Home » , , » Χρυσή Αυγή: Το κόμμα των "τοκογλύφων"

Χρυσή Αυγή: Το κόμμα των "τοκογλύφων"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 31 Μαΐου 2014 | 9:11 μ.μ.

Ένα πολύ ενδιαφέρον, με την υπογραφή της δημοσιογραφικής ομάδας του «Ιού» υπάρχει σήμερα στην εφημερίδα των Συντακτών. Αναφέρεται στο πρόσωπο ενός δημοσιογράφου και διαχειριστή της ιστοσελίδας  bankingnews, του Πέτρου Λεωτσάκου και τις στενές σχέσεις που έχει με την ναζιστική οργάνωση του Μιχαλολιάκου.

Ο «πεισμένος θαυμαστής της Χρυσής Αυγής», σύμφωνα με το κείμενο Π. Λεωτσάκος και «έγκριτος δημοσιογράφος» κατά την Χ.Α χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα του –ειδικευμένη στο τραπεζικό ρεπορτάζ- για να «ξεπλύνει» το ναζιστικό μόρφωμα.

Τώρα πώς μπορεί να συμβιβάζεται η προπαγάνδα του φασιστικού μορφώματος εναντίον των σκοτεινών τοκογλύφων, δηλαδή των τραπεζιτών, οι οποίοι ελέγχουν την παγκόσμια κοινωνία κλπ., με την σχέση στοργής που έχουν με τον Λεωτσάκο μας το λέει το παρακάτω απόσπασμα από το δημοσίευμα του «Ιου»:

Το κόμμα των "τοκογλύφων"

ΤΕΛΙΚΑ πώς να ερμηνευτεί αυτή η ταύτιση με τον πυρήνα του τραπεζικού συστήματος Της «αντιουστημικής» Χρυσής Αυγήε που έχει εθνικοσοσιαλιστικό καθήκον να τα βάζει με τους «τοκογλύφους»;

Η απάντηση είναι εύκολη. Ενα από τα πρώτα δείγματα γραφής της Χρυσής Αυγής μετά την είσοδο της στο Κοινοβούλιο, στις αρχές Αυγούστου του 2012, ήταν η στάση της απέναντι σ' αυτό που ονομάστηκε πρώτο σκάνδαλο της τρικομματικής κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, δηλαδή η μεταβίβαση. Στα τέλη Ιουλίου είχε ολοκληρωθεί η εξαγορά από την Τράπεζα Πειραιώς του «υγιούς» κομματιού της Αγροτικής Τράπεζας, με μεθοδεύσεις που κατήγγειλε σύσσωμη η αντιπολίτευση, αλλά υποστηρίχτηκαν με πάθος από τον κ. Στουρνάρα και τον κ. Προβόπουλο.

Φυσικά, ο οικονομικός Τύπος, στη μεγάλη πλειονότητά του, χαιρέτισε την εξέλιξη αυτή. Από κοντά και το bankingnews του κ. Λεωτσάκου, ο onoios έγραψε ότι «είναι η πρώτη σημαντική κίνηση της κυβέρνησης στην κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης της οικovopias και του ελληνικού τραπεζικού συστήμακκ και ένα πολύ καλό μήνυμα προς την τρόικα και τους Ευρωπαίους εταίρους και τις αγορές, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» (27.7.2012).

Τα κόμματα της αντιπολίτευση ζήτησαν να κληθούν να καταθέσουν οι Στουρνάρας-Προβόπουλος στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Ξεκίνησε η συγκέντρωση υπογραφών βουλευτών που μετέχουν στην Επιτροπή, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα. Και ενώ είχαν συγκεντρωθεί 17 από τις 19 απαιτούμενες υπογραφές, οι τρεις χρυσαυγήτες βουλευτές που μετείχαν στην Επιτροπή αρνήθηκαν να συνυπογράψουν, προσφέροντας μια αναπάντεχη υπηρεσία στην κυβέρνηση και φυσικά στους τραπεζίτες.

Το κλίμα, όμως, ήταν τόσο βαρύ που η κυβέρνηση εκτίμησε ότι μπορεί να συνυπογράψουν βουλευτές και της συμπολίτευσης, οπότε προχώρησε μόνη της στη σύγκληση της Επιτροπής στις 3.8.2012.
Εκ μέρους της Χρυσής Αυγής απηύθυνε ερωτήσεις στον κ. Προβόπουλο ο Ηλίας Παναγιώταρος. Ξεκινώντας δήλωσε ότι θα κάνει τρεις ερωτήσεις. Πράγματι διατύπωσε τρεις γενικόλογες και ανώδυνες ερωτήσεις, αλλά προτού αφήσει το μικρόφωνο «θυμήθηκε» και μια τέταρτη, πολύ συγκεκριμένη, όσο κι αν ήταν σιβυλλική: «Υπάρχει μέλος του Δ.Σ. της παλιάς Αγροτικής Τράπεζας που μετέφερε από τον προσωπικό του λογαριασμό 8 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό;»

Οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι (αλλά και βουλευτές) εξεπλάγησαν. Αλλά η έκπληξη τους έγινε μεγαλύτερη μόλις άκουσαν την απάντηση του κ. Προβόπουλου. Γιατί ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος όχι μόνο δεν απέφυγε την ερώτηση-γρίφο, αλλά εμφανίστηκε περίπου σαν να την περίμενε: «Η Τράπεζα της Ελλάδος δέχθηκε κάποιες καταγγελίες ότι πολύ υψηλόβαθμο στέλεχος της τράπεζας αυτής είχε βγάλει στο εξωτερικό περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ. Εκανε ελέγχους, λυπάμαι που για λόγους νομοθεσίας δεν μπορώ να πω τα ευρήματα, αλλά μπορώ να σας βεβαιώσω ότι τα ευρήματα αυτά έχουν σταλεί στις αρμόδιες αρχές».

Πολύ γρήγορα έγινε γνωστό ότι ο καταγγελλόμενος ήταν ο πρώην διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, θεόδωρος Πανταλάκης. Ο ίδιος παραδέχτηκε στη «Real News» τη μεταφορά των χρημάτων, αλλά ισχυρίστηκε ότι όλα είχαν γίνει νόμιμα, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης που τον δικαίωσε μετά από λίγες εβδομάδες, αλλά οι εντυπώσεις παρέμειναν. Μικρή λεπτομέρεια: ο κ. Πανταλάκης είχε αντιταχθεί σφόδρα στον διαχωρισμό της Αγροτικής σε «καλή» και «κακή» και στην εξαγορά της από την Πειραιώς. Ο διασυρμός του στην κρίσιμη φάση της εξαγοράς διευκόλυνε τους χειρισμούς Προβόπουλου-Στουρνάρα.

As μη γελιόμαστε λοιπόν. Η Χρυσή Αυγή ξεκίνησε τη δράση της με μια επιδεικτική ταύτιση με το τραπεζικό σύστημα. Και καθώς φαίνεται υπάρχουν και στον χώρο των τραπεζιτών πρόθυμοι «Μπαλτάκοι», έτοιμοι να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα της σύγκλισης Νέας Δημοκρατίας - Χρυσής Αυγής, προκειμένου να ευοδωθούν τα δικά τους σχέδια για το μέλλον και φυσικά να αποκρουστεί κάθε περίπτωση συγκρότησης κυβέρνησης της Αριστεράς.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger