Home » » Τρία βίντεο με ρεμπέτικα ακούσματα

Τρία βίντεο με ρεμπέτικα ακούσματα

Από giorgis , Κυριακή 13 Απριλίου 2014 | 6:40 μ.μ.

Οποιος/α ακούει τακτικά τον διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό θα έχει διαπιστώσει ότι έχουμε ένα τεράστιο όγκο ρεμπέτικων τραγουδιών σε ψηφιακή μορφή. Είναι γιατί αρκετοί από μας λατρεύουμε αυτό το είδος της μουσικής όπως και ο σύντροφος bill που μας έστειλε και παραθέτουμε τρία βιντεάκια που έχει δημιουργήσει με ρεμπέτικα ακούσματα. (Θα προτείνουμε στον σύντροφο να αναλάβει να παρουσιάζει σχετική βδομαδιάτικη εκπομπή στον ρ/σ μας).

Ο μπαρμπουτατζής-Στελλάκης Περπινιάδης
Σύνθεση: Μανώλης Χρυσαφάκης Στίχοι: Νίκος Μάθεσης (Τρελάκιας) Ηχογράφηση: 1934

Απόσπασμα από την ταινία ΟΙ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ του 1954 με τους Νίκο Σταυρίδη και Πέτρο Γιαννακό (ή Κοκοβιό) ο οποίος έγραψε και το σενάριο.Ο κύριος με το καπέλο είναι ο Γιώργος Μπάτης στην μοναδική του κινηματογραφική εμφάνιση!


Είμαι του δρόμου το παιδί... 

 Επανεκτέλεση από τον σπουδαίο κιθαρίστα Δημήτρη Μυστακίδη,και πλάνα από την ταινία.."Το ξυπόλυτο τάγμα"(1955) Το «Ξυπόλητο Τάγμα» είναι η αληθινή ιστορία 160 παιδιών, που η δράση τους πήρε διαστάσεις μύθου όταν διώχτηκαν από τα ορφανοτροφεία της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί κατακτητές στα χρόνια της κατοχής του Bʼ Παγκοσμίου Πολέμου.


Ο ΚΑΪΞΗΣ-Απόστολος Χατζηχρήστος (1948) 

 Ο Χατζηχρήστος θέλει να μισθώσει ένα καΐκι κι έναν κωπηλάτη («καϊξή») για να κλέψει την γκιουζέλ-χανούμ, την ωραία κοπέλα που λιώνει και χάνει τα νιάτα της μέσα στο χαρέμι-κελί. Εικόνες από την Ύδρα του 1960.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger