Home » » "Κοσμοπλημμύρα" από διωκόμενους στα δικαστήρια

"Κοσμοπλημμύρα" από διωκόμενους στα δικαστήρια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014 | 12:50 π.μ.

Πηγή: Νάσος Μπράτσος - "Ελευθεροτυπία"

ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΡΤ, ANTAΡΣYA

Από τις σπάνιες περιπτώσεις στην Ευρώπη, ίσως και στον κόσμο, που την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, τα δικαστήρια θα γεμίσουν διωκόμενους εργαζόμενους και συμπαραστάτες τους, δείγμα του πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τη διακυβέρνηση της χώρας.

Η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της αναφέρει: “Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014 στις 9.30πμ εκδικάζεται στην Ολομέλεια του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (Πανεπιστημίου 47-49) η προσφυγή που κατέθεσε η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ κατά των Υπουργικών Αποφάσεων του Υπουργού Υγείας και του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε εφαρμογή του Ν.4172/2013.

Υπουργικές Αποφάσεις που έθεσαν σε διαθεσιμότητα 1665 υγειονομικούς και συρρικνώνουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας με τα λουκέτα σε Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας. Καλούμε όσους συναδέλφους επιθυμούν να παραστούν στην εκδίκαση. Ανεξάρτητα από την ανάληψη υπηρεσίας των ανωτέρω διαθέσιμων υγειονομικών σε άλλα Νοσοκομεία, έχει σημασία η δικαίωση της προσφυγής αφού μπορεί να μπλοκάρει νέες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και του Υπουργού Υγείας".


ΠΟΕ - ΟΤΑ: "Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) προκηρύσσει για την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014 πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11.00 το πρωί έως τη λήξη του πρωινού ωραρίου και καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, στις 12.00 το μεσημέρι, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποιείται την ημέρα και ώρα που σύσσωμο το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (και τα 35 μέλη) θα δικάζεται για δεύτερη φορά για τις κινητοποιήσεις του κλάδου τον Οκτώβριο του 2011 ενάντια στις περικοπές των αποδοχών και των μέτρων εξόντωσης που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα. Η σε βάρος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας κατηγορία είναι... «ρύπανση του περιβάλλοντος».

Είναι προφανές πώς η παραπομπή σύσσωμου του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε δεύτερη δίκη (η πρώτη είχε στις αρχές Σεπτεμβρίου) εντάσσεται στο πλαίσιο της τρομοκράτησης των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ποινικής δίωξης των εκπροσώπων τους που αντιστέκονται ενωτικά στα μνημόνια και αγωνίζονται για την ανατροπή της πολιτική εξόντωσης του Ελληνικού λαού που επιβάλλει η συγκυβέρνηση.

Η δε χρονική συγκυρία της παραπομπής στη Δικαιοσύνη με αστείες κατηγορίες δεν είναι επίσης τυχαία. Γίνεται σε μία κρίσιμη περίοδο που η μνημονιακή συγκυβέρνηση προετοιμάζει την χαριστική βολή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βγάζοντας σε διαθεσιμότητα-απόλυση ακόμη 6.000-8.000 εργαζόμενους, διαλύοντας δομές και υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προωθώντας το στρατηγικό της στόχο που είναι η πλήρης παράδοση τους στα ιδιωτικά συμφέροντα. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση λέμε όχι στην τρομοκρατία και την ποινικοποίηση των αγώνων μας.

Δεν μας φοβίζουν και δεν μας τρομοκρατούν οι παραπομπές σε δίκες. Θα αγωνιστούμε μαζικά και ενωτικά για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση και στόχο έχει και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα δώσουμε όλοι το παρόν την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014 στις 12.00 το μεσημέρι στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, (κτίριο 2-Αίθουσα 4), όπου θα γίνεται η δίκη του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α".


Eπίσης την Παρασκευή θα δικαστούν εργαζόμενοι της ΕΡΤ και αλληλέγγυοι, που συμμετείχαν στην ειρηνική διαμαρτυρία, που οργανώθηκε τον περασμένο Αύγουστο στις κεραίες εκπομπής του Υμηττού, για τη μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, η οποία διέτασσε την επαναφορά του ραδιοτηλεοπτικού σήματος της ΕΡΤ.

Για την Παρασκευή πήγε και η δίκη του εκπαιδευτικού Παύλου Αντωνόπουλου, που η “αμαρτία” του ήταν η συμμετοχή στη διαδήλωση ενάντια σε κυβέρνηση και Ε.Ε. Που κάλεσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της οποίας είναι μέλος, την ημέρα ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την ελληνική κυβέρνηση.

Η δίκη ήταν για την Πέμπτη και πήρε αναβολή ενώ στα δικαστήρια έγιναν επεισόδια, στα οποία χτυπήθηκε στο κεφάλι από ασυνομικούς ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου. Για το θέμα αυτό, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση: “Καταγγέλλουμε τον τραυματισμό του σ. Πέτρου Κωνσταντίνου, μέλους της ΚΕ του ΣΕΚ, από αστυνομικούς στο χώρο των Δικαστηρίων της Ευελπίδων.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» και βρισκόταν στα δικαστήρια για να συμπαρασταθεί στο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Παύλο Αντωνόπουλο που είχε συλληφθεί στα Προπύλαια καταγγέλλοντας την αστυνομική απαγόρευση των διαδηλώσεων κατά της Προεδρίας της ΕΕ. Πρόκειται για κλιμάκωση της καταστολής ενάντια στο εργατικό κίνημα που αντιστέκεται στις μνημονιακές επιθέσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ και ενάντια στην Αριστερά που το στηρίζει.

Σημειώνουμε ότι ο Πέτρος Κωνσταντίνου είναι και συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και γιʼ αυτό στοχοποιήθηκε από τους φίλους της Χρυσής Αυγής που δρουν στις γραμμές της Αστυνομίας. Οι επιθέσεις της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου που πνέει τα λοίσθια δεν θα περάσουν. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!".

Για τη δίκη του Π. Αντωνόπουλο η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την αναίτια σύλληψη του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., γιατί συμμετείχε σε  απαγορευμένη από την αστυνομία συγκέντρωση και για αντίσταση κατά της αρχής (!) Η Κυβέρνηση καταφεύγει  σε κατασταλτική βία, για να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης και για να συνεχίσει την πολιτική εξαθλίωσης του λαού που απαιτεί η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.

Μετά από την αναβολή της δίκης του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου για την Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση συμπαράστασης την Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 09:00πμ, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 7) για να απαιτήσουμε την άμεση παύση της δίωξης του.

Ταυτόχρονα, κηρύσσουμε για το σκοπό αυτό  3ωρη Παναττική Στάση Εργασίας από τις 9:00 πμ μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι προκειμένου να δοθεί δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger