Home » , » Θρησκευτικές "ευαισθησίες" του ΣΥΡΙΖΑ

Θρησκευτικές "ευαισθησίες" του ΣΥΡΙΖΑ

Από giorgis , Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 | 1:51 π.μ.

Του Γ. Γ. 

Αναγνώστης μας έστειλε μαιηλ και ζητάει να σχολιάσουμε αυτό που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «Αγιορείτικο Βήμα» και έχει να κάνει με την επιστολή που έστειλε ο βουλευτής του Σύριζα Γιάννης Αμανατίδης ο οποίος είναι και υπεύθυνος Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα, σε έναν ηγούμενο ενός μοναστηριού του «αγίου» όρους και με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήρια του κόμματος του γιατί πέθανε ένας καλόγερος.

Αναλυτικά η επιστολή που έστειλε αναφέρει:

«Πανοσιολογιώτατε,

Δεχθείτε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την εκδημία του μακαριστού Γέροντα Μωυσή Αγιορείτη, ο οποίος κοσμούσε τις τάξεις της σεβάσμιας αδελφότητάς σας ως Γέροντας της Καλύβης Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου της Ι. Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος.

Ο μακαριστός υπήρξε συνεχιστής της μακράς παράδοσης των Αθωνιτών λογίων, που με τη γραπτή και προφορική μαρτυρία τους μετέφεραν στον κόσμο όψεις της αγιορείτικης πνευματικότητας και βοήθησαν στη γνωριμία με την Αγιώνυμη Πολιτεία.
Θα παραμείνει στη μνήμη μας χάρη στο πλούσιο συγγραφικό και κηρυγματικό έργο του.

Mε σεβασμό και εκτίμηση

Αμανατίδης Γιάννης,
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Α΄ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ -Υπεύθυνος Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα
Λυκόπουλος Μάκης, Υπεύθυνος Θεματικής Θρησκευμάτων».

Πραγματικά, τώρα τι μπορεί να σχολιάσουμε στα σοβαρά; Εδώ καθημερινά πεθαίνουν τόσοι αγωνιστές που έχουν δώσει την ζωή τους για να απαλλαγούμε απ’ την βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Τέτοια «ευαισθησία» από τον Σύριζα δεν είδαμε.

Ρε μπας και το κόμμα της Κουμουνδούρου πάει να αποτινάξει από πάνω του όσα του χρέωσε οι «φωτισμένος ποιμένας» δεσπότης Πειραιά Σεραφείμ και μετά το Το "προσκύνημα" της Ρένας Δούρου στο "Αγιο" Ορος στο οποίο το στέλεχος του Σύριζα είχε κάνει αναφορά στην «αναντικατάστατη προσφορά του Αγίου Ορους ανά τους αιώνες», και  στις προοπτικές στήριξης του  από  το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση,  …. έχει μπει σαν στόχος στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εκτός απ’ τα διαπιστευτήρια στην αστική τάξη της χώρας μας να δώσει και ..εξετάσεις στους ρασοφόρους αναζητώντας τις ψήφους του «ποιμνίου» τους; 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

Ανώνυμος
10 Ιουνίου 2014 στις 3:30 π.μ.

Την Τήνο θα τη γλυτώσει ο Τσίπρας το 15Αύγουστο? Η μπορεί να πάει για μπάνια και επι τη ευκαιρία να ανάψει και κανά κερί? Έχει και καλές ψαροταβέρνες στην Τήνο, εφάμιλλες και καλύτερες του Πειραιώς.

Ανώνυμος
10 Ιουνίου 2014 στις 6:14 π.μ.

Η φωτο παντως δεν ειναι τωρινη.

Ανώνυμος
10 Ιουνίου 2014 στις 2:31 μ.μ.

Για τον συγκεκριμένο ρασοφόρο:

".....ο ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως έχει κάνει ανενόχλητος, στα μουλωχτά, στροφή ακόμη και στην υπόθεση του Βατοπεδίου, δεδομένου ότι στην εκκωφαντική σιωπή του για το ξεχασμένο θέμα που εκκρεμοδικεί, προστέθηκε (4.6) και η υμνητική κομματική ανακοίνωση (!) για το θάνατο ενός ολότελα άγνωστου στο ευρύ κοινό Αγιορείτη (οσίου Μωϋσή). Πέρα από το αυτόνητα εξωφρενικό και υποκριτικό της κίνησης, ο υπερσυντηρητικός αυτός μοναχός είχε επικρίνει την εισαγωγή της Δημοτικής στη Θ.Λειτουργία (22.1.2010-”Ορθ. Τύπος” «Σκανδαλίζουν αι καινοτομίαι») και ήταν ‘συνήγορος’ του Εφραίμ: «…η υπόθεση της ιεράς μονής Βατοπαιδίου δεν αποτελεί σκάνδαλο, αλλά ήταν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο με αλλότριους σκοπούς. Ήταν μία καλοστημένη ιδιοτελής σκευωρία, που δυστυχώς παρέσυρε πολλούς πολύ..».......".

http://roides.wordpress.com/2014/06/08/7june14/

Λ.

Ανώνυμος
10 Ιουνίου 2014 στις 10:41 μ.μ.

"Θου κύριε φυλακή τω στόματί μου". Δάσκαλος είναι ο Αμανατίδης, υπεύθυνος θρησκευμάτων απ το κόμμα του είναι, προαλείφεται για κάτι παραπάνω. Αντε Γιάννη κι όταν φτάσεις στο υπ. παιδείας μην ξεχάσεις να εισάγεις στα σχολεία τη ζωή του γέροντα Παίσιου. "Αριστερούλη"....

Ανώνυμος
11 Ιουνίου 2014 στις 1:03 π.μ.

Φαίνεται πως δεν γνωρίζατε καλά τη ζωή και τον χαρακτήρα του γέροντα (και όχι οσίου) Μωυσή... Πράος, γαλήνιος (παρά τα σοβαρότατα προβλήματα υγείας που είχε), διαλλακτικός και πολύ καταδεκτικός προς όλους ήταν ο πολυγραφότατος αυτός μοναχός...

Ανώνυμος
13 Ιουνίου 2014 στις 5:23 μ.μ.

Προς ανώνυμο 11/06 1:03
Ξέρω τις ζωές πολλών άλλων μη μακαριστών, που δεν είναι πολυγραφότατοι. Γράφουν τη δική τους καθημερινή ιστορία στην πραγματική ζωή, παλεύοντας, προσπαθώντας και δίνοντας μάχες για το δίκαιο, σε τούτη τη ζωή. Είναι εξίσου καταδεκτικοί, διαλλακτικοί και άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Που όταν τους χρειαστείς είναι εκεί. Δεν απομονώνονται σε "άλλους κόσμους" περιμένοντας τη δευτέρα παρουσία να τους δικαιώσει. Καληνύχτα Κεμάλ.....

Ανώνυμος
15 Ιουνίου 2014 στις 6:13 μ.μ.

Ετσι και ελεγε κατι αναλογο το ΚΚΕ τι θα γινοταν στα μεσα προπαγανδισης της σοσιαλδημοκρατιας ;;;;
Τουλαχιστον χαμος νομιζω.
Τωρα ομως για τον επαναστατικο(χαχα) Συνασπισμο Ριζοσπαστικης Αριστερας αβαβα. μμμμμμαλιστα...
Το οτι η πιο συριζαιηκη εφημεριδα ειναι η Kontra news του Κουρη(Αυριανη) ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ
ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΑΝ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΩΣΕΙΣ;
Μαλλον γιατι οντως εχει δικιο το ΚΚΕ οτι ο ορος πλεον αριστερος δεν σε συνδεει με τον μαρξ αλλα με τον παπανδρεου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger