Home » , , » Το έγκλημα είναι διαρκές! ΟΧΙ στην Ε.Ε. του ρατσισμού και του φασισμού!

Το έγκλημα είναι διαρκές! ΟΧΙ στην Ε.Ε. του ρατσισμού και του φασισμού!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 5 Μαΐου 2014 | 9:43 μ.μ.

 Το έγκλημα είναι διαρκές! Ενάμιση μήνα μετά την βύθιση λέμβου στο ακρωτήρι Κόρακα της Λέσβου που στοίχισε τη ζωή σε εννιά πρόσφυγες, είκοσι δύο ζωές ακόμα προστέθηκαν στον τραγικό κατάλογο μετά από το αντίστοιχο συμβάν σήμερα στη Σάμο…

Ξαναρωτάμε: Με το αίμα πόσων ακόμη άλλων νεκρών θα βάψει τα σύνορά της η Ευρωπαϊκή Ένωση; Για πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε μια πολιτική ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων Η.Π.Α. και Ε.Ε. στα ανατολικά σύνορά μας που θα παράγει κύματα προσφύγων και που θα θρέφει τον πόλεμο και τον νεοναζισμό; Για πόσο ακόμα θα αφήσουμε τη Frontex και τους ελληνικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς να υψώνουν τείχη, να σπέρνουν ναρκοπέδια στον Έβρο και να βουλιάζουν βάρκες στις φουρτουνιασμένες θάλασσες του Αιγαίου; Για πόσο ακόμα θα επιφυλάσσει ο «ευρωπαϊκός παράδεισος» στους πρόσφυγες κολαστήρια τύπου Αμυγδαλέζας, εργασιακές συνθήκες Μανωλάδας, πογκρόμ, απελάσεις, εξευτελισμούς;

Αυτοί που αποκαλούν τους μετανάστες «λαθραίους» σήμερα θα πρέπει να σωπαίνουν! Αυτοί που βλέπουν στην Ε.Ε. μια «ένωση των λαών» σήμερα θα πρέπει να το ξανασκεφτούν…  Ας πάψουν οι εκκλήσεις στην «ανθρωπιά» των Βρυξελλών και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας… Οι πνιγμοί δεν είναι ατύχημα… Είναι η άμεση συνέπεια μιας πολιτικής που θέλει ελευθερίες μόνο στην κίνηση των κεφαλαίων και στους όρους της εργασίας αλλά περιορισμούς στα κοινωνικά και τα πολιτικά δικαιώματα, μιας πολιτικής που θέτει τα κέρδη πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Είναι η ίδια η Ε.Ε. και οι πολιτικοί εκφραστές του ευρωμονόδρομου υπεύθυνοι για την τραγωδία αυτή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας μηχανισμός ρατσισμού και πολέμου ενάντια στους φτωχούς, είτε αυτοί βρίσκονται εντός των συνόρων της, είτε εκτός. Η πάλη ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πάλη για τη δικαίωση των χιλιάδων νεκρών από τη Λαμπεντούζα ως το Αιγαίο. Είναι πάλη για να μην ξαναέχουμε εγκλήματα όπως το σημερινό.

Παλεύουμε για να καταργηθεί η Frontex και η συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, για να κλείσουν τα άθλια κέντρα κράτησης και να διαμορφωθούν ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους μετανάστες, για να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους και πολιτικό άσυλο σε όσους το ζητούν, για να έχουν οι μετανάστες ίσα δικαιώματα με τους Έλληνες εργαζόμενους.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
6 Μαΐου 2014 στις 2:53 π.μ.

Πριν χρόνια, το 1922, οι ναύτες των πλοίων των Μεγάλων Δυνάμεων έκοβαν τα χέρια κι άφηναν να χαθούν ζωές ανθρώπων, που ήθελαν να γλυτώσουν από τις σφαγές ενός πολέμου, τον οποίο οι ιμπεριαλιστές ηγέτες τους με τα ντόπια τσιράκια, προκάλεσαν.
Τα τελευταία χρόνια κι ενώ ξεχάσαμε τι σημαίνει προσφυγιά και μετανάστευση, οι "δικοί μας" αφήνουν να πνίγονται γυναικόπαιδα και φτωχοί, που έρχονται στη χώρα μας με την ελπίδα να γλυτώσουν από τα δεινά που η εκμετάλλευση των πλουσίων προς τους εργαζόμενους δημιουργεί. Το έγκλημα είναι διαρκές κι οι αυτουργοί ίδιοι. Τα θύματα αλλάζουν κατά καιρούς. Επειδή όμως έχει ο καιρός γυρίσματα, ελπίζω να έχουμε βάλει μυαλό και να μην δούμε να γίνονται τα παιδιά μας θύματα σε κάποια θάλασσα ή να κλείνονται σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης φτωχών προσφύγων. Αυτά που τώρα γίνονται, θα τα λουστούμε εμείς στο μέλλον, αν εξακολουθήσει η ίδια πολιτική και η αδιαφορία προς τον συνάνθρωπο, ιδιαίτερα τον αδύναμο. Είναι ώρα για πράξεις. Ότι και να πούμε είναι λίγο. Πώς να περιγράψεις ότι γονείς πνίγονται μαζί με τα παιδιά τους; Όταν αυτοί οι άνθρωποι, κι εδώ είναι η " τραγική ειρωνεία", ξεκίνησαν ένα μακρύ κι επικίνδυνο ταξίδι για να ζήσουν καλύτερα. Το αίμα αθώων βαραίνει κι όλους όσους δεν αντιστέκονται στη μαζική δολοφονία. Οι αδιάφοροι συμπολίτες μας θα είναι οι επόμενοι. Αντισταθείτε τώρα, ας δούμε μια φορά επιτέλους τι είναι σοβαρό και ουσιαστικό. Μη νομίζουμε ότι πρόκειται για τις ζωές "άλλων ή ξένων". Η ίδια νοοτροπία, η ίδια πολιτική, με παρόμοια μέθοδο θα χρησιμοποιηθεί για όλους τους άπορους. Βέβαια μας απασχολούν σοβαρότερα, όπως ο πόλεμος μεταξύ μας, τα video, το τι είπε ο ένας κι ο άλλος πριν 20 ή και 100 χρόνια κι άλλα τέτοια που μου θυμίζουν ένα καρτούν: Όταν ο ήρωας των κινουμένων σχεδίων βλέπει ένα βράχο να πέφτει επάνω του, δεν φεύγει (όπως θα ήταν λογικό) αλλά ανοίγει ομπρέλα! Συλλυπητήρια στους συγγενείς των δολοφονηθέντων θυμάτων. Συλλυπητήρια και σε εμάς που τον 21ο αιώνα γινόμαστε μάρτυρες της νεκρανάστασης του ναζισμού. Γιατί ναζί τους άφησαν να πνιγούν, φασίστες τα έκαναν αυτά... mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger