Home » » Τηλεοπτική εκπομπή του Σύριζα στο κανάλι E-Channel;

Τηλεοπτική εκπομπή του Σύριζα στο κανάλι E-Channel;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013 | 6:01 μ.μ.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συζητάει με την ιδιοκτησία του τηλεοπτικού καναλιού «E» -της πρώην τηλεόρασης του 902- ώστε να μισθώνει καθημερινά ένα τρίωρο τηλεοπτικού χρόνου από τις 7 μέχρι της 10 το πρωί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την εκπομπή θα παρουσιάζει το γνωστό δίδυμο της πρωινής εκπομπής της ΝΕΤ, πριν βάλει μαύρο, Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κασίμη.

Θα πρόκειται για ενημερωτική – πολιτική εκπομπή και την ευθύνη της παραγωγής και της παρουσίασης θα έχει αποκλειστικά το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Ο Σύριζα εκτιμάει ότι δεν αποκλείεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 να έχουμε βουλευτικές εκλογές και θεωρεί απαραίτητο οι θέσεις του κόμματος να μπορούν να διατυπώνονται και μέσω τηλεοπτικού διαύλου.

Αν οι συνομιλίες που υπάρχουν θα έχουν αίσια κατάληξη –η βασική διαφωνία είναι ως προς το ύψος του ποσού που θα πρέπει να καταβάλλει ο Σύριζα για να έχει τρίωρη καθημερινή εκπομπή- αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 78 σχόλια

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:37 μ.μ.

- Κατ'αρχάς, ο Αρβανίτης και η Κατσίμη είναι συμπαθέστατοι. Έκαναν πολύ καλή δουλειά στη ΝΕΤ και τους παρακολουθούσα με πολύ ενδιαφέρον όταν είχα την ευκαιρία. Μάλιστα σε όσες συνεντεύξεις και συζητήσεις με πολιτικούς τους είχα παρακολουθήσει έκαναν ερωτήσεις to the point, που λέμε στα ελληνικά, ενώ άφηναν τους ερωτώμενους να μιλήσουν, σε όποιο κόμμα κι αν ανήκαν.
Και αν κάνουν ανάλογη εκπομπή, θα τους παρακολουθήσω πολύ ευχάριστα. Και για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, έχουν κάθε δικαίωμα να εργαστούν σε οποιοδήποτε ιδιωτικό μέσο, αρκεί να παραμείνουν δημοσιογράφοι και να μη γίνουν δημοσιοκάφροι.

- Αν ισχύει το δημοσίευμα (δηλ. να έχει υπάρξει συνεννόηση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ιδιοκτησίας Ε), το μόνο που θα ήθελα είναι ένα tweet-σχόλιο από τον Παγκαλδημούλη...

30 Δεκεμβρίου 2013 στις 8:30 μ.μ.

Ντροπή στο προδοτικό ΚΚΕ που πούλησε τον 902tv στους καπιταλιστές που κάνουν συμφωνίες με τον ΣΥΡΙΖΑ!
Το παραπάνω είναι το σχόλιο που περιμένω από το "βαθύ κόκκινο" εάν υπάρχει η παραμικρή συνέπεια σε σχέση με ότι γράφτηκε από το μπλογκ την εποχή της πώλησης του 902tv, όπου μεταξύ άλλων το ΚΚΕ είχε βρεθεί υπόλογο (κατά τον φίλο μου τον Γιώργη) ακόμη και για το ...πρόγραμμα του "Ε"!

αντιρρησίας
31 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:22 π.μ.

@πάπια
το ΚΚΕ μπορεί να μην είναι προδοτικό, αλλά για μια ακόμη φορά θα δει το τρένο να περνάει. Και το μόνο που θα του φταίει θα είναι η έλλειψη τακτικής και ο αυτοκτονικός απομονωτισμός του

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2013 στις 6:18 μ.μ.

Βοά η τηλεοπτική πιάτσα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που έψαχνε κανάλι για να προωθήσει τις απόψεις του, βρήκε τελικά ένα τρίωρο και το ενοικίασε. Το τρίωρο θα είναι 7 με 10 το πρωί στο κανάλι “Ε”, δηλαδή τον πρώην 902 του ΚΚΕ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την εκπομπή θα αναλάβει ο διευθυντής του σταθμού «Κόκκινο», Κώστας Αρβανίτης και η Μαριλένα Κατσίμη, Γ.Γ. της ΕΣΗΕΑ. Το δίδυμο που έκανε εκπομπή στην πρώην ΕΡΤ είχε απομακρυνθεί πέρυσι.

Η εκπομπή θα έχει φυσικά ενημερωτικό χαρακτήρα αλλά με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι υπεύθυνος για την παραγωγή και το στήσιμο της εκπομπής, αντιλαμβάνεται κανείς ότι θα έχει έντονο… ροζ χρώμα, με την καλή έννοια φυσικά.

Δεν είναι κακό να έχει και η Κουμουνδούρου τη δική της φωνή στα media, αν και δε θα πρέπει να έχει παράπονο. Όλα τα κανάλια, τα οποία βρίζει ασύστολα, φιλοξενούν επί ώρες διάφορους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που σκούζουν από το πρωί ως το βράδυ. Αλλά μισθωμένο χρόνο από κόμμα δεν έχουμε ξαναδεί. Θα μοιάζει με την εκπομπή για τα… σουτιέν Pretty Bra και μάλιστα στο κανάλι του «εχθρού», τον άλλοτε κόκκινο 902. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πετύχει διπλό στόχο. Αφενός θα έχει μπει στη μύτη του Κουτσούμπα και αφετέρου θα πωλήσει, εν είδει τηλεμάρκετινγκ, την πολιτική πραμάτεια του.

Αλλά θα πει κανείς, μήπως και τα άλλοτε μεγάλα κόμματα δεν έχουν τα δικά τους κανάλια; Αυτή η διαπλοκή της πολιτικής με τα media δεν είναι μια από τις πληγές της μεταπολίτευσης; Ε, ας μπει και ο ΣΥΡΙΖΑ στο παιχνίδι της διαπλοκής, κόμμα εξουσίας είναι άλλωστε.

http://www.antinews.gr/2013/12/31/240571/

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:50 μ.μ.

Και αναπαραγωγή από το antinews; Tι κάνουν οι "σύντροφοι" όταν σκυλιάζουν; Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι!

Αλλά δεν τους φταίει κανείς. Τόσα χρόνια είχαν δικό τους κανάλι και τι έκαναν; Διαφήμιση pretty bra δεν έκαναν, επειδή δεν πρόλαβαν. Πρόλαβαν όμως να διαφημίσουν τηγάνια, μαξιλάρια, πριόνια, πυροσβεστήρες,...

S-TRASH
31 Δεκεμβρίου 2013 στις 8:42 μ.μ.

Καλώς τον TRASH! Που σει ρε θηρίο ανήμερο? Έφαγες κράξιμο και λόυφαξες??? Είσαι καλύτερα τώρα?


Επί της ουσίας,
όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε στο ΚΚΕ να κρατήσει τη συχνότητα στην ιδικτησία του κόμματος και να μοιραστούν τον τηλεοπτικό χρόνο και έξοδα ώστε και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ να έχουν φωνή σε μη ελεγχόμενο από τους μεγαλοεργολάβους κανάλι, η δογματική ηγεσία του ΚΚΕ για κόμη μια φορά δεν τόλμησε να κάνει το σωστό. Προτίμησε να αρνηθεί την πρόταση, να φιμώσει το ίδιο το κόμμα και να πουλήσει σε off-shore.

Ο φανατισμός και η ηλιθιότητα είναι σχεδόν ταυτόσημες ένοιες.

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2014 στις 1:24 π.μ.

Δεν είναι και λίγο να βλέπουν οι ΚΚΕδες στο πρώην κανάλι τους να έχει πρόγραμμα ο καταραμένος Συριζα.
Μέχρι και ρήτρα 5 εκατομμύρια βάλανε να μην μπορεί να πουληθεί σε άλλο κόμμα ο σταθμός.
Δεν υπολόγισαν καλά όμως και ξέχασαν να βάλουν ρήτρα και στην ενοικίαση.
Γιατί αγαπάει ο θεός τον κλέφτη,αλλά αγαπάει περισότερο τον νοικοκύρη.
Και την πάτησαν!!!!.

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2014 στις 4:59 μ.μ.

@Ανώνυμος 1.24
Κανείς δεν είπε ότι είναι κακό ο ΣΥΡΙΖΑ, ή οποιοδήποτε κόμμα, να νοικιάσει τηλεοπτικό χρόνο! Ουδέν μεμπτόν. Το μεμπτόν αρχίζει όταν φανταστεί κάποιος το τί θα άκουγε το κκε από όλους εσάς, αν νοίκιαζε αυτό τηλ. χρόνο. Τί ότι "συντάσσεται με τους καπιταλιστές", τι ότι χρησιμοποιεί τα μέσα των αστών, το τι βρωμιά και τι προβοκάτσια θα ακουγόταν, πιστεύω είναι εύκολο να το φανταστούμε! Μ.

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2014 στις 7:06 μ.μ.

Το ΚΚΕ δεν χρειαζόταν να νοικιάσει τηλεοπτικό χρόνο.Είχε ολόκληρο σταθμό δικό του χάρισμα της αστικής τάξης για τις υπηρεσίες που της προσφέρει.Ειδικά την περίοδο 89-91 με Τζανετάκη,Ζολώτα.
Κανείς δεν το κατηγόρησε για την συχνότητα που του χάρισαν και την παρακράτησε καταχρηστικά για τον εαυτό του ενώ η συμφωνία αφορούσε τον ενιαίο συνασπισμό.Ούτε το κατηγόρησε κανείς που μετέτρεψε τον σταθμό σε διαφημιστή κάθε καπιταλιστικού σκουπιδιού με σκοπό αποκλειστικά το κέρδος.
Εκεί όμως που ξεπέρασε κάθε όριο καιροσκοπισμού και στυγνής καπιταλιστικής ωμότητας,είναι όταν ξεπούλησε δημόσια περιουσία σε αμαρτωλές οffshore σε συνεργασία με κορυφαίους υπουργούς του Σαμαρά.
Οταν έπρεπε να παραμείνει ο Σταθμός και να γίνει όλης της Αριστεράς,οι εγκάθετοι επαγγελματίες επαναστάτες την ξεπούλησαν σε άγνωστο αγοραστή που και σήμερα αρνούνται(φοβούνται?) να αποκαλύψουν το ονομά του.
Τόσο αμαρτωλό ήταν το νταλαβέρι με τις οffshore,που ακόμα και το ξεπουλημένο και ελεγχόμενο ΕΣΡ δεν έχει αποφασίσει ακόμα μετά απο τόσους μήνες αν η αγοραπωλησία είναι καθαρή, και αν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.
Και έρχονται σήμερα η πάπια και διάφοροι Ταλιμπάν του Περισσού να κατηγορήσουν τον Συριζα γιατί λέει θέλει να νοικιάσει τηλεοπτικό χρόνο απο τους καπιταλιστές!!!!.Λές και στην Ελλάδα έχουμε σοσιαλισμό και μόνο σε σοσιαλιστικά Μέσα πρέπει να απευθύνεται κάποιος.Λές και στην ''Τυποεκδοτική''δεν τύπωναν όλοι οι καπιταλιστές τις φυλλάδες τους,ακόμα και το περιοδικό της Ελληνικής Αστυνομίας έφθασαν να τυπώνουν οι κανάγιες.Και το λένε αυτοί που τον καπιταλισμό τον έχουν άγαλμα και τον προσκυνούν με τις διάφορες επιχειρήσεις που κατείχαν και ακόμα συντηρούν με κρατικό χρήμα.
Πολλά μπορείς να πείς για το κόμμα-δεκανίκι του συστήματος.
Αυτό που τους ταιριάζει απόλυτα,είναι το ''Αιδώς αχρείοι".

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2014 στις 8:29 μ.μ.

@Ανώνυμος 7.06
Και σε αυτές τις αμαρτωλές offshore και σε αυτόν τον άνωστο αγοραστή, πάει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να νοικιάσει τηλ. χρόνο. Δεν είχα σκοπό να αντιπαρατεθώ σε κάτι που δεν μου φάνηκε και περίεργο. Ισα-ίσα που μου φάνηκε λογικό. Οντως "Αιδώς αχρείοι". Γιατί πραγματικά είσαστε αχρείοι. Είδες πόσο δίκιο είχα στη λάσπη που θα ρίχνατε? Κανένα από τα παραπάνω σχόλια δεν μέμφεται τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή θα νοικιάσει χρόνο. Απλά δύο-τρείς είπαμε το τι θα άκουγε το κκε, αν έκανε το ίδιο!
"Λες και στην Ελλάδα έχουμε σοσιαλισμό και μόνο σε σοσιαλιστικά Μέσα πρεέπει να απευθύνεται κάποιος". Το γράφεις χωρίς ντροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως κατηγορείς το κκε ότι στη τυποεκδοτική τύπωνε φυλλάδες των καπιταλιστών. Μα εσύ ο ίδιος παραδέχεσαι ότι έχουμε καπιταλισμό. Τι ήθελες να τύπωνε? Φυλλάδες σοσιαλιστών? Οτι ισχύει για το κόμμα σου, δεν ισχύει για το κόμμα μου? Κι ύστερα φωνάζετε που σας λέμε οπορουνιστές (Καιροσκόπους).Μ

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2014 στις 9:49 μ.μ.

7.06
Επιτέλους το κατάλαβες (αλλα μονο για τον συριζα) δεν ζουμε οπως και εσυ λες σε σοσιαλιστική νησίδα αυτο ισχύει και γιατο κκε την τηποεκδοτικη κτλ που κατι Ανδρουλακηδες και μερικοι αριστεροί του συριζα έχτισαν επιχειρήσεις ,όντας πλειοψηφικό ρευμα
Απο το κκε ομως πηραν πόδι ,τωρα αυτοι καλοι άνθρωποι με τον καιροσκοπισμό τυος ειναι στο κομμα σου ελπιζω να μην μας κατηγορήσεις και γιαυτο
Το μονο που τους αναγνωρίσει καποιος ειναι πως λειτουργούν σε ενα κομμα τηε καπιταλιστικής διαχείρισης που τους ταιριάζει και ανταποκρίνεται στις πολίτικες τους επαγγελματικές προδιαγραφές
Αυτο που μετράει ειναι οι θεσεις του καθε κόμματος και του συριζα ειναι πισω ακομα και απο τα Ζαππια του Σαμαρά
Τα αλλα ειναι σαπουνόφουσκες
ΥΓ

Εχετε πλακα ομως, την συγκυβέρνηση τζανετακη Ζολώτα την εκανε το κκε αλλα την τηλεοπτική άδεια ο Συνασπισμός,ουτε με τις λεξεις δεν μπορείτε να παίξετε γιατι ,οι θεσεις και προθέσεις σας διαστέλλονται σαν το σύμπαν

aeras kopanistos

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2014 στις 6:34 μ.μ.

@κοπανιστοί αέρηδες και ομοιοπαθείς.
Πράγματι πρέπει να ζείς σε παράλληλο σύμπαν,που διαστέλλεται στο άπειρον,για να θεωρείς πως τα Ζάππεια του Σαμαρά βρίσκονται πιό μπροστά απο τις θέσεις του Συριζα.Ή για να το θέσω πιό απλά,έτσι όπως το καταλαβαίνει ο πολύς ο κόσμος,το ΚΚΕ δεν μπορεί να κρύψει τις αγάπες του σε αυτούς που το συντηρούν ακόμα στη ζωή με τεχνητές αναπνοές.
Σαν τις παλιές κολώνιες βαστάνε χρόνια.
Το πρόβλημα μου όμως δεν είναι ο Συριζα.
Το σχόλιο μου είχε αναφορά στους σχολιασμούς των οπαδών τύπου παπια-σκουπίδι που προσπαθούν να αθωώσουν τον Περισσό,πάντα σε αντιδιαστολή φυσικά με τον Συριζα,όσο και αν αυτό προσπαθούν να το κρύψουν μερικές φορές με άτσαλο τρόπο είναι η αλήθεια.
Ορμόμενοι απο το γεγονός οτι ο Συριζα ευελπιστεί να ενοικιάσει τηλεοπτικό χρόνο,νόμισαν ότι βρήκαν την ευκαιρία να δικαιολογήσουν το ΚΚΕ για τις παρανομίες του προηγούμενου διαστήματος σχετικά με την συχνότητα του 902.
Είναι καλό κάθε τόσο,με άρθρα σαν το συγκεκριμένο,να γίνεται υπενθύμιση των πεπραγμένων του Περισσού και κυρίως να να μην ξεχνούν οι οπαδοί του ΚΚΕ πως όλα θα βγούν στο φώς κάποτε.Και αυτά που αφορούν το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας αλλά και τα γενικώτερα ζητήματα.
Υ.Γ.Οπως οι Ανδρουλάκηδες οι Δαμανάκηδες και λοιποί κομματοθρεμένοι του ΚΚΕ πλούτισαν και την κοπάνησαν,έτσι και οι σημερινοί Παπαρηγομαίληδες και Κουτσούμπες,αύριο θα βρεθούν κάποιοι άλλοι καρεκλοκένταυροι να τους πετάξουν και αυτούς κατηγορώντας τους για πλουτισμό ή προδοσία.Ετσι γινόταν απο ανέκαθεν στο χώρο αυτό και έτσι θα γίνεται στο διηνεκές όσο καιρό ακόμα θα υφίσταται το σταλινικό μόρφωμα που αυτοαποκαλείται κομμουνιστικό.
Η αποδόμηση του Χαρίλαου είναι ενδεικτικό της τακτικής που ακολουθείται στο παράλληλο σύμπαν του Περισσού.
Η πλάκα θα είναι με ποιά πλευρά θα βρίσκονται τότε οι υπερασπιστές των σημερινών Παπαρηγομαίληδων.
Με τους εκδιωχθέντες πλουτίσαντες και προδότες ή με τους νέους αρχηγίσκους που θα συγκροτούν το καινούριο ιερατείο??

S-TRASH
2 Ιανουαρίου 2014 στις 7:33 μ.μ.

Έγω θα το επαναλάβω, γιατί τελικά οι όλοι ΚΚΕδες κάνουν την ....Πάπια!

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε στο ΚΚΕ να κρατήσει τη συχνότητα στην ιδιοκτησία του κόμματος και να μοιραστούν τον τηλεοπτικό χρόνο και έξοδα ώστε και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ να έχουν φωνή σε μη ελεγχόμενο από τους μεγαλοεργολάβους κανάλι, η δογματική ηγεσία του ΚΚΕ για κόμη μια φορά δεν τόλμησε να κάνει το σωστό. Προτίμησε να αρνηθεί την πρόταση, να φιμώσει το ίδιο το κόμμα και να πουλήσει σε off-shore.

Ο φανατισμός και η ηλιθιότητα είναι σχεδόν ταυτόσημες ένοιες.

Όλα τα άλλα που λένε οι ΚΚΕδες είναι απλά "μπάλλα στην εξέδρα".

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2014 στις 11:56 μ.μ.

Αμα ηθελε ο Μαιλης και η Αλεκα θα ηταν στο κομμα σου με μπίζνες βουλευτική αποζημίωση και οχι με 800 ευρω ,αλλα με κυβερνητική θεση και υπουργία στην "αριστερή"διακυβερνητική άπατη
Ρε ασε τα ιατρικά επαγγέλματα και πες για τα Ζαππια του Σαμαρα και την αναδιαπραγμάτευση του Τσιπρα .Αν δεν μπορείς θα σου πω εγω....Ξερεις ..?
εστω για τον μη κρατικο καπιταλισμό του δραγασακη
Ολα αυτα τα ταξικα ναυάγια ειναι στο κομμα σου και το ζήτημα σουτ ειναι που πέρασαν απο το κκε..?
ΥΓ
καλα ποιος κανει την παπια τον λαγο και το κουνέλι φαίνεται απο τα πλουσια επιχειρήματα σας ,καλα που ειναι πανω να διαβάζει ο κόσμος

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2014 στις 10:34 π.μ.

@Ανώνυμο 6.34
Πέρα από αρλούμπες, συγκεκριμένα έχεις να πείς κάτι? Οτι γράφεις είναι απλά ένα λίβελλος κατά του κκε. Θεωρείς ότο στο καπιταλισμό είναι θεμιτό ένα κόμμα, να νοικιάζει τηλ. χρόνο για να προβάλλει τις θέσεις του? Εγώ το θεωρώ απόλυτα θεμιτό. Οπως θεωρώ ότι αυτό το δικαίωμα πρέπει να έχει όχι μόνο ένα κόμμα(ο ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω), αλλά και το κκε. Εσύ διαφωνείς? Πάνω σε αυτό απάντα και άσε τις αερολογίες και τα φούμαρα για τους πολιτικά αφελείς. Και τα μέλη, οι φίλοι και οι ψηφοφόροι του κκε μόνο πολιτικά αφελείς δεν είναι! Μ

Απολειφάδης
3 Ιανουαρίου 2014 στις 12:34 μ.μ.

Ανώνυμε 11:58 σκέφτηκες ποτέ, περασε από το μυαλό σου ότι τα "ταξικά ναυάγια" είναι αυτά που έμειναν τελικά στο ΚΚΕ;;
Και ότι πλεον το σημερινό ΚΚΕ είναι ένα απολειφάδι της ιστορίας του, με στελέχη ό,τι χειρότερο είχε ποτέ αναδείξει;;

Ότι ο Μαίλης, η Παπαρήγα, και όλος ο συρφετός της σημερινής καθοδήγησης του ΚΚΕ, κάτι ανθρωπάκια τύπου Πρωτούλη, Μενδρέκα κλπ, που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΑΣΕΙ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ, δεν θα μπορούσαν να είναι σε άλλο κόμμα γιατί είναι τόσο ανίκανοι που μόνο στο απολειφάδι που λέγεται ΚΚΕ θα μπορούσαν να είναι στην ηγεσία.

Όσο για τα 800 €, άσφήστε την Ξανθοπουλιάδα γιατί δεν σας πιστεύει πια κανείς. Η Αλεκάρα για παράδειγμα παίρνει κοντά στα 2000€ σ'υνταξη. Τσέκαρε το πόθεν έσχες της....

Τέλος, αφού ασχολήθηκα με τα άσχετα εκτός θέματος ζητήματα που έθεσες.

ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ 7:33μμ ;;;;;

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2014 στις 3:12 μ.μ.

Μην επιμένεις να κρίνεις ανθρώπους χωρις να τους γνωρίζεις ,και μονο η συστηματική ενασχόληση με μεμονωμένα ατομα δείχνει αντίληψη προβληματική .αλλα εξηγήσιμη,και θα με βόλευε πολυ να μιλήσουμε με τετοιους ορους,..Αστο στην ακρη
Κατσε εσυ περίμενε να πάνε ενάντια στους εαυτούς τους. εργατική αριστοκρατία ειναι,και φοροδιαφεύγουν (δεν κρατιούνται)μερικοι...ειναι σε λιστες αλλοι
Γιαυτό βαζουν τον σοσιαλισμό στην δευτέρα παρουσία,,κορόιδα ειναι ,σαν εσενα ..Καλα δεν σας ενοχλούν αυτα τα φαινόμενα.?

Στο θεμα που σε συγκλόνισε "απολειφάδι"
Τι συζητάμε δηλαδή αν ο συριζα ,πιστεύει στην ταξική παλη,αυτο δεν το λεει ουτε ο ιδιος ,ταξικά ναυάγια και λιγο ειναι
Ο Συριζα δεν ειναι καν αριστερό κομμα ,εχει στην ουσια την ιδια πολίτικη μα τα ζαππια του Σαμαρα ,ο Καμένος μαλιστα ειναι αριστερά του..Ας κανει μαζι τους ενα κανάλι..

aeras kopanistos

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2014 στις 5:05 μ.μ.

@s-trash 7.33
Αυτά είναι αέρας κοπανιαστός και "αυριανίστικες" κουτοπονηριές! Το κκε δεν μοιράζεται με κανένα άλλο αστικό κόμμα τίποτα, γιατί δεν έχει καμμία δουλειά ούτε με ΣΥΡΙΖΑ (το νέο ΠΑΣΟΚ), ούτε με το παλιό ΠΑΣΟΚ, ούτε με τα δεκάδες ΠΑΣΟΚ που θα ξεφυτρώνουν από εδώ και πέρα. Ειναι σαν να λέμε να ζητήσει και το κκε στη ίδια λογική, την μισή κομ. αποζημίωση του ΣΥΡΙΖΑ! εσείς θα το δεχόσασταν? Αφού θέλετε να πέσετε σε τέτοιο επίπεδο, εγώ θα σας κάνω την χάρη και θα σας ακολουθήσω για λίγο στην κατηφόρα!
Λες σε ενα σημειο" Να μην είναι ελεγχόμενος ο ΣΥΡΙΖΑ από μεγαλοεργολάβους". ΧΑ, ΧΑ ,ΧΑ, αυτό είχε μεγάλη πλάκα!! Εδώ η μισή αστική τάξη στο ΣΥΡΙΖΑ, έχει απαγκιάσει! Τι έργολάβοι, τι φαρμακοβιομήχανοι, τι εφοπλιστάδες, τι εργατική αριστοκρατία, στο ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν ζεστή αγκαλιά, στα αιτήματά τους! Α, ξέχασα!! Τον ΣΕΒ πού τον πάς? Και έχεις το ΘΡΑΣΟΣ, να κουνάς το δάκτυλο στο ΚΚΕ??? Μ

S-TRASH
3 Ιανουαρίου 2014 στις 10:54 μ.μ.

@ M

Με την ίδια "λογική" σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εναγκαλιστεί την αστική τάξη, ΣΕΒ, εφοπλιστές, κλπ, θα μπορούσα να σε ξεβρακώσω θυμίζοντάς σου τις φιλοφρονήσεις, τα γλειψίματα και τις χαιρετούρες Παπαρήγας και Κινέζου Πρέσβη.
Αν δεν το ξέρεις η καπιταλιστικότατη COSCO που δίνει χαμηλά μεροκάματα χωρίς ρεπό και όρους ασφαλείας στο λιμάνι, είναι μια Κρατική επιχείρηση της Κίνας. Γιατί η Αλεκάρα δέχθηκε να συναντήσει τον εκπρόσωπο των αφεντικών της COSCO???? Εεεεεε???
(Και ας μη μιλήσω για τα γλείψίματα του ΚΚΕ προς το ψυχοπαθές φασιστικό καθεστώς της Β. Κορέας....)

Αλλά υπάρχει ένα καταλυτικό επιχέιρημα που σε κάνει σκόνη:
Τα ΜΜΕ έχουν ΛΥΣΣΑΞΕΙ κατά του ΣΥΡΙΖΑ, εξυμνώντας παράλληλα το ......."αντικαπιταλιστικό" ΚΚΕ!!!
Τι εξήγηση δίνεις σε αυτό γίγαντα??

Τέλος, λες πως "Το κκε δεν μοιράζεται με κανένα άλλο αστικό κόμμα τίποτα".
Για την ακρίβεια θα έπρεπε να πεις πως το ΚΚΕ δεν μοιράζεται με κανένα κόμμα τίποτα.
Σωστό.
Και επειδή το ΚΚΕ δεν μοιράζεται με κανέναν τίποτα, το ΚΚΕ έχασε τη φωνή του από τον 902 TV, και θα φάει μόνο του (χωρίς κανένα μοίρασμα) την δεύτερη ΧΟΝΤΡΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ τα τελευταία 30 χρόνια, και -ΚΥΡΙΩΣ- μόνο του το ΚΚΕ θα υποστεί τα αποτελέσματά της όταν σε λίγο καιρό θα παλεύει για να μπει στη Βουλή...

Έτσι είναι φίλε μου. Προσπαθείς να πέισεις την εργατική τάξη, προβάλοντας ως πρότυπο το .....Σταλινισμό.
Αυτό και αν είναι για γέλια (και για κλάμματα)!!!!

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2014 στις 11:46 μ.μ.

για τον s-TRASH Ο αντικομμουνισμος σαν δηλητηριο σε εχει διαποτισει και σε εχει μεταμορφωσει σε πολιτικο χουλιγκαν

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2014 στις 1:28 π.μ.

τι μας λες βρε καημενε ,για τhn cocko καναμε κινητοποιήσεις κατα της "επένδυσής" ,μας εχετε ζαλίσει με τις χαζομάρες σας ,αντε παρε καμια αντιβίωση να συνελθεις,σε λιγο θα μας πεις για τα ζώδια της κεντρικής επιτροπής
,Τι μας τσαμπουνάς για για την βορια κορεα μεθυσμένος εισαι
Που εξυμνείται το κκε../?πες αφου ξερεις.Στα λιμάνια που φώναζε ο σκαι η" ο μητσοτακουλας που ελεγε στον Πρεπεντερη ,πως πρεπει να επανεξεταστεί η νομιμότητα του ΚΚΕ..Ο συριζα παιδι μου μιση σφαλιάρα του δίνει ο σκαι και κανει τρεις κολοτουμπες ,αδειάζοντας δικα του στελέχη
Σταματα να γραφεις ,κανε στον εαυτο σου την χαρη ,δίνεις αλλη διάσταση στην έννοια της αυτογελιοποίησης

αντιρρησίας
4 Ιανουαρίου 2014 στις 2:29 π.μ.

Πέρα από τις προθέσεις υπάρχουν και τα αποτελέσματα των πράξεων.

Το ΚΚΕ είχε δικό του τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό, που αν τους διαχειρίζονταν σωστά θα ήταν πανίσχυρα όπλα προπαγάνδας και προώθησης των θέσεων του κόμματος. Και, αντί να τα χρησιμοποιήσει, τα πουλάει, επειδή βρέθηκε λέει σε οικονομική δυσκολία. Αν πράγματι είναι έτσι τα πράγματα τότε γιατί , αντί να πουλήσει τα όπλα προπαγάνδας του, δεν πούλαγε το κτίριό του και να πάει να στεγαστεί σε ένα απλό και λιτό;

4 Ιανουαρίου 2014 στις 10:09 π.μ.

@S-TRASH
Ναι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να πάρει κανάλι με ξένα κόλυβα. Και είναι γεγονός πως οι κλεφταράδες του Κουμουνδούρου ποτέ δεν έπαψαν να θέλουν να αρπάξουν την κομματική περιουσία του ΚΚΕ.
Τον τραγέλαφο βέβαια να υπήρχε κανάλι που από την μία θα καλούσε σε ανατροπή του καπιταλισμού και στην επόμενη εκπομπή θα εκθείαζε το ύδριμα Λάτση ο S-Trash που μιλάει γιοα φανατισμό και ηληθιότητα (κοιταζόμενος προφανώς σε καθρέφτη) δεν το σκέφτηκε.

Από εκεί και πέρα. Μετά τα όσα ακούστηκαν γράφτηκαν για την πώληση του 902tv και το "Ε" συγκεκριμένα.
Πόσο ξεφτίλας είναι αυτός που μετά από αυτά θα συνεργαστεί μαζί του;

Για να το κάνω πιο λιανά δηλαδη, να το καταλαβαίνουν και οι ΣΥΝασπισμένοι (που δεν φημίζονται και για σπίρτα):

Πότε ήταν υποκριτές; Τότε που εξαπέλυαν ηθικούς μύδρους ενάντια στο ΚΚΕ εξαιτίας του "Ε", ή τώρα που συνεργάζονται με αυτό;

Υ.Γ.
Μου αρέσει που από την μία το μόνο που κάνετε κάποιοι είναι να κράζετε(όπως όλα τα όρνια-αναμενόμενο), και από την άλλη μιλάτε και για φανατισμό....

Βασίλειος
4 Ιανουαρίου 2014 στις 1:41 μ.μ.

Ο προηγούμενος σχολιαστής αποκαλύπτει ίσως άθελα τη ρεφορμιστική του αντίληψη και την ασχετοσύνη του. Στην ίδια λογική: Οι καπιταλιστές έχουν δικά τους τα μέσα παραγωγής, αν τα διαχειρίζονταν σωστά θα ήταν πανίσχυρα όπλα για τη πρόοδο της ανθρωπότητας και της προώθησης του βιοτικού επιπέδου της εργατικής τάξης. Κάποιοι αντί να τα χρησιμοποιήσουν τα πουλάνε, επειδή βρέθηκαν λέει σε οικονομική δυσκολία. Αν είναι πράγματι έτσι, αντί να πουλήσει γιατί δε μεταφέρει τα κεφάλαια του σε άλλη χώρα που είναι τα μεροκάματα φθηνά;

Βασίλειος
4 Ιανουαρίου 2014 στις 4:38 μ.μ.

Αναφερώμουν στον αντιρρησια.

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2014 στις 5:47 μ.μ.

@S-trash
Για την ακρίβεια λέω, πως το κκε δεν μοιράζεται τίποτα με κανένα αστικό κόμμα. Ετσι ακριβώς το είπα. Θεωρώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ταχύτατα πλέον μεταμορφώθηκε σε καθαρό αστικό κόμμα, σοσιαλδημοκρατικός πυλώνας της αστικής τάξης. Τώρα όσο για τις κραυγές σου για χάιδεμα του κκε από τα ΜΜΕ, άστο, παλιό το ποίημα, από την εποχή της "αυριανής" και του "κουτσόγιωργα" και των "πρασινοφρουρών που ξαφνικά γίναν ρόζ", κατάντησε μονότονο. Το κκε φίλε μου ποτέ, μα ποτέ δεν προώθησε, υπερασπίστηκε, ασπάστηκε, καμμία COSCO, κανένας "υγιή φαρμακοβιομήχανο" κανένα "καλό εφοπλιστή που φέρνει χρήμα", κανένα "καλό μονοπώλιο που κάνει καλές επενδύσεις", κανένα ΣΔΙΤ σε δήμους και περιφέρειες που είσαστε πρωταθλητές, εσείς ανοίξατε τον δρόμο σε όσους δήμους είχατε πλειοψηφία, το κκε ποτέ δεν είπε ¨καλό και αριστερό" τον Ομπάμα, ούτε πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλλες (πρασινορόζ αυτές) για τον "καλό και ούριο άνεμο" που θα εφερνε ο Ολάντ. Το κκε ήταν, είναι και θα είναι μαζί με τον λαό, τους εργαζόμενους, άνεργους, με τα λαικά στρώματα που βιώνουν μία καπιταλιστική βαρβαρότητα και θα συνεχίζουν να την βιώνουν, όσο δεν θα σας πετάξουν από πάνω τους. Με αυτούς είναι το κκε. Τα "καλά μονοπώλια και την καλή ΕΕ" τα αφήνουμε για σας. Μ

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2014 στις 5:54 μ.μ.

Ανωνυμε 7.6μ.μ σοαλδημοκρατηs εισαι και οχι αριστεροs γιαυτο ασε το ΚΚΕ ησυχο και βρεs τα με ΠΑΣΟΚ κΔΗΜΑΡ

S-TRASH
4 Ιανουαρίου 2014 στις 6:04 μ.μ.

Δηλαδή ΣκουπιδοTRASHAκο, ο 902TV όταν άνηκε στο ΚΚΕ και (κατά την άποψη σου) τη μια καλούσε σε ανατροπή του καπιταλισμού και μετά από λίγο για 2 ώρες συνεχώς έπαιζε μασαζοκαλσόν, πρίτυ μπρα και το λάστιχο ποτίσματος που τεντώνει, δεν έτρεχε μία???

Και άντε για χάρη της κουβέντας ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε εκπομπή εκθειάζοντας το Ιδρύμα Λάτση (αφού το κοινό που απευθύνεσαι είναι τόσο ΗΛΙΘΙΟ για να πιστεύει τέτοιες μπούρδες), εσύ τι εκπομπή θα έκανες?
Εκθειάζοντας τον ψυχοπαθή ΦΑΣΙΣΤΑ της Β. Κορέας μήπως?
Ή μήπως παρουσιάζοντα τα γλειψίματα της Παπαρήγας με τα αφεντικά της COSCO?

Και τι σημαίνει ρε κατά φαντασίαν επαναστάτες ότι το ΚΚΕ έκανε συγκέντρωση κατά της COSCO?
Άντε μαζέψαμε 200 άτομα για περίπατο και καθαρίσαμε?
Έτσι έχετε την εντύπωση ότι παλεύετε τον Καπιταλισμό??

Η ηγεσία του ΚΚΕ έχει ζήτημα να συναντήσει τον ΣΕΒ αλλά δεν έχει κανένα ζήτημα να συναντά τον Κινέζο Πρέσβη??? Δεν μάθατε ακόμα ότι η Κίνα είναι χώρα πρότυπο στην εκμετάλλευση των εργατών και ειδικά των ανήλικων παιδιών??

Πόσο υποκριτές μπορεί να είστε πια ρε ψευτοκομμουνιστές του ΚΚΕ????




Υ.Γ.: Πάπια που χάθηκες ρε ψυχή τόσες μέρες? Δεν άντεξες το κράξιμο? Συνέχισε. Θα φας κι άλλο....

Ξεκάθαρα
4 Ιανουαρίου 2014 στις 6:08 μ.μ.

TRASH αρχίζω να πιστεύω ότι εκτός από επαγγελματίας διαστρεβλωτής είσαι και ντουβάρι.

Λες για το ΣΥΡΙΖΑ:
"Πότε ήταν υποκριτές; Τότε που εξαπέλυαν ηθικούς μύδρους ενάντια στο ΚΚΕ εξαιτίας του "Ε", ή τώρα που συνεργάζονται με αυτό;"

Καλώς και σωστά εξαπέλυαν ηθικούς μύδρους ενάντια στο ΚΚΕ όταν ξεπούλαγε τη δημόσια συχνότητα ενώ του είχε γίνει από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ βιώσιμη αντιπρόταση.
Και αφού το ΚΚΕ επέμεινε στην απόφασή του να ξεπουλήσει, και πάλι καλώς και σωστά ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μισθώσει τηλεοπτικό χρόνο.
Τι έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει; Να αυτοφιμωθεί επειδή το ΚΚΕ έχει στόκους στην καθοδήγηση;;;

Τι δεν καταλαβαίνεις;;;

αντιρρησίας
4 Ιανουαρίου 2014 στις 10:59 μ.μ.

@Βασίλειο.
Προφανώς δεν αντελήφθης. Δεν πειράζει

@trash
Καλώς το παιδί το ζουμπουρλούδικο! Εγώ δε θα μιλήσω για ανήθικη αγοραπωλησία. Θα μιλήσω
α) για αυτοκτονική πολιτική του Κόμματος
β) για κρέμασμα των ψηφοφόρων του που αναγκάζονται να ακούν το "Κόκκινο"!!! και σε λίγο μπορεί και να το βλέπουν!!!

Επίσης, μια και το θέμα είναι επίκαιρο, δε μας λες εν συντομία ποια είναι η θέση του Κόμματος για το καθεστώς της Β.Κορέας; Υπάρχει κάποιο θέμα ή όλα είναι αστική προπαγάνδα και ξεμπερδεύουμε;

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2014 στις 4:36 μ.μ.

ειστε τοσο αστείο που ουτε να μας μας εκνευρίσετε δεν ειστε άξιοι

Βλέπετε ρε αντιρρησία και απολειφάδι (αν ειστε ξεχωριστά πρόσωπα) τι γράφετε..Ειναι σχολια αυτα ..? Εσπρεσο το καταντήσετε
Ας διαβάσει ο κοσμος να βγαλει συμπέρασμα ,ειδικά τα δυο τελευταία σχολια ειναι χαρακτηριστικά
Διαβάστε ι χαρακτηρισμούς ,οι φασίστες μπροστά σας ειναι διανοούμενοι

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2014 στις 7:28 μ.μ.

@ αντιρρησίας
Μάλλον εσύ θα μας πάς στην εποχή του Μανιαδάκη, που έλεγαν κάτι σαν και σένα ότι οι κομμουνιστές "θα τους φάνε τα παιδιά"! Αν δεν είσαστε ήδη φασίστες, τότε σίγουρα τους πλησιάζετε με ταχύτητα φωτός. Εσύ με το μυαλό σου, δεν μπορείς να καταλάβεις τι εξυπηρετεί αυτός ο χυδαίος αντικομμουνισμός, που απευθύνεται μόνο σε διανοητικά καθυστερημένους ανθρώπους? Γιατί, όσο και να διαφωνείς με την Β. Κορέα. που και εγώ διαφωνώ σε αρκετά πράγματα, θα πρέπει να απευθύνεσαι σε ραδίκια για να ισχυριστείς, αυτές τις χυδαιότητες. Και ποιοί τα λένε αυτά? Αυτοί που καθημερινά σφαγιάζουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων, αυτοί που στη Αφρική, σκοτώνουν καθημερινά και βασανίζουν μικρά παιδιά, αυτοί αφήνουν κάθε μέρα 500.000 παιδιά να πεθαίνουν χωρίς φαί και νερό, 1.5000.000 αυτή την στιγμή που μιλάμε, στη Κεντροαφρικανική Δημ. λιμοκτονούν από την ιμπεριαλιστική επέμβαση των Γάλλων, αυτοί που ευθύνονται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πολλές γενοκτονίες λαών. Δεν καταλαβαίνεις ότι στον Ειρηνικό, ακονίζουν τα μαχαίρια τους και τα όπλα τους, για κλέψιμο του πλούτου της περιοχής, που είναι τεράστιο? Και βιάζονται μάλιστα! Γι αυτό και χοντραίνουν έτσι άγαρμπα την προπαγάνδα τους. Η κρίση τους είναι τόσο βαθιά, που μόνο με πολέμους ευελπιστούν να την καβατζάρουν. Μαν.

αντιρρησίας
6 Ιανουαρίου 2014 στις 1:12 π.μ.

@Μαν
Φίλε μου δε σε καταλαβαίνω. Και πιο πολύ απ'όλα δεν μπορώ να καταλάβω τι απ'όσα είπα σου δίνει το δικαίωμα να με αποκαλείς φασίστα.

Επί της ουσίας, τώρα, το θέμα του καθεστώτος της Β.Κορέας είναι κομβικό για το πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι μια κομμουνιστική κοινωνία. Και εκφράσεις του τύπου "όσο και αν διαφωνώ σε αρκετά πράγματα" δε με καλύπτουν. Μίλησες, επίσης, για "χυδαιότητες". Αν καταλαβαίνω καλά, υπονοείς πως όσα ακούγονται είναι "αστική προπαγάνδα", έτσι δεν είναι;

Και η αναφορά σου στα εγκλήματα των Αμερικανών, των Γάλλων και των άλλων ιμπεριαλιστών, δεν καταλαβαίνω πόσο βοηθά στην επιχειρηματολογία σου σε σχέση με τη Β.Κορέα.

S-TRASH
6 Ιανουαρίου 2014 στις 2:39 μ.μ.

Ωραία, σύντροφοι!

Καθίστε εσείς να υπερασπίζετε την Β. Κορέα, τον Σταλινισμό, τους Ερυθρούς Χμερ και τον Ραυμον Μερκαντέρ και κάθε άλλο ψυχοπαθή δικτάτορα που δηλώνει "κομμουνσιτής" (μη χέσω...) και συνεχίστε να φιλοφρονείτε το ακραίο-Καπιταλιστικό καθεστώς της Κίνας

Αφήστε εμάς τους υπόλοιπους μη Σταλινικούς να παλεύουμε για την Αριστερά που θα κυβερνήσει παρά το σκύλιασμα που δείχνετε εσείς (το ΚΚΕ) και τα αστικά κανάλια των εφοπλιστών.

Ξυδάκι!

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2014 στις 3:06 μ.μ.

Ρε φιλε τι μας τσαμπουνάς για την βορεια κορεα ,σουρωμένος εισαι . σε ποιο πανω σχολιο σου μιλας χυδαία σε αυτους που υποτίθεται ανταλλάσσει γνωμες(εστω και αν διαφωνείτε) ειναι συμπεριφορά ανθρωπου που θεωρει τον εαυτο του μερος του κινήματος.? Τ
Επειδή ψαχνεις να βρεις καταφύγιο (νομιζεις) στην Β.Κ απλα ειναι τα πράγματα η συγκεκριμένη χωρα ειναι στοχος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού,ειναι ο αδύναμος της υπόθεσης και θα έπρεπε να είμαστε κατα των επεμβάσεων...
Εσενα σε νοιάζει μηπως και κερδίσει κανα φραγκοδιφραγκο απο τον συριζα και οι αλλοι ας εξοντωθούν,ουτε υατο θα συμβεί τερμα .Το κεφάλαιο δεν διαπραγματεύεται μαζι σου ..Σου εχει κανει πολεμο ολοκληρωτικό....ενας απο τους δυο κερδίζει..
τίποτα αλλο δεν υπαρχει σήμερα και δεν αφορα μονο την Ελλάδα,,μην εχεις ευχάριστες φαντασιώσεις
ΥΓ
Και οταν βριζεις τους αλλους ειναι γελοίο δυο σχολια ποιο κατω να κανεις τον ανήξερο

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2014 στις 3:26 μ.μ.

Nai ρεσυ εχουμε σκυλιασει τοσο που το συνέδριο του συριζα δεν το πήρατε χαμπάρι ουτε εσεις σε αντίθεση με αυτο του κκε που γίνατε κκδεολογοι... πηδώντας μεχρι το ταβάνι σε ποστ για το κκε και, βρίζοντας κατα κανόνα οταν τελειώνουν τα πλουσια επιχειρήματα σας ,
Αλλωστε ειναι γεγονός οτι οποιος χανει την ψυχραιμία του εχει επιχειρήματα αλλα τα κρατα για τις πανελλήνιες
Εκει πανω ειναι τα σχολια και διαβάζονται
φελιξ τζερζινσκι

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2014 στις 6:19 μ.μ.

@αντιρρησία
Τα χυδαία γκεμπελικής έμπνευσης "δημοσιεύματα", κίτρινης δημοσιογραφίας made in usa, τα οποία δεν συνάδουν με την διανοητική κατάσταση μέσων ανθρώπων (δεν σου λέω έξυπνων),για την Β. Κορέα, θυμίζουν τον αντικομμουνισμό των ναζί, ακριβώς με τίς ίδιες "φρέσκιες γκεσταπίτικες είδήσεις για την πρώην ΕΣΣΔ. Δεν ξερω πόσο χρονών είσαι και αν έχεις προλάβει έστω και λίγο τις "ειδήσεις αυτές πριν την ανατροπή της ΕΣΣΔ. Είναι ακριβώς οι "ίδιες ειδήσεις" "Οι κομμουνιστές τρώνε τα παιδιά", οι" κομμουνιστές κανιβαλίζουν","τρώνε σαπούνι αντί για βούτυρο", Τέτοια γελοία και χυδαία άκουγες. Και φαντάσου πόσο βλάκα θεωρούν τον κόσμο (μήπως έχουν δίκιο?),που τα ξαναφέρνουν στην επιφάνεια. Μπορείς να διαφωνείς όσο θέλεις με την Β. Κορέα. Να διαφωνείς όμως με πολιτικά επιχειρήματα και όχι να γίνεσαι ο αγωγός για να περάσει ο ιμπεριαλισμός τα σχέδιά του. Οι καπιταλιστές έχουν βγάλει μαχαίρια, ετοιμάζουν τα όπλα και τα κανόνια τους για κατάκτηση εδαφών στον Ειρηνικό, που έχει τεράστιο πλούτο ενεργειακό,(τεράστια αποθ. πετρελαίου, φυσ, αερίου) και πρέπει να βγάλουν από την μέση κάθε εστία αντίστασης, έστω και μικρή. Τα συμφέροντα που παίζονται είναι τεράστια. Οτι η κρίση είναι τόσο βαθιά που δεν μπορούν πλέον να την ξεσκουλάρουν ¨ειρηνικά¨, το ξέρουν και οι ίδιοι. Κι ετοιμάζονται για πόλεμο. Και βιάζονται. Ποιοί ενδιαφέρονται για την "δημοκρατία" στη Β. Κορέα? Αυτοί που μακελεύουν την μισή γή αυτή την στιγμή? Μαν

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2014 στις 6:28 μ.μ.

@αντιρρησίας
Ποιοί ενδιαφέρονται για την "δημοκρατία" της οποιασδήποτε Β.Κορέας? Η Σαουδική Αραβία έχει δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα? Δεν άκουσα κανέναν να φωνάζει. Στην Παλαιστίνη σκοτώνονται παιδιά. Παιδιά κάναν αίτηση στο ΟΗΕ για να πάρουν πίσω την μπάλα τους που έπεσε καθώς έπαιζαν σε Ισραηλινό έδαφος. Δεν άκουσα κανέναν να φωνάζει. Το Κατάρ, το Ιράκ, τα Αραβικά Εμιράτα, η Τουρκία, έχουν δημοκρατία και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων? Δεν άκουσα κανέναν να φωνάζει. Οι ΗΠΑ έχουν Γκουαντανάμο! Δεν άκουσα κανένα να φωνάζει! 20 κρατούμενοι κάθε μέρα χάνουν την ζωή τους στις διάφορες φυλακές των ΗΠΑ τύπου Γουαντανάμο! Δεν άκουσα κανέναν να φωνάζει. Η γειτονική μας Ιταλία, βύθιζε επίτηδες τα πλοιάρια των μεταναστών από την Λιβύη με γυναικόπαιδα, στο δόντια των καρχαριών της Μεσογείου! Δεν άκουσα κανέναν να φωνάζει.
Μαν

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2014 στις 6:48 μ.μ.

@αντιρρησίας
Και τώρα να μιλήσουμε για την Β. Κορέα. Εγώ προσωπικά διαφωνώ σε πολλά με την οικονομική πολιτική της Β. Κορέας. Διαφωνώ όμως από την πλευρά, όχι ότι δεν είχε σοσιαλιστικές βάσεις οικονομίας, αλλά ότι αυτές τις βάσεις, σιγά-σιγά τις καπιταλιστικοποιεί, παρεκκλίνει από τουσ νόμου της σοσιαλ. οικονομίας, και μου θυμίζει την γκλάσνοστ του Γκορμπατσώφ (αυτός κι αν μίλαγε για "δημοκρατία"), μπάζοντας από το παράθυρο τον καπιταλισμό, που είναι θέμα χρόνου, να έχει και το αντίστοιχο αντίκρυσμα και στο εποικοδόμημα, δηλ, στην πολιτική. Και ήδη τα πρώτα σημάδια των προς καπιταλιστική κατεύθυνση μεταρρυθμίσεων έχουν φανεί. Διαφθορά,απομάκρυνση άσκησης της εξουσίας από την εργ, τάξη κ.λ.π.). Ομως ακριβώς επειδή σε κάποια πορεία, η οικονομία ήταν σοσιαλιστική, με όλες τις παρεκκλίσεις, συνεχίζουν να μην έχουν ανεργία, να έχουν όλοι, μα όλοι ένα τελείως δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας και παιδείας, να έχουν όλοι ακόμα φτηνά σπίτια και καλό επίπεδο ζωής, συγκριτικά με την Ελλάδα, που έχει επίπεδο ζωής ίσο με την εξαθλίωση, που 3.000.000 είναι οι ανασφάλιστοι και ήδη άρχισαν οι πρώτοι που πεθαίνουν, χωρίς να μπορούν να περάσουν την πόρτα νοσοκομείου, που 1.500.000 άνεργοι εχουν εισόδημα μηδέν, που κατά χιλιάδες στήνονται στα συσσίτια, κυριολεκτικά να ζητιανεύουν μια σακκούλα τρόφιμα, με χιλιάδες πλέον άστεγους ( και πόσους άραγε τώρα με την έναρξη των πλειστηριασμών), με εκατομμύρια κόσμο να ξυλιάζει και να προσπαθεί να ζεσταθεί με ξυλόσομπες της προγιαγιάς μας. Εγώ φίλε μου έτσι κρίνω την Β. Κορέα και δεν παίζω το παιχνίδι των εμπόρων του πολέμου.
Οταν οι ιμπεριαλιστές αποφασίσουν να σου ανάψουν και εσένα φωτιά στην γειτονιά σου και θα σ την ανάψουν, με κάτι τέτοια "επιχειρήματα" θα σου προετοιμάσουν το κλίμα. Μαν

S-TRASH
6 Ιανουαρίου 2014 στις 8:31 μ.μ.

"Εκει πανω ειναι τα σχολια και διαβάζονται
φελιξ τζερζινσκι "

Έτσι ακριβώς είναι Felix!
Τα σχόλια είναι επάνω και διαβάζονται.
Ενώ αν είμασταν στο redflyplanet ή άλλο Σταλινικό μπλογκ, τα ανεπιθύμητα θα είχαν ΣΒΗΣΤΕΙ!

Για να μαθαίνεις αυτή είναι μία από τις διαφορές του "Κομμουνιστή" από τον "οπαδό του Στάλιν"


@Man
Man οι καπιταλιστές δεν ενδιαφέρονται για τη Δημοκρατία στη Β. Κορέα. Πράγματι.
Ενδιαφερόμαστε όμως όσοι πιστεύουμε στην πραγματικό Κομμουνισμό.

Εκτός αν θέλεις να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Καπιταλιστών και να πάψουμε κι εμείς να ενδιαφερόμαστε για τη Δημοκρατία στη Β. Κορέα...

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2014 στις 9:29 μ.μ.

S-TRASH
Δεν μου απάντησες όμως στο επίπεδο ζωής, εσύ θεωρείς ότι ζούμε καλύτερα από τους Βορειοκορεάτες? Εμείς τα έχουμε όλα αυτά που έχει ο λαός της Β. Κορέας? Ετσι λέγατε και για τους Σοβιετικούς.Εμείς δηλαδή ζούσαμε καλύτερα από τους Σοβιετικούς? Γιατί αυτά που ζούσαν οι Σοβιετικοί, εμείς στην "δημοκρατικότατη δύση" με τα "ατέλειωτα ανθρώπινα δικαιώματα" δεν τα είδαμε ούτε στο όνειρό μας. Μπορούμε επίσης να μιλήσουμε και για την "δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα " της σημερινής Ρωσίας, Τσεχίας, Ρουμανίας, Πολωνίας, Λεττονίας. Ξέρεις μήπως πόσοι κομμουνιστές και αντιφασίστες είναι φυλακισμένοι επειδή έκαναν το "εγκλημα" να πολεμήσουν τους ναζί, και να συνεχίσουν να είναι κομμουνιστές? Τι καταστολή υπάρχει σήμερα σ αυτές τις χώρες το ξέρεις? Σας τέλειωσε τώρα η αντισοβιετική προπαγάνδα, την Κούβα ακόμα δεν τολμάτε να την πιάσετε, για να κρατήσετε και λίγο "αριστερό προσωπείο", γιατί ποιός αριστερός χωρίς να κάνει χαρακίρι, θα προβοκάρει τον Κάστρο, και σας ήρθε βολική η Β. Κορέα. Μαν

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2014 στις 10:05 μ.μ.

Ο "πραγματικός" κομμουνισμός (εσυ εισαι σοσιαλδημοκράτης) ειναι ουδέτερος στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις .? Τι ουδέτερος εσεις τους κάνετε πλατες.Απο την Γιουγκοσλαβία μεχρι την Λιβύη και το Ισραήλ.

S-TRASH
6 Ιανουαρίου 2014 στις 10:39 μ.μ.

@ Μαν

Το επιχείρημά σου είναι για πλάκα.

Τι σημαίνει ζω καλύτερα?
Αν "ζω καλύτερα" σημαίνει δεν υπάρχει ανεργία και εγκληματικότητα αλλά ταυτόχρονα αν πω την άποψή μου θα μπω φυλακή, σε πληροφορώ ότι ακολουθώντας αυτόν το συλλογισμό (τον συλλογισμό σου δηλαδή) κάποιος θα σου πει ότι και "στη Χούντα ζούσαμε καλύτερα" από τώρα.

Ο συλλογισμός σου είναι καλός για Χρυσαυγίτη αλλά ΑΘΛΙΟΣ για κομμουνιστή!

S-TRASH
6 Ιανουαρίου 2014 στις 10:40 μ.μ.

H Ιστορία πλεον έχει αποφανθεί:
Σοσιαλισμός και Δημοκρατία είναι αδιαχώριστα.

Το καθένα μόνο του είναι ΑΧΡΗΣΤΟ

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2014 στις 11:45 μ.μ.

Ε αφου εχει αποφανθεί η ιστορια αυτο σημαίνει πως εχεις τέτοιο παράδειγμα ..Πολυ ωραια ποιο ειναι αυτο.?
Για να μην δυσκολευτής αν σε ρωτήσω για ποια δημοκρατία μιλάς.Γιατι ετσι γενικά συμφωνούμε
ΥΓ
.Μην απαντήσεις αφαιρετικά ως συνήθως,λυπησου μας

Ανώνυμος
7 Ιανουαρίου 2014 στις 10:48 μ.μ.

S-TRASH
τους χρυσαυγίτες τους φτάσατε και κοντεύετε να τους ξεπεράσετε εσείς στο επιχειρήματα. Στα sites τους λένε ακριβώς τα ίδια με εσάς.
Τα ίδια επιχειρήματα και αντικομμουνισμό αναμασάτε. Ιστορικά το έχουμε ξαναδεί αυτό,, στην ναζιστική γερμανία, μαζί επανδρώνατε τα τάγματα εργασίας.
Τώρα τί εννοώ εγώ "ότι ζώ καλύτερα". Εννοώ 1)και βασικότερο να έχω δουλειά.2)να έχω δωρεάν υγεία, νοσοκομεία, φάρμακα, γιατρούς,3)να έχω δωρεάν παιδεία, αντίστοιχη του 21ου αιώνα. 4)να έχω ένα σπίτι να μένω 5)να έχω φώς, νερό, να έχω θέρμανση τις κρύες μέρες του χειμώνα και όχι την ξυλόσομπα της γιαγιάς μου 6)να έχω και να απολαμβάνω όλα αυτά που η ανθρώπινη γνώση μου προσφέρει, δηλ,επίπεδο ζωής του 2014 και όχι του 1900 7)να έχω το φτηνό μου θέατρο, κινηματογράφο, τις φτηνές μου διακοπές 8) να μην φάω αύριο το ξύλο της αρκούδας και να μην με κλείσουν μέσα επειδή θα κατέβω στο κέντρο της Αθήνας. Εσύ τι λές μπορώ να τα έχω αυτά στην Ελλάδα του 2014? Περιμένω απαντήσεις συγκεκριμένες και όχι να μου επιβεβαιώσεις το είδωλο του εαυτού σου στον καθρέπτη σου. Γιατί με αυτά που απαντάς, δεν είσαι απλά ένα χρυσαυγίτης, είσαι ταγμένος χρυσαυγίτης. Περιμένω απαντήσεις. Μαν

S-TRASH
8 Ιανουαρίου 2014 στις 9:16 μ.μ.

Ξαναδιάβασε γιατί δεν κατάλαβες τίποτα (χαρακτηριστικό γνώρισμα φανατικού οπαδού):

Αν "ζω καλύτερα" σημαίνει δεν υπάρχει ανεργία και εγκληματικότητα αλλά ταυτόχρονα αν πω την άποψή μου θα μπω φυλακή, σε πληροφορώ ότι ακολουθώντας αυτόν το συλλογισμό (τον συλλογισμό σου δηλαδή) κάποιος θα σου πει ότι και "στη Χούντα ζούσαμε καλύτερα" από τώρα.

Και σε κάθε περίπτωση προτιμώ να ζω οπουδήποτε αλλού από μια χώρα τύπου Β. Κορέας όπου αν διαφωνήσω με την άποψη κάποιου κομισάριου (τον οποίο ούτε καν έχω επιλέξει), θα καταλήξω με βεβαιότητα την άλλη μέρα το πρωί στο χαντάκι με μια σφαίρα στο σβέρκο και οι συγγενείς μου σε στρατόπεδο συγκέντρωσης επειδή τυχαίνει να είναι συγγενείς μου.

Και βάλε το καλά στο μυαλό σου: ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΧΩΡΙΣΤΑ!

Μάθε επίσης πως η Β. Κορέα δεν είναι Σοσιαλιστική χώρα. Η Β. Κορέα είναι μια κληρονομική σκληρή δικτατορία

Τι δεν καταλαβαίνετε πια;;; Ότι δεν διαφέρετε σε τίποτα από τους Φασίστες;;;

Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2014 στις 11:17 μ.μ.

Η βόρεια Κορέα εχει στην οικονομία της σοσιαλιστικές σχεσεις παράγωγης αλλα οπως ειχε πει και η Αλέκα παπαριγα έχει νεποτισμό που φυσικα δεν αποδεχόμαστε ...Σε καμια χωρα η οικοδόμηση του σοσιαλισμού δεν εχει κοινα χαρακτηριστικά αυτο εχει να κανει με τις ιδιαιτερότητες και την κουλτούρα τους
Τωρα κατι περίεργα που σχήματα πως ειναι η Κορέα πρότυπο ,βρίσκονται μονο στο μυαλο σας και στην αδυναμία σας να αντιπαρατεθητε με την ολοκληρωμένη πρόταση του ΚΚΕ για την οικονομία
Αυτο που λεμε για την Κορέα ειναι οτι αμύνεται σε εναν δυνατότερο ιμπεριαλιστικό αντίπαλο που θα της κανει πόλεμο ,ο πόλεμος αυτος δεν θα ερθει στο κεφάλι της ηγεσίας της αλλα στον λαο της Οπως ηρθε σε πολλούς λαους απο ΝΑΤΟ που δεν καταδικάζεται
Το δικο σας σχέδιο οικονομίας ποιοι ειναι./

Ανώνυμος
9 Ιανουαρίου 2014 στις 6:38 μ.μ.

Ενώ λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω στην Β. Κορέα (για ποιόν λόγο άραγε?έτσι ξαφνικά πήραν φωτιά για την Β. Κορέα από χρυσαυγίτες, δεξιούς, μέχρι και κάργα "αριστερούς"?) Κι όχι μόνο στην Ελλάδα! Είναι ενιαίο το κέντρο που παίζει αυτό το θέμα. Σήμερα λοιπόν έχουμε δυό "φρέσκιες"ειδήσεις.
Η πρώτη: Η Νοτιοκορεάτικη KORALL απέλυσε 4.213 απεργούς,, έκανε μηνύσεις σε 194 συνδικαλιστές. Η εταιρεία αυτή είναι κρατική των σιδηροδρόμων που ιδιωτικοποιείται. Τσιμουδιά από όλους αυτούς που υμνούν τα "ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες".Ολα καλά στην Ν. Κορέα, η δημοκρατία θριαμβεύει, οι άνθρωποι ζούνε τρισευτυχισμένοι,(κάτω από μία καταστολή που είναι από τις πιο άγριες στον κόσμο) αλλά ο S-TRASH τυρβάζει περί "ζωής ανθρώπινης". Δεν πάει να ρωτήσει καλύτερα κανέναν Νοτιοκορεάτη? Η 2η είδηση: "Κινητικότητα και στην Νότια Κινεζική Θάλασσα, μία περιοχή που εκτιμάται από τις πιο κρίσιμες για τον εξαιρετικά πλούσιο ορυκτό πλούτο που διαθέτει αλλά και ορυκτά όπως οι "σπάνιες γαίες". Αμερικάνικες ενισχύσεις στην Ν. Κορέα. Ο αμερικάνικος στρατός θα αναπτύξει, πέρα από τις άλλες δυνάμεις που έχει εκεί και ένα "πλήρως ετοιμοπόλεμο τάγμα τον Φλεβάρη στο πλαίσιο εξισορρόπησης των δυνάμεων στη Ασία και τον Ειρηνικό" δήλωσε το αμερικάνικο Πεντάγωνο. Και εδώ μούγκα, έτσι S-TRASH? Οχι ότι περιμένω σοβαρή απάντηση από σένα για τόσον σοβαρά θέματα! Εσύ το πολύ να αντιγράψεις το σκονάκι που σου δώσανε. Μαν

S-TRASH
9 Ιανουαρίου 2014 στις 9:52 μ.μ.

Μανώλη 6:38

Αν δηλαδή απολύθηκαν 20.000 εργάτες στη Ν. Κορέα και πεινάνε 100.000 παιδιά στο Σουδάν, αυτό είναι αρκετό για να υποστηρίξουμε τους ψυχασθενείς μονάρχες της Β. Κορέας!!!

Η τοποθέτησή σου είναι ακριβώς ανάλογη του γνωστού ανεκδότου που καταλήγει στο "και σεις γιατί βασανίζετε τους μαύρους;"


Υ.Γ.: Καλά αυτό με το ένα τάγμα Αμερικανών στρατιωτών (ετοιμοπόλεμων κιόλας...) που θα αναπτυχθεί στον Ειρηνικό, είναι όντως ΦΟΟΟΒΕΡΟ επιχείρημα. Αυτό το τάγμα αποτελείται από κλώνους του Τσακ Νόρις και μόνο του θα ανατρέψει την ισορροπία δυνάμεων στην Κορεατική Χερσόνησο.
Τι λέτε ρε παιδιά; Τι ΠΙΝΕΤΕ στον Περισσό;;;;;

Ανώνυμος
10 Ιανουαρίου 2014 στις 3:04 μ.μ.

Malista οι ΗΠΑ ειναι οχι τοσο ψυχασθενεις, μηπως φιλοι της ειρηνης.? Εισαι οπρωτος φιλο αμερικανος που σηναντω.
Εισαι στα σιγουρα αριστερος ,μηπως να το ξανα σκευτεις.?

Ανώνυμος
10 Ιανουαρίου 2014 στις 6:36 μ.μ.

@ S-TRASH 9:52

Δεν πίνουν κάτι στον Περισσό.
Τρώνε!
Τρώνε κουτόχορτο με το τσουβάλι μάλιστα

Ανώνυμος
10 Ιανουαρίου 2014 στις 8:50 μ.μ.

καλα οταν μαθεις τι διαφορά εχουν τα Ζαππια του Σαμαρα απο το "πρόγραμμα(εχει.?) του Τσιπρα ,τα ξαναλέμε .Γελάει ολη η ελλαδα μζι σας
Οι ΑΝΕΛ για την κολεκτίβα του Αγίου όρους τι λενε.?

Επώνυμος
10 Ιανουαρίου 2014 στις 9:46 μ.μ.

Φίλοι κκέδες, νομίζω πως έχετε χάσει τη μπάλα σε μια απεγνωσμένη προσπάθειά σας να πιαστείτε από κάπου. Και στην προσπάθειά σας αυτή, απομακρύνεστε όλο και περισσότερο από αυτό που ονομάζεται κοινή λογική.

Επειδή βλέπω κάποιες ανόητες ταυτίσεις του στυλ «όποιος κατηγορεί τη Β.Κορέα είναι φιλοαμερικανός (!) και κατά συνέπεια(!) δεν είναι αριστερός» και επειδή για μένα αυτό που συμβαίνει στην Κορέα δεν είναι σοσιαλισμός αλλά δυσφήμησή του και καπηλεία του όρου του προκειμένου να κυβερνούν κάποιοι που εκτός από παράφρονες αποφάσισαν να μεταβιβάζουν την εξουσία στους απογόνους τους, παίρνω κι εγώ θέση και λέω ότι προτιμώ να ζήσω σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ χώρα του κόσμου εκτός από τη Β. Κορέα!

Αν κάποιος, κρίνοντας από την απάντηση αυτή, βγάζει το συμπέρασμα ότι είμαι δεξιός, χρυσαυγίτης, φασίστας ή φιλοαμερικάνος, εγώ θα του απαντήσω ότι είναι είτε ηλίθιος είτε υποκριτής. Και θα τον προκαλέσω να πάρει κι αυτός θέση σε ένα τέτοιο ερώτημα. Ομολογώ ότι περιμένω με ενδιαφέρον τοποθετήσεις επ’ αυτού.

Τέτοιος σοσιαλισμός να μας λείπει!

ΥΓ. Επειδή βλέπω σχόλιο περί ταγμάτων εργασίας στη ναζιστική Γερμανία, σε ποιον ακριβώς τα χρεώνετε και γιατί τα αναφέρετε; Τι ασυνάρτητος λόγος είναι αυτός; Δυσφημείτε το κόμμα που υποτίθεται πως υπερασπίζεστε!

Ανώνυμος
10 Ιανουαρίου 2014 στις 11:12 μ.μ.

καλα δηλαδή για να αντισταθούμε σε μια επέμβαση πρεπει να αφορά χωρα σοσιαλιστική δεν αρκει το αιμα ενος λαου που θα χυθεί.? τωρα καταλαβαίνω γιατι ο σύριζα δεν καταδικάζει τις ΝΑΤΟικες επεμβάσεις ,δεν αφορούν σοσιαλιστές.
Μπράβο

Ανώνυμος
11 Ιανουαρίου 2014 στις 8:54 π.μ.

@Επώνυμος
Ναι, όποιος συντάσσεται με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών αμερικάνων ή ευρωπαίων, αντικειμενικά συντάσσεται, με τον καπιταλισμό και δεν μπορείς να λέγεσαι αριστερός. Δεν μπορεί να μην βλέπεις τι παιχνίδια παίζονται σε εκείνη την περιοχή.Τα ίδια ακριβώς λεγόντουσαν και για την πρώην ΕΣΣΔ. Σήμερα, μετά από 23 χρόνια δεν έχουν φανεί. που αποσκοπούσαν όλα αυτά που διαδίδονταν. από τα διάφορα "πρακτορεία κατασκευής ειδήσεων", με την συνδρομή κυρίως των "αριστερών?". Το τι είναι η Β. Κορέα και το τι δεν είναι, θα το λύσει ο λαός της και μόνον ο λαός της. Με ποιό δικαίωμα και στο όνομα ποιάς δήθεν "ελευθερίας", και στο όνομα ποιανού δικαίου, ανακατεύεστε στα εσωτερικά ενός λαού? Ποιός σας ανακήρυξε τροχονόμους και δικαστές με υπέρτατη εξουσία, που θα αποφασίζετε, ποιός θα βομβαρδισθεί και ποιός όχι? Ποιός σας ανακήρυξε ελέω θεού παντοκράτορες για να αποφαίνεσθε, ότι ο λαός της Συρίας έπρεπε να φάει βόμβες από τις συμμορίες των μισθοφόρων αλητών, εγκληματιών? εσείς "αριστεροί" που βγαίνατε και λέγατε ανοικτά (εκπρόσωποί σας), ότι άργησε η ΕΕ να βομβαρδίσει? Κι επειδή και στην Ελλάδα ο λαός υποφέρει και καταπατούνται τα δικαιώματά του, να έρθουν να μας βομβαρδίσουν? Είναι υπόθεση των λαών να λύσουν τα εσωτερικά τους. Αλλο να κάνεις κριτική και άλλο να εκπέμπεις φιλοπόλεμη προπαγάνδα. Γιατί αυτό το έδαφος ετοιμάζετε! Κι επειδή έχετε κατακρεουργήσει τις λέξεις. ας αρχίσουμε να τις αποδίδουμε ξανά σωστά. Οχι δεν είστε αριστεροί. Κάνετε τους αριστερούς. Οι αριστεροί έλεγαν "ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ". Οι αριστεροί έδιναν και την ζωή τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό!! Εσείς είστε δήθεν "αριστεροί"! Μαν

S-TRASH
11 Ιανουαρίου 2014 στις 9:17 μ.μ.

Είναι να απορείς κανείς με το τι μυαλά κουβαλάνε όσοι σκέφτονται σαν τον 8:54 (δηλ. τον μανωλάκη τον "Ιστορικό"),

Η Ελληνική Χούντα 67-74 ήταν κατακριτέα γιατί ήταν ΧΟΥΝΤΑ και όχι γιατί ήταν Αμερικανοκίνητη,
Η Β. Κορέα είναι κατακριτέα γιατί είναι ΧΟΥΝΤΑ και ΔΕΝ απαλλάσσεται επειδή αυτοανακηρύσσεται "Σοσιαλιστική" ή επειδή οι Αμερικάνοι είναι εχθρικοί απέναντί της.
Το ΝΑΤΟ είναι κατακριτέο όταν βομβαρδίζει τη Σερβία, όπως η ΕΣΣΔ ήταν κατακριτέα όταν βομβάρδιζε το Αφγανιστάν.
Ο Μιλόσεβιτς είναι κατακριτέος όταν βομβαρδίζει άμαχους στο Σεράγιεβο, το ίδιο και ο Πολ Ποτ όταν ξεκλήριζε άμαχους αγρότες στη Καμπότζη, όπως και ο Μπατίστα όταν δολοφονούσε Κουβανούς, κλπ, κλπ.

Ο Αριστερός δεν κοιτάει ποιος συντάσσεται με ποιον για να αποφασίζει τι είναι σωστό και τι λάθος.
Ο Αριστερός έχει Αρχές που δεν διαπραγματεύονται.
Όποιος κρίνει ανάλογα με την πολιτική του προτίμηση δεν μπορεί να λέγεται Αριστερός ή Κομμουνιστής. Μπορεί μόνο να λέγεται Μικροαστός και ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ.

ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΥΤΟ???

@Μανωλάκη
Μανωλάκη το παρακάτω που είπες:....

"Ποιός σας ανακήρυξε τροχονόμους και δικαστές με υπέρτατη εξουσία, που θα αποφασίζετε, ποιός θα βομβαρδισθεί και ποιός όχι? Ποιός σας ανακήρυξε ελέω θεού παντοκράτορες για να αποφαίνεσθε, ότι ο λαός της Συρίας έπρεπε να φάει βόμβες από τις συμμορίες των μισθοφόρων αλητών, εγκληματιών? εσείς "αριστεροί" που βγαίνατε και λέγατε ανοικτά (εκπρόσωποί σας), ότι άργησε η ΕΕ να βομβαρδίσει? Κι επειδή και στην Ελλάδα ο λαός υποφέρει και καταπατούνται τα δικαιώματά του, να έρθουν να μας βομβαρδίσουν? "

...που ακριβώς το απευθύνεις?

Σου είπε κανείς εδώ μέσα ότι πρέπει να βομβαρδιστεί η Β. Κορέα ή η Σερβία?
Αν ναι, για πες μας ποιός και πότε?

Μήπως απαντάς σε ζητήματα που θέτει η φαντασία σου? Να το κοιτάξεις πριν είναι αργά...

Δημοσθένης Λιακόπουλος
12 Ιανουαρίου 2014 στις 12:06 π.μ.

Άσε, Μαν, αυτοί δεν καταλαβαίνουν, θα τους τα πω εγώ

Η Αριστερά, σήμερα, είναι ο Δούρειος ίππος των ιμπεριαλιστών προκειμένου να εξοντώσουν τους λαούς. Η Αριστερά κάνει φιλοπόλεμη προπαγάνδα και επιδιώκει το βομβαρδισμό αμάχων. Η Αριστερά είναι το ανάχωμα για να μην μπορέσει ο λαός να συναντήσει το ηρωϊκό ΚΚΕ και να κάνει την επανάστασή του. Η Αριστερά δεν είναι πια Αριστερά και το ΚΚΕ δεν είναι Αριστερά. Κι εγώ τώρα τελευταία δεν αισθάνομαι καθόλου καλά.

Μαν, είσαι δικός μου. Respect

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2014 στις 12:19 π.μ.

μα αυτο λέμε τοση ωρα για τον βομβαρδισμό ενος λαου,εσυ ασχολείσαι με το πολιτειακό της Β.Κορέας ,κανένας αλλος
Σου είπε και ο αλλος πως ειναι θεμα του λαου της να λυσει τα όποια προβλήματα..
Σου πήρε σχεδόν εξήντα σχολια να το καταλάβεις.
Υγ
Ρε τενεκέ η Λιβύη,Συρία η' το Ιράν ειναι σοσιαλιστικές η" δημοκρατικές χώρες που τις στηρίζουμε απέναντι στην εισβολή / Μα καλα τοσο βλάκας εισαι.? κανεις και έξυπνο με τις μπούρδες που αμολάς./?

S-TRASH
13 Ιανουαρίου 2014 στις 12:02 μ.μ.

Στον Ανώνυμο της 12/01/2014 12:19

Μάλλον δεν κατάλαβες τίποτα (διόλου παράξενο βέβαια).

Υποστηρίζουμε τη Λιβύη, Συρία, Ιραν τις διότι δέχονται ιμπεριαλιστική επίθεση. Παράλληλα, καταδικάζουμε τα καθεστώτα αυτά στο βαθμό που καταπιέζουν τους λαούς τους. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.... Μήπως το κατάλαβες τώρα?

Ίδια στάση είχαμε απέναντι στη Σερβία, όταν τη βομβάρδιζε το ΝΑΤΟ. Καταδικάζαμε τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ και παράλληλα τους φόνους αμάχων από το Σερβικό στρατό.
Τη Β. Κορέα την καταδικάζουμε γιατί είναι φασιστικό καθεστώς. Αν τους επιτεθούν οι ΕΠΑ θα καταδικάσουμε και τις ΕΠΑ.
Προφανώς επίσης καταδικάσαμε την Ιμπεριαλιστική εισβολή της ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν και των ΕΠΑ στο Βιετνάμ._

Εσείς οι (κουκουέδες) υποκριτές τι κάνετε.?

Καταδικάζετε (σωστά) τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΜΟΝΟ όμως των Αμερικάνων (Λιβύη, Συρία, Ιράν, κλπ) ...αλλά ΠΟΤΕ των Σοβιετικών.... και υπερασπίζεστε κάτι φασιστικά-νεποτικά καθεστώτα τύπου Β. Κορέας που κατ' ευφημισμό ονομάζονται "Σοσιαλιστικά" που ντροπιάζουν κάθε έννοια Σοσιαλισμού. Και φυσικά κάνετε την πάπια σε ότι αφορά την ακραία καπιταλιστική εκμετάλλευση που λαμβάνει χώρα στην Κίνα διότι και αυτή είναι δήθεν σοσιαλιστική χώρα.

Αυτό άρχοντα σημαίνει ότι καταδικάζεις μόνο ότι σε βολεύει και ότι δεν θίγει τη σέχτα σου.
Αυτό άρχοντα σημαίνει πως είσαι ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΣ μέχρι το μεδούλι και ακόμα παραπέρα.

Κατάπιε την αλήθεια, καλή χώνευση και άν πάλι δεν καταλαβαίνεις, εδώ είμαι για να σου λύσω τις ...απορίες!


Υ.Γ.: Τα κοσμητικά επίθετα να ξέρεις πως με αφήνουν αδιαφορο, οπότε μη μπαίνεις άδικα στο κόπο να δείχνεις την "ποιότητά" σου.....

S-TRASH
13 Ιανουαρίου 2014 στις 12:06 μ.μ.

Και κάτι τελευταίο, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα απαντήσεις και σε κάτι:

Όταν την περίοδο 1967-74 ο ελληνικός λαός ζητούσε την διπλωματική και ηθική υποστήριξη των ξένων ενάντια στη Χούντα, πως θα σου φαινόταν να έλεγαν αυτοί τότε ".....είναι θεμα του λαου της να λυσει τα όποια προβλήματα" όπως εσύ με τόση ευκολία μας λες εσύ σήμερα για τη Β. Κορέα?????

Επώνυμος
13 Ιανουαρίου 2014 στις 12:38 μ.μ.

"ειναι θεμα του λαου της να λυσει τα όποια προβλήματα". Ενδιαφέρουσα άποψη!

Ερμηνείες κατά το δοκούν για μια ακόμη φορά, οι οποίες προέρχονται εκτός από τυφλό οπαδικό πάθος και σε ιστορική άγνοια και σε πολιτικό έλλειμμα.
Αφού είναι έτσι, σύντροφοι, ας καταδικάσουμε την εισβολή των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν, τις επεμβάσεις τους στην Ουγγαρία και την Τσεχοσλοβακία, την προσπάθειά τους να στήσουν πυραύλους στην Κούβα.

Ας καταδικάσουμε, επίσης, και τις προσπάθειες όλων των Ελλήνων που επί χούντας προσπαθούσαν να διεθνοποιήσουν το πρόβλημα και ζητούσαν την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας (Προφανώς, βέβαια, δε ζητούσαν το βομβαρδισμό της Ελλάδας, έτσι σύντροφοι;)

Εκτός από το Ριζοσπάστη, ας διαβάσουμε και κάτι παραπάνω!

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2014 στις 5:35 μ.μ.

S-TRASH
Λες ψέματα. Ποτέ δεν καταδικάσατε το ΝΑΤΟ επειδή βομβάρδιζε την Γιουγκοσλαβία, ίσα-ίσα που το υποστηρίξατε, "ανθρωπιστικούς" ονομάζατε τους βομβαρδισμούς που έτρωγαν επί 3 μήνες στο κεφάλι οι Γιουγκοσλάβοι. Με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, βομβάρδιζε ο έτερος "αριστερός αδελφός σας" Ντ΄Αλέμα. Τα ξεχάσατε? Εμείς όχι. "Χασάπη" αποκαλούσατε τότε τον Μιλόσεβιτς, οι κατοπινές εξελίξεις βέβαια, απέδειξαν τι τεράστια προβοκατόρικη εκστρατεία είχε εξαπολυθεί ενάντια στην Γιουγκοσλαβία. Και τώρα που δεν υπάρχει ο χασάπης Μιλόσεβιτς, απολαύστε εσείς "οι ανθρωπιστές" την δημοκρατία των κρατιδίων της πρώην Γιουγκοσλαβίας, απολαύστε τους ουτσεκάδες και τα προτεκτοράτα που όλοι, μα όλοι μαζί, δεξιοί και αριστεροί, υποστηρίξατε, πλην ΚΚΕ. Θυμάσαι πώς μας αποκαλούσατε? Ολοι ήσασταν εκεί, πλην Λακεδαιμονίων? Ευτυχώς που υπήρχαν αυτοί οι Λακεδαιμόνιοι, που με σύσσωμο τον Ελληνικό λαό έδωσαν στην απάντηση που πρέπει να δίνουν οι λαοί! Μαν

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2014 στις 5:42 μ.μ.

S-TRASH
Δεν είσαι καλά διαβασμένος. Τα μπέρδεψες, Το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε το Αφγανιστάν και εσείς ήσασταν υπέρ. Τώρα αν εννοείς την επέμβαση στη πρωην ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν ενάντια στους Ταλιμπάν, οι οποίοι όπως φάνηκε εκ των υστέρων μαζί με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και άλλων χωρών εξαπέλυσαν ένοπλη επίθεση ενάντια στην Λ.Δ. του Αφγανιστάν, ΝΑΙ, καλώς έπραξε. Μαν.

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2014 στις 5:55 μ.μ.

S-TRASH
Είσαι και λίγο άσχετος!. Η επέμβαση της ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν δεν ήταν ιμπεριαλιστική, γιατί η ΕΣΣΔ δεν ήταν καπιταλιστική. Ιμπεριαλισμός σημαίνει καπιταλισμός στο τελευταίο του στάδιο, το κρατικομονοπωλιακό. Και άσε τα χαδαία οπορτουνίστικα κόλπα, από τον καιρό του Μπερνστάιν, (καταδικάζουμε και τον ένα, καταδικάζουμε και τον άλλον). Ή θα καταδικάσεις τον έναν ή θα καταδικάσεις τον άλλον. Στην επέμβαση στη Λιβύη, ταχθήκατε καθαρά και ξάστερα με την επέμβαση που έκανε το ΝΑΤΟ και η ΕΕ (η ΕΕ αυτή την φορά ήταν πιο βιαστική από το ΝΑΤΟ).
Τώρα για την ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν. Πρώτα απ όλα υπήρχε το σύμφωνο βοήθειας ανάμεσα στην ΕΣΣΔ και την Λ.Δ.Αφγανιστάν (και η ζωή του λαού τότε ήταν 500 χρόνια μπροστά) και η επέμβαση απο το εξωτερικό (Πακιστάν) των Ταλιμπάν. Κι επειδή τα πάντα είναι με το ερώτημα αν τάσσεσαι από την σκοπιά του καπιταλισμού ή από την σκοπιά του σοσιαλισμού, εσείς τι πιστεύεις, κακώς επενέβη η ΕΣΣΔ? Εγώ λέω καλώς. Στις κοινωνίες δεν υπάρχουν ούτε ουδέτερες ιστορία, ούτε ουδέτερη οικονομία. Αρα οι ενέργειές σου υπηρετούν αναγκαστικά: Ή τον καπιταλισμό, ή τον σοσιαλισμό. Εσύ τάσσεσαι με τον πρώτο. Μαν

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2014 στις 6:07 μ.μ.

S-TRASH
Οπως οι οι οπορτουνιστές, έτσι και εσύ αποσπάς "βιαίως" την πολιτική από την οικονομία. Συγκρίνεις ανόμοια μεταξύ τους οικονομικά συστήματα. Το θέμα είναι από ποιά ταξική θέση ξεκινάς, Με την αστική τάξη και τον καπιταλισμό, ή με την εργατική τάξη, λαϊκά στρώματα και τον σοσιαλισμό? Για να μην λέμε φρου-φρου και αρώματα, τοποθετούμαστε καθαρά. Εγώ είμαι με την εργατική τάξη και τον σοσιαλισμό. Και στηρίζω και θα στηρίζω κάθε αγώνα, πόλεμο και αντίσταση, που κάνει κάθε λαός που κατάφερε (έστω και με αδυναμίες, έστω και με πισωγυρίσματα ενάντια στους καπιταλιστές), να δώσει την μικρή ή μεγάλη μάχη του. Και αυτό γίνεται μόνο με σύγκρουση, στην πραγματική ζωή, κι όχι σ αυτήν της δευτέρας παρουσίας με δήθεν "ανθρώπινα δικαιώματα" και ίσες αποστάσεις. Αυτά δίνουν άλλοθι και συγχωροχάρτι στον καπιταλισμό. Και αυτό κάνεις. Μαν

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2014 στις 6:30 μ.μ.

Επώνυμο
Εσύ μιλάς για ιστορικές περιόδους, που υπήρχε ένα συγκροτημένο σοσιαλιστικό στρατόπεδο και ο ψυχρός πόλεμος εκ μέρους των καπιταλιστικών κρατών, ήταν στο φόρτε του.Ουδέτερες στιγμές στην ιστορία δεν υπάρχουν. Ολες αυτές οι θεωρίες "οι ανθρωπιστικές", των"δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων", της "καταπίεσης" κ.λ.π., είναι η άλλη όψη της ιδεολογικής επίθεσης της αστικής τάξης. Ολες αυτές οι θεωρίες αναπτύσσονται στο έδαφος της αντιπαράθεσης δύο οικ. συστημάτων. Του καπιταλιστικού και του σοσιαλιστικού τρόπου παραγωγής. Εκεί πάνω επιλέγεις με ποιόν θα πάς και ποιόν θα αφήσεις. Η σύγκρουση, όπως και κάθε σύγκρουση, προυποθέτει και βίαιες μορφές, άλλωστε καμμία επανάσταση στο κόσμο, δεν ήταν ειρηνική. Το ποιά πλευρά θα υποστηρίξεις, είναι θέμα, αν τάσεσαι με τον καπιταλισμό ή τον σοσιαλισμό. "Ουδετερότητα" δεν υπάρχει. Εγώ ποτέ δεν είπα, ότι όλα στη Β. Κορέα είναι καλά. Η κριτική όμως που κάνω είναι ότι οι στρεβλώσεις που έχει κάνει σε μια κατά βάση σοσιαλιστική οικονομία, αναπόφευκτα την οδηγούν και σε στρεβλώσεις στο εποικοδόμημα, δηλαδή στην μορφή άσκησης της εξουσίας. Αυτό όμως μέχρι του σημείου να μιλάω για τερατώδη ψέμματα και γκαιμπελική προπαγάνδα απέχει πάρα πολύ. Γιατί θα σου αντιτάξω, ότι σε σχέση με το σημερινό επίπεδο εξαθλίωσης των Ελλήνων, εκεί ζούν και καλύτερα και με ανώτερο επίπεδο ζωής. Από την σκοπιά της πραγματικής κριτικής, σκληρής αν θες κριτικής,για το τι πρέπει να γίνει για να καλυτερεύσει η οικον. κατάσταση στη χώρα αυτή, μπορώ να κάνω όσο θές. Οχι όμως να γίνω αγωγός της ιμπεριαλιστικής πολεμικής για πισωγύρισμα και εγκαθίδρυσης του πιο ωμού καπιταλισμού, όπως έγινε στις πρώην σοσιαλ. χώρες. Με τέτοια εμπειρία που έχουμε πλέον. δεν επιτρέπεται να πέφτουμε σε τέτοιες παγίδες. Μαν.

S-TRASH
13 Ιανουαρίου 2014 στις 8:51 μ.μ.

Μανωλάκη "Ιστορικέ",

1. Ώστε λοιπον, "Ή θα καταδικάσεις τον έναν ή θα καταδικάσεις τον άλλον"!!!
Μεγαλύτερη αντι-υλιστική, αντι-διαλεκτική, ιδεαλιστική μπαρούφα απ' αυτή δύσκολα θα βρεις!!! Και θέλεις να θεωρείσαι "κομμουνιστής"?
Έλα ρε μικροαστούλη τώρα. Εκτίθεσαι........


2. Λες: "Ποτέ δεν καταδικάσατε το ΝΑΤΟ επειδή βομβάρδιζε την Γιουγκοσλαβία, ίσα-ίσα που το υποστηρίξατε, "ανθρωπιστικούς" ονομάζατε τους βομβαρδισμούς που έτρωγαν επί 3 μήνες στο κεφάλι οι Γιουγκοσλάβοι"...
Ώστε κανείς πλην ΚΚΕ στην Αριστερά δεν καταδίκασε τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ!!!
Εκτός από άσχετος είσαι και ΨΕΥΤΗΣ!
Αλλά τι να περιμένει κανείς από πιτσιρίκια σαν εσένα που εκεί στο ΚΚΕ τα ποτίζουν καθημερινά δηλητήριο, ότι ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και οι άλλες αριστερές δυνάμεις είναι το ίδιο με το ΠΑΣΟΚ, τον Μπίστη και τον Σημίτη.
Λίγη τσίπα δεν έχει μείνεις στους συκοφάντες του ΚΚΕ?

3. Λες:
""Χασάπη" αποκαλούσατε τότε τον Μιλόσεβιτς, οι κατοπινές εξελίξεις βέβαια, απέδειξαν τι τεράστια προβοκατόρικη εκστρατεία είχε εξαπολυθεί ενάντια στην Γιουγκοσλαβία".

Ποιές ακριβώς εξελίξεις "απέδειξαν" την αθωότητα του αρχιμαφιόζου Μιλόσεβιτς και των φασισταριών τύπου Τσέτνικ που τον υποστήριζαν (και τους υποστήριζε)???

Οι μόνοι στην Ελλάδα που υποστήριζαν ανοιχτά των Μιλόσεβιτς ήταν κάτι "θεoύσες, η Χρυσή Αυγή και ....το ΚΚΕ?!?!?


3. Άλλο κορυφαίο σόφισμά σου:
"Η επέμβαση της ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν δεν ήταν ιμπεριαλιστική, γιατί η ΕΣΣΔ δεν ήταν καπιταλιστική".

Δηλ., μεγάλε διανοητή, η επέκταση των Ρωμαίων στην Μεσόγειο δεν ήταν Ιμπεριαλιστική διότι η Ρώμη δεν ήταν καπιταλιστική, το ίδιο και η κατάκτηση της Αμερικής από τους Ισπανούς , κλπ, κλπ.

Εδώ γελάνε και τα πλακάκια με την κουκουεδίστική βλαχοπονηριά!


4. Και τώρα το καθημερινό μάθημα ιστορίας που σου κάνω τζάμπα. Ξέρω πως είσαι συνηθισμένος στις ιστορικές τάπες και δεν θα σε πειράξει. Πάμε:

Λες:
"Τώρα για την ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν. Πρώτα απ όλα υπήρχε το σύμφωνο βοήθειας ανάμεσα στην ΕΣΣΔ και την Λ.Δ.Αφγανιστάν (και η ζωή του λαού τότε ήταν 500 χρόνια μπροστά) και η επέμβαση απ;o το εξωτερικό (Πακιστάν) των Ταλιμπάν."

Μάθε:
H Σοβιετική επέμβαση στο Αφγανιστάν έγινε όταν στο Αφγανιστάν κυβερνούσε το ΚΚ. Η φράξια όμως που κατείχε την εξουσία (Αμίν) η οποία είχε ανατρέψει την προηγούμενη φράξια (Ταράκι) με τη ανοχή της Μόσχας, δεν ήταν τελικά αρεστή στην ΕΣΣΔ και την ανέτρεψε με επιχείρηση κομμάντο (Επιχείρηση Καταιγίδα-333) και τελικά εγκατέστησε το δικό της άνθρωπο (Καρμάλ) τον οποίο για να στηρίξει προχώρησε στην εισβολή.
Η ενίσχυση των Ταλιμπάν από τους Αμερικάνους ακολούθησε την εισβολή.
Οι Σοβιετικοί ήθελαν να βάλουν πόδι στην περιοχή και φυσικά οι Αμερικάνοι αντέδρασαν...
Κλασικές κόντρες μεταξύ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!!
Αυτά εν συντομία.

Περισσότερες τάπες αν επιμέινεις.

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2014 στις 9:00 μ.μ.

Μαν, έχεις μπερδέψει τι απαντάς και σε ποιον. Συγκεντρώσου λίγο

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2014 στις 9:12 μ.μ.

"όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας"
είχε πει κάποτε ο Μπους διατυπώνοντας το βασικό ιδεολόγημα του φανατισμού και της μικρόνοιας.

Τα ίδια μας λέει τώρα και κάποιος Μαν., που δηλώνει οπαδός του ΚΚΕ.
Αλλά αυτό δεν είναι πια το κύριο ιδεολόγημα του Κόμματος;
Τι κρίμα για ένα κόμμα που πρεσβεύει τον Διαλεκτικό Υλισμό

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2014 στις 9:44 μ.μ.

@S-TRASH
Πολιτικά είσαι αμόρφωτος τελείως. Εσύ τι λές? Η Αρχαία Ρώμη ήταν ιμπεριαλιστική? Χα,Χα, Χα. Δηλαδή θέλεις να μας πείς ότι ήταν και καπιταλιστική, με μονοπώλια, με καπιταλισμό στο κρατικομονοπωλιακό του στάδιο? Νάσαι καλά, με έκανες και γέλασα. Ανοιξε κανένα βιβλίο, να διαβάσεις, τι είναι καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής. Και παιδιά του γυμνασίου καλύτερα θα απαντούσαν, Η Αρχαία Ρώμη ήταν δουλοκτητική κοινωνία και εννοείται σαν εκμεταλλευτική κοινωνία έκανε επεκτατικούς πολέμους για νέα εδάφη, νέες αγορές και νέους δούλους. Ιμπεριαλισμός, δεν σημαίνει πόλεμος απλά και αόριστα. Σημαίνει πόλεμος στο έδαφος του καπιταλισμού, όταν οι σχέσεις παραγωγής έχουν περάσει στο κρατικομονοπωλιακό στάδιο του. Ανοιξε και λίγο Λένιν, για να αποφεύγεις τις μπαρούφες. Στα υπόλοιπα δεν αξίζει να σου απαντήσω, γιατί τα γραφόμενά σου δείχνουν, άνθρωπο με συγκεκριμένη χρέωση στην διαστρέβλωση της ιστορίας. Γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι είσαι τόσο πολύ απλά ανιστόρητος. Οποιος ανατρέξει στα γεγονότα εκείνης της εποχής, που δεν είναι και πολύ παλιά, έστω στις εφημερίδες εκείνης της εποχής, θα δεί ποιός από τους δυό μας λέει ψέμματα. Μαν

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2014 στις 10:05 μ.μ.

@ανώνυμος 9.12 μ.μ.
Φίλε μου με τα ίδια επιχειρήματα που γράφεις, γινόταν και η επίθεση παλιότερα ενάντια στις σοσιαλιστικές χώρες. Τίποτα από αυτά που λές δεν είπα.
Εγώ είπα ότι τα γεγονότα τα κρίνεις ή από την σκοπιά της αστικής τάξης, ή τα κρίνεις από την σκοπιά της εργατικής τάξης. Μεσοβέζικες λύσεις δεν υπάρχουν, ούτε ήξεις αφίξεις, μια που επικαλείσαι και τον Διαλεκτικό Υλισμό, ξέχασες όμως να επικαλεστείς και τον Ιστορικό Υλισμό. Αυτό το έργο διαβάζετε ενιαία και όχι όπως αρέσει σε σένα. Για να μπούμε τώρα στην ουσία. Οι Ταλιμπάν, εκπαιδευμένοι και χρηματοδοτούμενοι από τις ΗΠΑ, δρούσαν από το Πακιστάν ενάντια στην Λ.Δ.Αφγανιστάν? Ναι ή όχι? Με δεδομένο ότι ο στόχος τους ήταν η ανατροπή της τότε κυβέρνησης, η οποία είχε σχηματισθεί κατόπιν εξέγερσης του λαού, έπρεπε να επέμβει η ΕΣΣΔ? Από την σκοπιά της αστικής τάξης, δεν έπρεπε, γιατί της δυσκόλεψε τα σχέδια. Από την πλευρά της εργατικής τάξης, ναι, έπρεπε, γιατί έπρεπε να προστατευθεί αυτή η λαϊκή κυβέρνηση που ο ίδιος ο λαός είχε φέρει και όχι η ΕΣΣΔ.
Με την νίκη των Ταλιμπάν ο λαός του Αφγανιστάν αλλά και το εργατικό κίνημα κέρδισαν ή έχασαν? Σίγουρα έχασαν. Οι αστοί κέρδισαν? Πολλά. πάρα πολλά. Αυτή είναι η διαλεκτική μέθοδος εξέτασης της ιστορίας. Στον Β. Παγκόσμιο Πόλεμο, Ο κόκκινος στρατός, μπήκε και στην Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία κ.λ.π. Επρεπε να μπεί ή όχι? Βάσει της λογικής σου, δεν έπρεπε να μπεί, στο όνομα "των ίσων αποστάσεων", αφού και οι σοβιετικοί ήταν αναγκασμένοι να σκοτώνουν, άρα να τους καταδικάσουμε. Στην ταξική πάλη, έτσι και στον ταξικό πόλεμο, δύο τινά θα συμβούν. Η θα νικήσει η αστική τάξη ή θα νικήσει η εργατική τάξη. Και μας αρέσει ή όχι, αυτό συμβαίνει μέχρι σήμερα. Μαν.

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2014 στις 11:29 μ.μ.

κανε μια χαρη στον εαυτο σου και σταματαS-TRASH Αφηστε την διαλεκτική στην ησυχία της,Θα αυτοκτονήσει αν το μαθει
S-TRASH των 9.12
Βρε χαζέ ο Μπους μιλούσε απο την αλλη πλευρά των δυο ,την δικιά σου .
Ξέχασες πως οταν μιλάμε για δυο υπάρχει και ο αλλος

Επώνυμος
14 Ιανουαρίου 2014 στις 12:51 π.μ.

Το πρόβλημα, φίλε μου Μαν, που έχει ο συλλογισμός σου (αλλιώς θα τον δεχόμουν) είναι ότι θεωρεί πως η ΕΣΣΔ του Στάλιν, του Χρουστσόφ και του Μπρέζνιεφ εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης

S-TRASH
14 Ιανουαρίου 2014 στις 11:23 π.μ.

@ Μανωλάκης

Κρύβεσαι πίσω από τον όρο "Ιμπεριαλισμός" που σώνει και καλά θέλεις αποκλειστικά να τον ερμηνεύεις με την μ-λ ερμηνεία του γιατί αυτό σε βολέυει. Ξεχνάς βέβαια ότι η λέξη "imperium" είναι λατινική και δεν την εφήυρε ο Λενιν....
Βγάλε λοιπον την λέξη "ιμπεριαλισμός" και βάλε τη λέξη "επεκτατισμός".
Ησύχασες τώρα?

Μήπως τώρα βλέπεις καλύτερα? Και πως δικαιολογείς τις επεκτατικές επεμβάσεις των Σοβιετικών σε Ουγγαρία, Τσεχοσλοβακία, Αφγανιστάν?
Με αστείες δικαιολογίες φίλε μου!
Άκου τι μπαλαφάρες λες:
"Με δεδομένο ότι ο στόχος τους ήταν η ανατροπή της τότε κυβέρνησης, η οποία είχε σχηματισθεί κατόπιν εξέγερσης του λαού, έπρεπε να επέμβει η ΕΣΣΔ? "
Σου είπα, διάβασε Ιστορία, δεν το 'κανες....
Ποια κυβέρνηση ακριβώς είχε σχηματιστεί με την "εξέγερση του λαού". Η κυβέρνηση Ταράκι, η κυβέρνηση Αμιν (που ρίξαν οι σοβιετικοί) ή η κυβέρνηση Καρμάλ? Και οι 3 ήταν κυβερνήσεις του ΚΚ Αφγανιστάν!
Επίσης που ακριβώς στο σχεδόν μεσαιωνικό Αφγανιστάν ανακάλυψες "εργατική τάξη" και "αστική τάξη". Σε μια υπανάπτυκτη προκαπιταλιστική κοινωνία??? Μάλλον εσύ θα πρέπει να ξαναμελετήσεις μ-λ....

Εσύ ο ίδιος παραπάνω γράφεις: (11 Ιαν - 8:54) "Είναι υπόθεση των λαών να λύσουν τα εσωτερικά τους". Αφού λοιπον μεγάλε είναι απόφαση του λαού, τότε με ποιό δικάιωμα επεμβαίνει η ΕΣΣΔ????? Εεεεεεε???

Να σου πω τι θα απαντήσεις. Ότι και καλά η ΕΣΣΔ είναι σοσιαλιστική χώρα που εργάζεται υπέρ του λαού, άρα έχει δικαίωμα να κάνει όσες επεκτατικές επεμβάσεις θέλει....
ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ!!

Αυτά είναι ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΣΜΟΙ. Συμπεριφέρεσαι όπως ο κλασικός ΠΑΣΟΚος Αυριανιστής όπου ό,τι και να έκανε ο Ανδρέας ήταν σωστό διότι ο Ανδρέας ήταν με τον εργάτη. Τις ίδιες ΑΝΟΗΣΙΕΣ αναπαράγεις, κατάλαβέ το και πάψε να εκτίθεσαι.



Υ.Γ.: Βέβαια, αν το πας και παρακάτω, δες τις αντιφάσεις σου:
Κολοτούμπα 1_____
Από τη μια ο Λαός αποφασίζει μας λες για την τύχη του, και από την άλλη όταν οι αποφάσεις του λαού δεν είναι αρεστές να 'σου η "σοσιαλιστική" ΕΣΣΔ να κάνει επεμβάσεις (όχι ιμπεριαλιστικές, προς θεού!!)

Κολοτούμπα 2_______
Από τη μία η ΕΣΣΔ είναι σοσιαλιστική και δουλεύει για την εργατική τάξη το 1978 όταν εισβάλλει στο Αφγανιστάν και από την άλλη η ΕΣΣΔ μετά το 20ο Συνέδριο γίνεται (κατά το νεο-ΚΚΕ) οπορτουνιστική, και κάνει "δεξιά" στροφή.
Τι από τα δύο ισχύει? Μπορεί η ΕΣΣΔ να είναι και Σοσιαλιστική και Οπορτουνιστική????


Με τέτοιες κωλοτούμπες (ελάχιστες ανέφερα) δεν βλέπεις ότι κάθε φορά που μιλάτε, ακούγονται χαχανητά??

Ανώνυμος
14 Ιανουαρίου 2014 στις 9:22 μ.μ.

Εμεις δεν είπαμε πως οι επεμβάσεις ειναι η καλύτερη λυση,ομως οταν βρίσκεσαι σε πόλεμο(ψυχρός ??) εχεις δυο επιλογές ,εσυ σαν φιλοαμερικανος βλεπεις την ΣΙΑ σαν απελευθερωτική ,εμεις παλι οχι ..Ισες αποστάσεις δεν υπάρχουν ,πρέπει να διαλέξεις
Στον εμφύλιο εσυ θα ήσουν Χιτης,ειναι και αυτη μια αποψη
Ρε συ που να "επεκταθούν" στο σύμφωνο της Βαρσοβίας,μηπως θελαν να επιβάλουν την οικονομική πολίτικη τους ωστε να αυξήσουν τα κερδη τους ?

S-TRASH
15 Ιανουαρίου 2014 στις 11:18 π.μ.

Συνέχισε να δείχνεις πόσο ψευταράκος είσαι.
Θέλεις να μου θυμίσεις που ακριβώς είπα ότι βλέπω "τη CIA ως απελευθερωτική δύναμη"??
Μάλλον στην αρρωστημένη σου φαντασία.....

Η προσπάθεια διαστρέβλωσης όμως φίλε μου βλέπω ότι συνεχίζεται με μανία από πλευράς σου. To καταλαβαίνω όμως γιατί δεν έχεις πια επιχειρήματα.

Δεν υπάρχει καμία λογική "ίσων αποστάσεων". Κατάλαβέ το.

Για να είσαι με τον εργάτη και όχι με τον καπιταλίστα σημαίνει ότι είσαι με το ΔΙΚΑΙΟ και όχι με το άδικο. (Εκτος αν είσαι με τον εργάτη γιατί δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς και απλά περιμένεις πότε να πάρεις τη θέση του καπιταλίστα......)
Αν λοιπόν είσαι με το ΔΙΚΑΙΟ τότε καταδικάζεις ΚΑΘΕ στρατιωτική επέμβαση είτε την κάνει το ΝΑΤΟ είτε η ΕΣΣΔ, όπως και καταδικάζεις κάθε καταπίεση είτε την ασκέι η Ελληνική Χούντα είτε η Χούντα της Β. Κορέας.
Σε αντίθετη περίπτωση είσαι απλά ένας θλιβερός οπαδός.

Απλό είναι! Τι δεν καταλαβαίνεις??

Ανώνυμος
15 Ιανουαρίου 2014 στις 7:22 μ.μ.

@Επωνυμος
Εγώ πιστεύω ότι εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, Καταρχάς δεν συνδέω σε καμμία περίπτωση τον Στάλιν, με Χρουτσώφ και Μπρέζνιεφ. Είναι γεγονός. ότι από το 20ο Συνέδριο το 1956 και μετά,άρχισαν οι"μεταρρυθμίσεις" προς δεξιά κατεύθυνση, στρεβλώσεις θεμελιακές των αρχών της σοσιαλ. οικονομίας, μπάζοντας στοιχεία καπιταλιστικές εμπορευματικές σχέσεις, δειλά-δειλά στην αρχή, πιο γρήγορα μετά. Διακηρύξεις για "ειρηνικό πέρασμα από τον καπιταλισμό", δηλ. πλήρης αποδοχή του ευρωκομμουνιστικού ρεύματος, "ειρηνική συνύπαρξη" με τον καπιταλισμό, με αποκορύφωμα την "περεστρόικα" του Γκορμπατσώφ. Και φυσικό ήταν οι στρεβλώσεις στην οικονομία να έχουν την αντιστοίχησή τους και στην άσκηση εξουσίας. που αποκομμένη πλέον πολλά χρόνια η εργατική τάξη από τις αποφάσεις που η ίδια έπρεπε να παίρνει, έγινε η αντεπανάσταση και ο λαός νόμιζε, γιατί έτσι του έταζαν, ότι θα έχει περισσότερο σοσιαλισμό. Θα μπορούσαν αυτά τά λάθη να αποφευχθούν? Θα μπορούσαν. Μπορεί και όχι, με την έννοια ότι δεν είχαμε ακόμα αντλήσει συμπεράσματα και διδάγματα από τις παρεκκλίσεις, μετά από ένα παγκόσμιο πόλεμο με ολοκληρωτική σχεδόν καταστροφή της ΕΣΣΔ, άρα και καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων και με το επίσης δεδομένο ότι για πρώτη φορά η εργατική τάξη πραγματοποιούσε μία σοσιαλιστική επανάσταση. Την δεύτερη φορά που θα το κάνει (και θα το κάνει σίγουρα), αυτά τα λάθη δεν θα τα ξανακάνει. Μαν

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger