Home » , » ΚΚΕ: Δεν διδάσκεται από την κρίση και την κρίση του

ΚΚΕ: Δεν διδάσκεται από την κρίση και την κρίση του

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 | 12:09 π.μ.

Πηγή: Δημήτρης Γρηγορόπουλος - "Πριν"

Το ΚΚΕ στην εκτίμηση του για τις ευρωεκλογές της 25ης Μάη 2014 διαπράττει σχετική λαθροχειρία. Συγκρίνει το αποτέλεσμα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του 2014 με το αποτέλεσμα των βουλευτικών του Ιούνη του 2012.
Στη σύγκριση αυτή το ΚΚΕ εμφανίζεται να έχει σημαντική άνοδο σε ποσοστά και ψήφους: 6,1% και 347.817, το 2014 - 4,5% και 277.227, το 2012.

Πολιτικά ορθότερο όμως είναι να συγκρίνει τα αποτελέσματα των ευρω-εκλογών του 2014 με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2009, με κριτήριο τη σχετική χαλαρότητα της ψήφου στις ευρωεκλογές.
Στη σύγκριση αυτή το ΚΚΕ εμφανίζει σαφώς μειωμένο ποσοστό και αριθμό ψήφων: 6,1% και 347.817 σπς ευρωεκλογές του 2014 έναντι ποσοστού 8,35% και 428.283 ψήφων στις ευρωεκλογές του 2009. Βέβαια, οι ευρωεκλογές του 2014 προσομοιάζουν με βουλευτικές εκλογές λόγω του έντονα διλημματικού ή και δημοψηφισματικού χαρακτήρα που προσέδωσε σ' αυτές ο νέος δικομματισμός, χωρίς όμως να χάσουν εντελώς το στοιχείο της χαλαρότητας.

Με αυτόν το συμψηφισμό κριτηρίων η πολιτική εκτίμηση του ΚΚΕ ότι τα ποσοστά του στις ευρωεκλογές εκφράζουν τάση επανασυσπείρωσης δεν επαληθεύεται.
Απ' τη συγκριτική εξέταση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών του 2009 (8,35) των βουλευτικών εκλογών του 2009 (7,54), των βουλευτικών εκλογών του 2012 (4,50) και των ευρωεκλογών του 2014 (6,1) συνάγεται ότι το ρήγμα που προκάλεσε στο ΚΚΕ στις εκλογές του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρείται ενεργό με περιορισμένη αποκατάσταση. Αν και το ΚΚΕ υπερθεματίζει για την τάση επανασυσπείρωσης στις τάξεις του, δεν θριαμβολογεί.

Στην αποτίμησή του επιχειρεί μια διαλεκτική σύνθεση του θετικού και αρνητικού στοιχείου και περιγραφή του πολιτικού συσχεπσμού και των προοπτικών του. Στα θετικά κατατάσσει την «τάση επανασυσπείρωσης» στις γραμμές του, την καταγραφή της λαϊκής δυσαρέσκειας απέναντι στην αντιλαϊκή διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το γεγονός ότι «σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ επένδυσαν σ' αυτή την επιλογή [του ΣΥΡΙΖΑ] έναν αριστερό προσανατολισμό». Εκτιμά όμως ότι «συνολικά υπάρχει πισωγύρισμα στη λαϊκή συνείδηση, μεγαλύτερη συντηρητικοποίηση».

Κατά το ΚΚΕ, η άρχουσα τάξη και το σύστημα διαθέτουν ακόμα σοβαρές εφεδρείες και δημιουργούν νέα αναχώματα στη ριζοσπαστικοποίηση. Σ' αυτή την κατεύθυνση ενισχύεται η τάση υποκατάστασης του αισθητά αποδυναμωμένου ΠΑΣΟΚ απ' τον ΣΥΡΙΖΑ, η κινητικότητα αλλά και η δυνατότητα συσπείρωσης δυνάμεων στον κεντροαριστερό χώρο (Ελιά και ιδίως Ποτάμι). Το χείριστο στοιχείο της ενίσχυσης και συ-ντηρητικοποίησης του αστικού πολιτικού συστήματος είναι το υψηλό ποσοστό της ΧΑ.

Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν συνειδητοποιεί ότι παρά την υπερεκτίμηση της «επανασυσπείρωσης» των οπαδών του, με τα ποσοστά και κυρίως την πολιτική της αυτοπεριορίζεται σ' έναν περιθωριακό ή και αρνητικό πολιτικό ρόλο.Έχει προσαρμοστεί σε άτυπη «εκεχειρία» με την άρχουσα τάξη. Αρκείται σε περιορισμένες διεκδικήσεις, δεν συμμετέχει ή και αντιδρά σε προωθημένους αγώνες και στόχους, αποσπώντας όλο και συχνότερα τους αστικούς επαίνους για τη «σοβαρότητα» και τη «σταθερότητά» του.

Επιστρατεύει εμφυλιοπολεμική λογική και πρακτική κατά των ετερόδοξων αριστερών δυνάμεων, αποκαλώντας ακόμη και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ «συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ». Υποχωρεί σ' έναν ανίατο σεχταρισμό απέχοντας ακόμη και από κοινές διαδηλώσεις...
Δεν αναλύει τα αίτια της πολιτικής του κρίσης (ίσως μετά δεκαετίες), αφού δεν παραδέχεται ότι αντιμετωπίζει κρίση ή βαυκαλίζεται ότι την έχει υπερβεί. Αποδίδει την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ηγεμόνα των αριστερών κοινωνικών δυνάμεων απλώς στους σχεδιασμούς και τη στρατηγική του κεφαλαίου για τη συγκρότηση ενός νέου διπολισμού, αποσιωπώντας τις δικές του ευθύνες και ανεπάρκειες και τις ευθύνες της ριζοσπαστικής Αριστεράς γενικότερα.

Η Αριστερά σε συνθήκες οξύτατης κρίσης δεν έχει κατορθώσει να εμφυσήσει έναν αριστερό προσανατολισμό στον αυθόρμητο ριζοσπασπσμό των μαζών. Αυτό το κενό καλύπτουν κυρίως η ρεφορμιστική επαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς, το νέο φασιστικό κήρυγμα της ΧΑ.

Η κρίση του ΚΚΕ, ιδίως μετά το «βρόμικο 1989», δεν είναι συγκυριακή, έχει εξελιχθεί σε δομική.
Ουσιαστικά έχει υποκαταστήσει την κοινωνική επανάσταση με το «επαναστατικό κόμμα της πρωτοπορίας». Δεν πασχίζει να επαναστατικοποιήσει την κοινωνία. Αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να περιφρουρεί τις δυνάμεις του από «τυχοδιωκτικές» συγκρούσεις και να τις αυξάνει οριακά. Συγχέει τον αντικειμενικό χαρακτήρα της επαναστατικής κατάστασης, με τη μοιρολατρική, παθητική αναμονή της...

Το ΚΚΕ έχει υιοθετήσει τη μικροαστική λογική του Κάουτσκι, όπως την προσδιόρισε ο Λένιν (Η προλεταριακή επανάσταση και ο αποστάτης Κάουτακι, α 63): «Ο Κάουτσκι κρίνει σαν τυπικός φιλισταίος μικροαστός: έφτασε η «γενική επανάσταση στην Ευρώπη» ή όχι; Αν έφτασε, τότε είναι έτοιμος κι αυτός να γίνει επαναστάτης! [...] Ο Κάουτσκι δεν καταλαβαίνει ότι αυτό που ξεχωρίζει τον επαναστάτη μαρξιστή είναι η ικανότητα να προπαγανδίζει στις μάζες την ανάγκη της επανάστασης [...] να προετοιμάζει το προλεταριάτο και τις εργαζόμενες μάζες γι' αυτήν».

Διαβάστε από την ίδια εφημερίδα το άρθρο του Γ. Δελαστίκ: "Εχασαν Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ. Κέρδισε η ... κυβέρνηση"
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 56 σχόλια

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2014 στις 12:48 π.μ.

αλλα λογια να αγαπιομαστε. Δεν κανει αγωνα λεει το ΚΚΕ επειδη δεν βοηθαει τον συριζα να βγει κυβερνηση αυτο μας λεει η συνιστωσα ανταρσυα και πρεπει να συγκρινουμε τα ποσοστα με το 2009 οταν απο το 2012 εχουμε αναπαλαιωση του σκηνικου. Εγω θα ελεγα να τα συγκρινουμε με της ΕΔΑ αν ετσι βολευει τους οπορτουνιστες. Το ΚΚΕ εχει 6.1% απο 4.5% αν δεν μπορουνε να το χωνεψουνε ΞΥΔΑΚΙ ΠΑΝ

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2014 στις 1:22 π.μ.

Η χαλαρότητα της ψήφου είναι πασίδηλος στις ευρωεκλογές του 2014:
ΝΔ: "Αν υπερψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κινδυνεύσει η σταθερότητα, η χώρα, ο τουρισμός κ.ο.κ."
ΣΥΡΙΖΑ: "Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν!"

ΥΓ: Όταν ξεκινάς από λάθος αφετηρία, υπάρχει πρόβλημα στην πολιτική ανάλυση.

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2014 στις 1:31 π.μ.

(Συνέχεια από προηγούμενο σχόλιο)

Σύμφωνα με τη λογική (;) του αρθρογράφου, που συγκρίνει με τις ευρωεκλογές του 2009, η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ -που στις ευρωεκλογές του 2009 είχαν 0%- είχαν ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟ! Απορώ γιατί έχουν εσωκομματική κρίση...

1 Ιουνίου 2014 στις 9:33 π.μ.

"ΚΚΕ: Δεν διδάσκεται από την κρίση και την κρίση του"
Και αυτά τα γράφει το "Πριν", την ώρα που στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ ψάχνουν ακόμη να βρουν την ψήφο τους.

Το πράγμα έχει ξεπεράσει τα όρια του φαιδρού πλέον...

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2014 στις 10:08 π.μ.

Το ΠΡΙΝ είναι εφημερίδα κάποιας συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ με αρμοδιότητα τις περί ΚΚΕ "αναλύσεις" ή είναι το ίδιο συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ;

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2014 στις 11:18 π.μ.

Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν συνειδητοποιεί ότι παρά την υπερεκτίμηση της «επανασυσπείρωσης» των οπαδών του,
Δηλαδή να υποθέσω ότι όταν μιλάει το ΚΚΕ για ΤΑΣΗ επανασυσπείρωσης των οπαδών του, υπερεκτιμά την κατάσταση ε; Εσείς δηλαδή βλέπετε τάση αποσυσπείρωσης των οπαδών του ε; ΄Η κάτι τέτοιο θα θέλατε να βλέπατε ε;

δεν συμμετέχει (το ΚΚΕ) ή και αντιδρά σε προωθημένους αγώνες και στόχους,
Να υποθέσω ότι ως τέτοιους αγώνες εννοείτε τις απεργίες διαρκείας που θα προκηρύσσονται έστω κι αν δε θα τις κάνει κανείς. Και πρώτοι πρώτοι δε θα τις κάνετε εσείς που τις προτείνετε. Κι ύστερα ο κόσμος θα λέει "να, και με τις απεργίες διαρκείας δε γίνεται τίποτα-το αναποτελεσματικό του αγώνα - οπότε μονο μια άλλη κυβέρνηση θα μας σώσει. π.χ. Σύριζα. Και τότε αρχίζετε και ράβετε κουστουμάκια κυβερνητικά εσείς οι μεγάλοι επαναστάτες.Σας είδα και στον κλάδο μου (εκπαιδευτικοί) πόσο επαναστάτες είστε. ΟΧΙ, ΚΥΡΙΟΙ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ ΤΟ ΚΚΕ .

Ούτε κι εμείς οι οπαδοί του ΚΚΕ θα σας κάνουμε το χατίρι να μπορείτε να βγαίνετε και να λέτε ότι απέτυχε το ΚΚΕ στην πολιτική του γιατί δε ξεβρακώθηκε και να γίνει συνιστώσα του Σύριζα για υπουργιλίκι. Αυτή την τύχη να τη φυλάξετε για το δικό σας κόμμα. ΞΕΡΕΙ ΑΠ' ΑΥΤΑ. Προσωπικά θα του τσακίσω τα παΐδια του ΚΚΕ αν τολμήσει να συνεργαστεί με τους οπορτουνιστές. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΆΤΙ ΚΑΛΟ Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΈΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ.





Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2014 στις 12:01 μ.μ.

Εσύ ΠΑΝ από τις δύο τελευταίες παραγράφους του κειμένου κατάλαβες να ''την λέει'' στο κκε επειδή δεν κάνει αγώνες για να ανέβει ο συριζα? Αν ναι, τότε μάλλον επενδύεις στο να καλύψεις με κραυγές αυτούς που δεν θα κάνουν καν τον κόπο να διαβάσουν το κείμενο και απλά θα σιχτηρίσουν τα ''οππορτούνια'' που τολμάνε να ασκήσουν την παραμικρή κριτική στη σούπερ ηγεσία που εργάζεται υπομονετικά για την επανάσταση.
Το κείμενο παρ' ολ' αυτά κάνει από την αρχή νύξη για το είδος του νέου δικομματισμού που εδραιώνεται και με ευθύνη του κκε, για λογους που εξηγούνται και έχουν να κάνουν με την απροθυμία του κκε να κινητοποιήσει και να εμπνεύσει τις μάζες σε αποφασιστική σύγκρουση με την εφαρμοζόμενη πολιτική.
Όσον αφορά τη χαλαρότητα, πέρα από τις βαρύγδουπες δηλώσεις τσίπρα - σαμαρά που εξυπηρετούν την πόλωση για χάρη συσπειρωσης, είναι έκδηλο και από τα ποσοστά της αποχής οτι το εκλογικό σώμα εξέλαβε μάλλον χαλαρά τις ευρωεκλογές.
Tom

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2014 στις 12:48 μ.μ.

η εμφάνιση διαρκώς του ίδιου και του ίδιου άρθρου στο "Πριν" αποδεικνύει ότι ούτε το περιορισμένο ακροατήριο των γκρουπόσκουλων πείθεται απο αυτά τα ψέμματα..είναι και η ρημάδα η πραγματικότητα που σε όλους τους εργατικούς αγώνες πρωτοστατεί το ΠΑΜΕ ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ περιμένει τις κάμερες για την εθιμοτυπική 5λεπτη "συγκρουση" με τα ΜΑΤ.
Μανουήλ

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2014 στις 2:59 μ.μ.

Μνημείο κειμένου, που παραθέτει απόψεις, χωρίς να μπαίνει στον κόπο να τις αποδείξει.
Δικαιολογημένα άλλωστε, αφού η μόνη προσπάθεια κάποιας απόδειξης (η σύγκριση αποτελεσμάτων ευρωεκλογών 2009 με 2014), φαίνεται τραβηγμένη από τα μαλλιά, μιας και ο συγγραφέας, (κάνει ότι) δεν καταλαβαίνει, την ολική αλλαγή σκηνικού που έχει μεσολαβήσει.

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2014 στις 3:15 μ.μ.

τι τα γραφετε αυτα.... χαλατε μελανι φαια ... ουσια... εργατοωρες,,, και χαρτι...... αφηστε τα ξερουμε...... τα προτωδηδαξε ο μανιαδακης...χωρια που δεν αλαζουμε..ουτε αλλαλαζουμε...... με τετοιου ειδους... αναλυσες. ... ουτε 'αερα' δεν του κανετε του κκε....
καληνυχτα σας...

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2014 στις 6:16 μ.μ.

Αφου πρωτα μας ζητατε συνεργασία στο κινημα μετα ερχεστε κ μας την λετε με χυδαίο τροπο επικαλουμενη την ηγεσία του ΚΚΕ που εγκλωβιζει την αγωνιστικη βαση του. Γιατί τοσος πονος ρε μαγκες με το ΚΚΕ κ την βαση του. Για τον ΣΥΡΙΖΑ που χαρισε τα χρεη του Ταβουλαρη με το υπερμαχο παρων του στην ψηφοφορία σε σχεση με το κκε που καταψηφισε θα γραψετε κατι η φοβαστε μην σας την πει ο Κωνσταντινου που καλουσε σε ψηφιση του Σακελαριδη εναντίον του κακου Καμινη που το 2010 ειχε στηριξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τελικα μηπως οντως εισαστε καποιοι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.Μιλαμε για πολιτικη αλητεία.

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2014 στις 7:05 μ.μ.

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7973351&publDate=1/6/2014


Εχει δικιο το ΠΡΙΝ.
Το ΚΚΕ δεν εμαθε ωστε να γινει ΣΥΡΙΖΑ και να κανει αλισβερισια με ψηφους απο καλπη σε καλπη.
Αληθεια το ΠΡΙΝ θα μιλισει για την καταγγελια της οργανωσης του ΣΥΡΙΖΑ "ΞΕΚΙΝΗΜΑ" στη Νικαια?
Για τα αλισβερισια ΔΟΥΡΟΥ-ΜΑΡΙΝΑΚΗ κλπ?
Ξερω ξερω το ΚΚΕ με το ακυρο του 2ου γυρου εβγαλε Μπεο στο Βολο ενω η "ριζοσπαστικη αριστερα" εβγαλε το αφεντικο του Μπεου στον Πειραια που προφανως ειναι "υγειης" επιχειρηματιας.
Ο Μπεος βεβαια με τα δημοτικα ειχε ανακατευτει και παλιοτερα και ειχε ανοιχτα σχεσεις και συνεργασια με το δημαρχο Νεας Σμυρνης που εβγαινε με τη στηριξη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Προφανως εκει ο Μπεος δεν ενοχλουσε.

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2014 στις 7:30 μ.μ.

ααα! τωρα καταλαβα κκεδες!! πρωτοτυπη αναλυση!!! δεν προτεινετε γενικη πολιτικη απεργια γιατι αν αποτυχει και δεν ριξει το σαμαρα θα κοστισει ψυχολογικα στους εγαζομενους και θα απογοητευτουν!! τοτε λοιπον θα του δημιουργηθει η ψευδαισθηση οτι η μονη λυση που του απομενει ειναι ο συριζα!!!

ωραιαααααααα!! ρε πολιτικαντηδες της κακιας ωρας πατε καλα; εκστομιζονται απο μυαλα κομμουνιστων αυτες οι ανοησιες; ρε κανετε παιχνιδι στις πλατες των ανεργων και των φτωχων μονο και μονο για να κρατησετε το μαγαζι του κκε; ανοητοι ακομη και αν ανεβει οι συριζα τι εχει ναφοβηθει 1 απο τους 1.300.000 ανεργους;
για τα % στις εκλογες τι να πουμε; εκει στη μιζερια απο τη μεταπολιτευση: 4,5% 6%, 8% παιζετε. παντα φταει ο κοσμος ποτε η βλακεια σας.

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2014 στις 7:31 μ.μ.

7.05
τι ανοησιες ειναι αυτες που λες ρε;

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2014 στις 7:33 μ.μ.

αποντες απο τη χαλκιδικη κκεδες. κρυμμενοι απο τους αγωνες των κατοικων. ωραια σας πληρωσαν οι κατοικοι !! 1,5% σας αξιζει

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2014 στις 7:59 μ.μ.

Ενω τωρα με το προσωπο του νεου δημαρχου κ επιχειρηματία κ. Μιχου θα διωξετε τα μεταλλεία!!!! Μηπως θελετε και 100 ημερες σαν τον ΓΑΠ πρωτου ερθουν οι κλωτσιες σε ολους εσας που ψηφιζετε απλα με κριτήριο το ποιος θα φευγει καθε φορα

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2014 στις 8:15 μ.μ.

12.01 η κριτικη ειναι καλοδεχουμενη και παντα υπαρχουνε περιθωρια να γινουμε καλυτεροι στην καθημερινη μας δουλεια. επειδη εσεις ομως κανετε κριτικη στην στρατηγικη μας ειναι διαφορετικο. Εκει δεν εχουμε να αλλαξουμε τιποτα. ΠΑΝ

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2014 στις 8:15 μ.μ.

1 Ιουνίου 2014 - 7:30 μ.μ.
΄Ωπα μεγάλε ήρεμα, μην πάθεις και τίποτα. Αν έχουν να φοβηθούν τιποτα οι άνεργοι απ' το ότι θα έρθει ο Σύριζα στην κυβέρνηση ρώτα το ΣΕΒ. Που πήγε προχτές ο σύριζα να τον καθησυχάσει ότι δεν κινδυνεύει σε τίποτα απ' την πολιτική που θα ακολουθήσει. Ρώτα την ΕΕ που την καθησύχασε ο Σύριζα ότι η Ελλάδα ανήκει σ' αυτή και στο ΝΑΤΟ. Ρώτα το Γλέζο που μας είπε απ' έξω απ' έξω ότι θα κάνουν κυβέρνηση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αν οι τελευταίες μετανοήσουν. Εδώ γελάνε. Ρώτα τέλος το κίνημα που ΚΑΙ από τέτοιες τυχοδιωκτικές τακτικές (απεργίες που εξαγγέλλονται χωρίς να γίνονται) έχει φτάσει σε τέλμα αφού φαίνονται αναποτελεσματικοί οι αγώνες. Επίσης εξήγησέ μας γιατί ο Σύριζα δε ψήφισε το νομοσχέδιο για τους ανέργους που κατέβασε το ΚΚΕ στη βουλή αφού ενδιαφέρεται για τους ανέργους; Τέλος για να σου απαντήσω στο σχόλιό σου στις 7.33 ( πάντως διακρίνω έναν εκνευρισμό να το πω , αγχος να το πω μπα!! θα προτιμήσω τον εκνευρισμό στα σχόλιά σου) ρωτα τον λαό του δήμου Αριστοτέλη για την εξαγγελία του νέου του δήμαρχου που βγήκε με το Σύριζα ότι ο Δημος είναι αναρμόδιος για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του λαού της περιοχής και της εταιρείας χρυσού κι ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η ενότητα στο δήμο. Να υποθέσουμε ότι εννοεί επιχειρηματίες και λαός να τα βρούνε για το καλό της εταιρείας χρυσού; Απάντησε εσύ αν μπορείς. Και μη μου συγχύζεσαι.

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2014 στις 8:22 μ.μ.

Πάντως εγώ ένα έχω καταλάβει απ' τον εκνευρισμό κάποιων εδώ μέσα. Οτι τα κουκιά δε βγαίνουν με τίποτα για να γίνει κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας" εκτός αν ξεβρακωθούν όλοι. Και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και Σύριζα. ΄Αντε και το ποτάμι. Γι' αυτό και τα νεύρα και τα άρθρα εναντίον του ΚΚΕ και τα εγκεφαλικά από κάποιους. Περαστικούλια βρε.....

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2014 στις 8:24 μ.μ.

7.30 Γενικη απεργια χωρις εργατες και με αδεια γιατρου και ρεπο δεν γινετε. οποιος και να βγει αστικη κυβερνηση τα μετρα υπερ των καπιταλιστων ειναι δεδομενα τα εχετε υπογραψει ολα το 1992 με το ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ. ΚΚΕ Θα υπαρχει θελετε δεν θελετε και θα ερθει η ωρα ο λαος να παρει τα μεσα παραγωγης στα χερια του. Σε ολους τους καθημερινους αγωνες το ΚΚΕ ειναι μεσα μακρια απο της καμερες ΠΑΝ

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2014 στις 8:32 μ.μ.

Δεν είναι μόνο απο την Χαλκιδική απόντες.Είναι απο παντού όπου αγωνίζεται ο λαός.
Οχι μόνο απόντες αλλά σε πολλές περιπτώσεις βρέθηκαν απέναντι απο τους εργαζόμενους.
Στο μόνο που ήταν παρόντες ήταν στο κάλεσμα του Σαμαρά.Ετσι βγήκε ο Μπέος ο Καμίνης και όλος ο ακροδεξιός συφερτός.
Δεν τους χαιδεύουν άδικα τα κανάλια.

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2014 στις 8:51 μ.μ.

Και τωρα ο δημαρχος ππυ βγαλανε τα κανε πλακακια με την ελντοραντο...
Συγχαρητηρια που κοροιδεψατε το λαο για αλλη μια φορα. Τωρα το ποιος ειναι απων απο που αστο ανυπαρκτε.

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2014 στις 8:54 μ.μ.

Οι απεργιες θελουν και απεργους. Οχι να απεργει το ΠΑΜΕ και εσεις να βαρατε καρτα. Απεργοσπαστες.
Επιπλεον θελει και σωματεια ασπιδα στις επιστρατευσεις. Οχι σαν τον δικο σας στο ΜΕΤΡΟ που ετρεχε να κρυφτει.

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2014 στις 9:15 μ.μ.

Ανώνυμε 7.33
Τα σχόλια του δημάρχου επιχειρηματία που στηρίξατε τα διάβασες, ότι δεν πρόκειται να αμφισβητήσει στο ελάχιστο την εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα μεταλλεία? Η κάνεις τον κινέζο? Αλήθεια πίστευες ότι ο σύριζα, με μετόχους στον ELDORADO GOLD, τον Τσακαλώτο και τον Σταθάκη, θα πείραζε τα μεταλλεία? Χα,χα,χα,χα. Τελικά τώρα τελευταία,βγάζετε πολύ γέλιο. Μανώλης

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2014 στις 9:37 μ.μ.

1 Ιουνίου 2014 - 8:32 μ.μ
Δε θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει καλύτερα το Σύριζα και τις κωλοτούμπες του απ' ό,τι τον χαρακτήρισες εσύ. Υποκλίνομαι.

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2014 στις 9:38 μ.μ.

8.32 Εμεις εδω και 23 χρονια στους δευτερους γυρους ψηφιζουμε λευκο και ακυρο. Τον καμινη τον ειχατε ψηφισει πριν 4 χρονια για να μη βγει ο κακλα μανης οσο για το αφεντικο του ΜΠΕΟΥ στον πειραια τον βγαλατε δημαρχο. Και συγχαρητηρια για το ΟΚ του συριζα για το γηπεδο της ΑΕΚ ΠΑΝ

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2014 στις 10:12 μ.μ.

ΤΣΟΥΚ.
Πριν και και μετά της εκλογές η αριστερά της συμφοράς της κατρακύλας και της οπισθοδρομησης πονά για το ΚΚΕ που δεν της μοιάζει να γυνή και αυτό κοντσίτα!!!!
Το 6,5!!! ποναει το ξερό από μέσα. χαιρετίσματα στο τσουκνίδα, και στα αλά αριστερό χαρούμενα του σύριζα. 0 κασιδιάρης σας χαιρετα και σας ευγνωμονεί..
καλύτερα κομουνιστής και ευτυχής, πάρα στης πλατιές με τους χρυσαυγιτες συναγωνιστής.......
Υ.Σ αληθεια τη γίνετε με της πλατιές ρε παιδιά, χαθήκατε μας λείψατε, και το ΠΆΜΕ είναι μόνο του και οι βουλή χωρίς ελευθερωτές τη έγινε δεν σας πληρώσανε;;

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2014 στις 2:35 μ.μ.

χαχαχα...ρε τι πλάκα που έχουν οι κκέδες! Ειδικά ο πάπιας, που παριστάνει και το σοβαρό, είναι σημαιοφόρος!

Αυτές οι εκλογές λοιπόν παιδιά εγκαινίασαν ένα νέο τρόπο ανάγνωσης των αποτέλεσμάτων: Ξεκινώντας από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ και καταλήγοντας (που αλλού;) στον τρίτο της παρέας, το ΚΚΕ, πλέον εισέρχονται 2 νέα στοιχεία στις εκλογές:
1. Το πρώτο στοιχείο λέει: "Συγκρίνω τα αποτελέσματα που έφερα με ό,τι μου γουστάρει καλύτερα και βγαίνω νικητής"! Με αυτό τον τρόπο έχουμε π.χ. το ΚΚΕ να βγαίνει ενισχυμένο στις αυτοδιοικητικές γιατί τις συγκρίνει με τις...βουλευτικές! (Δεν μιλάμε φυσικά για το ΠΑΣΟΚ που..."πετάει", κερδίζοντας 5%!)
2. Το δεύτερο λέει: "Τα αποτελέσματα τα συναρτώ όχι με την πραγματικότητα αλλά με τους ΣΤΟΧΟΥΣ μου"!!!! Αυτό είναι ακόμη καλύτερο! Με αυτό τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ πέφτει ακόμη πιο βαθιά στο πηγάδι στην πραγματικότητα, αλλά είναι ο....μεγαλος νικητής(!) επειδή ο στόχος του λέει ήταν ακόμη χαμηλότερος!!!

Έρχεται λοιπόν τώρα ο πάπιας και οι συντρόφοι του και τι μας λένε;
Προσέξτε, γιατί είναι μαγικό:
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέει "ψάχνει να βρει την ψήφο της"! Γιατί άραγε; Μα γιατί ο ΣΤΟΧΟΣ που είχε βάλει ήταν υψηλότερος! Μπορεί να διπλασιάστηκε σε σχέση με ευρωεκλογές, βουλευτικές κλπ. ΑΛΛΑ είχε υψηλότερους στόχους!! Άρα το ΚΚΕ που είχε ως στόχο τον....απόπατο του 4% είναι Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ (μπόινγκ!!) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που είχε σα στόχο να πάει 3 και 5 φορές πάνω από τα ποσοστά της, είναι ο μεγάλος ΧΑΜΕΝΟΣ γιατί πήγε ΜΟΛΙΣ 2 φορές πάνω!!!
Άρα:
-Το ΚΚΕ παίρνει τ' αρχίδια του και πανηγυρίζει
-Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διπλασιάζεται και...κλαίει!!!!
Αυτό κι αν είναι μεταμοντέρνες εκλογές!!!

Αλλά δεν μου λέτε ρε παληκάρια του ΚΚΕ και Πάπια προσωπικώς:
Εφόσον το κόμμα σας συγκρίνει τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών με τις βουλευτικές του 2012 ΚΑΙ τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών με τις βουλευτικές του 2012, έπεται ότι και τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών είναι συγκρίσιμα με των ευρωεκλογών. ΑΡΑ μέσα σε μία εβδομάδα όχι μόνο δεν ανεβήκατε, αλλά χάσατε και το 2,8% των ψήφων σας!!! Έχετε καμία εξήγηση γι αυτή την απρόσμενη πτώση πάνω στην...επανασυσπείρωση;
Κακό μίγμα βενζίνης; Πεσμένα αμορτισέρ;
Που αποδίδετε το φαινόμενο την μία εβδομάδα αποφασισμένοι κομμουνιστές και την άλλη ντιγκιντάγκες του ΣΥΡΙΖΑ;
Απαντήστε μας με δικά σας λόγια, μην ντρέπεστε.

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2014 στις 4:17 μ.μ.

2.35 Εισαι σε παραληρημα και πανικο αλλα δεν πειραζει κανε κουραγιο. το 2012 ειχαμε αναπαλαι ωση του πολιτικου σκηνικου και ο καπιταλισμος αναβαθμισε τον οπορτουνισμο ωστε να πιεστει το ΚΚΕ να μπει σε αστικη κυβερνηση. Εμεις λοιπον αυτο το λαθος δεν το καναμε πληρωνοντας αυτα πατες που δημιουργηθηκανε πριν το 1991. Ετσι λοιπον απο 4.5% το 2012 πηραμε 8.8% και 6.5% που σημαινει οτι οποτε και να γινουνε η επομενες βουλευτικες θα ειμαστε πανω απο 4.5% Αρα οπως καταλαβαινεις ο στοχος για διαλυση μεταλλαξη του ΚΚΕ ΑΠΕΤΥΧΕ. Στις επομενες δημοτικες και ευρωεκλογες θα γινουνε οι συγκρισεις οπως λες και θα ειναι φυσιολογικα. Εξηγησε μας τωρα γιατι ο συριζα εχασε 138.000 ψηφους χωρις να ειναι κυβερνηση και ευχομαι περαστικα ΠΑΝ

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2014 στις 4:24 μ.μ.

παντως οι κκεδες για να παρουνε 1,5% στη χαλκιδικη πρεπει να εχουν ψηφισει παχτα ανετα.ξεφτιλες

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2014 στις 4:52 μ.μ.

Ανώνυμο 2.35
Ρε πασόκοι, ο σύριζα είχα 4% και μετά βίας και με την ψυχή στο στόμα, πιάνει, δεν πιάνει το 3%. Εριξε το σύνθημα οι κοτσακάδες του πασόκ, να μετακομίσουν οι πασόκοι σούμπιτοι στον σύριζα, εν όψει της πανωλεθρίας του 2012 και το παίζετε τι? Οτι ο κόσμος αναγνώρισε την "αριστεροσύνη σας και την "επαναστατικότητά σας"? Το ίδιο τέλος με το πασόκ θα έχετε, μόνο που το δικό σας τέλος θα είναι πολύ πιο σύντομο. Ακριβώς για όλα τα παραπάνω, είστε στα σωματεία ανύπαρκτοι και όπου σώζεστε ακόμα, σώζεστε σε άμεση σύμπραξη με την ΠΑΣΚΕ. Στις φοιτητικές εκλογές το ίδιο. Απλά ο κόσμος του πασόκ, περιμένει ακόμα, μαθημένος 40 χρόνια, ρουσφέτι και βόλεμα. Μόλις δεί ότι αυτά περάσανε δια παντός, μαύρο φίδι που σας έφαγε. Πασόκοι μέχρι τι κόκκαλο ακόμα και στα συνθήματα. Μανώλης

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2014 στις 4:58 μ.μ.

@Ανώνυμος 4:24
Το ποιος ήταν,είναι και θα είναι ξεφτίλας :
Γ. Μίχος (νέος δήμαρχος Αριστοτέλη): "Οι εκλογές ήταν ένα δημοψήφισμα για την ενότητα των κατοίκων"
http://ierissiotes.blogspot.gr/2014/05/blog-post_7732.html
Ακούστε τη συνέντευξη του νέου δήμαρχου Αριστοτέλη κ.Γιάννη Μίχου :
http://stokokkino.gr/podcast/mixos19-5-14.MP3

Σκουριές: Στην υγειά των κορόιδων
http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/05/blog-post_1360.html#more
Γιάννης Μίχος: Δεν θα γίνω δήμαρχος της μιας πλευράς, όπως ο Χρ. Πάχτας
Πλήκα Μαρούλα|24.05.2014
Η Αυγή

Πασοκολογιώτατε σφογγοκωλάριε!

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2014 στις 5:11 μ.μ.

4.24 πες μας κατι για το γηπεδο της ΑΕΚ. Για τα χαρισμα χρεων στον ταβουλαρη και στους εργο λαβους στο περαμα που ο συριζα ψηφισε ΠΑΡΩΝ. Πες μας κατι για τον καινουργιο δημαρχο που ειπε οτι θα συνεργαστει με την εταιρεια χρυσου που ειναι μετοχοι στελεχη του συριζα. σιγα σιγα με την ησυχια σου καταλαβαινω τον πονο σου ΠΑΝ

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2014 στις 5:33 μ.μ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διπλασιαστηκε λεει!
Ναι εφτασε τον αστρονομικο αριθμο των 38.000 ψηφων! Το οτι για αλλη μια φορα ειναι πισω απο Κυνηγους, Τζημερους και ΠΑΝΚΙ ειναι λεπτομερια.
Ρε πατε καλα?
Να σου πω ρε μεγιστε τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ με ποιες εκλογες να τους συγκρινουμε? Με τις τοπικες του 2010 και τις ευρωεκλογες του 2009? Ε τοτε η ΔΗΜΑΡ εχει αυξηση 120% και οι ΑΝΕΛ 370%! Απορω γιατι παραιτηθηκε ο Κουβελης και σκορπανε οι ΑΝΕΛ?! Εχετε παθει παρακρουση εκει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ? Θα μου πεις λογικο. Οταν εχεις καταντησει να κανεις εξορμηση σε χωρια και να σε ρωτανε σε ποια κατηγορια παιζει αυτη η ομαδα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) παθαινεις κριση.
Λοιπον οσοι αγωνιστες υπαρχουν στο νεροκουβαλητη του της κυβερνωσας αριστερας εχουν μια θεση. Πλαι στο ΚΚΕ. Ολα τα αλλα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε.

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2014 στις 6:48 μ.μ.

2 Ιουνίου 2014 - 2:35 μ.μ.
Γιατί τέτοιος εκνευρισμός για τα ποσοστά της Ανταρσύα αφού όπως λες διπλασιάστηκαν; Και πόσο πήγε; Μήπως μπορείς να μας θυμίσεις; ΄Η σε πονάει ακόμα και που θα το αναφέρεις; Εσύ βρε, κάνε πάρτυ στο σπίτι σου για τα ποσοστά της Ανταρσύα.Ε, τώρα κοίταξε να δεις. Πάρτυ με κυβερνητικά κοστούμια δεν θα είναι καθ' ότι τι να τους κάνει ο Σύριζα αφού δεν δείχνον να μπαίνουν στη βουλή έστω με ένα 3%. Να τους έχει να του κουβαλάνε τα χαρτοφυλάκια ή να του κουβαλάνε τους καφέδες; Πάρτυ όμως με παξιμαδάκι και καφέ της παρηγοριάς μπορεί να είναι.
΄Εχε υπ' όψιν σου όμως ότι αυτοί στην Ανταρσύα που κλαίγονται όπως λες ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ. Δεν είναι χαζοί. Κι αφού θεωρείς ότι οι της Ανταρσύα πρέπει να χαίρονται γιατί διπλασίασαν τα ποσοστά τους γιατί το ΚΚΕ που ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩ ΒΟΥΛΗ ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΛΕΓΑΤΕ ΜΕ ΧΑΡΑ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΜΠΕΙ, ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 4.5% ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ, ΚΑΙ ΤΡΙΒΑΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗς; Τα 'χεις μπλέξει λίγο ή μου φαίνεται; Δεν πειράζει όμως. Για να δεις τι καλά παιδιά είμαστε εμείς οι κουμουνιστές να, τι θα κάνουμε για σένα κακομοιρο..
-Μαγαζάτορα!!!! ΄Εναν καφέ της παρηγοριάς και τρία παξιμαδάκια στο παιδί που κάθεται στη γωνία του και μυξοκλαίει. Και φέρ' του και λίγο κονιάκ ΜΕΤΑΞΑ. Καθ' ότι αυτό το όνομα τον εξιτάρει. Θυμάται παλιά μεγαλεία. Ναι;;;;;;; Αν θες παντως να σου φτιάξουμε και γλυκό ψυγείου με μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Κι αν θες να καλέσεις και τα αφεντικά σου να τους κεράσουμε καφέ της παρηγοριάς. ΄Οτι πολύ τους πικράναμε που δεν πέσαμε. ΄Αντε βρε. Πάντα τέτοιες χαρές!!!!!

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2014 στις 7:55 μ.μ.

παχτα ψηφισατε κκεδες. χωρις ντροπη!!! χωρις τσιπα!! αλλα δεν πειραζει κοιμηθειτε ησυχα. τι παχτας τι μιχας!!! αυτα λεει ο μαιλης αυτα κανετε.

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2014 στις 8:22 μ.μ.

7.55 Δεν μιλανε ποτε για σχοινι στο σπιτι του κρεμασμενου. Πες μας κατι και για τις μετοχες των στελεχων του συριζα στην εταιρια χρυσου. ελα κανε κουραγιο ΠΑΝ

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2014 στις 9:04 μ.μ.

@7:55 μ.μ.
΄Αιντε θύμα άιντε ψώνιο
άιντε σύμβολο αιώνιο
αν ξυπνήσεις μονομιάς
θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2014 στις 10:50 μ.μ.

Καλά ρε σεις, βγαίνετε και λέτε ότι...αποτύχαμε(!!) να διαλύσουμε το ΚΚΕ!?!?!!
ΑΚΡΙΒΩΣ δηλαδή το ΙΔΙΟ που λένε οι ΠΑΣΟΚΟΙ!???!!?!
3 Κόμματα ΠΕΦΤΟΥΝ παίδες του ΚΚΕ την εποχή του μνημονίου:
ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ.
Έχετε κάποια εξήγηση για τις παράλληλες πορείες του "επαναστατικού" με τα αστικά κόμματα;

Υγ: Ρε φιλαράκο εσύ έχεις καταλάβει ότι είσαι πίσω από τα Χρυσαύγουλα και τους Ποτάμιδες και και μιλάς για την ανταρσύα με τους Τζήμερους και τους Κυνηγούς; Βγαίνει ένας τρόμπας από το περιβάλλον του Σημίτη και ρίχνει για πλάκα στο "ιστορικό κόμμα" 30000 ψήφους παραπάνω, κι εσύ γελάς με την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και χαίρεσαι σα το Βενιζέλο που δεν σε διαλύσανε;
"Φτυσ' τα μπούτια σου μωρή κουτσάβλα", όπως έλεγε και η Θέκλα στον Ασώματο...

Υγ2: Στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάνουν λάθος νομίζω σε ένα πράγμα: Παραβλέπουν τις αδυναμίες τους που είναι πολλές και φανερές και πιστεύουν ότι θα τους πάρει το ρεύμα διαμαρτυρίας. Δεν είναι έτσι ακριβώς όμως τα πράγματα, γιατί ο βασικός κορμός στο ρεύμα διαμαρτυρίας είναι πιο κοντά πολιτικά στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί απευθύνονται αναγκαστικά σε ένα πιο "ψαγμένο" κόσμο, που όμως δεν ικανοποιείται με σκέτο "κινηματικό" και από πίσω ανοργανωσιά και τάσεις περισσότερες του ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως το x2 αυτοί το μετράνε, αντίθετα με σας που πάτε για... /2. Άντε με το καλό.

Υγ: χαχαχα...ώστε οι ΑΝΕΛ έχουν αύξηση 370%; Θα μου πεις και πως το βγάζεις το νούμερο να γελάσουμε μαζί; Γιατί οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ δεν υπήρχαν το 2009. Εκτός κι αν κάθε φορά που ιδρύεται καινούριο κόμμα σβήνονται τα προηγούμενα αποτελέσματα!!! Είναι τα...παπιομαθηματικα!

Ανώνυμος
3 Ιουνίου 2014 στις 12:54 π.μ.

10.50 οτι και να λες το ΚΚΕ ειχε 4.5% και πηγε 6.1% σε καταλαβαινω πονας που δεν διαλυθηκε και ανεβαινει κανε κουραγιο. Αυτο με τα μνημονια ειναι παλιο ανεκδοτο. ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝ

Ανώνυμος
3 Ιουνίου 2014 στις 9:57 π.μ.

Ψιτ ΠΑΝ, και επί χούντας ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ είχαμε. Και όταν το ΚΚΕ ήταν απαγορευμένο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ είχαμε.
Σου κάνει το ίδιο; Άμα αύριο σου βγάλουν ένα φιρμάνι ότι το ΚΚΕ "και οι παραφυάδες του" είναι εκτός νόμου, θα πεις "εντάξει, δεν τρέχει τίποτε, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ έχουμε"; Αμ φιλαράκο και να το πεις θα το πεις από μέσα σου, γιατί φωναχτά θα βρεθείς στο στρατοδικείο!

Τρέχα λοιπόν στην καθοδήγηση και πες τους ότι την πολιτική σου τακτική δεν την ορίζεις από το αν έχουμε καπιταλισμό, αλλά από τη φάση που βρίσκεται η ταξική πάλη ΜΕΣΑ στον καπιταλισμό. Όταν βλέπεις ότι χάνεται η επαφή σου με τις μάζες σε περιόδους δύσκολες για το λαό, δεν κάνεις...υπομονή σαν τους πασόκους που περιμένουν να φτάσουν στον πάτο μπας κι απογοητευτεί ο κόσμος. Προσπαθείς να βρεις που έκανες το λάθος, που η δική σου τακτική σε έφερε σε αναντιστοιχία με τις ανάγκες του κόσμου, που -ελπίζω να μην το αμφισβητείτε- σήμερα δεν είναι καθόλου πλασματικές. Κι αυτό δεν είναι "λαϊκισμός", τα επαναστατικά κόμματα έχουν ανάγκη το λαό γιατί βλέπεις αδυνατούν να βρουν κάλυψη στην άρχουσα τάξη.
Ή μήπως μερικά "επαναστατικά" κόμματα δεν αδυνατούν και τόσο;;;

Ανώνυμος
3 Ιουνίου 2014 στις 10:49 π.μ.

@ανώνυμο 7.55
Ασε τις τρελλίτσες, για να καλύψετε τις ζεστές ακόμα υπογραφές σας, στην δήμο Αθήνας, κάτω από την απόφαση προεκλογικών διευκολύνσεων των ΧΑ. Σταμάτα να σφυρίζεις αυριανίστικα και δώσε και καμμιά απάντηση σ αυτά που σε ρωτάνε. Η σας έχουν πεί, καμμία απάντηση σε πολιτικά θέματα, μόνο πασοκικά ξεμαλλιάσματα. Μανώλης

Ανώνυμος
3 Ιουνίου 2014 στις 4:07 μ.μ.

9.57 ο φασισμος ειναι το μακρυ δολοφονικο χερι του καπιταλισμου που το χρησιμοποιει ως φοβητρο ωστε να εγκλωβιση τον λαο στον οπορτουνισμο που ειναι και αυτο παιδι του οπως εδειξε η πειρα τα τελευταια 100 χρονια τουλαχιστον. Με τον φασισμο τελειωνεις με την ανατροπη του καπιταλισμου. την στρατηγικη το ΚΚΕ την καθοριζει ανεξαρτητα απο των συσχετισμο δυναμεων. Καμμια επαφη δεν χαθηκε με τις μαζες. Αυτο που συνεβη ειναι οτι πληρω σαμε αυταπατες που ειχανε καλλιεργηθη πριν το 1991 και για δεκαετιες οτι με πολιτικα μετωπα με τον οπορτουνισμο μπορει να υπαρξει κυβερνηση με τα μεσα παραγωγης στους καπιταλιστες που να σταδιακα τον σοσιαλισμο. Αυτο το λαθος πληρωσαμε και λυση βεβαια δεν ειναι να κανουμε ξανα τα ιδια με τοτε. Λυση ειναι οτι θα συνεχισουμε οπως βαδιζουμε απο το 1991 αντιμετωπιζοντας τον οπορτουνισμο σαν εχθρο του εργατικου και κομμουνιστικου κινηματος. Πραδειγμα χωρας που να εγινε σοσιαλισμος με μετωπα δεν υπαρχει παντου τραγωδιες ΕΑΜ 1944 ΧΙΛΗ 1973 και πολλα αλλα ΠΑΝ

Ανώνυμος
3 Ιουνίου 2014 στις 4:16 μ.μ.

κκεδες παχτα και μπεο ψηφισατε. ντροπη; του μαιλη ιδεα ηταν;

Ανώνυμος
3 Ιουνίου 2014 στις 4:19 μ.μ.

τι λες ρε μανωλακη; παχτα χωρις τσιπα ψηφισατε. ντροπη της αριστερας σας καταντησαν οι μαίληδες. οπως το 89-90 που στρογγυλοκαθισαρε στο τραπεζι του μητσοτακη

Ανώνυμος
3 Ιουνίου 2014 στις 4:23 μ.μ.

τι πηγαρε ;απο το 4,5% στο 6%!! φοβερο! οταν θα μπουν τα διλληματα θα δουμε που θα βρεθειτε στις κανονικες εκλογες. ειστε αποδοτικη αγελαδα!
μετα θα κλαιτε! μαμααα μας εκλεψε τους ψηφους ο κακος τσιπρας! μαμααααα

Ανώνυμος
3 Ιουνίου 2014 στις 11:25 μ.μ.

4.23 Κανεις δεν κλαιει. Ειμαστε αποφασισμενοι να κρατησουμε το κομμα μακρια απο της αυταπατες τα λαθη που γινανε πριν το 1991 δεν θα γινουνε ξανα. οποτε και να γινουνε η εκλογες πια θα ειμαστε πανω απο 4.5% και το πιο βασικο ειναι οτι σε κυβερνηση με τα μεσα παραγωγης στους καπιταλιστες δεν θα μπουμε οσο και να χτυπιοσαστε κατω ετσι για να τσουζει ΠΑΝ

Ανώνυμος
3 Ιουνίου 2014 στις 11:29 μ.μ.

4.19 XA XA να σε ενημερωσω οτι το 1989 1990 υπηρχε ενιαιος συνασπισμος της αριστερας και της προοδου ΧΑ ΧΑ ΠΑΝ

Ανώνυμος
3 Ιουνίου 2014 στις 11:57 μ.μ.

@ 4.16 και 4,19 και 4,23
Ααααχ κατακαημένη Αράχοβα. Και στο είπαμε. Να πεις ότι δεν στο είπαμε; Μη γράφεις πολλά σχόλια, ζαλίζεσαι και δεν ξέρεις τι γράφεις. Τι πάει να πει "πηγαρε".; το "στρογγυλοκαθίσαρε";Χώρια που γράφεις όλο τα ίδια και τα ίδια. Πες τους να σου δώσουν κανένα άλλο κείμενο. ΄Ολο για τον Πάχτα και τον Μαΐλη.... Ε, ψιτ!! Παπαγάλε θες μαϊντανό;

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2014 στις 11:37 π.μ.

Σώπα καημένε! Παντού τραγωδίες?? Και η Κίνα; Και η Κούβα; Και η Καμπότζη; Και το Βιετνάμ; Τι ήταν όλα αυτά; Για ρώτα ποιά ήταν η σύνθεση της πρώτης επαναστατικής κυβέρνησης του Κάστρο. Μετείχαν ή όχι φιλελεύθεροι αστοί; Ο Χο Τσι Μινχ αντιαποικιακό αγώνα ανεξαρτησίας δεν έκανε τόσο ενάντια στους Γάλλους όσο και στους Αμερικάνους; Ο Πολ Ποτ δεν συμμάχησε με τον πρώην βασιλιά; Ο Μαο δεν συμμάχησε με τον Τσαγκ Και Σεκ πριν τον ξαποστείλει στην Φορμόζα; Σ' αρέσει δεν σ' αρέσει η τακτική τους ή όσα ακολούθησαν όταν πήραν την εξουσία, μια σειρά από ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ επαναστάσεις έγιναν σε αυτό το πλαίσιο. Και μη μου πεις ότι ήταν αγροτικές και όχι εργατικές, γιατί και στην Ελλάδα οι αγρότες ήταν τεράστια πλειοψηφία το 1940. Απλά η ηγεσία του κόμματος αποφάσισε ότι πρέπει να...φρενάρει. Δεν της έφταιγε όμως η θεωρία της εξάρτησης, η κακομοιριά και η δουλικότητα της έφταιγε, "προσόντα" που έχει συνολικά η σύγχρονη μετεπαναστατική (1821) Ελλάδα που ψάχνει πάντα για "προστασίες".

ΠΑΝούλη έχεις καταλάβει ότι το ΚΚΕ λέει το ίδιο πράγμα σήμερα με...ανάποδη δικαιολογία; Έχεις καταλάβει ότι όπως το 1944 υπήρχαν απόψεις ότι "και να μας δώσουν την εξουσία δεν πρέπει να την δεχθούμε" με δικαιολογία την καθυστέρηση της χώρας που δεν πέρασε ακόμη καλά καλά στον καπιταλισμό (και τα ξέρουν αυτά στο ΚΚΕ...), έτσι και σήμερα υπάρχει ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια άποψη με δικαιολογία την...ιμπεριαλιστικότητα της χώρας που απαιτεί "καθαρούτσικη" εργατική εξουσία; Οι θεωρητικές δικαιολογίες σας αλλάζουν, η ουσία μένει η ίδια. Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει παν, πότε του φταίει η εξάρτηση και πότε η...αλληλεξάρτηση, πότε η ημιφεουδαρχία και πότε ιμπεριαλιστικότητα.

Υγ: Αν θες τα λέμε και για το 1989, γιατί δεν τα θυμάστε καλά μου φαίνεται.

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2014 στις 11:59 π.μ.

Ρε ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ψηφισατε ΜΑΡΙΝΑΚΗ ρε το αφεντικο του Μπεου και εχετε και μουτρα να μιλατε?
1 βδομαδα μετα τια εκλογες και η Δουρου εγινε Σγουρο και ο Μιχος εγινε Παχτας και μιλατε ρε?
Ο Τσακακωτος εχει ακομα μετοχες στην ελντοραντο?
Ο Σταθακης μιλαει ακομα στα συνεδρια με χορηγο την ελντοραντο?
Ο Μακαρης στην Καλαματα αντιμνημονιακος και αυτος?
Οτσν ο Μπεος στηριζε το δημαρχο σας στη Ν.Σμυρνη μαζι με το ΠΑΣΟΚ ηταν της νυχτας ή οχι?
Εχετε Κουρουμπλη ρε που εχει κανει χιλιαδες ρουσφετια εδω και χρονια στην Αιτωλοακαρνανια λαι εχετε και μουτρα να μιλατε?
Ρε ουστ Πασοκοι!

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2014 στις 5:09 μ.μ.

11.37 Πουθενα η εργατικη ταξη δεν πηρε την εξουσια μεσα απο την πολιτικη των μετωπων με τον οπορτουνισμο. Παντου εγινε καταστροφη για την εργα τικη ταξη. οπου κερδηθηκαν επαναστασεις ητανε μεσα απο κοινωνικες συμμαχιες και σε ανοιχτο πολεμο με τον οπορτουνισμο. το 1944 πολυ σωστα αυτη ητανε η αποψη που εξεφραζε ο Γ. ΣΙΑΝΤΟΣ στην λογικη των μετωπων και της εθνικης ενοτητας.Σημερα δεν υπαρχει καθολου η ιδια αποψη. ο οπορτουνισμος αντιμετωπιζεται σαν καρκινωμα και μιλαμε για ΛΑ ΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. τα εχω ζησει το 1989 Μετωπο ειχε φτιαχτει με το εσωτερικο και μεσα στο ΚΚΕ υπηρχε ΦΡΑΞΙΑ που ηθελε να διαλυση το κομμα. Αστα λοιπον τα ξερω. ΠΑΝ

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2014 στις 5:41 μ.μ.

Η Κίνα;;;;;; ΄Ωπα και προτυπο σοσιαλισμού η Κίνα!!!!!!!

Ανώνυμος
5 Ιουνίου 2014 στις 12:00 π.μ.

5.41 δεν με πειράζει που είσαι στόκος, με πειράζει που επιδεικνύεσαι.

Υγ: Καλά παν άστο.

Ανώνυμος
6 Ιουνίου 2014 στις 9:33 μ.μ.

12.00 π.μ.
Δεν με πειράζει που είσαι παπαγάλος, με πειράζει που δεν τρως μαϊντανό.

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2014 στις 10:01 π.μ.

Πολύς εκνευρισμός δεν έχει πεσει στο σοσιαλδημοκρατικά στρατόπεδο; Και δε λέω μόνο για τις απειλές των στελεχών-βουλευτών του. Τα τρένα που θα περασουν και θα μας πατήσουν γιατί δε συνεργαζόμαστε με τον πολύ Σύριζα (Παπαδημούλης), για το ότι το ΚΚΕ ΄θα αντιμετωπίσει πρόβλημα επιβίωσης αν σταθεί απέναντι στο Σύριζα γιατί έτσι θα είναι στο πλευρό της ΝΔ!!!!!!!( Δραγασάκης, αλήθεια κύριε Δραγασάκη, κι αυτοί που θα συνεργαστούν στην κυβέρνηση με τη Νδ εφόσον θα έχει μετανοήσει τι θα είναι; εχθροί της; ), ότι το ΚΚΕ θα πληρώσει το τίμημα αν δεν συνεργαστεί με το Σύριζα κι ότι κακώς έφυγε απ' την σοσιαλδημοκρατική ομάδα της Ευρωβουλής(Λαφαζάνης) κι άλλα τέτοια φαιδρά. Αλλά και στην μπλογκόσφαιρα απ' τους υπερασπιστές του Σύριζα βλέπει αυτόν τον εκνευρισμό. Λοιπόν μια και έξω φίλοι( αν έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθρούς) του σύριζα. ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ. ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΚΑΙ Σ' ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger