Home » , » Η αρχή του τέλους των "αχυράνθρωπων"

Η αρχή του τέλους των "αχυράνθρωπων"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 17 Μαΐου 2014 | 10:04 μ.μ.

Σε κάποιες ιδιαίτερα κρίσιμες περιόδους της Ιστορίας ο χρόνος συμπυκνώνεται και οι επιλογές και οι αποφάσεις αποκτούν ιστορική σημασία που υπερβαίνει το παρόν, το δεδομένο.

Σε μια τέτοια ιστορική «στιγμή» βρισκόμαστε σήμερα: Μέσα σε τέσσερα χρόνια ζήσαμε και ζούμε μια, κυριολεκτικώς, εθνική και κοινωνική τραγωδία, τα αίτια και της επιπτώσεις της οποίας δεν μπορούμε ακόμη και σήμερα να εκτιμήσουμε σε βάθος.

Ταυτόχρονα ζητάμε απεγνωσμένα διέξοδο από ένα αβίωτο παρόν, από μια καταστροφική πορεία, που δεν έχει τέλος. Αυτό το σύνολο αντιφάσεων, κρίσιμων ερωτημάτων και προσδοκιών περιέχει η ψήφος των αναμετρήσεων τηε 18ης και ins 25ης Μαΐου. Γιατί τα αποτελέσματα των εκλογών δεν αφορούν απλώς τους θεσμικούς εκπροσώπους στην ΤΑ ή στο Ευρωκοινοβούλιο. Δεν αφορούν μόνο τα ποσοστά των κομμάτων, το ποσοστό επικράτησης ή μη του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Ν. Δημοκρατία, τον βαθμό κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ. Δεν αποτελούν απλά ένα δημοψήφισμα επίσημης μορφής, που θα νομιμοποιήσει από την επόμενη μέρα των εκλογών τους συσχετισμούς των κομμάτων. Όλα αυτά έχουν βεβαίως τη σημασία rous, και βάσει αυτών θα καθοριστούν οι εξελίξεις.

Όμως, στην κρίσιμη ιστορική συγκυρία που διερχόμαστε, το αποτέλεσμα των εκλογών θα αποτελέσει, σε τελική ανάλυση και ένα δημοψήφισμα που διενεργεί η ελληνική κοινωνία για τον εαυτό της. Μια αποτίμηση για το πως βλέπουν οι πολίτες τον δικό τους ρόλο στην κρίσιμη αυτή περίοδο, για τη βούληση και τη δυνατότητά τους να διαμορφώσουν με τη στάση και τη συμμετοχή τους το μέλλον rous.

Είναι φανερό ότι το «πείραμα» που εξελίσσεται στη χώρα μας - αλλά και στον έναν ή στον άλλον βαθμό στη Νότια Ευρώπη- αποσκοπεί στο να διαμορφώσει έναν νέο τύπο πολίτη-ιδιώτη, έναν νέο «ιδεότυπο» του σύγχρονου ατόμου πou θα είναι απόλυτα προσηρμοσμένος προς το νεοφιλελεύθερο πρότυπο της λιτότητας, της αφαίρεσης των κοινωνικών και εργασιακών του δικαιωμάτων,  της απαξίωσης και του ευτελισμού των δημοκρατικών θεσμών.

Στη χώρα μας, τόσο η οικονομικοπολιτική ελίτ των δανειστών όσο και τα εγχώρια μνημονιακά - συστημικά συμφέροντα, με rous κομματικούς υποτελείς rous, θέλουν να μας οδηγήσουν σ έναν ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ, σύμφωνα με τον οποίο κάθε αντίδραση είναι μάταιη, κάθε ατομική και συλλογική αντίσταση είναι όχι μόνο αναποτελεσματική αλλά και ποινικοηοιήσιμη και ότι τελικά» η επίκληση κοινωνικών και ανθρωπιστικών αρχών δεν έχει καμιά αξία απέναντι στη λογική των μηχανισμών της Αγοράς, που αναγορεύονται σε υπόδειγμα της ατομικής και της εν γένει κοινωνικής συμπεριφοράς.

Πρέπει, λοιπόν, σύμφωνα με τη μνημονιακή - κυβερνητική εξουσία, να προσαρμοστούμε το ταχύτερο σ' αυτήν τη σύγχρονη πολιτικοοικονομική δουλεία, να σκύψουμε το κεφάλι, να αφομοιώσουμε πειθήνια τα «επιχειρήματα» και τα τρομοκρατικά διλήμματα των φερεφώνων της και να την υπερψηφίσουμε, ώστε να διατηρηθεί το καθεστώς ins περίφημης «σταθερότητας».

ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ όμως σημαίνει ΣΤΑΘΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ. Η σταθερότητα που διακηρύσσει το δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ, μειώνει, με ρυθμούς αριθμητικής προόδου, τα εισοδήματα και τον παραγωγικό πλούτο της χώρας, ευτελίζει τη Δημοκρατία, διαλύει τους θεσμούς, εξοντώνει τη νέα γενιά. 

ΤΑ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΔΙΑΡΘΡΩΝΟΥΝ συστηματικά την εναπομείνασα παραγωγική - οικονομική δομή, ιδιωτικοποιούν τις κρατικές δομές και λειτουργίες, μετατρέπουν σε εμπορεύματα τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, εγκαθιδρύουν το καθεστώς ενός σύγχρονου δουλεμπορίου -σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο- στον τομέα της εργασίας.

Από την περίοδο των μέσων της δεκαετίας του 1990 μέχρι σήμερα η κυρίαρχη χρηματοπιστωτική δομή και οι πολιτικοί της εκφραστές «εργάστηκαν» με συστηματικό τρόπο. Χειραγώγησαν σταδιακά τα πολιτικά συστήματα και ενσωμάτωσαν πλήρως το σοσιαλδημοκρατικό υπόδειγμα, ακυρώνοντας ακόμα και τη δυνατότητα οριακής παρέμβασης του κράτους και της πολιτικής στην ασύδοτη λειτουργία των μηχανισμών της Αγοράς.

Η χειραγώγηση και ενσωμάτωση της πολιτικής εξουσίας, των κομμάτων διακυβέρνησης, συνοδεύθηκε από μια κρίσιμη επιχείρηση διάλυσης των ατομικών και συλλογικών υποκειμένων: Ο πολίτης μετατράπηκε σε ιδιώτη, η ατομικοποίηση, ο ανταγωνισμός, η απαξίωση των συλλογικών υποκειμένων και δραστηριοτήτων, η επικράτηση των οικονομικών «αξιών» και η αναγόρευση τους σε «ηθικές - κανονιστικές» αρχές του ατομικού πράττειν, οδήγησε σε πλήρη αποδυνάμωση ολόκληρο το οικοδόμημα της λαϊκής κυριαρχίας και του διαφωτιστικού επιχειρήματος.

Αυτήν την ιστορική κρίση ζούμε σήμερα. Ποτέ δεν θα μπορούσε να επικρατήσει η αντίληψη της «κοινωνίας της ζούγκλας», η απο-δόμηση της Δημοκρατίας, αν οι πολίτες δεν είχαν μετατραπεί σε ιδιώτες, αν ο καταναλωτισμός και οι αξίες της Αγοράς δεν είχαν κυριαρχήσει.

Η ατομική μας συνείδηση, η συμμετοχή μας, η συλλογική μας αντίσταση, η πολιτική μας παρουσία και παρέμβαση αποτελούν τα βασικά μας εφόδια και «όπλα» για να στηρίξουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς, για να επαναδιαμορφώσουμε τη σχέση κοινωνίας και πολιτικής, για να αναδιοργανώσουμε το πολιτικό σύστημα και να ξαναδώσουμε υπόσταση στη λαϊκή κυριαρχία.

Το σύστημα των συμφερόντων τρέμει στην ιδέα της λαϊκής ψήφου. Αυτήν προσπαθεί να εμποδίσει, να εκβιάσει, να διαστρεβλώσει. Σήμερα παρουσιάζεται μια ανεπανάληπτη ιστορική ευκαιρία, που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Κάθε ψήφος που απορρίπτει την πολιτική και οικονομική τυραννία που υπηρετούν και εφαρμόζουν οι κομματικοί υποτελείς των Μνημονίων δεν αποτελεί μόνο μια πράξη καταδίκης, αλλά κυρίως ένα βήμα ελπίδας για μια καλύτερη προοπτική.

Πηγή: Μενέλαος Γκίβαλος - "Παρόν"

Αλλο ένα άρθρομ ανυπόγραφο αυτή την φορά, απ' την ίδια εφημερίδα

Το «succes story» σε αριθμούς

Μας πήραν χαμπάρι ακόμα και οι ξένοι, που δεν ζουν εδώ και θα μπορούσαν να παραπλανηθούν από τους πρωθυπουργικούς πανηγυρισμούς για το πλεόνασμα που πέτυχε η κυβέρνηση και από δω και πέρα θα δένουν οι έλληνες πολίτες τα σκυλιά με τα λουκάνικα.

Μια βόλτα στην Αθήνα έκανε ο δημοσιογράφος τηε έγκριτης γαλλικής εφημερίδας «Le Monde» Αλέν Σαλ και ιδού τι έγραψε:

«Το μήνυμα του "success story" που προσπαθεί να περάσει ο έλληνας πρωθυπουργός δεν είναι ορατό στουε δρόμους της Αθήνας, με τις διανομές τροφίμων και rous άστεγουε. Οι αλλαγές στην Ελλάδα δεν είναι ορατές.

Οι μαρτυρίες των ανθρώπων δεν μαρτυρούν βελτίωση στην καθημερινότητα τους, παρότι η κυρία Μέρκελ χαιρέτισε τις ηροσπάθειες της Ελλάδος για να δείξει ότι η «λιτότητα αποδίδει».

Tis διαπιστώσει του γάλλου δημοσιογράφου επιβεβαιώνουν απόλυτα οι αμείλικτοι αριθμοί, που καμία κυβερνητική δήλωση δεν είναι ικανή να τους διαψεύσει.

Μέσα στον Μάρτιο αυξήθηκαν οι οφειλέ κατά:


Συνολικά, τον Μάρτιο τα ληξιπρόθεσμα ανέβηκαν στα 65 δισ. ευρώ και ο ρυθμός αύξησης είναι 1 με 1,5 δισ. κάθε μήνα!

Μία άλλη επιτυχία του καλαμπουριού που ονομάζεται success story«»: Η εγχώρια ζήτηση προϊόντων των βιομηχανιών μας στον χώρο της χαλυβουργίας έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1962 (!), ήτοι πήγαμε πίσω 52 χρόνια! Και όσα εργοστάσια λειτουργούν ακόμη έχουν μόνο βραδινή βάρδια.

Και έρχονται τα χειρότερα: Να κατέβει ο κατώτατος μισθός ακόμη πιο κάτω. Όπως έγραφε ο έγκριτος περί τα εργατικά Κώστας Παπαδής την περασμένη Κυριακή στο «Βήμα»: «Νέες πιέσεις αναμένεται να δεχθούν οι κατώτατες αμοιβές στη χώρα μας, με στόχο να ισχύσει «ένας μισθός για όλους» στα 586,08 ευρώ, αντί των «κατώτατων μισθών τεσσάρων ταχυτήτων» που καταγράφονται σήμερα»!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

18 Μαΐου 2014 στις 10:49 π.μ.

ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΡΑΓΙΑ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΣΕ ΣΦΑΧΤΑΡΙ???

Για μερικές ώρες ακόμη θα είσαι «κυρίαρχος λαός», αλλά μόλις το σκοτάδι αρχίσει και πάλι να πέφτει πάνω από την πόλη σου, ο εφιάλτης θα επιστρέψει ξανά, κι από αύριο θα είσαι και πάλι το αποκλειστικό θύμα των επιλογών σου...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/05/blog-post_8394.html

Σε καλούν να ψηφίσεις τους λεβέντες που επέλεξαν οι δήμιοι σου. Άλλοι πάλι δηλώνουν πως αυτονομήθηκαν απ το μαντρί, και πως σήμερα στέκονται δίπλα σου, παρατηρώντας το δράμα σου στο μονόδρομο της γενοκτονίας που άνοιξαν με την προσκυνημένη τους ψήφο.

Μην αναρωτιέσαι γιατί επιχειρούν να κρύψουν την κομματική τους ταυτότητα. Ο λόγος που το κάνουν είναι γιατί ουδέποτε την αρνήθηκαν. Είναι γιατί όταν κλήθηκαν ν αποφασίσουν για τη ζωή σου, συμπαρατάχθηκαν ανοικτά με τους δολοφόνους σου. Είναι γιατί όταν θα έπρεπε να επιλέξουν το δρόμο της περηφάνιας, αυτοί επέλεξαν το δρόμο της υποταγής όπως ακριβώς έκαναν και οι προσκυνημένοι ηγέτες τους.

Αν η διαδρομή τους ήταν διαδρομή τιμής και αξιοπρέπειας, δε θα μοχθούσαν με κάθε τρόπο να την αποσιωπήσουν. Σ αυτό τον τόπο που όλοι έχουν παρελθόν, είναι τραγικό που εσύ επιμένεις να μην έχεις μνήμη.

Τι σου ζητάνε??? Την ψήφο σου. Δηλαδή να οπλίσεις το χέρι τους με το μαχαίρι που θα μετατρέψουν αύριο το παιδί σου σε σφαχτάρι, μέσα σ αυτό το απέραντο...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/05/blog-post_8394.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger