Home » , , » Ευθεία σύνδεση της αύξησης αυτοκτονιών με τα μέτρα λιτότητας

Ευθεία σύνδεση της αύξησης αυτοκτονιών με τα μέτρα λιτότητας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 22 Απριλίου 2014 | 5:37 μ.μ.

Τζάμπα πάλευε μέσα απ΄ τις τηλεοπτικές του παρουσίες ο υπουργός-τηλέμπορας Α. Γεωργιάδης και άδικα αγωνιζόταν αρθρογραφώντας στην ιστοσελίδα του Σ. Θεοδωράκη, η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, να μας πείσουν ότι η κατακόρυφη αύξηση αυτοκτονιών τα τελευταία χρόνια δεν έχει καμιά σχέση με την εφαρμοζόμενη ταξική-μνημονιακή πολιτική που εξαθλιώνει τα λαϊκά στρώματα.

Ερχονται σήμερα ερευνητές του Πανεπιστημίου του Portsmouth, που μόνο για αντιπολιτευτική διάθεση στην ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να κατηγορηθούν και αποδεικνύνουν με μελέτη τους ότι υπάρχει ευθεία σύνδεση της αύξησης αυτοκτονιών με τα μέτρα λιτότητας που επεβλήθησαν στον ελληνικό λαό. 

Η συγκεκριμένη έρευνα, που έχει τίτλο «Ο αντίκτυπος της δημοσιονομικής λιτότητας στην αυτοκτονία: Εμπειρικά δεδομένα της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας» αποδίδει τουλάχιστον 500 αυτοκτονίες την περίοδο 2009 και 2010 στην εφαρμοζόμενη πολιτική κοινωνικής καταστροφής υπολογίζοντας ότι, κάθε 1% κρατικών περικοπών προκαλεί  αύξηση κατά 0,43% στις αυτοκτονίες μεταξύ του ανδρικού πληθυσμού.

Ένας, μάλιστα. από τους συντάκτες της έρευνας, ο ελληνικής καταγωγής Νικόλαος Αντωνακάκης, δήλωσε στον Guardian πως οι μισές αυτοκτονίες του 2010 οφείλονται στη λιτότητα. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger