Home » , » Ροντόσαυροι στο νησί των χαμένων χρημάτων

Ροντόσαυροι στο νησί των χαμένων χρημάτων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 | 4:20 μ.μ.

Ένας εξαιρετικός δείχτης για το ποια θα ήταν η «διακυβέρνηση» Παπανδρέου, ήταν το Μη Κυβερνητικό Περιβάλλον που είχε συγκεντρωθεί γύρω του.

Γράψαμε για αυτό ξανά και ξανά. Τέτοιου είδους οντότητες φτάσανε μέχρι του σημείου να κάνουν γενιτσαρισμό στη Σερβία υπέρ των αμερικάνων.

Το δίκτυο των ΜΚΟ (δεν τις βάζουμε όλες στο ίδιο τσουβάλι) υποδεικνύουν ένα διεθνές πλέγμα όπου ντόπιες σπείρες συνδέονται με διεθνείς παράγοντες (ακόμη και με μπράβους του Κάραζιτς) και υφαρπάζοντας χρήματα από το δημόσιο μέσω τοποθετήσεων «πρακτόρων» τους, παροχετεύουν μέσω του χρηματοπιστωτικού πόρους στα διεθνή δίκτυα, στις σκιώδεις μη κυβερνητικές κυβερνήσεις.

Η ΜΚΟ του Κώστα Τσεβελέκου ο οποίος φέρεται δημοσίως να διατυμπάνιζε τις σχέσεις του με τον Παπανδρέου αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για τη δράση των ΜΚΟ.

Ένας άνθρωπος με πολλά πρόσωπα: μοναχός από το 1983-1990 στη συνέχεια επανεφεύρει τον εαυτό του ως δημοσιογράφο στην «εφημερίδα» Εξόρμηση για να μπει επί εποχής του εκσυγχρονισμού του αρχιαλχημιστή Σημίτη στο μαγικό κόσμο των ΜΚΟ. Το 2000 ιδρύει το «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» που υποτιθέμενα μεριμνά για την εξουδετέρωση ναρκών σε πρώην θέρετρα πολέμου όταν ουσιαστικά απομυζεί μέσω κυβερνητικών αξιωματούχων δημόσιους πόρους ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ, ναρκοθετώντας την οικονομική ζωή του τόπου.

Η δράση του σταματά το 2004 με την έλευση της κυβέρνησης Καραμανλή.
Θα ξαναεπιχειρήσει να αντλήσει πόρους το 2009, όταν ο πρώην υπουργός εξωτερικών Γεώργιος Παπανδρέου αναλαμβάνει την πρωθυπουργία αλλά οι «υπηρεσίες» του δεν κρίνονται πλέον χρήσιμες και θα καταλήξει να πουλάει «βιολογικές» ντομάτες σε λαϊκές.

Προφανώς, τα 9 μύρια δεν πήγαν όλα στην τσέπη του αλλά μάλλον το μεγαλύτερο κομμάτι τους επέστρεψε στο δίκτυο που του έδωσε την τεχνογνωσία της απάτης. Όπως ο ίδιος δήλωσε «άμα βρείτε τα χρήματα, να μου γράψετε»…

Ο άνθρωπος που υπέγραφε τις εγκρίσεις ως γενικός γραμματέας της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ήταν ο μυστηριώδης, στενός φίλος και σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου, του Σαακασβίλι αλλά και προσωπικός φίλος του διεθνούς κερδοσκόπου George Soros  Άλεξ Ρόντος, ένας ακόμη άνθρωπος με πολλά πρόσωπα. Πότε με τους καθολικούς πότε με τους ορθόδοξους, ο  «Νεκροθάφτης του μακεδονικού», ο τύπος που επεδίωκε να επαναφέρει τις σχέσεις Ρωσίας δύσης σε ψυχροπολεμικά επίπεδα με αφορμή τη Γεωργία, ο υποστηρικτής του σχεδίου Ανάν (το οποίο αναστήθηκε για να σκοτώσει την κυπριακή δημοκρατία αλλά λίγοι ασχολούνται με τη θέση του ελληνισμού στην κοιτίδα του τη Μεσόγειο) ήταν λογικό να τοποθετηθεί από νωρίς σε μια υπηρεσία που ενέκρινε κονδύλια τα οποία πήγαιναν στις βιτρίνες ενός διεθνούς συστήματος που ονομάζονται ΜΚΟ παρότι πολλοί (β)ροντοφωνάζαν για τη δράση του. Οι ενστάσεις πήγανε όλες στον (β)Ρόντο.

Αφού η κυβέρνηση Παπανδρέου ολοκλήρωσε την αποστολή της, ο Ρόντος βρέθηκε το 2012 προστατευμένος ως ειδικός απεσταλμένος της ΕΕ στο κέρας της Αφρικής. Φανταζόμαστε ότι σύντομα θα δούμε νάρκες και εκεί.
Όταν ο Soros επισκέφτηκε τους Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου στη Βουλή φωνάζαμε. Τι δουλειά είχε η αλεπού στο παζάρι;
Από το Soros, την αγάπη του για τη δημοκρατία και την φιλανθρωπία του έχει ευεργετηθεί και ΜΚΟ του πρώην συνοδού ανδρών, πρώην συμβούλου του Παπανδρέου και νυν υποψηφίου δημάρχου Αθηνών Γρηγόρη Βαλλιανάτου.

Και αυτό που κάνει την κατάσταση ακόμη πιο πικάντικη είναι ότι όταν ο Ρόντος κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση του σχεδίου «Πυθία», υποτιθέμενο σχέδιο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για τη δολοφονία του Κώστα Καραμανλή, δικηγόρος του ήταν ο σύμβουλος του συμφοιτητή και συγκατοίκου του Γιώργου Παπανδρέου Αντώνη Σαμαρά και λάτρης της ισραηλινής στρατοκρατίας, Φαύλος Κραν-ιδιώτης, δικηγόρος επίσης της εκλεκτής επιχειρηματικά της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ οικογένειας Μελλισανίδη. Η αδερφότητα των Ροντό-σταυρων…

Για να κλείσουμε το παζλ, να θυμηθούμε μια ακόμη «συνέργεια» της οικογένειας Παπανδρέου. Στο τελευταίο ΔΣ της Ωμέγα Bank που εξαγοράστηκε από την τράπεζα των σκανδάλων του «εκλεκτού» του ομίλου Carlyle (βλ. οικογένεια Bush) Λαυρέντη Λαυρεντιάδη Proton Bank, συμμετείχε ο αδερφός του Γεώργιου Παπανδρέου και πρώην της World Bank, Νίκος Παπανδρέου.
Πηγές ανέφεραν στο αρχικό ΔΣ της Ωμέγα και τον Ν. Μπακατσέλο, της οικογένειας του πεθερού του Βενιζέλου.

Σαν να μην έφτανε η οδυνηρή (για τους Έλληνες) ιστορία μιας βραχύβιας τράπεζας, το Φεβρουάριο του 2014 ο Νικόλαος Μπακατσέλος θα βρεθεί στο ΔΣ της τράπεζας Αττικής, της «τράπεζας των μηχανικών». Ο Νίκος, εκτός από εξ αγχιστείας συγγενής του αντιπροέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου, είναι επίσης του ΔΣ του ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου και συνεταίρος των Λαμπράκη-Ψυχάρη σε εκδοτική. Πρόεδρος του ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου υπήρξε και ένας ακόμη από τη νέα διοίκηση: Ο Γιάννης Γραμματίδης.

Το ΔΣ της τράπεζας Αττικής δεν είναι καθόλου ανοίκειο με το περιβάλλον Βενιζέλου:  Στο απελθών ΔΣ της Τράπεζας Αττικής βρισκόταν ο Κωνσταντίνος Γουβάλας, Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Ευάγγελου Βενιζέλου και πρώην μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΠ. Η περιστρεφόμενη πόρτα δουλεύει μια χαρά.

Τη dream team του νέου ΔΣ της τράπεζας Αττικής συμπληρώνει ο Γκίκας Μανάλης, πρώην διευθύνων σύμβουλος και ειδικός διαχειριστής του χουντικού κλεισίματος της ΕΡΤ καθώς και πρώην οικονομικός διευθυντής της αμαρτωλής First Business Bank του Βίκτωρα Ρέστη τον οποίo βάρυναν κατηγορίες ξεπλύματος μαύρου χρήματος και υπεξαίρεσης, λες και δεν αρκούσε η εμπλοκή της τράπεζας Αττικής στα real estate θαλασσοδάνεια του Καρούζου.
MKO, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, πράσινη ανάπτυξη, το επιστήθιο ζεύγος του Παπανδρέου Γριβέα, τα CDS, Ρόντος, Soros, Κρανιδιώτης, Μελισσανίδης, Μπακατσέλος-Βενιζέλος, Λαυρεντιάδης, εκδότες και κανάλια.

Δεν υπάρχει κανένα κανονικό κράτος όπως ισχυρίζεται το πολιτικό πλυντήριο του ΠΑΣΟΚ, η μεταλλαγμένη ακροδεξιά της σαμαρικής ΝΔ. Συνεχίζει να υπάρχει το κανονικό παρακράτος που έχει ναρκοθετήσει τη ζωή των Ελλήνων. Σε κάθε βήμα του ο Έλληνας πολίτης πατάει τις νάρκες και η ζωή του ακρωτηριάζεται.

Από την τεχνητή χειμερία νάρκη της μεταπολίτευσης στο ναρκοπέδιο της τεχνητής κρίσης.
Οι βρώμικες υποθέσεις ανοίγουν 3-4-5-6-10 χρόνια μετά, όταν η ζημία έχει ήδη γίνει, όπως ακριβώς είχε σχεδιαστεί. Η πλήρης υπονόμευση της Ελλάδας και του λαού της. Σαμποτάζ.

Και βγαίνει τώρα ο Παπανδρέου να πει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι έργο της δικιάς του κυβέρνησης. Φυσικά. Δεν ξεχνάμε τη συμβολή του στην κοινωνική καταστροφή. Ήταν πρωτεργάτης.
Έχει το μερίδιο του λέοντος στους θανάτους, στον πόνο, στην αρρώστια, στη μιζέρια, στην απελπισία, στα θολά μάτια, στα δάκρυα και τη θλίψη. Και είχε άξιους συνεχιστές της κοινωνικής διάλυσης.

Η τραπεζοκρατία (εφευμισμός της κλεπτοκρατίας), αφού διέφθειρε την Ελλάδα, κάνει εδώ και καιρό σε αυτήν ότι έκανε και με τις τράπεζες τις: Τη χωρίζει σε Good και Bad Greece,  δίνει τα φιλέτα στην ολιγαρχία και τις ζημιές, το χρέος και τον πόνο στην κοινωνία.

No pain, no gain. Υπάρχει μόνο μια πρόταση: Αντί να τους αφήνουμε να τρώνε παστίλιες για τον πόνο που μας προκαλούν, να τους τον κάνουμε κλύσμα να τον νοιώσουν καλύτερα τα παχύδερμα.
Είναι προφανές ότι η ομερτά σπάει και ότι υπάρχει πλέον μικρής κλίμακας πόλεμος στα σπλάχνα της κλεπτοκρατίας. Θα πέσουν και είναι αποφασισμένοι να μας πάρουν μαζί τους. Όσο καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια στο αρρωστημένο τους μυαλό φαντάζονται πως τους ανοίγουμε κι άλλο τα πόδια.

Το παραπάνω κείμενο μας το έστειλε ο Πέτρος Αργυρίου.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2014 στις 6:03 μ.μ.

O Vallianatos kata th gnwmh mou nai men eprakse polla kai kserei polla alla mesa sto olo plegma ayths ths symmorias aytos poy
einai o i8ynwn nous kai poy dra san gymnosaligkas sta va8ytera tou ypedafous me diasyndeseis kai me th ND kai to PASOKeinai
o Rondos. S ayton prepei na estiastoun oles oi prospa8eies olwn oswn agwnizontai gia to kseskepasma ayths ths speiras pou katw apo thn prostasia twn anwtatwn kybernwdwn katalhstecan kai diesyran thn patrida mas

melito

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger