Home » » ΚΚΕ (μ-λ). Πολιτική συγκέντρωση: Αποχή από τις κάλπες των Ιμπεριαλιστών

ΚΚΕ (μ-λ). Πολιτική συγκέντρωση: Αποχή από τις κάλπες των Ιμπεριαλιστών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 20 Μαΐου 2014 | 3:50 μ.μ.

 ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Πέμπτη 22 Μάη
7:00 μ.μ.,  ΑΣΟΕΕ (Αμφιθέατρο Β΄)


Μόλις πριν από λίγες ημέρες, στις 2 Μάη, στην Οδησσό, τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της πραξικοπηματικά τοποθετημένης κυβέρνησης του Κιέβου δολοφόνησαν 40 Ουκρανούς πολίτες. Η «δημοκρατική» ΕΕ, μαζί με τις ΗΠΑ, έστρωσε το δρόμο γι’ αυτήν την εξέλιξη και συνεχίζουν να υποδαυλίζουν το αιματοκύλισμα του Ουκρανικού λαού.

Μόλις πριν από 4 χρόνια, στη χώρα μας, τα επιτελεία της ΕΕ, μαζί με το ΔΝΤ, επέβαλαν την εφαρμογή μιας ληστρικής επίθεσης ενάντια στο λαό και τους εργαζόμενους της χώρας μας. Τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα και οι δεκάδες νόμοι που επέβαλε η τρόικα των ιμπεριαλιστών και πρόθυμα ψήφισε και υλοποίησε το ντόπιο αστικό πολιτικό προσωπικό, οδήγησαν στην ισοπέδωση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, στη λεηλασία του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος, στο χτύπημα της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας, της ασφάλισης και οτιδήποτε άλλου παρέπεμπε σε λαϊκό δικαίωμα. Οδήγησαν στην τερατώδη αύξηση της ανεργίας, στην επέκταση της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Οδήγησαν στη δραματική συρρίκνωση του παραγωγικού ιστού της χώρας, στην καταστροφή της αγροτικής παραγωγής και της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Οδήγησαν στο βάθεμα της εξάρτησης της χώρας από τους ιμπεριαλιστές.

Και συνεχίζουν ακάθεκτοι. Το νέο Μεσοπρόθεσμου επιβεβαιώνει μια ακόμη τετραετία λιτότητας, νέα αντιλαϊκά μέτρα, μεγαλύτερα δεινά για το λαό και τον τόπο.

Αυτή ήταν είναι και θα είναι η ΕΕ: ένας ιμπεριαλιστικός συνασπισμός, φορέας εξαθλίωσης για να επιτευχθεί η αύξηση της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Μια αντιδραστική λυκοσυμμαχία που δεν διστάζει να βομβαρδίσει και να ισοπεδώσει χώρες (όπως στην Γιουγκοσλαβία) ή να στηρίξει νεοναζί (όπως στην Ουκρανία) στοχεύοντας στον εξανδραποδισμό λαών, στη μετατροπή κρατών σε ενδοχώρα της. Γι’ αυτό εμπαίζουν το λαό μας όσοι χωρίς ντροπή υποστηρίζουν ότι αγωνίζονται για μια «άλλη ΕΕ».

Το λεγόμενο Ευρωκοινοβούλιο και οι Ευρωεκλογές δεν αποτελούν τίποτε άλλο από μια επιχείρηση αποπροσανατολισμού των λαών και διαμόρφωσης «δημοκρατικής» βιτρίνας που θα «νομιμοποιεί» αυτές τις αντιδραστικές επιδιώξεις. Αλλά και μια διαδικασία διαμόρφωσης «ΕΟΚανθρώπων», δηλαδή παραγόντων που σιτίζονται πλουσιοπάροχα για να πρακτορεύουν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στις χώρες τους. Οι πραγματικές αποφάσεις παίρνονται από τις κυρίαρχες ιμπεριαλιστικές χώρες -Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία (με την ιδιαιτερότητά της)- και αυτό δεν πρόκειται να το θέσουν σε κανενός είδους αμφισβήτηση!

Όσοι σήμερα καλούν τον ελληνικό λαό να ψηφίσει στις κάλπες των ιμπεριαλιστών της ΕΕ δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να σπέρνουν τη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό σχετικά με το τι πραγματικά είναι η ΕΕ. Και το ότι το σύνολο σχεδόν της Αριστεράς καλεί το λαό να ψηφίσει στις κάλπες των ιμπεριαλιστών της ΕΕ για να καταδικάσει -δήθεν- αυτήν την πολιτική ή για να καταγγείλει -δήθεν- την ιμπεριαλιστική ΕΕ, δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που έχει να ξεπεράσει το λαϊκό-εργατικό κίνημα. Έτσι εξηγείται γιατί -παρά τους σημαντικούς και μαζικούς αγώνες που έδωσε ο λαός μας ενάντια στη βαρβαρότητα των μνημονίων- σήμερα επικρατεί απογοήτευση και ηττοπάθεια. Έτσι εξηγείται γιατί η πίστη στον αγώνα και στις αστείρευτες λαϊκές δυνάμεις που -κατά τα άλλα- όλοι επικαλούνται έχει δώσει τη θέση της στην αυταπάτη της εκλογικής διεξόδου.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ από τις κάλπες της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, να μην υποκύψουν στα νέα πιεστικά ψευτοδιλήμματα ενόψει και του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών. Αυτή είναι η μόνη αντι-ΕΕ, αντιιμπεριαλιστική στάση! Αυτή είναι η μόνη στάση που αρμόζει στους σκληρούς αγώνες που έδωσε και συνεχίζει να δίνει -όπως μπορεί- ο λαός μας ενάντια στη βαρβαρότητα των μνημονίων.

* Για να μην νομιμοποιήσουμε το καθεστώς της εξάρτησης.
* Για να μην προσυπογράψουμε την παραρτηματοποίηση της χώρας και τη καταλήστευσή της από τα αρπακτικά της ΕΕ.
* Για να αναδείξουμε την αναγκαιότητα και τη δυνατότητα να ζούμε χωρίς προστάτες.
* Για να προβάλουμε την κατεύθυνση της συγκρότησης των λαϊκών δυνάμεων για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, ανοίγοντας και την προοπτική της ανατροπής του συστήματος της εξάρτησης και εκμετάλλευσης.


www.kkeml.gr  -  simea@kkeml.gr
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2014 στις 4:10 μ.μ.

Η θεση αυτη του ΚΚΕ[μ-λ] σχετικα με τις ευρωεκλογες ειναι η μονη σωστη θεση.Δεν μπορει
κατι στο οποιο εισε εναντια κατι που καταγγελεις και καταδικαζεις να ζητας
ναρθουν να παρουν μερος στην εκλογικη διοργανωση
Αυτο το καλεσμα ειναι σκετη σπορα αυταπατων και συγχισης στο λαο και τιποτα αλλο
melito

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger