Home » , , » «Η τραγική αλήθεια για τον Υποβολέα»

«Η τραγική αλήθεια για τον Υποβολέα»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 | 4:49 μ.μ.

Πηγή: "Εφημερίδα των Συντακτών"

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο Δημήτρης Κουφοντίνας αποφασίζει να απαντήσει επιθετικά (μέσω της «Εφ.Συν.») στις επιστολές που από την επομένη της δίκης δημοσιεύονται σε διάφορες εφημερίδες έχοντας ως κύριο ή μόνο στόχο τον ίδιο.
         
Ο Δ. Κουφοντίνας απαντά με σκληρή γλώσσα, μέσω της «Εφ.Συν.», στην επιστολή Τζωρτζάτου δείχνοντας ως υποβολέα της τον Αλ. Γιωτόπουλο

→«12 χρόνια τώρα η πνευματική παραγωγή του Υποβολέα εξαντλείται στο πώς θα πλήξει τη 17Ν»

 Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο Δημήτρης Κουφοντίνας αποφασίζει να απαντήσει επιθετικά (μέσω της «Εφ.Συν.») στις επιστολές που από την επομένη της δίκης δημοσιεύονται σε διάφορες εφημερίδες έχοντας ως κύριο ή μόνο στόχο τον ίδιο, και, σε αντίθεση με ό,τι μέχρι σήμερα έκανε, δεν διστάζει να μιλήσει έξω από τα δόντια για τα πρόσωπα και τον ρόλο τους, έστω κι αν για ακόμη μια φορά αποφεύγει να τα κατονομάσει. Με επιστολή του δείχνει ευθέως τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο ως «υποβολέα» και της τελευταίας επιστολής του Βασίλη Τζωρτζάτου, με την οποία ο συντάκτης της, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του νεαρού Αξαρλιάν, μέμφεται τους δράστες της ενέργειας κατά του τότε υπουργού Γ. Παλαιοκρασσά εμφανίζοντάς τους ως «κυνικούς και ιδιοτελείς ληστές και δολοφόνους». Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας μιλάει για «το γνωστό δίδυμο» που «ανέλαβε υπηρεσία» σε «πλήρη συνεργασία με τον εχθρό» κι έγινε «ο καλύτερος σύμμαχος της επιχείρησης “ευτελισμός 17Ν”», αλλά και για «δειλούς και ποταπούς που πρόδωσαν ιδέες αλλά και την προσωπική τους ιστορία».

Κατερίνα Κατή

Ολόκληρη η επιστολή του Δημήτρη Κουφοντίνα έχει ως εξής:

«12 χρόνια τώρα η πνευματική παραγωγή του Υποβολέα εξαντλείται στο πώς θα πλήξει τη 17Ν»

 Μόλις ξεκίνησε η διαδρομή του βιβλίου μου «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη», ξέσπασε η αναμενόμενη επίθεση από τους «πρόθυμους» δημοσιογράφους στα ΜΜΕ της διαπλοκής και των μνημονίων. Χτυπώντας το βιβλίο, χτυπούσαν τη 17Ν, αλλά και κάθε δυναμική αντίσταση. Τη στόχευση αυτής της επίθεσης αποκάλυψε σε πρόσφατο άρθρο του ο Γ. Μομφεράτος («Καθημερινή», 4/5/2014): Τα μέλη της 17Ν έπρεπε να παρουσιάζονται ως «ληστές και δολοφόνοι», γράφει. Κυνικοί και ιδιοτελείς. Και τα ΜΜΕ, αυτά, επικεντρωθήκαν και πάλι στην ενέργεια κατά Παλαιοκρασσά στην οποία βρήκε τραγικό θάνατο ο Θ. Αξαρλιάν, στο μοναδικό τέτοιο λάθος της 17Ν.

 Ομως, γρήγορα αυτή η επίθεση κόπασε. Πρώτον, επειδή ξέρουν, όπως παραδέχθηκε στο ίδιο άρθρο ο Γ. Μομφεράτος, ότι αυτή η τακτική περί «ληστών και δολοφόνων» έχει αποτύχει. Και δεύτερον και σπουδαιότερο, επειδή γρήγορα διαπίστωσαν ότι φέρνει τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα. Πραγματικά, απέναντι σε έναν λαό καθημαγμένο, μια χώρα που αιμορραγεί ακατάπαυστα από όλες τις ανοιχτές φλέβες της, όσο χτυπούν ένα βιβλίο που ιστορεί μια μικρή διαδρομή αντίστασης, τόσο περισσότερο αυτό διαδίδεται. Εχοντας φτάσει πλέον σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, της Κύπρου, της ομογένειας, όπου γης.

«Το γνωστό δίδυμο»

Αλλά όταν σώπασαν οι «πρόθυμοι» δημοσιογράφοι, πήραν τη σκυτάλη άλλοι «πρόθυμοι». Το γνωστό δίδυμο, ο πρώτος με τη γραφή του, ο δεύτερος με την υπογραφή του, με μια επιστολή τους, ανέλαβαν υπηρεσία. «Πήρε ο ένας το μυστρί, ο άλλος το πηλοφόρι» κι εκτόξευσαν τη λάσπη τους στην ίδια κατεύθυνση με τα ΜΜΕ. Ιδιος ο στόχος, ανομολόγητος εδώ όμως, το βιβλίο. Ιδια ακριβώς η τακτική: τα μέλη της 17Ν είναι «ληστές και δολοφόνοι» κυνικοί και ιδιοτελείς. Ιδια, ακόμη, «έπαιζαν» όπως τα ΜΜΕ, δίχως σεβασμό στον ανθρώπινο πόνο της οικογένειας.

Τα ΜΜΕ αποδέχθηκαν με άκρατη αγαλλίαση το δώρο του Υποβολέα (με υπογραφή Β.Τζ). Οργίασαν κατά της 17Ν, πατώντας στην υποτιθέμενη «γνώση από τα μέσα» που τους προσφέρθηκε πρόθυμα. Η επιχείρηση «ευτελισμός της 17Ν» δεν μπορούσε να βρει καλύτερο σύμμαχο από τον Υποβολέα. Το «Εθνος» της 5/5 συνόψιζε πανηγυρίζοντας πρωτοσέλιδα: Η αποκαθήλωση της 17Ν!

Πανηγύριζε και το γνωστό δίδυμο. Εχοντας διαπράξει και αυτό το ανοσιούργημα, ολοκλήρωναν την προδοσία, την πλήρη (αντικειμενική και υποκειμενική) συνεργασία με τον εχθρό, παρέχοντάς του τα όπλα για την άκοπη ιδεολογική επίθεση κατά της 17Ν. Ποιο άραγε αντίτιμο να περιμένουν;

Πώς όμως μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτήν την επιστολή που αποκαλύπτει ένα μείγμα ψυχικής μαυρίλας, απύθμενου μίσους και προσωπικής εμπάθειας; Πώς να απαντήσεις στη λάσπη, χωρίς να λασπωθείς κι ο ίδιος; Πώς να αντικρίσεις τον βούρκο μιας υστερίας επιπέδου ακάλυπτου πολυκατοικίας, όπου ξεχειλίζει η αποφορά, η εγωπάθεια που δεν διστάζει να μεταβληθεί σε ηροστράτειο κρετινισμό;

Αν παραμερίσουμε τα δυσώδη εμέσματα, εκείνο που μένει σ’ αυτήν την επιστολή είναι μια δειλή, απεγνωσμένη προσπάθεια να μην αντιμετωπιστεί η αλήθεια, η ευθύνη της οργάνωσης και του κέντρου της (που είχε πάντα την πλήρη εποπτεία της οργάνωσης και της δράσης, μέχρι το τέλος, και για τα πάντα): Για την επιλογή της συγκεκριμένης ενέργειας ως έκφρασης της λογικής «χτύπημα στην καρδιά του κράτους». Για τον λανθασμένο σχεδιασμό της. Για την πεισματική επιμονή να γίνει οπωσδήποτε, παρότι οι τόσες απόπειρες, σχεδόν καθημερινές, επί ένα μήνα, αποκάλυψαν τους κινδύνους που έκρυβε, μέχρι που δημιουργήθηκε εκείνο το μοιραίο και θανάσιμο τυφλό σημείο στον χώρο και τον χρόνο, που έφερε την τραγική απώλεια. Οσο για την εφεύρεση από τον συντάκτη μιας «δεύτερης ομάδας τσιλιαδόρων, που παραβρίσκονταν στο σημείο», είναι να απορείς αν αντιλαμβάνεται τι γράφει. Αν υπήρχε «ομάδα τσιλιαδόρων» στο σημείο, έπρεπε να κάνει τη δουλειά της, να «κρατά τσίλιες», και αν είδε κάτι που έπρεπε να αποτρέψει την ενέργεια, όφειλε να ειδοποιήσει αμέσως την ομάδα της ενέργειας και όχι απλώς να «αποχωρήσει». Τότε, η ευθύνη της είναι βαρύτατη, γιατί θα μπορούσε να εμποδίσει το κακό.

Μαζί όμως με την προδοσία και την καταισχύνη του Υποβολέα να τροφοδοτεί την επίθεση κατά της 17Ν, με «ληστές και δολοφόνους» κυνικούς και ιδιοτελείς, προσθέτει και τη δυσωδία περί «φραξιονισμού». Εύγε! Αργησε βέβαια δώδεκα χρόνια, αλλά ανακάλυψε το εύκολο αυτό καταφύγιο της ανευθυνότητας, που έρχεται από τις πιο μαύρες σελίδες της σκουριασμένης και αγκυλωμένης αριστεράς. Τώρα, βέβαια, πώς γίνεται οι φραξιονιστές να βγάζουν όλη τη δουλειά της οργάνωσης και να αναλαμβάνουν όλο το βάρος της εκπροσώπησης της 17Ν, όσο (και παραπάνω από όσο) τους αναλογούσε, ας το απαντήσουν εκείνοι που συστηματικά βρωμίζουν, υπονομεύουν και ευτελίζουν εκείνη την οργάνωση που ορισμένοι από εμάς πονέσαμε και αγαπήσαμε, επειδή τη θεωρήσαμε το πιο πρόσφορο μέσο, τότε, για τον ευγενέστερο σκοπό: την κοινωνική χειραφέτηση. Και στο όνομα αυτού του σκοπού θα φυλάξουμε την ιστορία της, αναλαμβάνοντας ακέραιες τις ευθύνες μας, όπως πάντα, και κάνοντας με πλήρη ειλικρίνεια την απαραίτητη και γόνιμη αυτοκριτική.

Οσο για τον Υποβολέα, για αυτό που αντικρίζει καθημερινά στον πολιτικό καθρέφτη του, τον μόνο που μπορεί να αιτιάται είναι τον ίδιο του τον εαυτό.

Το καλοκαίρι των συλλήψεων του 2002, όλοι και καθένας μας, βρεθήκαμε μπροστά στο μεγάλο δίλημμα, το μεγάλο «ναι» ή το μεγάλο «όχι». Τη «δοκιμασία της φωτιάς» για το εσωτερικό μέταλλο του καθένα.

Πολλοί έσπασαν. Οπως ο Τζωρτζάτος, που υπέγραψε δήλωση μετάνοιας και αποκήρυξης της 17Ν. Και ΚΑΤΕΔΩΣΕ. Μίλησε, είπε ονόματα, υπέγραψε φωτογραφίες άλλων, έγραψε πάνω τους, με χέρι που δεν έτρεμε, ψευδώνυμα. Εδειξε με το δάκτυλο του προδότη τον Ηρακλή Κωστάρη, τον Κώστα Καρατσώλη και όχι μόνο, σ’ αυτήν την όπερα μπούφα. Το στίγμα του καταδότη θα τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή.

«Το στίγμα του ποταπού»

Αλλους πάλι θα τους καταδιώκει για πάντα το στίγμα του ποταπού. Του προδότη ιδεών και αξιών, της προσωπικής τους ιστορίας, του ρόλου που τους είχε απονείμει η ιστορία μας. Κι αυτοί έσκυψαν, γύρισαν την πλάτη στο κάλεσμά της. Μπροστά στο δικαστήριο απαρνήθηκαν, όχι τρις αλλά δεκατρείς και διαρκώς καταδίκαζαν τη 17Ν, τα κείμενά της, τη δράση της, τη λαϊκή αντιβία. Και ύστερα τη συκοφάντησαν, την ευτέλισαν, μίλησαν για ληστές και δολοφόνους, κυνικούς και ιδιοτελείς, συνεργάστηκαν με τον εχθρό για την αποκαθήλωση της 17Ν. Και με κεκτημένη ταχύτητα, καταδίκασαν και συκοφάντησαν νεότερες οργανώσεις του αντάρτικου πόλης. Και από πάνω τολμούν να αναφέρονται στον ΕΛΑΣ και σε λαϊκούς ηγέτες, από εκείνους που σήκωσαν θαρραλέα το ανάστημά τους, ανέλαβαν πλήρως τις πολιτικές ευθύνες τους κι ακόμα προτίμησαν να αντικρίσουν το εκτελεστικό απόσπασμα, να φύγουν με το όνομα του κόμματος στα χείλη, χωρίς ποτέ να τ’ απαρνηθούν.

Δώδεκα χρόνια τώρα η πνευματική παραγωγή του Υποβολέα εξαντλείται στο πώς θα πλήξει τη 17Ν. Φτάνει πια!

Τα τελευταία, ιδιαίτερα, χρόνια όταν η χώρα γύρω σωριάζεται σε ερείπια, ένας λαός παραζαλισμένος από την κολοσσιαία και πρωτοφανή επίθεση «σοκ και δέους» εναντίον του, θα περιμένει από εκείνους που είχαν την ηθική αρμοδιότητα να βγουν και να μιλήσουν, να εγείρουν συνειδήσεις, να συγκαλέσουν στη σωτήρια δράση.

Οσο αφορά εμένα, με τις μικρές δυνάμεις μου θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο που χάραξα από την πολιτική γέννα της 17 Νοέμβρη. Οπως ταιριάζει σε όσους αξιώθηκαν μια τέτοια εμπειρία.

Οι άλλοι, ας συνεχίσουν να βρωμίζουν, να ασχημονούν. Και η Ιστορία, με τα δικά της αλάθητα κριτήρια, θα τοποθετήσει τον καθένα εκεί όπου του αξίζει.

Δημήτρης Κουφοντίνας 6-5-2014
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 21 σχόλια

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2014 στις 12:51 π.μ.

Πιστεύω ότι ποτέ μα ποτέ ακόμα και αν σε συλλάβουν οι μπάτσοι έχοντας στην κατοχή σου ακόμα και ποσότητα εκρηκτικών δεν πρέπει να παραδεχτείς το ο,τιδήποτε, πολλώ δε μάλλον τη συμμετοχή σου σε κάποια οργάνωση. Από την άποψη θεωρώ έντιμη την στάση του Α. Γιωτόπουλου και όχι ανέντιμη και μη επαναστατική. Επίσης, θεωρώ σωστό το να θολώσει τα νερά κάποιος συλληφθείς στις διωκτικές αρχές έτσι ώστε να προσπαθήσει να απελευθερωθεί. Δεν λέω σε καμία περίπτωση να γίνει ρουφιάνος. Λέω ότι καταρχήν να μην αναλάβει την ευθύνη για ο,τιδήποτε, ακόμα να δηλώνει και τελείως άσχετος. Διότι είναι προτιμότερο να είσαι έκτός φυλακής και να πολεμάς, παρά να είσαι εντός στα χέρια του εχθρού. Από εκεί και πέρα, η δράση της ατομικής τρομοκρατίας και εν προκειμένω της "17Ν" βολεβε και βολέβει το σύστημα. Ξεκάθαρα πράγματα. Τρανταχτά παραδείγματα η απόδραση Χρ. Ξηρού αλλά και η εξαφανίσεις Μαζιώτη και Ρούπα. Για την απόδραση Χρ. Ξηρού, ο Αλ. Γιωτόπουλος εξέφρασε (και δικαιολογημένα) την απορία του πώς όταν ο Τζωρτζάτος πήρε άδεια, τον παρακολουθούσαν πανοπλοι και πολλοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ενώ δεν έγινε το ίδιο με τον Χρ. Ξηρό. Αυτό όμως πάει παραπέρα. Για να αφήσουν τον ξηρό, σημαίνει και αποδεικνύει ότι η δράση της ατομικής τρομοκρατίας βολέβει το σύστημα. Και αν δεν κατασκευάζει τέτοιες οργανώσεις, σίγουρα τις αξιοποιεί. Η δράση της "17Ν" ήταν λίγο διαφορετική από τις υπόλοιπες ευρωπαικές οργανώσεις ίδιου τύπου. Και αυτό γιατί οι στόχοι της δεν ήταν μόνο άτομα του πολιτικού προσωπικού και οικοδομήματος, αλλά και άτομα της παραγωγικής βάσης, κοινώς καπιταλιστές. Σίγουρα, έδειξε ότι δεν είναι μόνο οι (αστοί) πολιτικοί ο εχθρός, αλλά οι καπιταλιστές. Θα μπορώ να αναφέρω πολλά για τη συγκεκριμένη οργάνωση αλλά και για καθεαυτά τα μέλη της. Η αλήθεια είναι ότι είμαι ενάντια στην δράση αυτή, δεν με εκφράζει φυσικά, καθότι πιστεύω ότι καμία επανασταση και κανένα πολιτικό ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί με δολοφονίες κάποιας οργάνωσης, αλλά οι επαναστάσεις γίνονται από τα μαζικά ταξικά κινήματα όπου το επαναστατικό υποκείμενο είναι αναμφισβήτα η εργατική τάξη. Ο Κουφοντίνας αλλά και ο Τζωρτζάτος αναφέρονται συνεχώς στον ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ, "ξεχνώντας" ότι πίσω από αυτά κύριος αιμοδότης ήταν το ΚΚΕ. Είναι ξεκάθαρα λαθροχειρία από μέρους τους, χρησιμοποιούν όπως θέλουν τον ΔΣΕ και τον ΕΛΑΣ, για να προτείνουν τους "¨ακηδεμόνευτα ακομμάτιστα κινήματα".
Τέλος, θεωρώ ότι οι αλληλοσυγκρούσεις στα ενδότερα της 17Ν εξηγούνται στα ιδεολογικά και πρακτικά αδιεξοδα που εμφανίζει η δράση της ατομικής τρομοκρατίας. Κώστας Χ.

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2014 στις 9:07 π.μ.

Με την λογική που λες κανείς δεν θα έπρεπε να παραδέχεται τίποτε, ακόμη και ο Τσε θα έπρεπε να λέει ότι πήγε για κυνήγι και του την έπεσε ο στρατός χωρίς λόγο. Κάποιος όμως θα πρέπει να υπερασπίσει αυτή την πολιτική επιλογή, εκτός κι αν δεν είναι πολιτική επιλογή ή εάν περιμένεις να την υπερασπίσουν οι άλλοι από αλληλεγγύη. Αλληλεγγύη όμως δείχνεις σε πραγματικά πρόσωπα όχι σε φαντάσματα, γι αυτό και ο Κουφοντίνας (και πιθανά και ο Σάββας Ξηρός) έχει ανθρώπους που του στέκονται αλληλέγγυοι και βγάζει κι ένα βιβλίο που γίνεται ανάρπαστο, ενώ για το Γιωτόπουλο δύσκολα θα βρεις συμπαραστάτες. Όσοι συμφωνούν μαζί του το κάνουν όπως αυτός: Μέσα στη θολούρα και στην γενικότητα και είναι λογικό γιατί υποτίθεται ότι είναι....άσχετος.

Αυτά είναι αστειότητες, είναι άλλο να καρφώνεσαι μόνος σου από ηλιθιότητα ή ό,τι άλλο και διαφορετικό να μην αναλαμβάνεις στοιχειωδώς τις ευθύνες σου. Εδώ ο άλλος (που παριστάνει σήμερα και τον αντάρτη) έφτασε να βγαίνει στον Τριανταφυλλόπουλο για να διεκδικήσει την αθωότητά του. Έλεος, όταν μόνος σου το κάνεις φαιδρό μετά μην αναρωτιέσαι γιατί σε βλέπουν και γελάνε.

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2014 στις 11:34 μ.μ.

Τώρα ρε φίλε πώς συνδέεται η δράση του Τσε με τον Κουφοντίνα και την 17Ν, μπορείς να μου πεις? Ο ίδιος ο Τσε άλλωστε έχει ταχθεί ενάντια στην ατομική τρομοκρατία. Εγώ αναφέρομαι για οργανώσεις τέτοιου τύπου, τα πολιτικά και πρακτικά αδιέξοδα των οποίων είναι σε όλους μας ορατά. Ευθύς εξαρχής, η 17Ν αλλά και κάθε τέτοιου τύπου οργάνωση είχαν τα ίδια αποτελέσματα μόλις άρχισαν οι συλλήψεις των μελών τους. Αποκηρυξη της ατομικής ένοπλης βίας, αλληλοκαρφώματα κλπ κλπ. Έχουμε, νομίζω, παρεξηγήσει την δίκαιη λαική αντιβία. Στο όνομα της δικαης βίας αυτής από πλευράς καταπιεζόμενων, εκμεταλλευόμενων φετιχοποιείται η βία όλων των ειδών και από το "καταδικάζουμε τη βία" (που ακούγεται από χείλη αστών πολιτικών) φτάνουμε στο "υπερασπιζόμαστε τη βία από όπου κι αν προέρχεται". Για παράδειγμα, εγώ μόνος μου αν δολοφονήσω έναν μπάτσο και επικαλεστώ μετά την ομολογουμένως πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, ρίξω και ένα "ανατροπή του καπιταλισμού" κλπ , μετά θα θεωρούμαι "επαναστάτης"? Για σκέψου και προβληματίσου. Η άδικη βία ανηκε, ανήκει και ελπίζουμε όχι για πολύ ακόμα στο αστικό κράτος. Η δίκαιη αντιβία, οι επαναστάσεις ανήκαν, ανήκουν και θα ανήκουν (ελπίζω σύντονα) στους λαούς με την πρωτοπόρα εργατική τάξη.
Κώστας Χ.

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2014 στις 8:42 π.μ.

Κώστα έραψα "ακόμη και ο Τσε" και το "ακόμη" σημαίνει "αν τραβήξουμε την λογική σου στα άκρα". Ο Τσε ξεκίνησε ένα αντάρτικο στην Βολιβία 50 ατόμων που ποτέ δεν μπόρεσε να γίνει μαζικό και η 17Ν ξεκίνησε ένα αντάρτικο στην Ελλάδα που επίσης δεν ξεπέρασε ποτέ την ομάδα (10-20-40 δεν ξέρω, αλλά ίσως και περισσότεροι από τον Τσε). Από πλευράς μαζικότητας και αδιεξόδων πάντως (όπως στο ίδιο του το ημερολόγιο γράφει ο Γκεβάρα) δεν πρέπει να ήταν πολύ διαφορετικά, παρόλο που όλα τα άλλα στοιχεία όντως ήταν.
Με αυτή την έννοια το είπα κι έβαλα από την αρχή το στοιχείο της υπερβολής.

Προσωπικά δεν φετιχοποιώ καμία βία, τουλάχιστον σήμερα, διαφώνησα απλά σε αυτό που έγραψες ότι ακόμη κι αν σε συλλάβουν με τα εκρηκτικά στο χέρι εσύ το παίζεις ότι πήγαινες να δεις κουκλοθέατρο. Εντάξει, μπορεί να γίνει κι αυτό κατ' εξαίρεση, αλλά να σου βγάζουν την ιστορία της ζωής σου οι μπάτσοι κι εσύ να την αρνείσαι για εμένα (για εμένα σου ξαναλέω) είναι μίζερο. Και υποτίθεται όταν ξεκινάς μία τέτοια ιστορία δεν θες να καταλήξεις σε τέτοια μιζέρια, αλλιώς πήγαινες και στο ΚΚΕ να κάνεις επαναστάσεις που δεν σπάνε τζάμια. Δεύτερον επειδή η αστυνομία στήνει όντως σκευωρίες, προσωπικά θέλω να ξέρω πότε την έστησαν όντως σε ένα άνθρωπο, δεν μπορεί να τα κάνεις όλα αχταρμά, πολιτικά είναι εναντίον σου.

Συμφωνώ μαζί σου, η βία από μόνη της δεν δικαιώνει (ούτε όμως καταδικάζει) οποιαδήποτε πολιτική επιλογή, Άλλωστε, όπως εγώ έχω δει να εξελίσσεται η ιστορία, η δικαίωση ή μη έρχεται πάντα σε μία πορεία, ποτέ δεν την έχεις καπαρωμένη εξαρχής. Με άλλη εξέλιξη της ιστορίας κι ο Λένιν τρομοκράτης θα θεωρείταν όπως ο αδερφός του που έμεινε στην ιστορία ως οπαδός της ατομικής τρομοκρατίας, ή και ο ίδιος ο Τσε μπορεί να πέθαινε χωρίς να μάθει κανείς ποτέ την ιστορία του, όπως τόσοι και τόσοι λατινοαμερικάνοι.
Διάβασε, αν δεν έχεις διαβάσει, τον "Ακίνητο χορό".

Φιλικά
ο ανώνυμος

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2014 στις 1:16 π.μ.

Ανώνυμε, όσο για αυτό που ανέφερες για τις "επαναστάσεις που δεν σπάνε τζάμια" που υποτίθεται κάνει το ΚΚΕ, ένα σχόλιο. Το ΚΚΕ έχει οργανωσει το ΔΣΕ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, την ΟΠΛΑ, συμμετείχε στον ταξικό εμφύλιο πόλεμο (1946-1949), συμμετείχε και πρωτοστατούσε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου '73. Αυτό που δεν κάνει -και ορθώς- είναι να θεωρεί το σπάσιμο των βιτρίνων και την κουκούλα ως "επανάσταση". Να είσαι σίγουρος, φίλε, όταν γίνει επανασταση, ότι οι περισσότεροι που τώρα καμώνονται "υπερεπαναστατες" αναρχικοί θα είναι ...ενάντια σε αυτή. Το αποδείξανε σε όλες τις μικροαστικές αντεπαναστάσεις με κυριότερη την Κροστάνδη. Επίσης, ο αντικομμουνισμός που βγάζουν για το αντίπαλο δέος του καπιταλισμού, εξηγείται ότι είναι πιστά μικροαστικά τερατάκια που μιλάνε γενικά και αόριστα για "ελευθερία". Στις πραγματικές ταξικές μάχες, όπου ναι μεν δεν σπάει βιτρίνα, αλλά διεξάγεται η κυριότερη μορφή σύγκρουσης -πριν την μαζική ταξική ένοπλη επανασταση- με την αστική τάξη (απεργία), οι αναρχικοί όχι μόνο απουσιάζουν αλλά έχουν συκοφαντήσει (Χαλυβουργία) επιτεθεί δολοφονικά (20/10/2011) στις απεργιακές ογκωδέστατες συγκεντρώσεις. Και αντί τώρα να κάνουν τουμπεκί που ως "άλλοι μπάτσοι" επιτεθήκαν σε απεργούς εργάτες, συνεργαζόμενοι με χρυσαυγίτες, χούλιγκανς γηπέδων κι άλλα λούμπεν στοιχεία, κάθονται και κατηγορουν το ΚΚΕ. Βρε δεν πανε να ...
Όσο για την 17Ν, κατα δηλωση του Κουφοντίνα μέσα από το βιβλίο δεν ήταν επανασταση αυτό που έκανε η 17Ν, αλλά ένοπλη κριτική. Και δεν νομίζω ο Τσε να ηταν ένοπλος κριτής, αλλά ένας γνήσιος λαικός επαναστατης. Για το βιβλίο που μου αναφέρεις, θα το διαβάσω σε πρώτη ευκαιρία. Κώστας Χ.

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2014 στις 2:29 μ.μ.

Ανάμεσα στο σημερινό ΚΚΕ και στον ΕΛΑΣ μεσολαβούν περίπου 70 χρόνια. Δεν φαίνεται να τα παίρνεις και πολύ υπόψην σου, όμως εγώ τα παίρνω. Αλλιώς και το ΚΚΚίνας ήταν κι αυτό ένα ηρωϊκό κόμμα που συσπείρωσε χιλιάδες εργάτες και εκατομμύρια αγρότες, έδωσε χιλιάδες μέλη του στον αγώνα, έκανε την μεγάλη πορεία, ανέτρεψε κάθε εκτίμηση, νίκησε και προσπάθησε να χτίσει το σοσιαλισμό, σε κόντρα μάλιστα με τις αλλαγές που συντελούνταν εκείνη την εποχή στην ΕΣΣΔ.
Αν αυτά πιστεύεις ότι έχουν σχέση με το "σήμερα" του ΚΚΚίνας, τότε πάω πάσο και το ΚΚΕ μπορεί να είναι επαναστατικό.

Πρόσεξε όμως μη σου βγουν οι μικροαστοί μέσα από το κόμμα, γιατί κανείς δεν σε ειδοποιεί πότε η κοινωνία αρχίζει και κινείται και διεκδικεί αλλαγές. Μόνος πρέπει να το καταλάβεις, και το ΚΚΕ έχει αποκτήσει κάποια χούγια με τα χρόνια, που τα έβγαλε και στο Πολυτεχνείο το '73, πρόσεξέ το. Άλλωστε και ο Τσε πολύ αργά έγινε "γνήσιος λαϊκός επαναστάτης" για το ΚΚΕ. Μέχρι και αρκετά χρόνια μετά το θάνατό του ήταν τυχοδιώκτης και "σκοτεινή φυσιογνωμία" γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στην ΕΣΣΔ, να μην τα ξεχνάμε αυτά.

Για το τέλος: Νομίζω ότι ήμουν καθαρός στις ομοιότητες. Διαφορές μπορώ να σου βρω κι εγώ περισσότερες και κατά τη γνώμη μου πιο ουσιαστικές από την υποκειμενική αντίληψη του καθένα γι αυτό που επιχειρούσε.

Ανώνυμος
13 Μαΐου 2014 στις 12:28 μ.μ.

Στην ταμπακιέρα ας μπούμε. Η ένοπλη κριτική της 17Ν τί απέφερε στον ελληνικό λαό? Τι παρακαταθήκη άφησε? Να συμφωνεί το 30% σύμφωνα με δημοσκοπήσεις και στις απεργιακές κινητοποιήσεις να είναι μόνο το ...ΠΑΜΕ και 200 άτομα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ? Η 17Ν και κάθε 17Ν είτε κατασκευάζεται είτε στην τελική αξιοποιείται από το αστικό κράτος. Αν εσύ συμφωνείς με τη 17Ν, δικαίωμά σου. Ας δεις όμως και τα τραγικά αποτελέσματά της, αλλά και τα οδυνηρά αδιέξοδα της 17Ν αλλά γενικότερα της ατομικής τρομοκρατίας θα καταλάβεις ότι η μόνη απάντηση στον καπιταλισμό είναι η οργάνωση στο ταξικό μαζικό κίνημα. Αυτό που προβληματίζει τον Δ.Κουφοντίνα μέσα στο βιβλίο του είναι το πώς θα γίνει η σύνδεση της παράνομης δράσης της 17Ν με τις νόμιμες μεθόδους. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχουν οι αντικειμενικές και υποκειμενικές συνθήκες για επανασταση αλλά και αν δεν υπάρχει ένα προλεταριακού τύπου νέο κόμμα (που έλεγε ο Λένιν). Το ΚΚΕ ήταν αιμοδότης του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ΟΠΛΑ, το ΚΚΕ πρωτοστάτησε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Όλα αυτά όμως για τον κάθε Κουφοντίνα είναι ψιλά γράμματα. Διαχωρίζει το ΚΚΕ από το ΔΣΕ, διαχωρ'ίζει τον Άρη από το ΚΚΕ, λαθροχειρεί για να πλήξει το ΚΚΕ, να μη το εμπιστευτεί ο λαός και προχωράει σε συμπεράσματα λανθασμένα. Επίσης, η παρανομία δεν είναι μόνο το να βγαίνεις όποτε θέλεις και να πυροβολάς καθίκια που όλοι ήταν (με εξαίρεση τον Αξαρλιάν φυσικά), αλλά παρανομία (με τους αστικούς νόμους) είναι να απεργήσεις, να περιφρουρήσεις τον τόπο δουλειάς σου και οργανωμένα και περιφρουρημένα να διαδηλώσεις. Η ατομική τρομοκρατία είναι εχθρός της επαναστατικής διαδικασίας, γράφει ο Ριζοσπάστης. Και συμφωνώ απόλυτα.
Τώρα, για όσα θέτεις για το ΚΚ Κίνας. Επειδή ενδεχομενως το ΚΚ Κίνας να έχει μεταλλαχθεί σε σοσιαλδημοκρατικό, αυτό σημαίνει ότι και το ΚΚΕ έχει γίνει το ίδιο? Τί λογική είναι αυτή ρε γαμώτο? Πραγματικά εξοργίζει πολύ η λογική που "λες, λες, στο τέλος κάτι θα μείνει" και σκοπό έχει τον ωμό αντικομμουνισμό. Κατά τη διάρκεια της Χούντας, κομμουνιστές, μέλη του ΚΚΕ, οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ, στέλνονταν σε ξερονήσια, βασανιζονταν κλπ κλπ. Ο Ριζοσπάστης καλούσε στις 14/11/1973 το λαό στο Πολυτεχνείο να ξεσηκωθούν. Πρωτοστάτησε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου '73, προειδοποιώντας ο λαός να έχει το νου του από ασφαλίτες και προβοκάτορες που και τότε αλλά και τώρα (βλ. Μαρφιν) το αστικό κράτος (είτε ως χούντα, είτε ως αστική δημοκρατία) στέλνει για να προβοκάρει.
Κώστας Χ.

Ανώνυμος
13 Μαΐου 2014 στις 3:43 μ.μ.

Καλά εντάξει, δυστυχώς το πολύ κκε βλάπτει σοβαρά σε όλα τα θέματα.
Λοιπόν φίλε εγώ το λήγω: Δεν είπα ότι συμφωνώ με την 17Ν, είπα ότι για μένα είναι κατακριτέο να μην στηρίζεις τις πολιτικές σου επιλογές και να λες "εγώ δεν ήξερα, είμαι άσχετος κλπ.". Αυτό είπες στην αρχή, ότι και να σε πιάσουν με εκρηκτικά εσύ κάνεις το παγώνι. Ε διαφωνώ, πως το λένε. Όταν κάνεις κάτι το υπερασπίζεσαι, δεν αρχίζεις τους θεατρινισμούς έτσι και σε πιάσουν εκτός κι αν έχεις πολύ ειδικούς λόγους, αυτή είναι η γνώμη μου και την έχω για πολλούς λόγους.

Είπα ότι δεν με ενδιαφέρει το αν το ΚΚΕ ήταν επαναστατικό στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ, με νοιάζει τι είναι τώρα. Μη μου λες για το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ γιατί αυτά είναι παρελθόν. Για το τώρα όμως, το σήμερα, δεν το θεωρώ επαναστατικό, για μένα είναι μάλιστα και το αντίθετο. Πολλοί κομμουνιστές και αριστεροί βασανίστηκαν επί χούντας, απολύονται και σήμερα, έχουν δίκες κλπ. και δεν είναι μόνο μέσα στο ΚΚΕ (παρόλο που αυτό τους αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο όλους). Δεύτερον η αυτοθυσία των μελών πολλές φορές έχει καλύψει το συντηρητισμό της ηγεσίας, δεν είναι καινούριο. Εγώ όταν μιλώ για το ΚΚΕ εννοώ την ηγεσία του, γιατί αλλιώς και στο ΣΥΡΙΖΑ και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στα μ-λ και στους τροτσκιστές και παντού υπάρχουν άνθρωποι που ως άτομα έχουν δώσει όλη τους την ζωή στο κίνημα και το κόμμα σου δεν τους έχει δείξει τον παραμικρό σεβασμό.
Τέλος.

Ανώνυμος
13 Μαΐου 2014 στις 10:08 μ.μ.

Ναι ναι κλασικά η "κακή" ηγεσία- τα "παρασυρόμενα" μέλη. Το ΚΚΕ και τώρα είναι επαναστατικό. Αν μπορούμε να μιλήσουμε για τα 80's με αποκορύφωμα το '89, τότε το ΚΚΕ δεν ήταν όπως είναι τώρα, είχε παρεκκλίνει. Τότε ναι θα μπορούσα να δικαιολογήσω την δράση της 17Ν. 'Όμως σε καμία περίπτωση δεν δικαιώνεται. Τώρα μπορείς να μου πεις για ποιον λόγο δεν είναι επαναστατικό το ΚΚΕ? Μήπως δεν πρωτοστατεί στις απεργίες? Μήπως πέφτει στη παγίδα των αστών για νέο '89? Μήπως δεν καταθέτει προτάσεις νόμου στη Βουλή υπερασπιζόμενο τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων? Μήπως δεν αντιστέκεται σε κάθε λαική γειτονιά? Μήπως δεν απομονώνει τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής? Μήπως δεν έχει στοχο τον σοσιαλισμό/ κομμουνισμό? Η 17Ν και κάθε 17Ν είναι ομάδες ένοπλης κριτικής που αργά ή γρήγορα τα μέλη τους θα συλληφθούν όπως, όπου και όποτε συμφέρει το αστικό κράτος, ανάλογα με τα πολιτικές εξελίξεις. Σκέψου τα όλα αυτά και προβληματίσου. Μην πιπιλίζεις συνεχώς ότι το ΚΚΕ δεν είναι επαναστατικό.
Όσο για αυτά που διαφωνούμε είναι στις ομάδες ατομικής τρομοκρατίας. Η άποψή μου είναι ότι δεν πρέπει να δίνεσαι από μόνος στους στους μπάτσους. Για παράδειγμα κάποιους τους συλλάβανε χωρίς καμία ένδειξη απλά από μαρτυρίες άλλων. Για ποιον λόγο λοιπόν να αυτοκαρφωθούν? Το "δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα" για εμένα κάθε άλλο παρά αντεπαναστατική τακτική, μου φαίνεται. Και ειδικά, αν πεις όσο το δυνατόν λιγότερα, μπορεί κάποιος ΄συντροφός σου να προλάβει είτε να διαφύγει, είτε να καταστρέψει πολλά πράγματα που θα οδηγήσουν σε νέες συλλήψεις μελών. Αυτά... Κώστας Χ.

Ανώνυμος
14 Μαΐου 2014 στις 9:09 μ.μ.

Aναρχος
Κώστας Χ. παλι βρηκες ευκιρια να χυσεις χολη για τους αναρχικους και μαλιστα σε ασχετο ποστ.Δλδ το κυριο προβλημα στην κοινωνια ειναι οι αναρχικοι (κατι τετοιο λενε και τα καθεστωτικα ΜΜΕ).Μαλλον σε ενοχλει το γεγονος οτι στους νεους εχουμε μεγαλυτερη απηχηση απο το κκε.
Ποσοι κκεδες ειναι στην φυλακη για αντικαθεστωτικη δραση?Ποσοι αναρχικοι?Αλλα ξεχασα το κκε ειναι καθεστωτικο κωμα , εχει αποδεχτει πληρως την αστικη δημοκρατια και αποτελει το μαντρι της νομιμοτητας για αγνους αγωνιστες.Τραβα τωρα να ψηφισεις και να εκλεξεις τους συστημικους βολευτες σου.

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2014 στις 12:19 π.μ.

* Άναρχε το "πάλι" βρήκα ευκαιρία να "χύσω χολή" πες μου πού αλλού έχυσα? Αλλά και έτσι να είναι, ένα μέρος του αναρχικού χώρου συμπαραστάθηκε στην 17Ν. Από πού κι ως πού? Η 17Ν μιλάει ξεκάθαρα για εξουσία (λαική εξουσία). Τί σόι αναρχικοί είναι λοιπόν αυτοί? Καλά τα λένε από αναρχικής άποψης οι "Συσπειρωσαίοι" ότι ως αναρχικοί δεν μπορούμε να είμαστε αριστεροί ή κομμουνιστές. Η "αντικαθεστωτική" δράση των αναρχικών ποια είναι ακριβώς? Αυτό που πονάει το καπιταλιστικό σύστημα αν δεν το έχεις καταλάβει και προσπαθεί να το ξεφορτωθεί χρόνια τώρα είναι το φάντασμα του κομμουνισμού και τον οργανωμένο λαό. Παίρνουν μέτρα για την ποινικοποίηση των απεργιών, για την συνδικαλιστική δράση, στόχος τους είναι το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Δεν διστάζουν να αποκαλούν "παράνομες και καταχρηστικές" τις απεργίες, στέλνοντας μάλιστα τα πιστά μαντρόσκυλα τους , τους χρυσαυγίτες, να επιτεθούν στους "λακέδες του ΠΑΜΕ".
Θα έλεγα ότι στην Ελλάδα το αναρχοαυτόνομο κίνημα, η 17Ν, το ΚΚΕ εσωτερικού (πλέον ΣΥΡΙΖΑ) είναι πολιτικά παιδιά που βγαίνουν από την ίδια μήτρα (του ΠΑΣΟΚ). Όλα αυτά δυνάμωσαν με την κρίση στο ΚΚΕ που δικαιολογούσε την ύπαρξή τους. Σκοπός όλων αυτών ήταν το αντιΚΚΕ και αντικομμουνιστικό πλήγμα και μίσος. Ξαναρωτώ πού είναι όλοι αυτοί στις απεργίες? Πόσοι από αυτούς συμμετέχουν στα ταξικά σωματεία απεργώντας? Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έχουν κατηγορηθεί και καταδικαστεί σε πολύμηνες φυλακίσεις με αναστολή, όπως στο παράδειγμα των ηρωικών Χαλυβουργών.
Το κύριο πρόβλημα είναι η οικονομική καπιταλιστική κρίση, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και ο μόνος τρόπος να το ανατρέψεις είναι με την οργανωμένη ταξική πάλη και όχι με τουφεκιές στον αέρα, με ατομική δράση τρομοκρατίας κλπ κλπ. Έχω αναφέρει τόσα πράγματα, δεν απαντάς σε κανένα. Γενικότητες μόνο, ή πάρε θέση και τεκμηρίωσε πιστεύεις ή σε γενικότητες δεν μπορώ να απαντήσω. Κώστας Χ.

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2014 στις 2:33 π.μ.

Αναρχος
Το παλι πηγαινε στο γεγονος οτι σχεδον ολοι οι κκεδες οποτε βρειτε ευκαιρια πετατε και λιγη χολη εναντια στους αναρχικους.
Παμε λοιπον.1ο)Ενα μερος του αναρχικου χωρου συμπαρασταθηκε στην 17Ν , αναγνωριζωντας την επαναστατικη τους πρακτικη ως ειλικρινης και γι αυτο τους στηριξε (αλληλεγγυη) οπως θα εκανε με καθε αληθινο επαναστατη που διωκεται απο το κρατος ακομα κι αν διαφωνει με πολλες απο τις πολιτικες αποψεις που αυτος ο επαναστατης εκφραζει και φυσικα γιατι ενα μεγαλο μερος του χωρου συμφωνει παντα με το ενοπλο ανταρτικο (πρακτικη αγωνα)
2ο)Αντικαθεστωτικη δραση.Για αρχη δωσε ενα μανουαλ γι αυτη , γιατι οπως φαινεται εχεις συγκεκριμενη αποψη περι του τη ειναι αντικαθεστωτικοι δραση οπως απεργιες , συνδικατα κλπ.Σε ολα αυτα που λες συμμετεχουμε με τις δυναμεις μας απο σωματεια βασης , , αναρχοσυνδικαλιστηκες οργανωσεις ,πορειες κλπ.Ας δουμε ομως και μερικα γεγονοτα περαν αυτων.Τους φασιστες τους κυνηγαμε απο τοτε που σχεδον δεν υπηρχαν , τους διωξαμε απο τις ταξικες πορειες (επι αγανακτησμενων ) και δεν ξαναπατησαν , ισως εχεις ακουσει για καποιες αντιφασιστικες μοτοπορειες και ΒΑΣΑΝΗΣΤΗΡΙΑ στην γαδα απο μπατσους σε αναρχικους , ισως ξεχνας οτι πρωτα επιτεθηκαν στις καταληψεις κρατος και φασιστες και σας λεγαμε οτι ερχεται η σειρα σας και φυσικα δεν ξεχναμε και του δεκαδες που σαπιζουν στα κελια αλλοι για τις αποψεις τους , αλλοι για ενοπλο , αλλοι με στημενες κατηγοριες και ολοι ως τρομοκρατες (αλληλεγγυη βλ νο1) και ενα τελευταιο στοιχειο οι εφοδοι στα σπιτια αναρχικων και καλα λογο ξηρου.
Μηπως σε βαζουν σε υποψια αυτα οτι μπορει να φοβουνται κι αλλους εκτος απο τους κομουνιστες?Και οχι μονο στο ελλαντα αλλα σε ολο τον κοσμο το ιδιο κυνηγη στους αναρχικους!Μηπως η πιο αγνωστη επανασταση ειναι αυτη της ισπανιας γιατι κανενας δεν υπηρχε να την προπαγανδισει γιατι χαλαγε την σουπα σε ολων των ειδων τους εξουσιαστες? Μηπως τελικα ο κομμουνισμος (δυστυχως) εκανε το μεγαλυτερο σαμποταζ στον εαυτο του αφου κατεληξε ο πιο συντομος δρομος προς το καπιταλισμο (ρωσια-κρατικος καπιταλισμος) η εγινε το πιο προσφορο εδαφος γιαυτον (κινα)?
3ο)Οι αναρχικο δεν εναι κομμα και γι αυτο θα βρεις αρκετες τασεις στην ελλαδα , παντως οι πιο πολυαριθμοι τωρα ειναι οι αναρχοκομμουνιστες.Αν σου λεει κατι αυτο.
4ο)Τα μετρα που παρνουν δεν ειναι εναντια στο κκε , αλλα εναντια σε καθε αγωνιζομενο ανθρωπο , απο απλο εργατη , ως τον κατοικο της χαλκιδικης , μην το παιρνεις προσωπικα.Θα μας λιωσουν ολους αν δεν αντισταθουμε και μαλιστα σε πραγματικα επανασταικο επιπεδο και οχι σε θεσμικο (βουλη-νομοι-εκλογες).
Ας παρω θεση λοιπον και ας πω τι πιστευω.Το κυριο προβλημα ειναι η ολικη καταστροφη του καπιταλιστικου συστηματος. Μεσα απο ταξικη οργανωση του λαου με αυτοοργανωμενα λαικα συμβουλια και συνελευσεις , με μαζικη ανυπακοη , απεργιες μαζικες-γενικες με συγκρουσεις η μη (αναλογα το συμφερον των απεργων) με αυτοοργανωση στα εργοστασια και αυτοδιευθηνση σε δημους και πολεις.Με μαζικα σαμποταζ στην γραμμη παραγωγης και μεταφορας κι ολα αυτα πανω σε αντιιεραρχικες αρχες , χωρις ειδικους και αρχηγους
.Με το σπασιμο της κοινωνικης ειρηνης , που μονο την αναπαραγωγη του κεφαλαιου διευκολυνει.Με καταργηση της ιδιοκτησιας και της κληρονομικοτητας και φυσικα αν χρειαστει (που η ιστορια διδασκει) με ενοπλο αγωνα.
Τωρα απο ποια μητρα προερχομαστε οτι θελεις πιστευε , παντως ειναι μαγικος ο εγωκεντρικος τροπος σκεψεις που κυριαρχει στο κκε , αφου ειναι το κκε και ολοι οι αλλοι αχταρμας μαζι 17Ν-συριζα-αναρχικοι-αυτονομοι κλπ προβοκατορες.Αντε να δουμε προκοπη με τετοιο τροπο σκεψεις το προλεταριατο .
Υ.Γ δεχομαι ερωτησεις , ο σορος πληρωνει καλα.



Ανώνυμος
15 Μαΐου 2014 στις 7:38 μ.μ.

Η υποστήριξη στην ατομική τρομοκρατία και στην 17Ν αναδεικνύει την έλλειψη εμπιστοσύνης των αναρχικών στις μάζες και τις αυταπάτες ότι με ενέργειες ατομικής τρομοκρατίας (δολοφονίες, δολιοφθορές κλπ.) μπορούν να ανατρέψουν τον καπιταλισμό... Και, βεβαίως, όλη η ιστορία των κοινωνιών, το πέρασμα από τη μια στην άλλη, είναι ιστορία ταξικής πάλης, επαναστάσεων και ένοπλων εξεγέρσεων που είναι έργο της τεράστιας πλειοψηφίας των λαϊκών μαζών. Δεν υπάρχει καμία επαναστατική τακτική, αλλά αν μπορείς στην καλύτερη περίπτωση να την πεις ένοπλη κριτική, Σε καμία περίπτωση επανάσταση ούτε επαναστατική πρακτική.
Αντικαθεστωτική δράση είναι η δράση που έχει ως στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού. Και η ανατροπή του καπιταλισμού δεν θα έρθει φυσικά με πυροβολισμούς 4-5 καθικιών. Οι αναρχοσυνδικαλιστές είναι μόνο 20-30 άτομα που όποτε το ΠΑΜΕ από μόνο του και κόντρα στη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ προκρίνει απεργία, οι αναρχοσυνδικαλιστές λάμπουν δια της απουσίας τους. Οι περισσότεροι αναρχικοί δεν δουλεύουν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και προτιμούν να απαλλοτριώνουν τράπεζες (τέρμα τα αστεία, μας σωζει μια ληστεία). Το να απαλλοτριώνεις τράπεζες δεν ειναι επαναστατική ενέργεια. Για αυτό το λόγο η 17Ν ποτέ δεν έβγαλε καμία προκήρυξη για απαλλοτρίωση τράπεζας. Οι περισσότεροι αναρχικοί μισουν την οργανωμένη δράση, μισούν το οργανωμένο ταξικό κίνημα (ΠΑΜΕ), πολλές φορές είναι ενάντια στις απεργίες και τον συνδικαλισμό.
Όσον αφορά για τα βασανιστήρια από μοτοπορεία αντιφασιστών το ξέρω, το ΚΚΕ έχει βγάλει ανακοινώσεις καταδίκης των βασανιστηρίων. Αλλά μιας και μιλάς για "μαχητικό αντιφασισμό", πόσο αντιφασίστας είσαι όταν πλακώνεις στο ξύλο 2-3 φασίστες, ενώ παράλληλα ταυτίζεις ναζισμό και κομμουνισμό, Χίτλερ και Στάλιν, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή? Όταν μετα την επίθεση χρυσαυγιτών σε ΚΚΕδες στο Πέραμα, στο indymedia μόνο πάρτυ δεν κάνανε οι αναρχικοί?? Πόσο αντιφασιστες είναι οι "Συσπειρωσαίοι" 'όταν δημοσιεύουν ένα κατάπτυστο κείμενο που ταυτίζουν τον ΕΛΑΣ και τον Άρη με τους χίτες και ταγματασφαλίτες? Πρέπει να καταλάβεις ότι δεν υπάρχει καμία αφηρημένη μάχη μεταξυ φασιστών και αντιφασιστών. Αυτό που συμβαίνει ονομάζεται ταξικός πόλεμος. Πώς λοιπόν τσακίζεις (με τον τρόπο που θέλει το αστικό κράτος φυσικά) τους φασίστες, αλλά "ως άλλος φασίστας" επιτίθεσαι δολοφονικά στο ΠΑΜΕ (όπως έγινε στις 20 Οκτώβρη 2011)? Στα κινήματα των αγανακτισμένων συνυπήρχαν αρμονικά αναρχικοί και χρυσαυγίτες. Παρά μόνο σε απεργιακή ημέρα (τυχαίο?) ...θυμόντουσαν ότι υπάρχουν και φασίστες στην πλατεία Συντάγματος και πλακωνόντουσαν. Κατά τα άλλα στις 20 Οκτώβρη 2011 επιτεθήκαν από κοινού αναρχικοί-χρυσαυγίτες ενάντια στο ΠΑΜΕ.
Κώστας Χ.

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2014 στις 7:40 μ.μ.

Το ΚΚΕ συμμετέχει στη Βουλή για να πολιτικοποιήσει από το βήμα αυτό τις μάζες που είναι λιγότερο πολιτικοποιημένες ή καθυστερημένες πολιτικά. Δεν έχει φετίχ με τη Βουλή, έχει καταψηφίσει το Σύνταγμα, σε κάθε ευκαιρία προκρίνει την μαζική ανυπακοή, αντιστέκεται και προτείνει την κατάργηση στα χαράτσια, καταθέτει προτάσεις νόμου για την υπεράσπιση των ανέργων, των εργαζομένων, για τη κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, με τις σταθερότατες απόψεις περί εξόδου από την Ε.Ε. με λαική εξουσία και κοινωνικοποιημένα μέσα παραγωγής από το λαό κλπ κλπ. Δεν ξέρω αν με την πλύση εγκεφάλου που σας κάνουν, αν τα έχεις πληροφορηθεί όλα αυτά. Αλλά και πάλι σύμφωνα με τη δική σου λογική το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ πρωτοστατούν Στους τόπους δουλειάς, πρωτοστατεί στις απεργιακές μάχες (συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καταδικάζονται με πολύμηνες φυλακίσεις) , πρωτοστατεί στην κατάργηση των διοδίων (έχουν συλληφθεί και πάλι μέλη του ΠΑΜΕ), πρωτοστατεί στην οργανωμένη άρνηση πληρωμής στα χαράτσια με επανασυνδέσεις ρεύματος, πρωτοστατεί στο να μην ιδιωτικοποθηθούν οι παραλιες, πρωτοστατεί στην διεκδίκηση των αγροτών, έχει συγκρουστεί με την αστυνομία όποτε όμως κρίνεται αναγκαίο για την επιτυχία μιας λαικής κινητοποίησης ή μιας απεργίας (και δεν γίνεται φετίχ όπως κάνουν οι αναρχικοί). Τί θέλω να πω λέγοντας όλα αυτά? Ότι το ΚΚΕ πλέον από το 1996 και μετά όταν επανακαθόρισε το Προγραμμά του βαδίζει σε επαναστατικούς ρυθμούς και πάλι. Την περίοδο που ήταν σε κρίση, κατά τη γνώμη μου μπορούσε να δικαιολογηθεί (αλλά ΟΧΙ να δικαιωθεί) η δράση των αναρχικών, της 17Ν.
Κώστας Χ,

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2014 στις 1:34 π.μ.

Αναρχος
Ακου κωστα , νομιζα πως αν και κκες , θα μπορουσες να κανεις μια σωστη κουβεντα , αλλα δυστυχως γελαστηκα.Ολη η επιχειρηματολογια σου ειναι επιφανειακη προπαγανδα μεσα απο τα κιταπια του κωματος και το χειροτερο ειναι πανομοιοτυπη με την προπαγανδα του μεγκα και του αντ1 , εφοσον χρησιμοποιεις τα γνωστα σε ολους μας τσιτατα περι αναρχικων.Θα σου απαντησω κι αυτη την φορα για να μην νομιζεις οτι το αποφευγω , αλλα θα ειναι και η τελευταια γιατι ριχνεις πολυ το επιπεδο.Παμε λοιπον σε ενα ενα τα μυθευματα.
1ο)Οπως σου ειπα και πιο πανω , ως αναρχικοι δειχνουμε αλληλεγγυη σε καθε αγνο κι αληθινο αγωνιστη (ακομη και σε μη αναρχικους) ακομα κι αν διαφωνουμε με τον λογο και τις πραξεις του.Στο διπολο κρατος-επαναστατης , θα ειμαστε παντα με τον επαναστατη ακομα κι αν του ασκουμε κριτικη.Το ιδιο συμβαινει και με την ΣΠΦ παρολο που δηλωνουν αναρχομηδενιστες (ανυπαρκτος ορος αφου αναρχικος και μηδενιστης δεν γινεται) και μαλιστα μας κατηγορουν ως κοινωνικους αναρχικους ( σαν να λεμε φλωρους) κλπ.Τι δεν καταλαβαινεις σε αυτο?
2ο)Η τεραστια πλειοψηφια των αναρχικων ειναι κατα τις μειοψηφικης επαναστατικης βιας , αφου θεωρει πως μονο η μαζικη επαναστατικη βια μπορει να ειναι νικηφορα απεναντι στον καπιταλισμο και στο λεω αυτο μετα απο 23 χρονια στο κινημα με απολυτη σιγουρια , αλλωστε γιαυτο οι πυρηνες ειναι μερικοι δεκαδες και οχι χιλιαδες , αλλα ειπαμε αλληλεγγυη.Φυσικα αυτη την λεξη εσεις δεν την ξερετε αφου μεχρι και τον Αρη προδοτη τον βγαλατε.Χρειαστηκαν 70 χρονακια μονο για να τον συγχωρησετε μερικως.Το λεμε και το εννοουμε - κανενας αγωνιστης ομηρος στα χερια του κρατους-.
3ο)Εδω πια δινεις ρεστα.Θελεις να μου πεις πως πρεπει να τρεχω πισω απο μια εμφανως πια ξεπουλημενη και καθαρα συστημικη γσεε-αδεδυ για να κολλαω επαναστατικα ενσημα και για να μη με κατηγορησουν ως πουλημενο.Με απεργιες τουφεκιες , ετσι για την τιμη των οπλων.Παρολα αυτα ομως παντα εχουμε μπλοκ στις πορειες (ως μπλακ μπλοκ) και συνηθως ειναι απο τα πιο μαζικα και σιγουρα απο τα πιο δυναμικα.Επισης το δυναμικα σου ειναι αγνωστο αφου παντα ατσαλακωτοι φευγετε.
4ο)Καλα ποσο χρονων εισαι για να χρησιμοποιεις τετοιο επιχειρημα?18?Ειμαι 37 ετων , οι πιο πολλοι συντροφοι που εχω δουλευουν σαν σκυλια (αν εχουν δουλεια) , εγω δε το πρωι , παω στην 8ωρη δουλεια μου και στις 4 η ωρα γυρναω κατευθειαν στο χωραφι (με ενα σαντουιτς) για να εχεις εσυ (κι εγω να συμπληρωσω το μεροκαματο) να φας καμια ντοματα και κανα αγγουρι αφου ειμαι και αγροτης και με διπλωμα πανεπιστημιου.Αν εριχνες εσυ την μιση δουλεια που ριχνω θα σε περναν με φορειο και γι αυτο ακριβως τον λογο διεκδικω την καταργηση της εργασιας.Μαλλον λογο ηλικιας (φοιτητης?) νομιζεις πως οι αναρχικοι δεν δουλευουμε και ειμαστε ολοι απο την εκαλη.Το δε καταπληκτικο επιχειρημα με το συνθημα ( πολυ σωστο ομως ε?) σκοτωνει.Με την ιδια λογικη αφου κι εσεις φωναζετε -χωρις εσενα γραναζι δεν γυρνα εργατη μπορεις χωρις αφεντικα- (αναρχικο κλεμμενο) να ισχυριστω κι εγω τωρα πως το κκε ηρθε επιτελους στον σωστο δρομο και εγινε αντιεξουσιαστικο ε?
5ο)Εδω βλεπω αντιφαση.Πριν εκραζες 17Ν τωρα υποστηριζεις.Αντιφαση.Ποιος αναρχικος εβγαλε προκυρηξη για τραπεζα χωρις να εχει συλληφθει?Η απαλλοτριωση μιας τραπεζας γινεται για χρηματοδοτηση του ενοπλου χρονια , δεν βγαινεις με κουπονια και λες οτι τα θελεις για οπλα.Απλοι συνωμοτικοι κανονες.Κι δεν λες , εγω το εκανα να το ξερετε.Διαβασε και λιγο διεθνη βιβλιογραφια.Ακου,μαθε!
6ο)Δεν μισουμε την οργανωμενη δραση , μισουμε την κομματικα , με σωσιες , οργανωμενη δραση και δεν απορριπτουμε την αυθορμητη δραση , ενω ως οργανωτικο μοντελο εχουμε την FAI και CNT. Προσπαθειες για συνομοσπονδια γιναν στο παρελθον και γινονται και τωρα.
7ο)Για τα βασανηστηρια το ξεπερνας γρηγορα. Καταδικαζεις ( την βια απο οπου κι αν προερχεται) , αλλα δεν σε ειδα αλληλεγυο σε καμια πορεια η εστω εμπρακτη διαμαρτυρια.Και ξερεις αυτο σε αφορα αμμεσα.Σημερα εγω , αυριο εσυ!Αν το αφηνεις ετσι απλα!!!Για καταληψεις , εφοδους της αντιτρομοκρατικης σε σπιτια και φυλακισμενους αγωνιστες δε , καμια αναφορα.Σου ειπα , σημερα εγω ...

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2014 στις 1:36 π.μ.

8ο)Δες τι κανουν οι φασιστες στην ουκρανια και πες σοβαρα αν πιστευεις πως το ξυλο ειναι αρκετο.Φασιστες ε?Παντα με τους μπατσους , οπλισμενοι και με σπρωξιμο απο οοοοολλληηη την αστικη ταξη που μισεις.Μα μονο ξυλο?
9ο)Καλα πραγματικα ποσο χρονων εισαι?Ποιος ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ταυτιζει κομμουνισμο με ναζισμο , χιτλερ με σταλιν κκε με χρυση αυγη?Δεν μιλας με τον δενδια η τον αδωνη συνελθε.Αν κι ο σταλιν ηταν μεγαλο καθικι και οδηγησε την αντεπανασταση σε βαθμο που αμαυρωσε οσο κανεις αλλος τον κομμουνισμο και τα αποτελεσματα τα ζουμε σημερα.
10ο)Εδω κι αν ξεφευγει το ψεμα.Στο σκηνικο του περαματος το κλιμα στο αναρχικο χωρο ηταν το εξης - το τι κανω εγω με τον ξαδελφο μου ειναι δικια μου δουλειια , ακομα κι αν παιξω και σφαλιαρες.Ο φασιστας ειναι ξενο στοιχειο και πρεπει να πατασσεται απο κοινου-. Ειδικα αφου αναφερεις το ιντυ ψαξε στις συζητησεις για το συγκεκριμενο θεμα και θα εκπλαγεις!Οποιος ελεγε κατι διαφορετικο ακουγε τρελο κραξιμο.Ειπαμε , ειμαστε αναρχικοι , δεν εχουμε επιλεκτικη αλληλεγγυη.
11ο)Με επρηξες με τους Συσπειρωσαίοι" ειναι μια απο τις 300 συλλογικοτητες σε ολη την ελλαδα.Δεν ειμαστε κομμααααα λεμε.Οι πιο πολλοι φωναζουν -ειμαστε περηφανα κομμουνιστων εγγονια-ΕΑΜ ΕΛΑΣ μελιγαλας κλπ.Μονο για Συσπειρωσαίοι" σας λενε στο κωμα?
12ο)Το εχω καταλαβει.Το ξερω . Πολεμοντας το κρατος (εξουσιαστες) και τα αφεντικα (καπιταλιστες).ως αναρχικος ταυτοχρονα πολεμαω τον ιδιο τον φασισμο.Κεφαλαιο και κρατος γεννουν τον φασισμο (κεντρικο πανο των αναρχικων σε ολες τις αντιφασιστικες πορειες) αλλα δεν το ξερεις , γιατι δεν το ειπαν οι Συσπειρωσαίοι".
13ο) Μαλλον δεν θυμασαι καλα.Εσεις φυλαγατε την βουλη με πλατη στους μπατσους , εσεις αρχισατε οργανωμενο ντου πρωτοι και τυχαιως διαλεξατε την δευτερη μερα που η πορεια ηταν μικροτερη και το μπλοκ των αναρχικων σαφως μικροτερο απο τις 19 οκτ , που μονο του ηταν 5χιλ κοσμος , με πολυ αγριες διαθεσεις (γιαυτο και οι πολυωρες συγκρουσεις με τους μπατσους).
14ο)Αλλο ενα ψεμα , που δειχνει αγνοια?Οι αναρχικοι ΔΕΝ συμμετειχαν οργανωμενα , καμια μα ΚΑΜΙΑ συλλογικοτητα δεν στηριξε τους αγανακτισμενους.Συμμετειχαν οργανωμενα και μαζικα ολες οι συλλογικοτητες ΜΟΝΟ στις ταξικες πορειες και απο την πρωτη στιγμη στηλιτευσαν την παρουσια φασιστων και την ελλειψη καθε ταξικης ταυτοτητας και προταγματος απο τους αγανακτισμενους . Καυτηριασαμε το -ολοι με μια ελληνικη σημαια , χωρις αλλα συμβολλα κλπ- και στο τελος στειλαμε και στο διαολο τους φασιστες που κρυφτηκαν μεσα στην βουλη . Ξερεις την αστικη βουλη που συμμετεχεις!!!Καποια μεμονωμενα ατομα που βρεθηκαν εκει τα ακουσαν καλα κι ακομα τα ακουν.
Τελος (γιατι παρατραβηξε) δεν με νοιαζει η απολογια που σου κανουν στο κωμα , γιατι ειναι στο ΑΣΤΙΚΟ κοινοβουλιο , οτι θελεις πιστευε.Τα εχουμε ξανακουσει.Αλλα προσεχε λιγο τις αντιφασεις.Πεφτεις συχνα σε τετοιες!Λες πως εμεις δεν εμπιστευμομαστε τον λαο στην αρχη και μετα μιλας για καθυστερημενες πολιτικα μαζες.Αντιφαση.Ασε που την επανασταση την αφηνετε για το μελλον παντα οταν ωριμασουν οι συνθηκες(αρα παλι δεν ειναι ωριμος ο λαος)Αντιφαση .Στην γερμανια σας περιμενουν απο το 1923.
Ολα αυτα που λες τα εχω κανει κι εγω με την συλλογικοτητα μου , χαρατσια , ανυπακοη , πορειες , απεργιακες περιφρουρησης, εχουμε λειωσει παππουτσια , αγωνιζονται κι αλλοι ξερεις!

υγΔεν καθαριζεις ετσι απλα με το 89 κλπ , λεγοντας περι 96 , γιατι ετσι κι εγω καθαριζω απο καθε πραξη αλλου ανθρωπου αφου δηλωνω αναρχικος!!!

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2014 στις 11:45 π.μ.

'Αναρχε, για να σου λύσω τις απορίες επί προσωπικού που με ρωτάς, είμαι 30 ετών και ήμουν για αρκετά χρόνια στον αναρχικό χώρο, οι περισσότεροι αναρχικοί με γνωρίζουν. Συνεπώς όσα λέω δεν τα λέω από άγνοια, καθότι γνωρίζω αρκετά πρόσωπα και καταστάσεις για τον χώρο που καλό είναι να μην γράφονται εδώ μέσα. Δεν είμαι μέλος του ΚΚΕ, είμαι θα έλεγα φίλος του ΚΚΕ. Θα ήταν βέβαια τιμή μου για εμένα να είμαι κομματικό μέλος του ΚΚΕ, αφού από τις γραμμές του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ πολέμησε ο παππους μου τους Ιταλούς και Γερμανούς φασίστες αλλά και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Αγωνιστηκα με όλες μου τις δυνάμεις, κατήγγειλα πολλά κακώς κείμενα, το καλοκαίρι του 2011 εγώ προσωπικά κατήγγειλα μέσα από την πλατεία Εξαρχείων ότι το κίνημα αυτό μόνο "αυθόρμητο"¨δεν είναι, αλλά από εκεί θα εκκολαφτεί το αυγό του φιδιού της Χρυσής Αυγής. Διότι ένα κίνημα που υποστηρίζεται από τον ...τέως Βασιλιά, τον Τριανταφυλλόπουλο, αστούς πολιτικούς, αστικά ΚΟΜΜΑΤΑ (ΛΑΟΣ, Χρυσή Αυγή, ΕΠΑΜ κ.α.) αλλά και σοσιαλδημοκρατικά (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.) και προτείνουν το "έξω τα κόμματα και τα συνδικάτα", μόνο ως αυθόρμητο δεν είναι. Ποιου κόμματος ιδεολογία είναι το "όλοι Έλληνες είμαστε", "έξω τα κόμματα και τα συνδικάτα", οι μούτζες, το "κρεμάλα και στους 300"? Είναι ή όχι της Χρυσής Αυγής? Στο φασιστοκίνημα των αγανακτισμένων συμμετείχε ενεργότατα η ΑΚ, αλλά και οι ανοιχτές συνελεύσεις από διάφορες περιοχές που συμμετείχαν αναρχικοί. Σίγουρα η ανοιχτή συνέλευση εξαρχείων συμμετείχε κανονικότατα με την συμμετοχή αναρχικών. Πότε έγινε μια αυτοκριτική? Ποτέ! Δικαιώθηκα νομίζω για ό,τι προειδοποιούσα τότε. Είδα, βίωσα και κατήγγειλα προσωπικά την παντελή έλλειψη στοιχειωδους περιφρούρησης στις αναρχικές πορείες όταν γινόταν μαζικότατη διαδήλωση. Έβλεπα και προβληματιζόμουν την έλλειψη στοιχειώδους ταξικής συνείδησης αλλά και δράσης, τον έντονο αντικομμουνισμό, το ΜΙΣΟΣ για το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, για αγωνιστές κομμουνιστές. Εβλεπα και προβληματιζόμουν για τον μηδενισμό που υπάρχει στον αναρχικό χώρο. Όλα αυτά μέχρι τα γεγονότα της ΜΑΡΦΙΝ. Νομίζω για την έλλειψη περιφρούρησης στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις, και πάλι δικαιώθηκα. Όταν δεν περιφρουρείς τα μπλοκ σου, τότε η δουλειά των ασφαλιτών αυτή είναι. Να διεισδύουν στις διαδηλώσεις και να προβοκάρουν.
Κώστας Χ.

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2014 στις 12:04 μ.μ.

Για εμένα αυτό που έγινε στη ΜΑΡΦΙΝ ήταν η αρχή του τέλους μου πολιτικά στον αναρχικό χώρο λοιπόν. Έβλεπα ότι ο αναρχικός χώρος αντί να αποκτούσε ταξική ενέργεια συνείδηση και δράση , αντί να είχε απεύθυνση στον εργατόκοσμο μέσα στους τόπους δουλειάς (όπως οι Ισπανοί αναρχοσυνδικαλιστές της CNT), ολοένα και γινόταν αντιδραστικό μόρφωμα. Πλέον, ποια είναι η απήχηση τους στον εργατόκοσμο και την κοινωνία? Ο μηδενισμός και τα αντικοινωνικά συνθήματα ("σκατά στην κοινωνία της απάθειας", "στις τρύπες σας μικροαστοί ξεφτίλες" κλπ κλπ) δίνουν και παίρνουν. Τολμώ να μιλήσω για εκφασισμό του αναρχικού χώρου. Επιθέσεις σε ΚΝίτες, σε αριστεριστές, σε θαμώνες καφενείων (π.χ, στο Φλοράλ στην πλατεία εξαρχείων), μέχρι που φτάσαμε στο απεργιακό 2ήμερο 19/20 Οκτώβρη 2011. Ό,τι έγινε ήταν ήδη προμελετημένο και επόμενο για εμένα. Ήταν το αποτέλεσμα των "ακομμάτιστων" ξεκάθαρα κομματικοποιημένων αντικομμουνιστικών φασιστικών κινημάτων των αγανακτισμένων. Το "έξω τα κόμματα και τα συνδικάτα" σήμαινε στην πράξη επίθεση στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Όπως και έγινε και πήγε να ξαναγίνει. Ένας εσμός από χούλιγκανς ομάδων (ψάξε για 50ευρο κατά κεφαλή από σύνδεσμο του Ολυμπιακού, παραλλήλισέ το με τον πρόεδρο του και τις σχέσεις του με το ΣΥΡΙΖΑ), χρυσαυγίτες (δες αυτό το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=aTbOO7cHOpU από το 10:50 και μετά) και αναρχικοί. Για εμένα τα πράγματα ξεκαθαρίσαν. Το δίλημμα ήταν ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες. Οποιεδήποτε απορίες μου λυθήκαν, οι τελευταίες ελπιδες που είχα χάθηκαν εκείνη την ημέρα. Ο αναρχικός χώρος που αγωνιστήκα και ολόψυχα πάλευα από τις τάξεις του, επιτέθηκε σε απεργιακή συγκέντρωση. Η δικαιολογία ήταν εκείνη την ημέρα ότι "περιφρουρούσε τη Βουλή".
Κώστας Χ.

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2014 στις 12:16 μ.μ.

Δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν αναρχικοί εργαζόμενοι. Αυτό που αναφέρω είναι ότι οι περισσοτεροι αναρχικοί είναι νεολαίοι και δεν εργάζονται, πολλοί από τους οποίους συνειδητά. Μισούν το οργανωμένο ταξικό κίνημα, μισούν το ΚΚΕ, μισούν το ΠΑΜΕ. Από τότε που γεννήθηκε το "κίνημα των αγανακτισμένων" υπήρχαν πολλές επιθέσεις στο ΠΑΜΕ (http://www.youtube.com/watch?v=zJ2IqGx-IZE , http://www.youtube.com/watch?v=nragKC80f5Y , http://www.youtube.com/watch?v=-YW3SkqwlTo κ.α.). Το επιχειρημα για "περιφρούρηση της Βουλής" υιοθετήθηκε τόσο από τους αναρχικούς όσο και από τους χρυσαυγίτες. Μα λίγο πριν επιτεθεί στην Κανέλη ο Κλασιδιάρης την κατηγόρησε ότι "περιφρούρησε το ΚΚΕ τη Βουλή". Τυχαίο? Και για να σου λυθούν και κάποιες αμφιβολίες δες και αυτό http://www.youtube.com/watch?v=ON-BoxVZ4-U
Κώστας Χ.

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2014 στις 12:40 μ.μ.

Για τον Άρη και την Βάρκιζα θα σου πω ότι αυτό είναι λαθροχειρία και μαλακία στον εγκέφαλο που λες. Για να φτάσουμε στο λάθος (που έχει παραδεχτεί το ΚΚΕ) της Βάρκιζας, είχε προηγηθεί η οργάνωση του ΔΣΕ και του ΕΛΑΣ, κύριος αιμοδότης ήταν το ΚΚΕ. Αφού εσείς διαφωνείτε ευθύς εξαρχης ως αναρχικοί με κάθε κόμμα (επομένως και με το ΚΚΕ), πώς ταχυδακτυλουργικά εξαφανίζετε όλα αυτά, φτάνοντας σε αυτό που σας βολέβει για να πλήξετε το ΚΚΕ? Εξάλλου και σύμφωνα με τη δική σου λογική, και επαναστατικό να είναι το ΚΚΕ πάλι εναντίον της "σταλινικής δικτατορίας" θα είσαι. Και πάλι σε μια κομμουνιστική επανάσταση, εναντίον θα είσαι. Αυτό έγινε και στην Ισπανία, οπου οι αναρχικοί επιτέθηκαν στους κομμουνιστές ανοίγοντας το πεδίο στα φρανκικά στρατεύματα, το ίδιο έγινε και στην Κροστάνδη κ.α.
Αν εργάζεσαι όπως λες , οργανώσου στο ταξικό σου σωματείο. Βρίσκεσαι σε λάθος πολιτικό χώρο. Το '89 το ΚΚΕ έκανε λάθος και το παραδεχτηκε, αλλά γιατί κατηογορείς μόνο το ΚΚΕ και όχι και το ΣΥΡΙΖΑ (τότε ως ΚΚΕ εσωτερικού) αλλά με το ΣΥΡΙΖΑ χαριετίζεσαι, οι βουλευτές του δίνουν διαλέξεις σε αντιεξουσιαστικά στέκια στα Εξάρχεια, κανονικότατες οργανώσεις στα Εξάρχεια (δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, στέκι μεταναστών κ.α.) χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε.
Κώστας Χ.

Ανώνυμος
17 Μαΐου 2014 στις 3:07 μ.μ.

Και κάτι τελευταίο κλείνοντας. Αν το κοιτάξεις ιστορικά, αλλά και στην Ελλάδα, θα δεις πολλές φορές οι πιο προωθημένες μορφές πάλης (ακόμη και το ένοπλο) μπορεί να αντιστοιχούν σε ρεφορμιστικό-σοσιαλδημοκρατικό περιεχόμενο, αλλά πως και το μέσο για την προώθηση του πιο επαναστατικού περιεχόμενου μπορεί να είναι κατά περίπτωση και η προκύρηξη, παρά η ρουκέτα. Η μορφή αφορά τον τρόπο πάλης, που κρίνεται ως ο προσφορότερος κατά περίπτωση. Το περιεχόμενο αφορά τον σκοπό της πάλης αυτής.
Έτσι έχουμε ιστορικά παραδείγματα καθαρόαιμων σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων-κινημάτων που έκαναν ένοπλο αγώνα όπως οι Σαντινίστας στην Νικαράγουα (πρόσεξε την κοκκινόμαυρη σημαία) ή οι Ζαπατίστας στο μεξικό, ή ακόμη περισσότερο οι θεωρητικοί τεκμηριωτές του αντάρτικου πόλης οι Τουπαμάρος που το πολιτικό περιεχόμενο της δράσης τους ήταν λίγο δεξιότερο του ΠΑΣΟΚ, ενώ η μορφή δράσης τους περιελάμβανε επιθέσεις με βόμβες, απαγωγές, εκτελέσεις, ληστείες τραπεζών, σαμποτάζ, κλπ.
Τόσο οι Σαντινίστας ΄'οσο και οι Τουπαμάρος βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην εξουσία στις χώρες τους με ...εκλογές! Επίσης κατά την διάρκεια της επταετίας το ΠΑΚ (ΠΑΣΟΚ) είχε προκρίνει το "χαμηλής έντασης" (βομβιστικές επιθέσεις) αντάρτικο πόλης, σε σχέση με τον "καθαρά" πολιτικο" αγώνα που είχε προκρίνει το ΚΚΕ. Το ποιός ήταν πιο επαναστάτης, το είδαμε γρήγορα παρά τις βόμβες που έβαζε ο ...Σημίτης! Πόσο πιο "αριστερές" θέσεις από το ΠΑΣΟΚ και την σοσιαλδημοκρατία εξέφραζε η 17Ν?
Κώστας Χ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger