Home » , , » Με μαζικότητα και παλμό έγινε το συλλαλητήριο ενάντια στην δημιουργία φυλακής "υψίστης ασφαλείας"

Με μαζικότητα και παλμό έγινε το συλλαλητήριο ενάντια στην δημιουργία φυλακής "υψίστης ασφαλείας"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 | 10:07 μ.μ.

Με μαζικότητα και παλμό πραγματοποιήθηκε σήμερα το συλλαλητήριο προς τη Βουλή κατά της δημιουργίας φυλακών ύψιστης ασφαλείας. Στο κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας για τα δικαιώματα των κρατουμένων» ανταποκρίθηκαν συλλογικότητες –διακρίναμε πανό από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση, το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, την νεολαία του Σύριζα κ.α-  ενώ τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν είναι «Όχι στο ελληνικό Γκουαντάναμο». «Ολες οι αξίες αυτής της κοινωνίας, είναι φυλακές υψίστης ασφαλείας» και  «Ούτε στον Δομοκό ούπε πουθενα, μπουρλότο και φωτιά στα λευκά κελία»

Να θυμήσουμε ότι αυτές οι όποιος κρατούμενος βρεθεί στην φυλακή που ετοιμάζουν χάνει δικαιώματα που είχε μέχρι σήμερα. Και συγκεκριμένα δεν δικαιούται άδεια ούτε ημιελεύθερη διαβίωση (θεσμοθετήθηκαν το 1989 με το νόμο 1851), δεν δικαιούται μεροκάματα (θεσμοθετήθηκαν το 1933 με το νόμο 5973), ενώ περιορίζεται το δικαίωμα στην επικοινωνία (αλληλογραφία, τηλέφωνο, επισκεπτήρια, επίσης θεσμοθετήθηκαν το 1989). Πρόκειται για την ταφόπλακα στα δικαιώματα των κρατουμένων.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
29 Μαρτίου 2014 στις 5:33 π.μ.

Το καλεσμα ητανε αρχικα της πρωτοβουλιας αντιστασης και αλληλεγγυης.

Aλλωστε η πρωτοβ. για τα δικαιωματα των κρατουμενων εγραφε πριν καποιες μερες:

'' Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων τάσσεται απέναντι σ’ αυτή την πειθαρχική φυλακή και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις να μην περάσει ο νόμος-έκτρωμα.
Καλούμε κι εμείς στην πορεία αντίστασης στις φυλακές απομόνωσης την Παρασκευή, 28 Μαρτίου, ώρα 6 μ.μ. στα Προπύλαια, ενάντια στην κατάργηση των αδειών, των μεροκάματων, της ημι-ελεύθερης διαβίωσης, της επικοινωνίας. Ενάντια στην πειθαρχική-απομονωτική φυλακή. Ενάντια στις φυλακές-τάφους που σχεδιάζει η κυβέρνηση.''



Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger