Home » , » Σπάει (;) η ομερτά μεταξύ των δημοσιογράφων – Στην δημοσιότητα ονόματά τους που τραπεζίτης τους χάριζε δάνεια

Σπάει (;) η ομερτά μεταξύ των δημοσιογράφων – Στην δημοσιότητα ονόματά τους που τραπεζίτης τους χάριζε δάνεια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 | 10:40 μ.μ.

Δεν είναι κάτι καινούργιο, ότι μια σειρά δημοσιογράφοι είναι κυριολεκτικά κυβερνητικοί υπάλληλοι –σιτίζονται απ’ τα «μυστικά κονδύλια»- , ενώ άλλοι μισθοδοτούνται από χρηματιστές, και  κάθε είδους πλουτοκράτες. Παράλληλα μ’ αυτό, ορισμένοι τα παντελωνιάζουν και με «νόμιμους» τρόπους. Όπως π.χ. το δημοσιοκαφρικό μαντρόσκυλο του μνημονίου –και για ένα φεγγάρι υπεύθυνος επικοινωνίας του Ταμείου ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ)- Χρήστος Κώνστας που η ιστοσελίδα του βρίθει διαφημίσεων, κύρια κρατικών.

Τώρα μαθαίνουμε και για δημοσιογράφους που οι τραπεζίτες τους έδιναν χαριστικά δάνεια. Τους προσφέρουν λεφτά δηλαδή ανταμείβοντας για την κατευθυνόμενη, σύμφωνα με τα συμφέροντας τους, πληροφόρηση που προσφέρουν.

Αυτή η κατάσταση είναι διαχρονικά γνωστή στο δημοσιογραφικό σινάφι. Υπήρχε όμως ομερτά που επιτέλους ένας δημοσιογράφος, και μπράβο του, ο Κώστας Βαξεβάνης, τόλμησε να την σπάσει.

Και δεν γράφουμε τυχαία ότι υπήρχε ομερτά. Κατά καιρούς παλιές καραβάνες της δημοσιογραφίας, με τα γραφόμενα τους άφηναν να διαφανεί ότι γνώριζαν πρόσωπα και καταστάσεις αλλά ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger