Home » , » Συριζαίικες .. μεταγραφές

Συριζαίικες .. μεταγραφές

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 4 Μαΐου 2014 | 9:07 μ.μ.

Άλλη μια «βαρύγδουπη» μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ στον Σύριζα έχουμε στο πρόσωπο του Δημήτρη Τσιώτη.
Ο τύπος αυτός που είναι επικεφαλής της εταιρείας στρατηγικού σχεδιασμού  Clever Bank και ανέλαβε την προεκλογική καμπάνια του Σύριζα είναι –σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας  Real news- στενός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου και ειδικά του Νίκου αδελφού του πρώην πρωθυπουργού. Με αυτόν άλλωστε και μαζί με τον στενό συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου Γ. Αγραφιώτη, όπως επίσης και με τον εξ απορρήτων του Κ. Σημίτη, Γ. Πανταγιά και τον Σπύρο Βούγια δημιούργησαν τη «δεξαμενή σκέψης Green Tank»

Με απλά λόγια έφτιαξαν μια οργάνωση με στόχο υποτίθεται την «πράσινη ανάπτυξη» ώστε «με τις διασυνδέσεις που έχουν με το κυβερνητικό κόμμα να παντελωνιάσουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τις "πράσινες μελέτες" τους, όπως θα τσεπώσουν την μερίδα του λέοντος από τα ανάλογα κονδύλια της Ε.Ε», όπως γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας.

Και φαίνεται ότι αυτές οι μπίζνες του Δ. Τζιώτη του βγήκαν, αφού όπως διαβάζουμε στο δημοσίευμα που αναφέραμε κάνει προκλητικό τρόπο ζωής, οδηγεί .Porsche …

Σημειωτέον ότι κάποτε, το "νέο απόκτημα του Σύριζα" ευελπιστούσε να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στην εσωκομματική αναμέτρηση το 2007 με αντιπάλους τον Γ. Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο και Κώστα Σκανδαλίδη, για να αποσύρει τελευταία στιγμή την υποψηφιότητα του.

Σήμερα το τζιμάνι αυτό «κέρδισε την επιστοσύνη του Α. Τσίπρα» και στην «Κουμουνδούρου είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την συνεργασία τους», όπως τονίζει το δημοσίευμα που αναφέραμε.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 30 σχόλια

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2014 στις 9:12 μ.μ.

Να ευχηθω και εγω καλοριζικα στην νεα μεταγραφη ΠΑΝ

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2014 στις 7:52 π.μ.

Α ρε ΠΑΝ, έχεις καρφώσει όλο το κόμμα. Τόσο καιρό φωνάζουμε ότι το ΚΚΕ θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει δεξιά, δεν είναι απλά "θεατής". Είναι βαθιά επιθυμία του και σπρώχνει όπως μπορεί.
Και φυσικά το επιβεβαιώνετε όλα τα πουλέν με κάθε ευκαιρία.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά καλό είναι να ξέρετε γιατί κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ τα σκατώσει εσείς θα παραμείνετε στ' αζήτητα στο μέλλον, παρόλο το γλυκανάλατο ύφος που θα πάρετε μετά μπας κι έλξετε τους "μικροαστούς" και τους "οπορτούνες" που σας την κοπάνησαν μαζικά.

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2014 στις 5:08 μ.μ.

ποιοι ακριβώς είστε αυτοι που φωνάζεται 7.52 ? Για εξηγησου....

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2014 στις 6:58 μ.μ.

7.52 οχι αν τα σκατωσει ο συριζα αυτο ειναι σιγουρο. οσοι την κοπανησαν κουβαλουσαν αυταπα τες απο το μακρινο παρελθον αλλα θα καταλαβουνε και αυτοι ποσο δικιο εχουμε που δεν παρασυρθηκαμε τον ΜΑΗ του 2012 η ζωη εμας θα δικαιωση ΠΑΝ

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2014 στις 7:08 μ.μ.

Εκει που μας χρωστουσαν μας πηραν και το βοδι.
Το ΚΚΕ θα φταιει που η νεα σοσιαλδημοκρατια θα αποκαλυφθει γρηγοροτερα απ'οτι το ΠΑΣΟΚ παλαιοτερα? Αν οντως ειναι ετσι τιμη του και καμαρι του , του ΚΚΕ.
Παντως συριζαιοι και ισοι τους σπρωχνετε απο αριστερα και καλα ας θυμηθουμε οτι: ο Συριζα δεν ηταν σαφως σοσιαλδημοκρατια αλλα ως οπορτουνιστικος φορεας ηταν συμβιβασμενος απο τα γεννοφασκια του. Τι να θυμηθουμε το ΚΚΕ εσωτερικου που συμμετειχε στην επιχειρηση φιλελευθεροποιησης της χουντας? Το ναι του ιδιου φορεα στην ΕΟΚ? Το Μαστριχτ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και τα ναι και παρον σε Μπολονια, Λισαβονα,εκθεση Σερκας, συνθηκη Αμστερνταμ, Λευκη Βιβλο, Ευρωσυνταγμα, Στρατηφικη για την ΕΕ 2020, το ΝΑΙ στην ΟΝΕ? Ποτε δηλαδη ο ΣΥΡΙΖΑ ηταν κατι αλλο απο ενα δεκανικι της μαμας ΠΑΣΟΚ? Επειδη καποια στιγμη με σκοπο τα κουκια γιατι ουτε στη βουλη δε θα μπαινε μαζεψε ο Αλαβανος οτι γκρουπα υπηρχε εγινε ο ΣΥΝ - Συριζα και αλλαξε? Μα ο ιδιος ο Αλαβανος ηταν που ως ευρωβουλευτης ψηφιζε και πιεζε μαλιστα για ιδιωτικα πανεπιστημια και εξισωση πτυχιων ΑΕΙ με ΚΕΣ ! Τι μας λετε λοιπον φταιει το ΚΚΕ που εβλεπε τον ΣΥΡΙΖΑ οπως ακριβως ηταν και οχι οπως ηθελε να πλασαριζεται?
Το ΚΚΕ πληρωσε εκλογικα την αληθεια που δεξιοι και αριστεροι εκρυψαν. Αλλα αφησε παρακαταθηκη για το κινημα. Σε αντιθεση με καποιους ιζνογκουντ που ετρεξαννα τα πουν με τον Αλεξη στις διερευνητικες εντολες...

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2014 στις 7:32 μ.μ.

5΄08:Δεν κατάλαβες! μην είσαι αγαθός, είναι οι εναλλακτικές που περιμένουν την σειρά τους και κράζουν, έτσι θα τα αφήσουν το πράμα , είναι και αυτοί οι αντικαταστατές που θα αντικαταστήσουν αυτούς που θα καούν στο κοντινό μέλλον και πάει λέγοντας ......ώστε πάντα να έχουμε μια και μοναδική διαιώνιση εξουσίας.

Ανώνυμος
6 Μαΐου 2014 στις 11:40 μ.μ.

7.08
εισαι σε παραλληρημα ψευτιας.
1. γιατι να μη θυμιθουμε και το καταπτυστο κειμενο που υπεγραψε ο φλωρακης με τον κυρκο το 1988;
2.γιατι να μη θυμηθούμε τις 2 συγκυβερνησεις ζολωττζανετακη; πηρε κανενας το κκε με το ζορι και το εκανε κυβερνηση;
3. αν εχεις πολιτικη τσιπα βγαλε πολιτικα κειμενα και θεσεις υπερ των ιδιωτικων πανεπιστημιων που εχει στηριξει ο Αλαβανος. ντροπη σου

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2014 στις 11:37 π.μ.

11.40 εισαι ζαλισμενος και εχεις γινει ματσο. η ηγεσια στο ΚΚΕ ειναι παντα συλλογικη και οχι ενος προσωπου και υπαρχει και ο δημοκρατικος συγκεντρωτισμος. οταν εγιιναν οι δυο κυβερνησεις στο εδαφος του καπιταλισμου υπηρχε συνασπισμος που σημερα ειστε παρεα. υπουργος οικονομοιας ηταν ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ δικαιοσυνης ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ. και εχουμε αποφασισει οτι σε κυβερνηση με την αστικη ταξη στην εξουσια δεν θα μπουμε ξανα. αρα μαλλον σε ποναει το τωρα. Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ εχει φυγει απο το ΚΚΕ το 1991 ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2014 στις 1:16 μ.μ.

Λές ψέματα, θές και αποδείξεις. Πάμε λοιπόν:
Ο ΣΥΝ και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (1)            Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Κύπρου η «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» δήλωσε:«Δεν είμαστε εχθρικοί προς τα ιδιωτικά πανεπιστήμια» και ότι «το κύρος του δημοσίου πανεπιστημίου δε θίγεται από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια».   Ο ΣΥΝ και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (2)Σε δελτίο Τύπου, στις 29 του Αυγούστου 2002 ο τότε ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος εξέδωσε δελτίο Τύπου σχετικά με την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ερώτησή του για τη μη αναγνώριση των «πτυχίων» που παρέχουν τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών στην Ελλάδα, με τίτλο: «Η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί δεν αναγνωρίζει τους πανεπιστημιακούς τίτλους αλλοδαπής που παρέχουν τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών», έδειχνε την υποστήριξή του στα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών. ΣΥΝ και η «Μπολόνια»Στις 23 Μαΐου 2002 συζητήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εισήγηση – έκθεση «Σχετικά με τα πανεπιστήμια και την ανώτατη εκπαίδευση στον ευρωπαϊκό χώρο της γνώσεις (2001/2174(ΙΝΙ)) (Α5-0183/2002)». Η παραπάνω έκθεση, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει: «Πρέπει να επιταχυνθεί και να ενδυναμωθεί η διαδικασία της Μπολόνια», «τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αποτελούν μέρος του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού συστήματος και συμβάλλουν στην ανάπτυξή του», «αυτή η έκθεση (…) φιλοδοξεί να θέσει τις βάσεις και να ανοίξει το δρόμο για μια πολιτική στήριξης των πανεπιστημίων ως κέντρων κατάρτισης επαγγελματιών και ερευνητών», «ο παραδοσιακός ρόλος του πανεπιστημίου ως κέντρου επιστημονικής ανάπτυξης τίθεται σήμερα υπό αμφισβήτηση στην Ευρώπη», «για να γίνει σαφής η ανάγκη συνύπαρξης δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημίων». Την εισήγηση – έκθεση ψήφισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, ως μέλος της Επιτροπής «Πολιτισμού, Νεότητας, Παιδείας, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην ολομέλεια υπέρ ψήφισε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Μ. Παπαγιαννάκης.

Οσο για το 1 και 2:
Το ΚΚΕ έχει αναθεωρήσει ήδη από το 14ο συνέδριο του το κοινό πόρισμα και τα υπόλοιπα του ενιαίου ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Πλέον εδώ και χρόνια έχει κάνει δημόσια αυτοκριτική και για τις συγκυβερνήσεις. Έχει απορίψει πλέον τη συμμετοχή του σε κάθε κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού. Άλλοι ξερογλύφονται για υπουργία. Επιπλέον ακόμα και τότε τα 3 υπουργία δεν τα πήραν στελέχη του ΚΚΕ και η τότε συγκυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο πλήν των συντάξεων του ΔΣΕ και την προετοιμασία των επόμενων εκλογών. Αυτό δεν αλλάζει το ότι η μη συμμετοχή σε αστική κυβερνηση με όποιο πρόσχημα και με όποιο αυτοπροσδιορισμό έχει αυτή πρέπει να είναι θέση αρχής για ένα ΚΚ. Βέβαια είναι τουλάχιστον φαιδρό να κατηγορούν το ΚΚΕ αυτοί που υποστηρίζουν πολιτικούς σχηματισμούς που αποδέχονται τη συμμετοχή τους σε αστικές κυβερνήσεις σήμερα και αυτοί που οι σημερινές τους ηγεσιες πρωταγωνίστησαν ως στελέχη του ΚΚΕ τότε. Να σου θυμήσω ότι ο Φαράκος ητα ΓΓ, ο Λαφαζάνης ΠΓ, ο Λαφαζάνης, ο Αλαβάνος και ο Ανδρουλάκης Γραφείο τύπου. Ο Στρατουλης ΚΕ , η Δαμανάκη ΚΕ ο Δραγασάκης υποψηγιος ΓΓ με την Παπαρήγα αντίπαλο. Ο Λαφαζάνης επικεφαλής της επιτροπής για τις θέσεις του 13ου συνεδρίου. Ο Καρτερός διευθυντής του Ριζοσπάστη. Αυτοί όλοι που ούτε αυτοκριτική έκαναν ποτέ (πως να κάνουν αφού ολα τα τότε κατορθώματα τα θεωρούσαν και θεωρούν σωστά) κατηγορούν σήμερα γι'αυτά το ΚΚΕ? Ε πάει πολύ.

Υγ. Ελπίζω εσύ να έχεις πολιτική τσίπα και να πάρεις πίσω τους χαρακτηρισμούς σου.

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2014 στις 1:34 μ.μ.

Και επειδή τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ήταν η κορυφή του παγόβουνου ας δούμε και αυτό:
Βασικές ψηφοφορίες σε Συνθήκες και άλλα μέτρα ΕΕ και πως τοποθετήθηκαν τα ελληνικά κόμματα.             ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ υπέρ αντικομουνισμού             Το Μάιο του 2007 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα για τα επεισόδια στο Ταλίν της Εσθονίας στην διάρκεια των οποίων η αστυνομία επιτέθηκε στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την απόφαση της κυβέρνησης της χώρας να απομακρύνει το μνημείο της αντιφασιστικής νίκης από το κέντρο της πόλης, Στην διάρκεια της αστυνομικής επίθεσης σκοτώθηκε ένας νεαρός διαδηλωτής.            Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, στην παράγραφο 4, αναφέρει «καλεί την ΕΕ να επιδείξει την αλληλεγγύη της προς την Εσθονία σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στο Ταλίν»!             Το κοινό ψήφισμα που περιλαμβάνει την εν λόγω διατύπωση και υποστηρίχθηκε από το ΕΛΚ, τους Σοσιαλιστές, τους Φιλελεύθερους, τη GUE και την Ευρώπη των Εθνών, προσυπογράφεται και από τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτη, ενώ θετική ψήφο πήρε και από τη ΝΔ και τον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλη.             ΣΥΝ: Δεν καταψήφισε την «Πράσινη Βίβλο»            Στις 11 Ιουλίου 2007 εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η έκθεση για τη λεγόμενη «Πράσινη Βίβλο». Υπενθυμίζουμε ότι η έκθεση, μεταξύ των άλλων, χαιρέτιζε την έναρξη του διαλόγου για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο Εργατικό Δίκαιο, ώστε να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της Στρατηγικής της Λισσαβόνας!             Στην ψηφοφορία, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν υπέρ, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ κατά και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΝ και του ΛΑΟΣ δήλωσαν αποχή.             Ο ΣΥΝ και η στρατηγική της Λισσαβόνας            Τον Μάιο του 2004 στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου της Λισσαβόνας (2000) ο τότε ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, έκανε λόγο για «προοπτικές και προσδοκίες της Λισσαβόνας που δυστυχώς βρίσκονταν σε απόσταση από την πραγματικότητα στην Ευρώπη»…             Ο ΣΥΝ και η «Ευρωσυνθήκη» (1)            Στη συζήτηση που έγινε στην Ελλάδα για την «Ευρωσυνθήκη» (το κείμενο που αντικατέστησε το «Ευρωσύνταγμα» χωρίς να αλλάζει το περιεχόμενό του) το ΚΚΕ τάχθηκε εξ αρχής κατά. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ τάχθηκαν υπέρ. Ο ΣΥΝ δήλωσε ότι καταψηφίζει την «Ευρωσυνθήκη». Όμως, κατά την προσφιλή τακτική του ΣΥΝ (άλλα λέμε έξω, άλλα λέμε μέσα), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ψήφισε (στις 12 Δεκεμβρίου 2007), ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου το οποίο: «… χαιρετίζει θερμά την υπογραφή της Συνθήκης της Λισσαβόνας και καλεί τα κράτη – μέλη να της επικυρώσουν»!             Ο ΣΥΝ και η «Ευρωσυνθήκη» (2)            Θυμίζουμε ότι στην ψηφοφορία που έγινε στην ελληνική Βουλή για την «Ευρωσυνθήκη»(11 Ιουνίου 2008) ήταν απόντες τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Παπαγιανάκης, Τσούκαλης, Φιλίνη, Ψαριανός). Ο τελευταίος (Ψαριανός)δήλωσε στην «Αυγή» (στις 13 Ιουνίου): «Θεωρούσα ότι είναι κακό να ψηφίσω όχι και απαράδεκτο να ψηφίσω ναι, οπότε απείχα. Αν μπορούσα να ψηφίσω επιμέρους θα ψήφιζα όχι κατά 70% και ναι κατά 20-25%»!             Ο ΣΥΝ και η «Ευρωσυνθήκη» (3)            Είναι πολύ χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε ο ΣΥΝ στο «ΟΧΙ» των Ιρλανδών στην «Ευρωσυνθήκη» (με δημοψήφισμα που έγινε στις 13 Ιουνίου και το «όχι» επικράτησε με 54%). Η Μαρίκα Φραγκάκη, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ και υπεύθυνη του Τμήματος Ευρωπαικής Πολιτικής δήλωσε (στις 14/6/2008) ότι το «όχι» των Ιρλανδών «απορρίπτει τα όποια μέτρα εκδημοκρατισμού της Ένωσης που παραχωρεί ή Συνθήκη, ως ανεπαρκή σε σχέση με τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων πολιτών»…

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2014 στις 1:40 μ.μ.

  Ο ΣΥΝ και η «Ευρωσυνθήκη» (4)            Στις 11 Ιουλίου 2007, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα σχετικά με τη Συνθήκη της Λισσαβόνας, τη γνωστή «Ευρωσυνθήκη». Στην παράγραφο 8 του ψηφίσματος αναφέρει:            «Χαιρετίζει παρά ταύτα το γεγονός ότι η εντολή (ευνοεί την εντολή της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου 2007 προς την Διακυβερνητική Διάσκεψη που επεξεργάστηκε τη νέα Ευρωσυνθήκη) διασφαλίζει πολλά από τα ουσιαστικά στοιχεία της Συνταγματικής Συνθήκης, κυρίως την ενιαία νομική προσωπικότητα της Ένωσης και την κατάργηση της δομής των πυλώνων, την επέκταση της ειδικής πλειοψηφίας στο Συμβούλιο και τη συναπόφαση από το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, τα στοιχεία της συμμετοχικής δημοκρατίας, το νομικά δεσμευτικό καθεστώς του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, την ενίσχυση της συνοχής της εξωτερικής δράσης της Ένωσης και την ισορροπία των θεσμικών οργάνων εν συνόλω».            Όπως προκύπτει, το ψήφισμα χαιρετίζει και τη «Συνταγματική Συνθήκη» αφού όπως σημειώνει περιλαμβάνει όλες τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.            Υπέρ του ψηφίσματος ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.             Ο ΣΥΝ και η Συνθήκη του Άμστερνταμ            Η Συνθήκη του Άμστερνταμ που συμπληρώνει και ενισχύει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ συζητήθηκε στην ελληνική Βουλή το Φεβρουάριο του 1999.            Στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής (2/2/1999) η εισηγήτρια του ΣΥΝ Μαρία Δαμανάκη δήλωσε ότι το κόμμα της θα ψηφίσει λευκό. Ωστόσο στην ομιλία της υποστήριξε ότι «η χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια ωφελήθηκε από τη συμμετοχή της στην ΕΕ», η οποία αποτελεί «προνομιακό πεδίο διεύρυνσης των κοινωνικών κατακτήσεων». Είπε ακόμη ότι «η Συνθήκη προχωρεί σε ορισμένα βήματα» σε σχέση με το Μάαστριχτ, τα οποία όμως δεν επαρκούν. Αρνήθηκε να θέσει θέμα δημοψηφίσματος για την έγκριση της Συνθήκης, ενώ χαρακτήρισε θετική την πρόταση για ενσωμάτωση της ΔΕΕ στην ΕΕ, ασκώντας μάλιστα κριτική γιατί έχει προχωρήσει όσο γρήγορα θα έπρεπε.                     Ο ΣΥΝ και η «Ευρωσύνταγμα»            Με δυο απόψεις εμφανίστηκε η ευρωομάδα του ΣΥΝ στο θέμα του λεγόμενου «Ευρωσυντάγματος» με το γνωστό περιεχόμενο και τη γνωστή τύχη μετά τα «ΟΧΙ» των δημοψηφισμάτων στη Γαλλία και την Ολλανδία.            Στη συζήτηση που έγινε στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο στις 24 Σεπτεμβρίου 2003 ο ένας ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, ο Μανώλης Παπαγιαννάκης, ψήφισε υπέρ του «Ευρωσυντάγματος», ενώ ο δεύτερος, ο Αλέκος Αλαβάνος, απείχε από την ψηφοφορία…             Ο ΣΥΝ για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών (1)            Το Νοέμβριο του 2003 συζητήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η πρόταση για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών. Ασφαλώς και δεν αποτελεί είδηση το γεγονός ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ συμφώνησαν και ψήφισαν υπέρ της πρότασης. Εντύπωση δεν προκαλεί ούτε και η στάση των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν την ίδια πρόταση, παρά το γεγονός ότι το κόμμα τους στην Ελλάδα θεσμοθέτησε και ψήφισε την παράδοση των λιμανιών σε ιδιώτες μεγαλομετόχους. Όσο για το ΣΥΝ, οι ευρωβουλευτές του (Παπαγιαννάκης, Αλαβάνος) προτίμησαν τον…εναλλακτικό «τρίτο δρόμο», την αποχή…                Ο ΣΥΝ για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών (2)            Στις 4 Σεπτεμβρίου του 2008 το θέμα της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών επανήλθε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη μορφή Έκθεσης για την ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων λιμενικών υπηρεσιών και τον περιορισμό (ως τη κατάργηση) των κρατικών επιδοτήσεων στους οργανισμούς των λιμανιών. Την έκθεση υπερψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης. 

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2014 στις 2:03 μ.μ.

ΣΥΝ και η «Μπολόνια»
Στις 23 Μαΐου 2002 συζητήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εισήγηση – έκθεση «Σχετικά με τα πανεπιστήμια και την ανώτατη εκπαίδευση στον ευρωπαϊκό χώρο της γνώσεις (2001/2174(ΙΝΙ)) (Α5-0183/2002)». Η παραπάνω έκθεση, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει: «Πρέπει να επιταχυνθεί και να ενδυναμωθεί η διαδικασία της Μπολόνια», «τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αποτελούν μέρος του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού συστήματος και συμβάλλουν στην ανάπτυξή του», «αυτή η έκθεση (…) φιλοδοξεί να θέσει τις βάσεις και να ανοίξει το δρόμο για μια πολιτική στήριξης των πανεπιστημίων ως κέντρων κατάρτισης επαγγελματιών και ερευνητών», «ο παραδοσιακός ρόλος του πανεπιστημίου ως κέντρου επιστημονικής ανάπτυξης τίθεται σήμερα υπό αμφισβήτηση στην Ευρώπη», «για να γίνει σαφής η ανάγκη συνύπαρξης δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημίων». Την εισήγηση – έκθεση ψήφισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, ως μέλος της Επιτροπής «Πολιτισμού, Νεότητας, Παιδείας, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην ολομέλεια υπέρ ψήφισε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Μ. Παπαγιαννάκης.

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2014 στις 4:26 μ.μ.

κκεδακια αφηστε το παραμυθι:
1. κομμουνιστες υπουργους ειχε το κκε. το δραγασακη. μελος σας ήταν. ο φλωρακης και το π.γ. άρα το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι. αρα ο φλωρακης εφαρμοζε μια δεξια γραμμη στο κκε 1989-1990. απλο δεν ειναι;
2. τσιπα δεν εχετε. να το διοευκρινησω. οσο ηταν προεδρος του συριζα ο Αλαβανος ποτε υπεγραψε υπερ των ιδιωτικων πανεεπιστημιων; φερτε στοιχεια-δηλωσεις του. και αν ηταν δεξια το 2000 οι ψηφοι του δεξια ηταν και φλωρακης το 1989. απλο δεν ειναι; 2 μετρα κ 2 σταθμα δεν γινεται πονηρουληδες

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2014 στις 10:18 μ.μ.

4.26 Εισαι ζαλισμενος για αυτο θα σε βοηθησω. ο Δραγασακης ητανε αντιπαλος της παπαρηγα στο 13ο συνεδριο επικεφαλης της φραξιας Γ.Γ ητανε ο φαρακος και ο φλωρακης επιτιμος προεδρος και η ηγεσια ειναι παντα συλλογικη και υπαρχει και δη μοκρατικος συγκεντρωτισμος. Την συνθηκη του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ο συνασπισμος την ψη φισε. Παντως εμεις εχουμε ξεκαθαρισει οτι σε κυβερνηση στο ΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙ ΤΑΛΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ εσεις το αντιθετο αρα λιγο τσιπα ΠΑΝ

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2014 στις 10:01 π.μ.

Για κοιτάξτε κάτι τύπους που πλασσάρονται και ως ειδικοί στο μαρξισμό λενινισμό!

Ώστε αποφασίσατε να μην ξαναμπείτε σε αστικές κυβερνήσεις πουλάκια μου; Γιατί; Είπε πουθενά ο Μαρξ ή ο Λένιν ότι η πολιτική τακτική είναι κάτι σταθερό και αιώνια δοσμένο; Άμα είναι να μας την φανερώσετε κι εμάς, γιατί άλλη ιδέα είχαμε για το μαρξισμό-λενινισμό. Εμείς ξέραμε ότι για ττο μαρξισμό τίποτε δεν είναι σταθερό κι αιώνιο, κάθε τι μπορεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες να μετατραπεί στο αντίθετό του κλπ. Κι έρχεστε τώρα εσείς και μας λέτε με ύφος 100 καρδιναλίων ότι βρήκατε την αδυναμία σας και ήταν η συμμετοχή σε αστικές κυβερνήσεις! Δηλαδή ποτέ και για κανένα λόγο δεν πρέπει ένα κομμουνιστικό κόμμα να στηρίξει μια αστική κυβέρνηση, ειναι ΠΑΝΤΑ κακό, ανεξαρτήτως συνθηκών, αντιθέσεων, ευκαιριών για την εργατική τάξη κλπ.
Μωρέ μπράβο "μαρξιστές", εσείς ρε είσαστε κλασσικότεροι των κλασσικών!
Μαϊλισμός-Παπαρηγισμός σκέψη Γόντικα θα λέμε από εδώ και πέρα.

Και δε μας λέτε, δεν μας λέτε.....το λόμπι της δραχμής θα φτιάξει την "αστική κυβέρνηση" με το ΣΥΡΙΖΑ;
Για αναλύστε λίγο βρε παιδιά αυτό, ΠΩΣ το λόμπι της δραχμής θ' αρπάξει όλη την δημόσια περιουσία για ένα κομμάτι ψωμί με τα ευρώ του, παραμερίζοντας Μελισσανίδηδες και Λάτσηδες που αγοράζουν πανάκριβα σήμερα; Όχι τίποτε άλλο αλλά είναι και κορόϊδα που αγοράζουν σήμερα με τις ακριβές τιμές Σαμαρά και δεν περιμένουν λίγο τις δραχμές του Τσίπρα. Ανοίξτε τους τα μάτια συντρόφια, πείτε τους και κανα δυό τρυκ με υπεράκτιες εταιρίες, που πάνε οι χαζοί κι εκτίθενται με τ' όνομά τους ενώ μπορούν να κάνουν τις μπίζνες τους χωρίς να τους πάρει γραμμή κανένας!
Μίλήστε μας για μήλα σύντροφοι, μη μας μιλάτε μόνο για κοτσάνια και για φύλλα.

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2014 στις 4:57 μ.μ.

10.01 Ο ΛΕΝΙΝ με τις θεσεις του απριλη δεν μπηκε στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ Και τον οκτωβρη του 1917 την ανετρεψε. οταν αργοτερα εγιναν τα λα ικα μετωπα ελιγμος λογο συνθηκων πουθενα η εργατικη ταξη δεν πηρε την εξουσια. ΕΑΜ 1944 ΧΙΛΗ 1973. Τωρα αν εκανες λαθος και ενοεις ΚΑΟΥΤΣΚΙ ΜΠΕΡΝΣΤΑ ΙΝ εκει εχεις δικιο. ΠΑΝ

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2014 στις 7:46 μ.μ.

Ραψε κανα κουστουμακι και ασε τον Μαρξ και τον Λενιν....

Η τακτικη υπηρετει την στρατηγικη παντα. Οταν μια τακτικη ειναι λαθος και εχει οδηγησει αποδεδειγμενα σε τραγωδιες τοτε δεν την ακολουθησεις ξανα και ξανα.
Ευτυχως που αυτος που εφτιαξε μετα απο εκατονταδες αποπειρες την πρωτη λαμπα δεν ειχε τη λογικη σου γιατι ακομα στα σκοταδια θα ειμασταν...
Για τα οσα εγραψαν οι παραπανω μουγκα. Λογικο. Οταν σε ξεβρακωνουν δεν μπορεις να πεις και πολλα.

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2014 στις 10:50 μ.μ.

Μα ίσα ίσα έχεις αλλάξει τα φώτα στο μαρξισμό λενινισμό πολλάκις ανώνυμε και του έχεις ράψει διάφορα κουστουμάκια, δεν νομίζω να σε φτάσω ποτέ.

Γιατί εσύ ξεκινούσες πάντα ανάποδα: Πρώτα έραβες το κουστουμάκι και μετά προσπαθούσες να χωρέσεις το μαρξισμό μέσα. Κι άμα δεν χωρούσε ή περισσευε κακό του κεφαλιού του.
Έφτιαχνες ένα μαρξισμό κατάλληλο για κάθε περίπτωση: Άλλος με ειρηνική συνύπαρξη στη ραφή, άλλος με παλλαϊκό κρατος στο πέτο, άλλος κρεμασμένος στην βιτρίνα του Κοσίγκιν διακοσμμένος με σφυροδρέπανα, άλλος διάφανος (γκλάσνοστ) και μετταριθμισμένος στην ελέυθερη αγορά, άλλος με ιμπεριαλισμό, άλλος άνευ, άλλος στα μέτρα του Βρυώνη και του μνημονίου, τα πάντα έχεις δοκιμάσει για να μη σε πάρουν γραμμή ότι στην πραγματικότητα έχεις πάρει διαζύγιο μαζί του.

Και ΠΑΝΤΑ φυσικά έφταιγαν οι άλλοι!
Οι ξεβράκωτοι που τολμάνε και μιλάνε χωρίς να παίρνουν το...ηρωϊκό 5%.
Άντε τώρα πήγαινε να αγοράσεις κρυφά κανένα unfollow, γιατί αύριο αυτά θα λες με ύφος χιλίων καρδιναλίων όπως πάντα.

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2014 στις 11:02 μ.μ.

10.50 απο οτι βλεπω εισαι σε παρακρουση. ολα αυτα που αναφερεις αφορουν το δικο σου χωρο και ζαλισμενος οπως εισαι τα χρεωνεις σε αλλους. ολοι και ολα αυτα που ανεφερες ειναι ο οπορτουνισμος οποτε γρηγορα στον καθρεφτη ΠΑΝ

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2014 στις 11:30 μ.μ.

7.46 θα προσθέσω : Ο Αϊνστάιν είπε το περίφημο , είναι τρέλα να κάνεις το ίδιο πράγμα συνέχεια και να περιμένεις κάθε φορά διαφορετικό αποτέλεσμα. Με αυτά που ακούμε, ότι με το τίποτα δεν είναι σταθερό και αιώνιο μάλλον πρέπρει να συνεργαστούμε με όποιον λάχει εμείς οι "βλάχοι" !

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2014 στις 1:48 π.μ.

Κοιτα εσυ να ραφτεις και να τραβηξεις το ΣΥΡΙΖΑ προς τα αριστερα οπως τραβουσε αυτος καποτε το ΠΑΣΟΚ και ασε με μενα.
Το ΚΚΕ ειναι ο λογος υπαρξης σου και αυτου του ΚΚΕ την ιστορια καπηλευεσαι καθημερινα μπας και πεις κατι... Ποσες φορες εχεις μιλισει για το ΕΑΜ,τον ΕΛΑΣ , το ΔΣΕ , την ΟΠΛΑ, το Μελιγαλα, τα Μακρονησια, τις διωξεις, τις υπογραφες που δεν εβαζαν στις δηλωσεις μετανοιας, τις εκτελεσεις κλπ? Καθε φορα που τα πιανεις αυτα στο στομα σου να θυμασαι οτι αυτα ειναι το ΚΚΕ μαζι με τα λαθη του. Εσυ εισαι το Μααστριχτ, η Μπολονια, η ευρωσυνθηκες και η ΟΝΕ....

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2014 στις 8:56 π.μ.

Ο λόγος ύπαρξής μου είναι η γέννησή μου. Εσύ καψερέ που για ν' ανακαλύψεις κάποιο λόγο ύπαρξης πρέπει να πας πίσω 70 χρόνια στον παππού σου, έχεις καταλάβει ότι μεσολάβησαν άλλες 2 γενιές από τότε που σας μεταμόρφωσαν σε στυγνούς γραφειοκράτες που παίρνουν τα πάνω τους μόνο όταν ο κόσμος ψάχνει για...αποκούμπια;

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2014 στις 2:36 μ.μ.

Περίμενα αρκετές μέρες μήπως και ο έξυπνος που ζήτησε αποδείξεις για το αν ο Αλαβάνος και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν τοποθετηθεί υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων ανακαλέσει για τα περί τσίπας πολιτικής και ντοπής μου. Αφού του απέδειξα ότι ο Αλαβάνος και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαπράξει πολύ χειρότερα ακομά και από το ξεπούλημα της δημόσιας παιδείας, περίμενα να πάρει πίσω τους χαρακτηρισμούς τουλάχιστον. ( το να τους έδινε εκεί που πρέπει δεν το ήλπιζα καν) Ωστόσο ούτε αυτό δεν βρήκε το θάρρος να κάνει!
Τον ευχαριστώ που για πολλοστή φορά στη ζωή μου μου επιβεβαίωσε ότι το ήθος των αναθεωρητών είναι ανάλογο της υποστήριξης τους στην εργατική τάξη. Δηλαδή ανύπαρκτο.
Τον ευχαριστώ που για πολλοστή φορά επιβεβαίωσα την ορθότητα της απόφασης μου πρίν αρκετά χρόνια να συμπορευθώ με το ΚΚΕ.

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2014 στις 3:47 μ.μ.

ΠΑΝ να σε ρωτησω κατι; Τι είναι οπουρτουνισμος; θα μας τον ορισεις με 1 γραμμη;

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2014 στις 6:27 μ.μ.

3.47 η ιδεολογια του καπιταλισμου μεσα στο εργατικο και κομμουνιστικο κινημα ΠΑΝ

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2014 στις 8:47 π.μ.

@Ανώνυμο 3.47
Οπορτουνισμός είναι να μιλάς με "αριστερή φρασεολογία" και να πράττεις καπιταλιστικά και υπέρ της αστικής σου τάξης. Να εξαπατάς τον κόσμο με αριστερά συνθήματα και την ίδια ώρα να συνεγελάζεσαι με τον ΣΕΒ. Μανώλης

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2014 στις 8:52 π.μ.

Βάλε και την υπογραφή όμως ΠΑΝ:
Κύριλλος Παπασταύρου

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2014 στις 4:26 μ.μ.

Α, ρε συριζαίοι γεμίσατε με πασοκόσκυλα. Αυτή είναι η ''ριζοσπαστική αριστερά''??? Όσο για τα λοβοτομημένα του ΚΚΕ δεν έχω λόγια να περιγράψω την ατελείωτη χαζομάρα τους.

ΧΛΑΚ

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2014 στις 6:36 μ.μ.

8.52 η υπογραφη η δικια μου φτανει. Αν θελεις αλλη μια αυτην ειναι του ΛΕΝΙΝ ΠΑΝ

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2014 στις 11:01 μ.μ.

Α ρε ΧΛΑΚ, έδωσες ευκρινές πολιτικό στίγμα.
Χρυσαυγίτης; Θα μπορούσε κάλλιστα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger