Home » , » Για τα "ανοίγματα" του Σύριζα (Βίντεο)

Για τα "ανοίγματα" του Σύριζα (Βίντεο)

Από giorgis , Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 | 9:01 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Κάτι είχα ακούσει ότι υπάρχει μια συλλογικότητα που ονομάζεται «κομμουνιστική τάση του Σύριζα», αλλά δεν είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία, μέχρι σήμερα που υπήρξε κάποιο σχόλιο κάτω απ’ την ανάρτηση «Τα "ορφανά" του ΠΑΣΟΚ μετακομίζουν στον Σύριζα».

Μια σύντομη ματιά που έριξα στην ιστοσελίδα αυτής της «τάσης» με έκανε να σχηματίσω την αίσθηση ότι πρόκειται για κάποιους τροτσκιστές που διακατέχονται από την θεωρία του «εισοδισμού», να εντάσσονται δηλαδή σε κόμματα εξουσίας με την προσδοκία ότι «από μέσα» θα μπορέσουν μα κάνουν κυρίαρχες τις απόψεις τους. (Το έχουμε δει το ίδιο έργο στο παρελθόν με τροτσκιστικές ομάδες μα προσκολλούνται στο ΠΑΣΟΚ).

Στην προκειμένη περίπτωση, το σχόλιο που αναφέραμε και ήταν το ερέθισμα αυτής της ανάρτησης – υπογράφεται από «κάποιον της κομμουνιστικής τάσης του Σύριζα»- προσπαθεί να δώσει θεωρητική υπόσταση στις καιροσκοπικές τυχοδιωκτικές συνεργασίες του κόμματος της Κουμουνδούρου.

Μας γράφει συγκεκριμένα:

«Το τυφλό μίσος ενάντια στον Σύριζα σας κάνει να βρίσκεστε στο μέτωπο κυβέρνησης-τρόικας-καπιταλιστών που δεν θέλουν να αναλάβει ο Σύριζα την κυβέρνηση για να ανακουφίσει τον λαό απ’ τα μαρτύρια των μνημονίων.

Αν είχατε την παραμικρή θεωρητική κατάρτιση θα έπρεπε να γνωρίζεται ότι το θέμα των συνεργασιών είναι βασικό συστατικό ενός επαναστατικού κόμματος. Ένα απόσπασμα από τα Απαντα του Λένιν (τ. 41. σελ. 54) σας δίνει αποστομωτική απάντηση:

"Να κάνεις πόλεμο για την ανατροπή και να παραιτείσαι προκαταβολικά από συμφωνίες και συμβιβασμούς με τους ενδεχόμενους –έστω και προσωρινούς, ασταθείς, ταλαντευόμενους, συμβατικούς συμμάχους - δεν είναι πράγμα σε αφάνταστο βαθμό γελοίο;".

Κάποιος απ’ την κομμουνιστική τάση του Σύριζα».

Τώρα ειλικρινά περιμένεις σοβαρή απάντηση φίλε αναγνώστη; Αυτό κατάλαβες εσύ από το απόσπασμα του Λένιν που επικαλείσαι; Ότι στο όνομα των συνεργασιών πρέπει να κάνουμε «συμφωνίες και συμβιβασμούς», με τους εκπροσώπους των πλουτοκρατών, με τους καπιταλιστές -ιδιοκτήτες των καθεστωτικών ΜΜΕ, με ότι πιο διεφθαρμένο, αποκρουστικό έχει να παρουσιάσει το αστικό σκηνικό;

Αν ναι, παραδίδομαι …

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger