Home » , , » Τουλάχιστον τρεις τραυματίες από νέα επίθεση τραμπούκων στη «Στρούγκα» μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Τουλάχιστον τρεις τραυματίες από νέα επίθεση τραμπούκων στη «Στρούγκα» μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 | 10:24 μ.μ.

Ομάδα τριάντα περίπου τραμπούκων επιτέθηκαν για δεύτερη φορά στο χώρο της «Στρούγκας», μέσα στον οποίο τα μέλη της συλλογικότητας προσπαθούσαν να επανορθώσουν τις ζημιές. Με τεράστιες πέτρες, κομμάτια από μάρμαρα, καδρόνια και μπουκάλια επιτέθηκαν στους δεκάδες ανθρώπους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τη «Στρούγκα». Μέχρι στιγμής υπάρχουν τουλάχιστον τρεις τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι δύο είναι σύντροφοι της «Κόντρας», η συνταξιούχος καθηγήτρια Ελσα Βούλγαρη και ο συνταξιούχος αρχιτέκτονας Πέτρος Περάκης.

Οι υπερασπιστές της «Στρούγκας» απώθησαν τους εισβολείς, ενώ ο κόσμος απ’ έξω, που αρχικά σκόρπισε, συγκεντρώθηκε και πάλι και πολλαπλασιάζεται. Αυτή τη στιγμή ασθενοφόρο παραλαμβάνει έναν τέταρτο τραυματία.

Οι άνθρωποι της «Στρούγκας» απευθύνουν έκκληση σε κάθε δημοκράτη, αντιφασίστα, αριστερό, κομμουνιστή, αναρχικό, να πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια για να υπερασπιστεί ένα γνήσιο λαϊκό εγχείρημα από τις επιθέσεις των τραμπούκων.


Νέα Φιλαδέλφεια: Λιντσάρησαν ανθρώπους, βανδάλισαν τη "Στρούγκα"

Υπό την προστασία της αστυνομίας, ο ιδιωτικός στρατός του Μελισσανίδη έσπειρε τον τρόμο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ξυλοκόπησαν ανθρώπους, κυνήγησαν άλλους, έδειραν γυναίκες και ηλικιωμένους.

Αυτή τη στιγμή επιτίθενται στον αυτοοργανωμένο κοινωνικό χώρο «Στρούγκα», υπό τα απαθή βλέμματα της αστυνομίας που απλώς παρακολουθεί.

Αναλυτικά τα γεγονότα.

Οι ορδές του ιδιωτικού στρατού παρατάχθηκαν από τις 6 το απόγευμα κατά μήκος της Δεκελείας, από την πλατεία Πατριάρχου μέχρι το στέκι της «Στρούγκας», που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το δημαρχείο, όπου στις 6.30 είχε καλέσει την προσυγκέντρωσή του το Συντονιστικό Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών. Η αστυνομία, με επικεφαλής αστυνομικό διευθυντή και αρκετές διμοιρίες ΜΑΤ παραταγμένες στα γύρω στενά, παρακολουθούσε απαθώς τις προετοιμασίες των τραμπούκων.

Οταν η πρώτη ομάδα ατόμων έφτασε στο δημαρχείο, δέχτηκε επίθεση από ομάδα τριάντα περίπου τραμπούκων. Τραυματίστηκαν τρεις.

Σε λίγο, παρέταξαν τα ΜΑΤ δήθεν για να προστατεύσουν τους κατοίκους που πύκνωναν. Οι τραμπούκοι παρατάχθηκαν απέναντι, έβριζαν, απειλούσαν, πετούσαν μπουκάλια.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Α. Βασιλόπουλος, που έφτασε κάποια στιγμή στο χώρο, δέχτηκε ύβρεις και προπηλακισμούς, ενώ οι τέσσερις μπράβοι που έκαναν όλο το κουμάντο, πρόσεχαν να μην τον χτυπήσουν διάφοροι αφιονισμένοι που με μπουκάλια μπύρας στο χέρι και τα μάτια κατακόκκινα ορμούσαν από καιρού εις καιρόν και προσπαθούσαν να διασπάσουν την ομήγυρη που ήταν γύρω από τον δήμαρχο, βρίζοντάς τον χυδαία και απειλώντας τον, ότι δεν θα τολμήσει να ξαναεμφανιστεί στη Φιλαδέλφεια. Η αστυνομία όλη αυτή την ώρα ήταν δίπλα στον Α. Βασιλόπουλο και του ζητούσε να φύγει από το χώρο!

Οση ώρα αυτή η ομάδα έβριζε τον δήμαρχο, μια άλλη ομάδα διευθυνόμενη από τους τέσσερις επικεφαλής μπράβους, πέρασε ανάμεσα από τα ΜΑΤ, οι άντρες των οποίων δεν έκαναν την παραμικρή κίνηση για να την εμποδίσουν (προηγουμένως, αυτοί οι ίδιοι εμπόδιζαν κατοίκους να φτάσουν στο δημαρχείο). Επιτέθηκαν στους κατοίκους με μπουνιές, κλωτσιές, κράνη, μπουκάλια, ενώ κάποιοι κρατούσαν στα χέρια τους κομμάτια από μάρμαρα. Οσο οι κάτοικοι οπισθοχωρούσαν, οι τραμπούκοι έσπαγαν σκαλοπάτια από παρακείμενα κτίρια και τους τα πετούσαν, πάντα υπό τα απαθή βλέμματα του αστυνομικού διευθυντή και των ΜΑΤ.

Μετά από λίγη ώρα και ενώ η αστυνομία απομάκρυνε, σχεδόν σηκωτό, τον Α. Βασιλόπουλο, μια ορδή περίπου εκατό τραμπούκων άρχισε να τρέχει στα πρώτα μέτρα της οδού Επταλόφου μετά τη Δεκελείας, για να επιτεθεί σε κάποια άτομα «του ΣΥΡΙΖΑ», όπως κραύγαζαν. Δεν μπορέσαμε να διαπιστώσουμε τι έγινε, σε πέντε λεπτά όμως έφτασε ασθενοφόρο της κλινικής «ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ» και παρέλαβε τραυματίες. Η αστυνομία ήταν εκεί και παρακολουθούσε απαθώς τις ορδές του Μελισσανίδη να λιντσάρουν ανθρώπους που έτυχε να περνούν και τους είχαν σταμπάρει.

Οταν τελείωσαν και μ’ αυτό, επιτέθηκαν με λοστούς και έσπασαν τα ρολά στο κτίριο της «Στρούγκας». Μπήκαν μέσα και άρχισαν τους βανδαλισμούς. Μπροστά μας ο αστυνομικός διευθυντής τηλεφώνησε στην Πυροσβεστική ζητώντας της να στείλει όχημα γιατί θα βάλουν φωτιά! Και πάλι η αστυνομία δεν έκανε την παραμικρή κίνηση να τους εμποδίσει. Δύο άτομα που βρέθηκαν στο χώρο τον υπερασπίστηκαν και μόνο τότε η αστυνομία τους… παρακάλεσε να αποχωρήσουν. Μαζί με τους μπράβους μπήκαν στη «Στρούγκα» και ασφαλίτες! Αυτός ήταν ο στόχος τους.

Οι σύντροφοι της «Στρούγκας» μπαίνουν στο χώρο για να κάνουν απολογισμό των βανδαλισμών. Ασφαλώς, αργότερα θα εκδώσουν ανακοίνωση, όπως και το Συντονιστικό Κατοίκων.

Η εισβολή στη "Στρούγκα" προκάλεσε έριδες και ανάμεσα στους συγκεντρωμένους οπαδούς της ΑΕΚ. Ας σκεφτούν αυτοί που εξέφραζαν φωναχτά τη διαφωνία τους τι γύρευαν εκεί μαζί με τους αφιονισμένους τραμπούκους, υπό την καθοδήγηση μπράβων της νύχτας. Η εκ των υστέρων διαφωνία δεν τους απαλλάσσει. Είναι συνένοχοι για ό, τι συνέβη στη Φιλαδέλφεια απόψε. Αρκετοί από αυτούς είναι κάτοικοι της πόλης και θέλουμε να δούμε πώς θα τολμήσουν να κοιτάξουν στα μάτια τους συμπολίτες τους.

Οσο γι' αυτούς που δηλώνουν "αντιφασίστες", ήταν εκεί όταν σπαζόταν και βανδαλιζόταν ένας αυτοοργανωμένος κοινωνικός χώρος, που χτίστηκε με ιδρώτα και αίμα. Μέχρι τώρα, εισβολές σε τέτοιους χώρους είχαμε μόνο από ΜΑΤ και χρυσαυγίτες. Στην ίδια συνομοταξία ανήκουν πλέον και οι ορδές εκείνων που λειτουργούν ως μπράβοι του μεγαλοεπιχειρηματία ιδιοκτήτη της ΑΕΚ.

Στο φύλλο της «Κόντρας» που κυκλοφορεί αύριο γράφουμε ότι ο Μελισσανίδης επιδιώκει προβοκάτσια, με στόχο να απεμπλακεί από την κατασκευή του γηπέδου, το οποίο δεν έχει τα λεφτά να κατασκευάσει. Τα αποψινά γεγονότα, το απόγευμα τρόμου στη Νέα Φιλαδέλφεια, επιβεβαίωσαν αυτή την εκτίμηση. Μόνο που προβοκάτσια δεν έγινε, γιατί οι κάτοικοι της Φιλαδέλφειας δεν είναι συμμορίτες για να μπορούν να χτυπηθούν στο δρόμο με αφιονισμένες ορδές τραμπούκων, που καθοδηγούνται από μπράβους της νύχτας.

Φάνηκε σε όλο τον κόσμο ότι οι ορδές του ιδιωτικού στρατού έδρασαν με μεθόδους μαφίας, υπό την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας, που ήταν ενήμερη και στο κόλπο.

Περισσότερες πληροφορίες θα δημοσιεύσουμε όταν τις συγκεντρώσουμε, γιατί αυτή τη στιγμή γράφουμε κυριολεκτικά μέσα από τη φωτιά των γεγονότων.

Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 25 σχόλια

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2014 στις 3:14 π.μ.

Ειχε γραφτει χτες οτι οι κατοικοι ειναι εναντια στην κατασκευη γηπεδου αλλα δεν ειναι εναντιοι στην κατασκευη γηπεδου αλλα σε θεματα που σχετιζονται με το αλσος και αρθρα των νομοσχεδιων.
Το να γραφει καποιος/α τετοιο ψεμα προκαλει απο μονο του βια.
Το εγραψε μια Πενυ Μακρη σε σαιτ της Αεκ και καλουσε για σημερα τον κοσμο να κατεβει.
Απο την αλλη δεν πιστευω ότι υπαρχει ιδιωτικος στρατος αλλα ιδιωτικοι στρατιωτες που επηρεαζουν αλλους οπως και χρυσαυγιτες/λαος.

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2014 στις 3:58 π.μ.

200 ήτανε οι Αεκτζήδες σημερα λεγεται.
Χτες ητανε 800 λεγανε τα σαιτ.
Αρα λιγοι πηγανε σε σχεση με το ολον.

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2014 στις 10:54 π.μ.

Η κα Δούρου κι ο Σύριζα τι λένε για όλα αυτά; Νομίζω ότι στη Ν. Φιλαδέλφεια βγήκε ο δικός τους συνδιασμός ή κάνω λάθος;

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2014 στις 2:05 μ.μ.

Τι εχει να πει αραγε για ολα αυτα ο Παντζας,ο Στρατουλης κ ο Συριζα που εδωσε τα χερια με τον Μελλισανιδη?

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2014 στις 5:47 μ.μ.

Πολύ καλή ανάλυση. Το αίσχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πουλάει τους αγωνιστές του σε κάθε επίπεδο. Αυτό όμως είναι κραυγαλέο. Αν αύριο βρεθεί ο Α. Βασιλόπουλος σε κανένα χαντάκι ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα πει; Θα μιξοκλαίει για τη δημοκρατία που χάθηκε.. Ήξερε να στηρίζει και πολύ καλά έκανε τη Κούνεβα που δέχτηκε επι΄θεση από τον υπόκοσμο των αφεντικών. Τώρα που ο δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται επίθεση από τραμπούκους κάνει τη πάπια. Και κατα τα άλλα θα τα βάλει με το κεφάλαιο!

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2014 στις 6:33 μ.μ.

Nα πάρουν άμεση και ξεκάθαρη -παντελονάτη θέση οι σύνδεσμοι οπαδών της ΑΕΚ και ιδιαίτερα η ORIGINAL 21,χωρίς μα μου και μισόλογα,για την τραμπούκικη,άνανδρη φασιστική επίθεση στον ελεύθερο-αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο "στρούγκα¨".Την καταδικάζετε, ναι η όχι μάγκες? R.B.

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2014 στις 10:38 μ.μ.

Να μην ξεχναμε επισης οτι το γηπεδο της Αεκ διαλυθηκε εξαιτιας του οτι μπηκε στο φακελο των Ολυμπιακων αγωνων και στη συνεχεια αφου το διελυσαν βαλανε το γηπεδο του Ολυμπιακου .
Ετσι καταστραφηκε το γηπεδο της Αεκ.

Σωστα οσα λεμε αλλα οταν αδικουνται και οι αλλοι συνεχεια δεν πρεπει να κανει την παπια το κινημα.Γιατι ετσι στηριζει παλι τα συμφεροντα απο την αναποδη.

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2014 στις 12:21 π.μ.

Φυσικα ειναι καταδικαστεα τα πεσιματα και οι αντισυγκεντρωσεις.
Και μαλιστα η πρωτη εγινε χωρις να δηλωθει σαν τετοια.
Αυτος που εκανε το σχολιο για την καταστροφη του γηπεδου της Αεκ
και το φακελο των Ολ.αγ.

ΥΕΝΕΔ
23 Ιουνίου 2014 στις 4:27 μ.μ.

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι αυτοί που μέχρι τώρα έχουν βγει μπροστά και τα βάζουν με τη μαφία των γηπέδων είναι συριζαίοι, ανταρσυανοί και αντιεξουσιαστές. Αν έχουν βγει και κκέδες, να μας το πουν για να τους πούμε μπράβο. Αν πάλι δεν έχουν βγει ας πάψουν να το παίζουν επαναστάτες από το πληκτρολόγιο. Αν και απ'ότι φαίνεται, από δω και πέρα η επανάσταση του ΚΚΕ θα είναι οι ανακοινώσεις του Κουτσούμπα

Ανώνυμος
24 Ιουνίου 2014 στις 2:29 μ.μ.

@YENEΔ
Για δείξε μας λίγο απ' αυτή την αντίσταση εναντίον της μαφίας των γηπέδων που κάνουν η κα Δούρου, ο Στρατούλης και όλοι οι υπόλοιποι.... ΄Οχι με ανακοινώσεις όμως, αλλά με πράξεις. Για να το δούμε κι εμείς γιατί απ' ό,τι φαίνεται μόνο εσύ το .... ξέρεις . Εμείς δεν το βλέπουμε.

ΥΕΝΕΔ
24 Ιουνίου 2014 στις 6:40 μ.μ.

Η διαφορά ενός κκε από τους υπόλοιπους αριστερούς είναι ότι έχει εκχωρήσει την εκπροσώπηση και τελικά την αντικατάστασή του από το Κόμμα. Γι'αυτό όταν ακούει τη λέξη "συριζαίος" πάει το μυαλό του στη Δούρου, στο Στρατούλη.... Νομίζει ότι στο σχόλιό μου αναφερόμουν σε αυτούς. Δεν μπορεί να πάει το μυαλό του ότι υπάρχουν απλοί άνθρωποι που πολλές φορές με προσωπική πρωτοβουλία, χωρίς κομματική κάλυψη και πιθανό και χωρίς κομματική στήριξη συμμετέχουν σε ό,τι κινείται δίπλα σε άλλους αγωνιστές από άλλους χώρους. Για τον απλό κόσμο μιλάω φίλε μου. Και αν κάποιοι δηλώνουν συριζαίοι δεν είναι γιατί πιστεύουν ότι ο συριζα είναι ένα κόμμα καλύτερο από άλλα, αλλά γιατί κουβαλάει μέσα του την ιδέα της ενότητας της αριστεράς. Μια αριστερά που δοκιμάζεται και θα δοκιμαστεί ακόμη περισσότερο σε λίγο στην προσπάθειά της να διατηρήσει την ψυχή της, αλλά τι να λέμε τώρα; Ακούνε τα ντουβάρια; Αυτοί ακούνε για κόμματα και νομίζουν ότι είναι ποδοσφαιρικές ομάδες και αρχίζουν την κουβέντα για το τι είπε ο ρονάλντο, πώς σκόραρε ο μέσι, πώς έκανε τη ντρίμπλα ο νεϊμάρ. Μ'ένα τηλεκοντρόλ στο χέρι παρακολουθούν από το mega και τον antenna τι είπε ο τσακαλώτος, τι είπε ο γλέζος και τέλος ακούνε την επαναστατική ανακοίνωση της ημέρας από τον κουτσούμπα και ευτυχισμένοι πηγαίνουν για ύπνο χαρούμενοι που για άλλη μία ημέρα το κομμουνιστικό κόμμα φάνηκε αλύγιστο και αδάμαστο

Ο οπαδός του κκε δε ζητάει πολλά. Δε θέλει να ζορίζει το μυαλό του. Θα γίνει ό,τι έχει προετοιμαστεί από την ηγεσία. Θέλει η ηγεσία να κάνει δύο φορές το γύρο της Ομόνοιας; Θα τον κάνουν δύο. Θέλει να γίνει λίγο πιο επαναστατική και να τον κάνουν τρεις; Θα τον κάνουν τρεις. Πετάει ο γάιδαρος , θα πει η ηγεσία; Πετάει θα πούνε κι αυτοί. 70 χρόνια λέγαμε βλακείες ότι πετάει ο γάιδαρος, θα πει η ηγεσία; 70 χρόνια λέγαμε βλακείες θα πούνε κι αυτοί.

Ανώνυμος
24 Ιουνίου 2014 στις 10:27 μ.μ.

@ΥΕΝΕΔ
Είσαι άδικος και το ξέρεις. Αν οι κομμουνιστές είχαν εκχωρήσει την εκπροσώπησή τους στην ηγεσία του κόμματος, θα κάθονταν σπίτι τους και δε θα αγωνίζονταν. ΄Οπως κάνουν οι συριζαιοι. Το ξέρεις πολύ καλά αυτό, το ξέρει κι ο Τσίπρας και το στηλίτευσε στην Κ.Ε σας. Τώρα για το ότι εσύ διαφωνείς με τον τρόπο που αγωνιζόμαστε, δικαίωμά σου δε θα αντιπώ. Αλλά όχι να τραβάς μια γραμμή και να διαγράφεις ό,τι έχει προσφέρει το ΚΚΕ σ' αυτό τον τόπο γιατί πεισμώνεις που δεν το έχει κάνει ο σύριζα. Κι αλήθεια, δεν υπάρχει φαίνεται δημοκρατία στο κόμμα σας, ούτε αποφασίζετε εσείς ποιος θα είναι η ηγεσία σας αφού είστε τόσο αποστασιοποιημένοι απ' αυτήν και δεν δίνετε σημασία στο τι κάνει και στο τι λέει και τη νιώθετε σαν ένα ξεχωριστό σώμα. ΣΥ ΕΙΠΑΣ.
Ναι, χαίρομαι που το ΚΚΕ είναι αδάμαστο κι αλύγιστο. Εσύ που θες το σύριζα, μαλακοπίτουρες και κωλοτούμπες , κράτα τον έτσι. Προσωπικά αδιαφορώ για το τι είναι ο σύριζά σας. Να μην ξανακάνει κακό στο ΚΚΕ όπως το 1990 αυτό θέλω μόνο. Το τι θα πάθει ο σύριζα δε με ενδιαφέρει.
Και το αν θα κρατήσει την ψυχή της η αριστερά σου, εξαρτάται από εσάς τους ίδιους και την ηγεσία σας. Αλλά τι λέμε τώρα; Εσείς ήδη νιώθετε αποστασιοποιημένοι απ' την ηγεσία σας μιας και αυτή αποφασίζει κι οχι εσείς. Οπότε το ξεπούλημα στο διάβολο είναι μάλλον γεγονός. Ας προσέχατε.
Δε θέλει να ζορίζει το μυαλό του ο οπαδός του ΚΚΕ και θέλει ο του σύριζα; Αυτό προσπαθείς να μας πείσεις ότι συμβαίνει; Και πού είναι ο οπαδός του Σύριζα; Δεν τον έχω δει πουθενά. Εκτός αν καπελώνετε όλες τις εκδηλώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς όπως προσπαθήσατε να καπελώσετε και τις φοιτητικές εκλογές, μιλώντας για νίκη της αριστεράς έτσι στο φλου κι ανέμελο. Αν ναι, ωραίους οπαδούς έχετε. Κρατήστε τους να μη σας φύγουν. Που θα σας φύγουν οι περισσότεροι όταν θα δουν ότι δεν έχετε να τους δώσετε. Γιατί γι'αυτό ήρθαν οι περισσότεροι σε σας. Το ξέρετε κι αυτό πολύ καλά.

Ανώνυμος
24 Ιουνίου 2014 στις 10:30 μ.μ.

Α, και που είσαι ΥΕΝΕΔ; Δε μας έδειξες καθόλου πώς γίνεται αυτή η αντίσταση απ' τους συριζαίους με πράξεις κι όχι με λόγια. ΄Αντε να στη βγάλω την ηγεσία σας αφού τη νιώθεις τόσο άκυρη και ξένη. Εκτός αν σκέφτεσαι να καπελώσεις και την εκδήλωση των κατοίκων της Φιλαδέλφειας που διαμαρτύρονται. Παλιά σας τέχνη κοσκινο.

ΥΕΝΕΔ
25 Ιουνίου 2014 στις 1:11 π.μ.

Αυτά καταλάβατε; Καληνύχτα.
Και μια που μιλάμε για ομάδες, προκριθήκαμε στους 16. Καλή τηλεθέαση

Ανώνυμος
25 Ιουνίου 2014 στις 5:50 π.μ.

@ΥΕΝΕΔ
Αυτά μας έδωσες να καταλάβουμε. Καληνύχτα και καλή τηλεθέαση. Απ' ό,τι βλέπω είσαι κολλημένος ΚΑΙ στην τηλεόραση ώστε να μας δίνεις πληροφορίες για το τι παίζει.
ΥΓ. Πάντως ωραίο το κολπάκι σου. Δεν απαντάς στις ερωτήσεις, δεν μας έδειξες από πού φαίνεται ότι οι συριζαίοι αγωνίζονται, το παίζεις μάγκας και .... υπεράνω , και σηκώνεσαι και φεύγεις. Παλιά σας τέχνη κόσκινο.

Ανώνυμος
25 Ιουνίου 2014 στις 8:16 π.μ.

Η Δούρου βρε παιδιά, τί λέει για όλα αυτά? Γιατί δεν πρόλαβε να εκλεγεί και άρχισε τις συνεννοήσεις με τον Μελισσανίδη!!! Συμφώνησε ή όχι με τον Μελισσανίδη, για τα πλάνα του και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στη Ν. Φιλαδέλφεια και όχι μόνο? Χοντραίνει πολύ το δούλεμα από τους συριζαίους. Αντί να απολογηθούν, ζητάνε και τα ρέστα!!!! Αυτό θα πεί αυριανισμός!! Μανώλης

Ανώνυμος
25 Ιουνίου 2014 στις 1:50 μ.μ.

25 Ιουνίου 2014 - 8:16 π.μ.
Μα η Δούρου είναι στην ηγεσία. Διάβασε καημένε τι λέει ο ΥΕΝΕΔ. Δεν έχει σημασία τι λέει η ηγεσία τους. ΄Η τι κάνει. Το ζήτημα είναι ότι υπάρχουν απομονωμένα στοιχεία στο Σύριζα -ένα εδώ και ένα στην Θεσσαλονίκη π.χ. - που βάζουν την ψυχή τους για την ενωμένη αριστερά. Ε, μα και συ κάθεσαι μπροστά στην ΤV και ακούς τι λέει η Δούρου, ο Τσακαλώτος, ο Τσίπρας. Αντί να βγεις στους δρόμους να ψάξεις να βρεις τους συριζαίους που δίνουν την ψυχή τους στο κίνημα. Κι αν δε βρεις τους συριζαίους που έχουν βγει στο δρόμο, αν βρεις ένα πεντακοσάρικο απ' την εποχή της δραχμής εκεί κάπου στους Αμπελόκηπους ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ.

αντιρρησίας
25 Ιουνίου 2014 στις 6:47 μ.μ.

Το ξέρεις ότι δεν πρέπει να συνομιλείς με ηλίθιους. Το ξέρεις ότι η συναναστροφή με τον ηλίθιο είναι επικίνδυνη, γιατί αναγκαστικά κατεβαίνεις επίπεδο και έρχεσαι ένα βήμα πιο κοντά στην ανοησία. Κι ενώ το ξέρεις αυτό και θέλεις να το αποφύγεις, δεν αντέχεις να βλέπεις ανθρώπους που αντί να ανταλλάσσουν επιχειρήματα αναμασούν όλες τις ανοησίες με τις οποίες τους έχει τροφοδοτήσει η «φωτισμένη» πολιτική ηγεσία τους και η μπροσούρα – πλέον – εφημερίδα τους. Έτσι, μπαίνεις για μια άλλη φορά στη διαδικασία να μιλήσεις – όχι για να τον πείσεις – αλλά για να μη νομίζει ότι είναι μόνος του σ’ αυτή την ακατάσχετη παράθεση τετριμμένων παπαγαλισμών.

Κι ενώ εσύ προσπαθείς να μεταφέρεις αγωνίες και ανησυχίες που αφορούν και το δικό σου ιδεολογικό χώρο, πάντα με αμφιβολίες, πάντα με ανησυχία, πάντα όμως και με μια κρυφή ελπίδα ότι κάτι επιτέλους μπορεί να συμβεί, έρχεται αυτός από τη μεριά του ακίνητος (ως να μην είναι επαναστάτης) , μακάριος (ως να μην θίγεται από ό,τι συμβαίνει γύρω του), σίγουρος (ως να μην έχει διαβάσει ποτέ ιστορία), αυτάρκης (ως να εκπροσωπεί εκατομμύρια), ειρωνικός (με την πιο κάκιστη εκδοχή του χιούμορ), ανακριτής (πες μας με ποιον είσαι σε ρωτάει, λες και η υποστήριξη σε ένα κόμμα πρέπει να είναι παντοτινή και αιώνια) και παίζει την κασέτα που του έδωσαν,

Σίγουρος ότι δεν υπάρχει ελπίδα επιτυχίας για κανένα άλλο δρόμο εκτός από αυτό που προτείνει ( σαν να ξεχνάει την παταγώδη κατάρρευση των συστημάτων που υποστήριζε) , κριτής και χλευαστής των άλλων προσπαθειών που συμβαίνουν στη Λατινική Αμερική (ενώ από την άλλη μεριά, θεωρεί θετικό το καθεστώς της Βόρειας Κορέας), μιλάει για λαϊκές συμμαχίες (κάνοντας τα μέλη του κόμματος μοναχικές και ανέξοδες πορείες), καταγγέλει, συκοφαντεί και λοιδωρεί ο,τιδήποτε αυθόρμητο δημιουργώντας την τρομακτική υποψία σε κάθε απλό αγωνιστή ότι κάποια στιγμή θα βρει το Κόμμα μπροστά και απέναντί του.

Τους αποκάλεσες, ΥΕΝΕΔ, ντουβάρια. Άλλοι παλιότερα τους είχαν πει πρόβατα και άλλοι μοσχάρια. Σίγουρα ένα θέμα που υπάρχει είναι το χαμηλό πνευματικό επίπεδο, αλλά γνώμη μου είναι ότι τουλάχιστον στα υψηλά κλιμάκια της ηγεσίας, αυτό που έχει συντελεστεί είναι μια σεχταριστική οργάνωση μασονικού τύπου με μοναδικό σκοπό την πολιτική τους επιβίωση και μακροημέρευση. Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο γενικότερο πολιτικό σκηνικό, πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι το Κόμμα δε θα μπορέσει ποτέ – με τέτοιες μεθόδους – να γίνει λαϊκό κίνημα. Αν κάποτε το ΕΑΜ μπόρεσε να το πετύχει, το έκανε γιατί ένωσε τους ανθρώπους που αγωνιούσαν και ήθελαν να αντισταθούν και δεν τους χώρισε σε πραγματικούς κομμουνιστές και μιάσματα

ΥΓ. Μετά από όλα αυτά, περιμένω το συμπαθή πλην τάλα Μανώλη να με πει αυριανιστή και χρυσαυγίτη. Ο καθένας βλέπει μέχρι εκεί που του επιτρέπει το μυαλό του ή μέχρι εκεί που θέλει να δει

Ανώνυμος
25 Ιουνίου 2014 στις 9:05 μ.μ.

Ε, ψιτ, πού είσαι αντιρρησία; Αν το ΚΚΕ έκανε μοναχικές πορείες και ήταν σεχταριστικό -δηλαδή το είχε βάλει ο λαός στην άκρη-δεν θα έμπαινες στον κόπο να γράψεις ολόκληρο σεντόνι γι' αυτό το κόμμα λοιδορώντας το. ΄Η καταβάλλοντας φιλότιμη προσπάθεια τουλάχιστον να το λοιδορήσεις. Εγώ να δεχτώ ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις απ' το αντιΚΚΕ σου σύνδρομο. Αλλά μωρέ αδερφάκι μου αν νομίζεις ότι βρίζοντάς μας ή προσπαθώντας να μας μειώσεις ή γραφοντας κάποιες γενικούρες -μπούρδες θα τις έλεγαν άλλοι και πολύ σωστά- ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ε, είσαι ψώνιο πρώτης γραμμής. Τόσο ψώνιο όσο και τα στελέχη που έφυγαν κλοτσηδόν το 90 που νόμιζαν ότι έπρεπε να υπακούσουμε σ' αυτά και να διαλύσουμε το ΚΚΕ. Τόσο που αρχίζω και αναρωτιέμαι αν δεν είσαι ένα απ' αυτά τα στελέχη.

Πού 'σαι ΥΕΝΕΔ; ακόμη να μπεις να μας δείξεις τους συριζαίους που είναι στους δρόμους με πόνο ψυχής να παλεύουν για την αριστερά της καρδιάς τους. Εξαφανίστηκες μωρέ αδερφάκι μου. Ανοιξε η γη και σε κατάπιε; Εσύ αντιρρησία μήπως ξέρεις τίποτα; Για την εξαφάνιση του ΥΕΝΕΔ λέω. ΄Οχι λέω απλώς.

ΥΕΝΕΔ
26 Ιουνίου 2014 στις 11:14 μ.μ.

Μετά από τις αποστομωτικές απαντήσεις των συντρόφων, μάζεψα τα κομμάτια μου και αποφάσισα να επανέλθω κάνοντας δύο χαζές ερωτήσεις: Α) Ο Βασιλόπουλος, που δέχεται τα πυρά της μαφίας των γηπέδων, με ποιο κόμμα εκλέχτηκε; Β) Προτίθεται το ΚΚΕ να βοηθήσει τον κόσμο που αγωνίζεται ή αρκεί η ανακοίνωση του Κουτσούμπα για να ματαιώσει τα σχέδια του Μελισσανίδη;

Ανώνυμος
27 Ιουνίου 2014 στις 11:12 π.μ.

@YENEΔ
Βρε καλώς τον!!! Πάλι παραπονουμενος. Δεν σου αρέσουν οι απαντήσεις μας. Δεν περιμέναμε τίποτα άλλο από έναν συριζαίο. Εσείς ευχαριστιέστε μόνο αν σας πούμε "ναι, θα σας βοηθήσουμε να γίνετε κυβέρνηση". Μην περιμένεις κάτι τέτοιο. Αλλά τουλάχιστον εμείς σου απαντάμε. Ε, δεν μπορούμε να πούμε και για σένα το ίδιο.
Στις "χαζές" σου ερωτήσεις τώρα. Ο Βασιλόπουλος. Με το σύριζα δεν έχει εκλεγεί; Αν κάνω λάθος πες το μου. Και σε ρωτάω τώρα κάτι χαζό κι εγώ. Ε, να μην απαντάς μόνο εσύ με ερωτήσεις. Πού είναι η κριτική του κ. Βασιλόπουλου στο κόμμα του για το ότι έδωσε τα χέρια με τον κ. Μελισσανίδη; Εκτός αν συμφωνεί με αυτό οπότε τι μας παριστάνει ότι είναι με την επιτροπή πολιτών; Και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα δεν γίνεται να είσαι. Ψέματα; Δεύτερη χαζή ερώτηση. Πού είναι οι ορδές των συριζαίων που τον ψήφισαν; Απ' ό,τι μαθαίνω -γιατι κάθομαι κοντά αλλά όχι στη Φιλαδέλφεια- τα άτομα που μαζεύονται είναι καμιά τρακοσαριά. Λάθος τα μαθαίνω; Και τι κάνει ο κ. Βασιλόπουλος για να κινητοποιήσει τον κόσμο που μόλις πριν λίγο καιρό τον εμπιστεύτηκε να τον διοικεί; Μήπως τελικά και η κινητοποίηση στη Φιλαδέλφεια-εκ μέρους του σύριζα- δεν είναι για το πάρκο αλλά ένα προπέτασμα για να φτάσει πιο κοντά στο στόχο του να γίνει κυβέρνηση; Οπότε δε θέλει πραγματικά να κινητοποιήσει τον κόσμο απλώς να υπάρχει ένα μικρό κομμάτι αντιστασης για να γίνεται κουβέντα. ΄Αλλωστε ειναι και αντιφατικό. Ο επίσημος σύριζα να δίνει τα χέρια με το Μελισσανίδη κι ο ανεπίσημος να τον πολεμάει. Κάτι δεν κολλάει δε συμφωνείς; Τώρα για το ΚΚΕ. Εχει εκφράσει την άποψή του καθαρά για το γήπεδο της ΑΕΚ αλλά κι οτι πρέπει να γίνει γήπεδο, χωρίς να πειραχτεί το άλσος, όμως αυτό το γήπεδο όπως κι όλα τα γήπεδα να είναι ανοιχτά στο λαό για τον μαζικό αθλητισμό , και για την ΑΕΚ φυσικά , όχι όμως να ανήκουν στους ιδιώτες. Παλεύει για κάτι τέτοιο ο κ. Βασιλόπουλος; Δεν το έχω υπ' όψιν μου. Οπότε μην κατηγορείς την Λαϊκή Επιτροπή εκεί αν δεν έρχεται στις συγκεντρώσεις του Σύριζα. Δε μας ενδιαφέρει να σας βοηθήσουμε να γίνετε κυβέρνηση. Πιστεύω όμως ότι όπως κι εδώ η λαϊκή επιτροπή της περιοχής μου παλεύει για το δικό μας παρκο, να μη δοθεί στους ιδιωτες έτσι θα παλεύει κι εκεί. Δεν είναι απαραίτητο να συναντώνται οι εκδηλώσεις μας αφού δε στοχεύουν στο ίδιο πράγμα. Αλλα επιμένω. Αυτό που θα έπρεπε να ρωτάς είναι "πού είναι ο δικός σας κοσμος, οι συριζαίοι". Και τι κάνει το κόμμα σου. ΄Αποψή μου βέβαια.

Ανώνυμος
27 Ιουνίου 2014 στις 3:55 μ.μ.

@ΥΕΝΕΔ
Η αλήθεια είναι ότι το αλιευσα απ' το ίντερνετ από το συντονιστικό όπως έλεγε η ανάρτηση της επιτροπής κατοίκων Ν. Φιλαδέλφειας. Ξέρεις αν αληθεύει;

Κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ

Η νέα δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας είναι απούσα από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων, ενώ ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, που φέρεται να διαφωνεί με την κεντρική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-Μελισσανίδη, υφίσταται τις νουθεσίες του γραμματέα Βίτσα, που στάλθηκε για να συνετίσει τα μέλη του.

Και κεντρικά στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, σοβεί μια κρίση. Πέρα από το βουλευτή Β. Αποστόλου, που εξέφρασε τη διαφωνία του στη Βουλή, είναι πολλοί αυτοί (ακόμη και ο Γ. Μηλιός) που τοποθετούνται δημόσια ενάντια στα κρυφά παζάρια με τον Μελισσανίδη και στη σύναψη συμφωνίας μαζί του, ενάντια στη θέλητη του λαού της Φιλαδέλφειας. Το θέμα έχει φτάσει στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να αποδεσμευτούν από τη συμφωνία με τον Μελισσανίδη, να δηλώσουν την αντίθεσή τους συνολικά στο νομοσχέδιο και να σταματήσουν τη μαύρη προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση. Αλλιώς, θα αντιμετωπίσουν και αυτοί την οργή του λαού της Φιλαδέλφειας. Ο κόσμος έχει πάρει την υπόθεση στα χέρια του, δεν παραμυθιάζεται και δεν συγχωρεί.

Ανώνυμος
27 Ιουνίου 2014 στις 5:03 μ.μ.

Θεωρώ αδικαιολόγητο το θυμό και το φόβο των κατοίκων της Ν, Φιλαδέλφειας. Σε δυο μήνες η Δούρου (Σύριζα) αναλαμβάνει την Περιφέρεια, ο δήμαρχος της Ν. Φιλαδέλφειας είναι συριζαίος, ο λαός της Ν. Φιλαδέλφειας είναι αντίθετος στην εκποίηση του άλσους, τι άλλο χρειάζεται για να επιβληθεί η θέληση του λαού; Ετσι δε μας λέει ο Συριζα και για τα κεντρικά ζητήματα; Το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλαξει η κυβέρνηση. Ε, κι εδώ άλλαξε η διοίκηση της Περιφέρειας. ΄Ηρθε ο Σύριζα. ΄Αρα ο λαός μίλησε και νίκησε. Στις 25 ψήφισε στις 26 τους έδιωξε τους καταπατητές. ΄Η μήπως όχι; Να το ξαναδούμε απ' την αρχή κύριοι συριζαίοι;

ΥΕΝΕΔ
27 Ιουνίου 2014 στις 5:33 μ.μ.

Αυτό που δεν θα μπορέσετε να καταλάβετε ποτέ είναι ότι δεν υπάρχει σε πολύ μεγάλο μέρος της αριστεράς ταύτιση με συγκεκριμένο κόμμα και μην περιμένετε άλλο από μένα να υπερασπιστώ ένα κόμμα παρόλο που μπορεί να το ψηφίζω. Όλα και όλοι είναι υπό συνεχή αίρεση και μην νομίζετε ότι υπεκφεύγω. Ναι μεν χρειάζονται τα κόμματα, αλλά από την άλλη μεριά αντιλαμβανόμαστε και τα όριά τους που έχουν να κάνουν με το ένστικτο επιβίωσής τους μέσα σε αυτό το καθεστώς της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Η λύση - αν δοθεί - είναι σίγουρο ότι θα δοθεί από τον κόσμο στους δρόμους και αυτή η δράση δεν πρέπει να είναι στιγμιαία, αλλά πρέπει να είναι μια συνεχής διαδικασία ανατροπής από τη μια και ελέγχου από την άλλη. Η κοινοβουλευτική λύση - αν προκύψει - δε θα είναι τίποτα περισσότερο από μια αστική διαχείριση με κάποιες βελτιώσεις, αν ο κόσμος δεν επιβάλλει με την πάλη του κάτι διαφορετικό. Μη νομίζετε ότι δεν τα καταλαβαίνουμε όλα αυτά. Άλλο όμως αυτό και άλλο να περιμένεις στη γωνία και να ελπίζεις να πραγματοποιηθεί η απαισιόδοξη πρόβλεψή σου ακολουθώντας μια ακατανόητη για τον περισσότερο κόσμο πρακτική απομονωτισμού, όσο κι αν μιλάτε για λαϊκές συμμαχίες. Άρα, οι λαϊκές επιτροπές έπρεπε να είναι παντού μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο γιατί δε φαντάζομαι να αποδίδεις όλο τον κόσμο που συμμετέχει στις διαμαρτυρίες στο συριζα. Αυτό θα έκανε καλό τόσο στα κινήματα όσο και στις ίδιες. Τα ζητήματα μέσα στην αριστερά είναι πολλά και το δίκιο δεν το έχει μόνο ο ένας. Αν αυτό μπορούσατε να το αντιληφθείτε, όλα θα ήταν πολύ καλύτερα

Ανώνυμος
27 Ιουνίου 2014 στις 8:56 μ.μ.

@ ΥΕΝΕΔ
΄Οντως δεν μπορώ να σε καταλάβω ούτε εσένα ούτε τον κόσμο που μου λες ότι μπορεί να ψηφίζει κάτι και να μην το εμπιστεύεται. ΄Αμα δεν εμπιστεύομαι κάτι δεν το ακολουθώ. Και κυρίως δεν το ψηφίζω. Και πες μου αν εσείς που το ψηφίζετε δεν του έχετε εμπιστοσύνη, γιατί ζητάς απ' τον άλλο που δεν το ψηφίζει να συνεργαστεί και μαζί του; Δεν είναι λίγο αντιφατικό; Τα δικά σου αδιέξοδα δεν προσπαθείς να τα φορτώσεις σε άλλους, δεν θα πετύχεις τίποτα με αυτό. Απλώς θα κρύβεσαι απ' τον εαυτό σου. Λες ότι είμαστε αποκομμένοι. Ε, ωραία αφού είμαστε αποκομμένοι προχωρείστε χωρίς εμάς. Ο κόσμος εσάς θα ακολουθήσει που δεν είστε αποκομμένοι. Ποιο το πρόβλημά σας σ' αυτή την περίπτωση; Πάντως για μένα το ΚΚΕ δεν περιμένει στη γωνία. Παλεύει για αυτό που αυτό πιστεύει σωστό. Και τυγχάνει να το θεωρώ κι εγώ σωστό. Γιατί ντε και καλά πρέπει να υποταχτεί στο Σύριζα; Επειδή έτσι θέλει η πλειοψηφία του κοσμου; Μα πριν κάμποσο καιρό η πλειοψηφία του κόσμου ήθελε το ΚΚΕ ουρά του ΠΑΣΟΚ. Η πλειοψηφία του κόσμου είχε δίκιο; ΄Οχι, δεν αποδίδω όλο τον κόσμο που διαμαρτύρεται στο σύριζα. Αλλά δεν θέλω να γίνω κι εγώ ουρά του σύριζα. Ούτε πιστεύω ότι ο σύριζα θέλει τον κόσμο στον δρόμο. Δεν τον συμφέρει να υπάρχει κίνημα. Μπορεί να σου φαίνεται τρομερό αυτό που γράφω αλλά σε λίγο καιρό όταν θα είναι στην κυβέρνηση θα το δεις. Η λύση θα δοθεί σίγουρα στους δρόμους. Αλίμονό μας αν γίνει αλλιώς. Το 89 ο συνασπισμός επιβλήθηκε από πάνω. Απ' τις ηγεσίες. Τα αποτελέσματα γνωστά. Λάθος μέγα. Ο συνασπισμός του λαού πρέπει να επιβληθεί απ' τις βάσεις. Και μόνο μέσα απ' τη συμμετοχή στο κίνημα. ΄Οχι από εκβιαστικές παροτρύνσεις από τις ηγεσίες κάποιων κομμάτων. Για πες μου λοιπόν πού το απομονωμένο ΚΚΕ δεν έλαβε μέρος σε κινητοποιήσεις; ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΒΡΟΧΗ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙΣ ΑΝΈΒΑΛΑΝ. Ε, τώρα όχι, δε θέλω το κόμμα μου να παίρνει μέρος σε εκδηλώσεις του σύριζα. Τ' ομολογώ. Ούτε με πείθει το ότι αν ήμασταν όλοι μαζί και ή κάποιοι να καπελωνουν τους αλλους ή να υπάρχει φαγωμάρα μεταξύ μας θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Πιστεύω ότι το κίνημα για να πετύχει εκτός από μαζικό πρέπει να έχει και στόχους και στρατηγική. Αλλιώς κι η πλατεία των αγανακτισμένων, στην οποία συμμετείχα κι εγώ, θα είχε πετύχει. Κι εκεί μαζικά όλοι μαζί ήμασταν- με απαίτηση κάποιων να μην συμμετέχουν κόμματα ε;-αλλά χωρίς στόχους και χωρις στρατηγική. Και τι πετύχαμε; ΄Ενα τίποτα με μπόλικο καθόλου. Τις λαϊκές επιτροπές λοιπόν τις θέλω με τον υπόλοιπο κόσμο δεν τις θέλω όμως ουρά του Σύριζα. Εκεί διαφωνούμε. Δεν έχει σημασία όμως. Ο καθένας θα δώσει τον αγώνα του απ' το δικό του μετερίζι. Κι ο καιρός θα δείξει ποιος απ' τους δυο είχε δίκιο. Ραντεβού λοιπόν -όχι στα γουναράδικα, χα χα- αλλα ίσως σε μελλοντικούς κοινούς αγώνες. Με ίσους όρους όμως για όλους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger