Home » , , » Σε απεργία πείνας 50 κρατούμενοι στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης

Σε απεργία πείνας 50 κρατούμενοι στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 18 Απριλίου 2014 | 3:05 μ.μ.

Για το άθλιο, κατ’ ευφημισμόν αποκαλούμενο «σωφρονιστικό σύστημα» έχουμε αναφερθεί πολλές φορές.  Δεν είναι όμως μόνο οι φυλακές που θεωρούνται αποθήκες ανθρώπων. Όπως μας πληροφορεί επιστολή που έδωσαν στην δημοσιότητα οι  50 κρατούμενοι στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, που εδώ και τρεις μέρες έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας, και εκεί η κατάσταση είναι κάτι παραππάνω από δραματική.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση-καταγγελία τους:  

«Γιατί απεργούμε και διαμαρτυρόμαστε:

1)      Το Υπουργείο Δικαιοσύνης μας κρατάει παράνομα από 4 έως 8 μήνες στα κρατητήρια, που έχουν προδιαγραφές να φιλοξενούν κρατούμενους μέχρι 72 ώρες. Χωρίς προαυλισμό,  με κάκιστες συνθήκες υγιεινής, κακής διατροφής, με μηδενική ιατρική παρακολούθηση. Κρατούμαστε παρανόμως σε χώρους κρατητηρίων για μήνες χωρίς να δούμε το φως του ηλίου.

2)      Στον ίδιο χώρο που είναι οι υπόλοιποι κρατούμενοι υπάρχουν και οροθετικοί, λόγω των άσχημων συνθηκών υγιεινής υπάρχει κίνδυνος να μεταδοθούν ανίατες ασθένειες και στους υπολοίπους κρατουμένους καθώς και στους υπαλλήλους της Δ.Α.θ.

3)      Οι δικαστικές αρχές προφυλακίζουν ή μοιράζουν ποινές απερίσκεπτα, με περίσσια ευκολία χωρίς να ενδιαφέρονται για το τι θα απογίνουν αυτοί οι άνθρωποι. Δίχως να λαμβάνουν υπ’ όψιν ότι τα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας έχουν ήδη παραπάνω κρατουμένους απ’ ότι θα έπρεπε. Χωρίς να νοιάζονται για το πού θα καταλήξουν αυτοί οι άνθρωποι, σε ποιά κρατητήρια και με ποιές συνθήκες υγιεινής, διατροφής και διαβίωσης υποτίθεται ότι τους στέλνουν να σωφρονιστούν.

4)      Οι αστυνομικές αρχές κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό (και τους ευχαριστούμε γι αυτό)  μεταφέροντας με περιπολικά, στις 3 τα ξημερώματα, κρατουμένους από περιφερειακά κρατητήρια στην Δ.Α.Θ για να πλυθούν διότι δεν υπάρχουν μπάνια στα κρατητήρια και οι άνθρωποι αυτοί έχουν να κάνουν μπάνιο μήνες. Μεταφέρουν με περιπολικά ή υπηρεσιακά αυτοκίνητα άρρωστους κρατούμενους στα Νοσοκομεία για πρώτες βοήθειες. Αυτές όμως δεν είναι λύσεις στο πρόβλημα. Ζητάμε βοήθεια.

Πρέπει το Υπουργείο Δικαιοσύνης να δώσει λύσεις ΆΜΕΣΑ.

 Να προχωρήσει το νομοσχέδιο με τις εναλλακτικές ποινές κράτησης όπως τα βραχιόλια για κατ’ οίκον περιορισμό.
 Οι κρατούμενοι να μεταφερθούμε από τα κρατητήρια σε σωφρονιστικά ιδρύματα που προϋποθέτουν τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης όπως δικαιούμαστε ως άνθρωποι και ως πολίτες της Ευρώπης.
Να σταματήσει πλέον το Υπουργείο Δικαιοσύνης να κρατά παράνομα ανθρώπινες ψυχές για μήνες στα κρατητήρια σε όλη τη χώρα».    
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger