Home » , , » Οι νέεοι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί τους να μείνουν στα χαρτιά

Οι νέεοι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί τους να μείνουν στα χαρτιά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 19 Απριλίου 2014 | 7:44 μ.μ.

 Το καλά ενημερωμένο κυβερνητικό «Βήμα» κάνει λόγο ότι έρχεται  ασφαλιστικός τυφώνας που σαρώνει τα τελευταία υπολείμματα του υφιστάμενου καθεστώτος παροχών του ασφαλιστικού συστήματος. Το αναθεωρημένο Μνημόνιο το οποίο υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση στην τελευταία συμφωνία συρρικνώνει τις συνταξιοδοτικές παροχές (κύριες και επικουρικές), περικόπτει έσοδα από το ασφαλιστικά ταμεία, κάτι που ήδη προβλέπεται από ψηφισμένους νόμους.

Σύμφωνα πάντα με το «Βήμα» το αναθεωρημένο μνημόνιο προβλέπει ότι οι επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν από τον Ιούλιο με την καθιέρωση ατομικών μερίδων ασφάλισης και της ρήτρας «μηδενικού ελλείμματος» στα Ταμεία και θα ακολουθήσουν περικοπές στις παροχές μετοχικών ταμείων και φορέων πρόνοιας, ενώ το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθούν αναλογιστικές μελέτες και θα θεσμοθετηθούν όσα μέτρα κριθούν αναγκαία ώστε να ισχύσουν το 2015.

Σε ένα τόσο ρευστό πολιτικό σκηνικό όμως, όλοι αυτοί οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί μπορεί να μείνουν στα χαρτιά, βασικά αν ο λαός ο οποίος έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής του βγει στο προσκήνιο.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

19 Απριλίου 2014 στις 8:59 μ.μ.

ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΜΙΑΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ
Θα μας το αποκαλύψει η παρακάτω απλή αναφορά σε δυο αδιαμφισβήτητα γεγονότα...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/04/blog-post_863.html

Ουκρανία: Εξέγερση στο Ντονέσκ...
Συνέπειες: Σύγκληση έκτακτης διάσκεψης στη Γενεύη... Αλλαγή του γεωπολιτικού χάρτη της περιοχής... Οι εξεγερμένοι δεν καταθέτουν τα όπλα... Δυνάμεις του στρτατού και της αστυνομίας αυτομολούν και τάσσονται με το μέρος των διαδηλωτών - εξεγερμένων.

Το τίμημα αυτής της εξέγερσης ήταν: ...5 νεκροί. Σωστά διαβάσατε... 5 νεκροί... Μόλις 5 νεκροί που έπεσαν μαχόμενοι για τις ιδέες τους, ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί τους. 5 μόλις νεκροί που πέθαναν αγωνιζόμενοι, περήφανοι και όχι ταπεινωμένοι...

Ελλάδα: Η εξέγερση δεν έγινε ποτέ...
Αιτίες: Φοβικά σύνδρομα... ατολμία... και πρωτίστως μια Αριστερά που...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/04/blog-post_863.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger