Home » , » Το ΚΚΕ μεταθέτει σε ακαθόριστο μέλλον την έξοδο από την Ε.Ε

Το ΚΚΕ μεταθέτει σε ακαθόριστο μέλλον την έξοδο από την Ε.Ε

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 | 7:23 π.μ.


Πηγή; Μιχάλης Παπαμακάριος - ΄"ΠΡΙΝ"

Τους υποψηφίους που θα υποστηρίξει στις ερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, παρουσίασε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κου τσούμπας σε ειδική εκδήλωση την προηγούμενη Δευτέρα στην Αθήνα. Βλέποντας κανείς τις υποψηφιότητες καταλαβαίνει τη σημασία που δίνει το ΚΚΕ στις επερχόμες εκλογικές αναμετρήσεις αλλά και τη λογική των «δοκιμασμένων» λύσεων.

 Ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων ο βουλευτής επικρατείας Θανάσης Παφίλης στην Περιφέρεια Αττικής, ο Βαγγέλης Μπούτας στη Θεσσαλία, ο Στρατής Κόρακας στο Βόρειο Αιγαίο, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Π.Γ Νίκος Σοφιανός στον Δήμο Αθηνας  και η δημοτική σύμβουλος και μέλος της Κ.Ε. Ελπίδα Παντελάκη στον Δήμο Πειραιά.

Παράλληλα έχει δοθεί στη δημοσιότητα η διακήρυξη της ΚΕ για τις ευρωεκλογές του Μαΐου.
Το ΚΚΕ δείχνει πλήρη εκλογική προετοιμασία και ετοιμότητα, αναζητώντας προφανώς, μέσα από τη τριπλή εκλογική μάχη, μια ανάκαμψη μετά το αποτέλεσμα των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν φαίνεται να απασχολεί την ηγεσία του κόμματος η ανάγκη για άμεση ανάπτυξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος με στόχο κατακτήσεις και νίκες που θα ανοίξουν το δρόμο για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Αυτό άλλωστε δείχνουν και οι αγώνες διαμαρτυρίας και «χαμηλής έντασης» που φαίνεται να πριμοδοτεί το ΚΚΕ, πάντα βέβαια στο πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ στις 3 Φλεβάρη, απέναντι στη πρόταση των Παρεμβάσεων για οργάνωση άμεσου απεργιακού αγώνα με κλιμάκωση συνεχών επαναλαμβανόμενων απεργιών στη βάση πλαισίου ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής, το ΠΑΜΕ πρότεινε 24ωρη ή 48ωρη απεργία για τον Μάρτη. Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που οι απολύσεις χιλιάδων «διαθέσιμων» δημόσιων υπαλλήλων είναι προ των πυλών.

Χλευάζοντας την πρόταση των Παρεμβάσεων για επαναστατικό βερμπαλισμό, οι δυνάμεις του ΚΚΕ, παγιδευμένες σε μια λογική που λέει ότι όποιοι αγώνες γίνονται σήμερα αντικειμενικά (!) καταλήγουν στην κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, σφυρίζουν σιωπητήριο, μέχρι να αλλάξουν οι «συσχετισμοί».

Βέβαια το ΚΚΕ δεν ξεχνά και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Γράφει μεταξύ άλλων στην διακήρυξη για τις ευρωεκλογές: «Μην πέσετε στην παγίδα των δήθεν “επαναστατικών”, “ανατρεπτικών”, “αριστερών” κομμάτων και ομάδων που σας τάζουν καλύτερες μέρες με έξοδο από την ευρωζώνη, με αλλαγή νομίσματος, με έξοδο από την ΕΕ, ενώ θα παραμένουν στην εξουσία οι μονοπωλιακοί όμιλοι, η πλουτοκρατία». Για να συνεχίσει παρακάτω: «Τέτοιες θέσεις όπως οι παραπάνω προωθούν ορισμένες πρώην συνιστώσες και σημερινά “ρεύματα” του ΣΥΡΙΖΑ, το Σχέδιο Β του Αλαβάνου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και αστικές πολιτικές δυνάμεις σε άλλες χώρες της ΕΕ».

Αντιγράφοντας μεθοδολογίες φτηνού συνδικαλισμού, το ΚΚΕ επιτίθεται σε μια τοποθέτηση που απλώς δεν υπάρχει: την έχει κατασκευάσει στα μέτρα του. Όλοι γνωρίζουν πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέτει το ζήτημα της διπλής αποδέσμευσης από την ευρωζώνη και την ΕΕ ως κρίσιμο στοιχείο και αποφασιστική πλευρά ενός γενικότερου αντικαπιταλιστικού προγράμματος και με στόχο την αντικαπιταλιστική ανατροπή. Καμία σχέση βέβαια με τις κοινές ανοησίες ότι δήθεν οι δυνάμεις της τάζουν ότι “θα παραμένουν στην εξουσία οι μονοπωλιακοί όμιλοι, η πλουτοκρατία”. Θέση σαφής, κρυστάλλινη, αναγκαία.

Το ΚΚΕ έχει ανάγκη να διαστρεβλώσει τη θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ΕΕ καλύπτοντας ενοχικά τη δική του υποχώρηση στο ίδιο θέμα Η δική του θέση για αποδέσμευση έχει αποσπαστεί πλήρως από το σημερινό και άμεσο πολιτικό αγώνα των εργαζομένων - και έχει μετατοπιστεί χρονικά και πολιτικά για το μέλλον της λαϊκής εξουσίας.

Δεν ξέρουμε αν η κινηματική απουσία του ΚΚΕ από την επίσημη φιέστα της ελληνικής προεδρίας οφείλεται σε αυτή την υποχώρηση. Τα πράγματα όμως γίνονται ακόμα πιο ξεκάθαρα όταν διαβάζουμε τη διακήρυξη της Πρωτοβουλίας Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης, στην οποία πρωτοστατεί το ΚΚΕ, όπου σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε στο δικαίωμα κάθε λαού να επιλέγει κυρίαρχα το δρόμο ανάπτυξής του, συμπεριλαμβανομέου του δικαιώματος αποδέσμευσης από τις εξαρτήσεις, από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και κάθε άλλο ιμπεριαλιστικό οργανισμό, να παλεύει για τον σοσιαλιστικό δρόμο ανάπτυξης»

Η αποδέσμευση από την ΕΕ «συμπεριλαμβάνεται» - δηλαδή αν κάποιος το επιθυμεί μπορεί και να το κάνει.Έτσι το ΚΚΕ στο εξωτερικό μετατρέπει την αποδέσμευση από πολιτική θέση σε δυνατότητα επιλογής και στο εσωτερικό καταγγέλλει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για οπορτουνισμό...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 79 σχόλια

9 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:09 π.μ.

"Το ΚΚΕ μεταθέτει σε ακαθόριστο μέλλον την έξοδο από την Ε.Ε"

Ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέτει ζήτημα άμεσης εξόδου (αύριο το πρωί θα πάει στην βουλή για ψήφιση ένα πράγμα- και δεν θα το ψηφίσει το ...ΚΚΕ! σαν να μας λένε) με μεταβατικό στάδιο την "αριστερή κυβέρνηση" του "είμαστε πιο ευρωπαϊστές από τους νεοφιλελεύθερους" ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΜΕ πριμοδωτεί αγώνες "χαμηλής έντασης" (χαλυβουργία π.χ.) ενώ οι συνεπείς "απεργίες διαρκείας" στις οποίες δεν συμμετέχουν ούτε αυτοί που τις εξαγγέλλουν (και για αυτό και τις εξαγγέλλουν εξάλλου)

-Πόσο χαχώλοι μπορεί να είναι αυτοί που τους παίρνουν στα σοβαρά;

Γιατί εδώ μιλάμε πως οι οπορτουνίσκοι του ΝΑΡ έχουν ξεπεράσει σε βερμπαλισμό και μπαλαφάρα ακόμη και τους δασκάλους του ΣΥΡΙΖΑ...

-Να ρωτήσουμε και εμείς σε ποιόν "ακαθόριστο" χρόνο μεταθέτει το ΝΑΡ την πάλη για τον σοσιαλισμό;
Δεν θα το κάνουμε αυτό γιατί θα είμαστε άδικοι. Οι άνθρωποι έχουν σαφώς καθορίσει το χρόνο της πάλης για τον σοσιαλισμό.
Στην "δευτέρα παρουσία" όπως έχουν βαρεθεί να μας λένε. Έτσι δεν είναι "σύντροφοι";
Υ.Γ.
Ρε μια πολιτική πολεμική στις θέσεις που όντως έχει ο άλλος, το έχετε σε αμαρτία να κάνετε ή το θεωρείτε πολύ "βαρετό" κάτι τέτοιο;

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:54 π.μ.

Οτι ναναι απο τον "δημοσιογραφο" του Πριν

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:36 μ.μ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι λαός, αλλά κόμμα. Όταν από κόμμα γίνει λαός, θα της "δώσουμε" τη δυνατότητα να αποφασίζει για το δρόμο ανάπτυξης άνευ κριτικής περί οπορτουνισμού...

ΥΓ: Οι Παρεμβάσεις καλό θα ήταν, αφού αναλάβουν τις ευθύνες* τους για το φιάσκο των απεργιακών κινητοποιήσεων των καθηγητών, να κάνουν αυτοκριτική και να δουν τί πήγε στραβά.
Σε λίγες ημέρες απολύονται διαθέσιμοι καθηγητές, τα παιδιά στα ΕΠΑΛ δεν έχουν κάνει μάθημα, ο (όποιος) δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της παιδείας διαρκώς υποβαθμίζεται και κάποιοι, αντί να ψάχνουν να βρουν τρόπο να πείσουν όλο και περισσότερους εργαζομένους να κινητοποιηθούν χωρίς να σπέρνουν αρχικά αυταπάτες και στη συνέχεια απογοήτευση, κάνουν πλειοδοσία "επαναστατικότητας".

*Οι μόνοι που δε φταίνε σε αυτό το φιάσκο είναι η μειοψηφία των καθηγητών που στήριξε την πρόταση του ΠΑΜΕ, οι οποίοι απήργησαν ΜΑΖΙΚΑ πειθαρχώντας στις αποφάσεις των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ.

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:50 μ.μ.

Στο διεθνες κομμουνιστικο κινημα η ιδεολογικη παλη συνεχιζεται. αυτα ειναι τα ελαχιστα που συμφωνησαμε με τα αλλα ΚΚ και υπογραψαμε την διακηρυ ξη. μεσα στην χωρα προβαλουμε ξεκαθαρα το προγραμμα του ΚΚΕ για αποδεσμευση απο την Ε.Ε με εργατικη λα ικη εξουσια δεν υπαρχει καμμια αντιφαση

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2014 στις 2:43 μ.μ.

τι να πει το κκε; πορειουλες της πλακας με μονη αγωνια μην ανεβει ο συριζα στην εξουσια.καιροσκοποι. δεκαρα τσακιστή δεν δινουν για το τι παιρνα ο κοσμος. για πολλες πολιτικες φαπες

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2014 στις 3:41 μ.μ.

Θα τρελαθούμε!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέει έξω από ΕΕ - ευρώ και αυτό σημαίνει αυτόματα και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων;
Αν βγεις από ΕΕ και ευρώ και κάνουν κουμάντο πάλι τα αφεντικά λύθηκε το πρόβλημα;
Το ΚΚΕ μιλά καθαρά, άλλοι λένε άρες μάρες κουκουνάρες και ότι του φανεί του λολοστεφανή...

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:10 μ.μ.

Τι κκε δεν μεταθέτει σε κανένα αόριστο μέλλον την έξοδο από την ΕΕ. Λέει εδώ και τώρα με λαική εξουσία και το λέει εδώ και23 χρόνια από το Μάαστριχτ (αυτό ντε που το υπογράψατε με χέραι και με πόδια) Ο Σύριζα τί ακριβώς λέει για την ΕΕ? Μέσα? μέσα με τα μπούνια. Βρές μας έστω και μία δήλωση τον τελευταίο χρόνο που να λέει έξω. Καλό το δούλεμα, αλλά το παρακάνατε. Τόσο ηλίθια περνάτε την βάση σας? Μαν

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:44 μ.μ.

Το ΚΚΕ βλέπει ότι χάνει κόσμο προς την Ανταρσύα και γαυγίζει όποιον περνάει από μπροστά του,..σαν κακοποιημένος σκύλος!
Το μεγάλο του μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει επιχειρήματα ικανά να χτυπήσουν μια κριτική από τα αριστερότερα του.
Το χειρότερο είναι ότι νομίζουν, ότι δεν υπάρχει αριστερότερο απ'αυτούς.

VASILIS

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:55 μ.μ.

Tο κκε φοβάται συντριβή ή στασιμότητα;
Kάτι "βλέπει" ο Κουτσούμπας και περίοικοι του.
Τις επιθέσεις στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν τις κάνουν τυχαία...
Καλό είναι αυτό...δίνουν δυναμική.

che

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:09 μ.μ.

2.43 επειδη δινουμε πολυ μεγαλη σημασια στο τη περνα ο λαος για αυτο του λεμε την αληθεια χωρις αυταπατες και φουμορα οτι ο καπιταλισμος θα γινει ανθρωπινος. αν δεν παρη ο λαος τα μεσα παραγωγης στα χερια του λυση δεν υπαρχη παρα μονο στην δευτερα παρουσια

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:07 μ.μ.

Τι τα θέλετε και τα λέτε ρε ΚΚΕδες?
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ μία έξοδος από το ευρώ σήμερα, αυτό λέτε: http://www.enet.gr/?id=279877

Και μετά βάζετε χέρι στον Τσίπρα όταν λέει το....ΙΔΙΟ!!!
http://www.skai.gr/news/politics/article/202727/al-tsipras-katastrofiki-i-exodos-apo-to-euro-/

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:16 μ.μ.

Ευχαριστουμε φιλε Μιχαλη για οτι μας σερνεις με την δικη σου πενα. Εστω κ αν ειναι υπουλη κ απαραδεκτη απεναντι σε ενα ιστορικό κομμα που αταλαντευτα παλευει για αποδεσμευση απο ΕΕ με μονομερη διαγραφη του χρεους κοινωνικοποιηση των συγκεντρωμενων μεσων παραραγωγης με εργατικο ελεγχο κ με πραγματικη εργατικη λαικη εξουσια που δεν παραπεμπει σε καμια 2α παρουσια. Με τον Αλαβανο τον τυχοδιωκτη τους ΣΕΚΙΤΕΣ κ το υπολοιπο συνοθυλευμα που εχετε καταληξει τελικα.Παντως η πενα σου σημερα εδωσε στηριξη στο ΚΚΕ απο ψηφοφορο ΑΝΤΑΡΣΥΑΙΟ αφου πρωτα μου σχολιασε το κειμενο σου.Ευχαριστουμε

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:52 μ.μ.

5.44 κριτικη απο αριστερα στο ΚΚΕ και να μη περιλαμβανη αλλαγη ταξης στην εξουσια μαλλον ειναι κριτικη απο δεξια. 5.55 λογικο ειναι να θελει ο καπι ταλισμος να φτιαξει το νεο οπορτουνιστικο αναχωμα. 8.07 οτι δεν λεει το ιδιο το ΚΚΕ με τον συριζα το λες για καλαμπουρι σιγουρα για αυτο και δεν το σχολιαζω

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:31 μ.μ.

@Ανώνυμος 9.07
Βρε παιδιά απάντηση εδώ και τώρα. Απάντηση για το πότε προτείνετε να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό έχετε? Φεύγουμε από το ευρώ. Μετά τι? Πάλι καπιταλισμό? Ποιό είναι "το μεταβατικό σας πρόγραμμα για τον σοσιαλισμό"?. Το κκε λέει: Τώρα έξω από την ΕΕ και το ευρώ με λαική εξουσία. Εσείς τι λέτε? Απάντηση δεν θα δώσετε ποτέ, θα απαντάτε με αντικομμουνισμό, με αντικκε συνθήματα, αλλά επί της ουσίας, τζιζ καίει. Ούτε στην δευτέρα παρουσία δεν θα πάρουμε απάντηση. Δεν πειράζει. Ακόμα και έτσι ξεβρακώνεστε. Μαν

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:45 μ.μ.

Για να δείτε πόσο συνειδητοί ψεύτες είστε. Την απόφαση για απεργία στις 6/2/2014 που είχε πάρει η ΑΔΕΔΥ μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ, την ανακάλεσε μετά από αίτημα του σύριζα και των "παρεμβάσεων" και με τις πλάτες της ΔΑΚΕ. Η απεργία θα γινόταν την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ. Μόνο αυτό σας μένει για σκεπάσετε τη καραδεξιά στροφή σας (έτσι νομίζετε), αυριανισμός και πάλι αυριανισμός. Μαν

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:58 μ.μ.

@Ανώνυμος 8.07
Πάρε νάχεις : Τσίπρας (Αθ. Πρακτ. Ειδήσεων, Ρώμη) "Είμαστε η πιο φιλοευρωπαική δύναμη στο ευρωπαϊκό σκηνικό. Μεγάλο κομμάτι της παράδοσης του σύριζα, εμπνέεται και συνδέεται με τον ευρωκομμουνισμό του Μπερλίγκουερ (εννοεί τον ιστορικό συμβιβασμό)" με ΕΕ θα φέρετε τον "με στάδια σοσιαλισμό"?
La Rebubblica: Τσίπρας: "Το χρέος είναι αποτέλεσμα ενός λανθασμένου αναπτυξιακού μοντέλου υπερκατανάλωσης με δανεικά. Φταίει που υπερ καταναλώναμε με δανεικά" Ζήτω ο Πάγκαλος με τα "μαζί τα φάγαμε" Ώστε ρε καλόπαιδα, η κρίση δεν είναι καπιταλιστική, δεν είναι σύμφυτη με τον καπιταλισμό, δεν είναι κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, φταίει ο λαός που υπερκατανάλωνε. Που τα μάθατε αυτά τα "οικονομικά"? Στο ΤΕΧΑΣ δίπλα στον Ομπάμα? Στα Ελληνοαμερικάνικα επιμελητήρια, ή σας έκανε "σεμινάρια" πολιτικής οικονομίας ο ΣΕΒ? Μαν

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:54 π.μ.

Ας κοψουν τα ληγμενα εκει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.....ή τωρα που οι κολλητοι τους θα ερθουν στην κυβερνηση ας τους πεταξουν ενα υπουργειο να ησυχασουμε....

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταφερε να προσβαλει ακομα και την εννοια του αριστεριστη.

Νικος

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:18 π.μ.

Ειδικα το σχολιο περι ψηφοφόρων προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειναι για γελια . Η εικονα αλλη ειναι κ φαίνεται σε ψηφοφόρους σας προερχομενοι απο το ΝΑΡ.Για να μην πω οτι σε Δημους κ συνδικατα γινεστε ουρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:27 μ.μ.

10.31 ειναι απλο η ανταρσυα θα αποτελεσει το νεο οπορτουνιστικο αναχωμα

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2014 στις 3:11 μ.μ.

Όλα τούτα σύντροφοι του ΚΚΕ έχουν αξία στον επάνω κόσμο. δεν παλεύουμε για την ψυχή μας. ούτε θα γίνουμε ιεραποστολοι.δεν μας πείθετε πια με τις<< αντικειμενικές συνθήκες. πεστεμας αλήθεια για τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για τον ΑΡΗ. Και μην μας πείτε ότι αναγνωρίσατε τον αγώνα τους γιατί θα γελάσουμε παρ όλη την πίκρα
μας και την αγανάκτηση μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! δεν είμαι πράκτορας του εχθρού..... ...........................πρωιν είμαι

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:31 μ.μ.

Κάποιος να μου θυμίσει ποιά κόμματα ψήφισαν το Μάαστριχτ και την ΟΝΕ, είναι εύκολο? Δεν θυμάμαι ποιοί τα ψήφισαν και ποιοί τα καταψήφισαν. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:42 μ.μ.

10.58 πολυ σωστα εκει τα εμαθαν αυτα τα οικονομικα και να συμπληρωσω και τα οπορτουνιστικα σχολεια της ΜΟΣΧΑΣ που εκαναν μετεκπαιδευση

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:37 μ.μ.

3.11 δεν μιλησε κανεις για πρακτορες. αυτα που λεει το ΚΚΕ ειναι για την σημερινη ζωη Για την δευτερα παρουσια ειναι να νομιζεις οτι με τα μεσα παραγωγης στους αστους θα αλλαξει κατι για την εργατικη ταξη. για τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ την εχουμε πει την αληθεια δεν εχουμε κρυψει κατι υπαρχουν ολα στα ντοκουμεντα δημοσιευμενα. τωρα αν κανεις κριτικη γιατι αργησαμε αυτο ειναι αλλη συζητηση που αν θελεις τη κανουμε ευχαριστως

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:47 μ.μ.

"Φεύγουμε από το ευρώ. Μετά τι? Πάλι καπιταλισμό?"
Έλα ντε! Καλή η μπριζόλα, αλλά κάθε μέρα μπριζόλα; Βαρεθήκαμε πια.
Είναι λίγο απλοϊκός ο τρόπος που αντιμετωπίζεις την πολιτική μαν, αλλά θα κάνω το κόπο.
Δυστυχώς δεν έχω μαζί μου την γνωστή γυάλινη σφαίρα να σου πω πότε ακριβώς θα ανατρέψουμε τον καπιταλισμό, εσύ φαντάζομαι έχεις την απάντηση και περιμένω με αγωνία να μου την δώσεις: ΠΟΤΕ(?) θα ανατρέψετε τον καπιταλισμό; Για πες μου κι έχω αδημονία. Δηλαδή αν πεις "Έξω από την ΕΕ" δεν ανατρέπεται, ενώ αν πεις "Έξω από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία" ανατρέπεται; Για κοίτα...τελικά ήταν πιο εύκολο απ' ότι περίμενα.

"Πάρε να'χεις"!
Ω! Τι μου λες;
Ώστε μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ εμπνέεται από τον ευρωκομμουνισμό και τον Μπερλιγκουερ!?!?! Ουάου!
Κι εγώ νόμιζα ότι το μεγαλύτερο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ εμπνέεται από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες, εκτός του Λαφαζάνη που ως γνωστόν έχει επιρροές από το Φωτεινό Μονοπάτι.
Άσε...μεγάλη αυταπάτη. Τους ξεβράκωσες όμως μαν, για άλλη μια φορά!
Για την δήλωση της Παπαρήγα όμως δεν σε είδα να λες τίποτε.
Καταστρεφόμαστε ή όχι άμα βγούμε από το ευρώ μαν?
Συμφωνείς τελικά ή όχι με τον Μπερλίγκουερ;;

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:41 μ.μ.

8.47 τον καπιταλισμο θα τον ανατρεψει ο λαος οταν αποφασιση να φτιαξη την δικη του εξουσια παιρνοντας τα μεσα παραγωγης. μεχρι τοτε θα λιμοκτο νουμε ολοι στο καπιταλισμο με μισθο 200 ευρω. ειναι απολυτο δικαιωμα σας να εμπνεεσται απο τον μπερλιγκουερ και εμεις απο τον ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ το μονο βεβαια ειναι προς τη τοτε η συνεργασια που λετε συνεχεια οταν μιλαμε για διαφορετικα πραγματα.

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:34 μ.μ.

@Ανώνυμο 8.47
Ούτε με τον Μπερλίγκουερ συμφωνώ ούτε με τον "ιστορικό συμβιβασμό του", ούτε ούτε με την διάλυση του ΙΚΚ, ούτε με την διάχυσή του στην σοσιαλδημοκρατία, γιατί εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται, ότι ο ιταλικός λαός, όχι μόνο δεν κέρδισε τίποτα, αλλά έχασε πολλά.
Την δήλωση της Παπαρήγα την λές μισή. Είπε ακριβώς. Εξοδος από την ΕΕ με λαική εξουσία. Με δεδομένο ότι πλέον τώρα σε συνθήκες κρίσης το "εξω από την ΕΕ" χωρίς αλλαγή και του οικον. συστήματος το λένε μέχρι και το ΛΑΟΣ και η ΧΑ, ακριβώς γιατί τμήματα του κεφαλαίου θεωρούν ότι θα κερδίσουν περισσότερα με άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες (Ρωσία, Κίνα κ.λ.π.), αυτό το σύνθημα αποκομμένο, είναι σύνθημα αντιδραστικό. Εκτός και αν πιστεύεις ότι ο ευρωσκεπτικισμός δεν είναι αστικό ρεύμα, αλλά "λαικό". Εστω ότι βγήκες από την ΕΕ χωρίς να ανατρέψεις την καπιταλιστική οικονομία, ποιά θα είναι οι διαφορά για τον εργαζόμενο, αφού και πάλι το κεφάλαιο θα έχει την έξουσία? Η Νορβηγία δεν έχει ευρώ, ούτε η Αργεντινή είναι στην ΕΕ. Οι λαοί αυτά ζούνε σε ευημερία? Οχι δά. Στην Νορβηγία με ταχύτατους ρυθμούς ισοπεδώνουν ότι κατακτήσεις υπήρχαν, στη δε Αργεντινή πείνα και δυστυχία. Ο λαός πεινάει, δεν έχει φάρμακα, γιατρούς, νοσοκομεία, δουλειά. Δηλαδή να φύγεις από την ΕΕ αλλά με καπιταλιστική οικονομία,οι ίδιοι βιομήχανοι, οι ίδιοι τραπεζίτες, τα ίδια μονοπώλια, τα ίδια μέτρα δεν μας επιβάλλουν? Δηλαδή ότι θα φύγεις από την ΕΕ και θα λυθούν τα προβλήματα με καπιτ. οικονομία, αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει στην δευτέρα και τρίτη παρουσία, δηλαδή ποτέ, απλά γιατί είναι αδύνατον? Να είσαι σίγουρος φίλε μου, ότι όταν ο λαός πραγματικά θέλει να απαλλαγεί από μία καπιταλιστική ένωση σαν την ΕΕ, τότε πάει να πεί ότι αρχίζει να θέλει να απαλλαγεί και από τα καπιτ. δεσμά στην χώρα του. Και τότε θα μπορεί να το κάνει "εδώ και τώρα". Το πρόβλημα είναι να το αποφασίσει ο λαός. Μαν.

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:11 μ.μ.

Παναγιώτη δεν το σώζεις με τα κεφαλαία.
Άμα δεν μπορείς να απαντήσεις σε κάτι, άστο να πάει στο διάολο καλύτερα.

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:34 π.μ.

11.11 εγω απαντησα. οτι δεν σου αρεση η απαντηση ειναι φυσιολογικο αφου ειμαστε ιδεολογικα σε διαφορετικη οχθη. αρα χρειαζεται αντιπαρεαθεση και οχι υποτιθεμενες προτασεις συναργασιας

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2014 στις 2:35 μ.μ.

Τη δήλωση της Παπαρήγα την έβαλα με link, άρα ολόκληρη.
Όμως τουλάχιστον ο Τσίπρας διευκρινίζει το "για ποιόν" θα ήταν καταστροφική μια έξοδος. Λέει: "Για την Ευρώπη", για την ΕΕ επί του προκειμένου. Κι έχει την λογική ότι καταστροφή της ΕΕ θα σημαίνει και δεινά για τους λαούς της ΕΕ. Λάθος; Ωραία, λάθος. Η Παπαρήγα όμως για ΠΟΙΟΝ θεωρεί καταστροφική την έξοδο; Για την ΕΕ; Για τον λαό; Για την αστική τάξη; Για ποιόν; Έχεις απάντηση σε αυτό;

Δεύτερον, με αυτά που λες εσύ ο ίδιος ακυρώνεις το σύνθημά σας για έξοδο από την ΕΕ. Λες ότι η έξοδος είναι αδιάφορη χωρίς σοσιαλισμό. Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να γίνει σοσιαλιστική επανάσταση στην Ελλάδα και αυτή να ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ στην ΕΕ;;; Υπάρχει και τέτοιο ενδεχόμενο/σενάριο; Να δω και τι νόημα έχει βρε αδερφέ ένα τέτοιο σύνθημα! Γιατί εγώ ήξερα ότι όσοι έβαζαν παλιότερα ως προτεραιότητα την σοσιαλιστική επανάσταση όχι μόνο δεν ασχολούνταν, αλλά και θεωρούσαν ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΟ το σύνθημα "Έξω από την ΕΕ". Μόνο το κόμμα σου έχει για σημαία μία τέτοια -εντελώς παράλογη- θέση, που βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο!

Από εκεί και πέρα φυσικά, όσοι όντως στηρίζουν αυτό το σύνθημα, δεν το στηρίζουν στην βάση μιας εργατικής τάξης που ΕΧΕΙ την εξουσία (γιατί τότε είναι προφανής η έξοδος...), αλλά στην βάση της δημιουργίας καλύτερων όρων για ΝΑ ΠΑΡΕΙ η εργατική τάξη την εξουσία. Γιατί; Πολύ απλά γιατί η ΕΕ είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο στα χέρια του ιμπεριαλισμού, εργαλείο ΕΠΙΒΟΛΗΣ των συμφερόντων του πάνω στους λαούς. Εσύ όμως από την μία δεν το αμφισβητείς αυτό κι από την άλλη δεν σ' ενδιαφέρει η αποδυνάμωση του εργαλείου! Έρχεσαι και μου λες "Τι αποδυνάμωση...καταστροφή χρειάζεται!"
Κατάστρεψέ το αν μπορεις ρε φιλαράκο, αλλά άμα ΔΕΝ μπορείς (και ΔΕΝ μπορείς...), τουλάχιστον μην τα βάζεις με όσους πάνε να το αποδυναμώσουν.
Δεν βάζουν αυτοί λανθασμένους στόχους, εσύ βάζεις.

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:26 μ.μ.

2.35 η ΕΕ ειναι ενα πολυ ισχυρο οπλο στα χερια του καπιταλισμου για την εξασφαλιση τον συμφεροντον του επειδη ομως υπαρχουν και αντιτιθεμενα αστικα συμφεροντα και μεσα στην καθε χωρα υπαρχουν και τμηματα της αστικης ταξης που βαζουν το ζητημα της εξοδου και τοτε χωρις την παραγωγικη βαση κοινωνικοποιημενη η καταστροφη για την εργατικη ταξη θα ειναι τεραστια εχοντας καπιταλισμο και τοτε θα βρεθης σε αλλο καπιταλιστικο οργανισμο ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ και το λαο να τσακωνεται για το ποιο δημιο να διαλεξει οπως στην ουκρανια

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:26 μ.μ.

@ανώνυμος 2.35
Φίλε μου μάλλον εσύ βάζεις το κάρο μπροστά από το άλογο. Σε άλλη φάση πριν την ΟΝΕ και πριν από αυτή την συγκεντροποίηση του κεφαλαίου και την ελεύθερη πλέον διακίνηση κεφαλαίου, δηλαδή σε προηγούμενη φάση, το σύνθημα σκέτο "εξω από την ΕΕ" είχε μία προοδευτικότητα και μία βάση που μπορούσε να πατήσει. Τότε όμως που ακόμα είχε προοδευτικό πρόσημο, εσείς, όλοι οι άλλοι λέγατε "ναι στην ΕΕ", "ναι στην ΟΝΕ" και τάζατε χρυσά κουτάλια. Μετά από μία βαθιά, πολύ βαθιά οικ. καπιτ. κρίση και με την παραγωγική σου βάση παραδομένη στα μονοπώλια, αυτή πλέον η θέση έτσι από μόνη της, χωρίς την προυπόθεση της κοινωνικοποίησης των βασικών μέσων παραγωγής, είναι αντιδραστική. Απόδειξη ότι και τμήματα του κεφαλαίου σε όλες τις χώρες ζητούν έξοδο από την ΕΕ, ΕΕ δύο ταχυτήτων κ.λ.π. Γιατί η κρίση όξυνε τόσο πολύ τους ενδοιμπεριαλιστικούς και ενδοαστικούς ανταγωνισμούς, που η αμφισβήτηση της ΕΕ γίνεται πλέον και από αστικά κόμματα που εκφράζουν αυτά τα συμφέροντα. Απόδειξη το ρεύμα του ευρωσκεπτικισμού που ζητούν "έξοδο από ΕΕ" και προσανατολισμό προς άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Το ρεύμα αυτό είναι καθαρά αντιδραστικό και εκφράζει τμήματα του κεφαλαίου (στην Ελλάδα εφοπλιστικό και εξαγωγικό κεφάλαιο που θέλουν υποτίμηση νομίσματος για ακόμα ποιό τρελά κέρδη, τουριστικό κεφάλαιο κ.λ.π.) . Είναι λοιπόν δυνατόν ο λαός να συνταχθεί με τμήματα του κεφαλαίου και μάλιστα από τα πιο επιθετικά όπως είναι το εφοπλιστικό κεφάλαιο και αυτό να το λέμε "φιλολαϊκό" και λύση για τον λαό? Στο πολύ σύντομο μέλλον η ΕΕ, είτε δεν θα υπάρχει με την μορφή που την ξέρουμε, είτε θα χωριστεί στα δύο, είτε κράτη θα φεύγουν από μόνα τους. Αυτό θα το πούμε "φιλολαϊκή λύση?" Και κανένα σκαλοπάτι προς αυτή την κατεύθυνση δεν θα βοηθήσει κανένα λαό και δεν θα του προσφέρει καμμία καλύτερη προϋπόθεση. Γιατί αυτή την στιγμή με τα κλειδιά της οικονομίας στους καπιταλιστές, αυτό θα σημάνει ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίηση και απότομη πτώχευση. Πτώχευση για τον λαό, όχι για την αστική τάξη. Γιατί με τα δισεκατομμύρια που έχουν έξω οι εφοπλιστές, το τουριστικό κεφάλαιο, τα μεγάλα real estates κ.λ.π. εδώ θα σου πάρουν τα πάντα τσάμπα, τελείως τσάμπα. Γιατί αφού θα συνεχίζουν να έχουν στα χέρια τους τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τα πετρέλαια, την ενέργεια, τα πάντα στην χώρα, οι καπιταλιστές, θα πάθεις αυτό που έγινε την Αργεντινή. Θα σου παίρνουν το σπίτι για πενταροδεκάρες. Η Αργεντινή και επιμένω σ αυτό το παράδειγμα γιατί είναι χαρακτηριστικό, έπαθε ακριβώς αυτό. Την κατάλληλη στιγμή, που η αστική τάξη αδυνατούσε να κυβερνήσει, δεν πήρε η εργατική τάξη στα χέρια της τα μέσα παραγωγής. Και το αποτέλεσμα είναι ότι στην Αργεντινή ο λαός στις παράγκες. Λέτε το ΚΚΕ ότι είναι "δογματικό", "απολιθωμένο" "απομονωμένο" και "εκτός πραγματικότητας", όμως το ΚΚΕ αποδεικνύει ότι πραγματικά παρακολουθεί τις εξελίξεις στην οικονομία, την εμπρός κίνηση του καπιταλισμού, τους νόμους του και την εξέλιξή του και ανάλογα με τις συνθήκες, προσαρμόζει και τροποποιεί τα συνθήματά του, γιατί αυτό που εχθές ήταν προοδευτικό, σήμερα από την εξέλιξη του οικ. συστήματος που ζούμε μπορεί να είναι αντιδραστικό. Μαν

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:11 π.μ.

Φυσικά για άλλη μια φορά δεν απαντάς σε τίποτε από αυτά που σε ρωτάω: Δεν μας απάντησες ποιός θα καταστραφεί από την έξοδο, δεν μας απάντησες τι νόημα έχει για μια σοσιαλιστική χώρα το σύνθημα "έξω από την ΕΕ" και φυσικά δεν μας απάντησες σε αυτό που λέει η ίδια σου η ΓΓ: ότι αν αρχίσουν να φεύγουν (καπιταλιστικά) κράτη από την ΕΕ αυτό θα σημαίνει "σήψη και βαθιά κρίση" αυτής της ιμπεριαλιστικής ένωσης, δηλαδή ΔΕΝ είναι κάτι αδιάφορο για το λαϊκό κίνημα.

Το επιχείρημά σου περί κομματιών του κεφαλαίου που θέλει την διάλυση της ΕΕ, δυστυχώς μπάζει. Πρώτον το ρεύμα του ευρωσκεπτικισμού δεν διαμορφώθηκε μετά την κρίση (αν υποθέσουμε φυσικά ότι αυτή σταμάτησε κάποια στιγμή μετά την κρίση της δεκαετίας του '70, γιατί εγώ πιστεύω ότι με πραγματικούς όρους δεν σταμάτησε), αλλά αρκετά παλιότερα. Ειδικά σε χώρες όπως η Αγγλία ο ευρωσκεπτικισμός πάντα είχε οπαδούς. Στην Ελλάδα π.χ. ο Νικήτας ο Κακλαμάνης -πριν μάλιστα το 2005-6- δήλωνε "ευρωσκεπτικιστής", χωρίς καν να έχει ξεκινήσει η κρίση του 2007-08. Δεν είναι τίποτε καινούριο λοιπόν, απλά μετά την κρίση αναπτύχθηκε περαιτέρω και μετά το μνημόνιο μαζικοποιήθηκε και στην Ελλάδα. Λογικό φυσικά αφού η κρίση απαξιώνει και κεφάλαια εκτός από ανθρώπους και φυσικά όταν το πράγμα χοντραίνει ο καθένας προσπαθεί να την γλυτώσει όπως μπορεί.
Όμως όταν λες για ένα ρεύμα ότι είναι "αντιδραστικό", τότε αφήνεις υπονοούμενο ότι το αντίθετό του (να προστατεύσουμε την ΕΕ) είναι "προοδευτικό". Εγώ όμως δεν θα παρεξηγήσω και θα πω ότι υπονοείς ότι και τα δύο ρεύματα είναι αντιδραστικά. Άμα όμως είναι αντιδραστικά και τα δύο φιλαράκο, τότε βγεις και πες αυτό που σου είπα προηγουμένως: Ότι το σύνθημα "Έξω από την ΕΕ" είναι αποπροσανατολιστικό και το θέμα είναι η σοσιαλιστική επανάσταση. ΤΟΤΕ θα είσαι πραγματικά συνεπής με την άποψή σου. Σε κάθε άλλη περίπτωση γίνεσαι λίγο υποκριτάκος: Και παίζουμε με το "Έξω από την ΕΕ" επειδή δεν θέλουμε να κόψουμε με τις παραδόσεις και το θεωρούμε αντιδραστικό σύνθημα. Και με το χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα λοιπόν το ΚΚΕ.

Σε κάθε περίπτωση όμως φίλε μου, το να υποστηρίζει ο αντίπαλος (μια μερίδα μάλιστα) ένα αίτημά σου δεν κάνει το αίτημα αντιδραστικό. Με την ίδια λογική θα έπρεπε και οι δεξιοί να κατηγορούν τον Κακλαμάνη για...κομμουνιστή. Με την ίδια επίσης λογική όταν η ΝΔ, το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ λέει όχι στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, έχουν την ίδια αντιδραστική άποψη ή όταν ο Πολύδωρας λέει όχι στο φορολογικό, αυτό σημαίνει ότι ένα κομμάτι του κεφαλαίου συμπλέει με το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ κλπ.
Μην πω και κανένα χειρότερο παράδειγμα και μου πάθεις και κανένα εγκεφαλικό βραδιάτικα.

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:30 μ.μ.

12.11 σε ολα απαντησε αναλυτικα. το θεμα ειναι οτι θελετε να εγκλοβισεται το ΚΚΕ να αφαιρεση τον στοχο της λα ικης εξουσιας ωστε να γινει και αυτο κομμα της αστικης διαχειρησης οπως ολα τα υπολοιπα αυτο ειναι η ουσια και δεν εχετε το θαρος να το πειτε ανοιχτα ΠΑΝ.

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2014 στις 6:07 μ.μ.

Ανώνυμο 12.11
Για να τελειώνουμε, γιατί κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, πές μου τι προτείνεις εσύ ακριβώς, πώς θα φύγουμε από την ΕΕ με καπιταλισμό και από που θα καλύψετε τις λαϊκές ανάγκες? Θα παρακαλέσετε τον ΣΕΒ? Οταν αποφασίσει ο λαός να φύγει από την ΕΕ, δεν θα έχεις καπιταλισμό, αμέσως και ταυτόχρονα τον ανατρέπεις, άρα έχεις κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και λαική εξουσία. Πεντακάθαρα λόγια. Και το εφοπλιστικό κεφάλαιο "εξω" λέει γιατί θέλει σύνδεση με το δολλάριο. Και αυτό εγώ πεντακάθαρα πάλι, το λέω αντιδραστική εξέλιξη. Εσύ πώς το λές? "φιλολαική λύση"? Είναι δυνατόν αυτό που θέλει ο εφοπλιστής να είναι για μένα "φιλολαικό"?Ολα τα άλλα που λές είναι τρικ για να μπουρδουκλώνετε τον κόσμο. Μαν

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2014 στις 6:15 μ.μ.

ανώνυμο 12.11
Τα παραδείγματά σου για τα νομοσχέδια περί των ναρκωτικών και φορολογικών κ.λ.π. είναι το λιγότερο ατυχή. Εδώ δεν μιλάμε για νομοσχέδια που σε επιμέρους σημεία θα εκμεταλλευτείς χαραμάδες, για να καθυστερήσεις ή νά βάλεις κάποια εμπόδια, αλλά πάλι σε αστικό κοινοβούλιο. Μιλάμε για μια ανατροπή ολόκληρου του οικονομικού και κοινωνικού συστήματος και περιμένω να μου πείς πως θα κάνετε "φιλολαικό" τον καπιταλισμό. Και μην μου αρχίσεις πάλι τα σκαλοπάτια και τα στάδια, γιατί θα σου αρχίσω κι εγώ τις Αργεντινές, Ιταλίες με τους "ιστορικούς συμβιβασμούς" και πάει λέγοντας. Συγκεκριμένους τρόπους θέλω και συγκεκριμένα παραδείγματα που έχετε υπόψιν σας. Ευχαριστώ Μαν

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:26 π.μ.

Μαν τέτοιου τύπου συνδικαλιές μου τις έκανε το ΣΕΚ όταν ήμουν φοιτητής, δεν είναι και πολύ καινούριες. Βάζουμε στο στόμα του άλλου πράγματα που δεν είπε, δεν απαντάμε σε πράγματα που ρώτησε, κάνουμε λογικά άλματα, ζητάμε λύσεις για "αύριο το πρωί" κλπ. Οι ίδιοι οι μπολσεβίκοι όμως Μαν χρειάστηκαν μια δεκαετία για να ανακοινώσουν ότι δεν υπάρχει πλέον ανεργία στην Σοβιετική Ένωση. Εσύ ζητάς από το....ΣΥΡΙΖΑ να σου λύσει το πρόβλημα αύριο των εκλογών, όπως φυσικά θα ζητήσει και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ κλπ.

Για εσένα δεν υπάρχει μία πορεία Μαν ε; Για εσένα είναι καπιταλισμός ή σοσιαλισμός. Με την πρώτη λεξούλα τα προβλήματα διαιωνίζονται και με την δεύτερη λύνονται. Ε για μένα δεν είναι έτσι φίλε μου. Η ταξική πάλη και ο σοσιαλισμός είναι μια διαδικασία όχι μια στιγμή. Ένα..."προτσές" που έλεγαν και οι παλιότεροι. Σε αυτή λοιπόν την διαδικασία (θέλεις να την ονομάσεις καπιταλισμό, θέλεις να την ονομάσεις σοσιαλισμό, θέλεις να τη ονομάσεις μετάβαση, πες την όπως θέλεις) διεξάγεται ένας χαμηλής ή υψηλής έντασης κοινωνικός πόλεμος. Κερδίζεις θέσεις, χάνεις, επιτίθεσαι ή υποχωρείς, παίρνεις ή χάνεις συνειδήσεις κλπ. Η σοβιετική ένωση π.χ. είχε στον τίτλο της "σοσιαλισμός", όμως από ένα σημείο και μετά χάνονταν συνειδήσεις, χάνονταν "θέσεις", γίνονταν τραγικές υποχωρήσεις.

Από εκεί και πέρα είσαι ελεύθερος να πιστεύεις ότι η αποδυνάμωση της ΕΕ δεν επηρρεάζει την ταξική πάλη, πάω πάσο. Πάντως όλοι οι αστοί (εν χορώ) λεονταρίζουν στις "διαπραγματεύσεις", αλλά όταν φτάνει στο επίμαχο θέμα το ρίχνουν στο τσάμικο. Δεν φαίνεται και πολύ ισχυρή η τάση εξόδου από την ΕΕ, όπως μας την περιγράφεις. Το εφοπλιστικό κεφάλαιο είναι ένα "ειδικού τύπου" κεφάλαιο που το κουβεντιάζουμε αν και κατά πόσο είναι Ελληνικό, κοσμοπολίτικο ή και Αμερικάνικο. Εξ όσων θυμάμαι πάντως Λονδίνο και Νέα Υόρκη είναι οι έδρες του. Όσο για το copy paste που κάνει το ΚΚΕ στο επιχείρημα της ΝΔ, ότι δηλαδή θα πάμε στην δραχμή και θα έρθουν να τα πάρουν τσάμπα, έχει δύο προϋποθέσεις: Πρώτον ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα πουλάει (αλλιώς κανείς δεν μπορεί να αγοράσει ακριβά ή τσάμπα) και δεύτερον ότι με το ευρώ ΔΕΝ τα παίρνουν τσάμπα. Κι αν κανείς υποθέσει ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπουλάει (οκ, το δέχομαι, είναι μία άποψη, όπως και η αντίθετή της φυσικά), το ΔΕΥΤΕΡΟ είναι εντελώς αντιδραστική άποψη. Δηλαδή Μαν με το ευρώ θα πουλήσουμε την δημόσια περιουσία ΑΚΡΙΒΑ και δεν θα μπορούν να την πάρουν όσοι έχουν ευρώ στο εξωτερικό; Αυτό μας λες; Γιατί αν μας λες αυτό, δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά γύρω σου στο πλιάτσικο που γίνεται.

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:32 μ.μ.

Μόλις τώρα έμαθα για τις δηλώσεις Κανέλλη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζε Κασιδιάρη αν στο δεύτερο γύρο πήγαινε ο υποψήφιος του ΚΚΕ. Φαντάζομαι δεν θα την μαζέψετε -για άλλη μια φορά- την πριμαντόνα του κόμματος, γιατί δημιουργεί ακριβώς το κλιματάκι που θέλει η ηγετική κλίκα: Να διασπείρει την ακραία αντιπαράθεση, ουσιαστικά το μίσος μέσα στο χώρο της αριστεράς, προκειμένου να μαντρώσει 5 ανθρώπους παραπάνω με καθαρά ψυχολογικούς εκβιασμούς και συναισθηματικές πιέσεις.

Όμως δεν θα της περάσει όπως δεν θα περάσει και στην κλίκα.
Όλα εδώ πληρώνονται παιδάκια.

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:37 μ.μ.

10.26 οι μπολσεβικοι χρειαστηκαν μια πενταετια για να εξαλειψουν την ανεργια μετα το τελος του εμφυλιου πολεμου και της καπιταλιστικης επεμβασης και δεν διαχειρηστηκαν ποτε τον καπιταλισμο αντιθετως την αριστερη κυβερνηση κερενσκι την ανετρεψαν ΠΑΝ.

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2014 στις 6:12 μ.μ.

4.32 Σιγουρα ολα εδω πληρωνονται και θα τα πληρωσετε ολα να εισαι σιγουρος. ο διαχωρισμος παντα μεσα στην κοινωνια ειναι ταξικος και οχι δεξια αριστερα. και να δωσετε χαιρετισμους στον προεδρο του ΣΕΒ οταν τον δειτε ξανα μπορει να ειναι και αυτος αριστερος

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:01 μ.μ.

Προς 5.37: Για να δούμε απατεώνα, ποιός θα την βρει τελικά από τον ίδιο το κόσμο και θα γίνει ΟΑΚΚΕ;

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:01 μ.μ.

10.01 εσεις θα τα βρειτε σαλτιμπαγκο με τα φουμαρα που πουλατε στο λαο νυχτα θα φυγετε ΚΚΕ θα υπαρχει οτι και να κανετε ΞΥΔΑΚΙ

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:33 π.μ.

Εδώ κάνεις ακόμη πιο μεγάλο λάθος.
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας δεν υπάρχει.
Ένα Κόμμα Ελλάδας υπάρχει, αλλά σύντομα θα γίνει (με τις ευχές πολλών πλέον) Κόμμα Περισσού.

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:28 π.μ.

@Ανώνυμο 4.32
Είναι ακριβώς όπως το λές. Ολα εδώ πληρώνονται. Οπως εδώ θα πληρωθεί και η καραδεξιά στροφή του σύριζα, που πλέον ταχύτατα μεταλλάσεται σε παλιό πασόκ, που πλέον στρώνει το έδαφος με διάφορους καρυπίδηδες και σία για τον "ιστορικό συμβιβασμό του" αλά Μπερλιγκουέρ και αν νομίζετε ότι όλα αυτά για να τα κρύψετε και να αποπροσανατολίσετε την κόσμο, θα το πετύχετε φέρνοντας σε άλλη "συσκευασία" το δίλημμα προς το ΚΚΕ "συνεργασία των αριστερών δυνάμεων" του 2012, με μπαμ πούλα τον κασιδιάρη είστε βαθιά νυχτωμένοι. Πέρα από την απρόσμενη διαφήμιση που του κάνετε, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής περίπτωση να περάσει ο ναζί στον 2ο γύρο, η επίθεση αυτή προς το ΚΚΕ, ξεκίνησε από ενιαίο κέντρο.
Από εχθές το πρωί , λες και ήσασταν συνεννοημένοι, όλοι μαζί με μια ομοβροντία (ΜΕΓΚΑ-ΣΚΑΙ-ΑΝΤ και ΔΟΛ) την ίδια στιγμή έκανα το "αθώο" ερώτημα προς τους εκπροσώπους του ΚΚΕ και όχι μόνο στη Λιάνα. Λοιπόν για να το έχετε τελείως καθαρό. Η Ελλάδα δεν είναι Γαλλία, ο σύριζα είναι Μιττεράν που στήριξε τον Λεπέν και διέλυσε το ΚΚΓ με τον μπαμπούλα του Λεπέν, και το ΚΚΕ δεν είναι ΚΚΓ. Που σημαίνει ποτέ και πουθενά, δεν θα στηρίξει καμμία εκδοχή του καπιταλισμού, είτε φοράει την μαύρη μάσκα, είτε φοράει την ρόζ, πράσινη κ.λ.π. Τα "αντιφασιστικά μέτωπα" να πάτε στην Κοζάνη να τα φτιάξετε ενάντια στους καρυπίδηδες και στο Ν.Αιγαίο που στην περιφέρεια στηρίζετε με όλους τους άλλους δηλωμένο ακροδεξιό και εθνικιστή, που καλούσε σε "ανακατάληψη του ζωτικού χώρου του Αιγαίου που είναι τα παράλια της Μ. Ασίας. Α΄, ξέχασα. Κάντε μιά βόλτα και από την Ικαρία!! Και να είστε σίγουροι ότι το κκε θα είναι στον 2ο γύρο.

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:32 π.μ.

@Ανώνυμο 10.01
Ψιτ, σου έχω κάτι καλό. "σωματείο ΟΤΑ Εργαζομένων Λειβαδιάς : (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ)
"ΟΤΑ Περάματος: (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ)" Είπες τίποτε? Μαν

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:14 μ.μ.

12.33 ενοεις δεν υπαρχει ΚΚΕ που να ειναι οπορτουνιστικο σαν το γαλλικο που ψηφισε τον ολαντ για να αλλαξει την ευρωπη. εχεις δικιο τετοιο δεν υπαρχει και ουτε θα υπαρξει αυτο το ποτηρι θα το πιητε ολοκληρο ΠΑΝ.

ΚΚΕδοφρένεια
14 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:55 μ.μ.

Μαν, έχεις ξεφύγει παρεμένοντας βέβαια πιστός στο ΚΚΕ (Κανελλικό Κόμμα Ελλάδος).

Θες εσύ πρώτα να εξηγήσεις αυτό?

http://www.youtube.com/watch?v=47INrZByBsk

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:43 μ.μ.

10.32 τωρα αυτο που κανεις ειναι αδικο αφου οι ανθρωποι ειναι αντιφασιστες γιατι τους λες τετοια τους χαλας την αριστερη μοστρα ΠΑΝ.

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:48 μ.μ.

μαν εσύ λες πολλά χωρίς να λες τίποτα. Άσε το copy paste και μίλα συγκεκριμένα: Ποιοί κατέβηκαν σε εκλογές μαζί, με ποιό πλαίσιο και ποιός στήριξε αυτό το πλαίσιο. Τις άλλες τις κκεδικες μαϊμουδιές, που απλώναμε τα ρούχα μας κάτω από τον ίδιο ήλιο με το χρυσαυγίτη, τις έχω γραμμένες στα παπάρια μου.

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:56 π.μ.

@Ανώνυμο 5.48
Μιλάω πολύ συγκεκριμένα. Πόσο πιο συγκεκριμένα? Είπα πολύ-πολύ συγκεκριμένα: Σωματείο Εργαζ, ΟΤΑ Λειβαδιάς :(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΧΡΥΣΗ-ΑΥΓΗ)(τί δεν καταλαβαίνεις?). Σωματείο Εργαζ. ΟΤΑ Περάματος: (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΧΡΥΣΗ-ΑΥΓΗ) (Τί δεν καταλαβαίνεις και πάλι?).
Τώρα για το τι πλαίσιο, βρές το μόνος σου. Πάντως "ούτε αριστερό", "ούτε με σκαλοπάτι και στάδια προς τον σοσιαλισμό". Μήπως, λέω μήπως για αντιΠΑΜΕ μέτωπο? Τα υπόλοιπα σχόλια δικά σου. Και άμα θέλεις έχω και άλλες 30 τουλάχιστον περιπτώσεις συνεργασίας με ΔΑΚΕ, αλλά αυτό είναι εντός "ιστορικού συμβιβασμού". Μαν

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:00 π.μ.

@Aνώνυμο 5.48
Το ότι απλώνετε τα ρούχα σας κάτω από τον ίδιο ήλιο με τον χρυσαυγίτη. φάνηκε από τον "ηλιο" της Ικαρίας. Τώρα, για το αν τις έχεις γραμμένες στα .....ρια σου, κείς ακριβώς θα σας έχει γραμμένους και ο λαός σε λίγο. Μαν

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:04 π.μ.

@Ανώνυμο 5.48
Το καλύτερο όμως είναι άλλο. Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά: Μαζί με ΝΔ ο σύριζα, ζήτησε το ξήλωμα της πινακίδας με το σφυροδρέπανο από τα γραφεία του ΚΚΕ, θεωρώντας το σφυροδρέπανο παράνομο και αντιαισθητικό (την πινακίδα με το σφυροδρέπανο για να είμαι απολύτως ακριβής).
(Πολύ "αντιφασιστικό", και πολύ "αριστερό") Δεν νομίζεις? Μαν

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:27 π.μ.

Μαν το "σε λίγο" είναι "σε λίγο". Εσείς όμως το πάτε για "τώρα". Και να το πηγαίνατε από υπερβάλλουσα επαναστατικότητα να πω "πάει στο διάολο". Αλλά είστε απλά ηλίθιοι δυστυχώς. Γραφεικρατίσκοι με επαναστατικές ονειρώξεις. Από εκεί και πέρα φυσικά όλοι έχουν τις ελπίδες τους.
Εδώ έγινε πρωθυπουργός ο Γιωργάκης...

Για τα υπόλοιπα ήμουν καθαρός: Πες μου τι έγινε ΑΚΡΙΒΩΣ τι έγινε και το βλέπουμε. Μέχρι τότε η "καταγγελία" σου μεταναστεύει για το μέρος που σου είπα και πιο πριν. Στην Ικαρία δεν υπήρξε συνεργασία. Άνοιξε το λεξικό και δες τι σημαίνει "συνεργασία" πριν αρχίσεις να εκτοξεύεις βατράχια. Αντίθετα το ΚΚΕ είναι έτοιμο να κάνει πλάτες στον Κασιδιάρη. Κι αν δεν το ξέρεις ούτε κι αυτό, άνοιξε ένα λεξικό με εκφράσεις να κοιτάξεις τι σημαίνει και το "κάνω πλάτες".

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:38 π.μ.

Ανώνυμο 9.27
Το παραπάνω μου σχόλιο στις 12.56 είναι πεντακάθαρο και γραμμένο στα ελληνικά. Εγώ σου είπα τί έγινε. Εσύ κάνεις τον "κινέζο" Οπως απαντάει επίσης στο ποιοί και γιατί και ποιούς βολεύει να διαφημίζουν τον κασιδιάρη. Οποιος θέλει να καταλάβει, θα καταλάβει. Εσύ μάλλον δεν συμπεριλαμβάνεσαι σε αυτούς. Λυπάμαι. Μαν

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:46 π.μ.

9.27 κανω πλατες σημαινει πουλαω φουμαρα στον λαο οτι θα κανω τον καπιταλισμο ανθρωπινο και ολοι θα ζουμε μια χαρα ΠΑΝ

ΚΚΕδοφρένεια
15 Φεβρουαρίου 2014 στις 2:48 μ.μ.

Μαν, MHN KANEIΣ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ!!!

ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ?????

http://www.youtube.com/watch?v=47INrZB

Γιατί από τα ψέμματα του Ριζοσπάστη, επίσημου οργάνου του Κανελλικού Κόμματος Ελλάδος, έχουμε ΧΟΡΤΑΣΕΙ!
Η "λογική" σας είναι ότι αν στον Μιχαλολιάκο αρέσουν τα μακαρόνια με κιμά όπως και στον Λαφαζάνη, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με τη Χρυσή Αυγή!!!


Θες εσύ πρώτα να εξηγήσεις αυτό?

http://www.youtube.com/watch?v=47INrZB

ΚΚΕδοφρένεια
15 Φεβρουαρίου 2014 στις 2:50 μ.μ.

Μπαλτσαβία - ΠΑΝ,
μάθε ότι φούμαρα στο Λαό πουλάει όποιος ισχυρίζεται ότι ο Σταλινισμός έχει/είχε κάποια σχέση με τον Σοσιαλισμό.

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:27 μ.μ.

Προς σχιζοφρενη.Η ιστορια σ επαναληψη.Καποτε οι πασοκτζηδες μας ελεγαν τα ιδια,πως μη ψηφιζοντας πασοκ,βγαινει η νδ.Φαντασμα η αντιρρησιας?Ξανθοπουλος.

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:46 μ.μ.

2.50 o μπολσεβικισμος και βεβαια εχει σχεση με τον σοσιαλισμο κομμουνισμο. 2.48 ειναι δυο κομματα που τα χρειαζεται ο καπιταλισμος αναλογα σε ποια φαση βρισκεται ο μπαμπουλας και οι αυταπατες ΠΑΝ.

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:46 μ.μ.

Συριζοφρένεια 2.48
Η λογική μας είναι πως όταν οι κολλητοί σου φίλοι και συνεργάτες είναι ο Ομπάμα, ο Ολάντ, το Levi kai Brookinhg institytes, και προσφάτως ο ΣΕΒ, δηλαδή το μεγάλο κεφάλαιο (αυτό είναι ο ΣΕΒ), τότε βράσε ρύζι (όχι μακαρόνια με κιμά).
Τώρα όσον αφορά τους χρυσαυγίτες, μην επαναλαμβανόμαστε, απάντησα με τον σχόλιό μου 12.56. Μαν

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:58 μ.μ.

Α όχι μαν, δεν απάντησες, την πάπια έκανες.
Γιατί προφανώς έκανες απλά μια αντιγραφή από το ριζοσπάστη χωρίς να ξέρεις την τύφλα σου.
Αμ δεν είναι έτσι όμως, γιατί δεν εμπιστευόμαστε όλοι τρελά την εφημερίδα που κρύβει από τους αναγνώστες της τις μισές πορείες που γίνονται στην Ελλάδα!

Τράβα να ρωτήσεις λοιπόν και να μας έρθεις με τον κηδεμόνα σου. Ποιοί συνεργάστηκαν, σε ποιό πλαίσιο και από ποιούς στηρίχτηκαν. Όταν μάθεις ξαναμίλα.
Να δούμε, είσαι ικανός και για τίποτε παραπάνω από τον να λες ό,τι σου κατέβει σα την Κανέλλη, που δίνει και πιστοποιητικά....αριστεροσύνης?? (Τι ζώον θέ μου....)

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:37 π.μ.

10.58 οταν τελειωνουν τα πολιτικα επιχειρηματα αρχιζουν η βρισιες. τελικα για πες μας στην αριστεροσυνη σας χωραει ο ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ Ο ΣΕΒ με αυτους παρεα θα κανεται κυβερνση της αριστερας τοση ξεφτιλα πως την αντεχεται. αν ενοεις πορειες αυτες για να αλλαξουμε ΧΑΛΙΦΗ ευχαριστουμε δεν θα παρουμε ΠΑΝ.

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:58 π.μ.

10.58

Οταν καταφέρεις νσ πεις κατι συγκεκριμένο θα έρθουμε με τον μπαμπά μας την μαμα σας και δυο θείες μου...
Ειναι σαφές ποιοι συνεργάστηκαν,ΛΑΟΣ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ,τι να κάνουμε τωρα...απλα ειναι πραγματα ,,γιατί μπερδεύεσαι
Σάμπως στην ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ τοσα χρόνια τα ιδια δεν κάνετε ?

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:38 π.μ.

Μπερδεύομαι γιατί έχω να κάνω με απατεώνες.

Θα σας πω μία ιστοριούλα γιατί μπορεί να είστε και λίγο άβγαλτα κνιτάκια:
Όταν ήμουν φοιτητής στο πανεπιστήμιο, τα 3 πρώτα χρόνια υπήρχε μία σχεδόν απόλυτη κυριαρχία της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια. Δεν παίρναμε καθόλου εύκολα συνέλευση. Λογικό αφού είχε περίπου 180 μέλη η ΠΣΚ. Όπως καταλαβαίνετε τα μισά από αυτά να ερχόντουσαν δεν υπήρχαν οι δυνάμεις από τους "αριστεριστές". Σε μία συνέλευση λοιπόν και λόγω καφρίλας της καθοδήγησης κατά βάση, η δική μου παράταξη πήρε πολλούς ψήφους. Χαμός στο αμφιθέατρο, η ΠΣΚ χάνει την συνέλευση, επανάληψη ψηφοφορίας κλπ....και τι γίνεται στην επανάληψη της ψηφοφορίας; Η ΔΑΠ βγαίνει και ανακονώνει ότι "Παρόλο που το πλαίσιο των ..."ταδε"... είναι εντελώς απαράδεκτο και η ΔΑΠ δεν συμφωνεί πουθενά, θα το ψηφίσουμε, γιατί επιτέλους πρέπει να σπάσει η κυριαρχία της ΚΝΕ στην σχολή μας."

Εσύ τι θα έκανες "επαναστάτη" της φακής; Θα έλεγες "αποσύρω το πλαίσιο"; Γιατί το εναλλακτικό σου θα ήταν να ακούς από τους κνίτες περί....συνεργασίας. Έχω όμως μια βεβαιότητα ότι όχι μόνο δεν θα απέσυρες το πλαίσιο, αλλά θα κέρναγες κι ένα καφεδάκι με το δαπίτη, που σε βοήθησε και δεν σου έβαλαν μετά στην οργάνωση ένα χέρι μέχρι το λαιμό.
Εμείς τουλάχιστον δεν κεράσαμε το καφεδάκι.

Όσο για το "ζώον", έλεος δεν θα μας δίνει πιστοποιητικά η Κανέλλη. Έχουμε διαφορετικές πορείες και όταν αυτή δίδασκε Ελληνικά και χαριεντιζόταν με τους δεξιούς εμάς μας κυνηγούσαν οι μπάτσοι. Άντε σαχλοκούδουνα που μόνο θόρυβο δημιουργείτε.

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2014 στις 2:33 μ.μ.

8.38 σιγουρα εχεται διαφορετικες πορειες η λιανα απο την ατικη ταξη ηρθε με τους κομμουνιστες ενω εσεις που δηθεν πολεμαγαται τον καπιταλισμο τωρα θα γινεται διαχειρηστες του και θα αναλαβεται και την ηγεσια της αστυνομιας σε αστικο κρατος αντε και υπουργος ΠΑΝ

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2014 στις 2:43 μ.μ.

8.38 το απατεωνας βεβαια στο επιστρεφω παει γαντι με το ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗΣ ΠΑΝ

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2014 στις 2:49 μ.μ.

8.38 και μια απορια αφου στην ΠΣΚ υπηρχε καφριλα πως γινεται σημερα να εισαι στο ιδιο κομμα με αυτους που τοτε αποκαλουσες καφρους. αλλα ειπαμε πρεπει να εξαργυρωσεται το παρελθον με οφιτσια ΑΞΙΟΣ ΠΑΝ

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2014 στις 3:56 μ.μ.

Μπερδεμένε

καλα ρε για τις εκλογικές συνεργασίες λέγατε τωρα το ρίχνεις στις φοιτητικές εκλογες ?
Μηπως το φοιτητικό κίνημα ειναι και επαναστατικό υποκείμενο γιαυτο ειναι και τα ορια σας μεχρι εκει,(σε αποστειρωμένο περιβάλλον),,,, μακρια απο αφεντικά. Σας βλέπουμε ομως στις απεργιες(με το κιάλι) στα συνδικάταααααα,, μην ζορίζεσαι τσαμπα λοιπον εχουμε προσωπική αποψη οχι τις μπούρδες που αμολάς...Μιση κανονική κουβέντα χωρις σκετη κλαψα θα πεις ,που πηδάς απο συζήτηση σε αλλη σαν κριτικό αγριοκάτσικο,"απαντώντας" με την εγκυρη φαντασία σου, , εαν και εφόσον θα αποσύραμε το πλαίσιο και παπάρια μαντολες..
Καημενε ο λογος σου ειναι οχι πρώην φοιτητή αλλά 3ης ταξης δημοτικού και στο πληκτρολόγιο οσο θελεις βρόντα,..Δεν εισαι πιστικός,ξανα προσπαθα
φλοκο ε" φλοκο
ΥΓ
πρόγραμμα έχετε η είστε του επαναστατικού ακτιβισμού


ΚΚΕδοφρένεια
16 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:43 μ.μ.

Όταν το ΚΚΕ το 2002 κατέβαζε ΚΟΙΝΟ υποψήφιο Δήμαρχο με τη ΝΔ στην Καρδίτσα και κέρδισε το Δήμο ..... όλα καλά!

'Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε να κατεβάσει ΔΙΚΟ του υποψήφιο απέναντι στον υποψήφιο του ΚΚΕ και να πάρει το Δήμο, γιατί η υποψηφιότητα έπεισε τους Ικαριώτες, τότε αυτό ΔΕΝ είναι αποδεκτό από το ΚΚΕ!!!

Ερωτήσεις:

α. Έχει άλλο κόμμα δικαίωμα να κατεβάζει υποψήφιο Δήμαρχο σε Δήμο που κατεβαίνει και το ΚΚΕ?

β. Γιατί ο Μαν κρύβεται και ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟ?????

http://www.youtube.com/watch?v=47INrZB

αλλά κατηγορεί όλους τους άλλους ως συνεργάτες της Χρυσής Αυγής????

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:35 μ.μ.

4.43 το ΚΚΕ δεν κατεβασε ποτε κοινο υποψηφιο με κανενα αλλο κομμα. στην ικαρια συνεργαστηκατε ολοι οι αλλοι μαζι και το ΛΑΟΣ εναντια στο ΚΚΕ και για μενα δεν ειναι καθολου παραξενο μετα μονο μη ζηταται την συνεργασια μιας ταχα μου αριστερας. χαιρετισμους στον ΚΑΡΥΠΙΔΗ και στον δημαρχο των ΛΕΙΨΩΝ ΠΑΝ.

Στρας
16 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:37 μ.μ.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ζητάτε όλοι απαντήσεις από το Μαν.
Και γιατί δεν απαντάς, Μαν, λέει ο ένας, γιατί δε μας μιλάς λέει ο άλλος.
Τελικά, έχει καταντήσει μεγάλη φίρμα και θα ξεπεράσει και τον trash που έχει βαρέσει εξαφάνιση.
Κι εγώ τι θα κάνω; Θα αλλάξω ψευδώνυμο; Και πώς θα λέγομαι;
Γιες Μαν; Νο Μανς λαντ; Μάνο τσε τουνγκ; Μανό Τσάο; Δε μου αρέσει κανένα. Αν μπορείτε, βοηθείστε με

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2014 στις 6:23 μ.μ.

@Ανώνυμο 8.38
Λοιπόν μεγάλε "επαναστάτη", μόλις τώρα πήρα δελτίο από την ΕΜΥ. Αύριο δεν θα βρέχει, λιακάδα του σκοτωμού, άνοδος της θερμοκρασίας. Οπότε όλοι σας εσείς που δίνετε τους αγώνες με το τσουβάλι, 8.00 π.μ. όλοι στους κατά τόπους ΕΟΠΠΥ, να εμποδίσουμε το πραξικοπηματικό κλείσιμό τους και το πλιάτσικό τους. 'Η μήπως είναι νωρίς για εσάς 8.00. Καλά ελάτε έστω και στις 9.00. Κι αν σας δούμε, σφυράτε μας. Μαν

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:14 μ.μ.

Έχεις και πρόγραμμα αντάρτη της Ομόνοιας;
Και τι λέει; Περικύκλωση του Δημαρχείου μέχρι την πτώση του καπιταλισμού;

Δεν θέλεις φοιτητικό παράδειγμα "εργάτη"; (Έχουν χάσει κάθε έννοια οι λέξεις πια) Δες λοιπόν πόσο χτυπιόσαστε για την Ικαρία και μετά πες μας και ποιοί από το ΛΑΟΣ συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο. Περιμένω ονόματα.

Υγ: Συγνώμη που αλλάζω θέματα, αλλά ψάχνω μπας κι απαντήσεις σε κανένα. Δεν είναι καθόλου εύκολο όμως.

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:28 μ.μ.

7.14 καλα χωρις ανατροπη του καπιταλισμου πως θα κανεται σοσιαλισμο ρε παιδια εχει βρεθει κανενας καινουργιος τροπος πειτε μας και εμας να ξερουμε ΠΑΝ

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:35 μ.μ.

Πέστα ρε στρας, πέστα. Ολοι ζητούν απαντήσεις που έχω δώσει δυό και τρείς φορές, εγώ εδώ και κάτι μέρες έχω κάνει ερωτήσεις συγκεκριμένες και τουμπεκί ψιλοκομμένο. Είναι το κόλπο αυτό για αποπροσανατολίσουν και να μην απαντήσουν (γιατί τί να πούν?). Πρίν από λίγο τους είπα για τα συλλαλητήρια που γίνονται αύριο πανελλαδικά για το κλείσιμο του ΕΟΠΠΥ κι αυτοί κάνουν τον "κινέζο". Μήπως να μου απαντούσες εσύ για τα καυτά προβλήματα τα άμεσα που μας καίνε πέρα από αφορισμούς. Ποιά είναι η θέση σας για την ΕΕ? Ποιά είναι η θέση σας για την καπ΄ οικ. κρίση? Ωραία θέματα να συζητήσουμε εν όψει και των εκλογών. Δεν νομίζεις? Οι άνθρωποι, προκειμένου να μην απαντήσουν αυτοεξευτιλίζονται. Μέχρι και εσύ το εντόπισες και τους εγκαλείς. Εάν σας ενοχλεί το Μάν (είναι από Μανώλης), μπορώ να βάζω Μανώλης. Εκεί θα τα χαλάσουμε? Λοιπόν Μανώλης

ΚΚΕδοφρένεια
16 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:13 μ.μ.

Μαν, κρύβεσαι μπαγάσα?

Για την "αγωνιστική συμπαράταξη" ΠΑΜΕ-Κασιδιάρη (http://www.youtube.com/watch?v=47INrZB) δεν λες κουβέντα? Μόκο? Τουμπεκί ψιλοκομμένο????

Για την ΚΟΙΝΗ κάθοδο ΚΚΕ-ΝΔ το 2002 στη Καρδίτσα, και κει τουμπέκα?

Και βάζεις το καημένο το Μπαλτσαβία να ξεφτιλίζεται γράφοντας ότι δήθεν:
"το ΚΚΕ δεν κατεβασε ποτε κοινο υποψηφιο με κανενα αλλο κομμα" (sic)


Γελάμε Μαν με τη δειλία και την υποκρισία των νεο-ΚΚΕδων της Λιάνας.....
Μαγκιά, κλανιά και κώλο φινιστρίνι!!!

Κος Τρίφτης
16 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:21 μ.μ.

@Στρας

Τώρα που ο Μαν πήρε τη θέση του TRASH στη σπέκουλα, την διαστρέβλωση και την υποκρισία, συμπάσχω με τη δυσκολία αυτοπροσδιορισμού.

TRASH γύρνα πίσω!

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:43 μ.μ.

9.13 Ξεφτιλιζονται αυτοι που προσπαθωντας να καλυψουν της επισκεψης και τα χαμογελα στα ιδρυματα του καπιταλισμου προκειμενου να γινουν διαχειρηστες τους και ελειψη επιχηρηματων το γυρνανε στο καλαμπουρακι. πες μας κατι και για τους μισθους που κοβονται στην αυγη ΠΑΝ

ΚΚΕδοφρένεια
16 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:37 μ.μ.

Καλά ολόκληρος Μαν κρύβεσαι πίσω από το παιδαρέλι τον Μπαλτσαβία;;;

Αυτό καν δεν ξέρει για τη συνεργασία ΚΚΕ-ΝΔ στις Δημοτικές γιατί τότε ήταν μικρό παιδάκι και έπαιζε μπάσκετ στη Σαλαμίνα. Αλλά σήμερα έχει και άποψη ........

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:32 π.μ.

10.37 το οτι εχω ζησει τα κατορθωματα σας το 1991 σε πολυ καλη ηλικια πως σου φαινεται πρεπει να πηγαινω σχολειο ακομα. χαιρετισματα στον καρυπιδη και στον προεδρο του ΣΕΒ που εγινε και αυτος αριστερος ΠΑΝ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger