Home » » Για το ΚΚΕ σαν σήμερα το 1935...γεννήθηκε ο Έλβις !

Για το ΚΚΕ σαν σήμερα το 1935...γεννήθηκε ο Έλβις !

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014 | 5:21 μ.μ.

Του Γ. Σ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με Υπουργό Παιδείας τον Βασίλη Κοντογιαννόπουλο επιχειρεί με το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση να αλώσει την δημόσια και δωρεάν παιδεία. Ανάμεσα στις
αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις προβλέπονται ακόμη και η επιβολή «ομοιόμορφης» ενδυμασίας,
«πειθαρχικού ελέγχου» της εξωσχολικής ζωής, επανακαθιέρωση προσευχής, έπαρσης της σημαίας και εκκλησιασμού!

Για τη τριτοβάθμια εκπαίδευση το πολυνομοσχέδιο προβλέπει την λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ, περικοπές κοινωνικών παροχών σε φοιτητές κ.ά..
Το 70% των σχολείων είναι υπό κατάληψη, ενώ καθημερινό φαινόμενο είναι οι διαδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας...

Στις 7 και τις 8 Ιανουαρίου ΟΝΝΝΕΔιτες με την έγκριση του κόμματος και της ηγεσίας του
(υπουργός Εξωτερικών και νούμερο 2 στην κυβέρνηση Α.Σαμαράς) ξυλοκοπούν και στέλνουν στα
νοσοκομεία δεκάδες καταληψίες σε όλη την Ελλάδα…

Ήταν μια μέρα σαν σήμερα. Οι ομάδες κρούσης της ΟΝΝΕΔ 'Κένταυροι και Ρέιντζερ' βαφτίζονται από την κυβέρνηση 'ομάδες αγανακτισμένων πολιτών' με στόχο την ανακατάληψη των σχολείων που τελούσαν υπό κατάληψη.

Στην Πάτρα πραγματοποιούν σύσκεψη στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ και σε απόλυτη συνεργασία με τοπικά στελέχη και βουλευτές κανονίζουν τις λεπτομέρειες της επίθεσης ανακαταλήψης των σχολείων.
Ρόπαλα, αλυσίδες, μαχαίρια και λοστάρια είναι τα όπλα της γνωστής τραμπουκικής συμμορίας…

Στις  8 Ιανουαρίου 1991 ο Νίκος Τεμπονέρας γύρω στις 10:30 δολοφονείται.
Ο σιδηρολοστός του δημοτικού συμβούλου της Ν.Δ στη Πάτρα και προέδρου της τοπικής ΟΝΝΕΔ Καλαμπόκα υψώνεται και χτυπά ανελέητα.

Ο Νίκος καταρρέει, πέφτει στο έδαφος. Ο δολοφόνος με το λοστάρι στο χέρι δεν διστάζει στιγμή, χτυπάει, ουσιαστικά καρφώνει για δεύτερη και τελευταία φορά το λοστάρι στο κρανίο…

Δεν θέλω να κάνω ένα λεπτομερές χρονικό των γεγονότων που προηγήθηκαν ή που ακολούθησαν. Ήταν μια μέρα σαν σήμερα 8 Γενάρη 1991 αλλά για τον Ριζοσπάστη και τον 902 δεν υπήρξε ποτέ !

Απλά για το ΚΚΕ σαν σήμερα το 1935...γεννήθηκε ο Έλβις !
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 15 σχόλια

Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2014 στις 6:46 μ.μ.

Λίγη σοβαρότητα ρε σύντροφοι δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Αν διαβάζατε πραγματικά το Ριζοσπάστη θα βλέπατε το παρακάτω: Με αφορμή τη συμπλήρωση 23 χρόνων από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ διοργανώνουν αύριο Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, συγκέντρωση στο σχολικό συγκρότημα «Τεμπονέρα» στην Πάτρα.
http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=8/1/2014&id=14941&pageNo=15&direction=1
Υ.Γ. Ούτε λίγη αυτοκριτική δεν έβλαψε ποτέ κανένα.
Τζιοβάνι Ντρόγκο

Περαστικός
8 Ιανουαρίου 2014 στις 7:00 μ.μ.

Είναι εγγενής ποιότητα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος η επιλεκτική μνήμη (ή επιλεκτική αμνησία αν θέλετε). Εξυπηρετεί και εξυπηρετείται.
Το ζήτημα όμως δεν είναι οι άνθρωποι που υπηρετούν τις άκαμπτες δομές μιας τέτοιας ομάδας.
Το ζήτημα είναι, πως τα μέλη και οι φίλοι του δεν βλέπουν τις χονδροειδείς διαχρονικά πολιτικές αντιφάσεις τέτοιων ποιοτήτων;
Πως υπηρετούν ακόμα, ενάμιση σχεδόν αιώνα μετά, με θεολογική αφοσίωση ένα ερμητικά κλειστό πλαίσιο σκέπτεσθαι και ζην;
Πως δεν μπορούν να δουν ότι κάθε ιδεολογική καθαρότητα τρέφει την χωριστότητα και εχθρεύεται την ενότητα;

Βεβαίως τα ανωτέρω ερωτήματά μου δεν αφορούν όλους. Αφορούν μόνον όσους θα δουν τον εαυτό τους σ' αυτά. Ίσως έναν...

8 Ιανουαρίου 2014 στις 8:20 μ.μ.

Επέτειος της δολοφονίας του Τεμπονέρα, και ο αρθρογράφος αντί να βρει δυό λόγια να την τιμήσει, την χρησιμοποιεί σαν πρόσχημα για να πετάξει την ατάκα του για το ...ΚΚΕ, την οποία μάλιστα τοποθετεί και ως τίτλο, δείχνοντας το σημαντικό για τον ίδιο.
Τελικά κάποιοι είναι ανίκανοι να σεβαστούν ο,τιδήποτε. Ακόμη και μια ζωή...
Ντροπή...
Δεν ξέρω σε ποιόν πολιτικό χώρο ανήκει ο Γ.Σ.
Ας τον χαίρονται τα συντρόφια του, τα οποία φαντάζομαι πως κάθε χρόνο θα αφιερώνουν και κανένα δισέλιδο στα έντυπα τους στην επέτειο της δολοφονίας της Βασιλακοπούλου. Και φυσικά είμαι σίγουρος πως δεν πρόκειται για τους ίδιους που βεβήλωσαν πριν λίγα χρόνια το μνημείο της.
Για να τα γράφει ο Γ.Σ. με τόσο πάθος...

Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2014 στις 8:25 μ.μ.

περαστικος. 7.00 φιλε μου δεν υπαρχει καμμια αντιφαση ουτε καμμια σχεση με την θεολογια. αφορα την ενοτητα της εργατικης ταξης και σε συμμαχια με αυτοαπασχολουμενους και φτωχους αγροτες να φτιαξουν την δικη τους εξουσια κοινωνικοποιοντας τα μεσα παραγωγης

Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2014 στις 8:58 μ.μ.

Τζιοβάνη σίγουρα λίγη σοβαρότητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν,ούτε φυσικά η αυτοκριτική. Το link που βάζεις δεν έχει καμιά σχέση με την στήλη σαν σήμερα της εφημερίδας. Αν κάνει κάποιος τον κόπο να μπεί στο link θα γελάσει μόνο και από την εικόνα που θα δεί. 31 λέξεις όλες και όλες κάπου πάνω στην άκρη της 15ης σελίδας και χωρίς καν τίτλο. Επίσης αφού θα κάνει αυτό τον κόπο ας κάνει και ακόμη έναν. Ας κάνει αναζήτηση για πληροφορίες που υπάρχουν στο σάιτ σχετικά με τον τεμπονερα στο σαιτ θα του βγάλει αυτόματα οτιδήποτε έχει αναρτηθεί κατα καιρούς σχετικά με αυτόν. Θα διαπιστώσει πως μέχρι τα τέλει του 90 που το θέμα ήταν φρέσκο και... πουλούσε ειχε κάποια προβολή από τον ριζοσπάστη ( άλλωστε οι περισσότερες αναρτήσεις αφορούν τις δικαστικες διώξεις του Τεμπονέρα στα μέσα τις δεκαετίας του 90 ) Όσο περνούν τα χρόνια όμως τόσο κάποιοι ξεχνάν κάποιες ημερομηνίες. Τι να πω ίσως να κάνω και λάθος και το μειωμένο προσωπικό του ριζοσπάστη απλά δεν είχε χρόνο να ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες όταν τρέχει από χθες για την... προετοιμασία και την... προπαγάνδιση της σημερινής πορείας ενάντια στην ελληνική προεδρία !!!

Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2014 στις 9:10 μ.μ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 8/1/2014 Σελίδα 15

Με αφορμή τη συμπλήρωση 23 χρόνων από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ διοργανώνουν αύριο Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, συγκέντρωση στο σχολικό συγκρότημα «Τεμπονέρα» στην Πάτρα.

ΝΟ COMMENTS

Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2014 στις 11:57 μ.μ.

Τό θέμα είναι γιατι δεν γράφει μια κουβέντα για τον Τεμπονέρα, ποιος ήταν, τι γινόταν τότε στην εκπαίδευση, για το σκηνικό που είχαν στίσει οι οννεδίτες κτλ. Αναφέρει απλά ότι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ με αφορμή την δολοφονία του καλούν σε πορεία . Από ποίον βρε παιδί μου δολοφονήθηκε; Από άντρα, γυναίκα, παιδί, από την άδικη την κοινωνία; Για πολιτικούς , οικονομικούς, αισθηματικόυς λόγους, Ίσως επειδή ήταν γραφτό της μοίρας του !!!

Ανώνυμος
9 Ιανουαρίου 2014 στις 12:04 π.μ.

Αλλη ασχολία δεν έχετε. το μόνο που σας απασχολεί είναι τι κάνει το κκε? εσείς ρε μεγάλοι τι κάνετε? Για πέστε μας τις "επαναστατικές" και "αγωνιστικές" περγαμηνές σας? Πόσες συμβάσεις με 15% μειώσεις υπογράψατε αυτήν την εβδομάδα? Τι θα κάνετε με την "ευρώπη των λαών" και τον "ούριο και σοσιαλιστικό άνεμο του Ολάντ", με το αδελφό σας κόμμα που συγκυβερνεί με την Μέρκελ, με τους πρασινοκόκκινους που τσακίζουν στην καταστολή του Σουηδούς? Με τους πρασινορόζ, της ΕΕ που σας προτείνουν και για πρόεδρο της κομισιόν? Με αυτούς θα κάνετε την επανάσταση?

Κώστας
9 Ιανουαρίου 2014 στις 6:01 π.μ.

Αφήστε το ΚΚΕ κι οποιονδήποτε άλλο εκτός τέτοιου τύπου κριτικής. Στην πράξη αποδεικνύεται ποιος είναι ρεφορμιστής, ποιος επαναστάτης κομμουνιστής, ποιος εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης, ποιος των προλετάριων, ποιος εν τέλει είναι μπολσεβίκος, ποιος εσσέρος και μενσεβίκος... Τέτοια κριτική δεν προσφέρει τίποτα κι είναι κατώτερη από καφενειακού τύπου κουβέντα.
Εν τέλει, το ζήτημα είναι πως ο καθένας από το δικό του μετερίζι θα βάλει πλάτη στην υπόθεση που λέγεται χειραφέτηση της εργατικής τάξης και των υπόλοιπων καταπιεσμένων στρωμμάτων. Όλα τα άλλα είναι οπαδιλίκια που δεν ταιριάζουν στο ήθος που θα πρέπει να έχουν οι κομμουνιστές, ασχετα με το που είναι στρατευμένοι.


Επίσης να παρακαλέσω όσους στηρίζουν ΚΚΕ να ξεχωρίζουν την "κριτική" που κάνουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την κριτική που κάνουν στον τ-ΣΥΡΙΖΑ. Όχι τίποτε άλλο, αλλά μ' αυτά που λέτε ξεφτιλίζεστε. Ραντεβού στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές.

Ανώνυμος
9 Ιανουαρίου 2014 στις 8:43 π.μ.

ρε καρνατασι μη μιλας για συμβασεις με μειωσεις κτλ γιατι πάει το μυαλο μας στο Ριζοσπαστη...

Ανώνυμος
9 Ιανουαρίου 2014 στις 9:18 π.μ.

Ο Τεμπονέρας σαν διαγραμμένος απο το ΚΚΕ το 1985 όταν στην Πάτρα διαγράφηκε όλη η οργάνωση σαν ''φραξιονιστική'',δεν θα μπορούσε να έχει άλλη αντιμετώπιση απο τον ριζοσπάστη.
Στις μεγάλες κινητοποιήσεις που ακολούθησαν τότε την δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή στην Πάτρα,το ΚΚΕ ήταν παγερά απόν.Οταν αργότερα γινόταν η δίκη του δολοφόνου Καλαμπόκα στο Βόλο και βρέθηκε η Παπαρήγα εκεί γιά άλλον άσχετο λόγο,της ζητήθηκε να κάνει μια δήλωση συμπαράστασης στην οικογένεια του καθηγητή που είχε αρχίσει απεργία πείνας για να μην αναβληθεί η δίκη,η Παπαρήγα δεν βρήκε να πεί δυό λόγια.
Μην περιμένετε λοιπόν μετά απο 23 χρόνια να γράψει ο ριζοσπάστης για τον Τεμπονέρα.Για αυτούς πρόκειται ακόμα για έναν ''αγράμματο'',''φραξιονιστή'' που απάλλαξε το ΚΚΕ ώστε καθαρό πλέον να βαδίσει προς την πλήρη καταστροφή.

Ανώνυμος
9 Ιανουαρίου 2014 στις 10:47 π.μ.

Νομίζω και ο πιο χαζός καταλαβαίνει την πατάτα του blog, το θέμα δεν είναι γιατί ο Ριζοσπάστης δεν έχει αφιέρωμα στον Τεμπονέρα, νομίζω ότι είναι πάνω κάτω αντιληπτό αλλά δεν αγνόησε το γεγονός , όπως λέει ο τίτλος και η επωδός του σχολίου. Είναι φτηνή πολιτική τυμβωρυχία στη μνήμη ενός αγωνιστή και οι σχολιασμοί και τα λοιπά.
Συναγωνιστές βιαστήκατε, δεν το είδατε και κάνατε λάθος παραδεχτείτε το και μη μου πείτε ότι στη στήλη "σαν σήμερα" απουσίαζε η αναφορά αλλά υπήρχε στη στήλη "νεολαία" έστω αυτή η μικρή αναφορά που είναι εμμέσως και κάλεσμα κάτι που δεν συνηθίζει ο ριζοσπάστης για εκδηλώσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ με αφορμή την επετειο της δολοφονίας του Τεμπονέρα.

Ανώνυμος
9 Ιανουαρίου 2014 στις 3:04 μ.μ.

φίλε μου ανώνυμε 8:58, μπορείς να γελάσεις όσο θέλεις, το γέλιο εξάλλου κάνει καλό. Και εγώ γελάω συνεχώς με αυτά που βλέπω. Μπορείς επίσης να κάνεις υποδείξεις για τη χωροθέτηση των άρθρων του Ριζοσπάστη, ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι σε ανάρτηση για τον Τεμπονέρα, ο τίτλος είναι:Για το ΚΚΕ σαν σήμερα το 1935 ... γεννήθηκε ο Έλβις! Δε λέω πιασάρικος ο τίτλος. Προσωπικά όμως τον βρίσκω απαράδεκτο. Διαβάζοντας την ανάρτηση, μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι στο Ριζοσπάστη δεν έγινε καμία αναφορά στο θάνατο του Τεμπονέρα (δεν γνωρίζω αν αυτή ήταν και η πρόθεση του συντάκτη της ανάρτησης). Πράγμα που δεν αληθεύει. Αυτό ήθελα να καταδείξω με το σχόλιό μου, έχοντας στο μυαλό κυρίως ανθρώπους που σκέφτηκαν το ίδιο.
Πρόταση για επόμενη ανάρτηση : Η αναφορά του Ριζοσπάστη στον Έλβις φανερώνει ότι αυτοί εκεί στο ΚΚΕ είναι φιλοβασιλικοί.
Τζιοβάνι Ντρόγκο

Ανώνυμος
9 Ιανουαρίου 2014 στις 5:59 μ.μ.

Αν μπορεί κάποιος ας μου θυμίσει γιατί δεν θυμάμαι ποιό τεύχος της "αυγής ήταν που είχε ολοσέδιδο αφιέρωμα στην Βασιλακοπούλου τα τελευταία 10 χρόνια για να μην πάω παλιότερα?Μαν

Ανώνυμος
14 Ιανουαρίου 2014 στις 12:47 π.μ.

ανωνυμε των 9.18 λες χοντρο ψέμμα. Η Παπαρήγα ποτέ δεν βρέθηκε στο Βόλο εκείνη την εποχή που αναφέρεις και ποτέ δεν της ζητ'ήθηκε να κάνει σχόλιο για τον Τεμπονέρα και αρνήθηκε. ένα ψάξιμο στις τοπικές εφημερίδες της εποχής θα σου ήταν χρήσιμο. Σου το λ'έει αυτό ένας δημοσιογράφος του Βόλου που κάλυψε την δίκη στο Βόλο από την πρώτη ημέρα, από τις 2 ή 3 ιουνίου του 1991 αν θυμάμαι μέχρι τις 8 υτου Μάρτη του 92. Η παπαρήγα εκείνο το διάστημα δεν ήρθε στο Βόλο. ήρθε τον σεπτένβρη του 1993 στις εκλογές που ηταν και υποψήφια στη Μαγνησία και εγώ την κάλυπτα στις περιοδείες της. άσε που δεν έμεινε και όλη την προεκλογική περίοδο στο βόλο, μόνο μερικές ημέρες...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger