Home » , » Κανείς εκπαιδευτικός – Κανείς μαθητής έξω από το σχολείο

Κανείς εκπαιδευτικός – Κανείς μαθητής έξω από το σχολείο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 20 Μαΐου 2014 | 3:11 μ.μ.


Μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες για συγχωνεύσεις – καταργήσεις δεκάδων σχολείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπ/σης.

Ήδη αναπτύσσονται οι πρώτες αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα και το γονεϊκό κίνημα για να αποτραπούν αυτές οι εξελίξεις.

Για το σκοπό αυτό:

- Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ, όλους τους συναδέλφους, τους Συλλ. Διδασκόντων σε συνεργασία με τους Συλλόγους  Πρωτοβάθμιας και Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων, να οργανώσουν ενημερωτικές συσκέψεις και τοπικές πρωτοβουλίες.

- Να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνεται από Συλλόγους  Πρωτοβάθμιας και τη ΔΟΕ, την Τετάρτη, 21/5 ώρα 13.00, στο ΥΠΑΙΘ.

Να μην κλείσει κανένα σχολείο !

__________

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, με επανειλημμένες ανακοινώσεις και παρεμβάσεις έχει αναδείξει τα προβλήματα που προκύπτουν από το ν. 4186/13 (νέο Λύκειο, εξεταστικό, τράπεζα θεμάτων) και ειδικά από την εφαρμογή του στην Α΄ Λυκείου φέτος.

Στα πλαίσια αυτών των παρεμβάσεων, μετά από αίτημα της ΟΛΜΕ, γίνεται συνάντηση την Τετάρτη, 21/5 στις 10.30 π.μ. με τον κ. Σωτ. Γκλαβά, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Αν. Τσόχα 36).

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα απαιτήσει να μη γίνουν οι εξετάσεις φέτος στην Α΄ Λυκείου με τράπεζα θεμάτων ούτε να χρησιμοποιηθεί ο νέος τρόπος υπολογισμού του βαθμού προαγωγής των μαθητών, γιατί θα υπάρξουν σοβαρές αρνητικές συνέπειες ως προς τη δυνατότητα των μαθητών, να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο Λύκειο.

Η ΟΛΜΕ το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσει τις παρεμβάσεις της, μαζί με γονείς και μαθητές, για την κατάργηση του νόμου 4186/13.

Κανείς εκπαιδευτικός – Κανείς μαθητής έξω από το σχολείο

   Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
www.olme.gr
e-mail:olme@otenet.gr

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger