Home » , , » Με κατασκευασμένες κατηγορίες διώκεται ο αγωνιστής εκπαιδευτικός Παύλος Αντωνόπουλος. -Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Με κατασκευασμένες κατηγορίες διώκεται ο αγωνιστής εκπαιδευτικός Παύλος Αντωνόπουλος. -Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014 | 12:26 π.μ.

Ο Παύλος Αντωνόπουλος είναι ένας εκπαιδευτικός, μαχητικός συνδικαλιστής, πρωτοπόρος σε κάθε εργατική και λαϊκή κινητοποίηση. (Σ’ αυτό το βίντεο από περασμένη διαδήλωση τον ακούμε να εκφράζει τις απόψεις του στο «Βαθύ Κόκκινο» για την πολιτική συγκυρία και την αναγκαιότητα δυναμικών μαζικών αγώνων).

Χτες στην πορεία που οργάνωσαν μια σειρά συλλογικότητες συνελήφθη και κρατείται ενώ το πρωί σήμερα θα οδηγηθεί στο αυτόφωτο με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε απαγορευμένη συγκέντρωση και της αντίστασης κατά της αρχής!

Σύμφωνα με πληροφορίες παραπέμπετε με διάταξη του ν187α –που έχει ψηφίσει και ο Σύριζα- ενώ σε ενδεχόμενη καταδίκη του θα κινδυνέψει με απόλυση από την δουλειά του.

Αλλεπάλληλα είναι τα μηνύματα συμπαράστασης στον διωκόμενο με κατασκευασμένες κατηγορίες αγωνιστή.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ απαγορεύοντας διαδηλώσεις και στέλνοντας στην Ασφάλεια τους δασκάλους. Αποκαλύπτεται έτσι το πραγματικό αντιλαϊκό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε οι απαγορεύσεις, ούτε οι συλλήψεις, ούτε η καταστολή μπορούν να κάμψουν τους λαϊκούς αγώνες.
Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παύλο Αντωνόπουλο την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, στις 11.30 στα δικαστήρια Ευελπίδων (κτίριο 16) και ζητούμε την άμεση απελευθέρωση και απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Α’ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Καταγγέλλουμε για ακόμη φορά κυβέρνηση και ΕΕ, που φτάνουν στο σημείο να καταργούν δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα που ο λαός μας κατέκτησε με αγώνες και αίμα και να συλλαμβάνουν αγωνιστές προσπαθώντας να λυγίσουν το λαό στον αγώνα του ενάντια στην βάρβαρη αυτή η πολιτική.

Καλούμε στη συγκέντρωση συμπαράστασης αύριο Πέμπτη 9/1/14, 11 π.μ. στα δικαστήρια (Σχολή Ευελπίδων, κτίριο 16)» τονίζεται σε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη σύλληψη του Παύλου Αντωνόπουλου, καθηγητή, συνδικαλιστή - μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος προσήχθη λίγο μετά τις 6μμ και οδηγείται αύριο στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε απαγορευμένη συγκέντρωση και της αντίστασης κατά της αρχής!
ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε πολίτη, τις οργανώσεις της αριστεράς και κάθε συλλογικότητα που υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο Πέμπτη 9/1 στις 11πμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 16).

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΕ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!
ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
9 Ιανουαρίου 2014 στις 11:08 π.μ.

"Αποκαλύπτεται έτσι το πραγματικό αντιλαϊκό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης"
Δεν είναι πλήρες. Κανονικά έπρεπε να γράψετε "Αποκαλύπτεται έτσι το πραγματικό αντιλαϊκό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και γενικά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού". Γιατί τόση στενότητα έκφρασης;
Κατά τα άλλα, έχω μπερδευτεί : ο διωκόμενος είναι δάσκαλος ή καθηγητής; Της πρωτοβάθμιας, της δευτεροβάθμιας, ή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης; Αν θέλετε, κάντε μια διευκρίνιση. Ευχαριστώ.
Πέτρος Αργυρός

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger