Home » , » Είμαστε δάσκαλοι και όχι φοβισμένα και υπάκουα ανθρωπάκια-υπάλληλοι

Είμαστε δάσκαλοι και όχι φοβισμένα και υπάκουα ανθρωπάκια-υπάλληλοι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 | 4:08 μ.μ.

Αφού με τα χίλια ζόρια έκαμψε τις αντιστάσεις στα πανεπιστήμια, με πύρρεια νίκη κατά των διοικητικών υπαλλήλων που απέργησαν 14 εβδομάδες, βρήκε το κουράγιο με καθυστέρηση μηνών, η ετοιμόρροπη κυβέρνηση να  προχωρήσει τον σχεδιασμό της για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών.

Πρώτο βήμα, που απέτυχε οικτρά σε πανελλαδικό επίπεδο, τα σεμινάρια των στελεχών που θα την κάνουν, που αναβάλλονταν κάτω από την πίεση του κινήματος πιο συχνά και από τα αυτοκίνητα που περνάνε το Βαρδάρη. Παρόλα αυτά ετοιμάζονται να θεωρήσουν περαιωμένη και πετυχημένη αυτή τη φάση (είναι και τα λεφτά του προγράμματος στη μέση που πρέπει να πέσουν) και να πάνε στις σχολικές μονάδες και στους συλλόγους διδασκόντων για να συγκροτήσουν επιτροπές για την αυτοαξιολόγηση. Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Ήδη ετοιμάζονται εκατοντάδες πρακτικά συλλόγων διδασκόντων που αρνούνται τη συμμετοχή τους. Και επειδή παίρνουν το μήνυμα, πιο γρήγορα από τον απλό συνάδελφο, έχουν κινητοποιήσει την τρομοκρατία και την παραπληροφόρηση μέσω της πέμπτης φάλαγγας που διαθέτουν. Τα κύρια επιχειρήματα τους είναι δύο.

Πρώτο: Η μη συμμετοχή στη διαδικασία και στις επιτροπές αποτελεί άρνηση άσκησης καθήκοντος. Ελεεινό ψέμα αφού είναι προαιρετική! Αλλά και υποχρεωτική να ήταν, με κήρυξη στάσεων εργασίας από τα συνδικαλιστικά όργανα, ανατρέπεται κάθε προσπάθεια τους, όπως ξανάγινε στο παρελθόν.

Δεύτερο επιχείρημα τους: όσοι βρίσκονται στο κατώτερο κλιμάκιο ή βρίσκονται πολύ κοντά σε βαθμό να αξιολογηθούν για να πάρουν την αύξηση που τόσο έχουν ανάγκη. Ξεχνούν να αναφέρουν οι άθλιοι προβοκάτορες ότι το μνημόνιο ουσιαστικά απαγορεύει τις αυξήσεις μέσω βαθμολογικής ωρίμανσης για τα επόμενα χρόνια και μοναδική επιδίωξη της όλης διαδικασίας είναι η μισθολογική καθήλωση και οι λίστες προγραφών των επόμενων απολύσεων.

Δε φοβόμαστε μια «τελειωμένη» κυβέρνηση στα τελευταία της. Όσο και να «δαγκώνει». Ότι και να κάνει το τέλος της είναι προδιαγεγραμμένο και γρήγορο. Ο εσμός που αποκαλύπτεται υποστηρίζοντας τους άνομους σχεδιασμούς της να δούμε που θα κρυφθεί…

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
22 Ιανουαρίου 2014 στις 4:47 μ.μ.

Τι θυμηθηκα τωρα.Ηθελε,λεει,να γινει διευθυντης και τον διεγραψαν απ το ΚΚΕ.Ειχε κανει παταγο στο διαδικτυο με αναδημοσιευση και αρνητικα σχολια απο φασιστικα μεχρι αριστερα και λεγομενα αριστερα ιστολογια.Μια ερωτηση γιατι ειμαι αδαης.Αυτος θα αξιολογουσε κι ολας η μαλλον αξιολογει,γιατι εγινε διευθυντης απ οσο ξερω παρα την κομματικη γραμμη,συναδελφους του? Ξανθοπουλος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger