Home » , » O Λένιν ο Χαρίλαος η Αλέκα και ο Κουτσούμπας

O Λένιν ο Χαρίλαος η Αλέκα και ο Κουτσούμπας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 | 4:02 μ.μ.

Γράφει ο Γιώργος Σ.

Ο τίτλος της ανάρτησης θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και η αρχή από κάποιο ανέκδοτο, ωστόσο δεν πρόκειται για αστείο, ούτε καν για πικρό αστείο αλλά για την μεθοδευμένη πολιτική εξαφάνιση του μακροβιότερου πολιτικού κόμματος της χώρας.

Ο εκφυλισμός του ΚΚΕ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγήσει σε απογοήτευση του Κομουνιστές και τους υπόλοιπους αγωνιστές που χρόνια τώρα έδωσαν την μάχη για την Κομουνιστική υπόθεση, είτε μέσα από τις γραμμές του, είτε στις παρυφές του.
Αντίθετα πρέπει όλοι να αντλήσουμε χρήσιμα συμπεράσματα από από αυτή την πορεία, ώστε να γίνουμε πιο σοφοί, πιο αποτελεσματικοί, πιο επικίνδυνοι για το απάνθρωπο ταξικό σύστημα εκμετάλλευσης, τον καπιταλισμό.

Τα επαναστατικά προλεταριακά Κόμματα δεν φαίνονται από τα σύμβολα και τα κόκκινα σημαιάκια με το σφυροδρέπανο, αλλά από την πρωτοπόρα δράση τους μέσα στις μάζες, από την ικανότητα τους να χρησιμοποιούν τις πολιτικές συγκυρίες, τις οικονομικές εξελίξεις και τις κοινωνικές διεργασίες προς όφελος της Κομμουνιστικής προοπτικής. 

Η ηγεσία του ΚΚΕ σε αυτές τις Ευρωεκλογές δίνει μάχη επιβίωσης. Μια μάχη βέβαια που δεν αφορά ούτε την εργατική τάξη της χώρας, αλλά ούτε τους λαούς της Ευρώπης που πλήττονται και αυτοί από την Καπιταλιστική κρίση ( είτε με μνημόνια, είτε χωρίς) και σε καμία περίπτωση την Κομμουνιστική προοπτική. Δεν άφορά ούτε την κινηματική ή έστω την εκλογική ανάκαμψη του Κόμματος, αλλά μόνο την επιβίωση της ηγετικής ομάδας και του έμμισθου επαγγελματικού μηχανισμού, που μεθόδευσε την άνοδο της στα ανώτατα κλιμάκια του ΚΚΕ.

Στο νέο πολιτικό τοπίο που θα αποκρυσταλλωθεί μετά τις Ευρωεκλογές η ηγεσία του Κόμματος ανέλαβε να κάνει κάτι παραπλήσιο με αυτό που έκανε ο Γκορμπατσόφ στο ΚΚΣΕ ( διάλυσε και έθεσε εκτός νόμου το KKΣE). Οι εδώ θαυμαστές της περεστρόικα ( «Οι ιδέες της περεστρόικα απαντούν στις απαιτήσεις της αναδιοργάνωσης του σοσιαλισμού, συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της σύγχρονης θεωρίας του…σοσιαλισμού, έκαναν το σοσιαλισμό πιο ελκυστικό»  Αλέκα Παπαρήγα, Πράβδα, 25.6.1991), ανέλαβαν να θέσουν το Κόμμα στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων, να το κοντύνουν και να το φέρουν στα μέτρα τους.

Η διαδικασία αποψίλωσης των επαναστατικών χαρακτηριστικών στο ΚΚΕ δεν ξεκίνησε από το 18ο Συνέδριό, αλλά κάποια χρόνια πρίν με την διαστρέβλωση ή και τη μη εφαρμογή αποφάσεων που αφορούσαν το ΑΑΔΜ, την παρέμβαση του Κόμματος στο εργατικό Κίνημα κ.α.
Το 18ο Συνέδριο απλά επισημοποίησε την ρήξη της ηγετικής ομάδας με το παρελθόν του ΚΚΕ, ενώ το 19ο Συνέδριο έδωσε την χαριστική βολή. Νέο πρόγραμμα, νέο καταστατικό, νέα... ήθη. Φυσικά όλη αυτή η διαδικασία βαφτίστηκε από τους... θεωρητικούς του Περισσού ώς διαδικασία επανάκτησης του επαναστατικού χαρακτήρα του Κόμματος, ενώ όσοι προσπάθησαν να ασκήσουν κριτική στην Κομματική γραφειοκρατία καταγγέλθηκαν στην καλύτερη περίπτωση ως οπορτουνιστές, αγράμματοι κτλ.

Η ηγεσία του ΚΚΕ υποστηρίζει πως τώρα το κόμμα ξεκαθάρισε τους λογαριασμούς της με το παρελθόν ( π.χ. το ζήτημα των σταδίων) και δηλώνει ικανοποίηση για το νέο ΄΄στόχο΄΄ της που είναι η δημιουργία ΄΄Κόμματος παντός καιρού΄΄. Μεγάλα κούφια λόγια, υπερεπαναστατική φρασεολογία και τίποτα παραπάνω.

Σε αυτές της Ευρωεκλογές για την Ελλάδα το όριο εκλογής ευρωβουλευτή είναι 4,75%, ενώ μειώνεται κατά μία θέση  ( από 22 σε 21) ο συνολικός αριθμός των Ελλήνων ευρωβουλευτών. Η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τη δημιουργία ευρωπαϊκών Κομμάτων και τους κανόνες χρηματοδότησης τους σημειώνει: "Το ΚΚΕ δεν είναι ενταγμένο σε κανένα ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα και δεν πρόκειται να αποδεχθεί τους αντιδραστικούς όρους για την κρατική ή κοινοτική χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων". Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ λειτουργεί μέχρι τώρα μέσα από την αριστερή ομάδα GUE/NGL, που βασίζεται στη χαλαρή συνεργασία, όπου κάθε πολιτική συνιστώσα κρατάει το δικαίωμα να λέει και να ψηφίζει σύμφωνα με τις αρχές και θέσεις του κόμματος που εκπροσωπεί.

Με την νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία τα κριτήρια για την αναγνώρισή ενός ευρωπαϊκού κόμματος είναι διαφορετικά από τα κριτήρια για τη χρηματοδότησή του.Όπως διευκρινίζεται στον Κανονισμό, ένα αναγνωρισμένο ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα, προκειμένου να λάβει χρηματοδότηση, θα πρέπει να έχει εκλέξει τουλάχιστον έναν ευρωβουλευτή.

Γνωρίζοντας ότι το Κόμμα είναι πολύ δύσκολο να πιάσει το όριο του 4,75% για να εκλέξει ευρωβουλευτή και με δηλωμένη την επίσημη θέση του Κόμματος πως δεν πρόκειται να δεχθεί την νέα νομοθεσία για την λειτουργία και χρηματοδότηση των Κομμάτων από την ευρωπαϊκή ένωση, η ηγεσία του Κόμματος προετοιμάζει το έδαφος για τους εναπομείναντες ψηφοφόρους του ΚΚΕ, ώστε να δεχθούν με όσο το δυνατόν λιγότερη γκρίνια και το καθόλου απίθανο ενδεχόμενο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές το ΚΚΕ - για πρώτη φορά στην σχεδόν 100χρονή ύπαρξη του- να μην έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Άλλωστε όπως θα έλεγε και ο... σύντροφός Κουτσούμπας το Εθνικό Κοινοβούλιου είναι ένας ακόμη αντιδραστικός αστικός θεσμός, ντού για την επανάσταση (χωρίς να σπάσει τζάμι θα συμπλήρωνε η Αλέκα)!

Ας μας απαντήσουν οι εναπομείναντες θαυμαστές της ηγετικής κλίκας, όταν ο Λένιν έπαιρνε λεφτά από τους Γερμανούς και ταξίδευε με το σφραγισμένο βαγόνι, ή όταν ο Χαρίλαος έβαζε την υπογραφή για την συμμετοχή του ΚΚΕ στις πρώτες εκλογές της μεταπολίτευσης έκαναν κάποια προδοσία ή μήπως oi σημερινοί κομματικοί ηγετίσκοι είναι περισσότερο επαναστάτες; 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 153 σχόλια

28 Απριλίου 2014 στις 4:14 μ.μ.

Για στάκα ρε συνονόματε. Δηλαδή αποδέχεσαι και δικαιολογείς το κατάπτυστο κατά την άποψη μου κείμενο που κατέθεσε το 1974 στον Αρειο Πάγο ο Χ. Φλωράκης και το οποίο αναφέρει επί λέξει ότι:
«αι αρχαί του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος αντιτίθενται προς πάσαν ενέργειαν αποσκοπούσαν εις την βία κατάληψιν της εξουσίας ή την ανατροπήν του Ελευθέρου Δημοκρατικού Πολιτεύματος»;

«Οι κομουνιστές δεν καταδέχονται να κρύψουν τις απόψεις τους και τις βλέψεις τους. Δηλώνουν, λοιπόν, ανοιχτά ότι ο σκοπός τους μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη βίαιη ανατροπή της σημερινής καθεστηκυίας τάξης. Ας τρέμουν την επανάσταση οι άρχουσες τάξεις. Οι προλετάριοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν παρά μόνο τις αλυσίδες τους. Έχουν, όμως, να κερδίσουν έναν ολόκληρο κόσμο».

ΜΑΡΞ.

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 4:17 μ.μ.

O αρθρογράφος παρέλειψε να μας πει τί ήθελε να κανει το ΚΚΕ ωστε να θεωρείται "επαναστατικό".

Επισης η πρόβλεψη οτι το ΚΚΕ θα πάρει κατω απο 4.75% στις ευρωεκλογές και δε θα εκλέξει εκπρόσωπο μάλλον ως κρυφο-φανερη ευχή του αρθρογράφου φαινεται.

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 4:36 μ.μ.

Η αντικομμουνιστικη επιθεση συντονισμενη απο ενιαιο κεντρο συνεχιζετε. ο πανικος τους απο την υπαρξη του ΚΚΕ ειναι μεγαλος. εμφανιστηκαν στο προσκηνιο ολες οι εφεδρειες. το συμπερασμα εινα οτι βαζιζουμε σωστα οσο και να βουρλιζεστε το ΚΚΕ σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια δεν μπαινει. σε αυτη την κολαση θα βαδισετε μονοι σας. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΑΝ

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 5:03 μ.μ.

Τα επαναστατικά κομμουνιστικά κόμματα, φαίνονται από το πρόγραμμά τους. Αν στο πρόγραμμά τους έχουν το Α και το Ω του μαρξισμού-λενινισμού. Αν κηρύσσουν ως στρατηγικό τους στόχο, την ανατροπή της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, έχουν προμετωπίδα τους την ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ και βάση τους τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ, ακριβώς τα χαρακτηριστικά που περιέγραφε ο Λένιν, στο έργα του, για το κόμμα νέου τύπου. Εσείς τι λέτε, έχετε στα κόμματά σας τις προυποθέσεις αυτές? Η τις έχετε αποκηρύξει, πρώτοι από όλους, χαρακτηρίζοντάς τες, "παρωχημένες". Ο οπορτουνισμός σε όλο του το μεγαλείο. Ακριβώς όπως τον περιέγραφε ο Λένιν. Δεξιά πολιτική με "αριστερό επαναστατικό" περιτύλιγμα". Λες και πριν από τόσα χρόνια, το έγραψε ακριβώς για εσάς. Μανώλης

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 5:04 μ.μ.

Το σταλινικό ΚΚΕ πνέει τα λοίσθια.Το 4,75% που πρέπει να πιάσει για τις ευρωεκλογές,φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός.
Η σέχτα του Περισσού προετοιμάζει απο τώρα τα μέλη της να αποδεχθούν το μοιραίο αδιαμαρτύρητα.
Αλλο μεγάλο πλήγμα για τους σταλινικούς,είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές.Πουθενά δεν προβλέπεται υποψήφιος του ΚΚΕ στον δεύτερο γύρο.
Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις οι υποψήφιοι του ΚΚΕ είναι πίσω απο τους ναζί και το ποτάμι!.Κοβες που κάποτε έσφυζαν απο ζωή,ερήμωσαν και έπιασαν αράχνες.Κομματικά μέλη δεν ανταποκρίνονται ούτε στα καλέσματα του ΠΑΜΕ.Ο ριζοσπάστης δεν διαβάζεται ούτε απο τα μέλη πλέον.Το ΚΚΕ είναι εξαφανισμένο απο παντού,εκτός απο τις σελίδες του αστικού τύπου και τα ΜΜΕ της διαπλοκής,που του αφιερώνουν ύμνους για την ''συνετή και συνεπή''στάση του!!
Αν σε αυτά προστεθεί η οικονομική δυσπραγία που ταλανίζει το κόμμα του Περισσού,το τοπίο γίνεται εφιαλτικό.Για να συντηρηθεί ο ατελείωτος κομματικός στρατός των επαγγελματικών στελεχών χρειάζονται πολλές χιλιάδες ευρώ,και αν δεν υπάρχουν θα αρχίσουν οι γκρίνιες και οι αποχωρήσεις. Εκτός και αν αποφασίσουν να εκποιήσουν τα 600+ ακίνητα που διαθέτουν,όπως ξεπούλησαν τον 902 στον Μαρινάκη.
Το ιστορικό κόμμα το αποτελείωσε η φράξια που παριστάνει την ηγεσία.Οι άεργοι φραξιονιστές της ηγεσίας,δεν ενδιαφέρονται ούτε για την καταστροφή του λαού,ούτε για την σωτηρία του ΚΚΕ.Το μόνο που τους καίει είναι να κρατήσουν τις καρέκλες τους παριστάνοντας τους...επαναστάτες.
Δεν θα τα καταφέρουν όμως.Η πορεία του ΚΚΕ είναι προδιαγεγραμμένη.Και όσο δεν αντιδρούν όσοι ακόμα μπορούν και σκέφτονται σε αυτό το κόμμα,η καταστροφή δεν είναι μακριά.

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 5:38 μ.μ.

5.04 αν ητανε οπως τα λες δεν θα ησουνα τωρα πανικοβλητος. κρατησε την ψυχραιμια σου εδω θα ειμαστε και οταν ο λαος σας παρει με τις πετρες θα τα πουμε. μεχρι τοτε κουραγιο ΠΑΝ

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 5:44 μ.μ.

Γ.Σ. Συνονόματε το κείμενο που κατέθεσε ο Χ. Φλωράκης για την συμμετοχή του ΚΚΕ στις πρώτες εκλογές της μεταπολίτευσης ακόμη και από την πλευρά σου να το δώ μου φαίνεται πταίσμα, μπροστά σε όλα αυτά που κάνουν ετούτοι. Ωστόσο δεν το βλέπω σαν πταίσμα, αλλά σαν απαραίτητο τακτικό ελιγμό, αφού η υπογραφή του Χ. Φλωράκη για τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ έγινε βάση του ισχύοντος εμφυλιοπολεμικού ακόμη ΑΝ 509/47 (2 Οκτωβρίου 1974), ο οποίος είχε ενσωματωθεί στο Ν.Δ. 59/23-9-1974, τελικά αν θυμάμαι καλά ο ΑΝ 509/47 καταργήθηκε με το σύνταγμα του 1975. Αν δεν υπήρχε αυτός ο ελιγμός το ΚΚΕ δεν θα μπορούσε να πάρει μέρος στις εκλογές. Εσύ το θεωρείς αυτό λύση συνονόματε;

28 Απριλίου 2014 στις 6:09 μ.μ.

Κάνεις λάθος Γ.Σ. Στιε εκλογές του '74 πήραν μέρος και κόμματα που δεν είχαν υπογράψει αυτή την δήλωση όπως π.χ το ΕΚΚΕ. Δεν ήταν ένας τακτικός ελιγμός της ηγεσίας του ΚΚΕ, όπως λες, αλλά το κόμμα αυτό έδινε τα διεπιστευτήρια του στο αστικό σύστημα.

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 6:49 μ.μ.

Giorgi αν θες? να εισαι τιμιος,πρεπει να βαλεις ολο το κειμενο που υπογραψε τοτε το ΚΚΕ.

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 7:32 μ.μ.

Προς τον αρθρογράφο

Άρθρο προσπάθησες να γράψεις ή ανέκδοτο; Ακόμα γελάω

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 8:17 μ.μ.

Δεν ήταν μόνο το ΕΚΚΕ που δεν υπέγραψε δήλωση το 74.Και το τότε ΚΚΕ εσωτερικού δεν είχε υπογράψει.
Μόνο το ΚΚΕ υπέγραψε δια του Χ.Φλωράκη.Αν τότε ο Χαρίλαος έκανε καλά που υπέγραψε,θα το κρίνει η ιστορία.

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 8:31 μ.μ.

Γ.Σ. Ναι ρε giorgis το θέμα είναι ο ΑΝ 509/47 που αφορούσε ειδικά το ΚΚΕ. Άλλωστε τo ΕΚΚΕ έγινε το 1970. Τέσπα τέτοια εικόνα έχω μετά απο μια συζήτηση που είχα πριν καιρό με κάποιον νομικό σχετικά με τους νόμους του μετεμφυλιακόυ κράτους. Δεν αποκλείω να κάνω και λάθος. Πάντως ψαξτω και συ λίγο παραπάνω θα το κάνω και γω όταν βρω χρόνο. Όπως και να χει ο Φλωράκης παρά τα λάθη του μπροστά στους σημερινούς φαντάζει τεράστιος...

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 8:49 μ.μ.

Εχεις δεί πολλά κόμματα που δίνουν διεπιστευτήρια στο αστικό σύστημα να έχουν την ιστορία, την πορεία, την δράση και το πρόγραμμα του ΚΚΕ;Μαθήματα επαναστατικότητας απο τους απεργοσπάστες διαρκείας και τις ουρίτσες και τους ουραγούς του ΣΥΡΙΖΑ στο κίνημα και οχι μόνο δεν πρόκειται να πάρουμε.Γιατί δεν αναφέρεις επίσης οτι το ΚΚΕ δεν έχει ψηφίσει και δεν αναγνωρίζεί ανοιχτά και επίσημα το αστικό σύνταγμα και τους αστικούς θεσμούς.Ε;

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 8:58 μ.μ.

Την βάζω εγώ γιατί έχεις δίκιο 6¨49
http://anasintaxi.awardspace.com/images/dilwsh_flwrakh.jpg

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 9:11 μ.μ.

Επειδή το προηγούμενο που έστειλα μπορεί να μην φαίνεται, η συνέχεια της δήλωσης είναι αυτή:
"Η τοιαύτη δήλωσις τελεί υπό την αυτονόητον προϋπόθεσιν και της μη βίας ή απειλής βίας από απουδήποτε σε βάρος του λαού, της ελευθέρας λειτουργίας πλήρους Δημοκρατίας και σεβασμού της λαϊκής κυριαρχίας, προς τας αρχάς των οποίων φρονούμε ότι η ως άνω διάταξις αντιτίθεται, ως θέτουσα την λειτουργίαν των κομμάτων υπό περιορισμούς και όρους και δι ο επιφυλασσόμεθα όπως εις την μέλλουσαν βουλήν επιδιώξωμεν την κατάργησίν της."

Βέβαια το ΚΚΕ δεν επιδιώκει σήμερα κυβέρνηση που να καταργήσει αυτή την διάταξη. Αυτά είναι αυταπάτες και ο Κουτσούμπας δεν τσιμπάει.

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 9:14 μ.μ.

- Όταν το ΚΚΕ παίρνει χρηματοδότηση είναι κατηγορούμενο. Όταν το ΚΚΕ δεν παίρνει χρηματοδότηση πάλι είναι κατηγορούμενο. Αποφασίστε...

@ giorgis
Η "δήλώση" είχε και κάποιες "προϋποθέσεις"... Οι οποίες αναιρούνται από την ίδια τη νομική διάταξη που επέβαλε τη δήλωση, σύμφωνα με τη δήλωση Φλωράκη. Κοινώς ήταν "ήξεις, αφήξεις"...
(Το ΚΚΕ 25 χρόνια πριν το 1974 απειλούσε την αστική εξουσία. Θύμισέ μου, στα 44 χρόνια του ΕΚΚΕ πότε έχει απειλήσει την αστική εξουσία για να χρειάζεται να υποβάλει δήλωση;)

Κανελλικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ)
28 Απριλίου 2014 στις 9:55 μ.μ.

Θλιβερές αλήθειες λέει το άρθρο, δυστυχώς.

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 10:00 μ.μ.

ο λενιν πάνω απο ολα ηταν ενας δεινός ρήτορας που μπορούσε να ξεσηκωση τα πληθη ο καπετανιος ο φλωρακης κερδισε τους παντες με την απλοτητα των λογων του..οι παπαρηγα και κουτσουμπας δεν μπορεις ρε παιδι μου να τους ακουσεις 5 λεπτα χωρις να χασμουριθεις..ξερω ξερω θα πεσουνε τωρα να με φανε(αν δημοσιευτει) ...δεν χρειαζετε να ειναι επικοινωνιακος ενας γγ του κκε θα πουνε αυτα ειναι για τα στικα κομματα... ναι χρειαζεται να εχει επαναστατικες ιδεες ζωντανια φρεσκαδα που θα κανει τους νεου να ονειρευονται τι μερα τις επαναστασης, τι μερα που μεσα παραγωγης θα περασουνε στα δικα στους ιδιους ,λογια που θα εμπνεουν.. που να βγαινουνε απο την ψυχη του ηγετη πουλε οχι σαν να διαβαζει παπας των εξαψαλμο...

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 10:05 μ.μ.

@giorgis
Αναφέρεις ένα απόσπασμα από τον Μάρξ, τελείως ξεκομμένο από τα υπόλοιπα που είπε ο Μάρξ. Γιατί ο Μάρξ τελείως ξεκαθάρισε το πώς ανατρέπεται ο καπιταλισμός, με την δικτατορία του προλεταριάτου. Αλήθεια εσύ αποδέχεσαι τον Μάρξ στην δικτατορία του προλεταριάτου? Ο Μάρξ επίσης έγραψε ότι κανένα μερεμέτι δεν παίρνει το καπιταλιστικό σύστημα, κάθε ανοχή ή δήθεν "μεταρρύθμιση του καπιταλισμού είναι αισχρή προδοσία του εργατικού κινήματος κι ότι τον καπιταλισμό και το κράτος του, τους μηχανισμούς του, δεν μπορείς αλλιώς να τους αντιμετωπίσεις, παρά μόνο τσακίζοντάς τους, και βάζοντας στην θέση του το κράτος του προλεταριάτου, την δικτατορία του. Εσύ τι λές για όλα αυτά που είπε ο Μάρξ? Μανώλης

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 10:11 μ.μ.

Χα, χα, χα, πρέπει τα παιδιά να είναι σε μεγάλο πανικό για να ανασύρουν μέχρι και το ΕΚΚΕ. Εδώ θα μου πείς βάζουν τον Μάρξ. κάτω από απόψεις, που αν μπορούσε θα τους είχε πάρει με τις πέτρες. Εχουν αποκηρύξει όλα αυτά που λέει ο Μάρξ και ξαφνικά θυμήθηκαν τον Μάρξ. Μανώλης

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 10:18 μ.μ.

@Γιώργο Σ.
Και μετά ξύπνησες. Ξέρεις πόσοι σ αυτά τα 100 χρόνια σας Κασσάνδρες, "πρόβλεπαν" τα ίδια για το ΚΚΕ? Πολλοί, πάρα πολύ. Κάνε ένα κόπο και ρώτα τους, αν έπεσαν μέσα. Πρώτα και κύρια ρώτα το ΠΑΣΟΚ. Τι αυριανές, τι Κουτσόγιωργοι, τι Γιαννόπουλοι, τι Τσοχατζόπουλοι, τι Πάγκαλοι κι όλο το κακό συναπάντημα, ξέρεις πόσες φορές "πρόβλεψαν" την "ήττα" του ΚΚΕ? ουου!!! Αλλο τόσο θα "προβλέψεις και εσύ. Δεν με πιστεύεις? Κυριακή κοντή γιορτή.
Σε 3 εβδομάδες θα ξέρεις. Και εκείνο το βράδυ, θα έχεις πολύ πλάκα!!!!!!!!!!! Μανώλης

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 10:25 μ.μ.

8.31 Ετσι γινετε παντα τιματε τους πεθαμενους για να θαψετε τους ζωντανους. Ειναι παλιο το κολπο δεν πιανει σκεψου κατι αλλο ΠΑΝ

28 Απριλίου 2014 στις 10:31 μ.μ.

"...Γνωρίζοντας ότι το Κόμμα είναι πολύ δύσκολο να πιάσει το όριο του 4,75% για να εκλέξει ευρωβουλευτή..."

Βασίζεις όλη την ανάλυσή σου σε μιά εξόφθαλμα εξωπραγματική εκτίμηση.
Εάν δεν είσαι τελείως αλλού γι' αλλού, ελπίζω να είσαι εδώ το βράδυ της 25ης Μάη...

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2014 στις 12:12 π.μ.

Κάτι για όσους χύνουν κροκοδείλεια δάκρυα για το μέλλον του ΚΚΕ: Θα πάρετε οσονούπω τέτοια κρυάδα που θα σας μείνει αξέχαστη για πολλά χρόνια. Η ασφαλήτικη-προβοκατόρικη διάκριση ηγεσίας-μελών και οπαδών του ΚΚΕ, έρχεται κατευθείαν από την ΕΥΠ, τη χούντα και το βόθρο της ΑΥΡΙΑΝΗΣ όπου ζείτε. Στην δήλωση του Φλωράκη στον Άρειο Πάγο για τη συμμετοχή του ΚΚΕ στις εκλογές του 1974 υπήρχε φίλτατε κάτι που ...ξέχασες: Το ΚΚΕ δήλωσε ότι όλα αυτά που έγραψες ισχύουν, ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ. Αυτό το ξέχασες. Το' πιασες το νόημα μεγάλε;

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2014 στις 3:35 π.μ.

Αλήθεια ρε παιδιά οι άποψη της Αλέκας για τις ιδέες του Σοσιαλισμού που έγιναν με την περεστρόικα ποιο ελκυστικές σας βρίσκει σύμφωνους; Τελικά ο Γκορμπατσόφ ήταν γατάκι μπροστά στον Κουτσοπυμπα, pizza hut ο πρώτος, οφσορ από τις παρθένες νήσους ο δεύτερος !!!

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2014 στις 7:33 π.μ.

χαχα, αυτο το "πραγμα" λεγεται "αρθρο".Ε λοιπον εγω σαν μελος του ΚΚΕ αρθρογραφε (λεμε τωρα) σε διαβεβαιωνων οτι θα κοιμασαι πολυ καιρο με εφιαλτες και θα τριβεις τα γκαβα σου στις εκλογες,Απριλης , Μαης κοντα το θερος...

ΥΓ και πουσαι, "αυτη η κλικα" οπως αποκαλεις την ΚΕ και το ΠΓ του ΚΚΕ εχουν εκλεγει απο δεκαδες χιλιαδες μελη του με 99%, οποτε σεβασμος , ενταξει?

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2014 στις 8:48 π.μ.

Δεν υπάρχουν δάκρυα ή κροκοδείλια δάκρυα από όλους "σύντροφε". Εγώ π.χ. θα ήθελα καταποντισμό σας και το κακό είναι ότι πιστεύω πως δεν θα υπάρξει στο βαθμό που χρειάζεται η συγκεκριμένη ηγεσία.

ο 8:58

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2014 στις 8:58 π.μ.

Το 4,75% είναι άπιαστο.
Φυσικά οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής φουσκώνουν τα ποσοστά του κκε,
όπως φουσκώναν της δημάρ πριν τις εκλογές του 2012,
και όπως φουσκώνουν τώρα το ποτάμι.
Χειραγώγηση της κοινής γνώμης λέγεται.
Και μπορεί ο αρθογράφος κάνει μια εξαιρετική πολιτική ανάλυση,
ωστόσο δεν υπολείπεται σε ρομαντισμό και καλοπιστία των αγνών μελών του κκε.
Γιατί εδω, πέρα και πίσω από τις απόψεις του καθενός μας, έχουμε να κάνουμε με μια εξόφθαλμη (αλληλο)υποστήριξη της διαπλοκής.
Κατά τη γνώμη μου αυτό πρέπει να αναδειχθεί,
και το κκε να τύχει της πλήρους απομόνωσης και απαξίωσης των υπόλοιπων δυνάμεων της αριστεράς.
Που οσα ράμματα και να έχουμε για τη γούνα τους,
πρέπει να παραδεχθούμε πως(έστω και ως παραπλανητικό μανδύα) ακόμα τη φοράνε.
Το κκε είναι εντελώς γυμνό.

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2014 στις 11:50 π.μ.

3.35 Οταν τελειωνουν τα πολιτικα επιχειρηματα αρχιζει η λασπη. το σταθμο σε εσας παντως δεν τον χαριζαμε με τιποτα ΠΑΝ

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2014 στις 4:27 μ.μ.

κανενας και καμια δε θα χυσει δακρυα για το κκε ποτε πια. η αεργη (και οχι ανεργη) ηγετικη ομαδα του κκε πρεπει να ψαξει για δουλεια. 8ωρακι διαλειμμα 11.00 με 11.15 και φτου και απο την αρχη.

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2014 στις 4:56 μ.μ.

ΟΤΑΝ ΣΚΟΥΖΟΥΝ ΟΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΙ ΠΟΜΠΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ?
Στο Δήμο Κορωπίου στο αίτημα του ΚΚΕ στο δημοτικό συμβούλιο στις 25/4/2014, να μην δοθεί καμμία προεκλογική παροχή και διευκόλυνση στην ΧΑ, διαφώνησαν και απέρριψαν το αίτημα οι παρατάξεις των ΝΔ-ΑΝΕΛ ΣΥΡΙΖΑ.
Στον δήμο Μεσογείων-Λαυρεωτικής, όταν τέθηκε το ίδιο αίτημα από το ΚΚΕ, οι άλλες παρατάξεις των ΝΔ-ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο "ανεξάρτητος" δήμαρχος Κιούσης, το απέρριψαν. Μάλιστα ο δήμαρχος, αντιδήμαρχος και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασαν στο σημείο να συζητάνε με την ΧΑ, που είχε κληθεί από τον δήμαρχο, για το ποιός χώρος βολεύει τους ναζί-φασίστες, να προπαγανδίσουν τον ναζισμό.
Επικίνδυνο δρόμο πήρατε "αντιφασίστες". Μανώλης

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2014 στις 7:14 μ.μ.

4.27 Καταλαβαινω ποσο τσουζει αλλα ΚΚΕ θα υπαρχει θελεις δεν θελεις και δεν εχεις δει τιποτα ακομα ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΞΥΔΑΚΙ ΠΑΝ

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2014 στις 7:17 μ.μ.

ΙΔΟΥ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΧΛΙΔΑΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! ΟΥΤΕ ΞΕΡΟΥΝ ΣΕ ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ!
Προκλητικές επενδύσεις στους αμαρτωλούς οίκους κερδοσκοπίας σε βάρος της Ελλάδας της κρίσης από σκιώδεις υπουργούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αμιγούς επιθετικής καπιταλιστικής στόχευσης είναι το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του βουλευτή Β’ Αθήνας, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, με συνολική αξία κτήσης 457.700 ευρώ και 107.000 αγγλικών λιρών (127.273 ευρώ). Στην κορυφή των προτιμήσεων του υπεύθυνου Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται η BlackRock, η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία του κόσμου. Στον οικονομικό κολοσσό, που πραγματοποίησε εν μέσω κρίσης την αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών, ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών τοποθέτησε το ποσό των 130.000 ευρώ αγοράζοντας 11.000 μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων.
Στη δήλωση «πόθεν έσχες» του δε, φιγουράρει και το όνομα της JP Morgan με εγγραφή 1.764 μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων.
Διαθέτει επίσης ομόλογα αξίας 100.000 λιρών Αγγλίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ενώ όσον αφορά στα επίπεδα ρευστότητας του κ. Τσακαλώτου, σε 17 τραπεζικούς λογαριασμούς υπάρχουν συνολικές καταθέσεις 291.000 ευρώ. Η περιουσιακή του κατάσταση συμπληρώνεται από δύο κατοικίες στην Κηφισιά, ένα γραφείο και μία ακόμη οικία στην Πρέβεζα.

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2014 στις 7:18 μ.μ.

Μανωλης. αυτος ητανε παντα ο οπορτουνισμος η εχθρικη ιδεολογια στις γραμμες του κινηματος οι γερμανοι σ. ΡΟΖΑ ΚΑΙ ΚΑΡΛ μας το φωναζουνε μεσα απο τον ταφο για τους δολοφονους ΠΑΝ

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2014 στις 7:18 μ.μ.

συνέχεια......
Σε ανάλογο κλίμα κινείται και η επενδυτική προσέγγιση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου του τομέα Ανάπτυξης του κόμματος, κ. Γιώργου Σταθάκη. Ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας έχει αγοράσει αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού και εξωτερικού με την αξία κτήσης τους να ανέρχεται στα 376.000 ευρώ. Στο συγκεκριμένο ποσό συμπεριλαμβάνονται 100.000 ευρώ που αφορούν σε αγορά μεριδίων των επενδυτικών προϊόντων της BlackRock και της JP Morgan.
Οσο για τις αποταμιεύσεις του κ. Σταθάκη, αποτελούνται τόσο από καταθέσεις σε ευρωπαϊκό όσο και σε αμερικανικό νόμισμα, αναλυόμενες σε 304.630 ευρώ και 201.329 δολάρια (146.431 ευρώ).
3. Σε περίοπτη θέση στο κλαμπ των εκατομμυριούχων της Βουλής συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του βουλευτή Επικρατείας, κ. Δημήτρη Τσουκαλά, ο οποίος είναι δικαιούχος καταθέσεων ύψους 1.071.000 ευρώ. Το «εφάπαξ» του κ. Τσουκαλά με τα έξι μηδενικά από την ιδιωτική ολλανδική τράπεζα όπου δούλευε, απογείωσε κυριολεκτικά την περιουσιακή του κατάσταση την τριετία 2010-2012 αφού τα προσωπικά εισοδήματα του πρώην προέδρου των τραπεζοϋπαλλήλων αυξήθηκαν κατά 1.473.040 ευρώ.

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2014 στις 7:20 μ.μ.

συνέχεια......
Σε ελαφρώς χαμηλότερο επίπεδο βρίσκεται το υπόλοιπο των τραπεζικών λογαριασμών της συναδέλφου του κ. Τσουκαλά στη Β’ Αθήνας, κυρίας Νάντιας Βαλαβάνη, αφού διαθέτει 20 βιβλιάρια καταθέσεων, ύψους 885.000 ευρώ, τα οποία αναλύονται σε 452.885 ευρώ και 364.000 λίρες Αγγλίας(432.967 ευρώ). Οσον αφορά στο χαρτοφυλάκιο της γνωστής συγγραφέως και οικονομολόγου, περιορίζεται σε εγχώριο αμοιβαίο κεφάλαιο με αξία κτήσης 24.500 ευρώ.
5. Δυναμικό χαρτοφυλάκιο μετοχών, ομολόγων και αμοιβαίων κεφαλαίων εσωτερικού και εξωτερικού με συνολική αξία κτήσης 830.600 ευρώ διαθέτει ο βουλευτής Β’ Αθήνας, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης. Το χαρτοφυλάκιο των 14 τίτλων του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει κυρίως διεθνή προσανατολισμό, αφού περιλαμβάνει τοποθετήσεις στις αγορές Ευρώπης, Ασίας και Ινδίας. Το ζεύγος Παπαδημούλη διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό 454.378 ευρώ, ενώ ο βουλευτής είναι συνδικαιούχος σε ακόμα 8 βιβλιάρια με το συνολικό ύψος των ποσών αυτών να είναι της τάξης των 499.000 ευρώ.

6. Συνδικαιούχος σε τραπεζικούς λογαριασμούς άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ είναι και η βουλευτής Α’ Αθήνας, κυρία Μαρία Μπόλαρη, ιδιωτική υπάλληλος.
Η κυρία Μπόλαρη, ιδρυτικό στέλεχος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς, Συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχεται από τον τροτσκιστικό χώρο, συμμετέχει σε 9 προσωπικούς και κοινούς λογαριασμούς με συγγενικά της πρόσωπα, ύψους 565.640 ευρώ.
7. Ανάλογη είναι και η εικόνα της ρευστότητας του βουλευτή Λέσβου, κ. Γιάννη Ζερδελή, με οικογενειακές τραπεζικές καταθέσεις της τάξης των 494.500 ευρώ και 45.870 δολάριων(33.562 ευρώ).
8. Στα ίδια περίπου επίπεδα κινείται και η περιουσια­κή κατάσταση του συναδέλφου του στην Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Αμανατίδη, ως συνδικαιούχου με τη σύζυγό του σε επενδυτικό χαρτοφυλάκιο με αξία κτήσης 463.410 ευρώ και οικογενειακές καταθέσεις 56.600 ευρώ.
9. Τέλος, οι οικογενειακές καταθέσεις του βουλευτή Εύβοιας, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, ανέρχονται στα 350.143 ευρώ, ενώ έχει αγοράσει αμοιβαία κεφάλαια αξία

Πέτρος
29 Απριλίου 2014 στις 9:49 μ.μ.

Είτε έγινε είτε όχι το 1974 αποκήρυξη του ένοπλου...
Είτε περιείχε είτε όχι κάποιον "αστερίσκο" το κείμενο που υπέγραψε ο Γιώτης...
Είτε φτάσουν είτε όχι τις καμπόσες εκατοντάδες τα σχόλια (όρεξη νάχεις να διαβάζεις...) στην original ανάρτηση του Γιώργου Σ....
Είτε αλληλοαπαξιώνονται είτε όχι με θλιβερά επιχειρήματα κι εκφράσεις Τρούμπας οι κάθε απόχρωσης σύντροφοι εδώ μέσα...
Είτε είναι πράκτορες/ασφαλίτες/κυπατζήδες είτε όχι όσοι διαχωρίζουν την "ηγετική κλίκα" από τα μέλη/ψηφοφόρους/ρομαντικούς πιστούς του ΚΚΕ...
Είτε έχει αληθινή ουσία είτε όχι το 4,75% ενός κόμματος που, παρότι το τίμησαν οι πατεράδες κάποιων από μας - κυριολεκτικά - με το αίμα τους, τώρα "...τους ταράζει στη νομιμότητα"...
Είτε εξαγριωνόμαστε είτε όχι κάθε φορά που το κοινοβουλευτικό κομμάτι της Αριστεράς αρπάζει και την παραμικρή ευκαιρία επίδειξης νομιμοφροσύνης, κατακεραυνώνοντας ΟΛΕΣ τις ένοπλες ενέργειες αδιακρίτως, αμέσως, και χωρίς ίχνος απόδειξης ως εξ ορισμού προβοκατόρικες, προμελετημένες και πραγματοποιημένες συνολικά (τώρα, στο παρελθόν, και στο διηνεκές) από σκοτεινούς κύκλους της αντίδρασης που σκοπό έχουν την νομιμοποίηση της καταστολής...
Είτε πανηγυρίσαμε έξαλλα είτε όχι πριν από καμιά σαρανταριά χρόνια την δίκαιη τιμωρία του Welch ή του Μάλλιου (επί παραδείγματι)...
Είτε, τελικά, έχουμε αποστηθίσει τα τσιτάτα του Μαρξ και του Λένιν καλύτερα από τον διπλανό μας είτε όχι...

Το παλλαϊκό - και ακόμα απραγματοποίητο - σύνθημα που δονούσε τον αέρα από την πρώτη στιγμή παραμένει. Πείτε ό,τι θέλετε υπέρ ή κατά, αραδιάστε ό,τι επιχειρήματα μπορείτε. Αυτό το σύνθημα παραμένει, σε πείσμα όλων μας :

ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗ ΝΙΚΑ !

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2014 στις 10:06 μ.μ.

Πάντα το σύστημα θα βρίσκει αδύναμους κρίκους. Μέσα στο κομουνιστικό κίνημα, Μα εκεινο.
Θα τους ξερναει... Πεπρωμενου φυγειν αδυνατοντον... Βουτυρο στο ψωμι του καπιταλισμου!!!!!!

Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.)

Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡ.ΑΝ.)

Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡ.Α.Σ.)

Αριστερή Συσπείρωση

Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα Ελλάδας (Ε.Κ.Κ.Ε.)

Κομμουνιστική Ανανέωση

Νέο Αριστερό Ρεύμα (Ν.Α.Ρ.)

Δημοκρατική Αναγέννηση

Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία

Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ.)

Ελεύθεροι Πολίτες

Κίνηση για μια Νέα Σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία

Δημοκρατική Περιφερειακή Ένωση (Δ.Π.Ε.)

Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

Δημοκρατικοί

Κίνημα Δεν Πληρώνω

Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών

Κίνηση για την Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918–55

Κίνηση Επαναστατικής Αριστεράς

Κοινωνία

Κοινωνικός Σύνδεσμος

Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών (Κ.Ε.Κ.)

Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας

Κόμμα Νέων

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

Κόμμα Φιλελευθέρων

Κομμουνιστική Οργάνωση “Ανασύνταξη”

Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων (Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.)

Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)

Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (Α.Κ.Ο.Α.)

Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα (Α.Π.Ο.)

Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗ.Κ.ΚΙ.)

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (Δ.Ε.Α.)

Ενεργοί Πολίτες

Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου (Ε.ΔΗ.Κ.)

Ενωτικό Μέτωπο

Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς (Κ.Ε.Δ.Α.)

Κοινωνική Συμφωνία

Κόκκινο

Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.)

Νέος Αγωνιστής

Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας

Ομάδα Ρόζα

Ριζοσπάστες

Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας (ΣΥΝ)


Ανώνυμος
29 Απριλίου 2014 στις 11:09 μ.μ.

χαιρομαι που εγινε η αναλυση των οικονομικων των βουλευτων και αστων του συριζα. παμε τωρα στο κκε:

ποτε εκανε το τελευταιο μεροκαματο η αλεκα;
ποτε εκανε το τελευταιο μεροκαματο ο μαιλης;
ποτε εκανε το τελευταιο μεροκαματο ο γοντικας;
ποτε εκανε το τελευταιο μεροκαματο ο κουτσουμπας;
ποτε εκανε το τελευταιο μεροκαματο ο σοφιανος;
ποτε εκανε το τελευταιο μεροκαματο ο παφιλης;
ποτε εκανε το τελευταιο μεροκαματο ο κορακας;
...............................................................................
κκδες θελετε και αλλα ονομοτα; στο ονομα της εργατικης ταξης εχουν να κανουν μεροκαματο εδω και δεκαετιες. επαγγελματιες κομμουνιστες
υγ. αφιερωμενο στον Παν!!!

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2014 στις 11:37 μ.μ.

11.09 Εντελως ασχετο. Στη μια περιπτωση εχουμε τρομερες περιουσιες για διαφορους τυπους που θα φερουνε λεει σοσιαλισμο και στην αλλη περιπτωση τα επαγγελματικα στελεχη που πρε πει να εχει ενα ΚΚ συμφωνα με τον μεγαλο δασκαλο ΛΕΝΙΝ. Η ΣΥΓΧΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2014 στις 11:41 μ.μ.

9.49 ενοτητα της εργατικης ταξης και συμμαχια με τα αλλα λα ικα στρωματα για αλλαγη ταξης στην εξουσια. τα υπολοιπα ειναι για να εχουμε καπιταλισμο για παντα ΠΑΝ

αντιρρησίας
30 Απριλίου 2014 στις 1:12 π.μ.

Πόσο ανόητος είναι κάποιος που νομίζει ότι αυτός και μόνο αυτός είναι ο κάτοχος της απόλυτης αλήθειας.
Πόσο υποκριτής είναι αυτός που πουλάει επανάσταση στα λόγια και καταγγέλει ό,τι ξεφεύγει της αστικής νομιμότητας;
Πόσο πουλημένος είναι κάποιος που παίρνει εύσημα από τον ταξικό του εχθρό επειδή συκοφαντεί και υβρίζει γειτονικούς ιδεολογικούς χώρους;

Πέτρος
30 Απριλίου 2014 στις 2:38 π.μ.

Ανώνυμε @11:41 έθεσα καμιά δεκαριά προβληματισμούς, όλους καλοπροαίρετα, προφανώς επειδή είμαι πολύ γεροντότερος και πονάω πολύ περισσότερο (με κάθε σεβασμό, αν μου επιτρέπεις...) από εσένα. Τους έθεσα σαν αιώνια ερωτήματα της Αριστεράς, και σίγουρα ΟΧΙ για να πάρω ντε και καλά απάντηση. Ούτε εγώ ο ίδιος, που είναι πιθανόν να ήμουν κάποτε καθοδηγητής των νυν καθοδηγητών σου, δεν είμαι σίγουρος για την σωστή απάντηση στις τρέχουσες συνθήκες.
Εσύ το βιολί σου, όπως βλέπω και από όλα τα άλλα μαχητικότατα σχόλιά σου, τα οποία έκανα τον κόπο να διαβάσω. Ενότητα με τους εαυτούς μας, συμμαχία εμείς με εμάς, μέτωπο ΚΚΕ με το ΠΑΜΕ, μέτωπο ΠΑΜΕ με το ΚΚΕ, επερωτήσεις στη Βουλή, κλπ κλπ κλπ. Όλα νόμιμα. Δηλαδή εγγυημένο ΜΗΔΕΝ αποτέλεσμα στην πράξη, τώρα, σήμερα, που ο κόσμος πεινάει.
Έτσι κι έχουμε κάποια ένσταση δηλαδή κάποιοι από εμάς, είμαστε αυτομάτως "αντικομμουνιστές", "εφεδρείες" κάποιου συντονισμένου ενιαίου κέντρου, "πράκτορες", κι ό,τι άλλο προτιμάτε. Δηλαδή εξωγήινοι. Έτσι είναι, εάν έτσι νομίζετε...
Για τους προβληματισμούς που έθεσα... σιγή ιχθύος. Δεν συμφέρει κανέναν. Το ξέρω, μην τρελλαίνεσαι. Ο κοινοβουλευτισμός έχει τη γλύκα του...
Με μεγάλη αγάπη προς όλους σας.... σας εύχομαι ό,τι καλύτερο.
Πέτρος

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 8:48 π.μ.

ΠΕΤΡΟΣ. Κανενας δεν ειπε οτι οποιος ανθρωπος εχει μια ενσταση ειναι πραχτορας η προβοκα τορας. το προβλημα υπαρχει με ολους αυτους που κινηθηκαν σε κρισιμες ωρες να χτυπησουνε το ΚΚΕ και στην συνεχεια εφτιαξαν αλλα κομματα. εμεις δεν λεμε για συμμαχια με τον ευατο μας και στο ΠΑΜΕ δεν υπαρχουν μονο κομμουνιστες μπορει να συμμετεχει ο καθενας σε ταξικη βαση να παλεψουμε για την ανατροπη του καπιταλισμου. Εσυ ομως μιλας για πολιτικη συνεργασια κομματων που δεν μπορει να γινει με τιποτα λογο ιδεολογικον διαφορον. επισης οσες φορες εγινε επιχειρηθηκε η διαλυση του ΚΚΕ. Αφου εισαι μεγαλος οπως λες θα γνωριζεις για την ΕΔΑ ΤΟ 1958 και για τον συνασπισμο το 1989. αν νομιζεις οτι μετα απο τετοια εμπειρια θα κανουμε ξανα οπως τοτε απλα κανεις λαθος. κοινωνικη συμμα χια λοιπον. ΠΑΝ

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 8:52 π.μ.

1.12 Εχει μεγαλη πλακα να κατηγορεις το ΚΚΕ Για αστικη νομιμοτητα οταν ετοιμαζεσε να διαχειρι στης το αστικο κρατος και εισαι και υποψηφιος για την ΚΟΜΙΣΙΟΝ. Μαλον τα λες για καλαμπουρι ΠΑΝ

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 8:54 π.μ.

Συμφωνώ με τον Πέτρο.
Η χώρα είχε και έχει μια (έστω οριακή) αριστερή πλειοψηφία.
Αν δεν είχε δε θα χρειαζόταν ούτε Μεταξάδες, ούτε Βαν Φλίτ, ούτε συνταγματάρχες.
Κάθε φορά που ο λαός μας πήγε να σηκώσει κεφάλι, και να κάνει βήματα προόδου,
η αντίδραση καιροφυλακτούσε και τον τσάκιζε.
Ας μην έχουμε αυταπάτες ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και σήμερα.
Και οι γραμμές που διαχωρίζουν τη μη ενότητα τμημάτων της αριστεράς,
από τη στήριξη τμημάτων της αριστεράς στην αντίδραση είναι λεπτές.
Δυσδιάκριτες επίσης μέσα στο φούντωμα των πολιτικών παθών,
και την πάντα θολή (σε σχέση με την εκ' των υστέρων αποτίμηση) σύγχρονη εκτίμηση της κατάστασης.
Το ΚΚΕ έχει περάσει προ πολλού τη γραμμή κατά τη γνώμη μου,
χωρίς ωστόσο η διαπίστωση αυτή να καθαγιάζει τις υπόλοιπες δυνάμεις της αριστεράς, πόσο μάλλον να εκθειάζει τους χειρισμούς τους.
Η επίκληση στην ενότητα μπορεί να μοιάζει με απλοποίηση σύνθετων καταστάσεων,
στρογγυλοποίηση οξείων(πόσο ;) αντιθέσεων ή με απολίτικη προσδοκία.
Ωστόσο αυτή είναι(η ενότητα) η μόνη προοπτική στοιχειώδους υπεράσπισης του διαλυμένου λαού μας.
Μην το ξεχνάμε.

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 9:52 π.μ.

2.38 Και βεβαια να σου θυμισω το ΑΚΕΛ Με την αριστερη κυβερνση που εβαλε την κυπρο στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ οπως εκανε εδω το ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ. επισης στην ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ αριστερη κυβερνηση και εκει για 15 χρονια ξεκινησε με τεραστια πλειοψηφια και σημερα ειναι οριακα και ο καπιταλισμος παντα παρον. αυτα ολα νομιζω ειναι παραδειγματα που πρεπει να τα βλεπουμε για να μη παθουμε τα ιδια ΠΑΝ

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 10:04 π.μ.

1.12 αυτο το γειτονικοι ιδεολογικοι χωροι ητανε καλο γελασαμε ολοι να εισαι καλα. οσο για τον ταξικο αντιπαλο εχω κατι φωτογραφιες ΤΣΙΠΡΑ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ολο χαμεγελα. εγω στην θεση σου δεν θα μιλαγα ΠΑΝ

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 10:07 π.μ.

Τι εγινε ρε παιδια?

Βγαλαν γλωσσα τα αριστεροχαρουμενα που κατεβαινουν σε κοινο δημοτικο συνδιασμο της Στερεας Ελλαδας ακομα και με ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ (!)....?

Νικος



Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 10:30 π.μ.

Μπράβο βρε ανώνυμε 29 Απριλίου 2014 - 10:06 μ.μ

Πλησιάζουν οι εκλογές και βγήκαν τα γκροπούσκουλα να κατσθέσουν διαπιστευτήρια αντι-ΚΚΕ μένους! Ας τους να βράζουν στο ζουμί τους.
Συνηθισμένα τα βουνά απο τα χιόνια. Μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν!

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 11:45 π.μ.

Προς 11:09 μμ

Δεν γνωριζω ποτε εκαναν τα τελευταια μεροκαματα αυτοι που αναφερεις αλλα για αυτο που ειμαι σιγουρος ειναι οτι παιρνουν 800 ευρω εκαστος πλην της Αλεκας Παπαρηγα
Επισης γνωριζω φανταζομαι και εσυ το γνωριζεις οτι τα ΜΥΘΙΚΑ ΠΟΣΑ που εμφανιζουν ως περιουσιακα στοιχεια βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ δεν γινονται με μεροκαματο οσο υψος και να εχει
Για την Αλεκα Παπαρηγα ειδικα, που την θεωρω εναν απιστευτα σεμνο και ευγενη ανθρωπο με καταρτιση ιδεολογικοπολιτικη και οχι μονο απιστευτη για γυναικα της ηλικιας της και δηλωνω απεριφραστα θαυμαστης της (αν και οι κομμουνιστες δεν δεχονται ατομικο θαυμασμο αλλα συλλογικο) παιρνει συνταξη κυρια (ΙΚΑ) και επικουρικη (ΤΕΑΥΕΚ - πρωην ταμειο εμπορουπαλληλων) με δικα της ενσημα,

ΥΓ1 Ο Τσε Γκεβαρα δεν ειχε εργαστει (με την ανοητη αυτη λογικη σου) ποτε του.
Δεν ξερω ποσοι και ποσοι αγωνιστες και επανασταστες ειχαν εργαστει (με την ανοητη αυτη λογικη). Το αφιερωνω την ζωη μου στο κινημα με ολες τις στερησεις που αυτο σημαινει δεν ξερω ποσοι εχουν τα @@ να το κανουν;

ΥΓ2 Συγνωμη για την ελλειψη τονων αλλα ας οψεται το πληκτρολογιο

Κολοκοτρωνης

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 12:59 μ.μ.

Το αιώνιο λάθος της τακτικής των επικριτών του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ αποτελεί κλειστό σύστημα.
Καμία εξωτερική παρέμβαση, δεν το ωφελεί ή το ζημιώνει, καθ' οιονδήποτε τρόπο.
Το ΚΚΕ των τελευταίων χρόνων είναι ένα μοναδικό φαινόμενο.
Γιατί;
Διότι, είναι το μόνο Κόμμα, εννοώ βέβαια, από τα συγκρίσιμα κόμματα της Φιλοσοβιετικής Κομμουνιστικής Αριστεράς του παρελθόντος, που λειτουργούσε υπό την ευθύνη τρίτων.
Το 1975 και μετά την διάλυση του εκλογικού σχήματος της Ενωμένης Αριστεράς, μπορούσε να παρατηρήσει κανείς στον Ριζοσπάστη, τη γραμμή του Κρεμλίνου, πριν ακόμη αυτή διατυπωθεί, επίσημα, από το Σοβιετικό Κράτος.
Πολλοί τότε, ιδιαιτέρως γέροντες οπαδοί του ΚΚΕ, έλεγαν ότι να "...πάλι δικαιώθηκε το Κόμμα...", έκανε δεκτές τις απόψεις μας, το ίδιο το ΚΚΣΕ, ενώ στην πραγματικότητα, επρόκειτο περί, "διαρροής θεμάτων", πριν τις εξετάσεις.
Κι αυτό το κόλπο συνεχιζόταν σχεδόν μέχρι τη διάλυση της Ε.Σ.Σ.Δ.
Η δήλωση του Χ. Φλωράκη το 1974, απηχεί τις θέσεις του ΚΚΣΕ.
Το ΚΚΣΕ επεδίωκε και σχεδίαζε, την δημιουργία ενός Προπαγανδιστικού Μηχανισμού με αυτοτελή οικονομικά χαρακτηριστικά, για να εισβάλλει στην ελληνική αγορά.
Το 1977 η Κυβέρνηση του Κων/νου Καραμανλή προωθεί με διακρατικές συμφωνίες, δεκάδες προϊόντα, προερχόμενα από την ΕΣΣΔ και τα λοιπά ανατολικά Κράτη.
Ποιός, από αυτούς, που έχουν, σήμερα, κάποια ηλικία, δεν θυμάται τα αυτοκίνητα : LADA, WARTBURG, τις φωτογραφικές μηχανές κ κάμερες ZENIT,ότι μεγάλο μέρος των επιστημονικών οργάνων και συσκευών, σε ΑΕΙ, Νοσοκομεία κ Κρατικά Ερευνητικά Ινστιτούτα φορούσαν φακούς Carl Zeiss (Ανατολικής Γερμανίας), ή ακόμη και Τραπεζικά Προiόντα (Dresden Bank).
Ποιός δεν θυμάται ακόμη ότι το ελληνικό Κράτος μετά τον μεγάλο σεισμό του 1978, ζήτησε την τεχνογνωσία των Σοβιετικών στα λυόμενα σπίτια. Μάλιστα νομοθέτησε επ' αυτού δημιουργώντας εκατοντάδες επιχειρήσεις που εμπορεύονταν το είδος.
Μέσα στο ίδιο το κόμμα, αναπτύσσονται και οι εργολάβοι οικοδομών, με ναυαρχίδα το Σπίτι του Λαού.
Ακολουθούν οι εκδοτικές δραστηριότητες και μια ατελείωτη ακολουθία τζιραρίσματος, από μηχανουργεία,καταστήματα κατασκευής και πώλησης ενθυμίων μέχρι και ταβέρνες.
Από την άλλη, ο Ανδρέας, ο Παπανδρέου, ο Σοσιαλιστής, έχοντας ανάγκη τις ψήφους των βουλευτών του ΚΚΕ, στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας το 1985, αλλάζει τον νόμο, για τις χρηματοδοτήσεις, των τριών υφιστάμενων εκλεγμένων Κομμάτων, του Κοινοβουλίου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ) και τα κόμματα πολλαπλασιάζουν τις εισροές τους.
Έτσι κοντά στους Βασιλικούς της εξουσίας ποτίζονται και οι γλάστρες, με την υπόσχεση να μείνουν γλάστρες για πάντα...
Αλλά αυτός ο πολυσχιδής και πολυμήχανος κατά κύριο λόγο Οικονομικός Κολοσσός, που είχε λησμονήσει τον πραγματικό του Προορισμό, δηλαδή την οργάνωση του Λαού σε άμυνα και επίθεση- αν χρειαζόταν, ήρθε αντιμέτωπος με την κρίση του 2008-2009.
Κι ότι δεν κατάφεραν οι Μεταξάδες, οι Παπάγοι, οι Τασκένδες, τα ξερονήσια και το ρετσινόλαδο, τα κατάφεραν τα πληκτρολόγια των funds κι ο διαχρονικά ανίκητος τιμωρός...
Οι λεγόμενες αντικειμενικές συνθήκες ή απλούστερα η πραγματικότητα.
Κι αυτά, για τα χιλιάδες μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που στο προηγούμενο διάστημα 80-90, υπηρέτησαν το Κόμμα και μετά το πρόδωσαν, είναι παραμύθια της Χαλιμάς.
Από κάπου είχαν διδαχθεί αυτήν την Τέχνη.
Και φαντάζομαι όχι στο Κολλέγιο Αθηνών.

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 1:51 μ.μ.

@Ανώνυμο 11.09
Χα,χα,χα. Τρικυμία εν κρανία. Εδώ ο άλλος σου έβγαλε τρία κατεβατά με συγκεκριμμένα ποσά, δηλωμένα στο πόθεν έσχες τους, με επενδυμένα κεφάλαια πολλών χιλιάδων ευρώ και εσύ ρωτάς πότε ήταν τα τελευταία μεροκάμματα στελεχών του ΚΚΕ? Κάτι να τους προσάψεις έχεις από τα πόθεν έσχες τους? Οχι. Ασε τα αυριανίστικα. Σαν επαγγελματικά στελέχη του ΚΚΕ, δουλεύουν στο κόμμα. Δεν έχουν ούτε αμοιβαία κεφάλαια στα διεθνή τοκογλυφικά funds του κεφαλαίου, ούτε καταθέσεις πολλών χιλιάδων ευρώ. Τελικά όλη η αυριανή στον σύριζα μαζεύτηκε. Αφησε "άξιους απογόνου"ς ο Κουτσόγιωργας και ο Γιαννόπουλος.Μανώλης

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 2:02 μ.μ.

@Πέτρο
Σιγά "επαναστάτη" μη σκίσεις κανένα καλσόν. Από την πολλή "επανάσταση" θα πάθεις τίποτα. Ξέρεις τι σημαίνει επανάσταση? Νομίζεις ότι κάτι προβοκατόρικα σπασίματα βιτρινών και 5 ΑΤΜ είναι επανάσταση? Δηλαδή με κάτι βομβίτσες και 5 μαγαζιά να καίγονται, ανατράπηκαν οι καπιταλιστές, έπαψαν να υπάρχουν οι εφοπλιστές και τα μονοπώλια? Ξέρεις τι λαικό κίνημα χρειάζεται για να ανατραπεί ο καπιταλισμός? Με κουκούλες θα τον ανατρέψεις? Οι επαναστάσεις που έγιναν μέχρι τώρα στην ιστορία, ήταν επαναστάσεις πού άρχιζαν από τον λαό, μέρα και με τα πρόσωπα πεντακάθαρα, με πρόσωπα εργατών να φαίνονται από μακριά, γιατί οι εργάτες, σαν η τάξη που θα ανατρέψει αυτό το σάπιο σύστημα, βγαίνει μπροστά και διεκδικεί όλον τον κόσμο που της ανήκει. Κι αυτό γίνεται με αναμέτρηση, που στον αντίπαλο θα του δείχνεις πρώτα από όλα το αποφασισμένο πρόσωπό σου. Μανώλης

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 3:37 μ.μ.

12.59 Ολα αυτα που γραφεις θα τα ζηλευε και ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ συνεχισε εισαι σε καλο δρομο ΠΑΝ

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 4:16 μ.μ.

Μανωλης. Ειναι πανικοβλητοι και αρχισε παλι το ποιημα για την δηθεν αριστερα που πρεπει να ειναι ενωμενη. η σταση αρχων του ΚΚΕ Τους εχει φερει σε απελπισια. τους αφηνουμε πισω συ νεχιζουμε ΟΠΩΣ ΕΣΤΡΩΣΑΝ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΠΑΝ

Πέτρος
30 Απριλίου 2014 στις 4:17 μ.μ.

Ωραίο επίπεδο διαλόγου σύντροφε @Μανώλη. Άξιος...

(Υ.Γ. : Τον σωστό χειρισμό των "καλσόν" μας τον διδάσκει καθημερινά, ιδιαίτερα τώρα που ο κόσμος πεινάει, η "ηγεσία" του λαϊκού κινήματος. Άψογη πραγματικά. Να την χαίρεσαι...)

Πέτρος
30 Απριλίου 2014 στις 4:22 μ.μ.

@αντιρρησίας Συμφωνώ απόλυτα σύντροφε...

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 4:23 μ.μ.

γι αυτους που στο κκε παραχαρασουν την αληθεια και συμπεριφερονται σαν πολιτικοι ταλιμπαν:

α.σαφεστατα και ενα κομμουνιστικο κομμα πρεπει να εχει επαγγελματικα στελεχη. με 1 βασικη πρυποθεση. Να ειναι για συγκεκριμενο χρονικο διαστημα και μετα να ξαναγυριζουν στην πραγματικοτητα της παραγωγης. Αλλιως γραφειοκρατικοποιουνται και ξεκοβουν απο την εργατικη ταξη.Απλο

β. Αρα στο ερωτημα ποτε οι κ.κ ποτε ο οι αλεκα μαιληςγοντικας κουτσουμπας σοφιανος παφιλης κορακας κ.α εκαναν το τελευταιο μεροκαματο εχει τεραστια βαση. Για όσους ειναι ερωτευμενοι με τους παραπανω γραφειοκρατες καλο ειναι να μην μην μπλεκουν με πολιτικα ανοητους συσχετισμους

π.χ τσε με μαιλη
π.χ λενιν με αλεκα
π.χ βελουχιωτη με γοντικα
και τα 6 ονοματα δηλωναν και δηλωνουν κομμουνιστες! με μια διαφορα: οι 3 πρωτοι (τσε λενιν βελουχιωτης) κουβαλησαν στις πλατες τους 3 επαναστασεις, ενω οι αλλοι 3 40 χρονια νομιμοτητας του κκε κουβαλουν στις πλατες τους την αδιαφορια του κοσμου της εργατιας για ενα ιστορικο κομμα, την ήττα και την γραφειοκρατικη καμαριλα.

υ.γ καποιος πολιτικα πονηρουλης ειπε οτι τα στελεχη που ανεφερα πληρωνονται με 800 ευρω. δε θα διαφωνήσω καθολου. ειναι αληθεια. αυτο ομως δε σε κανει λιγοτερο γραφειοκρατη και επαγγελματια κομμουνιστη. στο κατω κατω μεχρι το 90 και τα στελεχη του κκσε κανονικο και νομιμο μισθο επαιρναν. τωρα πως εγινε και με την καταρευση ο καθενας προικιστηκε με ενα κρατος κληρονομια (π.χ Σεβερνατζε-Γεωργια) αυτο δεν το ξερω

Πέτρος
30 Απριλίου 2014 στις 4:52 μ.μ.

@Ανώνυμος 8:54 Όντως είναι η μόνη προοπτική. Συμφωνώ απόλυτα σύντροφε. Με όλα τα (πέρα για πέρα υπαρκτά) προβλήματα που περιγράφεις. Κανείς δεν είπε ότι θα είναι εύκολο. Είναι όμως απόλυτα επιβεβλημένο.

Επίσης, @ΠΑΝ 8:48, κανείς δεν μίλησε απαραίτητα για "πολιτική συνεργασία κομμάτων". Για ενότητα της αριστεράς μιλάμε. Όπως σχολιάζεις κι εσύ λίγο πιο κάτω, το να θες να διαχειριστείς το αστικό κράτος πρέπει να μείνει μακριά από τις σκέψεις μας. Ουδείς αντιλέγει. Επαναλαμβάνω όμως ότι, έστω και με κάποια μορφή που με τα τωρινά δεδομένα θα αποτελεί υπέρβαση, η ενωμένη αριστερά είναι παλλαϊκό αίτημα. Όποιος το παίζει κουφός σ΄ αυτό το αίτημα, έχει χάσει την επαφή του με τον κόσμο. Ή απλά ψεύδεται.

Ενότητα. Και όχι των κομμάτων ! Ενωμένη Αριστερά σε λαϊκή βάση... Είναι αυτό ή θάνατος πια. Για όλους μας.

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 5:10 μ.μ.

@Ανωνυμο 12.59
Περαστικά!!! Παράκρουση είναι, θα περάσει!!!!!!! Θα φροντίσει η εργατική τάξη γι αυτό, με τον τρόπο που μόνο αυτή ξέρει. Εσείς προς το παρόν από το βαθύ πασόκ, μέχρι τότε, μπορείτε εκτός από το μαύρο να χρησιμοποιείτε και το ρόζ, αφού κάποιοι φρόντισαν και σαν ξέβγαλαν σε ένα καλό "αριστερό" πλυντήριο. Μανώλης

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 5:22 μ.μ.

Πέτρο
Για να έχει επίπεδο η συζήτηση και ο σχολιασμός θα πρέπει να έχει και κάποιο αντικείμενο. Εσύ βλέπει να υπάρχει κάποιο αντικείμενο να σχολιάσουμε, πέρα από έναν στημένο δήθεν διάλογο και πάντα γύρω από το ΚΚΕ? Και μάλιστα, να σχολιάσουμε για το ΚΚΕ, όσο θέλεις. Ομως να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση, με βάση τα προγράμματά μας και όχι με το κάθε προβοκατόρικο σχόλιο ή δημοσίευμα κάποιου, που έκανε κάποια χρονική στιγμή και συνήθως πρίν από 30-40 χρόνια και για πρόσωπο που κατά προτίμηση έχουν ήδη πεθάνει. Εσύ αυτό το θεωρείς αντιπαράθεση και κόσμια ανταλλαγή επιχειρημάτων. Ελα λοιπόν να μιλήσουμε για αυτά τα κατακλυσμιαία που ζούμε εδώ και 6 χρόνια και αφορούν εμάς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Ελα να μιλήσουμε, πως θα οργανωθεί καλύτερα το εργατικό κίνημα, σε ποιά βάση, πώς θα ανατρέψουμε το συντομότερο αυτό το σάπιο σύστημα, που λέγεται καπιταλισμός. Ελα να μιλήσουμε για την ΕΕ, ακόμα-ακόμα και για την αριστερά. Την αριστερά, που πριν μεταλλαχθεί έλεγε "ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ", την αριστερά που αποκαλούσε την ΕΟΚ λάκκο των λεόντων και τώρα πίνει νερό στο όνομά της και λειώνει από θαυμασμό "για τα δημοκρατικά και ευγενικά ιδεώδη της", όταν οι επεμβάσεις της ανά τον πλανήτη έχουν φτάσει τις 27. Μανώλης

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 5:22 μ.μ.

ΠΕΤΡΟΣ. ο κοσμος πειναει επειδη εχουμε καπιταλισμο και η κοινωνια εχει σκοπο το κερδος. οποιος λοιπον ενδιαφερεται για τον λαο ΛΑ ΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ και οχι υποψηφιοτητες για την ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΠΑΝ

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 5:31 μ.μ.

4.23 Θα στο εξηγησω εγω ειναι πολυ απλο. Συγκρινεις ανομοια πραγματα. Στο ΚΚΣΕ Απο το 1956 οταν ξεκινησανε να εφαρμοζουνε νομους του καπιταλισμου ξεκινησε και ο πλουτισμος των επαγγελματικων στελεχων η νομεγλατουρα. ετσι λοιπον οταν το 1991 ολοκληρωθηκαν οι ανατρο πες βρεθηκαν πλουσιοι. οποτε καμμια σχεση με οσους ειμαστε στο ΚΚΕ Και δεν τρεξαμε να φυγουμε το 1991 στην εποχη του ΛΕΝΙΝ ΤΣΕ ΑΡΗ οι ιδεολογικοι σας προγονοι την ιδια λασπη τους εριχναν ΠΑΝ

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 5:47 μ.μ.

4.23 εμεις κανουμε κεφι να μη γυρνανε στη παραγωγη εσενα τη σε νοιαζει απλα κατι αλλο θελεις και δεν το λες ΠΑΝ

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 6:21 μ.μ.

χααα...την πάτησες Πετράκη!
Ήρθες εδώ χωρίς να ξέρεις τι σημαίνει επανάσταση και μάλιστα μίλησες πριν ρωτήσεις το ΜΑΝΩΛΗ να σου πει.

Καλά το ΜΑΝΩΛΗ βρε δεν ρώτησες; Αυτόν που έχουμε την ΤΙΜΗ να διαβάζουμε κάθε μέρα, αυτόν που καθημερινά μας ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ιστορίες από την πολυτάραχη ζωή του, από τις ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ που συμμετείχε προσωπικώς παρόλα τα ΤΡΑΥΜΑΤΑ από σφαίρες που σημάδεψαν το αδύνατο κορμί του.

Δείξε RESPECT ταξικό ναυάγιο Πέτρο. Πέσε στα γόνατα και φίλα το ΑΓΙΟ χέρι του ΜΑΝΩΛΗ και ίσως μιλήσει για σένα την ώρα του σοσιαλισμού που κοπιάζει. Αλλά είσαι ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ Πέτρο μπροστά στην ώρα της κρίσης.

Μιλάς για ΕΠΙΠΕΔΟ συζήτησης!
ΠΟΥ τα ΠΟΥΛΑΣ αυτά Πέτρο;
Στον ΜΑΝ;
Στον ΠΑΝ;
Στον ΚΟΛ;
Στον ΤΡΑ;
Στον ΝΙΚ;
Και μόνο γι αυτό σου αξίζει η χειρότερη τύχη ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΑΡΕ.

Υγ: Έβαλα κάποια κεφαλαία για να με καταλαβαίνει και ο φίλος μου ο ΠΑΝ.

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 6:57 μ.μ.

ΠΕΤΡΟΣ. δεν το παιζουμε καθολου κουφοι απλα λεμε διαφορετικο πραγμα. εμεις δεν χωριζου με τους εργατες σε δεξιους και αριστερους. το ΠΑΜΕ δεν ειναι ουτε κομμα ουτε συνδικαλιστικη παραταξη ειναι ΛΑ ΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ εκει το ΚΚΕ Συμμετεχει μεσω των μελων του και υπαρχουν και αλλοι ανθρωποι που δεν ειναι κομμουνιστες δεν υπαρχει εμποδιο. αν στο μελλον υπαρξουν αλλα μικροαστικα κομματα που θελουν να συμμετεχουν ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥΣ ειμαστε συμφωνοι. εσεις λετε διαφορετικο πραγμα μιλατε για σχημα που και απο κατω να ξεκινηση θα πρεπει να παρει πολιτικη εκφραση και στης εκλογες να διεκδικηση αστικη κυβερνηση. και ακριβως εδω η εμπειρια μας λεει αρχιζουνε οι τραγωδιες που εχουμε ζηση εμεις σαν ΚΚΕ και τις γνωριζεις ΠΑΝ

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 7:06 μ.μ.

6.21 Σε καταλαβαινω φιλε μου εισαι υποχρεωμενος να λες καλαμπουρια μεσα στην απελπισια σου απο τις κωλοτουμπες του συριζα πρεπει να κανης κουραγιο δεν εχετε παθει τιποτα ακομα ΠΑΝ

Μπακαούκας
30 Απριλίου 2014 στις 9:17 μ.μ.

Αχ ρε σ. Πέτρο!
Είπες και συ να γράψεις μια άποψη, προσπάθησες να θέσεις και προβληματισμούς, προσπάθησες να είσαι και ενωτικός, νομίζοντας πως έχεις να κάνεις με ιδεολόγους ανθρώπους με αξίες, αρχές και γνώση και έπεσες πάνω σε μπετόβλακες.

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 10:27 μ.μ.

Απελπισία; Μιλάμε για απόγνωση ΠΑΝ, για δευτερόλεπτα πριν το τέλος, για τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι. Αυτή είναι η ψυχολογία σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ.
Αποκεφαλισμένα κοτόπουλα που τρέχουν για να βρουν ένα μέρος να πέσουν.

Μόνο που δεν είμαι έτσι εγώ σύντροφε, εγώ είμαι στρατευμένος στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ.
Να και η απόδειξη: Με λένε ΖΑΝ

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 11:10 μ.μ.

..η άρνηση του δικαιώματος της εργατικής τάξης να διεκδικήσει τα μέσα παραγωγής και την εξουσία με δικαιολογίες ότι τώρα επείγει η σωτηρία, το εθνικό συμφέρον, η επιβίωση του λάου κτλ (λες και είναι σιγουράκι ότι αυτά θα διασφαλιστούν στον καπιταλισμό) με παραλληλές κραυγες για προδοτες στην ηγεσία, μπετόβλακες οπαδούς, ηρωικά ή αφελή μέλη (αναλόγως την περίσταση) συνιστούν απλά αντικομμουνισμό..αναμενόμενο σε συνθήκες καπιταλισμού,είτε απομίσθαρνα όργανα είτε απο ανθρώπους που απο χίλιες μεριες τους έχουν πείσει ότι για όλα φταίει το ΚΚΕ..το ανησυχητικό γιαμένα είναι η πλήρη άρνηση της πραγματικότητας: πέρα απο ποσοστά ( υπενθυμίζω: ΚΚΕ: 4,5%, 10 ενωμένα γκρουπουσκουλα: 0,33%- και φαντάσου ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ φτιάχτηκε με το στανιόμπας και μπει στην βουλή- εξού και κρίνετε το ΚΚΕ με όρους ποσοστών) το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ είναι οι μόνοι φορείς πουκαταβάζουν δεκάδες χιλιάδες κόσμου, με πρωτοπόρα συνθήματα και πρωτοπόρα δράση σε γειτονιες και χώρους δουλειάς..ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανυπαρκτος στο κίνημα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απλά συσπειρώνει φοιτητες και κάποιος δημ.υπαλλήλους- αμαζα και με μόνο σύνθημα την απεργια διαρκείας..είναι θλιβερό ότι συγκρούεται μόνο όταν υπάρχει το ΠΑΜΕ για να τραβήξει τις κάμερες κι ακόμα πιο θλιβερό ότι κορδώνεται επειδή ζητά απεργίες διαρκείας χωρίς τα σωματεία που συσπειρώνει να έχουν κάνει τα στοιχειώδη..πόση απόσταση απο το ΠΑΜΕ που έχει πραγματοποιήσει δεκάδες απεεγίας διαρκείας στον ιδιωτικό τομέα..όλα τα άλλα είναι για κουβέντα να γίνεται..
Μανουήλ

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 11:13 μ.μ.

9.17 10.27 σας καταλαβαινω παιδια απολυτα οσο και να το ριχνετε στο καλαμπουρι η απογνω ση σας δεν κρυβετε. ΚΚΕ θα συνεχιση να υπαρχει θελετε δεν θελετε και θα ειμαστε εδω οταν θα αποκαλυφθη στον λαο πληρως τη εισαστε και τοτε θα δουμε ποιος θα γελασει τελευταιος ΠΑΝ

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 12:13 π.μ.

11.10 Ειναι διαχρονικα οι χειροτεροι ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ φιλε μου. ειναι η ιδεολογια του καπιταλισμου μεσα στο εργατικο κινημα. οπου επικρατησαν ανετρεψαν καθεστωτα και διελυσαν τα ΚΚ ειναι η χρυση εφεδρεια του καπιταλισμου ΠΑΝ

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 12:45 π.μ.

"Το σταλινικό ΚΚΕ πνέει τα λοίσθια" "Η σέχτα του Περισσού" "ο ατελείωτος κομματικός στρατός των επαγγελματικών στελεχών" "οι παπαρηγα και κουτσουμπας δεν μπορεις ρε παιδι μου να τους ακουσεις 5 λεπτα χωρις να χασμουριθεις" "Τελικά ο Γκορμπατσόφ ήταν γατάκι μπροστά στον Κουτσοπυμπα, pizza hut ο πρώτος, οφσορ από τις παρθένες νήσους ο δεύτερος !!!" "Πόσο πουλημένος είναι κάποιος..." "έπεσες πάνω σε μπετόβλακες."
βαθυ μαύρο..και ειρωνευεσθε κι απο πάνω αν δεν σας απαντούν ψύχραιμα..Πέτρο το σχολιο σου κάτω απο το συγκαβατικό ύφος του Νέστορα είναι καργα συκοφαντικό..δεν έχεις δει πόσα μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ καταδικάσθηκαν απολύθηκαν, στοχοποιήθηκαν απο την εργοδοσία? Δεν ξέρεις πόσες απεργίες είναι παράνομες? Οτι οι απεργιακες φρουρες είναι παράνομες και εκεί έρχεσαι σε κόντρα με αφεντικά,μπάτσους,χαφιεδες,μπράβους κτλ και μόνο το ΚΚΕ δυστυχώς το τολμάει? Ντροπή σου να φτύνεις χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενους που μάτωσαν ξανα και ξανά την ώρα που η υπόλοιπη "αριστερά" έδινε 5λεπτα σοου με τους μπάτσους κι έπαιζε εντος πανεπιστημιακού ασυλου..όσο για αυτό με την ενότητα της αριστεράς,προφανώς έχεις στεναχωρηθεί πολύ με το ΚΚΕ αλλά ο ευρωλάγνος ΣΥΡΙΖΑ της υγιούς επιχειρηματικότητας και τα 10 ενωμένα γκρουπόυσκουλα που σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης είπαν ότι δεν θα γίνει ποτέ αλλαγή τάξης στην εξουσία σε χαροποιούν.. μαζευτείτε λοιπόν όλοι ξανα στο Σύνταγμα μαζί και με τους ακροδεξιους όπως με τους"Αγανακτισμένους" ,προφανώς με αυτούς μπορείτε να συνυπάρξετε..
Μανουήλ

Πέτρος
1 Μαΐου 2014 στις 2:38 π.μ.

Ακριβώς έτσι, φίλε μου @Μπακαούκας. Όπως τα λες, ακριβώς αυτό έπαθα... Εντάξει, δεν λέω, θα ήταν ψέμματα να πούμε ότι σε κάποιο βαθμό δεν το περιμένουμε αυτό, όταν πιάνουμε διάλογο μέσα από την ανωνυμία του διαδικτύου όπου ο άλλος δεν σε ξέρει προσωπικά, και μπορεί να σου αποδώσει ό,τι κίνητρα και προθέσεις του καπνίσει. Είναι, μέχρις ενός σημείου, λογικό. Αυτό που δεν είναι λογικό είναι η ένταση, το μένος, τα απωθημένα και ο παραλογισμός που κατευθύνονται αδιακρίτως - όπου λάχει - κι όποιον πάρει ο χάρος δηλαδή. Ανοιχτά παραδέχομαι ότι με ξεπερνάνε όλα αυτά. Τελικά η αριστερά στην Ελλάδα είναι άξια της μοίρας της....

(Υ.Γ. : Ξέρεις, παρά το ότι δεν είμαι νέος και έχω χαμηλή εξοικείωση με το internet, έπιασα να παρακολουθώ τούτο το site πριν από πολλούς μήνες, ίσως και χρόνο, επειδή παρουσιάζει αναρτήσεις από όλους τους χώρους τις αριστεράς. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά έχω την εντύπωση ότι εδώ φιλοξενούνται όλες οι απόψεις, κι εγώ κάτι τέτοιο ήθελα, να μπορώ να διαβάζω όλες τις απόψεις και να κρίνω τελικά ο ίδιος. Επίσης με προσέλκυσε το γεγονός ότι συχνά - πυκνά εδώ, με διάφορα άρθρα, κάποιοι σύντροφοι αναπτύσσουν ανοιχτά τους προβληματισμούς τους γύρω από τον ένοπλο, θέμα που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, και στη συζήτηση του οποίου υπάρχουν - κατανοητοί - περιορισμοί αλλού. Σε κάθε περίπτωση, οι σχολιασμοί και ο διάλογος μεταξύ των επισκεπτών εδώ μέσα - ευτυχώς όχι όλοι - απέχουν πολύ και από το επίπεδο και από την πολυφωνικότητα της αρθρογραφίας. Αυτό βλέπω εγώ...δυστυχώς !)

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 11:15 π.μ.

Μανουήλ, σεραφιμ, χερουβιμ, και λοιπά πνεύματα του ΚΚΕ.
Με τους ακροδεξιούς και μάλιστα τους Ναζιστές, το ΠΑΜΕ έχει έμπρακτη συνεργασία.
Ρωτήστε και το Σιφωνιό, αυτός ξέρει.
http://www.youtube.com/watch?v=5b8TBnbNoUo
Αλήθεια ο Σιφωνιός γιατί ακόμα δεν έχει διαγραφεί από το κόμμα;;;;;;;;;;;;;

Αφήστε τον οπορτουνιστή ΣΥΡΙΖΑ να παλεύει με τους κατοίκους των Σκουριών (εκέι που το ΚΚΕ είναι άφαντο). Τους κατοίκους που κατηγορούνται για "σύσταση εγκληματικής συμμορίας" επειδή παλεύουν για τη ζωή τους.
Αυτές είναι διώξεις "σύντροφοι" και όχι οι "καταδίκες" των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ σε μερικούς μήνες με αναστολή για "διατάραξη ησυχίας".

Καταλάβατε, επαναστάτες της επιχορήγησης;

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 12:18 μ.μ.

"άρνηση του δικαιώματος της εργατικής τάξης να διεκδικήσει τα μέσα παραγωγής"
Πρώτη φαντασίωση: Έχεις δημιουργήσει μία εργατική τάξη που διεκδικεί τα μέσα παραγωγής και κάποιος της το αρνείται. Ε, αυτό δεν υπάρχει, είναι μόνο μέσα στο μυαλό σου. Κανένα μέσο παραγωγής δεν διεκδικεί σήμερα η εργατική τάξη συνολικά. Και κανείς φυσικά δεν της αρνείται κάτι που δεν διεκδικεί.

"κραυγες για προδοτες στην ηγεσία"
Δεύτερη φαντασίωση: Το κόμμα σου είναι αυτό που έχει κηρύξει πόλεμο σε όλο το χώρο της αριστεράς. Ξεκίνησε ένα ενδοοαριστερό εμφύλιο χωρίς να βάζει μάλιστα κανένα διακύβευμα παρά ένα αόριστο σοσιαλισμό του μέλλοντος με την μορφή φτηνής δικαιολογίας, σε μία εποχή όπου το σύστημα θέλει τους εργαζόμενους πολυδιασπασμένους και αδύναμους. Αν αυτό δεν είναι προδοσία του εργατικού κινήματος, τότε τίποτε δεν είναι.

"συνιστούν απλά αντικομμουνισμό"
Αν εσείς είστε κομμουνιστές τότε όντως οι περισσότεροι από εμάς είναι αντικομμουνιστές. Όμως δεν είστε. Εκτός κι αν πιστεύεις το "είσαι ότι δηλώσεις". Όμως τότε θα πρέπει να δεχθείς ότι υπάρχουν πολύ περισσότεροι κομμουνιστές από εσάς και αυτό σκοντάφτει στο σεχταρισμό σου.

"υπενθυμίζω: ΚΚΕ: 4,5%, 10 ενωμένα γκρουπουσκουλα: 0,33%"
Θυμόμαστε πολύ καλά ότι το ΚΚΕ είναι 4,5%, δηλαδή εκλογικά 13 φορές πάνω από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Μάλιστα πριν 10 χρόνια έφτανε μέχρι και 9,48% δηλαδή 28 φορές πάνω από την εξωκοινοβουλευτική. Όμως οι μισοί(!) αποδείχθηκαν τελικά "οπορτουνιστές". Παρόλα αυτά όμως ακόμη και σήμερα έχετε 13 φορές μεγαλύτερη ευθύνη γι αυτό που συμβαίνει, γι αυτό και ασχολούμαστε μαζί σας κι όχι με την ΟΑΚΚΕ που λέει χειρότερα. Οι πολιτικές σας επιλογές στοιχίζουν σε όλη την κοινωνία που βλέπει την ώρα που περνά ο κοινωνικός οδοστρωτήρας το ΚΚΕ να ζητά ξεκαθάρισμα της αριστεράς. Το ίδιο δηλαδή που έκανε και τότε που "ο οπορτουνισμός είχε διεισδύσει στις τάξεις" του, όπως λέει το ίδιο στην δήθεν αυτοκριτική του! Και τότε μιλούσε για προβοκάτορες και χαφιέδες, αλλά και σήμερα, που οι απόψεις του ήρθαν υποτίθεται τούμπα! Όμως και πάλι για προβοκάτορες και χαφιέδες φωνάζει. Αφήστε, μη διαβάζετε Μαρξ και Λένιν, διαβάστε καλύτερα το παραμύθι του ψεύτη βοσκού. Θα σας είναι πολύ χρήσιμο.

"πουκαταβάζουν δεκάδες χιλιάδες κόσμου, με πρωτοπόρα συνθήματα και πρωτοπόρα δράση"
Πρωτοπόρα συνθήματα; Πρωτοπόρα δράση; Που τα είδες Μανουήλ; Κακές αντιγραφές κάνετε, είτε με τις λαϊκές επιτροπές, είτε με τα αντιρατσιστικές σας "πρωτοβουλίες", είτε με την κοινωνική σας αλληλεγγύη, είτε στα συνθήματα. ΟΥΤΕ ΕΝΑ από αυτά δεν γνώρισε η κοινωνία με πρωτοβουλία δική σας. Όλα απομιμήσεις από παρεμβάσεις, κινήσεις, πρωτοβουλίες κλπ. αυτών που κατά τα άλλα βρίζετε. Όποιος έχει μάτια βλέπει, δεν περιμένει ούτε εμένα ούτε εσένα να του τα πουν.

"συγκρούεται μόνο όταν υπάρχει το ΠΑΜΕ για να τραβήξει τις κάμερες"
Ενώ αν δεν συγκρουόταν όλες οι κάμερες θα γυρνούσαν στο ΠΑΜΕ, έτσι Μανουήλ; Οι κακοί που συγκρούονται κόβουν το ΠΑΜΕ από τα ΜΜΕ!! Αλλά αυτός είναι ο ρεβιζιονισμός: Δεν διστάζει να αθωώσει όλο το σύστημα (και όχι μόνο το μιντιακό), αρκεί να διασπάσει, να μανουβράρει, να ελέγξει, να καταστείλει το χώρο του και τους εργαζόμενους. Αυτοί είσασταν, αυτοί είστε και σήμερα.

"δεκάδες απεεγίας διαρκείας στον ιδιωτικό τομέα"
Σοβαρά ε; Για δώσε μας μερικά παραδείγματα απεργιών στον ιδιωτικό τομέα που ξεκίνησε το ΠΑΜΕ. Ακόμη και στους Χαλυβουργούς ΕΝΑ άτομο είχατε στο σωματείο, το Σιφωνιό. Στους ναυτεργάτες όταν ξεκινούν είναι δικοί σας, όταν σταματάνε εκεί αποφασίζετε ότι δεν τους ελέγχετε! Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω Μανουήλ.

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 2:46 μ.μ.

Εργατική πρωτομαγιά σήμερα. Ησασταν 500? Γιατί συνέχεια μας μιλάτε για το "απομονωμένο ΚΚΕ" και το "απομονωμένο ΠΑΜΕ" που "ο λαός τους απομόνωσε". Είδατε σήμερα αυτό το "απομονωμένο ΠΑΜΕ" τι κόσμο είχε? Είδατε πως πλημμύρισε από εργαζόμενους η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι? Παιδιά, αφήστε εμάς τους "απομονωμένους".\, εσείς η "κυβερνώσα αριστερά", ξαναρωτώ, ήσασταν 500? Οχι τίποτε άλλο, αλλά να δούμε ποιός τελικά είναι ο απομονωμένος. Θα ακολουθήσουν τώρα καμμιά δεκαριά σχόλια με αναθέματα και πλακίτσες ηλιθίων, αλλά επί της ουσίας απάντηση καμμιά. Εμείς με την εργατική τάξη, εσείς με τον ΣΕΒ. Ο καθείς εφ' ώ ετάχθη. Μανώλης

1 Μαΐου 2014 στις 3:58 μ.μ.

Ορισμένοι εδώ μέσα νομίζουν ότι όσοι επικρίνουν το κΚΕ είναι συριζαίοι...
ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ λέγεται το site σύντροφοι,όχι βαθύ ροζ.
Και όσα κομματόσκυλα πιάνουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο στόμα τους και την κατηγορούν για ρεφορμισμό,να πάνε να ανάψουν ένα κεράκι μαζί με την Κανέλη και τον Γλέτσο στο αυριανό εκκλησίασμα.

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 4:08 μ.μ.

11.15 Ενοεις στις πλατειες που εισαστε μαζι με την χρυση αυγη εχεις απολυτο δικιο. το ΠΑΜΕ ειναι καθε μερα μεσα στον λαο και στα προβληματα του με δεκαδες καταδικες μακρια απο καμερες. καταλαβες οπορτουνιστη της αστικης διαχειρησης ΠΑΝ

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 4:21 μ.μ.

12.18 η αποστολη η δικια σας ειναι να μη παρει η εργατικη ταξη την εξουσια κα αυτος ειναι ο λογος που υπαρχεται. Δεν υπαρχει κανενας ενδοαριστερος εμφυλιος γιατι απλα εισαστε η εχθρι κη ιδεολογια μεσα στο κινημα και δημιουργητε διασπαση στους εργατες. δεν ειμαστε καθολου σεχταριστες συμφωνα με τον ΛΕΝΙΝ εσεις εισαστε οπορτουνιστες το ΚΚΕ εχασε κοσμο το 2012 πληρωνοντας αμαρτιες πριν το 1991 αλλα αυτο ειναι μικρο κακο η καταστροφη θα ητανε αν θα ειχαμε μπλεξει μαζι σας. η παρουσια σας στοιχιζει στην κοινωνια και το ξεκαθαρισμα ειναι ζητημα ζωης και θανατου για τον λαο μας. ο πολεμος που εχετε ξεκινηση συντονισμενα εναντια στο ΚΚΕ δεν θα περασει. τα χειροτερα για εσας ειναι μπροστα δεν εχεις δει τιποτα ακομα ΠΑΝ

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 4:22 μ.μ.

Η κλασσική ατάκα των παπαγάλων δημοσιοκάφρων στην TV:
"Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα σταθερό στις απόψεις του"!!!!!
....και ανατριχιάζουν οι κκέδες από συγκίνηση με το γλύψιμο
του Οικονόμου, του Καμπουράκη,του Ευαγγελάτου,του Παπαδάκη,και του Πρετεντέρη.
Καλό εργαλείο για το σύστημα τελικά....

υ.γ.'Οταν ο εχθρός σου λέει μπράβο,
καλύτερα να αγοράσεις έναν μεγαλύτερο καθρέφτη.

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 4:26 μ.μ.

Μανωλης. εισαι αδικος τα παιδια πηγανε να μαζεψουνε λουλουδια και ειχανε προβα τα κουστου μια για να βγουνε κυβερνηση θα κανουνε και κανενα καλαμπουρι για το ξεκαρφωμα και ολα καλα Α Ξεχασα 25 ψηφιζουμε λεει 26 φευγουν ΑΡΕ ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΘΑΝΕΣ ΝΩΡΙΣ ΠΑΝ

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 4:32 μ.μ.

ΠΕΤΡΟΣ οταν 2 φορες το 1958 και το 1989 επιχειρηθηκε η διαλυση του ΚΚΕ οσο μισος και να εχουμε ειναι δικαιολογημενο. εκτος αν νομιζεις οτι πρεπει να σας δωσουμε χωρο και χρονο για 3ο γυρο. ΠΑΝ

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 4:45 μ.μ.

Μανώλη καλό είναι να μην διαβάζεις τον 902 για τις συγκεντρώσεις, αλλά να πηγαίνεις να βλέπεις ο ίδιος. Κομμουνιστής είσαι άλλωστε υποτίθεται.

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 5:37 μ.μ.

4.22 ο ταξικος εχθρος δεν λεει κανενα μπραβο στο ΚΚΕ και ουτε εχουμε συναντηθει ποτε μαζι του αντιθετα με εσας που εχετε περασει απο ολα τα ιδρυματα του καπιταλισμου και σας ειπανε μπραβο. Αν η αστικες εκλογες αλλαζαν κατι θα της ειχανε καταργηση ΠΑΝ

Twilight zone
1 Μαΐου 2014 στις 5:37 μ.μ.

Το ηρωϊκό ΠΑΜΕ για μια ακόμη φορά κατέκλυσε το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους. Φώναξε συνθήματα, αγόρασε Ριζοσπάστη και έριξε κλεφτές ματιές στους πουθενάδες οπορτουνιστές, προβοκάτορες, ασφαλίτες και απολίτικους. Τους μέτρησαν, τους βρήκαν λίγους, πολύ λίγους και σκέφτηκαν πόσο λιγότεροι θα ήταν αν έβρεχε. Κρίμα που δεν έβρεχε, είπαν χαμηλόφωνα. Τους βρήκαν και καθυστερημένους και ασυνεπείς έστω και στο αργό ραντεβού που είχαν δώσει. Όταν εμείς θα κάνουμε την επανάσταση, αυτοί θα κοιμούνται ακόμη, σκέφτηκαν, και χαμογέλασαν ειρωνικά.

Στη συνέχεια, το ΠΑΜΕ αποσύρθηκε οργανωμένα και πειθαρχημένα. Άλλοι σύντροφοι κάθησαν για ένα καφέ, άλλοι για ένα σουβλάκι, άλλοι πήγαν μια βόλτα στον Εθνικό Κήπο, άλλοι τάισαν τις πάπιες. Άλλωστε ο καιρός ήταν ιδανικός για τέτοιες δραστηριότητες. Άνθρωποι είναι και οι επαναστάτες και έχουν κι αυτοί δικαίωμα στις μικρές χαρές της ζωής.

Για μια ακόμη φορά το ΠΑΜΕ έδειξε πώς γίνονται οι αγώνες. Οργανωμένα, πειθαρχημένα, μαζικά, μαχητικά με περιφρούρηση. Ραντεβού σε δύο μήνες. Μέχρι τότε καλό διάβασμα Ριζοσπάστη για να μη σας ξεφύγουν οι συμμαχίες του Σύριζα με τη Χρυσή Αυγή και οι ρεφορμισμοί του Ανταρσύα !!!!!!!

Twilight zone

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 5:39 μ.μ.

4.45 μαλλον εσυ δεν πρεπει να διαβαζεις την αυγη και να μη πηγαινεις με τους εργατοπατερες ΠΑΝ

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 5:44 μ.μ.

KKέδες...το πότε θα γίνει επανάσταση,θα το πεί ο καθοδηγητής στις ΚΟΒ,
....και όχι ο "άτακτος" λαός,και η μάζα,..........!
Γ'ια αυτό "shit down on your eggs,and wait for the command"!

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 5:52 μ.μ.

3.58 οταν δεν βαζεις θεμα κοινωνικοποιησης των μεσων παραγωγης κα αφηνετε ανοιχτο το ενδε χομενο συμμετοχης σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια το ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΕΣ ειναι απολυτα σωστο. ΠΑΝ

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 6:06 μ.μ.

@ 4:45
O Μανώλης δεν είναι λουφαδόρος! Είχε δουλειά από το Κόμμα να κάθεται να γράφει τις εμπειρίες του από τα ναρκωτικά στο Βαθύ Κόκκινο!
Έτσι εξηγείτε που φαντάζεται "τι μαύρο σκοτάδι θα μας περίμενε αν δεν είχε γεννηθεί το ΚΚΕ που με την εργατική τάξη μπροστά, θα κάνει την έφοδο στον ουρανό..."

Τι;;;; Δεν το πιστεύεις ότι ο Μανώλης πίνει LSD;;;;
Για ρίξε μια ματιά εδώ:
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/04/blog-post_8591.html - (Σχόλιο 30 Απριλίου 2014 - 5:40 μ.μ)

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 6:36 μ.μ.

5.37 καταλαβαινουμε ολοι οτι θα σου αρεσε να ειμαστε ολοι μαζι μια σουπα ωστε μετα να αρχι ση το δικομματικο θεατρικο εργο για αστικες εκλογες για να πιασετε στασιδι. ασε δεν μασαμε ΠΑΝ

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 6:39 μ.μ.

6.08 πες και κανενα πολιτικο επιχειρημα γιατι μονο με καλαμπουρια σε πηραμε χαμπαρι ΠΑΝ

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 6:41 μ.μ.

5.44 η εργατικη ταξη θα το αποφασιση μαζι με τους συμμαχους της ΠΑΝ

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 7:45 μ.μ.

@ Ανώνυμος 6.06 μμ

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/04/blog-post_8591.html - (Σχόλιο 30 Απριλίου 2014 - 5:40 μ.μ)

"...γιατί φαντάσου να μην είχε γεννηθεί το ΚΚΕ που με την εργατική τάξη μπροστά, θα κάνει την έφοδο στον ουρανό, τί μαύρο σκοτάδι θα μας περίμενε..."

Φαίνεται πάντως πως σήμερα το ΚΚΕ, με την εργατική τάξη μπροστά, δεν ήταν έτοιμο για την έφοδο στον ουρανό. Τι; Δεν είναι ακόμη ώριμες οι συνθήκες; Ε, πού θα πάει, όταν θα μας φάει το μαύρο σκοτάδι θα έχουν ωριμάσει πια και οι συνθήκες. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, νομοτέλεια είναι αυτό...


1 Μαΐου 2014 στις 8:27 μ.μ.

Το site έχει τον" ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ" του ........τον ΠΑΝ.....give "pan" to to the people man,we like him,he is everywhere...
'Ο ρε @ούστη μου που έχω μπλέξει...!

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 9:25 μ.μ.

7.45 Το μαυρο σκοταδι θα μας φαει σιγουρα οσο πουλατε παραμυθια στο λαο οτι με μια αλλαγη κυβερνησης και με τους καπιταλιστες στην εξουσια θα αλλαξουν τα πραγματα οι ευθυνες που εχετε για αυτο ειναι βαρυτατες ΠΑΝ

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 10:37 μ.μ.

@Ανώνυμο 4.45
Μάλλον έχει δίκιο ο ΠΑΝ, μάλλον πήγες να μαζέψεις τον Μάη. Γιατί αλλιώς θα ήξερες,πόσοι ήταν οι κομμουνιστές σήμερα, πως πλημμύρισε η πλατεία Συντάγματος, και πόσοι ήταν το 27%. Και δεν χρειάζεται καν να διαβάσεις τον 902, μπορείς να τα διαβάσεις και το Βαθύ κόκκινο. Μανώλης

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 10:43 μ.μ.

@Ανώνυμο 7.45
Πάντως σήμερα πρέπει να το παραδεχθούμε πώς έτοιμη ήταν η κυβερνώσα αριστερά για την "έφοδο στον ουρανό" με τους 500 νοματαίους και πολλούς λέω. Η έχετε χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας ή έχετε πολύ θράσος. Ανθρωπέ μου, ήσουν στο κέντρο σήμερα? Ανύπαρκτοι ήσασταν. Είχατε άλλες δουλειές. Ετοιμάζατε την κυβερνώσα αριστερά. Μανώλης

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 10:46 μ.μ.

Εσενα περιμέναμε αλλά είχες πάει πάλι για δουλεία ακόμα και σήμερα μικροαστούλη της "αντικαπιταλιστικης" αριστεράς"

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 10:48 μ.μ.

@Ανώνυμο 6.06
Και πάλι αδιάβαστο σε πιάνω. Το δικό σου κόμμα είναι υπέρ των ναρκωτικών, μαζί με το ΠΑΣΟΚ έκανε τα πάντα για να περάσει το νομοσχέδιο ο Γιωργάκης, για νομιμοποίηση και ελεύθερη χρήση ναρκωτικών, και είχατε και πρότυπο την Ολλανδία. Και αυτό ακριβώς το νομοσχέδιο προς το παρόν πάγωσε ακριβώς γιατί ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων το ΚΚΕ. Με τις πέτρες παραλίγο να σας πάρει τότε ο κόσμος. Το θυμάσαι? Γράφετε που γράφετε, ενημερωθείτε λίγο καλύτερο, ή τουλάχιστον πέστε σ αυτούς που σας τα δίνουν, να είναι καλύτερα τα σκονάκια που σας γράφουν. Μανώλης

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 10:56 μ.μ.

@Twilight
Εσείς σε ποιό ακριβώς σημείο ήσασταν και ετοιμαζόσασταν για "επανάσταση"? Για να ξέρουμε την επόμενη φορά που συχνάζουν οι αληθινοί "επαναστάτες. Μήπως στα σπίτια σας, γιατί στην Αθήνα πάντως δεν ήσασταν. Δεν μπορεί, για να κρίνεις έτσι το ΠΑΜΕ που είχε χιλιάδες κόσμο, εσείς πρέπει να ήσασταν από εκατομμύριο και πάνω. Και αφού το ΠΑΜΕ φώναξε και διαδήλωσε οργανωμένα και πειθαρχημένα όπως λές, και μετά πήγε για σουβλάκι, δεν μπορεί, κάπου ήσασταν και εσείς, οι άλλοι, που σε αντίθεση με το ΠΑΜΕ που έτρωγε ...σουβλάκι, εσείς κάνατε από τα ξημερώματα περιφρούρηση στα εργοστάσια, λιώσατε σόλες στις οδομαχίες για να σπάσετε το κακό... ΠΑΜΕ που δεν σας άφηνε να κάνετε ντού στην βουλή, και μετά από πολλή προσπάθεια, πάλι με το κακό ΠΑΜΕ, καταφέρατε να κάνετε αυτό το περιβόητο ντού σας. Και μετά ξύπνησες. Καλά ξυπνητούρια. Μανώλης

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 11:01 μ.μ.

ΠΑΝ, μα είναι δυνατόν να ζητάς και πολιτικά επιχειρήματα? Εδώ όσο σφίγγουν τα πράγματα και οι κωλοτούμπες τους, και ο ρόλος γίνονται ορατοί δια γυμνού οφθαλμού, τόσο περισσότερο θα βλέπεις επίπεδο νύχτας και πεζοδρομίου. Είναι ο μόνος τρόπος, πρώτον να σε αναγκάσουν κάποια στιγμή να γράφεις και δεύτερον η μόνος τρόπος να πηγαίνουν αλλού την συζήτηση, σε επίπεδο γηπέδου, Θα μου πείς τώρα και δικαίως, οι άνθρωποι από το ΠΑΣΟΚ έρχονται, άρα την αυριανή θα φέρνουν μαζί τους. Σ αυτό θα έχεις δίκιο. Μανώλης

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 11:33 μ.μ.

..οι απεργίες πχ ΜΕΒΓΑΛ, ΕΒΓΑ, ΦΑΓΕ, ΑΡΙΑΔΝΗ,ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ,ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ, ΤΕΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ, στα αλουμινάδικα του Περιστερίου, οι ναυτεργάτες κτλ έγιναν απο σωματεία που συσπειρώνονταν στο ΠΑΜΕ. Και ναι αυτό είναι πρωτοπόρα δράση με τεράστιο κόστος για αυτούς που το σήκωσαν. Επίσης οι λαικές Επιτροπές είναι εδώ,αντίθετα με τις λαίκες συνελέυσεις με τις οποίες (ξανα)στείλατε τον κόσμο σπίτι του.. Στην συγκέντρωση σήμερα ανακοινώθηκε ότι τα σωματεια Σοφτεξ και ΕΒΓΑ υπέγραψαν συλογικες δράσεις. Απο τα Πρωτοβάθμια τι έγινε? Σήμερα είχαμε μια μαζικότατη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Αν το ΚΚΕ είναι άφαντο, απομονωμένο κτλ πως κάνει υπερδιπλάσιες συγκεντρώσεις απο όλους τους υπόλοιπους μαζί και ποιος είναι ο διασπαστής?
Η μόνιμη κριτική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΚΚΕ είναι ότι η λαίκη εξουσία (κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής κτλ) είναι για την Δευτέρα Παρουσία.Δεν ξέρω αν οι ΑΝΤΑΡΣΑΙΟΙ είναι κάργα χριστιανοι, αλλά εγώ δεν πιστεύω ούτε σε πρώτη ούτε σε δευτερη παρουσία. Με απλά λόγια στην πιο μεγάλη καπιταλιστική κρίση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο λέτε στην εργατική τάξη ότι ποτε δεν θα πάρει τα μέσα παραγωγής..τόσο απλά και τόσο..επαναστατικά! Όλη σας η επαναστατικότητα εξαντλείτε στο σύνθημα για απεργίες διαρκείας με αίτημα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα ήταν όχι μόνο πιο μαζική, αλλά και σαφώς πιο προωθημένη σε επίπεδο συνθημάτων και συνείδησης του κόσμου.
Οι κάμερες δεν είναι ποτέ στο ΠΑΜΕ, όπως και ποτέ δεν ήταν στο αριστερό κι αντιεξουσιαστικό Lifestyle που σας λατρευει και που προφανώς έχει μεγαλώσει πολλούς από δω μέσα (ελευθεροτυπία, ΜΕΤΡΟ κτλ). Πάντως τα μεγαλύτερα επεισόδια έχουν γίνει όταν το ΠΑΜΕ κατέβασε πολύ κόσμο. Όταν λείπει σαςπιάνει μια μελαγχολία καικάθεστε στα αυγά σας,γιατι τεθλιμμένα?
Με συγκινεί ιδιαίτερα η προτροπή να διαγραφεί ο Σιφωνιός..στηριζομενοι σε ένα βιντεάκι της Χ.Α. Προφανώς αυτό έχει μεγαλύτερη αξία απο την καταγεγραμμμένη ψήφο σας στο Δημοτικό Συμβουλιο της Αθήνας
Τώρα τις κραυγές γιατί το ΚΚΕ έχει γ.γ, κατεβαίνει συντεταγμένα και γιατί δεν ξεκινάει μια ένοπλή σύγκρουση τώρα τις αφήνω στην άκρη για όταν ξεμπαφιάσετε. Αρά αφού ρε παλικάρια οι συνθήκες είναι έτοιμες για ένοπλη συγκρουση (αλλάόχι για κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής..για αριστερή κυβέρνηση!!!!), δεν είναι δυνατόν να μπορεί να το φρενάρει το ΚΚΕ. Ξεκινήστε το κι ο λαός θα σας ακολουθήσει!!! Περιμένω με αγωνία τα πρώτα ένοπλα τμήματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να καταλαμβάνου την Βουλή και τα Πανεπιστήμια!!!
Μανουήλ

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 1:53 π.μ.

"όπως και ποτέ δεν ήταν στο αριστερό κι αντιεξουσιαστικό Lifestyle" εννοώ το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ
Μανουήλ

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 2:15 π.μ.

Μανωλης. επρεπε να ζουνε ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΟΥΤΣΩΓΙΩΡΓΑΣ θα λεγανε και για τα κοτερα με τις βιλες του χαριλαου για να δεσει το γλυκο. παντως μανωλη θα ερθει η ωρα που ο λαος θα τους παρει με τις πετρες τοτε να δεις γελια ΠΑΝ

κοινός νους
2 Μαΐου 2014 στις 2:21 π.μ.

Νομίζω πως είναι ανώφελος ο διαξιφισμός για το ποιος την έχει μεγαλύτερη: και αναφέρομαι στην επιρροή στο λαό και την επαναστατικότητα.

Σε σχέση με την επιρροή στο λαό, αυτή θα φανεί το βράδυ των εκλογών. Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν και μια εφιαλτική προοπτική για το ΚΚΕ είναι να έχει ντέρμπυ με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σε σχέση με την επαναστατικότητα, έχω να πω πως δεν διαφημίζεται. Στην πράξη αποδεικνύεται και μέχρι τώρα ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν έχει κάνει κάποια επαναστατική κίνηση. Οι κινήσεις στις οποίες αναφέρονται οι συμπαθείς φίλοι του ΚΚΕ, δεν είναι επαναστατικές κινήσεις αλλά ΑΠΛΕΣ συνδικαλιστικές δράσεις. Φαίνεται ότι από το μάθημα της επανάστασης απουσίαζαν.

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 9:08 π.μ.

Εγω βλέπω κάτι υποκριτικό στην ολη συζήτηση που κάνουμε.
Δεν είναι δυνατόν να συζητούμε ποιό από τα κόμματα της αριστεράς,
προσφέρει καλύτερες προοπτικές ανατροπής του καπιταλισμού.....μέσα από το ευρωκοινοβούλιο.
ή μήπως με τη η δική μας συμμετοχή στις ευρωεκλογές,
που μη ξεχνάμε ότι νομιμοποιεί τη διαδικασία,
τρέφουμε παρόμοιες αυταπάτες ;
Ας πάψουμε κόμματα και πολίτες να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.
Η οικονομική κρίση δε σταματά με καπιταλισμό και εε,
ωστόσο η κοινωνία δεν αμφισβητεί τίποτα από τα δυο στην παρούσα φάση.
Η κοινωνία όμως μαστίζεται από μια πρωτοφανή ηθική κρίση,
η οποία μέσα από το θεατράκι των εκλογών μπορεί μερικώς να ανασχεθεί.
Όσο έστω επιτρέπει ο καπιταλισμός και η εε,
με πλήρη επίγνωση του συμβιβαστικού ρεαλισμού μιας τέτοιας θεώρησης,
και με δεδομένο ότι το εργατικό και λαϊκό κίνημα δε δείχνει τη διάθεση να μπει σε μια λογική δυναμικών κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων.
Με λίγα λόγια η οπορτουνιστική μου άποψη, λέει πως και στις αυταπάτες υπάρχει όριο.
Και θεωρώ επιτακτική ανάγκη την ενότητα της αριστεράς,
ως τη μόνη πιθανή αποτροπή του βαθέματος της κοινωνικής και ηθικής κρίσης.
Εκτός αν τελικά τα κόμματα της αριστεράς έχουν τόσο μεγάλες διαφορές,
και το μόνο κοινό μεταξύ τους είναι η συμμετοχή στις ΕΥΡΩεκλογές.
Φίλοι του ΚΚΕ ο πολίτης δεν μπορεί να είναι οπαδός κανενός κόμματος,
παρά μόνο κριτής του.
Θεωρώ πως μια κριτική στην ηγεσία από μέρους σας,
θα ήταν περισότερο επικοδομητική και πολιτικά ωφέλιμη,
από την τυφλή προσήλωση στις επιλογές της.
Ψιλά γράμματα θα μου πείς για εναν κομμουνιστή.
Κρατήστε όμως και τη γνώμη ενός καλοπροαίρετου μη κομμουνιστή(και οχι αντικομμουνιστή).
Η εκκλησιαστική προσέγγιση της πολιτικής με όρους ΕΛΠΙΔΑΣ,
είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των μικροαστών,
και των γνωστών σε όλους μας εκλογικών επιλογών τους.
Σαφώς κάποιος μπορεί να πει ότι και η δική μου προσέγγιση δε διαφέρει.
Δεν τελειώνει όμως αυτό το γαϊτανάκι αναζήτησης της ιδεολογικής καθαρότητας,
που υποτιμά την ταχέως αναπαραγόμενη από τα ΜΜΕ ακροδεξιά ρητορική.
Η οποία, εκτός από κυρίαρχη αφήγηση, θα γίνει σύντομα και κυρίαρχη ιδεολογία.

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 11:49 π.μ.

@ ΠΑΝώλης 10:48

Μα καλά είναι δυνατόν να γράφεις αυτό:
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/04/blog-post_8591.html - (Σχόλιο 30 Απριλίου 2014 - 5:40 μ.μ)
"...γιατί φαντάσου να μην είχε γεννηθεί το ΚΚΕ που με την εργατική τάξη μπροστά, θα κάνει την έφοδο στον ουρανό, τί μαύρο σκοτάδι θα μας περίμενε..."

....και να μην έχεις πέσει στα παραισθησιογόνα;;;;;

Εκτός αν έχεις άλλου τύπου ....βλάβη!

Τώρα, όσον αφορά το θέμα των ναρκωτικών ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ έπρεπε να περάσει όχι μόνο το νομοσχέδιο του ΓΑΠ, αλλά ακόμα πιο προχωρημένα νομοσχέδια για το θέμα.
Και ΜΑΚΑΡΙ να είχαμε στο θέμα το καθεστώς της Ολλανδίας.

Οι μόνοι που αντέδρασαν ήταν οι γνωστοί ακροδεξιοί, και οι συντηρητικοί στυλοβάτες του συστήματος, δηλ. οι ούγκανοι φασίστες, οι θεούσες, οι Πρετεντέρηδες, οι Εθνικιστές Κανέλληδες και φυσικά το ΚΚΕ.

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 11:53 π.μ.

KKE δυνατό με Σιφωνιό και Φασισμό!
http://www.youtube.com/watch?v=5b8TBnbNoUo

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 11:58 π.μ.

Επειδή φαίνεται είναι τακτική της καθοδήγησης της συστημικής σέχτας που διοικεί το ΚΚΕ η άρνηση της πραγματικότητας, να επαναλάβω το μήνυμα μπας και ξυπνήσει κάποιος από αυτούς που κοροϊδεύετε.
Δείτε το βίντεο μόνοι σας και διαμορφώστε άποψη διότι το κύριο Μανουήλ κάνει πως δεν καταλαβαίνει:

Μανουήλ, σεραφιμ, χερουβιμ, και λοιπά πνεύματα του ΚΚΕ.
Με τους ακροδεξιούς και μάλιστα τους Ναζιστές, το ΠΑΜΕ έχει έμπρακτη συνεργασία.
Ρωτήστε και το Σιφωνιό, αυτός ξέρει.
http://www.youtube.com/watch?v=5b8TBnbNoUo
Αλήθεια ο Σιφωνιός γιατί ακόμα δεν έχει διαγραφεί από το κόμμα;;;;;;;;;;;;;

Αφήστε τον οπορτουνιστή ΣΥΡΙΖΑ να παλεύει με τους κατοίκους των Σκουριών (εκέι που το ΚΚΕ είναι άφαντο). Τους κατοίκους που κατηγορούνται για "σύσταση εγκληματικής συμμορίας" επειδή παλεύουν για τη ζωή τους.
Αυτές είναι διώξεις "σύντροφοι" και όχι οι "καταδίκες" των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ σε μερικούς μήνες με αναστολή για "διατάραξη ησυχίας".

Καταλάβατε, επαναστάτες της επιχορήγησης;

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 12:35 μ.μ.

Αηδιαστιό ενδοαριστερό ξεκατίνιασμα σε μια περίοδο κρίσης που η αστική τάξη κάνει παρέλαση. Σύντροφοι όλων των τάσεων και όλων των αποχρώσεων καληνύχτα.

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 1:12 μ.μ.

11.58 εγω θα ελεγα να ξυπνησεις εσυ απο τα φουμαρα και της αυταπατες που σε τα ιζουνε και να δεις την πραγματικοτητα. Μακαρι να ειχατε συντροφους σαν τον ΣΙΦΩΝΙΟ. Κρατηστε ολοι την ΣΑΒΟΥΡΑ του ΠΑΣΟΚ και τα κολπακια αλλου ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗ. ΠΑΝ

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 1:14 μ.μ.

12.35 η αστικη ταξη κανει παρελαση με τον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΑΝ

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 3:43 μ.μ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παλευει με τους κατοικους των Σκουριων και οι βουλευτες του εχουν μετοχες στην εταιρια που κανει την επενδυση και μιλανε σε συνεδρια με χορηγο την εταιρια... Τοσο φιλοι των κατοικων....

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 5:24 μ.μ.

1:14 η αστικη ταξη κανει παρελαση με τον "KOMMOYNIΣΜΟ" του ΚΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΒΑΝ

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 5:31 μ.μ.

3:43
Ο ορισμός του "Αυριανισμού"

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 5:32 μ.μ.

Το KKE μας μιλάει για ταξικά μετερίζια και πουλάει στο Χρυσαυγίτη Μαρινάκη τον 902... Τόσο ταξικοί

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 5:55 μ.μ.

3.43 οι μετοχες αυτες ειναι σοσιαλιστικες απο καλες καπιταλιστικες επιχειρησης ΠΑΝ

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 6:55 μ.μ.

Θελω να πουλησω και το παπι μου 5:32 να σε ρωτησω μηπως? Δεν ηξερα οτι υπαρχουν και καλοι κεφαλαιοκρατες να πουλησει το καναλι του το ΚΚΕ σε αυτους. Μαλλον ειναι οι υγειεις που λεει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 7:55 μ.μ.

Μετά τους αδελφικούς ενωμένους αγώνες Σιφωνιού (ΠΑΜΕ) και Κασιδιάρη (ΧΑ), ένα σύνθημα δονεί τη χώρα:

Όλοι για Σοσιαλισμό με Χρυσή Αυγή και Σιφωνίο!

ΚΚΕ με τρέλλααααα.......
2 Μαΐου 2014 στις 7:59 μ.μ.

@ 6:55
Δεν είμαι ο 5:32 αλλά να σου απαντήσω.
Να πουλήσεις το παπί σου στον επιχειρηματία που χρηματοδοτεί την ΧΑ και μετά αφού το πουλήσεις να βγεις να καταγγείλεις τη ΧΑ.

Αυτό είναι το νόημα της ταξικής πάλης!

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 8:56 μ.μ.

Οι καλυτεροι παντως καπιταλιστες ειναι οι φασιστες που επελεξε το Κωμα!

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 9:35 μ.μ.

1. Αν ήξερες μεγάλε ότι δεν υπάρχουν επιχειρήσεις άλλες από καπιταλιστικές, να μην έκανες ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ στην Ελλάδα την Τυποεκδοτική που δούλευε ασφαλώς με γκαραγκαγκάν καπιταλιστικούς όρους εκδίδοντας έντυπα του ταξικού σου αντιπάλου.

2. Για όποιον έχει μια στοιχειώδη σοβαρή συναίσθηση του τι είναι καπιταλισμός, προφανώς καταλαβαίνει ότι τέτοιου είδους κορυφαίες επιχειρματικο - πολιτικές συναλλαγές απαιτούν συνολικότερες συνενοήσεις. Και μη μας πειτε το πουλήσαμε σε άλλον και αυτός στον Μαρινάκη, γιατί τέτοια φτηνά κολπάκια κάνουν και μας λένε όσοι είναι βουτγμένοι στα παιχνιδάκια της αστικής τάξης

Αντε με τη διγλωσσία και τον οπορτουνισμό σας

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 10:38 μ.μ.

5:31 ειναι ψεμα αυτο που γραφει 3:43? Προσεξε τι θα πεις γιατι θα ρεζιλευτεις... ο κοσμος το χει τουμπανο και σεις κρυφο καμαρι.

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 11:46 μ.μ.

ενω συμφωνα με την γνωμη σας επρεπε να χαρισουμε το σταθμο στον συριζα. μιλαμε για πολλα γελια ΠΑΝ

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2014 στις 12:12 π.μ.

@10:38
Είναι μια σκέτη ανοησία αυτό που γράφει ο 3:43.
Ανοησία ολκής για καθυστερημένους Αυριανίστικους εγκεφάλους.

Με τη λογική αυτή, εσύ που έχεις καταθέσεις (ασχέτως ποσού) στην Εθνική που δανειοδοτεί (με τα λεφτά σου) το κανάλι του Μπόμπολα, ο οποίος έχει το 5% της Eldorado, τότε εσύ είσαι επενδυτής στην Eldorado.
Αυτά λέει το ΚΚΕ.
Ότι επειδή ο πατέρας του Τσακαλώτου έχει αμοιβαία ομόλογα σε τραπεζικό οίκο που κατέχει το 5% της Eldorado, τότε ο Τσακαλώτος είναι επενδυτής στις Σκουριές.

Ο Αυριανισμός και ο φασισμός φίλε μου δεν έχουν χαρακτηριστικό μόνο το ψέμμα, αλλά κυρίως ότι χρησιμοποιούν ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ για να πείθουν τους αμόρφωτους.

Πρόσεξε μην κάνεις το ίδιο και ξεφτιλιστείς.

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2014 στις 11:48 π.μ.

Τελικά 10:38 θα μας εξηγήσεις που είναι το επαναστατικό ΚΚΕ στις Σκουριές; Που ακριβώς κρύβεται;

Κατηγορίες για "διατάραξη ησυχίας" και στη χειρότερη κάποιοι μήνες με αναστολή στους ΠΑΜίτες, κατηγορίες για "σύσταση εγκληματικής συμμορίες" που επισείουν μακρόχρονες ποινές φυλάκισης στους κατοίκους των Σκουριών...

Κατά τα άλλα το σύστημα καταδιώκει το ΚΚΕ..............

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2014 στις 5:29 μ.μ.

Υπάρχει λύση για να μας απαλλάξει η παρασιτική έμμισθη υπαλληλία που λιμνάζει στα ανώτερα κλιμάκια του ΚΚΕ. Να φύγουν με εθελούσια έξοδο και οι μισοί να πάνε στην Ιntracom του Σωκράτη ( ο παλιός είναι αλλιώς) και οι άλλοι μισοί στις επιχειρήσεις του Μαρινάκη (αλλά και ο νέος είναι ωραίος), μέτα το ξεπούλημα του 902!!!

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2014 στις 7:13 μ.μ.

5.29 και πως θα γινοτανε να πληρωθουνε οι εργαζομενοι και τα ασφαλιστικα ταμεια θα τα εδινε ο συριζα απο αυτα που εχει απο τον δασκαλοπουλο του ΣΕΒ ΠΑΝ

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2014 στις 7:48 μ.μ.

@ 5:29
Και τον ΠΑΝ ποιος θα τον πάρει ρε φίλε?
Για μαλάκες ψάχνεις?

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2014 στις 9:06 μ.μ.

O ΠΑΝ θα έπαιρνε μια αναπηρική σύνταξη ως αγωνιστής κατά του ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ ( ΕΣΕΡΟΙ- ΜΕΝΣΕΒΙΚΟΙ ) που έπαθε εγκεφαλική βλάβη από το... πλεόνασμα του Αντωνάκη και θα ταν όλοι ευχαριστημένοι !!!

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2014 στις 10:03 μ.μ.

9.08 τη να κανουμε ετσι ειναι η καπιταλιστικη κριση ερχετε η ανακαμψη και δεν ρωταει τον συριζα αν τον συμφερει ΧΑ ΧΑ ΠΑΝ

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2014 στις 11:57 μ.μ.

Τον ΣΥΡΙΖΑ τον έχουμε γραμμένο λίγο... δεξιότερα από κει που έχουμε γραμμένο το πρώην Κομμουνιστικο Κόμμα Ελλάδας...

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2014 στις 1:36 π.μ.

11.57 τη να γινει ξεκαθαρισανε τα πραγματα και η σαβουρα πεταχτηκε εξω ΠΑΝ

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2014 στις 8:25 π.μ.

@Ανώνυμο 7.59
Στον Δήμο Νοτίυ Πηλίου, στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετέχουν τρία άτομα που πρόσκεινται στην ΧΑ.
Στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας, Ο Η. Αντωνίου, πρώτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε κοινή κάθοδο με τον Δ. Τουλιά της ΝΔ Και τον Θ. Μαλέτσικα από τους ΑΝΕΛ.
Ν. Αιγαίο, Ιόνια Νησιά: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Δήμος Καλαμάτας και Λευκάδας: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Στη Καλαμάτα και με ΝΔ.
Στην Βυτίνα: ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΧΑ.
Περιφέρεια Ηπείρου: Παντού συνεργασία με ΠΑΣΟΚ.
Δήμος Λάρισσας: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ
Δήμος Σοφάδων Καρδίτσας: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.
Μανώλης

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2014 στις 8:31 π.μ.

@Ανώνυμο 11.58
Το παραπάνω σχόλιό μου, με τις συνεργασίες σας σε όλη την Ελλάδα με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-ΧΑ, είναι καταγεγραμμένες και επίσημες. Ξέχασα όμως να αναφέρω και τα τελευταία ας κατορθώματα στην Θράκη. Εκεί πραγματικά δώσατε ρέστα. Μανώλης

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2014 στις 8:36 π.μ.

@Ανώνυμο 11.58
Στην διαπαραταξιακή συνεδρίαση του Δήμου της Αθήνας για τις εκλογικές διευκολύνσεις, ψηφίσατε υπέρ στο να δοθούν οι προεκλογικές διευκολύνσεις στην εγκληματική οργάνωση με απόφαση της Βουλής ΧΑ και καταψηφίσατε την πρόταση του ΚΚΕ να μην δοθεί καμμία διευκόλυνση. Τι ίδιο κάνατε και σε πολλούς άλλους δήμους. Εντάσσεται και αυτό στο"αντιφασιστικό σας μέτωπο". Μανώλης

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2014 στις 8:48 π.μ.

@Ανώνυμο 11.58
"Εμείς έχουμε στόχο να καταργήσουμε και τους 400 εφαρμοστικούς νόμους προφανώς. Αντιλαμβάνεστε ότι κάποια πράγματα θα γίνουν άμεσα σε ένα βάθος χρόνου. (σσ. εννοεί την δευτέρα παρουσία). Ο σχεδιασμός ο δικός μας πρέπει να βασίζεται και στα δεδομένα τα δημοσιονομικά που θα έχουμε εκείνη την στιγμή. Αλλιώς είναι να σχεδιάζουμε με δεδομένα του 2012, αλλιώς με δεδομένα Μαίου 2014, αλλιώς όταν θα γίνουν οι εκλογές. (σσ. Κι άλλη δευτέρα παρουσία εδώ). Δεν είμαι ο Χάρι Πότερ να φτιάξω σε μία ημέρα ό,τι κατέστρεψαν οι άλλοι σε 4 χρόνια (σσ παπατζίδικη πασοκιά αυτό, το ακούγαμε 30 χρόνια από το πασόκ). Για τον 13ο και 14ο μισθό, ατά είναι βήματα τα οποία θα δούμε και θα τα προχωρήσουμε σταδιακά και θα συναρτηθεί όλο αυτό με την εξέλιξη της οικονομίας (σσ.αυτό κι αν είναι δευτέρα παρουσία)"
Συνέντευξη Τσίπρα στον Alpha.

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2014 στις 12:22 μ.μ.

..Βλέπω ποστάρετε ξανα και ξανά το βίντεο που ανάρτησε η ΧΑ απο την επίσκεψη της στην Χαλυβδουργία..κομμένο και ραμμένο απο αυτήν,αλλά προφανώς εκεί είστε απόλυτα εύπιστοι (ανώνυμε 2 Μαΐου 2014 - 11:58 το καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι η απάντηση μου ή να στο γράψω στα μωρουδιακά?) ..προφανώς εντάσσεται στις προεκλογικές διευκολύνσεις που ψηφίζεται υπερ της ΧΑ στον Δήμο Αθηναίο και θα ήθελα να σας συγχαρώ για την σταθερότητα και την υπευθυνότητα σας..θα πρότεινα να το γενικεύσετε και να γίνεται και λίγο πιο ειλικρινείς: πείτε ρε παιδί μου, ότι θέλετε το ΚΚΕ παράνομο,αφού από ότι βλέπω μόνο αυτό σας ενοχλεί που παίρνει την επιχορήγηση που δικαιούνται όλα τα κόμματα που μπάινουν στην Βουλή..και διαρκώς τοκλωθογυρίζετε στα ποσοστά κι ότι θα γίνει ντερμπι με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κτλκτλ αποδεικνύοντας τελικά ποιος έχει έμμονες με το κοινοβουλευτισμό,την κρατική επιχορήγηση κτλ κτλ. Το ΚΚΕ δεν χαράσσει την πολιτική του με βάση τα ποσοστά του, μπορεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να πει το ίδιο? Και εντάξει σας το εύχομαι ολόψυχα να ευοδωθεί η συνεργασία με Αλαβάνο κι αύριο με τον ΛΑφαζάνη και να μπείτε στην Βουλή ως νέος ΣΥΡΙΖΑ (που θα χει γίνει νέο ΠΑΣΟΚ).
Για την ανυπαρξία σας στο μαζικό κίνημα, στους εργατικούς αγώνες κτλ τσιμουδιά απο ότι βλέπω,ε? Μα καλά ούτε τους "στοιχειώδεις συνδικαλιστικούς αγώνες" που κάνει το ΠΑΜΕ δεν μπορείτε να κάνετε? Τι φοβάστε, τις απολύσεις και την φυλάκιση με αναστολή? Η μόνη απάντηση είναι "τι κάνει το ΠΑΜΕ στις Σκουριες?" κι έχει κολλήσει στο πικ απ..προφανώς έχετε κάνει παραπάνω πχ να χειροκροτήσετε τος κουκουλοφόρους..φυσικά εμφανίστηκαν οι διάφορες Νέστορες που ζητούν ψυχραιμία και κριτική στην ηγεσία- μόνο του ΚΚΕ όμως. Λες και σε αυτό το μπλογκ ακούγεται ουσιαστική κριτική και επιχειρήματα απέναντι στο ΚΚΕ.Καλά για αυτοκριτική ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν το συζητώ..η ανευθυνότητα αποτελέι την μόνη κατάκτηση σας..εδώ άλλωστε με δυσκολία ψελλίζεται κάποια κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ..Η Πρωτομαγιά σας εξαγρίωσε γιατί απέδειξε πάλι ποιος έχει ερείσματα στην εργατική τάξη, ποιος πιστευει σε αυτήν και στην δυνατότητα να καταλάβει την εξουσία, ποιος βρίσκεται σε διαρκή σύγκρουση με την αστική τάξη κι εν τέλει σε αυτόν τον δρόμο έχει και κατακτήσεις..κι αυτό είναι Κομμουνιστικό Κόμμα ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι:
Αντικαπιταλιστική στα λόγια, Αντικομμουνιστική μέχρι την Δευτέρα Παρουσία
Υπερ των Απεργιών Διαρκείας στα λόγια, υπερ των Διαρκών Απεργοσπασιών όταν έρχεται η ώρα της πράξης
Επαναστατική στα λόγια, υπερ του σοσιαλοδημοκρατικού ΣΥΡΙΖΑ στην πράξη
Μανουήλ

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2014 στις 4:10 μ.μ.

Μόνο όταν οι τελευταίοι γραφειοκράτες του Περισσού [α,το σπίτι του λαού που χτίσαμε με την ασύγγνωστή μας ανιδιοτέλεια χιλιάδες μέλη κ'στελέχη, για να "βαράνε οι γύφτοι τα νταούλια,εκεί που κρεμούσαν οι καπετανέοι τ'άρματα"-αχ μωρέ Χαρίλαε] αντιμετωπίσουν τη δημόσια χλεύη των εργατών ,τους οποίους εμπορεύονται χυδαία πουλώντας τους- και καλά "επαναστατικά" οράματα για ξεκάρφωμα,μονάχα όταν οι προλετάριοι τους ξεσκίσουν τα γαλόνια,όταν θα είναι "εργάτες που μπορούν χωρίς αφεντικά" ,όταν δε θα τους δέρνουν οι φασίστες στο Πέραμα κι αυτοί θα νομίζουν ότι βρέχει, επιδεικνύοντας τα ματωμένα τους πρόσωπα στην...κάμερα του Μέγκα, ξεφτελίζοντας την περηφάνια της εργατιάς κι αφήνοντας την Κοκκινιά -γαμώ το-να γίνει άντρο των φασιστών σφυρίζοντας αλήτικα μην και τυχόν τους συναθροισουν στους "άπλυτους" αντιφασίστες,τους αναρχοσυριζαίους-φτου κακά-κι απ'την άλλη τα "σωματεία οικοδόμων" κυρίως να...απειλούν πως δεν είπαν την...τελευταία τους λέξη τη στιγμή που δεν τόλμησαν ν'αρθρώσουν καν την αρχική-όταν μαζεύουν τους ψεκασμένους τους απ΄το Σύνταγμα μην και τυχόν...συγχρωτιστούν με τους αναρχοάπλυτους,όταν συναγελάζονται με τους Παπαχελάδες-ξέρετε-η "συνεπής αριστερά" της ,,,Κανέλλη! Θέλω να πω ας τελειώνουμε με δαύτους,κομμουνιστές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ετούτα τα θλιβερά.Ας πάμε παραπέρα,σύντροφοι.Καμμιά ανοχή στους τελειωμένους-δεν είναι σύντροφοί μας αυτοί!

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2014 στις 5:33 μ.μ.

Ε το Λαλιωτη ποσα παιδια εχει ο αρχοντας ρε. Ελατε νεοπασοκια του Ανταρσυριζα τα υπουργια ειναι κοντα. Ραφτε κουστουμακια. Πειτε μας για της μετοχες Τσακαλωτου στην Ελντοραντο, για τα συνεδρια που πατε με χορηγο την ελντοραντο " τα 600.000 της Βαλαβανη στην HSBC για εφαπαξ του πασοκου Τσουκαλα για τις λαμπρες του υπηρεσιες. Για το Μαρινακη που ειπε οτι θα ψηφιζε ΣΥΡΙΖΑ αν δεν κατεβαινε στον Πειραια. Για το μπρουκινγκς , το Λεβυ, το τεξας κλπ πειτε μας για τον Κουρουμπλη , τον Κ.Αρσενη, την Κατσελη, τον Κοτσακα, τη Σακοραφα , τον Μητροπουλο ("η ΧΑ δεν ειναι τυπικο ναζιστικο κομμα, ειναι ακομα αντιμνημονιακη δυναμη") , για τις κολλεγιες με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ακομα και με ΧΑ σε συνδικατα και ΕΚ. Πειτε και σεις ρε Ανταρσεοι για τον νεο "Βελουχιωτη" εκει στο ΜΕΤΡΟ που εγινε επιστρατευση και αφησε τους εργαζομενους μπουκαλα και κρυβοταν ενω ηταν προεδρος του Σωματειου. Πειτε μας γιατι εχετε γινει ουρα του νεου ΠΑΣΟΚ παντου αφου το παλιο πεθανε. Πειτε μας τι εγινε στο ΔΣ Αθηνας και δεν ψηφισατε την προταση του ΚΚΕ για μη διευκολυνση της ΧΑ, πειτε μας για τον Δημοτικο Συμβουλο σαςατην Αθηνα που ουτε λιγο ουτε πολυ καλουσε σε επεμβαση στη Συρια τους ιμπεριαλιστες, πειτε μας για την ξεφτιλα το καλοκαιρι στημ ΟΛΜΕ πουγραψατε κανονικα την αποφαση των ΕΛΜΕ που εσεις προτεινατε!
Αντικομμουνιστες ομοιοι των χρυσαυγουλων ειστε.

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2014 στις 6:45 μ.μ.

4.10 Πολυ σωστα να πατε παραπερα και βεβαια δεν ειμαστε συντροφοι. οσο για τον φασισμο παιδι του καπιταλισμου ειναι και αυτο ΠΑΝ

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2014 στις 6:47 μ.μ.

"Οι βίαιες ταραχές ξέσπασαν όταν εκατοντάδες φιλορώσοι αυτονομιστές που φορούσαν κράνη και ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα, επιτέθηκαν σε φιλοκυβερνητικούς διαδηλωτές....... Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων ξέσπασε πυρκαγιά......" Μαντέψτε ποιά εφημερίδα τα έγραψε αυτά. Οχι, δεν είναι ο Ελ Τύπος, ούτε η Καθημερινή, ούτε η Δημοκρατία, ούτε η Ελ Ωρα. Είναι η ΑΥΓΗ. Ναί καλά διαβάσατε. Η ΑΥΓΗ.
Οι εμπρησμοί κτιρίων από ναζί, ονομάζονται "πυρκαγιές" που προκαλούνται κατά την διάρκεια των συγκρούσεων.
Οι φασίστες αποκαλούνται "φιλοκυβερνητικού διαδηλωτές" (τέλειο πλυντήριο και ξέπλυμα των φασιστών). Οι Ρωσόφωνοι Ουκρανοί, αποκαλούνται "ρωσόφιλοι"(τσάμπα έχουν την απ ευθείας σύνδεση με τους υπερατλαντικούς φίλους τους?).
Οι δολοφονημένοι αγρίως από τους ναζί, ονομάζονται "νεκροί που χάνουν την ζωή τους". Η μαζική αυτή δολοφονία, ονομάζεται "παράπλευρη απώλεια" (τί δάολο, τσάμπα έτρεχε ο Τσίπρας στο Αμέρικα και Τέχας, τα αφομοίωσε καλά τα μαθήματα), όπως ονόμαζαν και οι ΗΠΑ και ΕΕ, τις μαζικές δολοφονίες αμάχων στο Βελιγράδι (αυτές ντέ, που τρέξατε πρώτοι απ όλους να ζητήσετε βομβαρδισμούς ενάντια στο χασάπη Μιλόσεβιτς, το ξεχάσατε? σιγά που τώρα θα κάνατε κάτι διαφορετικό).
Οποιαδήποτε ομοιότητα με φανερό πλέον παράπλευρο βηματισμό με τους απανταχού ναζί και φασίστες είναι εντελώς ........συμπτωματική.
Οποιαδήποτε ομοιότητα με την αυριανή και τον αυριανισμό....... είναι κι αυτή εντελώς ......συμπτωματική.
Οποιοσδήποτε συνειρμός, ότι οι τελευταίες και όλο και πιο συχνές, συνευρέσεις με την ΧΑ, δεν είναι τυχαίες και "εκ παραδρομής λάθη", αλλά συγκεκριμένη στόχευση και γραμμή που έχει επεξεργαστεί το κεφάλαιο ........είναι απλά κακοβουλίες.
Οποιαδήποτε σύγκριση με το SPD της προπολεμικής Γερμανίας, που οι τότε σοσιαλδημοκράτες, πλαισίωσαν τα τάγματα θανάτου του Χίτλερ είναι ,,,,,,,,άτοπη. Μανώλης

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2014 στις 6:57 μ.μ.

Ανώνυμε εμείς ΘΑ γίνουμε η ουρά του νέου πασόκ, όσοι γίνουμε. Εσείς ΕΙΣΑΣΤΕ η ουρά του παλιού και σήμερα του Σαμαρά. Ο κόσμος το'χει τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι ιδρυματισμένα.

Άντε λοιπόν να παίξετε παραπέρα.
Θα δούμε στις εκλογές πόσοι τελειωμένοι θέλουν "το αποκούμπι τους".

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2014 στις 7:59 μ.μ.

6.57 τα χειροτερα για εσας ειναι μπροστα ο εφιαλτης σας ερχεται ΠΑΝ

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2014 στις 9:09 π.μ.

Άσπρισαν τα μαλλιά μου να ακούω τους μικροαστούς να κλαψουρίζουν για την Ιζόλα, τις καταστροφικές απεργίες, τους αποκλεισμούς εγκαταστάσεων, τη ξύλινη γλώσσα, την οπισθοδρόμηση κ.τ.λ.
Σήμερα ολα αυτά έχουν αντικασταθεί.
Ακούω τους μικροαστούς να εξάρουν την αγωνιστικότητα και τη συνέπεια του ΚΚΕ, που στο κάτω - κάτω : 'έχει μια ξεκάθαρη άποψη βρε αδερφέ'.
Εκτίμησαν οι μικροαστοί, και μάλιστα σε περίοδο πλήρους εκφασισμού τους, την πολιτική στάση του ΚΚΕ ;
Όχι.
Απλά ο πλαστικός μπαμπούλας της άρχουσας τάξης, ξεφούσκωσε πάνω στα αγκάθια του πραγματικού ταξικού πολέμου, με τον οποίο φοβέριζε (ή γοήτευε) λεκτικά τις μάζες ο περισσός.
Η άρχουσα τάξη έχει βρεί καινούριους μπαμπούλες(σρζ και χα), και οι επαγγελματίες επαναστάτες είναι έτοιμοι να συνταξιοδοτηθούν μετά από πολύχρονη προσφορά στην εκμεταλευτική διαδικασία.
Δε θα τους κλάψει κανένας.
Οι επίσης αναλώσιμοι και μάλλον πιο ξεφτιλισμένοι αντικαταστάτες τους, θα καλύψουν επάξια το κενό.
Εμείς θα συνεχίσουμε να πέφτουμε μέσα του.

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2014 στις 10:59 π.μ.

@ 4 Μαίου 12:22
@ Μανουήλ, σεραφιμ, χερουβιμ, και λοιπά πνεύματα του ΚΚΕ,

Επειδή η σπέκουλα έχει και τα όριά της και επειδή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, άκου:

1. Ισχυρίζεσαι ότι το βίντεο με τις αγάπες Κασιδιάρη (ΧΑ) - Σιφωνιού (ΠΑΜΕ) στη Χαλυβουργική είναι "κομμένο και ραμμένο" από την ΧΑ.
ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΑΣΕ ΤΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ και ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
α) Έδωσε ο Σιφωνιός βήμα στον Κασιδιάρη, ΝΑΙ ή ΟΥ?
β) Οι παρευρισκόμενοι ΠΑΜίτες και ο Σιφωνιός χειροκρότησαν τον Κασιδιάρη, ΝΑΙ ή ΟΥ?
γ) Ο Σιφωνιός παραμένει σήμερα στο ΚΚΕ, ΝΑΙ ή ΟΥ?

2. Κατηγορείς ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν ψήφισαν την πρόταση ΚΚΕ για να μην δωθούν προεκλογικές διευκολύνσεις στην ΧΑ.
Μάθε φίλε μου πως ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ έκαναν!
Αν εσύ δεν καταλαβαίνεις πως ΔΕΝ μπορείς να αποκλείεις από τις προεκλογικές διευκολύνσεις κανένα νόμιμο κόμμα, τότε δεν μπορείς να αντιληφθείς πως αν η οποιαδήποτε διαμορφωμένη πλειοψηφία στερούσε αντίστοιχο δικαίωμα στον αντίπαλο, τότε ο επόμενος στόχος μετά την ΧΑ στη σημερινή αντι-λαική συγκυρία θα ήταν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

3. Εμμονές με τον κοινοβουλευτισμό έχει πρωτίστως το ΚΚΕ και αυτό αποδεικνύται αδιάκοπα από το 1974 τουλάχιστον. Άραγε αν δεν είχατε εμμονές με τον κοινοβουλευτισμό τότε προς τι η ΠΡΕΜΟΥΡΑ σας μπας και σας κόψει την επιχορήγηση για το ευρωκοινοβούλιο η ΕΕ?

4. Τελικά αν δεν θες να κολλάει το ....πικ-απ, απλά απάντησε ΠΟΥ είναι κρυμμένο το ΚΚΕ στις Σκουριές. Τόσο απλό!


Ο ανώνυμος 2 Μαΐου 2014 - 11:58

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2014 στις 2:41 μ.μ.

ΠΑΝ σιγά μην σκίσεις κανα στρίγκ.Ο εφιαλτης σου θα είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.Αν αρχίσει και ξεψαχνίζει κάτι θαλασσοδάνεια για να στήσει το ΚΚΕ καπιταλιστικά μεγαθήρια τύπου Τυποεκδοτικής,αν αρχίσει να ψάχνει κάτι οφφσορς που το κομμα σου ξεπούλησε την περιουσία του λαού,αν ξετινάξει τις μυστικές συμφωνίες των καρεκλοκένταυρων της ηγεσίας με όλο το σύστημα,θα εισαι να σε κλαίνε οι ρέγγες ρε μαύρε.
Κανε υπομονή μέχρι τις 25 και μετά μπορείς να εξαφανιστείς και απο το Βαθύ Κόκκινο αλλά και απο την κοινωνία.
Την πρώτη σφαλιάρα να την περιμένεις την πρώτη Κυριακή που η φράξια δεν θα έχει πουθενά υποψήφιο στον δεύτερο γύρο.
Ε ρε γλέντια!!!!

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2014 στις 3:12 μ.μ.

10.59 το οτι σας ειναι χρησιμη η χρυση αυγη το καταλαβαινουμε απολυτα ωστε με το φοβο του μπαμπουλα να υπαρχουνε τα φουμαρα και οι αυταπατες. νομιμο πολιτικο κομμα η εγκληματικη οργανωση. τα θερμα μου συγχαρητηρια αδελφακια διδυμα εισαστε ΠΑΝ

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2014 στις 5:17 μ.μ.

2.41 μπορεί να μην κουφενει/στραβώνει αλλα σε χαζεύει ....

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2014 στις 5:43 μ.μ.

2.41 Απογονε του ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ οτι και να κανετε ΚΚΕ Θα συνεχισει να υπαρχει οποσδηποτε θα ειμαστε απεναντι σας και δεν θα αργηση η ωρα που θα ξεβρακωθητε οριστικα και τοτε θα τα πουμε απο την καλη. δεν εχεις δει τιποτα ακομα ο εφιαλτης σας ειναι μπροστα δεν θα ξερεις που να κρυφτεις φουκαρα μου ΠΑΝ

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2014 στις 10:28 μ.μ.

@Ανώνυμο 10.50
Και εσύ μάθε ανώνυμε, πως είσαι πολύ καλό πλυντήριο για τους φασίστες. Ετσι και αλλιώς πίσω από σένα κρυβόντουσαν, έτσι κι αλλιώς τα δικά σου αντικομμουνιστικά και εμετικά συνθήματα χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν, έτσι κι αλλιώς τις δικές τους προβοκάτσιες θα συνεχίσεις να χρησιμοποιείς. Ετσι κι αλλιώς το ίδιο γίνεστε, που πιο γρήγορα απ΄ότι κι εγώ πίστευα.Μανώλης

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger