Home » , » Μιλάει και ο Φαήλος ....

Μιλάει και ο Φαήλος ....

Από giorgis , Κυριακή 2 Μαρτίου 2014 | 7:39 μ.μ.

 Του Γ.Γ.

Εβγαλε «πόρισμα» για το ποιοι ευθύνονται για τις ζημιές που προκάλεσαν τα γκαζάκια στην πολυκατοικία που στεγάζεται το γραφείο του, ο πολιτευτής και στέλεχος της Ν.Δ Φαήλος Κρανιδιώτης.
Αυτή την φορά ο κολλητός του Σαμαρά δεν έβαλε στο στόχαστρο του «το σκυλολόι του ΣΥΡΙΖΑ, των αντεξουσιαστών και τ' αρχίδια μου τα δυο», ούτε εκτόνωσε τα κτηνώδη συναισθήματα του σε συνομιλητή του στο  twitter. Αρκέστηκε να γράψει στον προσωπικό λογαριασμό που διαθέτει σ’ αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης:  «Μεγάλη μέρα για την "επανάσταση" τα γκαζάκια στο γραφείο μου, οι ηλικιωμένες ένοικοι που κινδύνεψαν κι οι ξεχαρβαλωμένες πόρτες απ' το ωστικό».

Για όποια σκοπιμότητα να έβαλαν κάποιοι τα γκαζάκια είναι ασφαλώς μια πράξη καταδικαστέα. Από κει και πέρα όμως είναι ειρωνεία, θράσος και προκλητικότητα να μας παρουσιάζεται ο Φαήλος  να αγωνιά γιατί «Κινδύνεψε η ζωή ανθρώπων, που θα μπορούσαν να είναι η μητέρα ή η γιαγιά σας και σε τόσο δύσκολους καιρούς θα υποστούν μια διόλου ευκαταφρόνητη δαπάνη για την επισκευή των ζημιών».
Ακούγεται σαν ανέκδοτο ένας τύπος που στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την συγκυβέρνηση κοινωνικής καταστροφής που έχει εξαθλιώσει πλατιά λαϊκά στρώματα, οδήγησε στην αυτοχειρία χιλιάδες συμπολίτες μας να τον πιάνει το «παράπονο» γιατί καταστράφηκαν κάποιες πόρτες διαμερισμάτων και οι ένοικοι τους πρέπει να επισκευάσουν.

Και μιας και ο λόγος για τον Φαήλο Κρανιδιώτη αξίζει να παραθέσουμε ένα απόσπασμα από άρθρο του Στέλιου Ελληνιάδη που έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς»:

 «Οι καιροσκόποι επαγγελματίες εθνικιστές συσπειρώθηκαν στη Νέα Δημοκρατία, διψασμένοι για εξουσία, εδώ και τώρα! Αλλά και οι σκληροί ιδεολόγοι του εθνικισμού ζαρώσανε στο κομματικό καβούκι, μουρμουρίζοντας δυσαρέσκεια κάπου-κάπου μπας και διασώσουν την χαμένη τους τιμή και αξιοπιστία.

Σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Φαήλο Κρανιδιώτη στην εκπομπή «Τέλος Εποχής» των Κοτρώτσου-Λοβέρδου στο Blue Sky υπενθύμισα στον πρωτεργάτη του «Δικτύου 21», σύμβουλο του Σαμαρά και υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. στη Β” Περιφέρεια Πειραιά, Φαήλο Κρανιδιώτη, μερικές δικές του δηλώσεις προεκλογικά, όπως: … (καταγγέλλω) την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας….. .(καταγγέλλω) τον τεμαχισμό της κοινωνίας και τη στροφή του ενός κομματιού εναντίον του άλλου… … μετά την περικοπή των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων, θα έρθει και η σειρά των ιδιωτικών… .. .οι επιχειρηματικές συμβάσεις και η ελαστική εργασία είναι σύγχρονη μορφή δουλείας… … καταψηφίζουμε τη δανειακή σύμβαση και το μεσοπρόθεσμο…

(Όλα αυτά) συνιστούν ένα πλέγμα χειρότερο κι απ” τη δανειακή σύμβαση, μια ανθρωποφαγική αντίληψη για την κοινωνία .. .είναι απαράδεκτο ο μισθός του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού» (μετά τις μειώσεις) να είναι κατώτερος του μισθού ενός υπαλλήλου της Βουλής…

Συμφωνούμε, Φαήλο, σε όλα. Πώς, όμως, και γιατί, αγαπητέ, όλες αυτές οι πατριωτικές θέσεις καταψύχθηκαν σε μια νύχτα και αντικαταστάθηκαν στην πράξη από ακριβώς το αντίθετο τους; Πότε θα κάνουμε απόψυξη για να τις ξαναχρησιμοποιήσουμε; Κι αν η κομματική αφοσίωση είναι πάνω από την αφοσίωση στην πατρίδα, αυτό σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πάνω από την Ελλάδα. Κι αν η ολιγαρχία και οι τοκογλύφοι εξυπηρετούνται μέσα από το κόμμα, είναι κι αυτοί πάνω από την πατρίδα; Αναπάντητα ερωτήματα…

Και ο μαχητικός και επίμονος εθνικιστής Φαήλος Κρανιδιώτης μπλοκάρει. Άλλα λέει κι άλλα στηρίζει. Το κόμμα υπερτερεί και η ολιγαρχία πρέπει πάση θυσία να εξυπηρετηθεί από το κόμμα. Πού να περισσέψει χώρος για την Ελλάδα! Η ολιγαρχία και τα κομματικά τους συμφέροντα είναι πάνω από την Ελλάδα. Αλλά, μήπως δεν ήταν πάντα έτσι η εθνικιστική Δεξιά; Ο πατριωτισμός της εξαντλείται σε κορόνες, τσαμπουκάδες, λάβαρα και σύμβολα. Κι όταν έρχονται τα δύσκολα, να πρέπει να τον αποδείξει με έργα κι όχι με λόγια, κωλώνει κι αναδιπλώνεται. Οι ξένοι, η ολιγαρχία, ο κομματισμός και η ιδιοτέλεια υπερέχουν… Η πατρίδα τους είναι εύχρηστη και ευπώλητη».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2014 στις 5:15 μ.μ.

Χειροκροτούμε κάθε πράξη Αντίστασης. Πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων ΔΕΝ εκδίδονται. Ωραία τα είπατε. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger