφωνείτε;

Ανώνυμος
8 Ιουνίου 2014 στις 7:00 μ.μ.

ως ψηφοφορος του συριζα που ανησυχει βαθυτατα απο τις δεξιοστροφες του, συμμεριζομαι το αρθρο του unfollow που το διαβαζω συχνα και εχω να πω οτι μονο ντροπη νιωθω για τον κουλογλου και την ''δημοσιογραφικη ομαδα'' του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger