Home » » Η Αργεντινή

Η Αργεντινή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 | 9:45 π.μ.

Πηγή: "Ριζοσπάστης"

Συμμορίες, λεηλασίες και χάος στην Αργεντινή, το Μπουένος Αϊρες, από το 2007, ξαναβυθίζεται όλο και περισσότερο στην κρίση. Στρατιά 11 εκατομμυρίων φτωχών ή το 28% του πληθυσμού.

Αυξάνεται η ανεργία, ενώ ο πληθωρισμός φτάνει το 25%. Ενώ ως το 2007 το ΑΕΠ αυξανόταν με ρυθμούς 7%, στη συνέχεια υπήρξε μεγάλη πτώση. Αυτά τα στοιχεία δίνουν τα ρεπορτάζ του αστικού Τύπου, που δείχνουν ότι μετά την οικονομική κρίση που εκδηλώθηκε το 2001 η καπιταλιστική οικονομία της Αργεντινής πέρασε στην ανάπτυξη, η οποία φαίνεται ότι την έχει φτάσει στα πρόθυρα νέας κρίσης.

Ενα ακόμη απτό παράδειγμα ότι ο καπιταλισμός δεν έχει γιατριά, ότι η εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, σε ανάπτυξη, πολύ περισσότερο σε κρίση, ωθούνται στην εξαθλίωση. Να γιατί δεν υπάρχει στον καπιταλισμό φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση.

 Να γιατί η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει φρούδες ελπίδες. Μονόδρομος η αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική αντεπίθεση.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
18 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:21 μ.μ.

τι σχεση η Αργεντινή με την Ελλάδα?Απ΄ότι ξέρουμε η Αργεντινή γύρισε στο νόμισμα της και έκανε αγώνα για επανέλθει αλλά φυσικά ήταν δύσκολο όταν μιλάμε για μια τεράστια χώρα που δεν "μαζεύεται" εύκολα...για να δούμε και εμάς όταν θα γυρίσουμε στην δραχμή πως θα είμαστε?θεωρεί κάποιος ότι είναι εύκολη υπόθεση?ή υπάρχει άλλη λύση αυτή την στιγμή για τον λαό?το ΚΚΕ έχει γίνει ένα αριστερίστικο κόμμα και ο λαός θα του γυρίσει και άλλο την πλάτη και σίγουρα δεν θα μάθει από τα λάθη του..ο λαός υποφέρει και θέλει την Αριστερά ενωμένη!καταλάβετε το!

Ανώνυμος
19 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:10 π.μ.

Βαθιά Μαρξιστικη αναλυση ανωνυμε των 12:21.Μπραβο παιδι μου.Και του χρονου πιο αριστερος.

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:58 π.μ.

Μονόδρομος η αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική αντεπίθεση.
Βαθειά κουτσουμπέικη ανάλυση. Δηλαδή αν δεν πάτε για σοσιαλισμό αλλα Β. κορέα, καθήστε στον Σαμαρά, γιατί μπορείτε να γίνετε Αργεντινή. Άντε και του χρόνου στη Βουλή.

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:48 π.μ.

Μα καλα οι συριζοσχολιαστες καταλαβαίνουν τι γράφουν..?

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger